dkby
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 25. juni 2018

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 25. juni 2018

DR1

00:50  

Arthur & George
Arthur & George Den berømte forfatter Arthur Conan Doyle er overvældet af sorg efter sin kones død. Manden, der skabte Sherlock Holmes, har ikke engang lyst til at skrive længere. Snart bliver han dog optaget af et mysterium fra virkelighedens verden. Den unge indiske advokat George Edalji har netop afsonet en dom på tre års fængsel. Han hævder, at han var offer for et justitsmord, og nu beder han sir Arthur om hjælp til at bevise sin uskyld. Arthur Conan Doyle: Martin Clunes. George Edalji: Arsher Ali. Alfred Wood: Charles Edwards. Instruktion: Stuart Orme.

03:05  

Blindt spor II (1:6)
Blindt spor II (1:6) Politiassistent Catherine Cawood er ikke sådan at slå ud af kurs. Men en sag om et brutalt mord ryster hende alligevel dybt. Det er Catherine, der finder ofret. Det viser sig tilmed, at den erfarne politikvinde kender den myrdede - noget, der kan få alvorlige følger både for hende selv og hendes familie.

03:55  

De uheldige helte (20)
De uheldige helte (20) En af Amerikas topforbrydere ankommer til London samtidig med Danny Wilde. De to forveksles, og snart står Danny midt i en forbryderhule blandt bevæbnede røvere, der venter spændt på hans nyeste genistreg af en plan. Dannys liv afhænger af, om han kan fuppe dem.

04:45  

Danmarks skønneste sommerhus - Øvrige Sjællland (1:10)
Danmarks skønneste sommerhus - Øvrige Sjællland (1:10) Dommerne skal i dag se på tre sommerhuse i regionen Det Øvrige Sjælland. I nærheden af Sorø, midt ude i skoven, venter der dommerne et sommerhus uden el og vand. Ved smukke Præstø Fjord skal dommerne se et fredet sommerhus, og sidst, men ikke mindst, venter et farverigt kolonihavehus ved Københavns gamle volde.

05:15  

Udsendelsesophør - DR1
Udsendelsesophør - DR1

05:20  

Marta & Guldsaksen II (4:4)
Marta & Guldsaksen II (4:4) Guldbergsgade er på den anden ende under gadefesten Distortion. Marta og rollatorbanden vil ud og feste med de unge, men man bliver let væk i mængden, når man er 1,50 høj og hele gaden er en stor brølende fest. Det daglige pres som forretningsdrivende er hårdt for den 61-årige Marta, så hun er nødt til at stoppe op og gøre noget for sig selv og sine drømme. Det bringer hende langt væk fra Guldbergsgade. Til hest. Op og nedture går hånd i hånd i kvarteret omkring Salon Guldsaksen, hvor Marta i 30 år har drevet sin frisørsalon som et værested og samlingspunkt for hele kvarteret. Dansk dokumentarserie. Tilrettelæggelse: Lisbet Barrett og Vibeke Heide-Jørgensen

05:50  

Når orangutangen går på barsel
Når orangutangen går på barsel Petra og Charlie, orangutanger i Aalborg Zoo, har gjort det igen - leveret haven en ny attraktion, ungen Pongo på 1500 gram. Noget tungere er "Nougat", en isbjørnehun på 20 år, der er blevet enke og savner selskab. DR-Derude har fulgt, hvordan man løser det problem "bag kulisserne i Zoo". Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Vester Sendt første gang 10.09.98

06:20  

Søren Ryge: Besat af rhodo'er
Søren Ryge: Besat af rhodo'er Svend Aage Askjær er læge, men har været besat af rhododendron i hele sit liv. Vi besøgte ham for 25 år siden, og nu vender vi tilbage til den kæmpemæssige have, der er blevet til en skov af rhododendron. Sendt første gang 29.08.13

06:50  

Kære nabo - gør bras til bolig - Ballerup
Kære nabo - gør bras til bolig - Ballerup Familien Nørgaard i Ballerup har været i gang med den helt store renovering af den lejlighed, de flyttede ind i for 9 år siden. Men inden familien når til de tre børnevæ-relser, går projektet i stå. Energien er brugt op og da far Kim mister sit job, er der heller ikke flere penge at bygge om for. Og pludselig er der gået et år, siden der sidst er blevet svunget en malerpensel i lejligheden. Men nu har børnene fået nok af rå gipsvægge, alt for barnligt tapet og teenagevæ-relser, der bliver brugt til opbevaring - og Iben på 13 år har skrevet til de to desig-nere, Anders Faarborg og Rasmus Robert, og bedt om hjælp. Heldigvis har familien masser af gode naboer, der gerne vil give en hånd med renoveringen af de tre værelser - men designerne bliver overraskede over den massive mangel på brugbare møbler og genbrugsfund. Og med et indretningsbudget på 0 kroner, er udfordringen enorm.

07:35  

Camilla og den sorte gryde (2)
Camilla og den sorte gryde (2) Simrekød i øl og kokosmælk: Det skønneste, mest velsmagende kød simrer i timevis sammen med masser af grønsager og spændende krydderier nede i Camilla Plums sorte gryde. Så bliver kødet smeltende mørt og fonden fuld af kraft. I andet afsnit af DR2s nye magiske madserie: Camilla Plum - og den sorte gryde tilbereder hun fire forskellige gryderetter fra 4 forskellige steder i verden, blandt andet Daube, Tagine og Rendang. Sendt første gang 14.02.10

08:05  

Sundhedsmagasinet: Solskoldning, insektbid og brandmænd
Sundhedsmagasinet: Solskoldning, insektbid og brandmænd Sommeren er over os med skarp sol, bidske insekter og giftige brandmænd i badevandet. Hvad gør man - og hvad gør man ikke, hvis man bliver brændt, bidt og stukket. Værter: Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand.

08:30  

Puk og Herman går i land - Årø (4:8)
Puk og Herman går i land - Årø (4:8) Kokken Thomas Herman og tv-værten Puk Elgård er på rundrejse til otte små øer omkring Danmark. Herman skal hvert sted skaffe lokale råvarer og tilberede en uforglemmelig sommermiddag - og Puk skal rundt på øen og invitere de gæster, der skal spise Hermans menu. Denne gang går turen til Årø i Lillebælt. Den flade sønderjyske ø er præget af diger og strandenge, hvor der græsser Galloway kvæg, der udgør festmiddagens hovedingrediens. Puk og Herman trækker også i beskyttelsesdragter for at besøge en biavler, smager vin lavet af tang og hører om et ungdomsliv, hvor man må tage en robåd hjem fra byturen.

DR2

00:45  

Ud i natten
Ud i natten Mange ville blive henrykte, hvis den smukke Diana pludselig søgte tilflugt i deres bil. Men det gælder ikke Ed Okin, en pæn mand med en grim dag bag sig. Han er faktisk helst fri for hende - og så ved han ikke engang, at hun har fire drabsmænd efter sig. Hun er altså ikke lige, hvad han har brug for - eller er hun? Ed Okin: Jeff Goldblum. Diana: Michelle Pfeiffer. Savak: John Landis. Colin Morris: David Bowie. Instruktion: John Landis.

02:35  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

(OBS! se note) Tidsmaskinen
(OBS! se note) Tidsmaskinen - ser i denne uge på motionerende danskere gennem tiden. Hvordan er vi kommet fra gamle dages gymnastik der dyrkede fællesskabet til bodybuildende 70'er-fyre og vore dages idé om "wellness"? Vi skal også se på farlige reklamer. I 70'erne var vi bange for hvad de gjorde ved os. I dag er der regler om hvad man må reklamere for og hvordan man må gøre det. Og så skal vi gå en tur gennem nutidens Nørrebro med multikunstneren Connie Skovart. I "Lørdagskanalen" i 1982 kaldte hun Nørrebro for en landsby, men der er sket meget siden dengang... DR's arkivredaktion har konstrueret en tidsmaskine, dykker ned i DR's arkiver og undersøger hvordan vores holdninger og adfærd har ændret sig gennem årene. Nogle gange med et overraskende resultat.

08:50  

Historien om støvsugeren
Historien om støvsugeren Masser af de ting vi omgiver os med i hverdagen gemmer på sjove historier om tingenes opfindelse eller tilblivelse. Det er tanken bag programserien "Historien om", som denne gang handler om vores private rengøringsassistent: Støvsugeren. De første motordrevne støvsugere var store benzin-stinkende skrumler, der blev parkeret udenfor husene, mens slangerne blev ført ind af vinduerne. Siden blev støvsugeren mere handy. I Danmark fik vi Nilfisken i 1910, men først i 1950'erne bliver støvsugeren hver mands - eller hver kvindes - eje. Gennem gamle klip fra DR's arkiver fortæller vi "Historien om støvsugeren" og danskeren. Sendt første gang 16.05.07

DR3

00:50  

Gift ved første blik USA III (6:15)
Gift ved første blik USA III (6:15) Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik', hvor fire eksperter har sammensat tre perfekte matches ud fra grundige personlighedstests og dybdegående interviews. Parrene er blevet gift og er klar til at rejse på bryllupsrejse. Vil kærligheden og begæret blusse op? Eller er der en slange i Paradiset.

01:30  

Menneskets store vandring (2:5)
Menneskets store vandring (2:5) Det er et kæmpe puslespil at finde ud af, hvordan vore tidlige forfædre fra Afrika nåede så langt som til Australien. En rejse der betød, at de skulle krydse mindst et hav. Men det giver endnu mere hovedbrud, at de faktisk nåede det langt hurtigere end andre udvandrere fra det afrikanske kontinent nåede det langt nærmere europæiske kontinent. Rejsen fra Afrika til Sydøstasien er stadig lidt af en gåde. Man ved, at en lille gruppe mirakuløst overlevede et supervulkanudbrud, men hvad fik dem derefter til at vove en farefuld færd over et kæmpehav? Bortset fra fund, der beviser, menneskets ankomst til Australien, er der ikke meget at gå efter.

02:20  

Rudi er bange (1:4)
Rudi er bange (1:4) Ved siden af sit liv som skuespiller, lever Rudi et isoleret liv i sin et-værelses lejlighed. Angsten tvinger ham til at søge ly i trygge rammer og gør det umuligt for ham at have et 'normalt' liv med familie, venner og sociale aktiviteter. Rudi slæber rundt på en rygsæk af ubehagelige oplevelser, der gør, at han ikke stoler på sin omverden og han føler, at han ikke bliver forstået. Og hele tiden lurer angsten og venter på at angribe ham.

02:45  

Rudi er bange (2:4)
Rudi er bange (2:4) Rudi er fortsat voldsomt hæmmet af sin angst. Han fravælger stadig socialt liv og foretrækker at have kontakt til omverden gennem computerspil. Hans dagligdag består af at passe sit vikararbejde som kok og med at gå til castings i håb om at lande den store rolle, som han drømmer om. Han tager nødtvungent til premiere på en film han medvirker i, selvom han helst ville blive hjemme. Og angsten har stadig fat i ham og selv små begivenheder kan resultere i voldsomme reaktioner og vrede.

03:15  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

04:15  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

05:15  

Udsendelsesophør - DR3
Udsendelsesophør - DR3

06:00  

Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans
Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med at tone vores krop med Yvonne, og så skal vi lave løbetræning med Peter. Vi slutter af med 'fridans' med Barthelot, Louise, Selma og Sophus.

DR K

00:10  

Magnolia
Magnolia En ganske tilfældig, regnfuld dag i Los Angeles krydser ni menneskers skæbner hinanden. Deriblandt en døende mand og hans hustru, sygeplejerske og søn, og en politibetjent, der forelsker sig i et forvildet pigebarn, der ikke vil vide af sin far. Linda: Julianne Moore. Donnie: William H. Macy. Jim: John C. Reilly. Frank: Tom Cruise. Phil: Philip Seymour Hoffman. Earl: Jason Robards. Jimmy: Philip Baker Hall. Instruktion: Paul Thomas Anderson.

03:15  

Lille vinge
Lille vinge Dette er en historien om 12-årige Varpu (Linnea Skog) som hastigt er ved at gå fra barn til voksen, og om hendes mor, Siru, (Paula Vesala), som ikke vil være voksen. Varpu bor hos sin mor, og har aldrig mødt sin far. En aften får Varpu nok af sine ridevenner og sin mor. Hun stjæler en bil og kører nordpå, for at lede efter sin far, som hun ikke kender noget til - andet end hans navn. Men hendes far er ikke ligefrem som hun havde forventet. Mødet med ham forandrer noget i Varpu og Siru, og får dem til at indse hvilken rolle de spiller i hinandens liv, og i verden.

04:55  

Dagens sang: Herlig en sommernat
Dagens sang: Herlig en sommernat - sunget af et af DR's kor.

05:40  

Solens mad
Solens mad I fire generationer har familiens kvinder drevet det lille værtshus uden for Parma, men nu er det Miriam Leonardi, der regerer. Miriam er berømt i hele Italien, for det er hende der fremstiller den myteomspundne Culatello-skinke, der var Verdis favoritskinke. Her i huset er det kvinderne der står for at føre de gode traditioner videre, mens mændene stå for madkunsten i køkkenet. Nordvision fra Sverige.

06:10  

Her er dit liv - Poul Bundgaard
Her er dit liv - Poul Bundgaard Gregers Dirckinck-Holmfeld kidnapper Poul Bundgaard og bringer ham til det direkte program i TV-Byen. Her møder han sit liv - gamle skolekammerater, venner, familie eller kolleger dukker overraskende op. Det hele har været planlagt gennem måneder. Kun hovedpersonen ved intet i forvejen. Sendt første gang 1985

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K

08:25  

Dagens sang: Se, det summer af sol
Dagens sang: Se, det summer af sol - sunget af et af DRs kor.

08:35  

Hvor blev de af? - Ib Mossin
Hvor blev de af? - Ib Mossin I en samtale fra 1996 fortæller Ib Mossin hvordan han fik 1 1/2 million fanbreve i sin aktive karriere. Han var pigernes helt i Morten Korch og Far til fire filmene. I virkeligheden var skuespilleren Ib Mossin far til tre, bedstefar til endnu flere og havde været gift med sin kone i et halvt århundrede. Sendt første gang 1996

08:50  

Hatten rundt (5:12)
Hatten rundt (5:12) Så er der igen impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

DR Ultra

06:00  

Leon
Leon Hop ombord i jeepen, for nu skal vi på safari til den vilde savanne, hvor løven Leon spiller med musklerne. Men pas hellere på, for Leon er verdens mest uheldige løve. Så selvom han som dyrenes konge gang på gang prøver at brøle frygtindgydende, er han bare sød og blød.

06:01  

Wild Kratts
Wild Kratts

06:25  

Dybet (21)
Dybet (21)

06:45  

Junglebanden
Junglebanden

07:00  

Kampen (5)
Kampen (5) Kampen på gangen.

07:05  

Thunderbirds II (25)
Thunderbirds II (25) Ren luft

07:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern

07:40  

The Next Step IV (21)
The Next Step IV (21) Forbudte kys

08:05  

Dybet (6)
Dybet (6)

08:25  

BaseBoys - Ofrer sig for bandet (13)
BaseBoys - Ofrer sig for bandet (13) Drengene ankommer til Ricco La Cours studie, hvor han beder dem om at indspille det næste store hit, som de har lovet ham. Drengene går i panik, fordi de ikke har forberedt noget. Emil tager en masse astma-medicin, så de har en undskyldning for at stikke af. Hjemme i morfars kælder afslører A.J, at Oliver har skrevet en ny sang, som BaseBoys kan bruge. Oliver vil dog kun gå med til at dele sangen med drengene, hvis han selv må synge den.

08:40  

BaseBoys - Svigter sin bedste ven (14)
BaseBoys - Svigter sin bedste ven (14) BaseBoys skal i Aftenshowet og optræde med deres nye hit. Der er dårlig stemning mellem drengene, fordi Oliver er ked af, at han ikke må være forsanger. Da de ankommer til Aftenshowet, får Emil det dårligt på grund af sin astma, og uheldigvis har han glemt sin astmaspray. Derfor må Matilde tage hjem efter den. Matilde kommer tilbage med medicinen, men da live-programmet skal til at begynde, er inhalatoren væk.

08:55  

Store Nørd: Gulvfejning
Store Nørd: Gulvfejning Kåre og Emil er taget ud for at hjælpe Danmarks børn med deres sure pligter. Sejr fra Randers er super træt af at skulle feje køkkengulvet hver eneste dag. Så Nørderne konkurrerer om, hvem der kan lave den bedste løsning ud af en fjernstyret bil, en gammel græsslåmaskine, en håndstøvsuger og tusindvis af kostehår. Medvirkende: Kåre Nielsen, Emil Nielsen, Sejr Mark Pedersen www.dr.dk/noerd

DR Ramasjang

01:55  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

05:00  

Yakari III (23)
Yakari III (23)

05:15  

Søpapegøjernes ø (17)
Søpapegøjernes ø (17) Søpapegøjens sang

05:20  

Sarah og And (28)
Sarah og And (28) Verdens brøddag

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (8)
Ramasjang Mysteriet IV (8) Der er alarm i Ramasjang! En eller anden skurk har simpelthen stjålet Sofus' halskæde! Men er det Preben Pølsesnak, Reichardt Thomsen, Hanne Riffel eller en helt fjerde skurk, der har haft fingrene for langt fremme? Det er en sag for Kristian! I dag får han hjælp af Anton på 7 år - men kan de fange skurken? Se med i Ramasjang Mysteriet!

06:00  

Chuggington (6)
Chuggington (6)

06:10  

Morten Skildpadde (11)
Morten Skildpadde (11) Morten finder en skat

06:35  

Op og hop (10)
Op og hop (10) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med MonsterBuster der viser, hvordan de varmer op til at buste monstre.

06:50  

Junglebogen (18)
Junglebogen (18) Jordskælvet.

07:05  

Pyjamasheltene (23)
Pyjamasheltene (23)

07:15  

Motor Mille på maskintur (10)
Motor Mille på maskintur (10) Motor Mille kan næsten køre alle maskiner. Men hun kommer til kort, da gadens børn spørger om han kan køre en grødehøster. Så hun tager afsted med det samme for at få det lært, og selvom en grødehøster ikke kører særlig hurtigt, skal det vise sig ikke at være helt let.

07:30  

F for Får (29)
F for Får (29) Fårrygende animation fra Aardman

07:40  

Gurli Gris III (11)
Gurli Gris III (11)

07:50  

Mikkel og Klara (3)
Mikkel og Klara (3) Mikkel og Klara kender en gammel, sød dame, der har en guldfisk. En dag giver hun dem penge til en is, men de vælger at købe noget andet.

08:00  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (3)
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (3) Hypnotisøren

08:15  

Masha og Bjørnen (5)
Masha og Bjørnen (5) Fejet af benene

08:20  

Mashas eventyr (21)
Mashas eventyr (21) Som gedden ønsker

08:30  

Sofus III (1)
Sofus III (1) Bamsen Sofus besøger et barn og oplever en spændende dag sammen med barnet. Sofus lander hos Selma, som skal til frisør og bagefter skal hun vælge en hårbøjle i en butik.

08:45  

Min mosters historier (3)
Min mosters historier (3) Theodor og Lola skal sætte skibets store sejl. Men det er svært at komme nogen steder uden vind. Lola fortæller historien om Klabautermanden, som bor på ethvert skib. Hvis man fløjter, laver Klabautermanden et mægtigt blæsevejr- og så er der vind i sejlene!

08:55  

Minisekterne (31)
Minisekterne (31) Fransk animationsserie om insekternes verden.

 
DR1

09:30  

Guld i Købstæderne - Svaneke (9:10)
Guld i Købstæderne - Svaneke (9:10) Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Svaneke. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og kostbarheder og fortælle klenodiernes historie. Denne gang bliver der blandt andet vurderet både en parykæske og seks flasker god vin. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, cykler rundt i smukke Svaneke og får de gode historier. Hun binder også blomster til en såkaldt kilde, som knytter sig til en af byens specielle traditioner. Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang viser et ryatæppe fra 1963 at have opkøbernes helt store interesse. Sendt første gang 26.08.15

10:30  

Antikkrejlerne XIII (10)
Antikkrejlerne XIII (10) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XIII (11)
Antikkrejlerne XIII (11) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:10  

JERSILD om Trump
JERSILD om Trump Er Trump gal eller genial? Jens Olaf Jersild og gæster analyserer hver uge hvad der reelt foregår i toppen af amerikansk politik - intet er som før Trump.

09:40  

Smag på Korea
Smag på Korea Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

10:20  

Den mørke side af dit tyggegummi!
Den mørke side af dit tyggegummi! Det er et kæmpe affaldsproblem. Det er usynligt for de fleste. Alligevel lurer det over alt - ikke mindst under borde, stole og sko! Hvordan blev vi så afhængige af tyggegummi, og hvordan påvirker vores årlige forbrug af billioner af stykker tyggegummi vores helbred for ikke at tale om den planet, vi bor på? Filmskaberen Andrew Nisker taler med producenter og forskere for at afdække den underholdende, men chokerende sandhed om vores besættelse af et tilsyneladende uskadeligt produkt.

11:20  

Sommer i Systemet (10:24)
Sommer i Systemet (10:24) Anders Lund Madsen og Martin Thorborg på biblioteket. Anders Lund Madsen og Martin Thorborg tilbragte lange eftermiddage på biblioteket i deres barndom. Nu besøger de biblioteket igen uden for åbningstiden. Her finder de fælles yndlingsbøger, som de befrier fra magasinet, hvor de pensionstruede bøger står. Sendt første gang 14.07.2015

11:50  

Sommer i Systemet (11:24)
Sommer i Systemet (11:24) John Kørner og Oliver Zahle på museum Både John Kørner og Oliver Zahle har et lettere anstrengt forhold til kunstmuseer. Som barn tilbragte Oliver endeløse dage med museumsbesøg sammen med sin kunstinteresserede familie. I dag bliver han udfordret af John Kørner til en løbetur gennem Statens Museum for Kunst. Sendt første gang 15.07.2015

DR3

11:15  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

11:55  

USA indefra: Morgan som Kirsten Giftekniv
USA indefra: Morgan som Kirsten Giftekniv For at forstå, hvordan mennesker i det 21. århundrede finder deres partner, forsøger Morgan Spurlock sig som Kirsten Giftekniv og fortæller bl.a. om de mange datingsider og apps, som kvinder og mænd på jagt efter en partner kan bruge. Men gør alle disse redskaber det lettere at finde den eneste ene?

DR K

09:20  

Hatten rundt (6:12)
Hatten rundt (6:12) Så er der igen impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

09:50  

Fra baggård til big business (3:5)
Fra baggård til big business (3:5) Egmont Harald Petersen startede i 1878 sit beskedne trykkeri hjemme på moderens køkkenbord. I dag er det firma han grundlagde Danmarks største mediekoncern, der blandt andet udgiver Anders And-blade, Hjemmet, Euroman, bøger, og producerer TV-programmer og film. Før han døde havde Egmont et sidste ønske: Firmaets overskud skulle fremover gå til velgørende formål. I dag har Egmont-koncernen 100 datterselskaber over hele verden og en omsætning på 8 milliarder kroner om året. Men overskuddet går stadig til at hjælpe andre mennesker. Tilrettelæggelse: Thomas Gade

10:30  

Fra baggård til big business (4:5)
Fra baggård til big business (4:5) Ole Kirk Christiansen startede i 1932 et beskedent legetøjsfirma i Billund. I dag knap 70 år efter er Lego vokset til en af verdens største legetøjs producenter. Det er historien om hans søn, der opfandt en lille klods, der siden hen skulle blive så stor, at den fik sit eget land. Og det er historien om barnebarnet, der gjorde klodsen så berømt over hele verden, at der indtil dato er blevet fremstillet 320 milliarder klodser. Tilrettelæggelse: Kerstin Freiesleben og Marian Midé.

11:10  

Store danskere: Mogens Glistrup
Store danskere: Mogens Glistrup Mange husker ham i dag som den larmende og lettere tossede anarkist, der afskyede skatter og muslimske indvandrere. Men i begyndelsen af sin karriere var Mogens Glistrup faktisk en mand med en mission: Han ville med provokationen som våben ændre den danske skattelovgivning radikalt. Undervejs mistede han næsten alt. Og spørgsmålet er, om han gik for vidt i sine provokationer - eller om han blev kanøflet af systemet. Tilrettelæggelse: Janus Køster-Rasmussen. Sendt første gang 27.12.12

11:40  

Store danskere: Aksel Larsen
Store danskere: Aksel Larsen Aksel Larsen var en mand, der forfulgte sine idealer med livet som indsats. Han ønskede et Danmark med social retfærdighed og lige muligheder for alle og huskes som stifter af partiet SF. Men han bar også på store hemmeligheder, som først kom frem flere år efter hans død. Tilrettelæggelse: Susan Hoffmann.

DR Ultra

09:22  

Leon
Leon Hop ombord i jeepen, for nu skal vi på safari til den vilde savanne, hvor løven Leon spiller med musklerne. Men pas hellere på, for Leon er verdens mest uheldige løve. Så selvom han som dyrenes konge gang på gang prøver at brøle frygtindgydende, er han bare sød og blød.

09:25  

Hollywoods vildeste dyr II (5)
Hollywoods vildeste dyr II (5) Tigerdag hos Dr. Antel Vi er tilbage hos den berømte dyretræner Dr. Antel. I dag skal vi møde hans film-tigere. Nerverne sidder uden på tøjet når Joakim og Dea skal hjælpe med at træne tigerne. I første sæson af HVD2 løb Dea fra en glubsk tiger, så da Joakim får øje på en stor hængebro og en farlig tiger er ideen til hans nye Hollywood-film klar: Mennesket Eller Dyret 2.

09:40  

Thunderbirds (1)
Thunderbirds (1) Ildringen del 1

10:00  

Thunderbirds (2)
Thunderbirds (2) Ildringen del 2

10:25  

Ultra Nas (3)
Ultra Nas (3) Ultra Nas! er med, når Linnus skal have gips på armen. Kåre og Emil tester, hvor meget et nys egentlig spreder sig - og så kigger de nærmere på hjernen.

10:50  

Verdens bedste quiz II (5)
Verdens bedste quiz II (5) Joakim har en gave til dig. Nemlig et nyt afsnit af Verdens Bedste Quiz! Se med når tvillingerne Michelle og Kathrine kæmper mod hinanden og se hvordan det går, når Joakim tager til værtscasting på Ultra Nyt.

11:05  

Mit 50/50 liv - Graffitimesteren (6)
Mit 50/50 liv - Graffitimesteren (6) Louis´ vildeste drøm er gået i opfyldelse; Louis er nemlig blevet udtaget til at være med i graffiti-teamet, der skal male nordens længste graffitimur i Malmø. Det bliver for vildt og Louis er ikke til at skyde igennem. Men da der opstår problemer og ingen alligevel kan køre ham til Malmø, tager Louis sagen i egen hånd - det er på tide at gøre oprør.

11:20  

KreaKampen - formning
KreaKampen - formning Nu skal der kæmpes i at være bedst til at forme og modellere i KreaKampen. Fire super dygtige børn bliver udfordret i vilde, kreative konkurrencer af Sofie Østergaard fra DR Ultra. Men kun den dygtigste og mest kreative kan vinde KreaKampen og tage den flotte pokal med hjem. Se med og bliv inspireret, og DU kan dele dine kreationer i DR Ultra appen eller på dr.dk/ultra

11:50  

Designpigerne - Outfit of the Day (2)
Designpigerne - Outfit of the Day (2) Tre piger konkurrerer på kreativitet og stil, da de to stylister Nico og Andrés stiller dem opgaven at skabe et rød-løber outfit til en skuespillerinde.

DR Ramasjang

09:00  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så synger Hr. Skæg en sang om sin første skoledag.

09:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at vi har 600 muskler inde i vores krop? Kristian og Katrine undersøger, hvad vores krop kan og besøger en bomstærk kænguru og dagens hemmelige dyr. Se med og find ud af, om det er Britta Boing eller Mads Muskelmand, der vinder dyre-OL. www.dr.dk/Oline

09:55  

Vilde venner III (4)
Vilde venner III (4) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Vilhelm og Leyla, der har vagten i klubhuset. De skal finde et pindsvin ved hjælp af radioudstyr, bygge et fugleskræmsel, og hjælpe en svane tilbage til naturen, hvor den hører til.

10:15  

Den fortryllede karrusel (5)
Den fortryllede karrusel (5) Hr. Grimdahls ferie

10:30  

Kaj og Andrea slukker en brand
Kaj og Andrea slukker en brand Fjernsyn for dig. Med Kjeld Nørgaard, Hanne Willumsen, Christine Skou og Ole Kibsgaard. Manuskript og instruktion: Kjeld Nørgaard og Katrine Hauch-Fausbøll. Producer: Birgit Jensen.

11:00  

Motor Mille på maskintur (10)
Motor Mille på maskintur (10) Motor Mille kan næsten køre alle maskiner. Men hun kommer til kort, da gadens børn spørger om han kan køre en grødehøster. Så hun tager afsted med det samme for at få det lært, og selvom en grødehøster ikke kører særlig hurtigt, skal det vise sig ikke at være helt let.

11:15  

Quizdyrene II (9) - Kamelen Abu
Quizdyrene II (9) - Kamelen Abu Dagens quizdyr er kamelen Abu. Han får chancen for at vinde en flot præmie, når Stefan quizzer ham i hans viden om dyrene på Nord- og Sydpolen. Abu er en gammel klog kamel med en meget stor viden om alt mellem himmel og jord. Han ved derfor også meget om andre dyr. Problemet er bare, at Abu er så glad for at fortælle Stefan om alt det han ved, at han tit glemmer hvad quizspørgsmålet var.

11:25  

Ramasjang Mysteriet IV (6)
Ramasjang Mysteriet IV (6) Hvem kan dog finde på at stjæle bussemænd? Det er spørgsmålet i dagens udgave af Ramasjang Mysteriet. Der har nemlig været en skurk på spil i lufthavnen i Ramasjang. Flummers glas er blevet stjålet - så nu er det op til Kristian at fange skurken. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Ida Fiona. Husk at se med!

11:55  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Bamse leger danseskole med Kylling og Ælling Medvirkende: Bamse: Søren Hauch-Fausbøll. Kylling: Brian Patterson. Ælling: Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll. .

DR1

12:00  

Bonderøven - tilbageblik 2008-2012 (1:2)
Bonderøven - tilbageblik 2008-2012 (1:2) I det første af to programmer ser vi tilbage på Bonderøvens liv på Kastanjegården. Siden de første programmer i 2008 er der sket mange forandringer i Franks liv som selvforsynende bonde - både personligt og praktisk. Frank bygger sit første hus, så Theresa og han kan holde varmen, nu da de venter deres første barn. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 26.12.12

12:30  

Kender du typen 2013 (2)
Kender du typen 2013 (2) I Kender du typen? bliver livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau inviteret på te af en hovedperson, der selv drikker 15 kopper om dagen. Hvem er mon den kendte dansker, der holder møder i sit drivhus, farvekoordinerer sin bogreol og drømmer om at eje en gammel Land Rover? Gæt med på Facebook og snak om programmet med #KenderDuTypen. Vært Mads Steffensen Sendt første gang 30.10.13

13:10  

Danmarks skønneste sommerhus - Nordjylland (2:10)
Danmarks skønneste sommerhus - Nordjylland (2:10) I aften går turen til det nordjyske. I Skiveren venter et gammelt skønvirke-sommerhus, i Øster Hurup skal vi se en gennemrenoveret mølle, og på det højeste punkt i Løkken venter et tre-etagers sommerhus med udsigt over havet.

13:45  

Hun så et mord (219)
Hun så et mord (219) Komponisten Byron Tokofsky er værge for den talentfulde pianist Leslie Walden, indtil hun om ganske få uger fylder 18. Tokofsky er også forelsket i den unge kvinde og har planer om at gifte sig med hende. Men da Leslies far dukker op efter ti års fravær, skaber det konflikt. Og snart må Jessica opklare et mord.

14:30  

Hun så et mord (220)
Hun så et mord (220) Et omrejsende tivoli slår sig ned i Cabot Cove. Omtrent samtidig bliver byen ramt af en stribe indbrud - og af et mord. Kan Jessica opklare, hvem der står bag de mange forbrydelser?

DR2

12:20  

Tidsmaskinen
Tidsmaskinen - om Danmark i verden. Hjemmeværnets popularitet afhænger af hvordan verden omkring os ser ud. Tidsmaskinen har taget camouflagedragten på og fortæller værnets brogede historie. I international sport elsker vi danskere at slå de store nationer. Det var der rig mulighed for ved VM i herrehåndbold i Danmark i 1978. Tidsmaskinen tager med holdets træner tilbage til nogle stemningsmættede dage, som kom til at betyde et nybrud i dansk håndbold. Danske varer sælger ikke nødvendigvis sig selv, vi kigger på eksportstøtte fra stribet flæsk over vindmøller til kulturoplevelser. Sendt første gang 25.02.2007

13:10  

Historien om blyanten
Historien om blyanten Blyanter er sære blandinger af noget simpelt og noget enestående gennemtænkt. De er noget vi ikke taler om, men som alle har skrevet med, lugtet til og måske endda bidt i. Og så er blyanterne det bedste redskab, når små børn skal lære at skrive. Til gengæld er der ikke mange der ved, hvordan man egentlig putter stifterne ind i midten af træet. Få svaret på det i Historien om blyanten. Sendt første gang 02.06.08

13:30  

Dage i haven (3:12)
Dage i haven (3:12) Hvor skal drivhuset stå og hvad skal der være i det? Pernilla, der er i gang med sit meget store projekt, er kommet et stykke vej, og hun har lært, at beton faktisk kan bruges til næsten alt. Kokken Tareq Taylor tager ud for at fiske. Nordvision fra Sverige.

14:00  

Dage i haven (4:12)
Dage i haven (4:12) I dag dykker Pernilla dybt ned i jorden og sår usædvanlige varianter af helt almindelige sorter. Anders Kjellson viser, at det egentlig ikke er så svært at lære at pode. Der er rabarber i haven, og kokken Tareq Taylor svælger i gammel frugt! Nordvision fra Sverige.

14:30  

Midt i naturen (8:10)
Midt i naturen (8:10) Det er svært at studere hvordan bl.a. hvaler, hajer og laks påvirkes af mennesker. Seriens værter, Anders Lundin og Joakim Odelberg, tager med nogle forskere ud for at se, hvordan de har måttet tage forskellige typer af teknik i brug for at indsamle mere viden. Anders Lundin kigger nærmere på grindehvalernes liv ved De Kanariske Øer, mens Joakim Odelberg bliver i Sverige og ved Umeelven får at se, hvordan forskerne anvender små chips for at finde ud af mere om laksens liv. Nordvision fra Sverige.

DR3

12:35  

Rudi er bange (1:4)
Rudi er bange (1:4) Ved siden af sit liv som skuespiller, lever Rudi et isoleret liv i sin et-værelses lejlighed. Angsten tvinger ham til at søge ly i trygge rammer og gør det umuligt for ham at have et 'normalt' liv med familie, venner og sociale aktiviteter. Rudi slæber rundt på en rygsæk af ubehagelige oplevelser, der gør, at han ikke stoler på sin omverden og han føler, at han ikke bliver forstået. Og hele tiden lurer angsten og venter på at angribe ham.

13:00  

Rudi er bange (2:4)
Rudi er bange (2:4) Rudi er fortsat voldsomt hæmmet af sin angst. Han fravælger stadig socialt liv og foretrækker at have kontakt til omverden gennem computerspil. Hans dagligdag består af at passe sit vikararbejde som kok og med at gå til castings i håb om at lande den store rolle, som han drømmer om. Han tager nødtvungent til premiere på en film han medvirker i, selvom han helst ville blive hjemme. Og angsten har stadig fat i ham og selv små begivenheder kan resultere i voldsomme reaktioner og vrede.

13:30  

Ruslands krig mod kvinder
Ruslands krig mod kvinder Den britiske journalist, Stacy Dooley, rejser til Rusland for at undersøge det officielle Ruslands nuværende holdning til kvinder, og landets tilsyneladende tilbagevenden til såkaldt traditionelle værdier. I en ny lovgivning har man afkriminaliseret visse former for vold i hjemmet. Stacey taler med russiske feminister og kvinder. der har søgt tilflugt i sikre huse på grund af hustruvold, og som på forhånd har opgivet at anmelde voldsmanden.

14:20  

Dyrenes fantastiske evner - Lugtesansen
Dyrenes fantastiske evner - Lugtesansen Dyrs lugtesans er langt mere veludviklet end menneskers. Men hvordan opleves verden så med dyrs lugtesans? Fysikeren Helen Czerski og biologen Patrick Aryee er taget på en mission for at undersøge, hvordan dyr navigerer og faktisk også overlever ved hjælp af deres sublime lugtesans.

DR K

12:10  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. en senere bryggeri-direktør, der interviewer en statsminister, der måske giver den allerførste antydning af sin afgang, en stormagasin-lukning i København og en vovehals med en særpræget beskæftigelse. Sendt første gang 1998.

12:40  

1800 tallet på vrangen (5:8)
1800 tallet på vrangen (5:8) Danmark er i krig med Tyskland, men som en anden David mod Goliat vinder vi Slaget ved Isted. Nationen svulmer over af fædrelandskærlighed. Samtidig er demokratiet ved at blive indført - men kun for de privilegerede! Kvinder har ingen adgang. Nogle få kvinder sætter sig op mod de gældende normer - til stor forargelse! Blandt dem er grevinde Danner, som gifter sig med selveste kongen og forfatterinden Mathilde Fibiger. Med en skandaleroman sparker hun gang i debatten om kvinders rolle i samfundet. Koleraen hærger blandt høj og lav. København er som en rådden frugt. Men nu skal voldene rives ned og byen renses ud! Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen. www.dr.dk/1800 Sendt første gang 15.04.07

13:20  

1800 tallet på vrangen (6:8)
1800 tallet på vrangen (6:8) Landet er tynget af sorg. Krigen mod Tyskland er tabt og nederlaget ved Dybbøl er et stort åbent sår. Samtidig buldrer samfundsudviklingen af sted for fuld damp. Og problemer sættes under debat! George Brandes er tidens største debattør, samfundskritiker og kvindecharmør. Han rusker op i den danske præstegårdsmentalitet. Nu skal tabuer brydes. Brandes åndsfælle J.P. Jacobsen vækker voldsom forargelse med sin 'bordelroman' Marie Grubbe! Også naturvidenskabsmændene ændrer vores opfattelse af verden. Og Gud! Alt imens vokser uligheden og kapitalismen gør sit indtog. Industrimagnater som C.F. Tietgen tjener fedt på industrialiseringen. Andre lever under slavelignende forhold. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen. Sendt første gang 22.04.07

14:00  

Gamle Danmark (1)
Gamle Danmark (1) Var der noget at råbe hurra for? For at fatte den lyse maj 1945, må man kende den mørke vinter der gik forud. Derfor handler det første program i en række på ti om hele dette mærkelige år, med tredelt magt mellem Hitlers befuldmægtigede, de danske departementschefer og modstandsbevægelsen. Nazismen var i opløsning og volden og sortbørshandelen florerede. Så kom befrielsen og efter de bevægende dage den 4. og 5. maj, startede hverdagen i det befriede Danmark. Retsopgøret kunne begynde. Og medens det øvrige Danmark jublede blev Bornholm bombet. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1983.

DR Ultra

12:05  

Designpigerne - Outfit of the Day (3)
Designpigerne - Outfit of the Day (3) Tre piger konkurrerer på kreativitet og stil, da de to stylister Nico og Andrés stiller dem opgaven at give en skuespillers gamle tøj nyt liv.

12:20  

Cykel Karaoke - Marcus og Martinus
Cykel Karaoke - Marcus og Martinus I dette afsnit af Cykel Karaoke får Jannik besøg af selveste Marcus & Martinus. De er nogle af Europas største popstjerner. Der er vild energi, når Marcus & Martinus er med, og de synger både deres egne sange, og et af deres yndlingsnumre. Drengene tager på hjortejagt, hilser på fans og Jannik har arrangeret en overraskelse til superstjernerne! Kom i gear og tag med os på cykeltur!

12:35  

Monica Chef - Barbara og Alessandro (31)
Monica Chef - Barbara og Alessandro (31)

13:00  

Monica Chef - Kokkenes møde (32)
Monica Chef - Kokkenes møde (32)

13:20  

Klassen - Signes dagbog (75)
Klassen - Signes dagbog (75) Signe har det svært i klassen og hendes bedste veninde Fie ved ikke, hvad hun skal gøre. Men så finder Fie Signes dagbog.

13:30  

Klassen - Sofias fødselsdag (76)
Klassen - Sofias fødselsdag (76) Det er Sofias fødselsdag og Emma og Sofia skal på café med veninderne. Men pigerne ender i en fremmed mands bil.

13:45  

Grizzy og lemmingerne (11)
Grizzy og lemmingerne (11)

13:50  

Grizzy og lemmingerne (12)
Grizzy og lemmingerne (12)

14:00  

Sofie Linde Show II (10) - Klassen
Sofie Linde Show II (10) - Klassen I aftenens Sofie Linde Show får Sofie besøg af de otte hovedroller fra DR ULTRA serien 'Klassen'. De er hoppet ind i Sofies gamle dagbogsfortællinger og hjælper hende med at genopleve sin barndom igen. Og så har Sofie forberedt den helt store reunion. Stjernereporter Bubber har denne gang fundet på et helt nyt tv-format til de gamle mennesker - Nemlig Paradise Camping. Så smid familien over på sofaen og nyd fredagen sammen med Sofie Linde Show!

14:30  

Zorro (2)
Zorro (2) Minen

14:50  

Thunderbirds (25)
Thunderbirds (25) Undercover

DR Ramasjang

12:25  

Skæg med matematik (6)
Skæg med matematik (6) Hr. Skæg holder julefest, synger historien om 1 krone, konkurrerer i hækkeløb og besøger etagerne for Kaktus og Balloner samt Fodbolde og Glas i Det Lille Storcenter.

12:50  

Rosa fra Rouladegade (5)
Rosa fra Rouladegade (5) Rosa elsker at bage kager. I dag får hun besøg af Mila, der vil bage en helt særlig overraskelseskage til sin bedstefar. Sammen tager de på kagemission for at finde ud af, hvad bedstefar godt kan lide. De må være meget hemmelige, hvis de ikke skal blive opdaget.

13:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (10)
Onkel Rejes sørøvershow II (10) Dr. John har kidnappet Carls storesøster Dagmar for at koge hende om til skønhedscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en Super Puster 2000, Mor Karens luftskib og en tur til både Fyn og Det Røde Hav. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

13:40  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

13:55  

Sikker & Søn IV (7)
Sikker & Søn IV (7) Sikker & Søn byder velkommen til et barn på trafikskolen. Imens Søn prøver at lave trafikøvelser, bygger Sikker sit eget cirkus. Det bliver en skør dag på trafikskolen, men heldigvis er der mange måder at træne trafik på, så Sikker og Søn kan til sidst sende barnet sikkert hjem igen - helt uden at være pakket ind i vat.

14:05  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

14:30  

Der var engang....
Der var engang.... Dansk tegnefilm. Johan og Gerda har været gift i mange år og elsker hinanden højt. Men da Johan kommer hjem fra markedet og har byttet deres gode hest væk for en pose rådne æbler - hvad siger Gerda så?

DR1

15:15  

Inspector Morse: Da capo
Inspector Morse: Da capo Politikommissær Hillian bliver dræbt af en indbrudstyv. Hillian var ved at skrive sine erindringer, og det eneste, tyven har stjålet, er noterne til et kapitel om det uopklarede mord på en lille pige. Det tyder med andre ord på, at de to sager er forbundne, og at Morse og hans gamle rival og kollega Dawson kan opklare mordet på Hillian ved at løse den første mordsag - i andet forsøg og efter 18 år. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Dawson: Kenneth Colley. Instruktion: Adrian Shergold.

17:00  

Landsbyhospitalet (2)
Landsbyhospitalet (2) Et ungt par kører galt på motorcykel. Dr. Jill Weatherill må fortælle 20-årige Brian, at hans kæreste, Laura, ikke overlevede ulykken. Staben på hospitalet gør deres bedste for at hjælpe Brian, der er dybt påvirket af Lauras død. At Brians og Lauras mødre hader hinanden af et godt hjerte, gør ikke sorgen lettere at bære.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:30  

Moderne mirakler (6:6)
Moderne mirakler (6:6) Dansk reportage fra 2017 Kom tæt på den videnskab og teknologi, der hjælper os mennesker, når vi har allermest brug for det. Jason Watt opsøger moderne mirakler og ser bl.a. nærmere på fæcal transplantation, hvor man bruger menneskelig afføring som en slags medicin. Jason møder også Brian, der skal have behandlet sin hjernetumor med en avanceret partikelkanon - en ny teknologi, som kan få en afgørende betydning for patienters fremtid. Sendt første gang 01.05.2017

16:00  

Verdens mest avancerede ubåd
Verdens mest avancerede ubåd Her besøger vi USS Viginia, der er verdens mest avancerede ubåd. For at undgå mulige fjender kan ubåden gå ned på 240 meters dybde, og den kan ramme mål 1600 kilometer væk. Den 115 meter lange ubåd drives frem af en atomreaktor, der omdanner havvand til damp. Få et indblik i fremtiden for ubådskrigsførelse her.

16:50  

Verdens største tjæresandmine
Verdens største tjæresandmine Canadas undergrund gemmer på enorme oliereserver, men det kræver nogle af de største maskiner for at hente olien op af jorden, fordi den ligger gemt i tjæresand. Se med her, når verdens største olieselskaber slås om at bygge den største tjæresandmine.

17:40  

Smag på New Jersey
Smag på New Jersey Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

DR3

15:15  

Billet til Kærlighed II (5:6)
Billet til Kærlighed II (5:6) Tina gør sig for alvor sårbar over for daten Jack Thomas. Berta og Martin tør endelig fortælle hinanden om deres følelser, og Christian lægger op til, at ham og Anders skal ses, når de kommer hjem fra Berlin. I Dublin konfronterer Camilla, Tau, med en mistanke, hun har. I en ny sæson af programmet Billet til Kærlighed har fire modige singler sagt ja til at deltage i et kærlighedseksperiment. De skal ud at rejse med en date, de ikke kender, og de må kunne stille ét krav til denne date. Personen skal have det navn, som står på den flybillet, de får udleveret. Eksperimentet vil vise os, om de får bedre muligheder for at finde en kæreste, hvis de giver slip på alle deres normale datingvaner.

15:45  

Gør ikke dette hjemme (8:8)
Gør ikke dette hjemme (8:8) Rune og Torfinns nye hus står endnu relativt pænt, men spørgsmålet er, hvor meget af det der bliver tilbage, nu da det er sidste afsnit i dag. Mens sprængningseksperten Roar og kemikeren Morten går sammen om at prøve at lave vand fra bunden af, vil Rune og Torfinn gå videnskabeligt til værks, når de undersøger om det at bande virkelig hjælper mod fysiske smerter. Og hvad med huset? Alle de foregående sæsoner er husene endt i et flammehav, sker det også denne gang? Rune og Torfinn har i serien testet det hele og ødelagt en hel del, så slap du nemlig for det, og lad det være sagt for sidste gang: Denne serie har været fyldt med alt det, man aldrig, aldrig skal gøre derhjemme! Nordvision fra Norge.

16:15  

De kloge dyr (1:2)
De kloge dyr (1:2) Elefanter glemmer aldrig. Brevduer er ikke født med at kunne finde vej, delfiner kan være kreative, og i Japan findes en chimpanse med en fotografisk hukommelse for tal. Tanken om, at dyr kan tale, løse opgaver eller holde af, har hidtil været utænkelig, men det er ved at ændre sig. Halvtreds år efter, at primatologen Jane Godell chokerede verden ved at vise, at chimpanser var i stand til at udvikle og bruge redskaber, ved man i dag, at mange dyr fra fugle til fisk bruger redskaber, at de er i stand til ikke alene at lære af deres erfaringer, men at give den i arv til næste generation, at mange dyr er i besiddelse af en fabelagtig hukommelse, og at nogle dyr endog kan lære at bruge deres fantasi og kreative evner.

17:10  

Menneskets store vandring (2:5)
Menneskets store vandring (2:5) Det er et kæmpe puslespil at finde ud af, hvordan vore tidlige forfædre fra Afrika nåede så langt som til Australien. En rejse der betød, at de skulle krydse mindst et hav. Men det giver endnu mere hovedbrud, at de faktisk nåede det langt hurtigere end andre udvandrere fra det afrikanske kontinent nåede det langt nærmere europæiske kontinent. Rejsen fra Afrika til Sydøstasien er stadig lidt af en gåde. Man ved, at en lille gruppe mirakuløst overlevede et supervulkanudbrud, men hvad fik dem derefter til at vove en farefuld færd over et kæmpehav? Bortset fra fund, der beviser, menneskets ankomst til Australien, er der ikke meget at gå efter.

DR K

15:20  

Gamle Danmark (2)
Gamle Danmark (2) Der må være en grænse. Ved det første frie valg efter besættelsen var modstandsbevægelsen gået i opløsning. Venstremanden Knud Kristensen blev statsminister. Verdenskrigen havde skabt store flygtningeproblemer, med hundredtusinder af tyske flygtninge i Danmark og fordobling af befolkningstallet i Sydslesvig. Hvordan ville det påvirke vores udvikling? Var der tvivl om den danske grænse mod syd? Kong Christian X døde, og blev efterfulgt af Frederik IX. Med den amerikanske Marshalls hjælp fik vi en tiltrængt vitaminindsprøjtning. Der var opbrud i gamle vaner og normer, nye tider skulle begynde. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984

16:35  

80'erne: Yuppier, glamour og Madonna
80'erne: Yuppier, glamour og Madonna Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, hvor Madonna var trendsætter for unge pigers tøjstil, efter hendes optræden med Like a Virgin ved MTV Music Video Awards. Samtidig vinder yuppierne frem i storbyerne - unge karriereorienterede mennesker med et stort forbrug af dyrt tøj og lækre lejligheder.

17:20  

80'erne: Narkokongerne på Wall Street
80'erne: Narkokongerne på Wall Street Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, hvor jetsetterlivet tog fart sammen med forbruget af kokain.

DR Ultra

15:15  

Junglebanden
Junglebanden

15:25  

Braceface (16)
Braceface (16) Sally er 13 år, går i 8. klasse og kæmper med alt, hvad teenagelivet byder på. Men hun har et hemmeligt våben - hun har tandbøjle! Ingen kan modstå et ægte bøjlegrin.

15:45  

Wild Kratts
Wild Kratts

16:10  

Grizzy og lemmingerne (25)
Grizzy og lemmingerne (25)

16:15  

Grizzy og lemmingerne (26)
Grizzy og lemmingerne (26)

16:20  

Grizzy og lemmingerne (27)
Grizzy og lemmingerne (27)

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:55  

Junglebanden
Junglebanden

17:05  

Junglebanden
Junglebanden

17:15  

Vi' bare bjørne (11)
Vi' bare bjørne (11)

17:30  

Bella and the Bulldogs II (16)
Bella and the Bulldogs II (16)

17:50  

Girls United - Mit hold forsvinder! (10)
Girls United - Mit hold forsvinder! (10) Mange af pigerne fra holdet har besluttet at spille på et andet fodboldhold, men Rayan må blive tilbage.

DR Ramasjang

15:00  

Rita og Krokodille - Skovturen
Rita og Krokodille - Skovturen Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser et helt tæppe af glitrende kastajner glemmer hun alt, hvad hun har sagt. I jagten på de flotte kastajner glemmer hun alt om stien og farer vild. Krokodille hjælper hende at finde tilbage.

15:05  

Masha og Bjørnen (4)
Masha og Bjørnen (4) Voksemikstur

15:15  

Morten Skildpadde (20)
Morten Skildpadde (20) Morten og julestemningen

15:40  

Gurli Gris III (6)
Gurli Gris III (6) Campingferie

15:50  

Chuggington (11)
Chuggington (11)

16:00  

Chuggington (12)
Chuggington (12)

16:10  

Yakari IV (21)
Yakari IV (21)

16:25  

Junglebogen (31)
Junglebogen (31) Lykkestjernen.

16:35  

Junglebogen (32)
Junglebogen (32) Et desmerdyr ser rødt.

16:45  

Pyjamasheltene (24)
Pyjamasheltene (24)

17:00  

Rosa fra Rouladegade II (6)
Rosa fra Rouladegade II (6) Laurits kan godt lide at hjælpe sin morfar med at plante grøntsager og slå græs. Nu vil han gerne give sin morfar en overraskelse. Derfor tager han med Rosa på hemmelig kagemission i morfars kolonihave, så de kan udspionere og finde ud af hvordan de skal bage den helt rigtige overraskelseskage til morfar.

17:28  

Sommer i Ramasjang - Fru Pudderkvast
Sommer i Ramasjang - Fru Pudderkvast

17:30  

Onkel Rejes Sørøvershow (9)
Onkel Rejes Sørøvershow (9) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Bertram, der skal med på skattejagt. Se om de finder en fødselsdagsgave til Sørøver Jørgen, som kun ønsker sig en cigar fuld af røg og dårlig ånde, så de i retur kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og se om Bertram og Onkel Reje kan fortælle Sokkerne en sjov vittighed. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt.

17:50  

Heino fikser alt - Kagen (16)
Heino fikser alt - Kagen (16) Linus vil gerne gøre sin mor glad og bage en kage til hende, men han aner ikke hvordan, man bager. Heino og Linus går straks i gang, men det viser sig ikke at være helt så let, som Heino troede.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der rundt om i Danmark afholdes auktioner over alt fra blomster og kvæg til fine antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit jongleres der med millionbeløb, når Classic Race Aarhus og BCA afholder bilauktion. Hos Haderslev Auktion er auktionarius Mogens Broe-Andersen ikke helt tilfreds med priserne til dagens auktion. Og hos Svendborg Auktionerne får Martin Nielsen sved på panden, da computerne ikke fungerer.

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:30  

FIFA VM 2018: VM Studie optakt Spanien - Marokko
FIFA VM 2018: VM Studie optakt Spanien - Marokko På havnen i Aarhus varmer Peter Møller og hans gæster op til dagens VM-opgør.

20:00  

FIFA VM 2018: Spanien - Marokko
FIFA VM 2018: Spanien - Marokko Sidste og måske afgørende puljekamp for spanierne, der blev verdensmestre i 2010, men var det første hold, som måtte se sig slået ud af VM-turneringen for fire år siden i Brasilien. Nu er Spanien tilbage på jagt efter revanche, og på tredje spilledag i gruppe B hedder modstanderen Marokko. Holdet fra det nordlige Afrika er med ved VM for femte gang og har et par interessante profiler i skikkelse af forsvarsspilleren Mehdi Benatia fra Juventus samt midtbanespilleren Hakim Ziyech fra Ajax Amsterdam. Kommentatorer: Andreas Kraul og Morten Bruun.

20:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:55  

FIFA VM 2018: VM Studie pause Spanien - Marokko
FIFA VM 2018: VM Studie pause Spanien - Marokko

DR2

18:20  

Smag på Budapest
Smag på Budapest Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

19:00  

Nak & Æd - et dådyr på Romsø (1:8)
Nak & Æd - et dådyr på Romsø (1:8) Jørgen og Nikolaj er tilbage! Det er december og sne og frost præger den danske natur. Jørgen og Nikolaj sejler til Romsø ud for Kerteminde. Øen er beboet af en meget fin flok dådyr, som de to går efter at sætte tænderne i. Men sneen larmer under deres fødder, så det viser sig at være sværere at komme ind på dyrene end ventet. Sendt første gang 06.11.11

19:30  

Nak & Æd - en and ved Horsens, 2. forsøg (2:8)
Nak & Æd - en and ved Horsens, 2. forsøg (2:8) Det er januar måned, og frosten bider. Jørgen og Nikolaj er taget til Borre Knob ved Horsens. De to går endnu engang efter at få skudt en and, da første forsøg mislykkedes, og de endte med at måtte spise krager. Men vil vejret arte sig - eller skal de endnu engang spise et mindre appetitvækkende dyr? Sendt første gang 13.11.11

20:00  

Barndom på bistand (2:2)
Barndom på bistand (2:2) Dansk reportage fra 2016 I Danmark kan man ikke altid ved første øjeblik få øje på fattigdommen. Men den er der, hvis man kigger efter. DR2 har gennem 2 udsendelser fulgt 6 danske børn, hvis mor eller far er kontanthjælpsmodtagere og som, ifølge de nu afskaffede fattigdomsgrænser, er fattige. Vi skildrer gennem børnene, hvad det vil sige at være et fattigt barn i et rigt samfund. Sendt først gang 12.09.2016

20:45  

Lægen flytter ind (14)
Lægen flytter ind (14) Dansk reportage fra 2017 14årige Maria fra Lyngby smider sig på sengen med sin mobiltelefon, når hun kommer hjem fra skole. Forældrene har i det hele taget svært ved at få deres teenagedatter til at være aktiv, og Maria har nu været overvægtig et par år. Så læge Charlotte Bøving flytter ind hos familien for at hjælpe forældrene med at motivere Maria og få dem til at forstå, at Maria ikke kan få en sundere hverdag uden deres hjælp. Sendt første gang 09.01.2017

DR3

18:00  

Kampen om livet - Er vi alene i universet?
Kampen om livet - Er vi alene i universet? Biostatistiker og tv-værten Jo Røislien forsøger at beregne antallet af intelligente civilisationer i universet og undersøger, hvorfor rumvæsner sandsynligvis ligner os selv. Jo besøger en raketaffyringsrampe i Florida og finder uendeligt mange versioner af sig selv i et uendeligt univers.

18:30  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

19:10  

Skam (1:11)
Skam (1:11) Den norske ungdomsserie Skam er blevet en kæmpesucces i hjemlandet. Nu kan du følge den på DR3. Eva er lige begyndt på gymnasiet. Hun har ikke særlig mange venner, men beslutter at tage ansvar for sit eget liv. Så hun begynder at opsøge steder og mennesker, der kan give hende nye impulser og nye venskaber.

19:30  

VM Fodbold - optakt
VM Fodbold - optakt På havnen i Aarhus varmer Peter Møller og hans gæster op til dagens VM-opgør.

20:00  

FIFA VM 2018: Iran - Portugal
FIFA VM 2018: Iran - Portugal Portugals europamestre står i denne kampe over for landets tidligere landstræner Carlos Queiroz, der sad på posten fra 2008-2010. Nu er Queiroz landstræner for Iran, som skal forsøge at bremse Cristiano Ronaldos drømme om en VM-titel. Kommentatorer: Mikkel Bischoff og Henrik Fallesen.

DR K

18:05  

Pompeji på havbunden - De riges paradis
Pompeji på havbunden - De riges paradis For 2.000 år siden var byen Baiae i Napolibugten et tilflugtsted for Roms rige og magtfulde elite. Her i datidens Las Vegas kunne de slappe af og undslippe det romerske samfunds snærende bånd og slå sig løs. Her var kæmpestore villaer, kunstfærdige spabade og løsslupne fester på flodpramme i bugten. Indtil et vulkanudbrud satte hele byen under vand, hvor arkæologer nu er gået i gang med at kortlægge den glemte by.

19:05  

Grækerne - fra hulemænd til konger (1:3)
Grækerne - fra hulemænd til konger (1:3) Grækenland er den vestlige civilisations vugge. Men der gik lige et stykke tid fra de første hulemænd til de folkeslag, der lagde grunden til revolutionen i menneskehedens tænkemåde.

19:56  

Dagens sang: Se, det summer af sol
Dagens sang: Se, det summer af sol - sunget af et af DRs kor.

20:00  

Grækerne - den gode strid (2:3)
Grækerne - den gode strid (2:3) Allerede før vor tidsregning komponerede grækere tidløse epos, skuespil og digte, konkurrerede i de originale Olympiske Lege, fremsatte frygtløse teorier om naturen og konstruerede verdens første demokrati.

20:55  

Gorbatjov og en ny kold krig (2:2)
Gorbatjov og en ny kold krig (2:2) Mikhail Gorbatjov førte verden ind i en ny æra, da han forhandlede en aftale om atomnedrustning på plads med USA. Dermed har den daværende sovjetiske præsident en stor del af æren for, at Den Kolde Krig sluttede fredeligt. Hvis vi spoler tiden frem til i dag, står verden på kanten af en ny kold krig. Hvordan kunne det komme så vidt? Her giver Gorbatjov og en række andre verdensledere deres bud på et svar.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt

18:10  

The Next Step IV (21)
The Next Step IV (21) Forbudte kys

18:30  

Vores vilde verden rundt: Det sydlige USA
Vores vilde verden rundt: Det sydlige USA

19:00  

Dybet (7)
Dybet (7)

19:20  

Monica Chef - Kysset (21)
Monica Chef - Kysset (21)

19:45  

Sam & Cat I (13)
Sam & Cat I (13) Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

20:05  

Cykel Karaoke - Isa og Vigga fra BaseBoys
Cykel Karaoke - Isa og Vigga fra BaseBoys Isa og Vigga gæster Jannik i cyklen og wow, pigerne er ikke til at styre på 10 tønder land! Rapbattle, siger du? Ja tak! Isa, Vigga og Jannik fyrer den af på et hiphop beat! Isa og Vigga kan spille alle musikgenrer på en ødelagt ukulele og noget skolepercussion- rimelig vildt. De møder også en hundehvalp og Vigga vil ikke dele den med NOGEN! Måske er det derfor Isa vil slås med Jannik? Det og meget, meget mere i dette afsnit! Sangene: We don't talk anymore (Charlie Puth), Level 1000 (Baseboys), Forelsket (Baseboys).

20:20  

Trio - cyberguldet (1:10)
Trio - cyberguldet (1:10) Hele Norge bliver udsat for et cyber-angreb. Der bliver slukket for strømmen og mobilnettet. Norges cyber guld er i fare. Nora, Simen og Lars bliver involveret, men pludselig peger alle spor mod Lars' far.

20:45  

Ultras vilde VM-show
Ultras vilde VM-show På DR Ultra giver vi dig alt det VM også er! Her behøver du ikke vide, hvad offside, 4-4-2 eller indirekte frispark er. Her gør vi VM til en fest for ALLE! Vi fyrer den af med quizzer, fede gæster og sjove konkurrencer, når Joakim og Anna er værter for Ultras eget og helt særlige VM-show direkte fra Dokk1. VM på Ultra er VM for ALLE!

DR Ramasjang

18:00  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (4)
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (4) Charlatanen

18:15  

Yakari III (24)
Yakari III (24)

18:25  

F for Får (32)
F for Får (32) Fårrygende animation fra Aardman

18:35  

Cirkeline
Cirkeline Cirkeline og Frederik tager med tegneren på ferie til Spanien, hvor de møder Pablo - og den fæle kat Mogens! Og den skal man passe på, det får Pablo at mærke! Heldigvis er Cirkeline og Frederik der til at hjælpe ham.

18:50  

Cirkeline
Cirkeline Rastafari

19:00  

Tree Fu Tom (11)
Tree Fu Tom (11)

19:25  

Zorro (3)
Zorro (3) Fælden

19:45  

Mumitroldene (36)
Mumitroldene (36) Barometer-mysteriet

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

20:15  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

21:00  

FIFA VM 2018: Spanien - Marokko
FIFA VM 2018: Spanien - Marokko Sidste og måske afgørende puljekamp for spanierne, der blev verdensmestre i 2010, men var det første hold, som måtte se sig slået ud af VM-turneringen for fire år siden i Brasilien. Nu er Spanien tilbage på jagt efter revanche, og på tredje spilledag i gruppe B hedder modstanderen Marokko. Holdet fra det nordlige Afrika er med ved VM for femte gang og har et par interessante profiler i skikkelse af forsvarsspilleren Mehdi Benatia fra Juventus samt midtbanespilleren Hakim Ziyech fra Ajax Amsterdam. Kommentatorer: Andreas Kraul og Morten Bruun.

21:50  

FIFA VM 2018: VM Studie nedtakt Spanien - Marokko
FIFA VM 2018: VM Studie nedtakt Spanien - Marokko Højdepunkter og analyse fra dagens VM-opgør

22:15  

Horisont
Horisont

22:40  

Wallander: En lektion i kærlighed
Wallander: En lektion i kærlighed Liget af en kvinde findes halvt begravet i et mosehul. Da Wallander undersøger kvindens hus, bliver det klart, at hendes teenagedatter er forsvundet. Efterforskningen fører Wallander til en rockerbandes tilholdssted. Stemningen bliver mere og mere anspændt, og Wallander føler, at han bliver forfulgt. Men er det af rockerne eller af noget mere uhåndgribeligt? Kurt Wallander: Kenneth Branagh. Baseret på Henning Mankells romaner.

DR2

21:30  

Helvedes homo - en muslim springer ud (2:2)
Helvedes homo - en muslim springer ud (2:2) Dansk reportage fra 2018 TV-værten Abdel Aziz Mahmoud forsøger fortsat at finde ud af, om man både kan være muslim og homoseksuel. Undervejs møder han en anderledes imam i Frankrig, som giver Abdel håb. Efter han er sprunget ud offentligt vælter det ind med reaktioner på de sociale medier. Her iblandt nogle meget kritiske. For at flytte debatten tager Abdel kontakt til manden bag én af de mest rabiate kommentarer. For mener han seriøst, at Abdel skal stenes for at være homoseksuel og muslim? Sendt første gang 16.04.2018

22:00  

Udkantsmæglerne II (2:10)
Udkantsmæglerne II (2:10) Dansk reportage fra 2017 I Hadsund har Tom Pedersen svært ved at tøjle sin frustration over fortsat at vente på et svar fra banken. Men der er lys forude. Gurli Hansen besøger en anderledes bolig midt på Bornholm, hvor ejeren pludselig får en uventet opringning. Frede Volf fra Langeland viser et af sine huse, hvor hans kone gennem 55 år har et galleri, og besøger et meget specielt og meget meget billigt hus, der er til salg. Sendt første gang 02.07.2017

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Mord på åben gade (1:4) - Tre minutter
Mord på åben gade (1:4) - Tre minutter León er en by i det nordlige Spanien ca. 300 km nordvest for Madrid. Den 12. maj 2014 blev præsidenten for provinsregeringen, Isabel Carrasco, myrdet ved højlys dag i byens centrum. Carrasco var frygtet og hadet for sin enerådende ledelsesstil, og mange mennesker ønskede hende død. Montserrat González og Triana Martínez, mor og datter, blev arresteret. Kort efter meldte den lokale politikvinde, Raquel Gago, sig selv. Alle tre kvinder blev sigtet for mord.

DR3

21:50  

What Maisie Knew
What Maisie Knew Maisie på seks bliver fanget i de voksnes kaos, da hendes mor og far, rockstjernen Suzanna og den travle kunsthandler Beale, går fra hinanden. Fra sidelinjen iagttager Maisie den tumult, der udspiller sig omkring hende, og hun bliver en brik i sine forældres opgør, da de indleder en bitter strid om forældremyndigheden over hende. Suzanna: Julianne Moore. Beale: Steve Coogan. Lincoln: Alexander Skarsgård. Instruktion: Scott McGehee og David Siegel.

23:25  

Når vejr går viralt - forkert sted på forkert tidspunkt
Når vejr går viralt - forkert sted på forkert tidspunkt Britisk dokumentar fra 2015. (Weather Gone Viral) Hvis man ikke kan få nok af at opleve farlige situationer og naturkatastrofer fremkaldt af vind og vejr, så har man her muligheden for at genopleve nogle af de største øjeblikke fanget på kamera. At være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt gælder fx manden, der frier til kæreste på en strand netop som en kæmpebølge skyller ind over dem, og en far og en datter, der sidder hjemme, mens en tornado styrer lige imod dem.

DR K

21:40  

Solkongens død
Solkongens død Den franske enevældige konge Ludvig 14. (1638-1715) regerede fra 1638-1715 og er dermed det længst regerende statsoverhoved i Europas historie. Samtiden opfattede Solkongen som udødelig, men da han i 1715 lå på et endog meget smertefuldt dødsleje - han led af koldbrand - imødeså han sin død med den samme elegance, han havde vist gennem hele sin regeringstid. Solkongens død blev et storslået show, en 'god død', gennemført i al offentlighed.

22:35  

Tsarens imperium - Romanovernes Rusland (3:3)
Tsarens imperium - Romanovernes Rusland (3:3) Den britiske historiker Lucy Wormsley fortæller om det magtfulde dynasti, der regerede Rusland i 300 år. Årene 1825-1918 var en blodig tid for Rusland og tsarfamilierne, hvor fire tsarer mislykkedes med at håndtere det voksende pres for reformer. Alexander II (1818-81) afskaffede livegenskabet i 1861, men blev myrdet tyve år senere. Ruslands sidste tsar, Nikolaj II (1868-1918) var dybt religiøs og var sammen med kejserinde Alexandra så optaget af at helbrede deres eneste søns blødersygdom, at de ikke havde øje for den revolution, der rasede under deres vinduer.

23:35  

Vietnamkrigen maj 1970-marts 1973 (9:10)
Vietnamkrigen maj 1970-marts 1973 (9:10) Amerikansk dokumentarserie af Ken Burns og Lynn Novick fra 2017. (The Vietnam War) Den sydvietnamesiske hærs forsøg på at ødelægge Ho Chi Minh-stien i Laos i begyndelsen af 1971 endte som en total fiasko, og kun massive amerikanske luftangreb stoppede den nordvietnamesiske påskeoffensiv i 1972. Efter sit genvalg til præsident i 1972 med en jordskredssejr offentliggjorde Nixon, at Nordvietnam var gået med til en fredsaftale. Det betød, at amerikanske krigsfanger omsider kunne komme hjem. Men de kom hjem til et dybt splittet land, hvor ingen bød dem velkommen.

DR Ultra

21:00  

Ultras Sorte Kageshow II (4)
Ultras Sorte Kageshow II (4) I Ultras Sorte Kageshow inviterer Nikolaj Stokholm fire deltagere i studiet, hvor de i bælgravende mørke skal dyste om at bage den flotteste og allerlækreste kage. I dette program skal Nanna og Johanne dyste mod Severin og Naja. Deltagerne ved ikke på forhånd, hvad de skal bage - og der følger flere overraskelser og benspænd programmet igennem. Micki Cheng fra Den Store Bagedyst er dommer.

21:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

23:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

DR Ramasjang

23:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

00:05  

På sporet af det onde: Raseri
På sporet af det onde: Raseri Politimanden Manfred Reiser slår sin søn ihjel. Derefter skyder han en kollega og tager flugten. Forinden har Reiser forsøgt at ringe til Richard Brock, så den bryske psykolog får til opgave at hjælpe med at finde ham. Brocks efterforskning fører ham dybt ind i en sump af korruption, og snart kommer hans eget liv i fare.

01:35  

Sherlock Holmes (13)
Sherlock Holmes (13) Klassisk engelsk dramaserie med Jeremy Brett som Conan Doyles mesterdetektiv. (The Adventures of Sherlock Holmes) "Den sidste opgave". Under et ophold i Alperne mødes Sherlock Holmes med sin dødsfjende professor Moriarty på randen af Reichenbach-vandfaldet. Begge er besluttet på en kamp til døden...

02:25  

Kære nabo - gør bras til bolig - Ballerup
Kære nabo - gør bras til bolig - Ballerup Familien Nørgaard i Ballerup har været i gang med den helt store renovering af den lejlighed, de flyttede ind i for 9 år siden. Men inden familien når til de tre børnevæ-relser, går projektet i stå. Energien er brugt op og da far Kim mister sit job, er der heller ikke flere penge at bygge om for. Og pludselig er der gået et år, siden der sidst er blevet svunget en malerpensel i lejligheden. Men nu har børnene fået nok af rå gipsvægge, alt for barnligt tapet og teenagevæ-relser, der bliver brugt til opbevaring - og Iben på 13 år har skrevet til de to desig-nere, Anders Faarborg og Rasmus Robert, og bedt om hjælp. Heldigvis har familien masser af gode naboer, der gerne vil give en hånd med renoveringen af de tre værelser - men designerne bliver overraskede over den massive mangel på brugbare møbler og genbrugsfund. Og med et indretningsbudget på 0 kroner, er udfordringen enorm.

03:05  

Bonderøven - tilbageblik 2008-2012 (1:2)
Bonderøven - tilbageblik 2008-2012 (1:2) I det første af to programmer ser vi tilbage på Bonderøvens liv på Kastanjegården. Siden de første programmer i 2008 er der sket mange forandringer i Franks liv som selvforsynende bonde - både personligt og praktisk. Frank bygger sit første hus, så Theresa og han kan holde varmen, nu da de venter deres første barn. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 26.12.12

03:35  

Danmarks skønneste sommerhus - Nordjylland (2:10)
Danmarks skønneste sommerhus - Nordjylland (2:10) I aften går turen til det nordjyske. I Skiveren venter et gammelt skønvirke-sommerhus, i Øster Hurup skal vi se en gennemrenoveret mølle, og på det højeste punkt i Løkken venter et tre-etagers sommerhus med udsigt over havet.

DR2

00:05  

På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (1:3)
På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (1:3) Tidligere fodboldspiller Peter Møller skal være DR's vært, når VM i fodbold bliver afholdt i Rusland. Han ved bare ingenting om Rusland. Så for at blive klogere på, hvad der venter landsholdet og de danske fans, har han sagt ja til en grænseoverskridende udfordring. Han skal rejse rundt i Rusland i tre uger - uden overhovedet at vide, hvad der skal ske. Kontrollen har han overladt til Ruslandskorrespondent Matilde Kimer, der kaster ham ud i store og udfordrende oplevelser for at vise ham nye og andre sider af verdens største land. Men kan Matilde Kimer rokke ved Peter Møllers fordomme om, at russerne er sure og indelukkede?

00:50  

Veninder i Putinland - Marie Krarup vs. Anna Libak (1:3)
Veninder i Putinland - Marie Krarup vs. Anna Libak (1:3) Konflikten mellem Rusland og Vesten har sprængt det mangeårige venskab mellem politiker Marie Krarup og journalist Anna Libak i stumper og stykker. Men nu drager de to tidligere veninder ud på en rejse gennem Putins Rusland. Sammen vil de forsøge at forstå russerne og det samfund, de blevet SÅ uenige om. Spørgsmålet er, om de kan blive veninder igen, eller om Rusland er kommet mellem dem for altid?

01:20  

JERSILD om Trump
JERSILD om Trump Er Trump gal eller genial? Jens Olaf Jersild og gæster analyserer hver uge hvad der reelt foregår i toppen af amerikansk politik - intet er som før Trump.

01:50  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:05  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

00:45  

Menneskets store vandring (3:5)
Menneskets store vandring (3:5) Asien er verdens største sammenhængende landmasse, men hvordan overlevede de tidlige jæger-samler samfund i nogle af verdens mest ugæstfri områder på jorden, og hvorfor var de overhovedet dukket op her? Svaret kunne muligvis ligge i livsstilen hos et folkeslag i det nordlige Sibirien. Evenki-folkets liv er fuldstændig afhængig af både det vilde og det tæmmede rensdyr, og denne overlevelsesstrategi ser ud til at være arvet fra generation til generation, så langt tilbage nogen kan huske.

01:35  

Rudi er bange (3:4)
Rudi er bange (3:4) Rudi har en periode, hvor han er glad. Tingene går hans retning, og han har overskud. Men han har svært ved at tro på, at han faktisk kan have det godt. Han har fået hovedrollen i en spillefilm, hvilket han har drømt om i årevis. Problemet er bare, at filmen skal indspilles på Færøerne og Rudi skal flyve derop. Rudis flyskræk bliver en altoverskyggende forhindring, og presset på Rudi er enormt, for han risikerer at spilde chancen for at få de store udenlandske roller, han drømmer om, hvis han ikke kan klare at flyve. Og det får angsten til at vokse sig stærkere og stærkere.

02:05  

Rudi er bange (4:4)
Rudi er bange (4:4) Rudi skal flyve til Færøerne for at indspille den store hovedrolle. Kan han klare turen eller må han overgive sig til flyskrækken, blive hjemme og gå glip af sin store chance? Får angsten skovlen under ham endnu en gang eller finder Rudi styrken til at kæmpe imod? Der er mere på spil end en filmrolle. Klarer Rudi turen, kan det åbne op for en lysere fremtid, hvor angsten er mere under kontrol, og han kan få sit liv tilbage på sporet. Men Rudi føler sig ekstremt presset over både at skulle spille den store filmrolle og medvirke i dokumentarprogrammet.

02:45  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

03:45  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

DR K

00:30  

Skyggen af en helt
Skyggen af en helt Han forlod sin gravide kone og lille datter uden at sige farvel. Fire måneder senere blev han skudt, kun 26 år gammel. Digteren Gustaf Munch-Petersens død i Den Spanske Borgerkrig splittede familien ad i tre generationer. Idag, 75 år efter, forsøger hans barnebarn, filminstruktøren Laurits Munch-Petersen, at opklare mysteriet og samle familien igen ved at gå i sin berømte morfars fodspor. Men hvor begynder man? Instruktion: Laurits Munch-Petersen

02:00  

Tosset med Michelin
Tosset med Michelin Her følger vi en gruppe mennesker, der har dedikeret deres liv til at rejse verden rundt for at smage og bedømme maden på forskellige restauranter. Det er dog ikke længere et job, der kun er forbeholdt de få sofistikerede madanmeldere med en kulturredaktion i ryggen. I dag kan alle smage og publicere. Denne madjournalistik spirer op overalt især i form af blogindlæg på internettet.

03:35  

80'erne: Attentaternes år
80'erne: Attentaternes år Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, der formede os og fortæller om de mest historiske øjeblikke. I 1981 prentede attentatet mod præsident Ronald Reagan sig blandt andet ind i hukommelsen, da han blev skudt i brystet.

DR Ultra

01:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

03:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2017, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0621193146