dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 1. april 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 1. april 2023

DR1

05:15  

Gift ved første blik USA XI (12:21)
Gift ved første blik USA XI (12:21) Hverdagen er begyndt at lægge en dæmper på romantikken. Og mens nogle af parrene stiller spørgsmål ved deres forhold - tester andre det. Hvem bliver, når bølgerne går højt - og hvem stikker af?

06:35  

Gift ved første blik USA XI (13:21)
Gift ved første blik USA XI (13:21) De nygifte par skal øge tilliden og intimiteten mellem sig. Men hvor nogle af dem finder nye måder at krydre deres forhold på, kæmper andre for at finde svar på vanskelige spørgsmål.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Lewis: Tilbage fra de døde
Lewis: Tilbage fra de døde Engelsk krimi fra 2008. (Lewis: Counter Culture Blues) Lewis møder et af sine gamle idoler, da den legendariske rockstjerne Esme Ford dukker lyslevende op 35 år efter hun blev meldt druknet. I al hemmelighed har Esme og resten af hendes gamle band lagt planer om at gøre comeback. Men det er ikke den eneste mystik, der omgiver de berømte musikere. Det må Lewis sande, da en teenagedreng bliver brutalt myrdet uden for guitaristen Richie Maguires landejendom. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Esme Ford: Joanna Lumley. Instruktion: Bill Anderson.

DR2

06:15  

Deadline
Deadline Formanden er blevet smidt ud af partiet, folketingsgruppen er halveret og baglandet smuldrer. Partistifter Pernille Vermund melder sig klar til at bære faklen videre. Men hvilket ansvar har hun selv for branden i Nye Borgerlige? Og hvad vil hun gøre for at genrejse partiet? Issa Mahmoud Jeppsen har besøg af Pernille Vermund i Deadline

06:40  

Deadline
Deadline Krigen i Ukraine har på alle måder understreget nødvendigheden af Europas uafhængighed af fossile brændsler. Og har for alvor fået Tyskland til at investere den grønne omstilling. Samtidig har den tyske regering skabt tvivl om en europæisk aftale, der skal udfase forbrændingsmotoren. Så vil Tyskland være motoren for Europas grønne omstilling - eller bliver Tyskland med store industrier for biler, kul og stål klodsen om benet? Det spørger Deadlines Astrig Berg Tysklands klimaminister og vicekansler. Robert Habeck, om.

07:05  

Deadline
Deadline I Israel har en bebudet reform af højesteret sendt hundredtusinder på gaden i protest mod det, de ser som en undergravning af Mellemøstens eneste demokrati. Protestbevægelsen er blevet kaldt den største i landets historie, og ifølge Weekendavisens chefredaktør er vi lige nu vidner til et afgørende sværdslag i kampen om landets identitet og fremtid. Martin Krasnik er gæst hos Issa Mahmoud Jeppesen i Deadline.

07:30  

Deadline
Deadline Viser minksagen at vi lever i en retsstat eller en bananrepublik? Mads Brügger og Kristian Madsen diskuterer. Astrid Berg er vært.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (8)
Rosa fra Rouladegade III (8) På armene af Aras far er der vildt mange tatoveringer. Og det passer måske meget godt til ham, for han er glad for at male og lave graffiti, og en gang imellem er Ara også med. Men Aras far og mor er skilt, så det er kun nogle gange, Ara bor hos sin far, og resten af tiden savner hun ham. Derfor vil hun gerne bage en kage til ham i Rosas kagehus. Sammen forklæder Rosa og Ara sig og udspionerer ham for at finde ud af, hvordan kagen skal se ud, og hvad den skal smage af.

05:55  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

06:00  

Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN
Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN Sofie forbereder en rolig hyggedag, men Katrine har alt for meget krudt i røven til at være rolig. Sofie har selv lært at tøjle sit krudt i røven, så det lærer hun videre til Katrine. Sofie Torp og Katrine Bille lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at have krudt i røven.

06:20  

Ernest & Celestine (6)
Ernest & Celestine (6)

06:30  

Sarah og And (1)
Sarah og And (1)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille og uniformerne - Helikopterredder (2)
Motor Mille og uniformerne - Helikopterredder (2) Motor Mille vil gerne hjælpe andre. I dette afsnit bliver hun hejst flere meter ned i havet fra en helikopter for at redde en, der er ved at drukne. Men inden da, skal hun lære alt om, hvordan en helikopter fungerer, og hvilke tegn man bruger for at blive hejst op og ned. Det skal vise sig at være sværere, end man lige tror.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Kasper og Sofie på skattejagt
Kasper og Sofie på skattejagt Kasper og Sofie har sommerferie og besøger Sofies morfar på landet. En dag på stranden finder de en mystisk gammel kasse, som er nedgravet i sandet. Det er en tidskapsel, som hendes bedstefar og hans ven Alfred gravede ned for mange år siden. Den indeholder nogle fine ting og hvad der synes at være spor til en skat!

08:52  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

09:44  

Mens vi venter på at dø - Dyrker vi wellness
Mens vi venter på at dø - Dyrker vi wellness Med udgangspunkt i udtrykket "vi kan lige så godt have det sjovt, når vi alligevel er her" tager vennerne Jørgen Skouboe og John Dahl ud for at dyrke de små drengedrømme, som ellers så ofte drukner i hverdagens travle fornuftsrutiner. I denne uge udforsker John og Jørgen begrebet "wellness for mænd", hvilket bl.a. inkluderer bobleplast, rystepudsere og gaffatape. Med sig har de sjove anekdoter, gode øl, fin tobak - og ikke mindst masser af vildt og fascinerende grej, som skal prøves af. Værter: Jørgen Skouboe og John Dahl Sendt første gang 12.06.11

10:05  

Anne og Anders i Norden - Island
Anne og Anders i Norden - Island Tag med Anne Hjernøe og Anders Agger på en eventyrlig rejse gennem Norden. Engang for mange år siden var det ét stort rige. I dag drømmer vi igen om den nordiske følelse. Fra indlandsisen til den russiske grænse. Anne og Anders er nået til vulkanøen Island, hvor det er naturens kræfter og kvinderne, der regerer. Makkerparret kommer helt tæt på en aldeles aktiv vulkan, og møder de islandske verdensmesterinder i ligestilling - både statsministeren i storbyen Reykjavik og på landet langt oppe i Nordisland, hvor danske Merete Rabølle har valgt at bosætte sig.

11:05  

Han, hun og hunden (3:8)
Han, hun og hunden (3:8) Australsk komedieserie fra 2022. (Colin from Accounts) Gordon kommer til at sende Ashley et dickpic. Nu gælder det om at få hende til at slette billedet, inden hun opdager det.

11:30  

Kunsten at være Josephine Skriver: Og så var jeg voksen
Kunsten at være Josephine Skriver: Og så var jeg voksen Josephines succes har haft omkostninger for hendes familieliv. Hun var ikke mere end et stort barn, da hun som 17-årig begyndte at rejse i udlandet og har været på farten udenfor Danmark lige siden. Savnet efter tid sammen fylder i hele familien, ikke mindst hos mor og datter, der har et helt særligt bånd. En brudekjolefitting i Milano og modeugen i København giver familien mulighed for at være sammen, men det er på Josephines arbejdes præmisser.

DR2
TVR

09:05  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:15  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:40  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Mød kyllingen Karla, de Mesterlige Monsterbørn, den gule Yeti og Tom & Jerry, når TamTam serverer en fantastisk blanding af helt nye og klassiske tegnefilm for børn og deres forældre.

10:35  

Kasper og Sofie II (5)
Kasper og Sofie II (5) Morfar, Esther og Siri tager Kasper og Sofie med i svømmehallen. Der skal Kasper og Sofie øver sig til svømmeprøven. Sofie har det sjovt med at sprøjte vand på Kasper, men han kan ikke lide at få vand i øjnene. Kasper er bange for at dykke ned under vandet. Vil han kunne klare kravene til svømmeprøve?

10:50  

Kasper og Sofie II (6)
Kasper og Sofie II (6) Maria ligger syg derhjemme, så Kasper og Sofie benytter lejligheden til lege sygeplejerske og læge. Forkølelser er temmelig smitsomme, og der går ikke lang tid før Frøken Kanin også bliver forkølet. Løveungen er bange for at blive smittet, men klarer at sætte frygten for bakterier til side for at kunne støtte hende.

11:05  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (3)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (3)

11:15  

Stop!
Stop! Skolen er lukket og Maja skal være hjemme hos farmor hele dagen. Maja bryder sig ikke om at være hos farmor, for man må ikke røre ved noget, og der er ikke noget legetøj Eller er der?

11:25  

Rabalder
Rabalder Kris skal bo hos sin far denne sommer. Hans nye lillebror synes, det er fedt. Desværre for Kris, er hans lillebror typen, som kan lide at lege med ild.

11:40  

Spookys
Spookys

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Dansk musiks bedste
Dansk musiks bedste Hør historien bag nogle af Danmarks mest populære kærlighedssange. 52 af de største danske musikere sætter ord og følelser på musikken i "Dansk musiks bedste". I dette program kan du blandt andet høre musikerne fortælle om sangene Kald det kærlighed, Sig du ka' li' mig, Stor mand, Uden forsvar og Kvinde min.

12:50  

Hammerslag - Vilde renoveringer
Hammerslag - Vilde renoveringer Vilde renoveringer er temaet, når vært, Sofie Østergaard, byder indenfor i to boliger, der har fået den helt store overhaling. Jacob Carlsson og Camilla Weidinger dyster mod Kristine Virén og Lars Lyng, når der skal gættes pris på en Funkisvilla i Randers, der er renoveret med stor respekt for husets oprindelse. Afgørende bliver det, når de to hold skal gætte pris på en villa fra 1904, der er blevet TOTAL-renoveret fra kælder til kvist. Og eksperterne får sig en stor overraskelse i husets kælder - den gemmer nemlig på en spa og -wellness afdeling.

13:17  

Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer
Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer Camilla har fået transplanteret tre organer. To gange. I årevis var hendes liv sat på pause, mens hun ventede på de rette donororganer. Det samme gør hundredvis af danskere hvert år. Og nu debatteres det, om det danske donorsystem skal ændres.

13:25  

Kender Du Typen? - Med østers og plastik-ur
Kender Du Typen? - Med østers og plastik-ur Hvem er det, der går med plastik-ur og har en ti år gammel velourjakke i skabet, der aldrig har været brugt? Som ser op til Kim Kardashian og som har sine egne østerstallerkener? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en lejlighed tæt på søerne i København. Vært: Tobias Hansen.

13:55  

Det gyldne kompas
Det gyldne kompas Amerikansk adventure-drama fra 2007. (The Golden Compass) I en parallel verden bor 12-årige Lyra på universitetet i Oxford. Hun er en handlekraftig pige, og hun får brug for alt sit mod, da skolens rektor overdrager hende verdens sidste gyldne kompas. Kompasset viser alt, hvad der er skjult. Magthaverne vil gøre hvad som helst for at få fingre i det, og det sender Lyra ud på et vildt eventyr med en kæmpe, pansret isbjørn som hendes bedste forbundsfælle. Medvirkende: Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig m.fl. Instruktion: Chris Weitz.

DR2

12:00  

Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Tegnsprogsmagasinet Udsyn Et magasinprogram på tegnsprog, der zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

12:30  

Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød
Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød Historien om Hitlers elitesoldat, der blev en af Danmarks mest forhadte mænd. Den priviligerede grosserersøn fra Charlottenlund melder sig til SS allerede som 18-årig. Han bliver en nazistisk berømthed og møder både Adolf Hitler og Heinrich Himmler, men i Danmark er han foragtet og forhadt for sin deltagelse i et brutalt mord på en BT-redaktør i 1943. Programmet viser private videooptagelser af Søren Kam, der aldrig før har været offentliggjort. Tilrettelæggelse: Ole Retsbo Sendt første gang 12.04.2017

13:30  

Besat af USA - 90erne
Besat af USA - 90erne Hvad enten det gælder storpolitik, fikse dansetrin, nye modediller eller teknologi har vi danskere igennem mange årtier vendt et fascineret blik vestover. Vi kommer i kontakt med USA dagligt og det er blevet en naturlig del af vores liv, at skulle forholde os til Amerika. Her i præsidentvalgåret fortæller vi historien om vores storebror/lillebror forhold som er gået op og ned, men som aldrig er ligegyldigt eller kedeligt. Alle tror at fred og fordragelighed er den nye verdensorden efter Berlinmurens fald. Men inden længe blusser krig op igen - nu i Mellemøsten og senere på Balkan. Og Danmark sender soldater i krig for første gang i det 20.århundrede i alliance med USA. Og amerikanerne præsenterer os for en ny teknologi - internettet - som viser sig at være ret smart. Sendt første gang 01.04.2020

14:15  

Rick Stein: Fra Venedig til Istanbul (5:7)
Rick Stein: Fra Venedig til Istanbul (5:7) Madserie fra BBC fra 2015. Den britiske kok, Rick Stein, holder af at opleve andre landes kultur og ikke mindst deres køkkener. Den gastronomiske rejse går gennem landene i det gamle Byzantiske Rige, Italien, Kroatien, Albanien, Grækenland og Tyrkiet. Rick fortsætter sin rejse i den sydlige del af Grækenland, hvor han får den bedste hjemmelavede moussaka, han nogensinde har smagt. I sit køkken på Symi laver han galaktoboureko, Grækenlands mest populære dessert.

TVR

12:05  

Pax' jordiske eventyr II (2:10)
Pax' jordiske eventyr II (2:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den enestående chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I stormagasinet opstår der kaos på rulletrappen, i bageriet og i legelandet.

12:20  

Pax' jordiske eventyr II (3:10)
Pax' jordiske eventyr II (3:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den underlige planet Jorden. På sygehuset vil overlægen, Den sure dame, stemple papirer i fred, men Pax bliver hendes sværeste patient nogensinde med sine forkerte reflekser, sit grønne blod og sin formåen til altid at være årsag til kaos.

12:30  

Flaskepost fra Stillehavet (12)
Flaskepost fra Stillehavet (12)

12:45  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:55  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:10  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:35  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (13)
Superhelten Sprinter Galore (13)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14)

14:05  

Oda Omvendt II (7)
Oda Omvendt II (7) Oda Omvendt kommer Emil til undsætning. Da Emils forældre vil bruge al for lang tid på at bygge korthuse og lave maratonhøjtlæsning, hurtig-zapper Balder dem. Sammen laver Oda og Emil en skøn tidslomme med børnetid, så de kan bygge korthuse og læse lige så længe, de har lyst. Balder, der nu bor i børnehaven, får besøg af Amalie fra Allerhøjeste Sted, og han lover at sætte en stopper for Odas tidsbobler.

14:15  

Onkel Rejes Heavyband (6)
Onkel Rejes Heavyband (6) Onkel Reje har hørt, at alle rigtige heavybands er satanister, så det skal bandet også være, hvis de skal vinde Heavy-MGP. Så turen går til Av For Satan-kirken, men indvielsesritualet er ikke lige Onkel Rejes kop the - slet ikke når der indgår en ostemad.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre børn opdager, at en sur mand bryder ind og overtager byens store slot. Og han har stjålet alle cykelhjelmene fra børnene i byen. Hvad mon den sure mand skal bruge dem til? Børnene kalder på Motor Mille, og sammen lægger de en plan for at få cykelhjelmene tilbage.

14:50  

Quizdyrene - Slørhalen Boogie
Quizdyrene - Slørhalen Boogie Quizværten Stefan har bevæbnet sig med en mikrofon, som kan oversætte dyrelyde til menneskesprog, for at quizze dyr om andre dyr. Denne gang besøger han slørhalen Boogie, der bor i et akvarium i en dyrehandel. Boogie får fem spørgsmål om krybdyr og chancen for at vinde en flot præmie. Men selvom han først er meget i tvivl om hvad krybdyr overhovedet er, så klarer han sig gennem quizzen ved at gætte så godt, som han nu kan.

DR1

15:40  

Søs, Molly og malerne - J.F. Willumsen
Søs, Molly og malerne - J.F. Willumsen Skuespiller Søs Egelind møder en af dansk kunst helt store personligheder, Jens Ferdinand Willumsen, der ganske vist har været død i mere end 60 år, men som på mange måder virker sprællevende i dag, også i Søs' fantasi. Willumsen har ry for at være en stædig og stridbar kunstner, men er det sandt, at han lagde sin far i graven, 10 år inden faderens død - og passer det, at hans mest berømte maleri i virkeligheden er en kopi?

16:10  

Arving ukendt III (2:5)
Arving ukendt III (2:5) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Arvinge okänd) To italienske brødre, Aldo og Dante Casnici, kom til Sverige i 1948 for at arbejde. Med sig i bagagen har de minder om krig og fascisme. Nu er de begge døde og har efterladt sig en arv på 1,4 millioner kroner. Eftersøgningen går i gang for at finde den legale arving.

17:15  

Politiskilt 56 III (1)
Politiskilt 56 III (1) Engelsk krimiserie fra 2015. (WPC 56) Året er 1956, og det er den unge Annie Taylors første uge som politibetjent i den engelske provinsby Brinford. En skønhedskonkurrence får et ubehagelig efterspil, da nogen begynder at sælge nøgenbilleder af deltagerne. Annie får til opgave at finde gerningsmanden.

17:55  

Søren Vesters Have - Skygge og flyvende pergola
Søren Vesters Have - Skygge og flyvende pergola Det er sommer, og Søren vil gerne skabe skygge-rum i sin have. Derfor søger han inspiration hos Bonnie, der på sin lille kolonihavegrund har skabt fantastiske pergolaer. Og så bygger han en svævende parasol, som skal skabe skygge over hans store plankebord i drivhuset.

DR2

15:15  

Verdens smukkeste togrejser - Tyskland
Verdens smukkeste togrejser - Tyskland Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Nördlingen til Augsburg. Denne gang drager vi ud på en ekstraordinær bayersk togtur. En rejse, der tager os fra midten af et gigantisk meteorkrater, forbi ølbryggende klostre og hele vejen til toppen af Zugspitze - Tysklands højeste bjerg. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.

16:00  

Thunderbolt og Lightfoot
Thunderbolt og Lightfoot Amerikansk actionkomedie fra 1974. (Thunderbolt and Lightfoot) Pengene fra et vellykket kup er aldrig kommet for en dag, og nu flygter bankrøveren Thunderbolt fra sine tidligere kolleger, der tror, han har skjult byttet. Undervejs møder han den ukuelige optimist Lightfoot, der bliver en vigtig brik i Thunderbolts sidste kup. Medvirkende: Clint Eastwood, Jeff Bridges, George Kennedy m.fl. Instruktion: Michael Cimino.

17:55  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (9:10) Stenalderens hemmeligheder
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (9:10) Stenalderens hemmeligheder Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Hverken hjulet eller metalværktøj var opfundet, men alligevel kunne stenalderens ingeniører skabe ekstraordinære strukturer af sten. Fra underjordiske grave til spektakulære monumenter på Orkneyøerne. I bondestenalderen transporterede mennesker massive sten hundredvis af kilometer med muskelkraft og helt enkle redskaber. Stonehenge i Wiltshire i England er uden tvivl et mesterværk af forhistorisk ingeniørkunst.

TVR

15:01  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Allosaurus var så høj som en stor bus og vejede som 100 førskolebørn tilsammen. Den havde dødbringende tænder, der var skæve. Hvis den tabte en tand, voksede der bare en ny ud.

15:05  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:40  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:15  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder Dronning Kluk-kluk + Vovserne redder en strandet rødspætte

17:04  

Kreabix: Blomsterbuket
Kreabix: Blomsterbuket Emma forvandler gammelt, slidt og ødelagt legetøj til en buket med evighedsblomster! Man skal nemlig ikke smide sit legetøj på lossepladsen, bare fordi det er gået i stykker. Hvis bare man bruger sin fantasi, kan man forvandle det til noget helt nyt!

17:10  

TV AVISEN for dyr - Svindlerkaninen (1)
TV AVISEN for dyr - Svindlerkaninen (1) Marsvinet Pjuske præsenterer de nyeste nyheder fra dyrenes verden til alle dyr, der kigger med derhjemme. Men hvis du er et menneske, der godt kan lide dyr, er du også velkommen til at se med. I dag kan du få svaret på hvorfor giraffer har så lange halse. Der er en efterlysning af den snedige svindlerkanin Claude. Du kan se rypen Pernille danse stepdans i Dans Med Vildt. Og til sidst er der en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

17:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (1)
Onkel Rejes sørøvershow II (1) Dr. John har taget Ronjas storebror Max til fange for at koge ham om til stikpiller. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en vampyrhaj, en selvantændelig dynamitstang og en forrygende rutschebanetur i et nedlagt tivoli. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:30  

Osman og Jeppe I (15)
Osman og Jeppe I (15)

17:50  

Vennerne og det grønne lys 2 (16:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (16:20) Vennerne hygger sig med is, men pludselig dukker Lukas op med ringen om anklen. Kan de stoppe Lukas' superkræfter?

17:55  

John Dillermand (6)
John Dillermand (6) John lover Oldemor, at han vil ordne haven, men dilleren får ham i problemer. Den får fældet æbletræet nedover deres stakkels nabo. Heldigvis får John reddet både æbler og nabo, men det er vist meget godt at Oldemor ikke ved hvordan.

17:55  

John Dillermand (4)
John Dillermand (4) John kommer op at slås med sin diller. Det kan Oldemor ikke lide, så hun sender ham ud for at lege med de andre. Nogle gange handler de sjoveste lege om at komme først eller være bedst. John snyder med dilleren for at vinde, men det er ikke altid en god ide.

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:55  

Explainer - Derfor er bierne så vigtige
Explainer - Derfor er bierne så vigtige Mange bier er i fare for at forsvinde. Mangel på vilde blomster, sygdomme og brugen af sprøjtemidler er nemlig med til at true bierne. Og det kan godt blive et stort problem. En verden uden bier ville nemlig betyde, at det ville blive meget sværere at dyrke mange af de ting vi spiser. Men hvorfor er bierne så vigtige?

19:05  

Mejsernes hemmelige verden
Mejsernes hemmelige verden Tysk naturfilm fra 2022. (Superbirds - The Secret Life of Tits) Vi ser dem hver dag, og lægger næsten ikke mærke til dem. Mejser. Små livlige, nuttede fjerbeklædte væsner, der findes i et utal af arter. Men hvor godt kender vi dem egentlig? Kom med ind i disse modige fugles underholdende og farlige verden. Og se, hvordan de danner livslange venskaber, jager føde i fællesskab med andre fuglearter, bruger deres sang til at formidle og er yderst tilpasningsdygtige.

20:00  

Den store juniorbagedyst - Den store finale
Den store juniorbagedyst - Den store finale De fire juniorfinalister skal tænke kreativt og vise alle deres bageevner, når der skal kæmpes i bageteltet for sidste gang. I mesterværket skal der laves sprudlende konfettikager, og der bliver kamp til stregen, når der til sidst skal kåres en vinder af Den store juniorbagedyst 2023.

20:45  

Hotel Portofino (6:6)
Hotel Portofino (6:6) Britisk dramaserie fra 2022. Hvad er der sket med maleriet? Efter Cecil har konfronteret Bella, rejser han til Genova. Han vil klage over Danioni til det britiske konsulat. Tilbage i Portofino er Lucian ved at få styr på sine følelser, men da hans søster Alice afslører en velbevaret hemmelighed, bliver han nødt til at tage den forestående forlovelse med Rose op til revision.

DR2

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager skuespilleren Solbjørg Højfeldt fat på salmen "Påskeblomst! Hvad vil du her".

19:00  

Dengang vi var bønder (4:6)
Dengang vi var bønder (4:6) - Andelsbønder, 1880-1905 Bonden bliver landmand i 1800 tallet. Han og fruen kommer på højskole og læser bøger og aviser. De er jævnligt i købstaden for at købe alle de nye varer, de bygger stuehuset ud og får brændekomfur og kødhakker. Landmændene skaber Foreningsdanmark og organiserer sig i andelsbevægelsen, hvilket er en rigtig god forretning. Liv Thomsen fortæller om en unik periode af danmarkshistorien, hvor vi for alvor begynder at eksportere bacon og smør til udlandet, og hvor landbruget bliver en reel magtfaktor.

19:30  

Gåden om Odin: Den romerske gud
Gåden om Odin: Den romerske gud Historiker Cecilie Nielsen står ansigt til ansigt med krigsguden Odin. Det møde bringer hende ud på rejse langt tilbage i tiden, for hvordan opstår Odin egentlig? Og er der andre guder før ham? Måske findes svaret i en ældgammel tekst i Rom, som nazisterne gjorde alt for at få fingrene i?

20:00  

SOUTH AMERICA WITH SIMON REEVE eps.1-5
SOUTH AMERICA WITH SIMON REEVE eps.1-5

20:00  

Forsvundne verdener og skjulte skatte III
Forsvundne verdener og skjulte skatte III Britisk dokumentar 2022. (Lost Worlds and Hidden Treasures) Myter, mysterier og forsvundne skatte. Tag med kulturhistoriker Janina Ramirez, når hun går på jagt gennem byer, gravkamre og slotte på sporet af den mest funklende af alle skatte på Jorden. Tutankhamons propfyldte grav. En af verdens største oldtidsfund. Hvordan blev den fundet? Og hvem var manden, der udgravede den?

TVR

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:10  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

Abestjernen
Abestjernen Animationsfilm fra 2020. Forestil dig, at du lige pludselig fik en gorilla som mor! Jonna er forældreløs og drømmer om en mor. En dag ruller en skramlet bil op foran børnehjemmet, og Jonna bliver håbefuld. Men ud af bilen kommer en Gorilla! Jonna følger tøvende med Gorilla hjem. Her er alt anderledes og skræmmende, og Jonna er bange for at blive ædt, men Gorilla viser sig at være den bedste mor, Jonna kunne ønske sig.

19:45  

Smølferne
Smølferne

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:40  

Kriminalkommissær Barnaby XIII (7)
Kriminalkommissær Barnaby XIII (7) Engelsk krimiserie fra 2010. (Midsomer Murders) "Ikke i min baghave". En disput omkring byplanlægning ender med mord i den ellers så idylliske landsby Great Pelfe. Maureen Stubbs arbejder for at bevare området, som det er. Hun er stærk modstander af et nyt byggeprojekt - men er det derfor, hun bliver slået ihjel? Barnaby og Jones går på jagt efter svaret. Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. Joyce Barnaby: Jason Wymark. Instruktion: Peter Smith.

23:10  

Lewis: Det afgørende spørgsmål
Lewis: Det afgørende spørgsmål Engelsk krimi fra 2010. (Lewis: Your Sudden Death Question) Det er lang weekend, men hverken Lewis eller Hathaway får tid til at nyde den. Makkerparret må nemlig i arbejdstøjet, da en mand findes myrdet ved et af Oxfords universitetskollegier. Mordofret, Ethan Croft, deltog i en quizweekend sammen med elleve andre quizentusiaster. Croft pralede med sin viden og flirtede med alle og enhver, men var det nok til at skaffe ham dødsfjender? Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Dan Reed.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang Camilla Boraghi overtager stolen i denne uges Tæt på sandheden og kigger tilbage på en uge, hvor Lars Løkke fik mulighed for at møde sine fans til Moderaternes årsmøde, og Nicolai Wammen glemte klimakrisen i sit finanslovsforslag. Alex Vanopslagh blev til gengæld reddet af andre politiske svindlere i sin boligsag, da det tilsyneladende ikke hjalp ham at spille dum, mens forsvaret - der består af lige dele råd og dårlig løn - bløder soldater.

21:30  

Feldthaus og verdens sejeste kvinder
Feldthaus og verdens sejeste kvinder Christine har taget sin gode ven Erik Peitersen med til Etiopien, hvor de flytter ind hos Mohammed og Luaba. De to venner overnatter sammen med en ko - og forsøger at følge med arbejdstempoet i en kultur, hvor der stadig bliver pløjet med oksekraft, vasket tøj i floden og lavet mad over åben ild. Alligevel er der sket fremskridt for kvinderne, finder Christine ud af, da hun taler om kvindelig omskæring med Luaba.

22:00  

Skyld II (1:8) - Det er jo bare et lille drømmeeksperiment
Skyld II (1:8) - Det er jo bare et lille drømmeeksperiment Kan man være kæreste med en, som helst bare vil være hjemme?

22:10  

Debatten: Plads til naturen?
Debatten: Plads til naturen? I Danmark er 2,3 procent af landjorden beskyttet natur. Samtidig er 60% af landet opdyrket, og det betyder, at vi er det mest opdyrkede land i Europa. Er der nok plads til naturen? Det er Debatten med blandt andre klimaordfører fra Socialdemokratiet, Lea Wermelin og naturformidler Sebastian Klein.

23:35  

Operarejsen II (6:7) - Bjørnen er skudt!
Operarejsen II (6:7) - Bjørnen er skudt! Allan får endelig opfyldt sit ønske om at opleve en opera skrevet af en kvinde. Problemet er bare, at det kræver en afstikker til kolde, mørke Finland. Her afslører Frederik, at han har været lige ved at slå et menneske ihjel, og Rasmus bekender sig skyldig i hardcore tyveri.

TVR
DR1

00:40  

Shetland V (1:6)
Shetland V (1:6) Britisk krimiserie fra 2021. En fremtrædende advokat bliver skudt ved fuldt dagslys. Jimmy Perez vender hjem fra sin mors begravelse for at efterforske sagen. Ofret havde temmelig mange fjender - ikke mindst blandt folk, der er vrede over, at han har skaffet morderen Donna Killick tidlig løsladelse af humanitære grunde. Men er gerningsmandens virkelige mål advokatens kone, politikeren Eve?

01:40  

Shetland V (2:6)
Shetland V (2:6) Britisk krimiserie fra 2021. I kølvandet på dykkerulykken går Perez' team på jagt efter en sammenhæng mellem de to dødsfald. Perez begynder at frygte, at der er en forbindelse til organiseret kriminalitet. Samtidig bliver Donna Killick løsladt. Det sender rystelser gennem det lille samfund.

02:40  

Mord i Wales III (4)
Mord i Wales III (4) Walisisk krimiserie fra 2016. (Hinterland/Y gwyll) Den dømte morder Catrin John findes død. Catrin var tidligere beboer på det barske børnehjem i Devil's Bridge, og Tom Mathias får mistanke om, at hendes bortgang har forbindelse til ekspolitimanden Iwan Thomas' mystiske død. Prosser, Toms chef, giver ham strenge ordrer på at droppe sagen, men det bremser på ingen måde den stædige politimand.

DR2

00:20  

Troldspejlet special (6:10)
Troldspejlet special (6:10) Ydmygende fiaskoer, fabelagtige spilhistorier og computerspillenes sjæl. Hvor svære skal computerspil være - og skal de udfordre eller underholde? Super Mario er kæk og munter, men han planlægger din død. Han lagde grunden til det mareridt af død og undergang, computerspillere bliver udsat for. Vi stiller spørgsmålet: er det meningen, at man skal spændes ben for hele tiden - eller skal spilskaberne først og fremmest fortælle en god historie? Og så møder vi en mand, der har gjort ultrasvære spil til sit livs udfordring.

00:50  

Virkelighedens retsmedicinere (3:3) - Jagten på beviserne
Virkelighedens retsmedicinere (3:3) - Jagten på beviserne Britisk dokumentarserie fra 2021. (Forensics: The Real CSI) En dråbe blod, fingeraftryk eller mærker efterladt på et lig. Fund, som alle har afgørende betydning i kriminalsager. Her følger vi et hold af efterforskere, eksperter i ballistik og retsmedicinske patologer, når de forsøger at indsamle vitale beviser fra liget af en 34-årig mand, der er blevet myrdet til en fest.

01:50  

PJ Harvey: A Dog Called Money
PJ Harvey: A Dog Called Money Irsk dokumentar fra 2019. (A Dog Called Money) Følg i hælene på den britiske musiker PJ Harvey, når hun i samarbejde med krigsfotografen Seamus Murphy indsamler materiale til sit seneste album 'The Hope Six Demolition Project'. Et projekt, der tager form i brændpunkter som Afghanistan, Kosovo og Washington DC.

03:20  

Det her er dit land (4:4)
Det her er dit land (4:4) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Det här är ditt land) Hvis Jeff skal blive svensk, skal han finde et sted at bo. For en amerikaner er tryghed vigtigt, når man vælger en bolig. Carina Bergfeldt viser ham nogle forskellige boliger og præsenterer ham for den svenske allemandsret. Rejsen går til Stockholm-forstaden Tensta og til den smukke Höga-kyst. Til sidst får vi at vide, om Jeff beslutter sig for at slå sig ned i Sverige.

03:50  

Fertilitetslægens store bedrag (1:3) - Drømmen om et barn
Fertilitetslægens store bedrag (1:3) - Drømmen om et barn Hollandsk dokumentarserie fra 2021. (Seeds of Deceit) Dr. Jan Karbaat var en af de mest fremtrædende fertilitetslæger i Holland. Op gennem 70'erne og 80'erne blev han betragtet som en progressiv pioner, der hjalp både homoseksuelle par og enlige mødre med at blive gravide. Men hvad hans patienter ikke vidste, var, at Karbaat inseminerede dem med sin egen sæd. Gennem tre afsnit dykker vi ned i hans store bedrag.

TVR

01:40  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0401145824