dkby
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 21. juni 2018

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 21. juni 2018

DR1

00:15  

Taggart: Privatdetektiven
Taggart: Privatdetektiven Privatdetektiven Andrew MacHendry findes død på bunden af et stenbrud. Hans kæreste afslører, at den døende rigmand Alex Sternwood havde hyret MacHendry til at finde sin yngste datter, Stella. Burke er overbevist om, at MacHendrys eftersøgning er nøglen til gådens løsning. Ikke mindst da han erfarer, at det tilsyneladende lykkedes detektiven at finde Stella dagen før han blev myrdet. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Instruktion: Patrick Harkins.

01:00  

Sherlock Holmes (11)
Sherlock Holmes (11) Klassisk engelsk dramaserie med Jeremy Brett som Conan Doyles mesterdetektiv. (The Adventures of Sherlock Holmes) "Den fastboende patient". Sherlock Holmes opsøges af den unge læge Percy Trevelyan, hvis private patient Blessington efter et par fredelige år pludselig er bange. For hvem - eller for hvad?

01:50  

På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (2:3)
På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (2:3) Tidligere fodboldspiller og DR's VM-vært Peter Møller er på en tre ugers rejse i Rusland, hvor verdensmesterskaberne i fodbold bliver afholdt. Hans rejseguide er Ruslandskorrespondent Matilde Kimer. I den her uge vil hun vise Peter billedet på en rigtig russisk mand. Han er stærk, kan drikke store mængder alkohol og udholde sne og kulde. Derfor bliver Peter Møller kastet ud i en række manddomsprøver, der blandt andet tager ham ud at isfiske på den dybfrosne Volga flod, ind i en over 100 grader varm sauna og til en jagtmiddag, hvor det flyder med vodka.

02:35  

Bonderøven 2012 (18)
Bonderøven 2012 (18) På Kastanjegården er hele familien i køkkenhaven for at høste grøntsager og sætte hvidløg til næste år. Midt i kalkovnsbyggeriet får Frank tid til at lægge gulv i hestestalden og trække Maren over til naboens tyr i håb om at hun bliver bedækket. Sendt første gang 11.10.12

03:05  

Kender du typen? 2012 (20)
Kender du typen? 2012 (20) Livsstilseksperterne Christian Grau og Anne Glad er ved at tabe både næse og mund, da de i denne runde af Kender Du Typen? bliver præsenteret for noget, der minder om en massegrav på Bornholm. Det er det naturligvis ikke, men forvirringen bliver ikke mindre, da de bliver præsenteret for et maleri, hvor der står bræk med store typer, og et andet maleri, der er skabt af enten Thomas Eje eller Dronning Margrethe. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 02.01.13

03:45  

Håndværkerne rykker ind (7:8)
Håndværkerne rykker ind (7:8) Når der skal optimeres på vores boliger er det nødvendigt med kreative ideer, for at få drømme og pris til at hænge sammen. Marie og Anders bor i Klitmøller med deres to piger Ronja og Sirka. Begge piger har hver et værelse på 7 kvm, og familien har svært ved at finde en optimal løsning på indretningen af de små rum. Vores tre håndværkerpar skal derfor afgive tilbud og finde på gode løsningsforslag til to hyggelige og praktiske børneværelser. Kun det håndværkerpar med det skarpeste og mest opfindsomme byggetilbud vinder opgaven og dermed jobbet.

04:15  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der rundt om i Danmark afholdes auktioner over alt fra blomster og kvæg til fine antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit besøger Bruun Rasmussens Liselotte Toxværd Møller en ægte samler. Hos Frederiksberg Auktionshus er der eftersyn, men det solrige vejr giver muligvis problemer. Og så afholder Ole og Gitte fra York Auktion den allerførste auktion i deres nyåbnede jyske afdeling, men ikke alt kører gnidningsfrit.

04:45  

7-9-13 III (2:4)
7-9-13 III (2:4) Hvad vil det egentlig sige at være ægtepar i Danmark netop nu? Hvordan er det vi lever sammen i medgang og modgang? Det er aldrig for sent at lære noget nyt i livet . Hos seniorparret Torben og Astrid har syngeskålen fra Nepal sat gang i nysgerrigheden. De sætter sig for at lære, hvordan man kan bruge lyden og vibrationerne til at heale kroppen. Annika skal til eksamen på Sosu-uddannelsen. I Humlebæk er Louise og Ronni i gang med at indstille sig på, at Louise er alvorligt syg.

05:15  

Udsendelsesophør - DR1
Udsendelsesophør - DR1

05:35  

Marta & Guldsaksen (4:4)
Marta & Guldsaksen (4:4) I en ny dokumentarserie følger vi livet i og omkring Salon Guldsaksen på Nørrebro i København. Marta's salon er omdrejningspunkt for livet i gaden, og et værested for folk i området. Glæder og sorger går gennem den lille butik, hvor der er plads til alle, der trænger til et kram, et godt grin - eller en koldpermanent.

06:05  

Drømmehaver (7)
Drømmehaver (7) Drømmehaver tager os med til skønne haver, der vil inspirere og fascinere på hver sin måde. I Claus Dalbys imponerende have, står liljerne i fuldt flor, vi ser dem både i krukker og i bede. Landskabsarkitekten tager os med til en glemt historisk have midt i København. Vi besøger en familie, hvor det vigtigste i haven er en svømmesø. Fra Holland skal vi se en moderne have med orange tapet og brune plastik-mannequiner. Sendt første gang 29.08.10

06:35  

Når løverne kommer til byen
Når løverne kommer til byen I en løveflok er det hunnerne, der har bukserne på, og er der kun én han, bliver den kanøflet. Derfor skal der altid være mindst to hanner i en flok, så de kan hjælpe hinanden. Det handler denne udgave af Bag kulisserne i Zoo om. Odense Zoo skal have en ny løveflok, og det er ikke helt enkelt, for den nye, unge super-hanløve Congo savner simpelthen sin mor. Hos næsehornene i Aalborg savner man ikke Brutalis, men man har længe gerne villet have et nyt hannæsehorn. Nu får man drømmen opfyldt: Snoopy er på vej fra Zagreb. Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 19.03.98

07:05  

Søren Ryge: Den flyvende bonde
Søren Ryge: Den flyvende bonde Han er landmand på Sjælland med en stor gård. Han er 90 år, men dyrker al jorden selv. Hans maskinpark er enestående. Og så har han fløjet med små flyvemaskiner i 50 år - bare for sjov. Til hans fødselsdag kom en del af gæsterne flyvende fra alle dele af landet, og vi var med. Sendt første gang 15.08.13

07:35  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:25  

På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (3:3)
På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (3:3) Kræfterne er ved at slippe op og frustrationerne vokser. Peter Møller er træt efter mere end to ugers rejse gennem Rusland. En rejse, hvor han ikke kan forstå sproget - og intet ved om, hvad der skal ske. Kontrollen har han overladt til sin rejseguide, Ruslandskorrespondent Matilde Kimer, og i denne uge er de vendt tilbage til Moskva. Her besøger de blandt andet "Stjernebyen", hvor alle astronauter - også danske Andreas Mogensen - kommer igennem et hårdt træningsforløb, inden de bliver sendt ud i rummet. Og så har Matilde arrangeret et møde med Peters fortid.

DR2

00:35  

Den mørke side af dit tyggegummi!
Den mørke side af dit tyggegummi! Det er et kæmpe affaldsproblem. Det er usynligt for de fleste. Alligevel lurer det over alt - ikke mindst under borde, stole og sko! Hvordan blev vi så afhængige af tyggegummi, og hvordan påvirker vores årlige forbrug af billioner af stykker tyggegummi vores helbred for ikke at tale om den planet, vi bor på? Filmskaberen Andrew Nisker taler med producenter og forskere for at afdække den underholdende, men chokerende sandhed om vores besættelse af et tilsyneladende uskadeligt produkt.

01:40  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:10  

Tidsmaskinen
Tidsmaskinen Forholdet til vores kære naboer svenskerne har alle dage været præget af op- og nedture. Tidsmaskinen rejser i denne udgave gennem årtierne og kommer blandt andet forbi en krigserklæring og en flok svenske rockere. Der var en gang hvor en hund var til at holde vagt med og man havde en kat til at fange mus. Sådan er det langt fra i dag. Kæledyrene er blevet en forlænget del af vores personlighed. Tidsmaskinen sætter danskernes efterhånden noget neurotiske forhold til kæledyrene under lup. Sendt første gang 12.11.2006

DR3

00:35  

Fanget af angst - Dittes historie (2:2)
Fanget af angst - Dittes historie (2:2) 20-årige Ditte har siden sit første panikangstanfald på Roskilde Festival kæmpet med sin angst for store pladser. Vi følger Ditte, når hun fremprovokerer sin angst og prøver at kontrollere den i Kødbyen og på Bakken.

00:50  

På vinger over - Jorden
På vinger over - Jorden Alle, der har drømt om at flyve, har nu mulighed for at komme på vingerne og tage på en betagende flyvetur over seks kontinenter og opleve nogle af verdens mest storslåede naturscenerier i fugleperspektiv. Der er brugt mange forskellige teknikker for at indfange den betagende oplevelse at opleve jorden fra oven. Bl.a. paraglidere, der fløj sammen med en flok gribbe, mens en tam grib bar et kamera inde i flokken. Og en flok tamme snegæs, der fløj samme rute som deres vilde artsfæller, og derfor kunne vise os synet og lyden af New York - og selv fare vild over Brooklyn!

01:05  

På vinger over - Jorden
På vinger over - Jorden Alle, der har drømt om at flyve, har nu mulighed for at komme på vingerne og tage på en betagende flyvetur over seks kontinenter og opleve nogle af verdens mest storslåede naturscenerier i fugleperspektiv. Der er brugt mange forskellige teknikker for at indfange den betagende oplevelse at opleve jorden fra oven. Bl.a. paraglidere, der fløj sammen med en flok gribbe, mens en tam grib bar et kamera inde i flokken. Og en flok tamme snegæs, der fløj samme rute som deres vilde artsfæller, og derfor kunne vise os synet og lyden af New York - og selv fare vild over Brooklyn!

01:45  

Petra får en baby (7:8)
Petra får en baby (7:8) Petra kan føde når som helst, og hun tager Asbjørn med til fødselsforberedelse for par. Det går op for Asbjørn, hvor stor en rolle han faktisk kommer til at spille under fødslen, og hvor afhængig Petra kommer til at være af ham. Spørgsmålet er, om Petra kan lade være med at styre.

02:00  

Petra får en baby (7:8)
Petra får en baby (7:8) Petra kan føde når som helst, og hun tager Asbjørn med til fødselsforberedelse for par. Det går op for Asbjørn, hvor stor en rolle han faktisk kommer til at spille under fødslen, og hvor afhængig Petra kommer til at være af ham. Spørgsmålet er, om Petra kan lade være med at styre.

02:15  

Petra får en baby (8:8)
Petra får en baby (8:8) Petra og Asbjørn møder deres baby for første gang. Nu er de forældre, og det nye liv starter, da de træder ud af hospitalet, sætter sig ind i bilen og kommer hjem som tre i stedet for to.

02:30  

Petra får en baby (8:8)
Petra får en baby (8:8) Petra og Asbjørn møder deres baby for første gang. Nu er de forældre, og det nye liv starter, da de træder ud af hospitalet, sætter sig ind i bilen og kommer hjem som tre i stedet for to.

02:45  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

03:00  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

03:45  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

04:00  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

04:45  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

05:00  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

05:40  

Udsendelsesophør - DR3
Udsendelsesophør - DR3

05:55  

Udsendelsesophør - DR3
Udsendelsesophør - DR3

06:00  

Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop
Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med Barthelot som laver øvelser for 'ryg og lænd', så har vi træning for at få 'faste lår' med Yvonne, og til sidst får vi 'kål på kontorkroppen' med Anne Kathrine.

DR K

00:25  

Manden med de magiske hænder
Manden med de magiske hænder Den norske healer og clairvoyant Joralf Gjerstad (f. 1926) er en lokal legende. Gennem de sidste 65 år har mere end 50.000 mennesker opsøgt Gjerstad for at søge hjælp for deres psykiske og fysiske lidelser. Tilsyneladende sker der ingenting under seancerne. Alligevel føler de fleste sig hjulpet. Gjerstads behandling er gratis, fordi han mener, at hans usædvanlige evner er en gave fra Gud.

02:00  

Det er bare et navn
Det er bare et navn Vincent skal være far for første gang. Han inviteres til middag hos sin søster og sin svoger, hvor han møder sin barndomsven Claude. Mens de venter på Vincents unge hustru, bliver Vincent spurgt, om han har bestemt sig for, hvad barnet skal hedde. Hans svar kommer i høj grad bag på resten af selskabet. Det kan man da ikke kalde sit barn?! Vincent: Patrick Bruel. Élisabeth: Valérie Benguigui. Pierre: Charles Berling. Instruktion: Alexandre de La Patellière og Matthieu Delaporte.

03:45  

70'erne: Fra disco til punk
70'erne: Fra disco til punk "Fra disco til punk" Amerikansk dokumentarserie fra 2014. (The Seventies) På mange måder var 1970'ernes USA lige så dramatiske som 1960'erne. USA tabte sin første krig, led under to energikriser, og havde en præsident, der blev tvunget til at gå af efter en politisk skandale uden fortilfælde. Sjældent har man set en så stor musikalsk mangfoldighed som 1970'erne. Mange af tidens store rockband som Rolling Stone, Led Zeppelin og the Who var på toppen, mens nye kunstnere som Eagles, David Bowie og Bruce Springsteen var på vej op og skulle komme til at ændre det musikalske landskab.

04:25  

70'erne: Økonomiens deroute
70'erne: Økonomiens deroute "Unionens tilstand er ikke god" Amerikansk dokumentarserie fra 2014. (The Seventies) Andel halvdel af 70'erne tegnede lyst, men det varede ikke længe. Økonomien var hærget af inflation, arbejdsløshed og energikrise. Atomulykke på Three Mile Island, kamp om Panamakanalen og islamisk revolution i Iran. Men også et diplomatisk mirakel som den historiske fredsaftale mellem Egypten og Israel i Camp David.

05:10  

Dagens sang: Sangen om Larsen
Dagens sang: Sangen om Larsen - sunget af et af DR's kor.

05:50  

Solens mad
Solens mad Vi skal på rejse til en lille bjergby nær grænsen til Appenninerne i Italien, og her bl.a. deltage i jagten på den hvide trøffel, der bliver solgt i Roms og Milanos delikatessebutikker for 15.000 kr. pr. kilo! En af dem, der er bedst til at finde trøflerne, der vokser under jorden, er en specieldresseret trøffelhund. Nordvision fra Sverige.

06:20  

Her er dit liv - Jens Okking
Her er dit liv - Jens Okking Gregers Dirckinck-Holmfeld kidnapper en spændende person og bringer ham - eller hende - til det direkte program i TV-Byen. Her møder aftenens hovedperson sit liv - gamle skolekammerater, venner, familie eller kolleger dukker overraskende op. Det hele har været planlagt gennem måneder. Kun hovedpersonen ved intet i forvejen. Hvem skal vi så møde i aften? Bliver det en kendt eller ukendt person? Lykkes kidnapningen?

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K

08:25  

Dagens sang: I skovens dybe stille ro
Dagens sang: I skovens dybe stille ro - sunget af et af DR's kor.

08:35  

Hatten rundt (1:12)
Hatten rundt (1:12) Så er der impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

DR Ultra

06:00  

Leon
Leon Hop ombord i jeepen, for nu skal vi på safari til den vilde savanne, hvor løven Leon spiller med musklerne. Men pas hellere på, for Leon er verdens mest uheldige løve. Så selvom han som dyrenes konge gang på gang prøver at brøle frygtindgydende, er han bare sød og blød.

06:01  

Wild Kratts
Wild Kratts

06:25  

Dybet (19)
Dybet (19)

06:45  

Junglebanden
Junglebanden

07:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt

07:05  

Thunderbirds II (23)
Thunderbirds II (23) Lyn fra en klar himmel

07:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern

07:40  

The Next Step IV (19)
The Next Step IV (19) Hvor forelsket er du?

08:05  

Dybet (4)
Dybet (4)

08:25  

BaseBoys - Hævn over mobning (9)
BaseBoys - Hævn over mobning (9) Oliver tager hjem til Matilde for at fortælle hende, at han er vild med hende, men hans plan bliver spoleret af en gruppe pågående fans. I skolen er alle vilde med BaseBoys, og drengene bliver mødt af klapsalver, da de træder ind i klassen. Sten og Marcus driller Emil igen, og denne gang svarer Emil igen med en sang, som gør grin med Sten og Marcus. Alle fra klassen griner, men Mikkel, Oliver og A.J. synes, at teksterne var lidt for grove.

08:40  

BaseBoys - Skrider fra musikvideo (10)
BaseBoys - Skrider fra musikvideo (10) BaseBoys skal indspille musikvideo. Emil har problemer uden sin astmaspray, så Matilde kommer forbi med den. A.J. finder ud af, at Oliver er vild med Matilde, og hun opfordrer ham til at skrive en sang til hende. Imens hiver instruktøren Emil ud af musikvideoen, fordi han ikke kan følge med i koreografien. Men hvis Emil ikke kan være med, vil de andre drenge heller ikke.

08:55  

Store Nørd: Skraldet
Store Nørd: Skraldet Kåre og Emil er taget ud for at hjælpe Danmarks børn med deres sure pligter. Olivia fra Rødovre er super træt af at gå ud med skraldespanden, så Nørderne bygger den vildeste skater-skralde-rampe ud af hendes køkkenvindue. Og så skal hun selvfølgelig også kunne ringe til sin skraldespand for at få den til at åbne og lukke. Medvirkende: Kåre Nielsen, Emil Nielsen, Olivia Top-Jensen www.dr.dk/noerd

DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

05:00  

Yakari III (20)
Yakari III (20)

05:15  

Søpapegøjernes ø (15)
Søpapegøjernes ø (15) En støjende stær

05:20  

Sarah og And (26)
Sarah og And (26) Vandrørsdirigent

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (6)
Ramasjang Mysteriet IV (6) Hvem kan dog finde på at stjæle bussemænd? Det er spørgsmålet i dagens udgave af Ramasjang Mysteriet. Der har nemlig været en skurk på spil i lufthavnen i Ramasjang. Flummers glas er blevet stjålet - så nu er det op til Kristian at fange skurken. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Ida Fiona. Husk at se med!

06:00  

Chuggington (3)
Chuggington (3)

06:10  

Morten Skildpadde (8)
Morten Skildpadde (8) Morten og kænguru-poterne

06:35  

Op og hop (8)
Op og hop (8) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Rasmus, der laver ninjagymnastik.

06:50  

Junglebogen (16)
Junglebogen (16) En stor familie.

07:05  

Pyjamasheltene (20)
Pyjamasheltene (20)

07:15  

Heino fikser alt - Sangen (13)
Heino fikser alt - Sangen (13) Anna's storesøster skal konfirmeres, og Anna vil gerne lave en sang til hende. Derfor har hun ringet til Heino, så han kan hjælpe hende, og som det jo er med en god sang, ender Heino med at blive helt rørt.

07:30  

F for Får (27)
F for Får (27) Fårrygende animation fra Aardman

07:40  

Gurli Gris III (7)
Gurli Gris III (7) Kompost

07:50  

Mikkel og Klara (1)
Mikkel og Klara (1) Mikkel og hans bedste ven, Klara, elsker at kigge på dyr i naturen. Sådan er det ikke alle, der har det, så de to finder på at lave en klub, for at hjælpe alle små dyr.

08:00  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (52)
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (52) Der var engang i Sherwood-skoven, del 2

08:15  

Masha og Bjørnen (3)
Masha og Bjørnen (3) Et nyt nummer

08:20  

Mashas eventyr (19)
Mashas eventyr (19) Svinedrengen

08:30  

Sofus II (6)
Sofus II (6) Sofus lander hos Pelle, der skal til fodboldafslutning. Pelle og Sofus bager en flot fodboldkage til hele holdet. Først skal de spille kamp, hvor små uheld ikke helt kan undgås, når de seje drenge kæmper. Men så er det godt at slutte af med fodboldkage og saftevand. I farvelgave får Sofus sin yndlingsspiller inden de skal sove.

08:45  

Min mosters historier (1)
Min mosters historier (1) " LILLE MATROS " Theodor tegner farverige flag med sin moster, Lola. Men da der pludselig er brug for hjælp oppe på dækket, må Theodor ikke komme med. Det er ikke altid nemt at være den mindste matros på en vaskeægte bramsejlsskonnert.

08:55  

Minisekterne (29)
Minisekterne (29) Fransk animationsserie om insekternes verden.

 
DR1

09:10  

Kontant
Kontant Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen sætter fokus på forbrugernes dagsorden, følger deres klager, kommer med gode råd, undersøger og giver overblik. Vært Jakob Illeborg. www.dr.dk/kontant

09:40  

Downton Abbey VI - julespecial (2:2)
Downton Abbey VI - julespecial (2:2) Nytåret nærmer sig, og herskab og tjenestefolk på Downton Abbey gør sig klar til at byde 1926 velkommen. For nogle af godsets beboere er der romantik i luften, mens der venter andre en bittersød afslutning på året.

10:30  

Antikkrejlerne XIII (6)
Antikkrejlerne XIII (6) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XIII (7)
Antikkrejlerne XIII (7) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

Historien om toilettet
Historien om toilettet Alting har en historie er den bagvedliggende tanke for programserien 'Historien om'. Vi har gjort det alle dage, gået på toilet, lokum, wc, das, det lille hus, hemmeligheden, men det var først, da vandklosettet blev opfundet, at vi kunne fjerne sporene efter os med det samme. Der er meget langt fra det gamle vandkloset til moderne toiletdesign, hvor vi næsten kan sidde midt i stuen og besørge, ligesom man gjorde det i renæssancen på potten, eller når man havde stolegang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes. Gennem gamle klip fra DRs arkiver fortæller vi "Historien om toilettet" og danskeren. Tilrettelæggelse: Lisbeth Jessen. Sendt første gang 02.05.07

09:20  

Kulturmagasinet Gejst
Kulturmagasinet Gejst Reportageprogram med Louise Wolff, der hver uge tager et aktuelt kulturfænomen under kærlig behandling. Vi kommer bag kulissen og møder en kunstner, der har noget på spil.

09:45  

Det sejler - Tøsetur i Skagen (5:8)
Det sejler - Tøsetur i Skagen (5:8) De 2 københavnske venner, Adam og David, er på vej Danmark rundt i deres lejede fiskekutter Nana for at lære at blive rigtige fiskere. De er nu nået til Skagen, hvor de for første gang oplever, at turisterne er vilde med de fisk, de fanger, og står i kø på molen for at købe dem. Og så får de besøg af kæresterne hjemme fra København. Tilrettelæggelse: Per Dohm Sendt første gang 10.02.13

10:15  

Det sejler - Fødselsdag i Lillebælt (6:8)
Det sejler - Fødselsdag i Lillebælt (6:8) Adam og David er på vej Danmark rundt i deres lejede fiskekutter Nana for at lære at blive rigtige fiskere. De sejler til Aarhus for at møde en muslingefisker. Og så har David arrangeret stor fødselsdagsfest for Adam. Det bliver et følelsesladet møde, både med familien og fortiden. Tilrettelæggelse: Per Dohm Sendt første gang 17.02.13

10:45  

Sommer i Systemet (8:24)
Sommer i Systemet (8:24) To kendte danskere besøger en af samfundets institutioner uden for åbningstiden. Sammen går de på opdagelse i de tomme bygninger og deres egne historier for at lede efter de værdier og normer, der er med til at forme os som mennesker.

11:15  

Sommer i Systemet (9;24)
Sommer i Systemet (9;24) Filminstruktør Lotte Svendsen opdager, at militærets disciplinering af drenge og mænd måske kan bruges i børneopdragelsen af hendes egne sønner - så længe de ikke skal i krig. Sammen med erhvervsmanden Asger Aamund går hun på opdagelse på kasernen uden for åbningstiden, hvor de bl.a. prøver militærets uniformer, køretøjer og feltrationer.

11:45  

Tidsmaskinen
Tidsmaskinen - ser på stress som i dag er en folkesygdom, men sådan har det ikke altid været. Der var engang hvor det var forbeholdt slipsefolket at få stress, senere blev det samlebåndsarbejderne og så var det IT branchen. Og så er vi dykket ned i arkiverne og kan nu vise hvordan Danmark er blevet solgt til turisterne gennem de sidste 50 år. Til slut har Tidsmaskinen sat Birthe Wilke stævne for at høre nærmere om et kys fra 1957 - måske det længste kys i Melodigrandprix historie. Men hvordan kan et uskyldigt kys som dette bringe forargelse ud i Europa? Det skyldes en misforståelse!

DR3

11:00  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

11:15  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

11:40  

USA indefra: Sundhedsudgifter
USA indefra: Sundhedsudgifter I USA eksploderer sundhedsudgifterne samtidig med, at systemet både er kompliceret og ineffektivt. Mange vælger derfor at blive behandlet i udlandet. En skulderskade giver Morgan Spurlock mulighed for selv at undersøge den blomstrende industri, da han tager direkte fra en læge i New York til et hospital i Bangkok i håb om et bedre behandlingsalternativ.

11:55  

USA indefra: Sundhedsudgifter
USA indefra: Sundhedsudgifter I USA eksploderer sundhedsudgifterne samtidig med, at systemet både er kompliceret og ineffektivt. Mange vælger derfor at blive behandlet i udlandet. En skulderskade giver Morgan Spurlock mulighed for selv at undersøge den blomstrende industri, da han tager direkte fra en læge i New York til et hospital i Bangkok i håb om et bedre behandlingsalternativ.

DR K

09:05  

Hatten rundt (2:12)
Hatten rundt (2:12) Så er der igen impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

09:35  

Fra baggård til big business (1:5)
Fra baggård til big business (1:5) Rovfuglen Falck Efter Christiansborg brand i 1884 fik den unge Sophus Falck en vision om at redde menneskeliv og brændende bygninger. En vision, der blev til redningstjenesten Falck. I dag en koncern med 135.000 ansatte og godt på vej til verdens herredømmet på sikringsmarkedet. Her fortælles historien om en viljestærk iværksætter, der begyndte beskedent i en baggård, men endte som en verdensomspændende milliardforretning. Tilrettelæggelse: Kerstin Freiesleben og Klaus Birch.

10:15  

Fra Baggård til big business (2:5)
Fra Baggård til big business (2:5) Jørgen Clausen er øverste chef for Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss. Han blev født til topposten, men der skulle gå 30 år, før han turde tage ansvaret for at føre sin fars livsværk videre. Programserien "Fra baggård til big business" går tæt på den særprægede iværksætter Mads Clausen og hans arvinger. Tilrettelæggelæggelse: Kerstin Freiesleben og Klaus Birch.

10:55  

Store danskere: Storm P
Store danskere: Storm P Store danskere - Storm P Storm P var pioner indenfor flyvningen, filmen, tegnefilmen og tegneserien. Han var også maler, forfatter og alene hans produktion af tegninger tæller mere end 60.000 stk. Hans talent var med andre ord mangfoldigt. Den unge Storm P kunne blive til hvad som helst. Men han var nødt til at vælge. Skulle han være alvorlig eller sjov? Skulle han være kunstneren på kvistværelset eller skulle han tjene penge? Eller var det muligt at netop han, Storm P, kunne være det hele?

11:25  

Store danskere: John Mogensen
Store danskere: John Mogensen Store Danskere: John Mogensen I dag, mere end 35 år efter hans død, kender de fleste danskere ham stadig som folkets John med de røde seler og de glade sange. Men bag den joviale facade kæmpede John Mogensen gennem hele sit liv med præstationsangst, alkohol og uforløste kunstnerdrømme. Få historien om en af Danmarks mest populære sangere gennem tiden i det første tv-portræt af John Mogensen nogensinde. Tilrettelæggelse: Janus Køster-Rasmussen

11:55  

De skabte Danmark (4:4)
De skabte Danmark (4:4) Historien er skabt af mennesker - ikke af ting og begreber, og perioden fra 1850 og frem til i dag har ændret det danske samfund mere end nogen anden periode i historien. I det sidste af fire programmer hvor DR har sat fokus på industrialiseringen fortælles, at det ikke er arkitekter som Wegner og Børge Mogensen Danmark er kendt for i udlandet, men festligt udsmykkede spånplademøbler. Og det samme gør sig gældende for dansk tøj. Det er ikke de smarte københavnske designere der redder æren og bruttonationalproduktet. Det er de ihærdige jyske købmænd som sørger for, at selv kineserne går i dansk tøj. Sendt første gang 10.06.07.

DR Ultra

09:20  

Hollywoods vildeste dyr II (3)
Hollywoods vildeste dyr II (3) Reptiler Kan man træne en slange? Og hvordan lærer man edderkopper, at den skal kravle op af skuespillerens ben? Det finder vi ud af i dagens afsnit. Her vi møder vi nemlig den berømte slangetræner Neil, der har trænet slanger og edderkopper til en lang række Hollywood film. Dea for sin sag for, da hun hører om Joakims vilde og lidt klamme filmplaner

09:35  

Zorro (23)
Zorro (23) Forvist

09:55  

Zorro (24)
Zorro (24) Svindleren

10:15  

Ultra Nas (1)
Ultra Nas (1) Kåre og Emil er taget ud på et ganglaboratorium for at teste, hvordan man egentlig går. De undersøger smerte og øjne i studiet - og så følger vi Idun, der er kommet til skade med sit knæ.

10:40  

Drengerøv (2)
Drengerøv (2) Den står på vild action, hestekræfter og drengerøv med attitude, når Joakim Ingversen slår sig løs i ti programmer om ekstremsport på DR Ultra. Joakim hægter sig på de bedste unge ekstremsportsudøvere, og de sørger for, at han får kamp til stregen og masser af blå mærker, når han kaster sig ud i bl.a. motocross, kitesurfing, speedway og vandskihop. Joakim skal ud og fyre den af på vandet med vennen Nick, Danmarks modigste kitesurfer. Intet er for skørt eller for farligt - heller ikke i dag, når de to drengerøve finder på nye uprøvede tricks med deres drager.

11:00  

Verdens bedste quiz II (3)
Verdens bedste quiz II (3) ALLE elsker Joakim og Joakim elsker sig selv. I dag, kan du i Verdens Bedste Quiz, heppe på Olivia og Mira, som bl.a. skal prøve kræfter med disciplinen "Lange Løg" og andre skøre quizrunder, som Joakim helt selv har fundet på.

11:15  

Mit 50/50 liv - Kærlighedseksperterne (4)
Mit 50/50 liv - Kærlighedseksperterne (4) Alles øjne er rettet mod Louis, da han gør alt for at få modet til at invitere Maja med sig hjem. Kærlighedseksperten Victor er straks klar med gode råd til Louis, men det viser sig, at Victors eget kærlighedsliv ikke ligefrem kører på skinner. Louis har endda købt et armbånd til Maja, men tør han give hende den?

11:30  

KreaKampen - tegning
KreaKampen - tegning Nu skal der kæmpes i at være bedst til at tegne i KreaKampen. Fire super dygtige børn bliver udfordret i vilde, kreative konkurrencer af Sofie Østergaard fra DR Ultra. Men kun den dygtigste og mest kreative deltager vinder KreaKampen og tager den flotte pokal med hjem. Se med og bliv inspireret, og DU kan dele dine kreationer i DR Ultra appen eller på dr.dk/ultra

DR Ramasjang

09:00  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være ishockeyspiller. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "6", hvor der serveres svensk pølseret ude i solen. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

09:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at vores tis bliver rødt, når vi spiser rødbeder? Kristian og Katrine undersøger, hvad vores krop kan og besøger et meget træt dovendyr og dagens hemmelige dyr. Se med og find ud af om det lykkes dovendyret Otto Onsdagslort at finde lortetyven. www.dr.dk/Oline

09:55  

Vilde venner III (2)
Vilde venner III (2) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Asta-Sophia og Villiam, der har vagten i klubhuset. De lave et nyt hjem til en flok forældreløse fasankyllinger, fodre en stor stormåge, og slippe en sølvmåge ud i naturen hvor den hører til.

10:15  

Den fortryllede karrusel (3)
Den fortryllede karrusel (3) Den magiske lampe

10:30  

Kaj og Andrea leger læge
Kaj og Andrea leger læge Fjernsyn for dig. Med Kjeld Nørgaard, Hanne Willumsen, Christine Skou og Ole Kibsgaard. Manuskript og instruktion: Kjeld Nørgaard og Katrine Hauch-Fausbøll. Producer: Birgit Jensen.

11:00  

Motor Mille på maskintur (7)
Motor Mille på maskintur (7) Motor Mille står ikke tilbage for nogen maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun har lært at køre en flishugger, og hun må erkende, at det har hun ikke, må hun afsted. Det ser nemt ud, men det viser sig at være sværere end hun tror, at hugge træer til flis.

11:15  

Quizdyrene II (6) - Flodfiskene
Quizdyrene II (6) - Flodfiskene Denne gang quizzer Stefan ikke bare med et enkelt quizdyr, men med et helt hold af quizdyr. Der er nemlig et helt akvarium fyldt med forskellige slags flodfisk, der har slået sig sammen og nu stiller op som hold. Da Stefan afslører for dem, at de skal quizzes i deres viden om hajer, så bliver flodfiskene endnu mere opsatte på, at få sejren og en masse quizpoint i land. Men det kræver både sammenhold og hjælp fra krabben Messi undervejs, som quizzen bølger frem og tilbage.

11:25  

Ramasjang Mysteriet IV (3)
Ramasjang Mysteriet IV (3) Der har været en skurk på spil i Ramasjang. Motor Milles briller er nemlig blevet stjålet! Men hvem kan det dog være? Det skal Kristian prøve at finde ud af. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Jonas, men mon de kan afsløre skurken?

11:55  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Lykkes det overhovedet for Bamse at bygge sin idé? Bamse: Lars Bom. Kylling: Brian Patterson. Ælling: Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Producer og instruktør: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

12:00  

Bonderøven 2012 (19)
Bonderøven 2012 (19) I dag ankommer der en gammel Major-traktor til Kastanjegården. Der skal bruges til at trække det renoverede savværk. Det store øjeblik er kommet, hvor der skal fyres op i den kalkstensfyldte kalkbrændeovn: Virker den? Kan ovnen blive varm nok? Og vil det lykkes at brænde kalk? Og så får Frank hjælp af slagteren til at partere den slagtede kalv Frida. Sendt første gang 18.10.12

12:30  

Kender du typen 2013 (1)
Kender du typen 2013 (1) I aftenens udgave af Kender du typen? besøger vi en mand, som læser Ugebladet Søndag, elsker tv-serien Venner, og så har han en grøn vandkande, som han kun bruger til at kaste med. Hvem denne kendte dansker er, skal livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau forsøge at finde ud af. Gæt med på Facebook og snak om programmet med #KenderDuTypen. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 23.10.13

13:10  

Håndværkerne rykker ind (8:8)
Håndværkerne rykker ind (8:8) Når der skal optimeres på vores boliger er det nødvendigt med kreative ideer, for at få drømme og pris til at hænge sammen. Denne gang skal vores tre håndværkerpar en tur til Aalborg, hvor der skal afgives tilbud på en træterrasse. Det er parret Marlena og Thomas, som bor i en villalejlighed med egen have. De har i forvejen en terrasse i haven, men har længe savnet noget der kan binde hus og have sammen. Det håndværkerpar der i dag kan komme op med det skarpeste og mest opfindsomme byggetilbud vinder opgaven og dermed jobbet.

13:45  

Hun så et mord (217)
Hun så et mord (217) Dr. Seth Hazlitt er forsvundet. Jessica er stærkt bekymret, ikke mindst da hun finder blodspor på Seths kontor. Er hendes gode ven blevet myrdet?

14:30  

Hun så et mord (218)
Hun så et mord (218) Jessica besøger NASAs hovedkvarter i Houston for at lave research til en historie. Hun benytter lejligheden til at opsøge sin gamle ven Wayne, der ejer et lastvognsfirma. Og snart bliver hun blandet ind i en sag om landevejsrøveri og mord.

DR2

12:35  

Historien om slipset
Historien om slipset Svaret er 85 - eller derover. Det har studier bevist. Men mange almindelige danske mænd, kender kun en eller to af dem. Og en del kender slet ingen. Slipset er måske den mest unyttige beklædningsgenstand der findes, men alligevel har den siddet om halsen på mænd igennem mere end 100 år. Historien om slipset fortæller hvordan det var, dengang slips var for de rige, og om hvordan det blev, da de fattige også fik råd til at pynte sig med den 1,50 m. lange stofstrimmel. Sendt første gang 27.06.08

12:55  

Dage i haven (1:12)
Dage i haven (1:12) Så er det igen tid til at gå i haven, og nu vil det vise sig, om noget overhovedet har overlevet vinteren eller om der skal startes helt forfra. Pernilla får hjælp af sin sædvanlige gartner, John Taylor, for der skal sås og gøres ved, men John en ubehagelig nyhed. Kokken Tareq Taylor har i sinde at tilberede det helt uundværlige tilbehør til grillpølser: Sennep og ketchup. Nordvision fra Sverige.

13:25  

Dage i haven (2:12)
Dage i haven (2:12) Er det virkelig nødvendigt at lægge nøje planer for, hvordan man vil have sin have? Pernilla går i gang med et kæmpeprojekt, men hun får heldigvis hjælp af landskabsarkitekten Maria Arborgh. Hvad skal væk og hvad skal beholdes? Kokken Tareq Taylor forsøger at få liv i sit køkken, og da det lykkes går han i gang med at ordne gemte knolde! Nordvision fra Sverige.

13:55  

Midt i naturen (6:10)
Midt i naturen (6:10) Ind i mellem sker det, at et dyr får et helt usædvanligt udseende. Sådan er det med både den canadiske kermodebjørn, der er en hvid underart af den amerikanske sorte bjørn, og de hvide elge, der findes en del af i Värmland og Västergötland i Sverige. Mens vært Anders Lundin i dag vil se nærmere på elgene, vil Joakim Odelberg i Canada studere de hellige kermodebjørne, når de fanger laks. Nordvision fra Sverige.

14:55  

Moderne mirakler (4:6)
Moderne mirakler (4:6) Dansk reportage fra 2017 Jason Watt undersøger og oplever nye moderne teknologiske mirakler, der hjælper os mennesker, når vi har allermest brug for det. Et nyt forsøg med tankestyret kommunikation er sidste udvej for en patient, der er lam i hele kroppen. Og på Rigshospitalet er lægerne begyndt at bruge robotkirurgi til at komme længere ind i kroppen med mindst mulige snit. Sendt første gang 10.04.2017

DR3

12:20  

Petra får en baby (7:8)
Petra får en baby (7:8) Petra kan føde når som helst, og hun tager Asbjørn med til fødselsforberedelse for par. Det går op for Asbjørn, hvor stor en rolle han faktisk kommer til at spille under fødslen, og hvor afhængig Petra kommer til at være af ham. Spørgsmålet er, om Petra kan lade være med at styre.

12:35  

Petra får en baby (7:8)
Petra får en baby (7:8) Petra kan føde når som helst, og hun tager Asbjørn med til fødselsforberedelse for par. Det går op for Asbjørn, hvor stor en rolle han faktisk kommer til at spille under fødslen, og hvor afhængig Petra kommer til at være af ham. Spørgsmålet er, om Petra kan lade være med at styre.

12:50  

Petra får en baby (8:8)
Petra får en baby (8:8) Petra og Asbjørn møder deres baby for første gang. Nu er de forældre, og det nye liv starter, da de træder ud af hospitalet, sætter sig ind i bilen og kommer hjem som tre i stedet for to.

13:05  

Petra får en baby (8:8)
Petra får en baby (8:8) Petra og Asbjørn møder deres baby for første gang. Nu er de forældre, og det nye liv starter, da de træder ud af hospitalet, sætter sig ind i bilen og kommer hjem som tre i stedet for to.

13:20  

Essequibo - den skjulte flod (2:3)
Essequibo - den skjulte flod (2:3) I hjertet af regnskoven i Amazonas ligger en af Sydamerikas største floder, Essequibo. Den udspringer i Acarai-bjergene i Guyana nær den brasilianske grænse og flyder 1600 kilometer nordpå gennem uigennemtrængelig regnskov og endeløse sletter til Atlanterhavet. Fra det betagende Kaieteur-vandfald viser ekspeditionen sig med et utal af strømfald og vandfald at blive noget mere besværlig og farlig, selv for det erfarne hold af filmfolk og forskere.

13:35  

Essequibo - den skjulte flod (2:3)
Essequibo - den skjulte flod (2:3) I hjertet af regnskoven i Amazonas ligger en af Sydamerikas største floder, Essequibo. Den udspringer i Acarai-bjergene i Guyana nær den brasilianske grænse og flyder 1600 kilometer nordpå gennem uigennemtrængelig regnskov og endeløse sletter til Atlanterhavet. Fra det betagende Kaieteur-vandfald viser ekspeditionen sig med et utal af strømfald og vandfald at blive noget mere besværlig og farlig, selv for det erfarne hold af filmfolk og forskere.

14:10  

Naturens bedste bluffnumre (3:3)
Naturens bedste bluffnumre (3:3) - Sex, løgn og beskidte tricks Naturserie fra BBC fra 2015. (Natural Born Hustlers) For alle dyr er det vigtigste mål i livet at formere sig og opfostre den næste generation. Nogle dyr vil gøre alt fra brug af synsbedrag til at klæde sig ud som en hun for at sikre sig en partner foran konkurrenterne. Og når det kommer til at opfostre ungerne er der ingen grænser for snedigheden. Honninggøgen kommer om ved den besværlige yngelpleje ved at lægge deres æg i andre fugles reder, mens en særlig drosselarts unger afpresser deres egne forældre for at få mere med!

14:25  

Naturens bedste bluffnumre (3:3)
Naturens bedste bluffnumre (3:3) - Sex, løgn og beskidte tricks Naturserie fra BBC fra 2015. (Natural Born Hustlers) For alle dyr er det vigtigste mål i livet at formere sig og opfostre den næste generation. Nogle dyr vil gøre alt fra brug af synsbedrag til at klæde sig ud som en hun for at sikre sig en partner foran konkurrenterne. Og når det kommer til at opfostre ungerne er der ingen grænser for snedigheden. Honninggøgen kommer om ved den besværlige yngelpleje ved at lægge deres æg i andre fugles reder, mens en særlig drosselarts unger afpresser deres egne forældre for at få mere med!

DR K

12:35  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal - fra 1998 - med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. svensk kongeindsættelse, Utzons Sydney opera, Dronning Margrethe til trommedans, Svend Asmussen og Benny Goodman der spiller "After You've Gone" i Jazzhus Slukefter, folketingsvalgnat med ministrene Vilhelm Buhl, K.K. Steincke og H.C. Hansen, Berlingske Tidendes tegner Herluf Jensenius og præsident Kennedys måske aller kendteste sætning. Sendt første gang 1998

13:05  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. miljø-ulykke i det sønderjyske, Grethe Sønck på alle fire i spørgelegen "Gæt & Grimasser", tysk ugerevy om u-båd, snestorm på det yderste Amager, militærparade i Spanien under general Franco og Johnny Reimar Party. Sendt første gang 1998

13:35  

1800 tallet på vrangen (3:8)
1800 tallet på vrangen (3:8) H.C. Andersen er vores mest berømte dansker! Odensedrengen betragtede sit liv som et eventyr, men hans fattige opvækst sad altid i ham. Han havde et forskruet forhold til seksualitet og var ekstremt bekræftelseshungrende, Vi følger ham i 1830'erne, hvor han finder sit kald som eventyrdigter. Det er en tid, hvor kun få grimme ællinger springer ud som svaner. Det kongelige teater er både talerstol og underholdningstempel og hr. og fru Heiberg hersker enerådigt. Biedermeier kulturen blomster. Det nye borgerskab dyrker hverdagen og det nære liv i stuerne. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen www.dr.dk/1800 Sendt første gang 1.04.07

14:15  

1800 tallet på vrangen (4:8)
1800 tallet på vrangen (4:8) Enevælden er ved at miste grebet om nationen. Udviklingen er som et af de nye damplokomotiver: Det hvæser og buldrer derudaf. Der tales politik som aldrig før, og grundloven lyser op forenden af tunnelen. Samtidig åbner Tivoli - et gigantisk forlystelsescenter for rig og fattig. En ny tidsalder venter lige om hjørnet. Søren Kierkegaard interesserer sig mere for 'hin enkelte' end for masserne. På sine daglige ture i København tænker han store tanker. Dengang som nu formåede den sære, ensomme mand at vække stor opmærksomhed. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen. www.dr.dk/1800 Sendt første gang 8.04.07

14:55  

Australiens historie (5:6)
Australiens historie (5:6) "1942-1975" Australsk dokumentar fra (The Story of Australia) Det lykkedes under 2. Verdenskrig at redde det australske kontinent fra en japansk invasion. Efter krigen forsøgte man aktivt at få så mange immigranter som muligt fra Europa. Mellem 1948 og 1975 ankom der mere end to millioner, og mange fik arbejde i en blomstrende efterkrigsøkonomi og statslige infrastrukturprogrammer. Historien om de mennesker, steder og begivenheder, der har formet Australien fra de første mennesker satte deres fod på kontinentet og til I dag.

DR Ultra

12:00  

Designtalenterne - Outfit of the Day (13)
Designtalenterne - Outfit of the Day (13)

12:15  

Designtalenterne - Outfit of the Day (14)
Designtalenterne - Outfit of the Day (14)

12:35  

Monica Chef - Valentinsdag (27)
Monica Chef - Valentinsdag (27)

12:55  

Monica Chef - Den sidste prøve (28)
Monica Chef - Den sidste prøve (28)

13:20  

Klassen - Juletyven (71)
Klassen - Juletyven (71) Sofia er løbet hjemmefra og må nu beslutte om hun vil stå frem og redde Emmas jul. Emil har endelig penge til Sofias gave, men må istedet bruge dem på noget meget vigtigere.

13:30  

Klassen - Kys med bøjle (72)
Klassen - Kys med bøjle (72) Liam overbeviser Tilde om, at hun ikke kan kysse en anden der også har bøjle. Liam foreslår hun tester det med Alexander.

13:45  

Grizzy og lemmingerne (7)
Grizzy og lemmingerne (7)

13:50  

Grizzy og lemmingerne (8)
Grizzy og lemmingerne (8)

14:00  

Sofie Linde show II (8) - Anders Grau og Martin Høgsted
Sofie Linde show II (8) - Anders Grau og Martin Høgsted I aftenens Sofie Linde Show får Sofie besøg af komikerne Anders Grau og Martin Høgsted. Hun sender de to stand up'ere og radioværter tilbage til folkeskoletiden, hvor tingene måske ikke helt var, som de husker det - og så udfordrer hun dem i quizzen med det udspekulerede navn "Gæt a job". Stjernereporter Bubber er også på plads i studiet, og han har givet 100.000 danskere en bedre start på dagen. Så smid familien over på sofaen og nyd fredagen sammen med Sofie Linde Show!

14:30  

Zorro (26)
Zorro (26) Magtspil

14:50  

Thunderbirds (23)
Thunderbirds (23) Kommandovejen

DR Ramasjang

12:25  

Skæg med matematik (4)
Skæg med matematik (4) Hr. Skæg holder Hawaiifest, synger en sang om at dele, konkurrerer i højdespark og besøger etagerne for Fodbolde & Glas samt Duge & Sovs i Det Lille Storcenter.

12:50  

Rosa fra Rouladegade (2)
Rosa fra Rouladegade (2) I dag får Rosa besøg af Frida, der gerne vil overraske sin morfar med en kage. Sammen tager de på hemmelig kagemission i morfars hus, for at finde ud af hvad han godt kan lide, så de kan bage den helt perfekte kage til ham. Og det gælder om at finde en rigtig god forklædning, hvis de ikke skal blive opdaget af morfar og hunden Trille.

13:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (8)
Onkel Rejes sørøvershow II (8) Dr. John har kidnappet Siljes ven Silas for at koge ham om til øjenskygge. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Høvdinge Grethes bryllupshelikopter, gummistøvler med airbag og 100 hunde med tyndskid. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

13:40  

Ring til Ramasjang
Ring til Ramasjang Martha Kanin har brug for hjælp. Hun skal hen i bamseskolen, men hun har ikke helt styr på trafikreglerne. Hr. Kat ringer også. Det er hans fødselsdag, men det er de andre bamser, der vinder i selskabslegene. Sådan skal det da ikke være?

13:55  

Sikker & Søn IV (5)
Sikker & Søn IV (5) Sikker & Søn byder velkommen til et barn på trafikskolen. Imens Søn prøver at lave trafikøvelser, bygger Sikker et helt kontorlandskab. Det bliver en skør dag på trafikskolen, men heldigvis er der mange måder at træne trafik på, så Sikker og Søn kan til sidst sende barnet sikkert hjem igen - helt uden at være pakket ind i vat.

14:05  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes musikinstrumenter for at få ro, og han hakker dem i stykker med en flismaskine. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få musikinstrumenterne tilbage.

14:30  

Der var engang....
Der var engang.... Dansk tegnefilm. Nogle gange kender vi slet ikke historien om alle de små ting, vi har rundt om os. Den gamle Flaskehals har f.eks. oplevet alverdens ting, da den en gang var en smuk champagneflaske.

DR1

15:15  

Inspector Morse: Mistænkt
Inspector Morse: Mistænkt Morse havner i sin karrieres mest ubehagelige mordsag, da en kvinde stikkes ned under forpremieren på en opførelse af Tryllefløjten. For den hovedmistænkte er - Morse selv! Hans kollega Bottomley tager sig af sagen, og han er absolut ikke overbevist om, at Morse er uskyldig. For blev han måske ikke fundet på gerningsstedet umiddelbart efter mordet - med en kniv i hånden og indsmurt i ofrets blod? Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Bottomley: Richard Kane. Instruktion: Danny Boyle.

17:00  

Landsbyhospitalet (1)
Landsbyhospitalet (1) Den unge læge David Cheriton skal til jobsamtale på et lille hospital i kystbyen Elsinby i 60'ernes Nordengland. Allerede inden han overhovedet er blevet ansat, får han sin ilddåb. Hans kommende kollega dr. Ormerod er nemlig på husbesøg for at hjælpe et barn til verden, netop som der er brug for ham på operationsstuen. David må træde til i stedet - og snart venter den næste opgave allerede.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:25  

Turen går til Mars (3:3)
Turen går til Mars (3:3) Efter næsten 50 års forskning er russiske rumforskere i 2009 og 2010 klar til at gennemføre den ultimative test, der skal bringe mennesket nærmere den lange rejse til Mars og bosættelse i rummet. Udvalgte testpersoner skal i 500 dage udsættes for medicinske forsøg i et lukket system, der blandt andet er udstyret med en såkaldt Mars-simulator. Hvis mennesket skal bosætte sig i rummet kræver det udvikling af helt ny type mad, men er vi klar til at spise friturestegte pupper fra silkelarven? Sendt første gang 20.12.09

15:55  

Verdens mest ekstreme jernbane
Verdens mest ekstreme jernbane Følg tilblivelsen af verdens højest beliggende jernbane - Qinghai-Tibet-jernbanen, der betegnes som et sandt ingeniørmæssigt vidunder. Den 1142 kilometer lange jernbane indeholder syv tunneller og 675 broer og er bygget i næsten 5000 meters højde over havet, hvor selv det at trække vejret er en udfordring!

16:45  

Verdens største telt
Verdens største telt Kasakhstans præsident besluttede for nogle år siden, at den funklende nye hovedstad Astana skulle have et nyt storslået underholdningscenter. Men hvordan griber man den udfordring an i en by, hvor temperaturen svinger helt fra minus 40 grader om vinteren til plus 40 grader om sommeren? Man hyrer den legendariske arkitekt Norman Foster og nogle af verdens dygtigste ingeniører til at designe verdens største telt, som altid har middelhavstemperaturer!

17:35  

Smag på Skotland
Smag på Skotland Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

DR3

15:05  

Dyrenes fantastiske evner - Synssansen
Dyrenes fantastiske evner - Synssansen De menneskelige sanser er utrolige - alligevel kan vi kun se, høre og lugte en brøkdel af, hvad dyr kan. Dokumentaren tager et kig ind i dyrenes verden og udforsker dyrs usædvanlige synsevne bl.a., hvordan rensdyr bruger UV-lys til at undgå ulve, og hvordan et andet dyr kan se i bælgravende mørke uden at bruge sine øjne.

15:20  

Dyrenes fantastiske evner - Synssansen
Dyrenes fantastiske evner - Synssansen De menneskelige sanser er utrolige - alligevel kan vi kun se, høre og lugte en brøkdel af, hvad dyr kan. Dokumentaren tager et kig ind i dyrenes verden og udforsker dyrs usædvanlige synsevne bl.a., hvordan rensdyr bruger UV-lys til at undgå ulve, og hvordan et andet dyr kan se i bælgravende mørke uden at bruge sine øjne.

16:00  

Billet til Kærlighed II (3:6)
Billet til Kærlighed II (3:6) Taus rejsedate Camilla ser ud til at være hans modsætning. Men måske er det lige netop sådan en kæreste Tau har brug for? Tina får svar på om hendes date, nu også hedder Thomas Jensen. For hvis ikke må hun finde sig en ny date. Imens forsøger Anders og Christian at planlægge deres date i Berlin. I en ny sæson af programmet Billet til Kærlighed har fire modige singler sagt ja til at deltage i et kærlighedseksperiment. De skal ud at rejse med en date, de ikke kender, og de må kunne stille ét krav til denne date. Personen skal have det navn, som står på den flybillet, de får udleveret. Eksperimentet vil vise os, om de får bedre muligheder for at finde en kæreste, hvis de giver slip på alle deres normale datingvaner.

16:10  

Billet til Kærlighed II (3:6)
Billet til Kærlighed II (3:6) Taus rejsedate Camilla ser ud til at være hans modsætning. Men måske er det lige netop sådan en kæreste Tau har brug for? Tina får svar på om hendes date, nu også hedder Thomas Jensen. For hvis ikke må hun finde sig en ny date. Imens forsøger Anders og Christian at planlægge deres date i Berlin. I en ny sæson af programmet Billet til Kærlighed har fire modige singler sagt ja til at deltage i et kærlighedseksperiment. De skal ud at rejse med en date, de ikke kender, og de må kunne stille ét krav til denne date. Personen skal have det navn, som står på den flybillet, de får udleveret. Eksperimentet vil vise os, om de får bedre muligheder for at finde en kæreste, hvis de giver slip på alle deres normale datingvaner.

16:35  

Ruslands krig mod kvinder
Ruslands krig mod kvinder Den britiske journalist, Stacy Dooley, rejser til Rusland for at undersøge det officielle Ruslands nuværende holdning til kvinder, og landets tilsyneladende tilbagevenden til såkaldt traditionelle værdier. I en ny lovgivning har man afkriminaliseret visse former for vold i hjemmet. Stacey taler med russiske feminister og kvinder. der har søgt tilflugt i sikre huse på grund af hustruvold, og som på forhånd har opgivet at anmelde voldsmanden.

16:40  

Ruslands krig mod kvinder
Ruslands krig mod kvinder Den britiske journalist, Stacy Dooley, rejser til Rusland for at undersøge det officielle Ruslands nuværende holdning til kvinder, og landets tilsyneladende tilbagevenden til såkaldt traditionelle værdier. I en ny lovgivning har man afkriminaliseret visse former for vold i hjemmet. Stacey taler med russiske feminister og kvinder. der har søgt tilflugt i sikre huse på grund af hustruvold, og som på forhånd har opgivet at anmelde voldsmanden.

17:30  

På vinger over - Jorden
På vinger over - Jorden Alle, der har drømt om at flyve, har nu mulighed for at komme på vingerne og tage på en betagende flyvetur over seks kontinenter og opleve nogle af verdens mest storslåede naturscenerier i fugleperspektiv. Der er brugt mange forskellige teknikker for at indfange den betagende oplevelse at opleve jorden fra oven. Bl.a. paraglidere, der fløj sammen med en flok gribbe, mens en tam grib bar et kamera inde i flokken. Og en flok tamme snegæs, der fløj samme rute som deres vilde artsfæller, og derfor kunne vise os synet og lyden af New York - og selv fare vild over Brooklyn!

DR K

15:50  

Australiens historie (6:6)
Australiens historie (6:6) "1956-2015" Australsk dokumentar fra (The Story of Australia) Den anden halvdel af det 20. århundrede har styrket den australske økonomi og selvbevidsthed, og forholdet til landets oprindelige befolkning er blevet lidt mindre krampagtig. Efter Vietnamkrigen blev australske soldater holdt hjemme,men er siden invasionen i Afghanistan i 2001 igen begyndt at deltage i militære operationer. Historien om de mennesker, steder og begivenheder, der har formet Australien fra de første mennesker satte deres fod på kontinentet og til I dag.

16:35  

80'erne: En ny verden af underholdning
80'erne: En ny verden af underholdning Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, der formede os og fortæller om en ny verden af underholdning, der åbnede sig i 80'erne. Få blandt andet et gensyn med computerspillet Pac-Man, den revolutionære walkman og træn med Jane Fonda i din egen dagligstue.

17:20  

80'erne: Attentaternes år
80'erne: Attentaternes år Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, der formede os og fortæller om de mest historiske øjeblikke. I 1981 prentede attentatet mod præsident Ronald Reagan sig blandt andet ind i hukommelsen, da han blev skudt i brystet.

DR Ultra

15:15  

Junglebanden
Junglebanden

15:25  

Braceface (14)
Braceface (14) Sally er 13 år, går i 8. klasse og kæmper med alt, hvad teenagelivet byder på. Men hun har et hemmeligt våben - hun har tandbøjle! Ingen kan modstå et ægte bøjlegrin.

15:45  

Wild Kratts
Wild Kratts Tortuga-opgradering

16:05  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:20  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:45  

Dybet (39)
Dybet (39)

17:05  

Junglebanden
Junglebanden

17:15  

Vi' bare bjørne (9)
Vi' bare bjørne (9)

17:30  

Bella and the Bulldogs II (14)
Bella and the Bulldogs II (14)

17:50  

Girls United - Kampen om pladserne (9)
Girls United - Kampen om pladserne (9) Der er stævne, og de nye piger på holdet skal på banen, men det er langt fra alle der er tilfredse med det!

DR Ramasjang

15:00  

Rita og Krokodille - Halloween
Rita og Krokodille - Halloween Rita og Krokodille forbereder Halloween. Rita klæder sig ud som heks og Krokodille skal være en kat. En RIGTIG kat som spinder og siger mjav. Krokodille er den dårlig kat og så får de ingen slik. Men Rita er en RIGTIG heks og hun har en løsning. Hun fortryller ham.

15:05  

Masha og Bjørnen (1)
Masha og Bjørnen (1) Billedskønt

15:15  

Morten Skildpadde (17)
Morten Skildpadde (17) Morten flyver med drage

15:40  

Gurli Gris VI (26)
Gurli Gris VI (26) Snebjerget

15:50  

Chuggington (5)
Chuggington (5)

16:00  

Chuggington (6)
Chuggington (6)

16:10  

Yakari IV (19)
Yakari IV (19)

16:25  

Junglebogen (27)
Junglebogen (27) Tørken.

16:35  

Junglebogen (28)
Junglebogen (28) Redningsaktionen.

16:45  

Pyjamasheltene (21)
Pyjamasheltene (21)

17:00  

Skæg med bogstaver - Å
Skæg med bogstaver - Å Afsnit Å I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant Å, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en åre i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med Å.

17:26  

Sofus (3)
Sofus (3) Sofus lander hos Hugo, der bor i Sverige. Hugo har astma og skal til lægen. Det er ikke altid lige sjovt at skulle undersøges, men Hugo klarer det flot og bagefter får han lov til at undersøge Sofus med lægens rigtige udstyr. Hjemme leger Hugo med sin gode ven og Sofus laver 'Sofussjov' med dem begge. Dagen slutter med fredagsguf, godnathistorie og en gave fra Hugo til Sofus.

17:40  

Min mosters historier (6)
Min mosters historier (6) " PÅ RETTE KURS " Theodor skal med Lola på nattevagt. Men da Lola et øjeblik går for at hente varm kakao får Theodor øje på en stor flot globus og forlader roret. Nu er gode råd dyre! - Og Theodor skal bevise at han er en rigtig matros og få skibet på rette kurs igen.

17:50  

Heino fikser alt - Døren (14)
Heino fikser alt - Døren (14) Døren til Sandra's værelse binder rigtig meget, og derfor har hun ringet til Heino. Heino kan godt forstå problemet men finder en noget anderledes løsning.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der rundt om i Danmark afholdes auktioner over alt fra blomster og kvæg til fine antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit afholder Martin Nielsen fra Svendborg Auktionerne for første gang eftersyn alene, så han får travlt. Hos Sjællands Bilauktion er Kim Davidsen og en kunde uenige om prisen på en bil. Og hos Frederiksberg Auktionshus går Hans Hedegård efter at slå verdensrekorden for den dyrest solgte Tekno-bil.

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:30  

FIFA VM 2018: VM Studie optakt Argentina - Kroatien
FIFA VM 2018: VM Studie optakt Argentina - Kroatien På havnen i Aarhus varmer Peter Møller og hans gæster op til dagens VM-opgør.

20:00  

FIFA VM 2018: Argentina - Kroatien
FIFA VM 2018: Argentina - Kroatien Det ligner på forhånd en topkamp i gruppe D, når Lionel Messi og co. fra Argentina skal møde Kroatien i Nizhny Novgorod. Kroatien har et stærkt hold anført af stjerner som Ivan Rakitic og Luka Modric, og derfor var det måske en smule skuffende for kroaterne, at de skulle igennem playoff for at nå frem til VM-slutrunden. Men Her havde de så heller ingen problemer med at slå Grækenland og løse billet til Rusland. Dagens modstander fra Argentina nævnes som altid blandt de lande, der kan komme rigtig langt ved VM og der er lagt op til en yderst interessant kamp mellem de to lande. Kommentatorer: Henrik Liniger og Lars Jacobsen

20:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:55  

FIFA VM 2018: VM Studie pause Argentina - Kroatien
FIFA VM 2018: VM Studie pause Argentina - Kroatien

DR2

18:20  

Smag på Madagaskar
Smag på Madagaskar Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

19:00  

Nak & Æd - en muflon på Vejrø (7:8)
Nak & Æd - en muflon på Vejrø (7:8) Jørgen og Nikolaj tager denne gang til Vejrø. Den lille vindblæste ø midt ude i Kattegat er beboet af en flok mufloner, som er en art vildfår. Hverken Jørgen eller Nikolaj har ædt muflon før, så de glæder sig. Men det bliver ikke så let at nakke dem. Det meste af øen er dækket af høje græsser, buske og tjørn, så muflonerne kan være svære at få øje på. Rammer Jørgen ikke skal de æde taberdyr. Denne gang står den på måge. Sendt første gang 05.12.12

19:30  

Nak & Æd - et krondyr ved Vester Thorup (8:8)
Nak & Æd - et krondyr ved Vester Thorup (8:8) Det er sidst i oktober, og Jørgen og Nikolaj er taget til en jagtfarm i Nordjylland for at nakke et krondyr. Krondyret er det største pattedyr, vi har i Danmark, og Jørgen har aldrig nakket sådan et før. De bor denne gang blandt dyrene, som viser sig at være meget nysgerrige. Nikolaj elsker at lave mad af krondyr, så han er meget ivrig efter ikke at skulle tilberede taberdyr. Sendt første gang 12.12.10

20:00  

Under Sandet
Under Sandet Maj 1945, regnskabets time efter fem års besættelse. En flok unge tyske krigsfanger sendes ud til Vestkysten, hvor de beordres til at fjerne de over 2 millioner miner, som den tyske besættelsesmagt har placeret under sandet langs kysten. Med deres bare hænder, kravlende rundt i sandet, bliver drengene tvunget til at udføre det livsfarlige arbejde under ledelse af den danske militære kaptajn, Carl Leopold Rasmussen. Filmen er inspireret af autentiske hændelser. Man antager, at over 2000 tyske soldater blev sendt ud som 'frivillige' mineryddere og at hen ved 250 tyske soldater mistede livet, mens 600 af dem blev lemlæstet. Medvirkende: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Louis Hofmann, Joel Basman m.fl. Manuskript og instruktion: Martin P. Zandvliet Fotograf: Camilla Hjelm Knudsen. Scenograf: Gitte Malling. Musik: Sune Martin. Produktion: Nordisk Film i samarbejde med bl.a. DR.

DR3

18:25  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

19:05  

Fanget af angst - Carolines historie (1:2)
Fanget af angst - Carolines historie (1:2) 23-årige Caroline er angst for at kaste op. Angsten styrer hele hendes hverdag, for med den følger en konstant opmærksomhed på, om hun kommer i kontakt med bakterier. For Caroline kan en ganske almindelig indkøbstur være en stor udfordring.

19:20  

Fanget af angst - Dittes historie (2:2)
Fanget af angst - Dittes historie (2:2) 20-årige Ditte har siden sit første panikangstanfald på Roskilde Festival kæmpet med sin angst for store pladser. Vi følger Ditte, når hun fremprovokerer sin angst og prøver at kontrollere den i Kødbyen og på Bakken.

19:35  

Family Guy
Family Guy Mød familien Griffin - en næsten helt almindelig, funktionsforstyrret forstadsfamilie. Husstandens overhoved, Peter, er en overvægtig drivert, der sjældent tænker over konsekvenserne af sine handlinger. Familiens yngste, et-årige Stewie, er derimod hyperintelligent og drømmer om at erobre verdensherredømmet. Familien tæller også den sarkastiske hund Brian, den forpinte teenager Meg og Megs lillebror Chris, der slægter sin far lidt for meget på, hvad angår vægt og intelligenskvotient.

20:00  

Gør ikke dette hjemme (1:6)
Gør ikke dette hjemme (1:6) Det er spektakulære eksperimenter, seriens to værter, Marte Hedenstad og Torfinn Borkhus, skal i gang med, og det kommer ikke til at gå stille af. De afprøver her, hvad der fungerer bedst, når der skal spredes møg ud over en mark: Skal man køre det ud stille og roligt med den traditionelle traktor eller skal man sende det afsted med fuld fart - ved hjælp af dynamit? Marte og Torfinn tester det hele og ødelægger en del, for så slipper du for det! Lad det være sagt med det samme: Denne serie er fyldt med alt det, man aldrig, aldrig skal gøre derhjemme! Nordvision fra Norge.

20:25  

Kampen om livet - Er vi alene i universet?
Kampen om livet - Er vi alene i universet? Biostatistiker og tv-værten Jo Røislien forsøger at beregne antallet af intelligente civilisationer i universet og undersøger, hvorfor rumvæsner sandsynligvis ligner os selv. Jo besøger en raketaffyringsrampe i Florida og finder uendeligt mange versioner af sig selv i et uendeligt univers.

DR K

18:05  

EM 1992 - Tabernes fortælling
EM 1992 - Tabernes fortælling Dansk dokumentar fra 2017 I 1992 vandt Danmark sensationelt EM i fodbold. Men hvordan kunne lande som Tyskland, Holland og Frankrig overhovedet tabe til Danmark under turneringen i Sverige? I 'EM 1992 - Tabernes fortælling' fortæller spillerne fra Danmarks modstanderlande selv historien om hvorfor det gik galt mod det lille, upåagtede land fra Skandinavien. Medvirkende bl.a. Andreas Brehme, Bryan Roy og Basile Boli. Sendt første gang 24.06.2017

19:05  

Vores guddommelige verden med Morgan Freeman II (3:3)
Vores guddommelige verden med Morgan Freeman II (3:3) Har vi skåret Gud ud af vores moderne liv, eller er der stadig tidspunkter, hvor det guddommelige slår igennem? Morgan Freeman møder en mand, der følte Guds nærvær den 11. september 2001. Han prøver at forstå, hvordan muslimer hører Guds stemme i koranen og møder et folkeslag, der mener, at de kan kanalisere det guddommeliges helende kraft mod dem selv, og en fysiker, der er sikker på, at videnskaben vil føre ham til Gud.

19:56  

Dagens sang: I skovens dybe stille ro
Dagens sang: I skovens dybe stille ro - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Vejen til Mandalay (1:3)
Vejen til Mandalay (1:3) Sydøstasien er fuld af energi og et af de mest farverige steder i verden. De to irske komikere, Dara O'Briain og Ed Burne, rejser de knap 5.000 kilometer fra Malaysia gennem Thailand og til Myanmar og den historiske by Mandalay. De begynder turen blandt skyskraberne i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur, før de begiver sig op ad den malaysiske halvø til Thailand.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt

18:10  

The Next Step IV (19)
The Next Step IV (19) Hvor forelsket er du?

18:30  

Cykel Karaoke - Sigmund fra X Factor
Cykel Karaoke - Sigmund fra X Factor

18:40  

Cykel Karaoke - Marcus og Martinus
Cykel Karaoke - Marcus og Martinus I dette afsnit af Cykel Karaoke får Jannik besøg af selveste Marcus & Martinus. De er nogle af Europas største popstjerner. Der er vild energi, når Marcus & Martinus er med, og de synger både deres egne sange, og et af deres yndlingsnumre. Drengene tager på hjortejagt, hilser på fans og Jannik har arrangeret en overraskelse til superstjernerne! Kom i gear og tag med os på cykeltur!

19:00  

Dybet (6)
Dybet (6)

19:20  

Monica Chef - Den første prøve (20)
Monica Chef - Den første prøve (20)

19:45  

Sam & Cat I (12)
Sam & Cat I (12) Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

20:05  

Cykel Karaoke - Mette Lindberg
Cykel Karaoke - Mette Lindberg Jannik inviterer selveste Mette Lindberg med på tur! De synger og snakker om stort om småt! Mette lever, ifølge hende selv, i en musicalverden. Dét vil Jannik teste: Kan de synge til random folk på gaden, og vil folk synge tilbage? Mette finder også på skøre bandnavne til tilfældige folk på gaden. Alt det og meget mere... Sangene: Around The Bend, Surrender (Asteroids Galaxy Tour), Sang Nr 11 (MGP18), Ridder Lykke (Rocazino).

20:20  

Wolfblood IV (12)
Wolfblood IV (12)

20:45  

Ultra VM
Ultra VM

DR Ramasjang

18:00  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (1)
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven (1) Erobringen af Sherwood

18:15  

Yakari III (21)
Yakari III (21)

18:25  

F for Får (30)
F for Får (30) Fårrygende animation fra Aardman

18:35  

Walter og Trofast - På et hængende hår
Walter og Trofast - På et hængende hår På et hængende hår. Modellervoksfilm om det skøre par. Wallace forelsker sig i den gådefulde Ingeborg. Men er hun hans kærlighed værd?

19:00  

Tree Fu Tom (9)
Tree Fu Tom (9)

19:25  

Zorro (1)
Zorro (1) Hjemkomsten

19:45  

Mumitroldene (35)
Mumitroldene (35) Usynligt barn

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

20:15  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

21:00  

FIFA VM 2018: Argentina - Kroatien
FIFA VM 2018: Argentina - Kroatien Det ligner på forhånd en topkamp i gruppe D, når Lionel Messi og co. fra Argentina skal møde Kroatien i Nizhny Novgorod. Kroatien har et stærkt hold anført af stjerner som Ivan Rakitic og Luka Modric, og derfor var det måske en smule skuffende for kroaterne, at de skulle igennem playoff for at nå frem til VM-slutrunden. Men Her havde de så heller ingen problemer med at slå Grækenland og løse billet til Rusland. Dagens modstander fra Argentina nævnes som altid blandt de lande, der kan komme rigtig langt ved VM og der er lagt op til en yderst interessant kamp mellem de to lande. Kommentatorer: Henrik Liniger og Lars Jacobsen

21:50  

FIFA VM 2018: VM Studie nedtakt Argentina - Kroatien
FIFA VM 2018: VM Studie nedtakt Argentina - Kroatien Højdepunkter og analyse fra dagens VM-opgør

22:20  

Langt fra Borgen
Langt fra Borgen Ask Rostrup inviterer to Christiansborg-politikere med en tur uden for Borgen. Hvad sker der, når de står ansigt til ansigt med de mennesker, som deres beslutninger rammer? Vært: Ask Rostrup.

22:45  

Kommissær George Gently (4)
Kommissær George Gently (4) En gammel mand findes myrdet på sit landsted. Det store, nedslidte hus fungerede engang som børnehjem, og det viser sig at være nøglen til en dyster sag, der ryster Gently og hans unge assistent Bacchus dybt. George Gently: Martin Shaw. John Bacchus: Lee Ingleby. Cora Davidson: Jill Halfpenny. Instruktion: Daniel O'Hara.

DR2

21:40  

Samtaler med en seriemorder - Lorenzo J. Gilyard
Samtaler med en seriemorder - Lorenzo J. Gilyard Den britiske journalist Piers Morgan taler med den amerikanske seriemorder, Lorenzo Gilyard, kendt som 'Kansas City kvæleren', der i løbet af sytten år voldtog og kvalte tretten kvinder og smed dem på gaden. Morgan søger svar på, hvad der drev denne tilsyneladende ganske almindelige mand til at begå det ene grusomme drab efter det andet. I begyndelsen af samtalen har Gilyard svar på rede hånd, men til sidst løber han tør for undskyldninger.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Med koldt blod - mordet på familien Clutter (4:4)
Med koldt blod - mordet på familien Clutter (4:4) Mordet i 1959 på de fire medlemmer af familien Clutter i den lille by Holcomb i Kansas chokerede USA og resten af verden efter Truman Capotes rystende bestseller om mordet 'Med koldt blod' udkom i 1965. Pårørende, venner, naboer og politi fortæller her, flere for første gang, om den frygtelige og modbydelige nedslagtning, der endte med at sende de to anklagede, Perry Smith og Dick Hickock, på dødsgangen. De blev begge hængt den 14. april 1965.

23:50  

Jagten på en seriemorder
Jagten på en seriemorder

DR3

21:00  

The Samaritan
The Samaritan Den småkriminelle Foley bliver prøveløsladt efter 20 år bag tremmer. Han øjner muligheden for en ny start, da han møder Iris. Men fortiden indhenter Foley, og det gør det svært for ham at holde sig fra sine dårlige vaner. Foley: Samuel L. Jackson. Ethan: Luke Kirby. Iris: Ruth Negga. Instruktion: David Weaver.

22:30  

Underworld
Underworld I århundreder har to racer levet i evig strid; de aristokratiske vampyrer og de brutale varulve. Deres kamp nærmer sig sin afslutning med vampyrerne som sejrherrer, da vampyrkrigeren Selene får nys om en mystisk plan, varulvene har for en ung læge, Michael. Mens Selene forsøger at redde Michael, forelsker hun sig i ham. Men hun har ingen idé om, hvilke voldsomme konsekvenser varulvenes hemmelige plan vil få. Selene: Kate Beckinsale. Michael: Scott Speedman. Lucian: Michael Sheen. Instruktion: Len Wiseman.

DR K

21:00  

Historisk god sex - I det fri (1:4)
Historisk god sex - I det fri (1:4) Danmark var det første land i verden, der frigav pornografien. Forud lå en lang kamp før frisindet sejrede. Sex: I det fri er historien om pornoens rejse fra forbud til gennembrud. Til i dag, hvor vi møder det alle vegne. I dette program fortæller to af tidens frontløbere, dokumentarfilminstruktøren Nils Vest og den tidligere landsholdshåndboldspiller, Palle Nielsen, hvordan de oplevede pornoens gennembrud og på forskellig vis kastede sig ud i tidens nye muligheder.

21:30  

Filmperler: Cafe Society
Filmperler: Cafe Society Bobby trænger til luftforandring, så han forlader 1930'ernes New York til fordel for Hollywood, hvor hans onkel, den magtfulde filmmand Phil, hyrer ham som stik-i-rend-dreng. Bobby forelsker sig i Phils unge sekretær, Vonnie. Desværre har Vonnie en kæreste, så de to må nøjes med at være venner - indtil Vonnie en dag dukker op hos Bobby med et knust hjerte. Nu tager hans liv en ny drejning. Bobby: Jesse Eisenberg. Vonnie: Kristen Stewart. Phil: Steve Carell. Instruktion: Woody Allen.

23:00  

På bunden af Pompeji - De riges paradis
På bunden af Pompeji - De riges paradis For 2.000 år siden var byen Baiae i Napolibugten et tilflugtsted for Roms rige og magtfulde elite. Her i datidens Las Vegas kunne de slappe af og undslippe det romerske samfunds snærende bånd og slå sig løs. Her var kæmpestore villaer, kunstfærdige spabade og løsslupne fester på flodpramme i bugten. Indtil et vulkanudbrud satte hele byen under vand, hvor arkæologer nu er gået i gang med at kortlægge den glemte by.

23:55  

Ægyptens sidste gåde
Ægyptens sidste gåde Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det for evigheden? Den britiske taxichauffør, Alan Billis, har doneret sit legeme til videnskaben, og en gruppe forskere fra Storbritanniens ledende retsmedicinske afdeling har sat sig for at løse mummificeringens mere end 3000 år gamle gåde.

DR Ultra

21:00  

Ultras Sorte Kageshow II (3)
Ultras Sorte Kageshow II (3) I Ultras Sorte Kageshow inviterer Nikolaj Stokholm fire deltagere i studiet, hvor de i bælgravende mørke skal dyste om at bage den flotteste og allerlækreste kage. I dette program skal Karl og Jonathan dyste mod Amalie og Stina. Deltagerne ved ikke på forhånd, hvad de skal bage - og der følger flere overraskelser og benspænd programmet igennem. Micki Cheng fra Den Store Bagedyst er dommer.

21:30  

Bidt, brændt og stukket II - Stikmyrer under tøjet (10)
Bidt, brændt og stukket II - Stikmyrer under tøjet (10)

21:46  

Udsendelsesophør - Ultra
Udsendelsesophør - Ultra

DR Ramasjang

23:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

00:15  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

00:20  

Taggart: Voldsmænd
Taggart: Voldsmænd Emily Patrick arbejder for en organisation, der hjælper kvinder med voldelige partnere. Men Emily går et skridt videre end sine kolleger. De mænd, der er sluppet ustraffet for at begå hustruvold, ønsker hun at udstille i offentlighedens gabestok. Dermed skaffer hun sig farlige fjender. Og da Emily selv findes banket til døde, vender Burke og hans folk søgelyset mod de mænd, som hun agiterede mod. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Instruktion: Ian Madden.

01:05  

Sherlock Holmes (12)
Sherlock Holmes (12) Klassisk engelsk dramaserie med Jeremy Brett som Conan Doyles mesterdetektiv. (The Adventures of Sherlock Holmes) "De rødhåredes klub". Pantelåneren Jabez Wilson reflekterer på en annonce, der efterlyser rødhårede mænd. Efter to måneders bizar beskæftigelse opløses "De rødhåredes klub", og en forvirret Wilson opsøger Sherlock Holmes.

01:55  

På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (3:3)
På udebane i Rusland - med Møller og Kimer (3:3) Kræfterne er ved at slippe op og frustrationerne vokser. Peter Møller er træt efter mere end to ugers rejse gennem Rusland. En rejse, hvor han ikke kan forstå sproget - og intet ved om, hvad der skal ske. Kontrollen har han overladt til sin rejseguide, Ruslandskorrespondent Matilde Kimer, og i denne uge er de vendt tilbage til Moskva. Her besøger de blandt andet "Stjernebyen", hvor alle astronauter - også danske Andreas Mogensen - kommer igennem et hårdt træningsforløb, inden de bliver sendt ud i rummet. Og så har Matilde arrangeret et møde med Peters fortid.

02:40  

Bonderøven 2012 (19)
Bonderøven 2012 (19) I dag ankommer der en gammel Major-traktor til Kastanjegården. Der skal bruges til at trække det renoverede savværk. Det store øjeblik er kommet, hvor der skal fyres op i den kalkstensfyldte kalkbrændeovn: Virker den? Kan ovnen blive varm nok? Og vil det lykkes at brænde kalk? Og så får Frank hjælp af slagteren til at partere den slagtede kalv Frida. Sendt første gang 18.10.12

03:10  

Håndværkerne rykker ind (8:8)
Håndværkerne rykker ind (8:8) Når der skal optimeres på vores boliger er det nødvendigt med kreative ideer, for at få drømme og pris til at hænge sammen. Denne gang skal vores tre håndværkerpar en tur til Aalborg, hvor der skal afgives tilbud på en træterrasse. Det er parret Marlena og Thomas, som bor i en villalejlighed med egen have. De har i forvejen en terrasse i haven, men har længe savnet noget der kan binde hus og have sammen. Det håndværkerpar der i dag kan komme op med det skarpeste og mest opfindsomme byggetilbud vinder opgaven og dermed jobbet.

03:35  

Danmarks bedste bonderøv (1:8)
Danmarks bedste bonderøv (1:8) Præcisionskørsel med traktor 10 vidt forskellige landmænd af begge køn stiller op i kampen om titlen som Danmarks Bedste Bonderøv. Sisse Fisker tager imod dem på det smukke Gjorslev Gods. Blandt landmændene er svineproducenter, mælkeproducenter og æggeproducenter. Nogle er økologiske andre er konventionelle, men fælles for dem alle er passionen for landbrug og lysten til at konkurrere. Landmændene deles op i to hold og i programrækkens første holdkonkurrence skal der køres hurtigt og præcist med en kæmpe traktor. Det tabende hold mødes i en afgørende dyst, hvor holdet skal kæmpe indbyrdes. Her er det en fordel, at have et godt tag på dyr, for den der er langsomst til at føre en gris gennem en forhindringsbane, har tabt og er ude af konkurrencen.

DR2

00:35  

Naturen på aktier
Naturen på aktier At klimaet ændrer sig og truer plante- og dyrearter, er en dyster kendsgerning. Men én mands økologiske katastrofe er en andens økonomiske mulighed! I de senere år er naturbeskyttelse blevet en del af en blomstrende erhvervssektor, hvor store pengesummer skifter hænder, og truede arter omdannes til finansielle produkter. Det gælder bl.a. den grønne bankvirksomhed, hvor investorer opkøber levesteder for truede arter og sælger dem som aktier. Men er den grønne økonomi bæredygtig. Redder den naturen?

01:30  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:25  

The Late Show med Stephen Colbert
The Late Show med Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

01:05  

Menneskets store vandring (1:5)
Menneskets store vandring (1:5) Alle mennesker har på et tidspunkt stillet spørgsmålet om, hvor vi kommer fra, og netop det spørgsmål er mere end noget andet det, der definerer os som mennesker. Men hvor kommer vi så fra, hvordan er vi blevet til dem, vi er, og hvilke genetiske fingeraftryk er gået i arv fra vore forfædre og gjort det muligt for homo sapiens at blive det mest udbredte og dominerende pattedyr på jorden? Menneskehedens vugge stod i Afrika, men for omkring 70.000 år siden brød en lille hårdfør gruppe op og drog ud i verden. Denne lille gruppe endte med at blive stamfædre til alle mennesker uden for Afrika. Og det er grunden til, at afrikanerne er de genetisk set mest forskelligartede i den menneskelige familie.

01:55  

Min vens vilde forvandling (1:2)
Min vens vilde forvandling (1:2) Oscar konverterer til islam og flytter til Uganda kort efter gymnasiet. Det efterlader hans gode ven Sigurd forundret over Oscars valg, for da de gik i gymnasiet sammen, var Oscar den festglade kvindeforfører, der også var dygtig til fodbold. Sigurd bliver på et tidspunkt så bekymret for at Oscar er radikaliseret, at han melder ham til PET. Nu er det 3 år siden at de sidst så hinanden, og Sigurd beslutter sig for at tage til Uganda og besøge sin gamle ven, men det er ikke så nemt at genoptage kontakten.

02:25  

Min vens vilde forvandling (2:2)
Min vens vilde forvandling (2:2) Sigurd er i Uganda for at besøge sin ven Oscar, der før var til fest og kvinder, men nu er blevet en meget religiøs muslim. Sigurd undrer sig over Oscars radikale valg, og melder ham på et tidspunkt til PET, men det har han aldrig fortalt ham og det plager ham. Oscar mener ikke at Sigurd kan forstå ham, før han får læst Koranen, men Sigurd vil hellere lokke Oscar med på bar for at drikke en enkelt øl. Det hele bliver for meget for Oscar. Er de to venner kommet for langt væk fra hinanden, eller kan de stadig være venner?

02:55  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

03:55  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

DR K

00:45  

USA's farligste mand
USA's farligste mand Historien om militæranalytikeren Daniel Ellsberg, der i 1971 risikerede fængsel på livstid ved at lække en hemmeligstemplet rapport på 7000 sider om Vietnamkrigen. I 1971 var USA dybt involveret i Vietnamkrigen, der var startet på grundlag af en løgn om et nordvietnamesisk angreb på amerikanske krigsskibe i Tonkinbugten. Ved valget i 1969 havde præsident Johnson taget konsekvensen af en stadig mere skeptisk befolkning og genopstillede ikke, mens præsident Nixon blev valgt på et løfte om at afslutte Vietnamkrigen. I stedet udvidede Nixon og hans sikkerhedspolitiske rådgiver og senere udenrigsminister, Henry Kissinger, i al hemmelighed krigen til Cambodia og Laos. Derfor besluttede Ellsberg, der efter mange ture til Vietnam ikke alene havde mistet troen på, at USA kunne vinde krigen, men også var begyndt at tvivle på legitimiteten, at satse alt på at få afsluttet den krig, han selv havde været med til at planlægge.

02:15  

Restaurant Kong Hans - Drømmen om stjernerne
Restaurant Kong Hans - Drømmen om stjernerne Restaurant Kong Hans Kælder i København er Danmarks ældste Michelin-restaurant. Men i 2014 mistede restauranten for første gang i 30 år sin Michelin stjerne. Da Thomas Rode afstår stillingen som køkkenchef efter 17 år i marts 2014, tiltræder den 29-årige Mark Lundgaard som ny køkkenchef med et klart mål om igen at komme tilbage til eliten af dansk gastronomi. Succeskriteriet på kort sigt er top anmeldelser i de danske aviser og gastronomiske magasiner. På længere sigt skal Michelin stjernen genvindes. Denne dokumentar følger den unge køkkenchefs indædte arbejde før, under og efter genåbningen af Kong Hans Kælder. Der er nyt personale og menuen er skabt fra bunden med Marks stilpræg. Der er et meget stort forventningspres og hele den gastronomiske scene venter i spænding på om Mark når sine mål.

03:15  

70'erne: Den seksuelle revolution
70'erne: Den seksuelle revolution "Den seksuelle revolution" Amerikansk dokumentarserie fra 2014. (The Seventies) Sex var overalt i 1970'ernes offentlige rum. Aldrig har sæder og skikke ændret sig så hurrtigt. Sex før ægteskabet blev socialt acceptabelt, ægtepar eksperimenterede, bøsser og lesbiske begyndte at komme ud af skabet og pornografien kom ud i det åbne. Men ikke alle billigede den seksuelle revolution, og religiøse og konservative grupper forberedte sig på politisk modstand mod de nye tider.

03:55  

70'erne: 70'ernes kriminalitet
70'erne: 70'ernes kriminalitet "70'ernes kriminalitet" Amerikansk dokumentarserie fra 2014. (The Seventies) USA oplevede i 1970'erne en bølge af rå og voldsom kriminalitet uden fortilfælde. Det begyndte med retssagen mod Manson-familien. Så kom de ualmindelig ækle seriemordere Ted Bundy, John Wayne Gacy og 'Son of Sam'. En hel busfuld børn blev kidnappet, det samme gjaldt John Paul Getty og Patty Hearst, mens fagforeningsformanden Jimmy Hoffa forsvandt, og borgmesteren i San Francisco, Harvey Milk, blev skudt ned.

DR Ultra
DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2017, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0621193012