dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 24. september 2023

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 24. september 2023

DR1

05:30  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:15  

Next Level Chef II (15:15) Finalen - del 2
Next Level Chef II (15:15) Finalen - del 2 Amerikansk madserie fra 2023. (Next Level Chef) Der er tre kokke tilbage i finalen. De har 90 minutter til at lave en ret på hver af de tre etager: i kælderen, på mellemniveauet og i topkøkkenet. Kun én af dem kan vinde et års mentoring hos Gordon Ramsay, Nyesha Arrington og Richard Blais samt 250.000 dollars. Hvem løber med æren og sejren?

06:55  

På vildspor i ødemarken (1:6)
På vildspor i ødemarken (1:6) Eventyreren Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et ukendt sted i Norge, og de eneste oplysninger han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden tidsfristen udløber - ellers bliver du hentet ud. Først skal han vælge udstyr til de næste dages hemmelige opgave, og det skal være så billigt og godt som muligt. Hvad er nødvendigt, hvad kan undværes. Her er Lars endnu på velkendt grund, men det varer ikke længe, for halvvejs gennem turen må han gøre noget, han aldrig har gjort før på en ekspedition. Nordvision fra Norge.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Wallander: Skyggerne
Wallander: Skyggerne Engelsk-svensk krimi fra 2010. (Wallander: The Man Who Smiled) Kurt Wallander opsøges af en gammel ven, der er sikker på, at hans far er blevet myrdet. Han beder Wallander undersøge omstændighederne omkring dødsfaldet, men Wallander afviser at lade sig indblande i sagen, da han har sygeorlov. Snart får en dramatisk hændelse ham alligevel til at tage sagen op. Kurt Wallander: Kenneth Branagh. Anne-Britt Hoglund: Sarah Smart. Lisa Holgersson: Sadie Shimmin. Instruktion: Andy Wilson.

DR2

05:50  

Du så os date
Du så os date Hvad sker der, når følelserne tager over i et parforhold? Og hvor meget skal man kæmpe, når det er hårdt? Christina fra Gift ved første blik tager tilbage til et af sine største skænderier, som udspillede sig for åben skærm. Hvorfor gik det så galt, og hvad har hun lært? Landmanden Stine synes ikke, Niels passede til hende, selvom følelserne sagde noget andet. Jaffer og Kirstine mødes og taler om deres oplevelse af at udvikle romantiske følelser i Bachelor.

06:20  

Iran i hjertet (2:4)
Iran i hjertet (2:4) Unge mennesker fængsles og dør i Iran. I Danmark forsøger Nima og Kimia at være stemmer for de unge i Iran gennem deres musik og malerier. Men da en ung mand bliver henrettet i Iran, har Nima svært ved at bevare håbet.

06:50  

Weekendtur til Amsterdam
Weekendtur til Amsterdam Britisk dokumentarserie fra 2022. (Weekend Breaks with Gregg Wallace) Frisind, Anne Frank og Firsårskrigen. Tag med Gregg Wallace til den Hollandske hovedstad, Amsterdam - en af Europas smukkeste byer. I løbet af tre dage cykler han rundt og udforsker byens ikoniske kunstgallerier, berømte kanaler og blomstermani. Og han opdager, hvorfor denne by er kendt som det mest liberale sted i Europa.

07:36  

Explainer - Din hjerne kan trænes til at glemme
Explainer - Din hjerne kan trænes til at glemme Vi mennesker glemmer omkring halvdelen af ny information - noget, som vi ser, hører eller læser - inden for den første time. Det kan især være frustrerende at vide, når man sidder til undervisning og ved, at der ude i horisonten ligger en eksamen og venter. Heldigvis kan du træne din hjerne til at blive bedre til at glemme at glemme. Altså huske. Det fandt en tysk psykolog ud af for mere end 100 år siden.

07:39  

Historien om mennesket - med Rane Willerslev (1:4)
Historien om mennesket - med Rane Willerslev (1:4) For 6 millioner år siden fik en abe to unger. Den ene blev over tid til en chimpanse. Den anden blev til dig, et menneske, Homo Sapiens. Rane Willerslev fortæller den fantastiske historie om menneskets evolution fra abe til menneske. I dette afsnit handler det om, hvordan vi har levet side om side med andre menneskearter og vi endte med at være den sidste art tilbage på jorden.

08:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet III (5)
Ramasjang Mysteriet III (5) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (25)
Ernest & Celestine (25)

06:10  

Sarah og And (16)
Sarah og And (16)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Bamselægen - Dehydreret (12)
Bamselægen - Dehydreret (12) Lou kommer ind med sin bamse, Bamselanger, som er helt svag. Den har heller ikke tisset hele dagen. Bamselægen Sandra undersøger den ud fra metoden: se, føl og lyt. De kan blandt andet se, at dens øjne ligesom er sunket lidt ind. De kommer frem til, at Bamselanger er dehydreret. Den skal indlægges og have lagt et drop for på den måde at få noget væske ind i kroppen. For at det ikke skal gøre ondt at få lagt droppet, giver de den noget "tryllecreme" på. Tryllecremen bedøver huden, så man ikke kan mærke, at man bliver stukket.

06:50  

Motor Mille og Børnebanden - Sæbekassebiler
Motor Mille og Børnebanden - Sæbekassebiler Alle hjulene fra byens barnevogne er blevet stjålet og sat på sæbekassebiler. Selvfølgelig får børnene skylden. I Legeland må Motor Mille og Børnebanden klæde sig ud for at narre Langemand, som ved, at han skal kigge efter en pige med fletninger og tre irriterende børn.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Bluey
Bluey

07:25  

Ellevilde Ella
Ellevilde Ella Ellevilde Ella Animationsfilm fra 2020 Ella er vild med cirkus, men endnu mere vild med sin bedste ven Mikkel, som hun vil have helt for sig selv. Da der kommer en ny dreng i kvarteret, bliver Ella jaloux og står over for en stor udfordring. Morsom familiefilm fuld af fart, fantasi og tre børn på cykeleventyr, der opdager, hvor magiske venskaber kan være.

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:35  

VISION: Mette Lykke - iværksætter med massiv impact
VISION: Mette Lykke - iværksætter med massiv impact Det startede med en idé og krøllet postkort, og få år senere kunne Mette Lykke sælge motionsapp'en Endomondo for 575 millioner kroner. I dag står Mette Lykke i spidsen for virksomheden Too Good To Go, der har samlet 65 millioner mennesker om at bekæmpe madspild. Men hvad er hendes drivkraft, og kan iværksætteri have andet end profit for øje?

10:00  

Til gudstjeneste: Findes der mening og endda glæde i døden? - Bo Hansen
Til gudstjeneste: Findes der mening og endda glæde i døden? - Bo Hansen Døden synes ofte meningsløs, men måske kan der selv i døden, findes mening og endda glæde. Det mener præst Thomas Neergaard. Derfor har Sofie Østergaard inviteret Svendborgs borgmester Bo Hansen med i kirke, da han har oplevet det værst tænkelige for en forælder. Nemlig at hans datter døde blot fire måneder gammel. Den oplevelse blev et vendepunkt for ham og startskuddet til hans politiske karriere.

11:00  

Vilde Skandinavien (3:3) Is og ild
Vilde Skandinavien (3:3) Is og ild BBC-naturserie fra 2023. (Wild Scandinavia) Højt mod nord lægger sneen sig tungt over landskabet. Moskusokser og polarræve skal navigere i de barske årstider. Men selv i den sorteste vinternat er der lys. Elektriske partikler fra solen rammer jordens atmosfære og skaber nordlys. På Island er der vulkaner og varme kilder, der er oaser i kulden for mennesker og dyr. Men klimaforandringer skaber nye vilkår for polardyrene, der har travlt i den korte, lyse sommer.

DR2
TVR

09:10  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:35  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

10:00  

Pax' jordiske eventyr (9:10)
Pax' jordiske eventyr (9:10) Den skøre Pax lander på den mærkelige planet Jorden og kæmper med Den sure dame om den forsvundne maskine. Pax spiser for mange kogler, forsøger at være en god spejder og får et lod i hovedet. Vil hun på trods af alle forhindringer lykkes med at stråle sig tilbage til rumskibet med maskinen i behold?

10:15  

Pax' jordiske eventyr (10:10)
Pax' jordiske eventyr (10:10) Den skøre Pax lander på den fremmede planet Jorden og kæmper med Den sure dame om den forsvundne dame. Pax slider på løbebåndet, er skyld i overproduktion af mælk på fabrikken og bliver fanget i en indkøbsvogn. Vil hun på trods af alle forhindringer lykkes med at stråle sig tilbage til rumskibet med maskinen i behold?

10:30  

Kasper og Sofie II (9)
Kasper og Sofie II (9) Der er planlægningsdag i børnehaven, og Harald skal passe Kasper og Sofie, selvom han egentlig er på arbejde i antikvitetsbutikken. Kasper og Sofie har det sjovt med at undersøge butikken. De lærer om gamle dage og er nysgerrige omkring riddere. Harald må hjælpe en kunde, så han opfordrer børnene til at lege riddere og prinsesse sammen med Løveungen og Frøken Kanin. Børnene har det sjovt med at rode gennem køkkenet efter ting, som vil passe som rekvisitter til rollespillet. I stedet for at blive sur over rodet, leger Harald med og har det sjovt sammen med dem.

10:45  

Kasper og Sofie II (10)
Kasper og Sofie II (10) Esther tager Kasper og Sofie med i cirkus. De griner en masse af de sjove klovne, og en selvbevist Sofie lærer, at det er helt i orden at grine af sig selv og være lidt skør og tosset en gang i mellem.

10:55  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

11:20  

Pax' jordiske eventyr II (1:10)
Pax' jordiske eventyr II (1:10) Ombord på Pax' rumskib er Den sure dame sporløst forsvundet. Maden forsvinder også hurtigt, og Pax bliver tvunget til at begive sig ud på dame-jagt. Desuden møder Pax sit livs kærlighed.

11:35  

Flaskepost fra Stillehavet (1)
Flaskepost fra Stillehavet (1)

11:45  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Bavianen
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Bavianen Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den bomstærke abe, bavianen. På sin jagt skal han passe på, at han ikke kommer for tæt på nogle glubske krokodiller. Han finder også den lille øgle gekko, som med særlige hår under fødderne, kan kravle med hovedet nedad.

11:55  

Dyrs våben: Isbjørn
Dyrs våben: Isbjørn I dag skal vi se på ishavets kæmpe - isbjørnen. Isbjørnens våben er tænder og er ekstremt godt tilpasset livet som kødæder.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Alle mod 1
Alle mod 1 Der kommer fart på, når en ung danmarksmester i gocart og verdensmesteren i motorcykeltricks skal i ilden foran DRs studie. Stephania sætter gang i et spektakulært eksperiment med brændende sæbebobler, og der skal dystes med både brevduer og slædehunde. Og så skal det undersøges, hvad danskerne er villige til at gøre for en gratis is.

13:15  

Sommertogtet - lyden af vores land (6:6)
Sommertogtet - lyden af vores land (6:6) Skibet er ladet med hele fire artister, når Marie Carmen Koppel, Poul Krebs og brødrene Simon og Thomas Alstrup fra bandet Jonah Blacksmith, sejler fra Kerteminde til Samsø. En ø Poul Krebs har et helt særligt forhold til. Marie Carmen Koppel imponerer med sin store soul stemme, mens brødrene Alstrup optræder med dén sang, som bragte dem sammen i musikken.

14:10  

Danmarks næste tøjdesigner (4:6)
Danmarks næste tøjdesigner (4:6) Otte designere kæmper fortsat om at nå helt til finalen, hvor nogle af tøjbranchens største butikker og brands sidder klar til at få fingrene i deres designs. I denne uge skal de finde noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt frem, når der skal designes bryllupstøj. Men inden de når så langt, vil Søren og Anja teste deres samarbejdsevner, når de sammen to og to skal designe et fælles bud på en sort cocktailkjole - og det er ikke alle, der er lige gode til gruppearbejde. Får det indvirkning på, hvem der bliver stemt ud af konkurrencen?

DR2

12:00  

Mesterhjerner - Viljestyrke (1:5)
Mesterhjerner - Viljestyrke (1:5) Camilla Pedersen har en usædvanlig stærk vilje. Ingen troede på, at hun kunne nå tilbage i verdenseliten for triatleter efter en alvorlig ulykke for tre år siden. Hjerneforskeren Peter Lund Madsen besøger Camilla Pedersen i et forsøg på at komme det uendelige mysterium om hjernen nærmere. Han vil finde svar på, hvorfor nogle mennesker har et helt særligt talent, og om vi andre kan lære det samme.

12:30  

Det ender med en kvinde - Seksualiteten
Det ender med en kvinde - Seksualiteten Efter 100 års frigørelse er kvinden blevet så stærk, at flere eksperter mener, at manden på længere sigt risikerer at blive udryddet. Engang var kvinden underlagt mandens seksualitet. Men den nye kvinde går efter, hvad hun begærer. Vært Nanna Frank Rasmussen besøger, forfatter Maria Marcus, der i sin tid viste den danske kvinde, at det var i orden at følge sit begær. Og tager derefter til USA for at besøge den moderne kvinde, der foretrækker unge mænd og ikke holder sig tilbage.

13:00  

1000 års kunsthistorie
1000 års kunsthistorie TV værten og kunsthistoriker Peter Kær tager seerne med på en rejse i den danske kunstskat. Sammen med kunsthistoriker Ulla Kjær rejser Peter Kær tilbage til renæssancen og barokken. Her skal vi høre historien om den store bordhimmel på Kronborg slot. Vi skal se et af de mest barokke billeder, der hænger i Roskilde domkirke og så skal vi høre historien om rytterstatuen på Amalienborg slotsplads.

13:30  

Dansk drama - fra Matador til Arvingerne
Dansk drama - fra Matador til Arvingerne Uge efter uge trækker de danske tv-serier rekordhøje seertal, når de i bedste sendetid ruller over skærmen og fortæller os historier om, hvordan vi er - og ikke mindst hvordan vi bør være - som mennesker. I fiktionens verden bliver mennesker til karakterer og i "Danmark i bedste sendetid" går vi tæt på de seks mest populære karaktertyper i de danske tv-serier, og hvad det er for nogle værdier, de står for. I aftenens program handler det om den danske tv-heltinde. For et par år siden var Borgens kvindelige statsminister Birgitte Nyborg det helt store samtaleemne, men er hun i virkeligheden en karaktertype, vi har set rigtig mange gange før i de danske tv-serier? Og hvad er det for et billede af kvinden, som 40 års tv-serier tegner? Sendt første gang 23.04.2014

14:00  

Til gudstjeneste: Findes der mening og endda glæde i døden? - Bo Hansen
Til gudstjeneste: Findes der mening og endda glæde i døden? - Bo Hansen Døden synes ofte meningsløs, men måske kan der selv i døden, findes mening og endda glæde. Det mener præst Thomas Neergaard. Derfor har Sofie Østergaard inviteret Svendborgs borgmester Bo Hansen med i kirke, da han har oplevet det værst tænkelige for en forælder. Nemlig at hans datter døde blot fire måneder gammel. Den oplevelse blev et vendepunkt for ham og startskuddet til hans politiske karriere.

TVR

12:05  

Vidundervovsen Vaffel (13)
Vidundervovsen Vaffel (13)

12:15  

Vennerne og det grønne lys 2 (7:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (7:20) Anders føler sig udenfor, så han udspionerer Hugo og Busters soveaftale med sin superhørelse. Men pludselig sker der noget, som Anders ikke må høre.

12:25  

Vennerne og det grønne lys 2 (8:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (8:20) Nogen har skrevet med graffiti på shelteret, at Buster tisser i sengen. Hvem kan det være, og passer det, at Buster tisser i sengen?

12:35  

Stop! (6)
Stop! (6) Klara vil købe et marsvin på kvarterets loppemarked. Men hendes forældre siger nej. Men Klara køber det allligevel og smugler det med hjem...

12:40  

Marie og Marias Vinter (5:6)
Marie og Marias Vinter (5:6) Det forventede brev fra fru Rosenknop ankommer endelig til Rosevej. Mens Marie og Maria er væk hjemmefra, kidnapper Amalie familien Lillesen og sælger dem til Cirkusdirektøren. Marie og Maria spørger politibetjent Ronny Retskaffen og fru Pompinella om hjælp til redningsaktionen. Brumle slipper væk fra Amalie og skynder sig hen til Summeberg og Brummeberg. Han vil have fat i trylledrikken, så han kan redde sin familie.

12:55  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Alle eleverne skal bestå Tundras forhindringsløb, men Raymond har højdeskræk og har brug for hjælp. Og Eners liv er i fare, han er nemlig blevet til en flue.

13:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:35  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4)

13:54  

Superhelten Sprinter Galore (5)
Superhelten Sprinter Galore (5)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (7)
Superhelten Sprinter Galore (7)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10)

14:00  

Oda Omvendt II (1)
Oda Omvendt II (1) Christiane elsker at spille bold, men hendes stressede far har slet ikke tid til alt det boldspilleri, for der er så meget, de skal nå. Heldigvis bor Oda Omvendt lige i nærheden i sin store, orange hoppebold. Sammen får Christiane og Oda Omvendt med Odas nye tidszapper og en god portion børnetidsmagi sat en stopper for de voksnes tids-stresseri. Men så får Balder besøg fra det Allerhøjeste Sted.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (8)
Superhelten Sprinter Galore (8)

14:10  

Onkel Rejes sørøvershow II (1)
Onkel Rejes sørøvershow II (1) Dr. John har taget Ronjas storebror Max til fange for at koge ham om til stikpiller. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en vampyrhaj, en selvantændelig dynamitstang og en forrygende rutschebanetur i et nedlagt tivoli. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:25  

Motor Mille på cirkustur (4)
Motor Mille på cirkustur (4) Motor Mille har en drøm om at optræde i et cirkus med hendes motorcykel. I Cirkus Kæphøj viser en ethjulet cykel sig at være mindst ligeså udfordrende, og Mille må erkende, at hun er nødt til at øve sig, hvis hun skal lykkes med et nummer i manegen.

14:40  

Kika og Bob (19)
Kika og Bob (19) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

15:10  

Dyr fanget på kamera (2:2)
Dyr fanget på kamera (2:2) Britisk naturserie fra 2021. (Animals with Cameras) Hvordan ser verden ud fra vilde dyrs synsvinkel? Naturfotografen Gordon Buchanan undersøger denne gang nogle af Australiens mest ikoniske dyr ved hjælp af specialkameraer, der bæres af dyrene selv. Tag med op i luften og i skjul om natten, og oplev dyrenes ekstraordinære liv og adfærd set gennem deres øjne.

16:15  

Peitersen og de store oceaner (4:4)
Peitersen og de store oceaner (4:4) I fjerde og sidste program af Peitersen og de store oceaner besøger Erik, Jens og Dorthe en andefarm, da Jens gerne vil have husdyr med på båden. Senere døber Neptun (i skikkelse af Erik) Dorthe og Jens, da de krydser Ækvator for første gang.

16:15  

Peitersen og de store oceaner (3:4)
Peitersen og de store oceaner (3:4) I dette program forarges Erik Peitersen over mængden af plastaffald på øerne ved Labuan, og de tre venner oplever bureaukratiet, når det er værst, da de skal til Brunei. Jens og Dorthe ser tilbage på deres besøg på Bikiniøerne, hvor USA i flere år testede sine atomvåben.

16:40  

Loppen & Lærlingen (2:8) - Den med telefonlampen
Loppen & Lærlingen (2:8) - Den med telefonlampen Lærlingene Janik og Freja konkurrerer om at gøre den bedste handel på marked i Brørup. De får god hjælp af to rutinerede genbrugseksperter, men hvem kan renovere tingene bedst og få solgt varerne med størst fortjeneste?

17:10  

Folk og fæ (4:6)
Folk og fæ (4:6) Britisk dramaserie fra 2020. (All Creatures Great and Small) Mrs. Pumphrey frygter, at hendes elskede Tricki Woo er ved at dø. Det er tydeligt for James, at hun ikke har fulgt den kostplan, han har lavet. Der må drastiske midler til, så James tager hunden med hjem til klinikken på rekreation. Tristan forbereder sig på at genoptage sine studier, men først forlanger Siegfried, at han beviser, at han virkelig ønsker at blive dyrlæge.

17:55  

Nigellas fristelser (1:6)
Nigellas fristelser (1:6) Britisk madserie fra 2020. (Nigella: Cook, Eat, Repeat) Blødt, sprødt og krydret. Denne gang byder Nigella på mad, der kan lysne selv den mørkeste dag. Hun viser os sit bud på bhorta, en indisk ret med stegte og mosede grøntsager. Introducerer os for koreansk gochujang-pasta, laver lammeskank i en aromatisk suppe. Og slutter af med en chokolade-tahin-kage, som skal spises varm og blød med flødeskum.

DR2

15:00  

IKEA-bossens millioner (1:2)
IKEA-bossens millioner (1:2) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Kamprads miljoner) På et håndskrevet ark papir og i en enkel, fejlstavet sætning testamenterede IKEAs grundlægger Ingvar Kamprad sin halve formue til noget aldeles uventet. Over en halv milliard svenske kroner skal gå til forretningsvirksomhed i landsdelen Norrland. Men hvad mente han egentlig? Hvem skal have del i pengene?

15:55  

Biedermann og brandstifterne
Biedermann og brandstifterne Skuespil af Max Frisch. Musik af Børge Roger Henrichsen.

17:05  

Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (1:2)
Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (1:2) Fransk dokumentarserie fra 2021. (Apocalypse: Hitler attaque à l'Est) Daggry d. 22. juni, 1941. Adolf Hitler indleder et overraskelsesangreb på Sovjetunionen og bryder sin ikke-angrebspagt med Josef Stalin. Hitler betragter det sovjetiske folk som underlegent og vil udvide Nazitysklands "lebensraum". Operation Barbarossa er begyndt. De første måneder går planmæssigt, og Den Røde Hær lider store tab. Trods mudder og kulde når nazisterne frem til udkanten af Moskva. Men en overraskelse venter.

17:15  

Husker du... 2008
Husker du... 2008 Dansk dokumentarserie fra 2015 I 2008 bryder Roskilde bank sammen, og finanskrisen rammer Danmark. Optimisme og forbrugsfest bliver med et til pessimisme og tømmermænd. 2008 er også året, hvor Barack Obama bliver den første sorte præsident i USA, Stein Bagger forsvinder og dukker op igen, og både fodboldlandsholdet og Birthe Rønn Hornbech nægter at tale med pressen. Sendt første gang 17.11.2015

TVR

15:05  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:35  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

16:10  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

16:25  

Karlas Fantalastiske Klasse - Othellos fødselsdag
Karlas Fantalastiske Klasse - Othellos fødselsdag Othello inviterer til fødselsdagsfest, men ingen har lyst til at komme.

16:30  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Vovserne redder elefanterne + Vovserne redder jodlesanger.

16:55  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Kanonkongen Freja (6:8)
Kanonkongen Freja (6:8) Det er lørdag, men alligevel kigger Frejas lærer lige forbi. Bare for at sludre lidt måske gå en tur med Freja. Dét orker Freja ikke, og hun får far lokket til at sige, at de da skal en tur på stranden med Asger. Asger har godt nok ikke rigtig lyst til at komme stranden, men Freja insisterer. Og af sted kommer de. Med kanonkongedragt i tasken og en gammel slidt parasol. Desværre er fars gamle chef også på stranden, men da både chefens mega fede gummibåd og Frejas kanonkongedragt forsvinder må far træde til som den helt han alligevel er ... engang i mellem. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

17:25  

Vennerne og det grønne lys 3 (3:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (3:20) Anders opdager, at nogen sover i skuret i haven. Det ligner, at nogen bor der. Hvem er det? Og hvorfor gemmer personen sig i Anders' have?

17:30  

Vennerne og det grønne lys 3 (4:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (4:20) Anders og Buster er sikre på, at det er Clora, der har været inde ved dem om natten. Men de andre venner vil have flere beviser. Kan de finde Clora og finde ud af, hvad hun har gang i?

17:40  

Vennerne og det grønne lys 3 (5:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (5:20) Clora fortæller vennerne, at hun kommer fra en anden verden. Vennerne har tusind spørgsmål. Har Clora noget med ringen og det grønne lys at gøre?

17:51  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

17:55  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

17:55  

John Dillermand (4)
John Dillermand (4) John kommer op at slås med sin diller. Det kan Oldemor ikke lide, så hun sender ham ud for at lege med de andre. Nogle gange handler de sjoveste lege om at komme først eller være bedst. John snyder med dilleren for at vinde, men det er ikke altid en god ide.

DR1

18:00  

Nigella - kærlighed til mad (2:6)
Nigella - kærlighed til mad (2:6) Britisk madserie fra 2017. (Nigella: At My Table) Velkendt og nyt. Denne gang serverer Nigella sprudlende og varierede retter som; sprøde vafler med blåbær, uimodståelig oksekøds- auberginefatteh, lækker iskage med passionsfrugt og marengs - og en sandwich hun helst vil være alene med.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Dyrelivet døgnet rundt
Dyrelivet døgnet rundt Tysk naturprogram fra 2020. (Wildlife 24) Der sker meget på et døgn. Når vores verden går fra den ene yderlighed til den anden. Her følger vi dyrelivet i 24 timer - fra smuk fuglesang i de tidlige morgentimer til pattedyr, der søger skygge i middagsheden eller køler sig ned i floden, indtil mørket kryber ind, og rovdyrene går på jagt efter mad.

19:50  

Vilde vidunderlige Danmark - Gøgen
Vilde vidunderlige Danmark - Gøgen Der er noget i gære i en fuglerede ved Esrum sø. Én af ungerne ser meget anderledes ud, og pludselig går den i gang med at skubbe de andre uger ud af reden. Det kan virke ondsindet, men gøgeungen har en særlig grund.

20:00  

Huset (4:6)
Huset (4:6) Ransagningerne skaber mistanke om en stikker i fængslet, så de stærke fanger lægger fælder ud. Samtidig begynder enhedschefen, Gert, at undre sig over, hvordan der hele tiden kommer nye stoffer ind. Trykket stiger i Huset, ransagningerne og beslaglæggelserne skævvrider bandernes opdeling af markederne, og der opstår et stort slagsmål med hjemmelavede våben. Nu må der forsøges på at forhandle en fredsaftale på plads, så Huset kan undgå lukning. Men en banal visitation af en indsat går helt galt. Medvirkende: Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich. En serie af: Kim Fupz Aakeson - i samarbejde med Frederik Louis Hviid og Michael Noer. Manuskript: Kim Fupz Aakeson. Fotograf: Adam Wallensten, DFF. Instruktør: Michael Noer. Producent: Rikke Tørholm Kofoed.

DR2

18:00  

Atombomberne over Danmark (1:6)
Atombomberne over Danmark (1:6) En hemmelig polsk angrebsplan fra den kolde krig afslører, at Danmark skulle erobres på kun 6 dage. Med brug af atomvåben. Men hvordan skulle planen udføres, og hvad ville der ske med danskerne, hvis planen blev til virkelighed? I dette afsnit undersøger Morten Brink og Trine Laier, hvad planen går ud på, og hvor Trines far lavede sit hemmelige arbejde.

18:05  

Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (2:2)
Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (2:2) Fransk dokumentarserie fra 2021. (Apocalypse: Hitler attaque à l'Est) Oktober 1941: Den nazistiske hær står ved Moskvas porte. Men den tyske fremrykning er ved at gå i stå, og Moskva forskanser sig. Vinteren sætter ind. Temperaturerne falder til -28°. De tyske soldater har ikke fået deres vinteruniformer. Modstanden er massiv. I sommeren 1943 beordrer Hitler de tropper, som stadig er i live, til at bryde igennem fjendens linjer nær den ukrainske grænse ved Kursk. Kan Hitler overvinde Stalin?

18:30  

Et sted, to verdener (2:6) Herregården, 1920
Et sted, to verdener (2:6) Herregården, 1920 Vi er på Gl. Estrup, der i 1920 stadig ejes af slægten Scheel. Her har den samme familie regeret i 600 år. Her har mere end 16 generationer af adelige levet. Det har været et imperie, en gigantisk maskine, hvis hjul blev holdt i gang af op til hundrede personer, der knoklede i døgndrift. Mange af dem kom aldrig indenfor murene. Man var ét sted, men i to verdener. Nu begynder skyerne imidlertid at trække sig sammen over herregården. Radikale reformer tvinger grevefamilien til at sælge, og i dag er her museum. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

18:30  

Sladderhistorie - Mystiske dødsfald
Sladderhistorie - Mystiske dødsfald Hvad har Sidney Lee og Kong Frederik 8. tilfælles? Lever Eik Skaløe som guru i Indien? Og var det tågen, der slog Preben Uglebjerg ihjel? Når døden kommer pludseligt, leder vi ofte efter andre forklaringer, end dem virkeligheden kan tilbyde.

19:00  

Carl Nielsen - Musik er liv (2:6)
Carl Nielsen - Musik er liv (2:6) Den internationalt anerkendte koreograf Tim Rushton er på en mission. Han vil have unge til at skabe en danseforestilling til Carl Nielsens 2. symfoni. Man skal turde pille ved de gamle klassiske værker for at give dem nye betydninger for et nutidigt publikum. Mathias Hammer dykker ned i Carl Nielsens 2. symfoni. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre åbner komponistens liv, og Fabio Luisi dirigerer DR Symfoniorkestret i Carl Nielsens 2. symfoni, De fire Temperamenter. Optaget i DR Koncerthuset i april 2023.

19:50  

DR2 Soundtrack: Chaplins Smile - lyden af en ægte filmklassiker
DR2 Soundtrack: Chaplins Smile - lyden af en ægte filmklassiker Per Juul Carlsen fra Filmselskabet præsenterer i biografmørket Smile fra Charlie Chaplins Moderne Tider. Sangere fra DR Vokalensemblet med Johan Karlström i spidsen synger de legendariske toner. Musikalsk ledelse: Søren Rastogi, cello: Janne Fredens. Optaget live i DR Koncerthuset 2019.

20:00  

På rejse med Griff - Australien (3:6) Fra Brisbane til Cairns
På rejse med Griff - Australien (3:6) Fra Brisbane til Cairns Britisk dokumentarserie fra 2020. (Griff's Great Australian Rail Trip) Næste del af rejsen går fra Brisbane til Cairns ombord the Spirit of Queensland - en lille afstikker på 1.680 km og 24 timer. Griff Rhys Jones prøver at undgå giftige vandmænd og vilde dingoer i det tropiske Queensland. Han kører også med et 111 år gammelt damptog og går på jagt efter orme i sandet på Fraser Island. Og tager med den historiske Kuranda-jernbane ind i regnskoven, inden en snorkeltur på Great Barrier Reef.

20:49  

Explainer - Hvordan blev Pusher Street Nordens største hashmarked?
Explainer - Hvordan blev Pusher Street Nordens største hashmarked? Selvom Pusher Street ikke er længere end omkring 100 meter, er gaden en af de mest omtalte i Danmark. Og sådan har det været i flere årtier. Christiania startede som en drøm om en fristad, men nu står de også med en gade, der styres af den kriminelle underverden. Men hvorfor er det sådan?

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Fordi Prinsesse Ranedyr hensynsløst smider affald, tiltrækker hun en brillebjørn, som kommer for at finde mad, og udsætter den og andre dyr i regnskoven, for fare. Mads og Emma har brug for alle deres evner for at redde bjørnen og lære Prinsessen at tage ansvar for skraldet.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (22)
Svampebob Firkant VIII (22) Kiks! + Den knasende krabbe

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ III
Vilde Kræ III

19:30  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Dracula har en ny og speciel mission til børnene. Og de er nødt til at gøre, som han siger, hvis de ikke vil leve resten af deres liv som vampyrer.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

21 SØNDAG
21 SØNDAG DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

21:36  

Søndagsvejr
Søndagsvejr DR's vejrudsigt, der ser frem mod vejret, der venter os den kommende uge.

21:37  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.

22:10  

Malpractice (3:5)
Malpractice (3:5) Britisk dramaserie fra 2023. (Malpractice) Den retslige undersøgelse af Edith Owusus død begynder. I retssalen afslører patologen nogle chokerende oplysninger om dødsfaldet, mens det slår benene væk under Lucinda, da et overraskende vidne kaldes op til skranken. Samtidig opdager undersøgelsesduoen nogle mistænkelige forbindelser mellem Lucindas tidligere patienter.

22:55  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang I en uge, hvor de offentlige ejendomsvurderinger endelig nåede frem, forklarede skatteministeren de mange fejl med det uudnyttede potentiale, vi alle har. Vi fik også en bandepakke vol. 4 med mere af det, som forskerne råder imod, mens statsministeren drømte sig tilbage til dengang, hvor banderne var hvide og ufarlige. Til gengæld er tiden ikke løbet fra kirken, der stadig kan sætte en kæp i hjulet på den grønne omstilling, mens Alternativet knap nok fik fejret deres kvindelige folketingsgruppe, før den første blev stemt ud.

23:25  

Mord i skærgården: Esther
Mord i skærgården: Esther Svensk krimiserie fra 2023. (Morden i Sandhamn: Esther) To skeletter bliver fundet i en jordkælder. Det viser sig at være resterne af to unge, der forsvandt fra en lejr for 30 år siden. Nu kaldes alle, der deltog i lejren, ind til afhøring - deriblandt Henrik, Gisela og Nora.

DR2

21:00  

Byernes mester: Da vandet vandt i Oslo
Byernes mester: Da vandet vandt i Oslo Hvorfor forvandler vi havneområderne i de her år? Fordi vi bliver - og altid er blevet - suget mod det glitrende vand, mener Jan Gehl. Det har Oslo skyndt sig at få udnyttet, og nu springer Ane Cortzen i Oslofjord og oplever den nye fjordby.

21:30  

Guddommelig mad (4:4): Brød og Mirakler
Guddommelig mad (4:4): Brød og Mirakler Claus Meyer og præsten Poul Joachim Stender velsignes af syngende Jesus-evangelister i Israel - og spiser brød til. Bønnen i Fadervor om det daglige brød bliver hørt af både kristne, muslimske og jødiske bagere i form af arabiske Jerusalembrød, pitaer bagt i et rør, flettede jødiske sabbatsbrød og sågar en rugbrødsmissionær i Tel Aviv. Claus Meyer er selv brødmissionær i Danmark, men vil Poul lykkes med sin mission om at få Claus til at komme nærmere Gud, sådan i helt kristen forstand?

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:15  

Milliard-maleriet i soveværelset
Milliard-maleriet i soveværelset Amerikansk dokumentar fra 2022. (The Thief Collector) I 1985 forsvinder maleriet 'Woman-Ochre' af Willem de Kooning fra the University of Arizona Museum of Art. Værdi: 160 millioner dollars. Nogen har skåret maleriet ud af rammen og er gået med det. I 2017 bliver det fundet bag soveværelsesdøren i et dødsbo. Men hvordan er det havnet i Jerry og Rita Alters hus i New Mexico? Har et tilsyneladende stille par formået at begå ét af århundredets største kunsttyverier? I givet fald: hvorfor?

23:50  

Uforglemt: Liget i skorstenen (3:3)
Uforglemt: Liget i skorstenen (3:3) Britisk krimiserie fra 2023. (Unforgotten) Sunny og Jess kommer nærmere sandheden om, hvad der skete den nat, Precious blev myrdet - men en chokerende opdagelse vender op og ned på sagen. De mistænkte må beslutte sig for, om de skal blive ved med at flygte fra sandheden - eller se den i øjnene.

TVR
DR1

00:55  

Kvinden i toget
Kvinden i toget Amerikansk thriller fra 2016. (The Girl on the Train) Efter sin skilsmisse drikker Rachel for meget. Hver dag tager hun fra forstaden Irvington til New York. Fra toget ser hun det unge og smukke par Megan og Scott, og forestiller sig deres perfekte liv. Men en dag meldes Megan savnet, og alt ændrer sig for Rachel. Hvorfor vågner hun efter et blackout med blodige skrammer? Hvor var hun, da Megan forsvandt? Medvirkende: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, m.fl. Instruktion: Tate Taylor.

02:45  

Mord med dr. Blake (26)
Mord med dr. Blake (26) Australsk krimiserie fra 2015. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

02:45  

Mord med dr. Blake (27)
Mord med dr. Blake (27) Australsk krimiserie fra 2015. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

03:40  

Antikkrejlerne XXIV (18:25)
Antikkrejlerne XXIV (18:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2

01:20  

Windsor-dynastiet: Sandheden om det britiske kongehus (6:6)
Windsor-dynastiet: Sandheden om det britiske kongehus (6:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (Dynasties: The Windsors) Windsorfamilien har i over hundrede år stået i spidsen for et monarki, der går næsten tusind år tilbage. Men nu nærmer Dronningen sig slutningen af sin regeringstid. Kan hun sikre, at monarkiet overlever?

02:05  

Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret
Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret Britisk dokumentarserie fra 2022. (Monster: The Mystery of Loch Ness) Det skotske højland, april 1933. Ægteparret Mackay kører langs Loch Ness og opdager pludseligt noget stort i vandet. En journalist betegner det som "et monster", og Loch Ness-uhyret er født. Turister strømmer til området, og aviser verden over beretter om det. Men der er ingen solide beviser. I 1960 kommer de første filmoptagelser af det, der ligner et enormt dyr, der svømmer over søen. Kan optagelserne overbevise skeptikerne?

02:55  

Rules Don't Apply
Rules Don't Apply Amerikansk romantisk komediedrama fra 2016. I 1958 ankommer starletten Marla til Hollywood, hvor hun hentes af den unge chauffør Frank. Både Marla og Frank er i stald hos den excentriske milliardær og filmproducer Howard Hughes, og det er ikke uproblematisk. For Hughes tillader ikke, at hans ansatte har nogen form for forhold til hans skuespillerinder - en regel, som Marla og Frank får meget svært ved at overholde. Medvirkende: Lily Collins, Alden Ehrenreich, Warren Beatty m.fl. Instruktion: Warren Beatty.

03:00  

John Belushi: Stjernekomikerens liv og død
John Belushi: Stjernekomikerens liv og død - Comedy, kokain og berømmelse Han var en komisk legende. Den amerikansk skuespiller John Belushi var en af USA's største entertainere op gennem 1970'erne - særlig kendt for underholdningsshowet 'Saturday Night Live' og musical-komedien 'Blues Brothers'. Men bag kulisserne var hans tilværelse alt andet end munter. Her fortæller Belushis familie, venner og kollegaer om hans korte liv, der brat sluttede i 1982 på grund af en overdosis. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Belushi)

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0924074549