dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 13. marts 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 13. marts 2016

DR1

01:30  

The Big Town
The Big Town Den unge spillefugl Cully tager til storbyen Chicago for at prøve lykken. Snart begynder han at gamble i en klub, der ejes af den barske Cole. Cully brænder varm på Coles sexede kone, stripperen Lorry. Men også den unge enlige mor Aggie vækker Cullys interesse, og snart må han træffe en svær beslutning. Cully: Matt Dillon. Lorry: Diane Lane. Cole: Tommy Lee Jones. Instruktion: Ben Bolt.

03:15  

Kort tid tilbage
Kort tid tilbage Politimanden Burt Simpson erfarer, at han kun har kort tid tilbage at leve i. Burt beslutter sig for at blive dræbt på jobbet, så hans familie kan få udbetalt hans livsforsikring. Pludselig har stationen fået sig en ny superstrømer, der frygtløst kaster sig ud i de mest vanvittige situationer. Burt Simpson: Dabney Coleman. Ernie Dills: Matt Frewer. Carolyn: Teri Garr. Instruktion: Gregg Champion.

04:45  

Forældreløse dyrebørn (11)
Forældreløse dyrebørn (11) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn.

05:10  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:15  

DR Friland: Så langt så godt (6:6)
DR Friland: Så langt så godt (6:6) "Tina & Steen" Drømmen om en gældfri landsby startede i Steen Møllers fantasi. Men virkeligheden udviklede sig til et mareridt. Steen flygtede fra Friland, slidt ned af at være primus motor for projektet. Oven i det hele fik kæresten kræft og døde. I dag er han glad tilbage med ny kæreste og fornyede kræfter samt en udvidelse af det lille hus. Vært: Berit Wheler Sendt første gang 21.12.05

05:45  

Ækvator rundt (1:6)
Ækvator rundt (1:6) Ækvator er ikke alene den linje, der deler jorden i den nordlige og sydlige halvkugle. Det er også verdens klimatiske og evolutionære kraftcenter. Her hvor solen brænder mest intenst, er den evolutionære udviklingsproces hurtigere end andre steder. Ækvator omfatter kun fem procent af jordens overflade, men er hjemsted for 50 procent af verdens dyre- og plantearter. Her kommer vi til Rift Valley i Afrika, hvor menneskets vugge stod, Amazon-landet, Borneo og Sumatra, Andesbjergene, Stillehavets koraløer og Galapagos-øerne

06:40  

Husdrømme (3:8)
Husdrømme (3:8) I seriens anden sæson følges igen otte familiers vidt forskellige husdrømme - drømme, der nu skal føres ud i livet. De medvirkende har alle store planer, de har masser af mod og mange talenter, nu skal de i gang. I denne episode møder vi Linda og David, der har fundet deres drømmehus i form af en gammel skole på Österlen i Skåne. Det bliver et kæmpeprojekt, og frem for at skulle forholde sig til et hav af tegninger, vil de hellere følge deres lyst, følelser og intuition. De satser på at gøre alt selv - men er det virkelig realistisk at tro, at de har kræfter til det? Nordvision fra Sverige.

07:35  

Dyr som alarmer (4:5)
Dyr som alarmer (4:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Levende væsner fra mikroorganismer til pattedyr har forskellige strategier for at kunne overleve på forurenet jord. Disse bio-indikatorer er værdifulde for forskerne for at opnå en større forståelse af, hvorfor og hvordan forurenende stoffer er farlige for mennesker og økosystemer. Forskerne bruger alt fra rotter til regnorme, edderkopper og bakterier, som takket være deres evne til at tilpasse sig genetisk, kan hjælpe forskerne med at finde et effektivt våben mod forurening - og især hvordan vi overlever den!

08:25  

Forunderlige verden - Ørkenløver
Forunderlige verden - Ørkenløver I 1980'erne forsvandt hundredvis af løver pludselig fra den namibiske ørken. Nu er de vendt tilbage, uden at nogen ved hvorfor. En namibisk forsker forsøger derfor at kortlægge løvernes færden i området, der udelukkende består af sol og sand. Ved hjælp af alt fra halsbånd med radiosendere til bush-mændenes oldgamle sporings-metoder, finder forskeren ud af, hvordan løverne lever og overlever. Hemmeligheden er, at de ikke slås mod hinanden, men slås i fællesskab mod den omkringliggende hårde natur.

DR2

00:05  

Ulvenes rige
Ulvenes rige Den unge Anna Heymes er ved at miste sin hukommelse og begyndt at lide af rædselsvækkende hallucinationer. Samtidig jager politifolkene Nerteaux og Schiffer en seriemorder, der spreder død i Paris' tyrkiske kvarter. En psykiater hjælper Anna med at grave i hendes flossede hukommelse, og efterhånden bliver det klart, at der er en forbindelse mellem den unge kvinde og den brutale morders ofre. Schiffer: Jean Reno. Anna: Arly Jover. Nerteaux: Jocelyn Quivrin. Instruktion: Chris Nahon.

02:05  

Syv dage i Syrien
Syv dage i Syrien I syv dage rejste det amerikanske magasin Newsweeks mellemøstredaktør, Janine di Giovanni, sammen med et filmhold ind i det krigshærgede Syrien for at skildre befolkningens kamp for overlevelse. I Aleppo møder holdet en tømrer, der er blevet bager og risikerer sit liv for at forsyne nabolaget med brød. Wadd, der studerede økonomi, indtil universitetet blev bombet, men nu videodokumenterer volden omkring sig til en eventuel fremtidig krigsforbryderdomstol, og unge læger, der utrætteligt forsøger at gøre deres bedste på et underbemandet hospital.

03:05  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:30  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland

08:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv, debat og baggrund.

08:30  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:20  

Jackie Brown
Jackie Brown Jackie benytter sit job som stewardesse til at smugle narkopenge for gangsteren Ordell. Han har for vane at pløkke enhver, som kan vidne imod ham. Da narkopolitiet slår kløerne i Jackie, går hun ind på at hjælpe dem med at fange Ordell. Men hun fortæller Ordell, at det kun er for at snyde politiet, så hun kan smugle hans sidste store sum hjem. Og hun fortæller den forelskede Max, at hun selv vil sikre sig pengene. Alle har prøvet det her før, så man skal være lige en tak smartere end sin næste! Jackie Brown: Pam Grier. Ordell: Samuel L. Jackson. Max: Robert Forster. Louis: Robert De Niro. Instruktion: Quentin Tarantino.

02:50  

Døde legenders DNA (2:3)
Døde legenders DNA (2:3) Hvorfor var Adolf Hitler så ond? Og var hans kæreste Eva Braun af jødisk afstamning? Videnskabsmanden Mark Evans vil forsøge at kaste nyt lys over Adolf Hitler og Eva Braun ved at indsamle og analysere DNA fra de to. Følg Evans på hans kontroversielle mission.

03:40  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

04:40  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

05:40  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Tømmermændstræning, træning for to og va
Morgengymnastikken: Tømmermændstræning, træning for to og va Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med en rar omgang 'tømmermandstræning' med Peter og Julie. Derefter har vi 'træning for to' med Behruz og Selina. Til sidst har vi Behruz til at hjælpe os med at få det vaskebræt frem.

07:30  

Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme
Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med spændende 'akroyoga' med Peter og Julie, derefter tager vi en gang behagelig 'flowyoga' med Zenia. Og til sidst giver vi armene en ordenlig opstramning med Yvonne.

DR K

00:10  

Natbio: Drengen med cyklen
Natbio: Drengen med cyklen Cyril på 11 har kun én ting i hovedet: Han vil finde sin far, der efterlod ham på et børnehjem. Cyril er rastløs og altid på farten. En dag møder han frisøren Samantha, som giver ham lov til at bo hos sig i weekenden. Det er ikke uproblematisk, for Cyril er bange for at blive svigtet igen og bliver ved med at stikke af for at lede efter sin far. Dardenne-brødrenes gribende drama modtog Juryens Store Pris i Cannes og blev nomineret til en Oscar. Cyril: Thomas Doret. Samantha: Cécile De France. Guy: Jérémie Renier. Instruktion: Jean-Pierre og Luc Dardenne.

01:30  

Øjnenes hemmelighed
Øjnenes hemmelighed I 25 år har en gammel mordsag ætset sig ind i advokaten Benjamins sind. Efter sin pensionering beslutter han sig for atter at gennemgå sagen, og det tvinger ham til at se en fortid fyldt med kærlighed, død og venskab i øjnene. Gensynet med minderne kommer ikke alene til at ændre hans syn på fortiden, men kommer også til at ændre hans fremtid. Benjamín Esposito: Ricardo Darín. Irene: Soledad Villamil. Ricardo Morales: Pablo Rago. Instruktion: Juan José Campanella.

03:35  

Verdenshistorien (4:8)
Verdenshistorien (4:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

04:25  

Verdenshistorien (5:8)
Verdenshistorien (5:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

05:20  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

05:25  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

08:15  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

08:20  

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (4:6)
På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (4:6) Anna Sophie Reventlow er indtil videre den eneste danske dronning med ikke-fyrsteligt blod. Hun blev gift først til venstre hånd og så til højre hånd med Frederik 4. I århundrede har danske konger åbenlyst praktiseret utroskab, endda bigami. Foreteelser såkaldt almindelige mennesker kunne få dødsstraf for. I dette program drager Liv Thomsen til et par af de slotte, hvor Anne Sophie i 1700 tallet levede et hofliv i sus og dus. Men hun besøger også krypten under Holmens Kirke. Her er der spor af et par af de mange børn kongeparret fik - og som alle døde som små. Guds straf, efter Anne Sophies mening, som endte sit liv udstødt og plaget af anger og ensomhed. Sendt første gang 25.01.12

08:55  

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6)
På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6) Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik den 7. De to Louise'r kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800 tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati. Fra guldalder til klunketid. Sendt første gang 01.02.12

DR Ultra

06:00  

Lucky Luke og Daltonsbrødrenes jul
Lucky Luke og Daltonsbrødrenes jul Daltonbrødrenes jul.

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Redakai
Redakai

06:55  

Tintin
Tintin Månen tur-retur (2:4)

07:20  

Oscars oase
Oscars oase Flokkens leder

07:30  

Adventure Time
Adventure Time

07:50  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

08:20  

Modeidioten: Hip hop
Modeidioten: Hip hop Hvorfor går hiphoppere med hængerøvsbukser og guldkæder? Og hvad er det bedste tøj at skate i? Modeidioten Christian ved absolut intet om mode og stil, men hiphop-gruppen Vild $mith kan heldigvis hjælpe ham. Og så viser Sille, hvordan du laver din egen bling-bling halskæde.

08:35  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

08:45  

Pingvinerne fra Madagascar
Pingvinerne fra Madagascar

DR Ramasjang

05:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Simon Spætte skal lære at hakke spættehuller i træerne, men det er ikke så let, som han troede.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian De afrikanske hyænehunde er meget vilde og aggressive, men det kan ikke nytte noget, for Sebastian skal ind til dem for at fodre dem.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil Vandpytten er væk

06:10  

Gurli Gris
Gurli Gris

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Med eller uden medalje.

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Alarm alarm!

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om styrtløbflugten.

07:15  

F for får
F for får

07:30  

Thomas og vennerne: Dieselernes dag
Thomas og vennerne: Dieselernes dag Thomas og hans bedste ven Percy er i gang med at slukke en brand på en gård, heldigvis ankommer Belle og hjælper dem. Da branden er slukket, er Belle løbet tør for vand, og Thomas og Percy hjælper hende tilbage til remisen. Kontrolchefen roser Belle for hendes modige indsats i forbindelse med branden. Der er brug for en ny brandbil på Sodor og Belle anbefaler Flynn, så det bliver arrangeret at han kommer til Sodor fra fastlandet. Følg med Thomas og hans nye veninde Belle, Percy og Dieselernes eventyr på Sodor.

08:30  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med MonsterBuster der viser, hvordan de varmer op til at buste monstre.

08:40  

Gurli Gris
Gurli Gris

08:45  

Gurli Gris
Gurli Gris

08:50  

Gurli Gris
Gurli Gris

08:55  

Gurli Gris
Gurli Gris

 
DR1

09:15  

Vild med heste - Argentina (1:4)
Vild med heste - Argentina (1:4) Hesten blev som det sidste store dyr domisticeret for omkring 5000 år siden, så mennesket og hesten har gået en lang vej sammen. For nogle er hesten en hobby og en adspredelse, for nogle en sport, mens andre ikke ville overleve uden hesten som arbejdsdyr og transportmiddel.

10:05  

Livet i trætoppen (3:3)
Livet i trætoppen (3:3) De seks ugers idylliske liv i huset i trætoppen i den congolesiske regnskov lakker mod enden. Men inden det er helt slut, besøger eventyreren Guy Grieve de lokale landsbybeboere og undersøger truslerne mod vildtlivet i Congo, mens primatologen Julie Anderson klatrer højt op over junglens trætoppe og dér opdager en sikker havn for den udryddelsestruede hvidkindet mangabey.

10:55  

Made in Denmark II (6:8)
Made in Denmark II (6:8) Turen er kommet til messing, og det er gørtleren Christian, der er ugens læremester. De seks andre kunsthåndværkere besøger ham i værkstedet i Kragelund lidt uden for Silkeborg. Nu skal der for alvor poleres og arbejdes med ekstra flot finish. Og kunsthåndværkerne får virkelig deres sag for med store maskiner og utilregneligt værktøj.

11:40  

Overklassen på udebane (2:3)
Overklassen på udebane (2:3) Modekongen Erik Brandt og den tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen er virkelig på udebane, når de besøger en ung arbejdsløs kvinde, som bor i en lejlighed på et værelse i Albertslund. Langt væk fra Strandvejen og Eriks 400 kvadratmeter store herskabslejlighed i København K. Heidi på 28 år er en af de mange unge i Danmark, som er ramt af arbejdsløshed. Hun kæmper hver dag for at få et job. I dag skal Heidi og de to fine herre i virksomhedspraktik som stuepiger på et fint hotel i København. Heidi håber på at kunne imponere oldfruen, så hun vil kunne få et job på hotellet, når de skal ansætte nye stuepiger. Erik og Christian kæmper for at følge med Heidi, men det er tydeligt, at de ikke selv er vant til at stå for rengøringen derhjemme. Som Erik siger: 'Jeg har ikke redt min egen seng i 50 år.'.OVERKLASSEN PÅ UDEBANE er en sjov og tankevækkende serie om ulighed i Danmark

DR2

09:00  

Team Bachstad - kurs Mongoliet (3:6)
Team Bachstad - kurs Mongoliet (3:6) Med højt humør deltager seriens to rejsende værter, Øystein Bache og Rune Gokstad i et velgørenhedsrally, hvor de skal køre en temmelig pensioneret brandbil fra Oslo til Mongoliet. Motorproblemer, en del sprogforvirring og maveproblemer er blot nogle få af de udfordringer, de møder på den eventyrlige rejse. (3:6) Nordvision fra Norge.

09:30  

Team Bachstad - kurs Mongoliet (4:6)
Team Bachstad - kurs Mongoliet (4:6) Med højt humør deltager seriens to rejsende værter, Øystein Bache og Rune Gokstad i et velgørenhedsrally, hvor de skal køre en temmelig pensioneret brandbil fra Oslo til Mongoliet. Motorproblemer, en del sprogforvirring og maveproblemer er blot nogle få af de udfordringer, de møder på den eventyrlige rejse. (4:6) Nordvision fra Norge.

10:00  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

11:00  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

11:45  

At leve med demens
At leve med demens USA's ældre drømmer om et idyllisk otium. De forestiller sig, at belønningen for et langt livs slid vil være et liv med et godt helbred, en sund økonomi, solskin, golf og havearbejde. Den chokerende sandhed er imidlertid, at langt de fleste vil tilbringe deres pensionisttilværelse som demente eller med at drage omsorg for en pårørende med demens. Louis Theroux besøger et alderdomshjem i Phoenix i Arizona for at møde ældre beboere med demens, men også med de pårørende, der forsøger at leve med, at deres kæres personlighed og karakter langsomt nedbrydes.

DR3

10:10  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

10:30  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

DR K

09:35  

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (6:6)
På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (6:6) Hun er den første dronning, vi kan fortælle om gennem levende billeder nærmest fra vugge til død. I dette program portrætterer vi den smukke svenske prinsesse som blev gift med den bramfri danske sømandsprins. Et par som inviterede pressen indenfor i de private gemakker og som gnubbede skuldre med socialdemokratiske statsministre og fodboldfans. Ingrid oplevede to verdenskrige, voldsomme revolutioner og helt utrolige teknologiske landvindinger. Hun oplevede også, hvordan kongehuset igen og igen blev udsat for voldsom kritik og folkelig uvilje. Dronning Ingrid døde på tærsklen til et nyt årtusinde. Det er blevet sagt, at hun var den sidste rigtige dronning i Danmark. Sendt første gang 08.02.12

10:15  

London i 1600-tallet
London i 1600-tallet Den britiske kunsthistoriker Dan Cruikshank fortæller om det mest dramatiske århundrede i den britiske hovedstads historie. I 1600-tallet blev London kastet ud i række ødelæggende katastrofer. Striden mellem kongen og parlamentet, der udviklede sig til en blodig borgerkrig, en dødbringende pestepidemi og storbranden i 1666, der burde have lagt hele byen øde. Alligevel ikke alene overlevede London, men den udviklede sig til en af de rigeste og mest indflydelsesrige byer i verden.

11:20  

Verdenshistorien (5:8)
Verdenshistorien (5:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

DR Ultra

09:00  

De fantastiske fehoveder: Timmy bliver voksen
De fantastiske fehoveder: Timmy bliver voksen Amerikansk film med danske stemmer. Timmy har aldrig haft grund til at blive voksen, for at vokse op ville betyde at skulle sige farvel til fehovederne Wanda og Cosmo, for evigt. Så nu hvor Timmy er blevet 23, gør han alt hvad han kan for at forblive et barn; han bor hjemme, han går stadig i 5. klasse og, mest vigtigt, har han aldrig været forelsket. Men da den tidligere nørdede og irriterende Tootie vender tilbage til Dimmsdale som en fantastisk smuk kvinde, risikerer Timmy at falde for hende - og så er han jo blevet voksen!

10:00  

Walter og Trofast - På et hængende hår
Walter og Trofast - På et hængende hår Modellervoksfilm om det skøre par. Wallace forelsker sig i den gådefulde Ingeborg. Men er hun hans kærlighed værd?

10:30  

Osman og Jeppe II (2)
Osman og Jeppe II (2) Hans Pilgaard er død.

10:45  

Osman og Jeppe II (3)
Osman og Jeppe II (3) Dansekonkurrence.

11:00  

iCarly
iCarly

11:25  

iCarly
iCarly

11:45  

Uglen
Uglen Uglens mareridt.

DR Ramasjang

09:00  

Paw Patrol
Paw Patrol

09:25  

Chuggington
Chuggington Rullende reporter Wilson

09:35  

Chuggington
Chuggington Sofie og bierne

09:45  

Motor Mille og Børnebanden (8)
Motor Mille og Børnebanden (8) Den Sure Mand på campingpladsen har taget alle børnenes legetøj for at få ro, og han har gravet det ned under sin campingvogn. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få legetøjet tilbage.

10:10  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:25  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:40  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

11:05  

Sofus (7)
Sofus (7) Sofus lander hos Samrat, der bor i Nepal. Samrat har fødselsdag og har inviteret alle sine bedste venner. Han venter og venter. Kommer de ikke snart? Han kigger efter dem og bliver nervøs for, om de har glemt festen. Alle kommer og har gaver med. Sofus har en særlig overraskelse til Samrat, og Sofus får også en farvelgave af Samrat, inden de skal sove.

11:20  

Ramasjang Mysteriet
Ramasjang Mysteriet Hvor er Bendix' bazooka? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

11:50  

Onkel Reje og børnenes brevkasse
Onkel Reje og børnenes brevkasse Musikalsk og legesyg brevkasse med Onkel Reje og Brille. Se hvor de tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

DR1

12:10  

En vej - to verdener (2:4)
En vej - to verdener (2:4) Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og kløften mellem rig og fattig bliver stadig større. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner - villakvarteret og boligblokkene. I boligblokkene er Henning og Malenes drøm om at få en større lejlighed gået i opfyldelse og Niels kan nu endelig få sit eget værelse. De står overfor en flytning, men er begrænsede af deres økonomi og fysik. I villakvarteret flytter Esra og Uffe ind i deres nye hus og forsøger at falde til i det nye område. Og så tager Paw sin datter Signe med i Gellerupparken, for at vise hende hvor han er vokset op.

12:55  

VM skiskydning: Oslo, direkte
VM skiskydning: Oslo, direkte 12,5 km massestart (k).

13:50  

Godsejerne (3:6)
Godsejerne (3:6) Da Sanne og Svend bad om 90 millioner kroner til at købe Gram Slot, spændte en skeptisk bankmand ben for deres plan. Men så fik Svend en god idé. Og i dag skal parret forbi den forretningspartner, som hjalp dem til at blive slotsejere. På Møllerup Gods har Anne Sophie og Stig satset stort på at plante hamp, som de vil bruge til at udvikle Møllerups første fødevareprodukter. Nu går fruen selv i køkkenet for at eksperimentere med en hamppesto. Hos Kristian og Maria på Ausumgaard må den travle høsttid ikke gå ud over nicheproduktionerne. Så mens Maria tager på arbejde, tager Kristian imod 50.000 nye kyllinger. Velkommen til Godsejerne!

14:20  

Kriminalkommissær Foyle (13)
Kriminalkommissær Foyle (13) . "Invasion" Kriminalkommissær Foyle får travlt med at dæmpe gemytterne, da en gruppe amerikanske soldater ankommer til Hastings i april 1942. Lokalbefolkningen er ikke glad for invasionen af amerikanere, især ikke når de fraterniserer med egnens kvinder. Da en ung barpige findes myrdet, hindres Foyles opklaringsarbejde af ordrer om at træde varsomt over for de allierede tropper. Foyle: Michael Kitchen. Sam: Honeysuckle Weeks. Milner: Anthony Howell. Instruktion: Gavin Millar.

DR2

12:45  

Jimmys australske madeventyr (1:3)
Jimmys australske madeventyr (1:3) Madeksperten Jimmy Doherty er rejst til Australien for at udforske kontinentets vilde planter, dyr og den madkultur, det har skabt. På en actionfyldt rejse gennem det vestlige Australien og det nordlige territorium står han både ansigt til ansigt med saltvandskrokodiller og skaffer kængurupølser til madlavningen, som han får hjælp til af nogle af landets bedste kokke, aboriginere og virkelighedens Crocodile Dundee.

13:30  

Junkfoodbørn - hvem har skylden? (1:2)
Junkfoodbørn - hvem har skylden? (1:2) Over hele Storbritannien er antallet af børn med alvorlige sundhedsproblemer stigende. Børnene spiser for meget, børster ikke tænder og dyrker ikke motion, og for første gang i århundreder kan mange af dem risikere at dø i en yngre alder end deres forældre. I Leeds har en fjerdedel af alle børn under fem år huller i tænderne og en tredjedel er fede. Sundhedspersonalet er frustreret, og forældrene er bekymrede. Men nogle familier beslutter sig for tage skeen i den anden hånd og forsøge at få en sundere livsstil.

14:15  

Lægen flytter ind (4:6)
Lægen flytter ind (4:6) 42 årige Søren Riis har, med to forskellige jobs og over 100 opkald på sin telefon dagligt, ikke nok timer i døgnet. Han spiser junkmad, sidder dagen lang i sin bil, og nægter at ændre på noget i sit liv. Søren er i elendig form i forhold til sin alder, men overhører alle faresignaler. Så praktiserende læge Charlotte Bøving flytter ind for gøre op med Sørens dårlige undskyldninger.

DR3

12:20  

X Factor
X Factor Det spidser for alvor til, når DR atter blænder op for det populære underholdningsprogram X Factor. De tilbageværende seks deltagere bliver kastet ud i en drabelig kamp for overlevelse, når de hver skal kæmpe om en plads videre i konkurrencen. Feltet snævrer stille ind, så deltagerne skal levere en hæsblæsende optræden, hvis de skal gøre sig nogen forhåbning om at stå tilbage som vinder af X Factor.

13:20  

X Factor Afgørelsen
X Factor Afgørelsen Stemmerne er talt op, og det er nu spændingen bliver udløst. Hvem slipper for at komme i den frygtede farezone, og hvem må endnu en tur på scenen for at synge for endnu en uge i X Factor? Én ting er sikkert - uanset hvad, så er det dommerne, der i sidste ende sidder med den tunge beslutning om, hvem der må forlade konkurrencen.

13:50  

DR3 Dok: Cheff er de bedste!
DR3 Dok: Cheff er de bedste! Den 27 september 2013 arrangerede CHEFF Records et gigantisk show for fans i VEGA i København. Dokumentaren tager dig med ind bag de normalt lukkede døre og viser koncerten fra alle vinkler. Se bl.a. hvad artisterne, KIDD, TopGunn, Klumben, ELOQ, Sukker Lyn og Abbaz taler om og foretager sig bag scenen, samt i forberedelserne til showet. Se fans filme deres egen oplevelse før og under showet og kom derved helt tæt på den stemning og atmosfære der var til 2013's måske mest hypede koncert.

14:50  

Dig og Mig
Dig og Mig Tre unge pigers skæbne bliver uløseligt bundet sammen i deres kamp for livet på den kræftafdeling, hvor de er i behandling. Elitesvømmeren Sara er blevet pacet frem af sin ambitiøse far, og for hans skyld forsøger hun at være stærk. Mette føler sig svigtet af sin religiøse far og mor. Den familie, som indtil nu har været hendes et og alt, og som hun elsker. Og Stephanie skubber den kæreste, som betyder alt for hende, brutalt fra sig, i stedet for at fortælle ham, at hun er alvorligt syg. I flashbacks får vi glimt af pigernes liv inden og op til kræften sætter ind. De tre unge piger står sammen overfor deres livs største udfordring og deres venskab bliver for livet - uanset hvor kort det liv er. 'Dig og mig' er en udvidelse af instruktørens Oscarnominerede kortfilm 'Om natten'. Filmen er uegnet for børn under 11 år. Medvirkende: Sara: Laura Christensen. Mette: Neel Rønholt. Stephanie: Julie R. Ølgaard. Oliver: Pilou Asbæk. Kenneth: Thomas Voss. Hjalte: Laus Høybye. Oscar: Christian Tafdrup. Saras far: Henrik Prip. Mettes far: Lars Simonsen. Mettes mor: Simone Bendix. Instruktør: Christian E. Christiansen. Manuskript: Christian E. Christiansen. Fotograf: Ian Hansen. Scenograf: Lasse Bjørnvad. Musik: Kasper Söderlund og Mikkel Maltha. Produktion: Filmfabrikken i samarbejde med bl.a. DR.

DR K

12:10  

Verdenshistorien (6:8)
Verdenshistorien (6:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

13:00  

Store danske Videnskabsfolk: Niels Steensen (Nicolaus Steno)
Store danske Videnskabsfolk: Niels Steensen (Nicolaus Steno) Niels Steensen var et renæssance-geni og betragtes som en af geologiens grundlæggere. Han favnede bredt og beskæftigede sig også med anatomi og krystallografi. Han var en sammensat person optaget af livets store spørgsmål. Han gjorde en række skelsættende opdagelser som ung og stod overfor en lovende fremtid som videnskabsmand, men valgte pludselig at blive præst. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskaben og når han ikke står på scenen arbejder han selv som biologisk forsker.

13:30  

Store danske Videnskabsfolk: H.C. Ørsted
Store danske Videnskabsfolk: H.C. Ørsted H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. Opdagelsen er baggrunden for, at vi i dag har elektricitet overalt i samfundet. Men H.C. Ørsted var ikke optaget af om videnskaben havde et praktisk formål. Han var præget af romantikken og dyrkede naturfilosofien. Han søgte Gud i naturen og efter altings sammenhæng. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskaben og når han ikke står på scenen arbejder han selv som biologisk forsker.

14:00  

Gudstjeneste fra Skanderborg
Gudstjeneste fra Skanderborg Gudstjeneste fra Skanderborg Slotskirke. Mariæ Bebudelse. Sognepræst Line Rudbeck, Skanderborg, vil fokusere på det spirende liv midt i den ørkenvandring, fastetiden føles som for mange. Dagen handler om glæden over det liv, der spirer frem. Seerne vil møde mødre og børn i alle aldre, der planter spirer i den golde ørken. Skanderup Kirkes børnekor medvirker under ledelse af organist Poul Bajlum og kirkesanger Anja Rossau.

14:45  

Sex, død og meningen med livet (2:3)
Sex, død og meningen med livet (2:3) Hvis Gud ikke er der til at holde øje med os og dømme os, hvorfor så opføre sig som et godt og anstændigt menneske? Ideer om sjælen og livet efter døden, synd og Guds formål, har formet menneskets tænkning i tusinder af år, og de store begivenheder i livet er stadig forankret i religiøse ritualer. I denne tankevækkende serie spørger evolutionsbiologen Richard Dawkins, hvad der sker, hvis vi lægger religionen bag os og lader fornuften og videnskaben give svarene på de store spørgsmål.

DR Ultra

12:00  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Tegnefilm med dansk tale. Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:20  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Tegnefilm med dansk tale. Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:45  

Lucky Luke og Daltonsbrødrenes jul
Lucky Luke og Daltonsbrødrenes jul Daltonbrødrenes jul.

13:10  

Sebastian på dybt vand: Operation Odder (2:2)
Sebastian på dybt vand: Operation Odder (2:2) Odderne ankommer!

13:30  

Tintin
Tintin Månen tur-retur (2:4)

13:55  

Redakai
Redakai

14:15  

Redakai
Redakai

14:35  

Redakai
Redakai

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Sigurds Isbjørnetime. Kender du Grønland? - med sne og hundeslæder og isbjørne. Sigurd og Bjørn får besøg af både en isbjørn og af Julemanden. Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Tilrettelæggelse: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen. www.dr.dk/oline

12:35  

Vilde venner (2)
Vilde venner (2) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigrid og Fransiska, der har vagten i klubhuset. Der skal gøres rent i egernburet, laves hus til et par hjemløse kaniner og så skal de ud og redde en ræveunge.

12:55  

Tilde og vennerne
Tilde og vennerne Duddi vil lege.

13:05  

Nu er det ikke sjovt længere 5:8
Nu er det ikke sjovt længere 5:8

13:30  

Skæg med bogstaver
Skæg med bogstaver I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant Æ, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en æske i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med Æ. www.dr.dk/oline

13:55  

Eghjorten Buller
Eghjorten Buller Eghjorten Buller bliver ved et uheld blæst fra sit trygge hjem og ud i skoven. Han bliver reddet af en sød ildflue, men ikke alle skovens dyr er lige søde - kakerlakken Hugo vil nemlig gøre alt for at gøre Buller til sin håndlanger.

14:20  

Klassen 2. b
Klassen 2. b Clotilde og Emma W. skal til skolebal. Emma W. vil gerne vinde dansekonkurrencen, og Clotilde har ikke nogen at danse med.

14:35  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Fjernsyn for dig. Kylling og Bamse vil spille 'Kryds og bolle' men hvor skal de få bollerne fra?

DR1

15:55  

VM skiskydning: Oslo, direkte
VM skiskydning: Oslo, direkte 15 km massestart (m).

16:55  

Dronningens slotte - Amalienborg (1)
Dronningens slotte - Amalienborg (1) I denne nye serie slår Dronning Margrethe dørene op og byder os indenfor til et unikt indblik i fire af Kongehusets mest berømte slotte og boliger. På nært hold følger vi en veloplagt Dronning Margrethe, der viser rundt og passioneret fortæller om de storslåede, guldbelagte riddersale, og lukker op til et sjældent indblik i mange af de private kamre, hvor tv-kameraerne ellers ikke kommer. Dronning Margrethe viser rundt i hendes egne to palæer på Amalienborg. Vi er med hende på mezzaninen under taget, hvor hun fortæller om sin egen indretning af de små gæsteværelser til de store festsale, som ofte danner rammen ved repræsentationer, fester og officielle gøremål.

17:40  

Cirkusrevyen 2014 (2:2)
Cirkusrevyen 2014 (2:2) Velkomme til 2. akt af Cirkusrevyen 2014. Mød Lisbet Dahl som Lars Løkke Rasmussen, der i sit nyindkøbte tøj satser på et comeback. Vicki Berlin kan opleves i rollen som den unge mor med en noget speciel børneopdragelse eller måske nærmere mangel på samme. Der er ikke et øje tørt under Niels Ellegaards og Henrik Lykkegaards skønne ballet udført til Tjajkovskij i deres 3 hjulede pensionist el-cykler! Ulf Pilgaard giver den som Yahya Hassan og er naturligvis også at opleve i sin pragtrolle som Dronning Margrethe, som er træt af alle ministerrokaderne. Sidste men ikke mindst præsenterer Lisbet Dahl og Vicki Berlin 2 helt forskellige partiprogrammer for SF. Nyd en festlig og underholdende aften i selskab med Cirkusrevyen 2014.

DR2

15:00  

24 timer vi aldrig glemmer - BZ'ernes flugt fra Allotria
24 timer vi aldrig glemmer - BZ'ernes flugt fra Allotria Det er den 11. januar 1983, og der er lagt op til den første store gadekamp i Danmark mellem politi og bz'ere. Mere end 800 betjente er mødt op på Nørrebro for at smide 30 bz'ere ud fra ejendommen 'Allotria' på Korsgade. Men da Politiets aktionsstyrke får hugget sig ind gennem husets gavl, finder de en tom bygning - bz'erne er flygtet gennem en tunnel, de har arbejdet på i månedsvis. Mød bl.a. idémanden bag en af danmarkshistoriens mest berømte flugtaktioner og få hele historien om den dag, bz'erne gravede sig ind i danskernes hjerter. Tilrettelæggelse: Janus Køster-Rasmussen Sendt første gang 31.10.10

15:30  

Spøgelsesraketterne
Spøgelsesraketterne Foreningen UFO-Sverige holder til i en kælder i Norrköping. Den blev grundlagt i 1970'erne og har verdens største UFO-arkiv, og journalisten Clas Svahn har her fra de sidste tyve år arbejdet på at ændre offentlighedens opfattelse af UFO-observationer. Langt de fleste indberetninger kan forklares naturligt, men enkelte kan ikke. Clas Svahn har sat sig for at forsøge at løse et af Europas største mysterier , nemlig de såkaldte spøgelsesraketter.

16:30  

Den franske forbindelse
Den franske forbindelse Hvordan blev Marseilles centrum for den verdensomspændende narkohandel i 1970'erne. Hvorfor blev netop Marseilles storleverandør af heroin til USA? Og hvorfor ventede fransk politi til begyndelsen af 1970'erne med at forsøge at gribe ind over for narkosmuglerne? Historien om den franske forbindelse, og det tætte forhold mellem franske politikere, politi og mafia, der blev skabt i den sidste halvdel af forrige århundrede og som var grundstenen i det kriminelle netværk, tegnes af dem, der var tættest på begivenhederne.

17:25  

Flugten fra Alcatraz
Flugten fra Alcatraz Når man ikke følger loven, kommer man i fængsel. Når man forsøger at flygte fra fængsel, kommer man til Alcatraz. Det er ikke muligt at flygte fra Alcatraz. Det er i hvert fald opfattelsen, da Frank Morris overføres til det berygtede fængsel på klippeøen. Frank Morris: Clint Eastwood. Fængselsdirektøren: Patrick McGoohan. Clarence Anglin: Jack Thibeau. Instruktion: Donald Siegel.

DR3

16:20  

School of Rock
School of Rock Guitaristen Dewey Finn bliver smidt ud af sit band og må straks finde et nyt job, så han kan betale sine regninger. Han får job som vikar på en fin privatskole og inden længe, får han en fiks idé. Han vil omdanne klassen til et rockband, som skal dyste mod hans tidligere band i en konkurrence med en stor pengepræmie på højkant. Men ikke alle på den dyre privatskole synes, det er en god idé. Dewey Finn: Jack Black. Ned Schneebly: Mike White. Rosalie Mullins: Joan Cusack. Instruktion: Richard Linklater.

DR K

15:30  

Fra kolonimagt til kolonihavemagt (3:8)
Fra kolonimagt til kolonihavemagt (3:8) Nyt satireshow af Anna Neye (kendt fra NormalerWeize). Oplev nogle af de største danske helte i et helt nyt lys, blandt andre Christian den 4., Grevinde Danner og Stauning. Danmarkshistorien bliver aldrig den samme igen. Manus og Ide Anna Neye. Instruktør Rasmus Horskjær. Sketchforfatter Asger Kjær. Producent Thomas Hedemann. Medvirkende: Anna Neye, Helle Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

15:40  

Guldkorn - Danmark i 1965
Guldkorn - Danmark i 1965 I 1965 giver det stigende antal tilfælde af kønssygdommene Gonorre og Syfilis anledning til bekymring. Det samme gør antallet af blottere, unge, der drikker for meget og danskernes nye folkesygdom: Fedme.

16:00  

Dengang i 1960'erne - Kollektivismen (2:4)
Dengang i 1960'erne - Kollektivismen (2:4) I hippiebevægelsens selvforståelse havde de et særligt syn på verden. Mange søgte nye sociale former for at være og leve sammen og fandt svaret i kollektivet eller kommunen, der med sin afslappede livsstil stod i modsætning til forældregenerationens småborgerlige ligusterfascisme i forstæderne. Samtidig dukkede der en gryende undergrundsbevægelse af forskellige subkulturer frem i byerne.

16:55  

Britiske herregårde - Clandeboye (5:6)
Britiske herregårde - Clandeboye (5:6) Ejerne af seks af Storbritanniens største, private herregårde åbner dørene for kunsthistorikeren Dan Cruickshanks nysgerrige og vidende blik. De seks huse er eksempler på hver sin epoke i den britiske arkitekturhistorie, og spænder fra South Wraxall Manors afvæbnende, elizabethanske charme og den klassicistiske strenghed i arkitekten William Bruces skotske Kinross House, til skønheden i arkitekten Nicholas Hawksmoors eksempel på engelsk barok, Easton Neston, og det statelige, georgianske Wentworth Woodhouse, den victorianske overdådighed i Clandeboye House og arkitekten Edwin Lytuens' edwardianske mesterværk, Marsh Court.

17:55  

Sommer (18:20)
Sommer (18:20) Adam har genoptaget forbindelsen med Freja, mens han samtidig er i gang med at planlægge sin fremtid med Anna og deres fælles barn. Familien har set i øjnene, at tiden er kommet til, at Christian bliver nødt til at flytte på plejehjem - forberedelserne er fulde af svære og blandede følelser hos alle. Milles mor, Hannah, kommer på besøg hos Lærke i villaen - og hun betror Jakob noget vigtigt, som hun endnu ikke har fortalt Mille. Medvirkende: Jakob Sommer: Lars Ranthe. Mille Kaiser: Marie Louise Wille. Lærke Kaiser: Cecilie Bøcker Rosling. Christian Sommer: Jesper Langberg. Sophia Sommer: Lisbet Dahl. Adam Sommer: Mikael Birkkjær. Anna Krogh Møller: Camilla Bendix. Endvidere: Caroline Dahl, Thomas Levin, Solbjørg Højfeldt, Stine Stengade, Kristian Halken, Morten Lützhøft, Nicklas Lundstrøm, Micky Skeel Hansen, Henrik Noél Olesen og Grethe Mogensen. Manuskript: Dunja Gry Jensen og Jeppe Gjervig Gram. Instruktion: Niels Nørløv. Foto: Torben Forsberg, dff. Scenografi: Anja Wessel og Anne Mette Bo Drivsholm. Musik: Halfdan E. og Lars Daniel Terkelsen.

DR Ultra

15:00  

De tre detektiver og Spøgelsesslottet
De tre detektiver og Spøgelsesslottet Spillefilm med danske stemmer. (Three Investigators in the Secret of Haunted Castle) En ny og mystisk sag finder vej til de tre detektiver, Jupiter, Bob og Pete, da en video fra Jupiters afdøde forældre dukker op. Videoen indeholder en besked om en kryptisk gåde, som de tre detektiver straks forsøger at løse! De begiver sig derfor mod en forladt ejendom, som siges at være hjemsøgt! Det viser sig hurtigt, at der foregår noget mystisk, og dette mysterium bliver et hæsblæsende, vildt og uhyggeligt et af slagsen for de tre detektiver.

16:30  

Dragons
Dragons Førhen var vikinger og drager dødsfjender, men det ændrede sig, da den unge viking Hikke mødte dragen Tandløs. De to venner kommer dog på noget af en opgave, da Bersærkø får sit helt eget Dragetræningsakademi - for det fører til masser af spændende eventyr. Men det er ikke alle, der går ind for, at drager og mennesker lever side om side i fred og harmoni.

16:50  

Junglebanden
Junglebanden Røgede bananer

17:00  

Asfalt (9)
Asfalt (9) Lasse har brug for at tjene penge til et nyt skateboard. Derfor tager han med sin mor og mormor på loppemarked for forhåbentligt at kunne sælge nok ting til at kunne købe et nyt board.

17:10  

101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag
101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag Hvad er det lige, du skal bruge dine lommepenge på? Kan bøjle på tænderne egentlig være hot? Og hvad gør du, hvis dine forældre er de strengeste i verden? Det finder du ud af i dag.

17:30  

Merlin (61)
Merlin (61) Engelsk eventyrserie for hele familien om den unge troldmand Merlins dramatiske oplevelser i den sagnomspundne middelalderby Camelot.

DR Ramasjang

15:00  

Australiens Perle (4:4)
Australiens Perle (4:4) Sebastians søgen efter dyr har bragt ham til Australien, hvor han indleder jagten på verdens største fisk. Men når havet omkring Australien rummer over 1500 forskellige fisk, kan det godt være svært at finde den største af dem! Heldigvis tager Sebastian ud i ødemarken til sin gamle ven troldmanden Miralou. Miralou låner Sebastian stokken med Australiens Perle. Og bevæbnet med den magiske perle, begynder der for alvor at ske ting og sager for Sebastian...

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at skader holder skadebryllup? Ta' med Lille Nørd på skadejagt og se om det lykkes Anders og Katrine at indsamle glimmer og glitter nok til et rigtigt skadediskotek.

16:00  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:05  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Miles fra Morgendagen
Miles fra Morgendagen

17:00  

Det kongelige spektakel
Det kongelige spektakel Mød cowboy-kongen Villy, rumvæsenet Luni, den forfinede kok Løven Leo og Prinsesse Habibi. Spektaklet er havnet midt i en kæmpe skrotplads - til stor fortrydelse for Leo! Villy og Habibi derimod er lutter begejstring. Se om det lykkes Habibi at finde noget værdifuldt - måske noget levende!! www.dr.dk/spektakel

17:15  

Ramajetterne
Ramajetterne Ramajetterne - Et tungt problem Den er helt gal i Ramasjangs lufthavn! En tung og urokkelig kuffert er havnet det forkerte sted og truer med at få lufthavnen til at gå helt i stå. Kan de fem venner finde en løsning sammen?

17:35  

Busters verden (1:6)
Busters verden (1:6) Bille Augusts serie om Buster Oregon Mortensen fra 1984. Hans far er tryllekunstner men uden arbejde, hans mor tjener pengene, og så har han en lillesøster, Ingeborg, som er stille og sky, måske fordi hun er født med et dårligt ben. I dette første afsnit har Store-Lars igennem længere tid drillet Ingeborg, hvorfor Buster en aften binder en snor til Lars knallert.

17:55  

Lille Anna og lange onkel Ib
Lille Anna og lange onkel Ib Nathuen

DR1

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

19:00  

Ulve-ekspeditionen (2:2)
Ulve-ekspeditionen (2:2) Er det farligt eller dejligt? Ligesom ulven er vendt tilbage til Danmark, oplever USA også, at ulven har krydset den canadiske grænse og er kommet til USA. Og ligesom i Danmark frygter man en opblussen af den gamle kamp mellem mennesker og de vilde dyr. Derfor er det vigtigt at vide så meget som muligt om ulvenes liv og biologi, og et hold forskere og naturfotografer er trængt ind i vildmarken for at undersøge, hvor mange ulve, det drejer sig om, og hvor de holder til. Det kan man bedst finde ud af om vinteren, når hver eneste pote sætter spor i det tykke snelag. Senere på året forsøger forskerne at finde ud af, hvor mange unger ulvene får, hvor hurtigt de spreder sig, og hvor de er på vej hen.

20:00  

Dronningens slotte - Marselisborg Slot (2)
Dronningens slotte - Marselisborg Slot (2) Marselisborg Slot er Dronning Margrethes private ejendom. Hun tager os med rundt i de private værelser og fortæller om sit forhold til blomster, indretning, kunst og ikke mindst et ægteskab, der rummer to selvstændige kunstnere. På nært hold følger vi en veloplagt Dronning Margrethe, der viser rundt, og lukker op til et sjældent indblik i mange af de private kamre, hvor tv-kameraerne ellers ikke kommer. Slottene er Dronningens private boliger, hvor hun tilbringer en stor del af sit liv med resten af familien. Og hun har selv haft en finger med i spillet i stort set alle rummenes indretning. Seerne kommer til at opleve en dronning, der er dybt engageret i slottenes indretning - helt ned til de mindste detaljer. Vi mærker historiens vingesus, når Dronningen giver anekdoter fra de sale og rum, hvor hun gennem tiden har mødt mange af verdens ledere helt privat. Dronningen fortæller åbenhjertigt om sin tro på Gud, sit helbred, familien og ikke mindst om dét at være Dronning af Danmark.

20:45  

Søndagsvejret
Søndagsvejret

DR2

19:15  

60 Minutes
60 Minutes

20:00  

Jimmys australske madeventyr (2:3)
Jimmys australske madeventyr (2:3) Madeksperten Jimmy Doherty er rejst til Australien for at udforske kontinentets vilde planter, dyr og den madkultur, det har skabt. I det sydlige Australien møder Jimmy til sin overraskelse australske kameldrivere og deres ørkenkost. Han bliver præsenteret for en helt ny art, et limonadetræ, og bliver cowboy for en dag i jagten på Australiens mest berømte oksekød.

20:45  

Store danskere - Dan Turell
Store danskere - Dan Turell Dan Turell er en af de få danske digtere, der formår at nå alle danskere. Hvad enten det er ved abstrakte digte, Vangede Billeder, klummer eller med den navneløse journalist i Mord-bøgerne. Onkel Danny er en grænseløs provokatør - men Dan Turell er meget mere end det.

DR3

18:10  

Verdens vildeste vejr - varme
Verdens vildeste vejr - varme Top Gear-værten Richard Hammond undersøger temperaturens afgørende betydning for jordens klima. Uden varme ville der ikke være noget vejr, ingen skyer, ingen regn, ingen sne, ingen støvstorme og intet tordenvejr. Undervejs opdager han, hvorfor det er svært at trække et sværd op af sneen, og hvordan sand fra Sahara finder vej til Nordeuropa.

19:00  

London Spy (1:5)
London Spy (1:5) Den unge, rodløse Danny forelsker sig i den kejtede, hemmelighedsfulde Alex. De to indleder et forhold, men en dag forsvinder Alex under mistænkelige omstændigheder. Det bliver klart for Danny, at hans elsker ikke var den, han gav sig ud for at være. En erkendelse, der sender Danny ud på en livsfarlig jagt efter sandheden. Danny: Ben Whishaw. Scottie: Jim Broadbent. Alex: Edward Holcroft.

20:00  

London Spy (2:5)
London Spy (2:5) Den unge Danny jager sandheden om sin elsker Alex' død. Det har vist sig, at Alex var spion for MI6, og Danny er overbevist om, at han blev myrdet. Danny hænges ud i pressen, men bliver også inviteret på besøg hos Alex' forældre. Det gør ikke mysteriet mindre, for Alex havde fortalt, at hans forældre var døde. Danny: Ben Whishaw. Scottie: Jim Broadbent. Frances: Charlotte Rampling.

DR K

18:55  

Det fantastiske Italien (4:6)
Det fantastiske Italien (4:6) Den britiske kunstkritiker Andrew Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli udforsker de forskellige italienske regioner og deler generøst ud af deres viden om landets rige kultur og regionale køkkener. Sammen ser de på landskaber, kunst, både gamle mesterværker og nyere samtidskunst og madkultur.

19:55  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

DR K Klassisk
DR K Klassisk Koncertprogram der byder på et bredt repertoire af værker indenfor den klassiske musik.

DR Ultra

18:15  

Merlin (62)
Merlin (62) Engelsk eventyrserie for hele familien om den unge troldmand Merlins dramatiske oplevelser i den sagnomspundne middelalderby Camelot.

19:00  

Walter og Trofast - et spørgsmål om liv eller brød
Walter og Trofast - et spørgsmål om liv eller brød Walter og Trofast har åbnet et bageri - som det hele udvikler sig til et mord-mysterium, som bliver særligt speget, da Walter forelsker sig. Instruktør: Nick Park.

19:30  

Max pinlig
Max pinlig Max synes bare, at hans mor er max pinlig og siger en masse kiksede ting, der hele tiden får ham til at krumme tæer.

20:00  

X Factor
X Factor Det spidser for alvor til, når DR atter blænder op for det populære underholdningsprogram X Factor. De tilbageværende seks deltagere bliver kastet ud i en drabelig kamp for overlevelse, når de hver skal kæmpe om en plads videre i konkurrencen. Feltet snævrer stille ind, så deltagerne skal levere en hæsblæsende optræden, hvis de skal gøre sig nogen forhåbning om at stå tilbage som vinder af X Factor.

DR Ramasjang

18:05  

Tree Fu Tom
Tree Fu Tom Noget værre rod.

18:30  

Min oldefars historier - Bjørnen
Min oldefars historier - Bjørnen Theodor er 5 år. Han er på besøg hos sin eventyrlige og (u)hyggelige Oldefar, som bor på en bjergtop langt oppe i Norge sammen med den lille kat Bombi Bitt.

18:40  

Ring til Ramasjang
Ring til Ramasjang

18:50  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med MonsterBuster der viser, hvordan de varmer op til at buste monstre.

19:00  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Karma Kanin elsker at tegne og male. Det vil sige, når det ligner. For ellers bliver hun noget så hidsig.

19:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Alarm alarm!

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

21 Søndag
21 Søndag Vært: Kim Bildsøe Lassen.

21:40  

Fodboldmagasinet
Fodboldmagasinet Få det fulde overblik over Superligaen, når DR1 hver søndag blænder op for Fodboldmagasinet. Vi viser højdepunkter fra alle weekendens kampe og har gæster med i studiet, når der skal sættes ord på den seneste udvikling i den bedste danske fodboldrække. Derudover er der sidste nyt fra de store udenlandske fodboldligaer og de mest væsentlige nyheder fra den øvrige sportsverden. Vært: Peter Møller.

22:10  

Kommissær George Gently (12)
Kommissær George Gently (12) Nordøstengland, 1968. Verden er i forandring, men den engelske overklasse har stadig magt. Det opdager George Gently, da en ung kvinde findes død på passagersædet af en forulykket bil, der tilhører den adelige familien Blackstone. George Gently: Martin Shaw. John Bacchus: Lee Ingleby. Hector Blackstone: Roger Lloyd Pack. Instruktion: Gillies MacKinnon.

23:40  

Mordet på Jamie Lavis
Mordet på Jamie Lavis Den otteårige Jamie Lavis er en sød og glad dreng, som alle i nabolaget holder af. Den 5. maj 1997 får han af lov til at lege lidt uden for, men forældrenes værste frygt bliver til virkelighed, da Jamie ikke kommer hjem igen. Han er blevet kidnappet, og først flere måneder senere bliver han fundet myrdet i en skov. Jamie Lavis' familie og efterforskerne fortæller her hele historien om en af de mest opsigtsvækkende og ondskabsfulde mordsager i Storbritanniens historie.

DR2

21:45  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Quizzen med Signe Molde
Quizzen med Signe Molde

23:30  

JERSILD minus SPIN
JERSILD minus SPIN Jens Olaf Jersild og hans panel skærer igennem spin og mediebilleder for at finde ud af hvad der reelt foregår i dansk politik.

DR3

21:00  

True Detective II (3:4)
True Detective II (3:4)

22:50  

Triage
Triage Den erfarne krigsfotograf Mark drager sammen med vennen og kollegaen David på en opgave i Kurdistan. Efter at være blevet hårdt såret under en mission, vender Mark hjem til Dublin uden David. Mark har svært ved at bearbejde de krigsrædsler, han har oplevet og knækker gradvist sammen både mentalt og fysisk, alt imens han kæmper med at opklare mysteriet bag Davids forsvinden. Mark: Colin Farrell. David: Jamie Sives. Elena: Paz Vega Instruktion: Danis Tanovic.

DR K

21:00  

Dokland: Cool Cats
Dokland: Cool Cats Prisvindende dansk dokumentar fra 2015. I midten af 1960erne forlader de to jazzgiganter Ben Webster og Dexter Gordon USA med landets systematiske politivold, racediskrimination og ødelæggende narkokultur. De slår sig ned i København, hvor de bliver modtaget som musikalske frelsere. Men den eventyragtige skandinaviske hovedstad viser sig snart at være farligere for dem end de tror.

22:25  

Historiequizzen: Sankt Petri Kirke
Historiequizzen: Sankt Petri Kirke Adrian Hughes er vært når historiequizzen besøger den tyske kirke i København - Sankt Petri - der har ligget midt i København siden 1300tallet. Det skal handle om Struensee, pest og sjælenes have. Jakob Danneskiold-Samsøe og Hanne Fabricius dyster mod Lise Gerda Knudsen og Christian Donatzky.

22:55  

Filmselskabet
Filmselskabet Per Juul Carlsen og modeeksperten Chris Pedersen har sammen set det historiske drama 'Carol' med Cate Blanchett og Rooney Mara - instrueret af Todd Haynes. Du får også anmeldelser af den gakkede 'Grimsby' med bl.a. Sacha Baron Cohen og Penelope Cruz og det historiske Ottoman-drama 'Theeb'.

23:25  

KulturRådet
KulturRådet Adrian Hughes får tre specialisters bud på tidens største kunst- og kulturoplevelser.

23:55  

Vilde huse - USA
Vilde huse - USA Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til USA og må udfordre sin egen højdeskræk for at komme på besøg hos en kvinde i Seattle. Hun har indrettet sin bolig i et tårn i toppen af en skyskraber, hvor hun fandt uudnyttede kvadratmeter i millionbyen.

DR Ultra

21:00  

Ultra Factor
Ultra Factor

21:25  

X Factor Afgørelsen
X Factor Afgørelsen Stemmerne er talt op, og det er nu spændingen bliver udløst. Hvem slipper for at komme i den frygtede farezone, og hvem må endnu en tur på scenen for at synge for endnu en uge i X Factor? Én ting er sikkert - uanset hvad, så er det dommerne, der i sidste ende sidder med den tunge beslutning om, hvem der må forlade konkurrencen.

21:50  

Ultra Factor 2
Ultra Factor 2

22:10  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:25  

Taggart: Babushka
Taggart: Babushka Da en midaldrende forretningsmand findes myrdet i sit hjem, falder mistanken på hans unge husholderske og hendes usympatiske kæreste. Men sagen tager en brat drejning, da Taggartholdet erfarer, at den velbeslåede enkemand kort før sin død havde mødt en ung russisk kvinde gennem et kontaktbureau. Hvor er hun nu? Mike Jardine: James Macpherson. Jackie Reid: Blythe Duff. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Derek Lister.

02:30  

The Big Town
The Big Town Den unge spillefugl Cully tager til storbyen Chicago for at prøve lykken. Snart begynder han at gamble i en klub, der ejes af den barske Cole. Cully brænder varm på Coles sexede kone, stripperen Lorry. Men også den unge enlige mor Aggie vækker Cullys interesse, og snart må han træffe en svær beslutning. Cully: Matt Dillon. Lorry: Diane Lane. Cole: Tommy Lee Jones. Instruktion: Ben Bolt.

DR2

00:15  

House of Saddam (1:2)
House of Saddam (1:2) I 1979 kupper Saddam Hussein sig til magten i Irak. Det bliver begyndelsen på en næsten 25 år lang regeringsperiode, hvor Hussein demonstrerer en enestående overlevelsesevne. Brutalt rydder han enhver mulig modstander af vejen og samler al magt omkring sig selv og en lille kreds af støtter - ikke mindst medlemmer af Husseins egen familie. Saddam Hussein: Igal Naor. Sajida Hussein: Shohreh Aghdashloo. Uday Hussein: Philip Arditti. Instruktion: Alex Holmes.

02:15  

Helt hysterisk (17)
Helt hysterisk (17) Saffy er flyttet hjemmefra. Endelig er Edina fri for bebrejdende blikke, når hun skejer ud sammen med Patsy. Men hun føler sig også en smule fortabt. Står hun ved sit livs skillevej?

02:45  

Helt hysterisk (18)
Helt hysterisk (18) Patsy er rejst til New York for at puste nyt liv i karrieren, Edina flytter i kollektiv for at finde sig selv, og Edinas mor er blevet tv-shop-narkoman. Men hvordan ser verden ud om 25 år?

03:15  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:25  

Gift ved første blik USA II (9:12)
Gift ved første blik USA II (9:12)

01:10  

Flodmonstre V (3:6)
Flodmonstre V (3:6) Ekstremfiskeren Jeremy Wade har hørt rygter om, at der i en sø ved Tjernobyl-atomkraftværket lever et skræmmende ferskvandsmonster, som angriber mennesker og trækker dem ned i vandet. Jeremy vil have syn for sagen og rejser derfor til Ukraine i håb om at opklare mysteriet om Tjernobyls blodtørstige uhyre.

02:00  

Fif TV (15)
Fif TV (15) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. I dag handler Fif TV om kunsten at snyde sig til et rigtig lækkert look. Programmets vært, Petra Nagel, lærer blandt andet, hvordan man ved hjælp af et snapseglas kan få store, fyldige læber, og hvordan man tager den perfekte selfie!

02:30  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

03:30  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

DR K

00:25  

Wild Life
Wild Life Hippierne Paco og Nora forsøger at leve i harmoni med naturen, men en dag får Nora nok af nomadetilværelsen. Paco ønsker imidlertid ikke at vende tilbage til det borgerlige liv. Og da Nora får forældremyndigheden over børnene, stikker han af med de to yngste børn. I 11 år er de på flugt fra myndighederne, på en rejse, der bringer dem rundt til de fjerneste afkroge af Frankrig. Paco: Mathieu Kassovitz. Nora: Céline Sallette. Instruktion: Cédric Kahn.

02:05  

Tyskland år nul
Tyskland år nul 2. verdenskrig er forbi, og Tyskland ligger i ruiner. Livet i Berlin er præget af sult, sygdom og sortbørshandel, og hver dag er en kamp for at overleve for tolvårige Edmund og hans familie. Da Edmund falder i kløerne på en tidligere lærer, der stadig er loyal over for nazistpartiet, får det tragiske følger. Edmund: Edmund Moeschke. Faderen: Ernst Pittschau. Eva: Ingetraud Hinze. Instruktion: Roberto Rossellini.

03:15  

Verdenshistorien (5:8)
Verdenshistorien (5:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053630