dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 7. marts 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 7. marts 2016

DR1

00:25  

Taggart: Dommedag
Taggart: Dommedag Der er flere end 50 mistænkte på Taggartholdets liste, da ægteparret Dunlop findes myrdet. Parrets forsøg på at redde deres datter ud af kløerne på dommedagssekten "Det ny årtusindes børn" har tilsyneladende kostet dem livet. Og parret bliver ikke de sidste blandt sektens fjender, der møder en voldsom død. Mike Jardine: James Macpherson. Jackie Reid: Blythe Duff. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Marcus DF White.

02:30  

Velkommen hjem
Velkommen hjem I 17 år har alle troet, at Jake Robbins var død. Jake forsvandt under Vietnam-krigen, da hans fly blev skudt ned. Nu dukker Jake imidlertid op i levende live i en flygtningelejr, og snart kan han rejse hjem til sit fædreland. Men det er ikke let at vende tilbage fra de døde. Hjemme i USA er intet længere som før. Jakes kone har giftet sig igen - og samtidig opdager Jake, at han har en 17-årig søn. Jake Robbins: Kris Kristofferson. Sarah Robbins: JoBeth Williams. Woody: Sam Waterston. Instruktion: Franklin J. Schaffner.

04:00  

I hus til halsen (5:8)
I hus til halsen (5:8) Heinz og Henriette i Givskud er fanget "I hus til halsen". For et halvt år siden gik kernefamilien med 3 børn i opløsning. Parret blev skilt, og siden har har deres hus været til salg. Men der har kun været én fremvisning, og nu er salget er gået helt i stå. Ingen af dem komme videre med deres liv før huset er solgt. Programmets eksperter, designer Anders Faarborg og ejendomsmægler Jesper Nielsen er taget til Givskud for at hjælpe med at få huset solgt.

04:40  

Hammerslag 2011 (3)
Hammerslag 2011 (3) Hammerslag vælger i denne udsendelse at sætte fokus på hovedstaden. Der skal gættes pris på et lækkert hus i Valby, en lejlighed ved Halmtorvet og så slutter vi med et af Danmarks flotteste lejlighedsbyggerier, med en placering helt i top. Sendt første gang 03.05.11

05:10  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:25  

DR Friland: Ud af skuret (2:2)
DR Friland: Ud af skuret (2:2) Jørgen Skouboe og Rikke Lauridsen tester smagen af en dræbersnegl, presser de bedste æbler til most, steger kylling i hjemmebygget ovn, dyrker japanske Shiitake svampe på egestammer og laver deres egne fakler. Besvær på en fornøjelig måde. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Rikke Lauridsen Sendt første gang 03.11.04

05:50  

Dyrehospitalet (1:9)
Dyrehospitalet (1:9) I denne sæsons episoder af Dyrehospitalet skal vi sammen med seriens nye og meget engagerede vært, Sofia Rågenklint, både til Afrika og til de mere velkendte steder i Gøteborg, Helsingborg og Kålmårdens dyrepark. Da Sofia og den skudskadede chimpanse Chocolate så hinanden første gang, sagde det klik! Chocolate skal opereres, men må bedøves først, og det er ikke helt så let. Hesten Belle kan ikke gå ordentligt, kan den mon virkelig have lumbago? Nordvision fra Sverige.

06:20  

Når gorillaen forelsker sig
Når gorillaen forelsker sig Hangorillaen Samson følger spændt byggeriet af sin nye 12.000 kvadrat-meter "slotshave". Det har han fuldstændig styr på "Bag Kulisserne i Zoo". Til gengæld har han desværre ikke styr på sine hormoner. Den lille franske hungorilla Minnie ankommer en dag til Givskud Zoo, og Samson bliver bare SÅ forelsket. Men der opstår et lille problem, da de skal ud i "slotshaven". Samson tør nemlig ikke gå ud, og hvad gør man så? Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 24.08.00

06:50  

Hella og Karen elsker mænd (5:5)
Hella og Karen elsker mænd (5:5) Siden har kvinderne slået sig på brystet og brugt den nye indflydelse til at vise, at de da sagtens kunne klare sig selv! Men hvor har det efterladt manden? Er det rigtigt, at han ligger og gisper under tøflen? Har han overladt al magt til kæresten, konen, madammen? Hella Joof og Karen Thisted elsker mænd! Derfor tager de Danmark rundt for at tegne et mere nuanceret billede af dagens mand. I dag kigger Hella og Karen nærmere på fremtidens mand. Kommer der en mande-revolution i den nærmeste fremtid? Og er drengebørn i dag rustet til fremtiden som mand?

07:20  

Ulve-ekspeditionen (1:2)
Ulve-ekspeditionen (1:2) Er det farligt eller dejligt? Ligesom ulven er vendt tilbage til Danmark, oplever USA også, at ulven har krydset den canadiske grænse og er kommet til USA. Og ligesom i Danmark frygter man en opblussen af den gamle kamp mellem mennesker og de vilde dyr. Derfor er det vigtigt at vide så meget som muligt om ulvenes liv og biologi, og et hold forskere og naturfotografer er trængt ind i vildmarken for at undersøge, hvor mange ulve, det drejer sig om, og hvor de holder til. Det kan man bedst finde ud af om vinteren, når hver eneste pote sætter spor i det tykke snelag. Senere på året forsøger forskerne at finde ud af, hvor mange unger ulvene får, hvor hurtigt de spreder sig, og hvor de er på vej hen.

08:15  

De flyvende læger (74:224)
De flyvende læger (74:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

00:15  

Min generation (6:6)
Min generation (6:6) I 1965 er syv meget forskellige unge mennesker flyttet sammen i en lejlighed i London. Sammen oplever de tidernes skiften gennem fem turbulente årtier frem til i dag. Mens verden forandrer sig omkring dem, ændres også de syv venners politiske overbevisning og deres følelser for hinanden.

01:15  

Helt hysterisk (15)
Helt hysterisk (15) Edina og Patsy finder et pornoblad i Serges værelse. Bladet får Edina til at indse, at det er alt for længe siden hun har haft sex. Det må der gøres noget ved.

01:45  

Helt hysterisk (16)
Helt hysterisk (16) Det er tid for den årlige pr-prisfest, og Edina er desperat efter at score hovedprisen. Og hvorfor skulle hun ikke vinde? Hun har selv sponseret priserne, og supermodellen Naomi Campbell sidder ved hendes bord, så det kan umuligt gå galt...

02:20  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:25  

Gift ved første blik USA II (8:12)
Gift ved første blik USA II (8:12)

01:10  

Besat af tatoveringer (1:3)
Besat af tatoveringer (1:3) Tatoveringer er gået fra at være for de få muskelmænd - til et decideret modefænomen for alle typer af især unge. Men hvad får folk til at plastre deres ansigter eller kroppe til med blå-grønt blæk, og hvad gør man, hvis man pludselig vågner op en dag og tænker: "jeg ligner jo en idiot"? Men for mange bliver det nærmest en afhængighed, hvor én tatovering bliver til to, så til tre og måske - til rigtig mange!

02:00  

Fif TV (10)
Fif TV (10) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Hvordan holder man gang i sexlivet, efter man har fået et barn? Det vil Fif TV vært Thomas Skov rigtig gerne vide. Derfor har han inviteret en sexolog i studiet, som skal lære ham at være lummer på den helt rigtige måde.

02:30  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

03:30  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

04:30  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans
Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med at tone vores krop med Yvonne, og så skal vi lave løbetræning med Peter. Vi slutter af med 'fridans' med Barthelot, Louise, Selma og Sophus.

DR K

00:25  

Vilde huse - Østrig
Vilde huse - Østrig Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. Denne gang er han taget til Østrig for at besøge en arkitekt, der har bragt ny arkitektur ind i en traditionel lille provinsby, for at skabe plads til tre generationer i familiens hus.

01:00  

Ran
Ran I det 16. århundrede er Japan ved slutningen af samurai-perioden. Landets fyrster bekriger hinanden intenst. Da den gamle krigsherre Hidetora for første gang i sit liv føler sig svag, overdrager han sine besiddelser til sin ældste søn. Det bliver starten på en frygtelig magtkamp mellem fyrstens tre sønner. Hidetora Ichimonji: Tatsuya Nakadai. Taro Takatora: Akira Terao. Jiro Masatora: Jinpachi Nezu. Instruktion: Akira Kurosawa.

03:30  

Dagbog fra 1. Verdenskrig (6:8)
Dagbog fra 1. Verdenskrig (6:8) Fjorten børn og voksne, kvinder og mænd fra Frankrig, Australien, Italien, Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Storbritannien fortæller om Den Store Krig gennem deres dagbøger.

04:25  

Dagbog fra 1. Verdenskrig (7:8)
Dagbog fra 1. Verdenskrig (7:8) Fjorten børn og voksne, kvinder og mænd fra Frankrig, Australien, Italien, Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Storbritannien fortæller om Den Store Krig gennem deres dagbøger.

05:22  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

05:27  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Designtalenterne (3:5)
Designtalenterne (3:5) Den verdenskendte Finn Juhl sal i FN bygningen i New York skal restaureres og have helt nye borde og stole. Fem danske designtalenter konkurrerer om at vinde den prestigefyldte opgave, som i 1952 satte arkitekten Finn Juhl og begrebet Dansk Design på verdenskortet. Nu er det næste generation af møbeldesignere, der skal komme med et bud på hvad Dansk Design er i 2011 og de fem bud er meget forskellige. Søren Ulrik Petersen arbejder på en klassisk træstol, Kasper Salto og Thomas Sigsgaard har kæmpet med at få formet en skalstol i træ og Christian Flindt tester muligheden for at skabe borde og stole i beton. Sendt første gang 16.06.11

07:00  

Så længe hjertet slår (5:14)
Så længe hjertet slår (5:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag er det Magnus' egen farfar, Harry, der skal mødes med Mona. Nordvision fra Finland.

07:30  

Så længe hjertet slår (6:14)
Så længe hjertet slår (6:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag skal Tuula sammen med sin veninde Liisa på en tur til Sverige, og Magnus benytter sejlturen til at tale med Tuula om de mange år, hun har levet alene og om, hvordan hun har klaret det. Nordvision fra Finland.

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2, og på DRK ledsages den af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Gudstjeneste fra Skanderborg
Gudstjeneste fra Skanderborg Gudstjeneste fra Skanderborg Slotskirke. Midfaste . Sognepræst Lars Buch Viftrup, Skanderborg, siger om denne søndag: " Vi skal på ørkenvandring. Vi er midt i fastetiden. En tid, som vi bruger på at forberede os på det store under, der finder sted påskedag og som vi fejrer hver evige eneste søndag. Jeg lover ikke, at det hele bliver sjovt. Men når vi begiver os ud i den golde ørken, hvor ingen stier viser vej, giver vi os selv mulighed for at finde ud af, hvad der virkelig har betydning for os. Hvad lever vi af? Hvad orienterer vi os efter? Vi får brug for hinanden og vi får brug for en, der er større end os selv."

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin Koks i lasten (2:2)

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Redakai
Redakai

06:54  

Mønk
Mønk

06:57  

Mønk
Mønk

07:00  

F for får
F for får Isbilen

07:10  

Isas Stepz (37)
Isas Stepz (37) Den nye veninde Isa & Marcos forhold knirker, og Isa mangler desperat en ny veninde, som kan fortælle hende, hvad hun skal gøre. Viva beslutter at lave en veninde-audition for Isa, så hun kan få en ny veninde.

07:25  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

07:35  

Uglen
Uglen En surm' ugle.

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine DSB Mobilkran

07:50  

Oscars oase
Oscars oase Surikat blues

08:00  

Sebastian på dybt vand (1)
Sebastian på dybt vand (1) "Piratfisk" Sebastian har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr ind på Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. I dag skal der flyttes over 200 piratfisk. En opgave der udsætter både flytteteam og fisk for fare. Det handler om ikke at komme for tæt på piratfiskenes savtakkede tænder og om at få de fascinerende fisk frem i tide, så de ikke dør af iltmangel.

08:20  

Uglen
Uglen En magisk lampe-ugle.

08:25  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

08:50  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Så er det blevet tid til et nyt afsnit af ekspertquizzen Kvit eller Dobbelt. Her dyster de sejeste børn om at vinde 4000 kroner, når de svarer på spørgsmål i den varme stol. I dagens program skal du møde Kavin, der stiller op i den engelske fodboldliga Premier League. Du kan også dykke ned i den gode gamle serie Matador sammen med Emilie.

DR Ramasjang

05:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Isa Ulv holder af stilheden i skoven og at kigge stjerner. I nat er det bare rigtig svært at få fred.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Træ myreslugeren gemmer sig i sin hule i træet. Sebastian lokker den med foder, så den kommer ud af hulen og ned af træet.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Gurli Gris
Gurli Gris

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Humørsyge.

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Sneglehøgen.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Kanonkongen Freja 8:8
Kanonkongen Freja 8:8 I dag kommer mor hjem, og Freja glæder sig. Hun har travlt, for hende og far skal lave en stor velkommen-hjem-fest. Men far har ikke tid alligevel, for han skal til jobsamtale. Gode råd er dyre, for mor skal bare have en fest. Så Freja og Asger tager på indkøb, også selvom de helt har råd til det hele. Og mor bliver glad for festen, indtil Valdemar påstår at der mangler 200 kroner i hans pung. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

07:15  

Y's Fantom Farmor (3:3)
Y's Fantom Farmor (3:3) Y synes selv, at hun er en stor stjerne. Hendes Fantom Farmor giver hende endnu et opmærksomhedstrick, da Y alligevel må gøre noget for at bevare sin stjernestatus overfor drengene. Fantom Farmor: Anne Marie Helger. Y: Sofie Trier. Manuskript og instruktion: Natasha Arthy.

07:35  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

07:45  

Postmand Per
Postmand Per - og radio Grønnedal. Dukkefilm Børnene i Grønnedal har anskaffet radioudstyr, men det er ikke så nemt at bruge som de tror. Per træder til, og børnene lærer, at det er nødvendigt at samarbejde.

08:00  

Det kongelige spektakel (10:10)
Det kongelige spektakel (10:10) Den store dag er kommet - Kong Villy har fået Spektaklets motor til at fungere! Der gøres klar til afgang fra skrotpladsen. Leo glæder sig til at flytte til mere hygiejniske - men Prinsesse Habibi deler slet ikke den glæde. Hvordan skal Habibi og Dyt kunne undvære den dejlige skrotplads - og deres nye ven Nullermand? Konfrontationen er uundgåelig: De voksne vil rejse - de små vil blive! Se hvordan det hele ender i Det Kongelige Spektakel!

08:15  

Ramajetterne
Ramajetterne Lavsæson. Panikken spreder sig i Ramasjang Lufthavnen. Der er ingen fly i luften, ingen kufferter i bagagekælderen og Sus har ikke været på vingerne i tre dage. Ender lufthavnen med at lukke?!

08:35  

Ellevilde Ella
Ellevilde Ella Stormvejr.

08:45  

Babar
Babar Tegnefilm med danske stemmer.

 
DR1

09:00  

De flyvende læger (75:224)
De flyvende læger (75:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

09:45  

Kystvagten (22:68)
Kystvagten (22:68) Narkosmugling, ulovligt fiskeri, menneskesmugling, ueksploderede miner og sågar terrorisme. Det er blot nogle af de problemer, der møder kaptajnløjtnant Mike Flynn og resten af besætningen på patruljebåden HMAS Hammersley, når de dagligt overvåger farvandet omkring Australiens kyster. Også blandt besætningen går bølgerne af og til højt. For det kan være sin sag at leve sammen i månedsvis på meget lidt plads.

10:25  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

10:30  

Antikkrejlerne (36)
Antikkrejlerne (36) Hver uge rejser to antikvitetseksperter med 200 pund på lommen til en egn af Storbritannien for i små antikvitetsbutikker at gå på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjenenste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (37)
Antikkrejlerne (37) Hver uge rejser to antikvitetseksperter med 200 pund på lommen til en egn af Storbritannien for i små antikvitetsbutikker at gå på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjenenste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Kontant
Kontant Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen sætter fokus på forbrugernes dagsorden, følger deres klager, kommer med gode råd, undersøger og giver overblik. Vært Jakob Illeborg. www.dr.dk/kontant

11:30  

Jagten på lykken (3:8)
Jagten på lykken (3:8) Lykken er i fokus som aldrig før, forskning inden for området eksploderer og vi læser stadig flere teorier om hvad det er, der gør nutidsmennesket lykkeligt, men er det i sidste ende op til os selv - kan vi ligefrem lære at blive lykkelige? I dag samler Hanna Hellquist de skarpeste forskere for at se nærmere på begrebet, og så skal hun mødes med intet mindre end Sveriges lykkeligste mand. Nordvision fra Sverige.

DR3

11:50  

Fif TV (10)
Fif TV (10) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Hvordan holder man gang i sexlivet, efter man har fået et barn? Det vil Fif TV vært Thomas Skov rigtig gerne vide. Derfor har han inviteret en sexolog i studiet, som skal lære ham at være lummer på den helt rigtige måde.

DR K

09:15  

Så hatten passer (2:12)
Så hatten passer (2:12) Et crazy teater-show uden manuskript og fuldt af overraskelser. Publikum bestemmer, hvad der skal spilles, men skuespillerne bestemmer selv hvordan. Skuespillerne er: Søren Østergaard, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue, Torben Zeller og Niels Olsen. Fra 1991.

09:40  

Fra kolonimagt til kolonihavemagt (5:8)
Fra kolonimagt til kolonihavemagt (5:8) Nyt satireshow af Anna Neye (kendt fra NormalerWeize). Oplev nogle af de største danske helte i et helt nyt lys, blandt andre Christian den 4., Grevinde Danner og Stauning. Danmarkshistorien bliver aldrig den samme igen. Manus og Ide Anna Neye. Instruktør Rasmus Horskjær. Sketchforfatter Asger Kjær. Producent Thomas Hedemann. Medvirkende: Anna Neye, Helle Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

09:55  

Ordet på bordet (5:5)
Ordet på bordet (5:5) Thomas Eje, Sonja Oppenhagen og Lise-Lotte Norup leger ordskjul med tre gæster Jørn Hjorting, Ida Bjørn Nielsen og Georg Julin under skarp bevogtning af værten Henrik H. Lund. Sendt første gang 1994.

10:25  

Ordet på bordet
Ordet på bordet Thomas Eje, Sonja Oppenhagen og Lise-Lotte Norup leger ordskjul med tre gæster Jeanne Boel, Asger Reher og Maria Stenz under skarp bevogtning af værten Henrik H. Lund. Sendt første gang 1994.

10:55  

Hans Hetler - spion for egen regning
Hans Hetler - spion for egen regning I midten af 70'erne blev Danmark rystet af den største efterretnings- skandale herhjemme. Det viste sig at forsvaret fik en hemmelig privat agentbande til at spionere mod venstrefløjen. Dette er historien om hvordan højreekstremisten Hans Hetler jagtede kommunister for for- svaret, afslørede det hele til pressen og væltede justitsministeren.

11:20  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (29:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (29:35) "1974 - Nellike-revolutionen i Portugal" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) De to ledere af Nellikerevolutionen, der i 1974 ved et forholdsvis ublodigt militærkup afsatte statsministeren Marcello Caetano, der styrede landet i samme ånd som den mangeårige diktator Salazar, var hinandens modsætninger. Vitor Alves var den eftertænksomme, arret af den lange kolonikrig i Afrika, mens Otelo de Cavalho var den typiske revolutionære, charmerende og godt skåret for tungebåndet.

11:55  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (30:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (30:35) "1977 - Vesttyskland" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Da Andreas Baader, Gudrun Ensslin og Jan Carl Raspe den 18. oktober 1977 begik selvmord i deres celler i det topsikrede Stammhein fængsel, mistede den tyske instruktør Volker Schlöndorff sine sidste illusioner. Hvorfor havde så mange på den intellektuelle venstrefløj i Vesttyskland kunne sympatisere med den ukontrollerede vold, som Rote Arme Fraktion havde udøvet? Og hvilken rolle spillede DDR, når nogle RAF-medlemmer kunne modtage våbentræning, og andre trække sig tilbage og under falsk navn starte en ny tilværelse i DDR. Till Meyer fra den revolutionære '2. juni Bevægelse' sluttede sig oven i købet til Stasi, og kan stadig ikke komme sig over kapitalismens sejr.

DR Ultra

09:30  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard Scoretrolden Arnold.

09:45  

Mig og min robot
Mig og min robot Lilis lykkeamulet.

10:00  

Store NØRD
Store NØRD Værter: Simon Bressendorff og Søren Thor Jørgensen.

10:30  

Oscars oase
Oscars oase Mad og drikke

10:40  

Dagens ret
Dagens ret Kartoffelpizza med Chorizo Jose og Chris laver i dag pizza, en af de sunde af slagsen med rugmel og kartofler, så den er rigtig god til at tage med på madpakken, hvis altså der bliver noget tilbage. Pigerne kører med klatten lige indtil der bliver leget italiener med snurrende dej i luften, her skal de måske øve sig lidt mere.

10:50  

Verdens bedste quiz
Verdens bedste quiz ALLE danske børn kan være med i VERDENS BEDSTE QUIZ, når Joakim Ingversen byder indenfor i sit outstanding quizstudie. 15 minutter med fuld knald på. Ikke en flue får lov til at hvile på væggen, og quizrunderne er udfordrende, spændende og rigtig dumme... De to deltagere i studiet får hjælp fra alle steder i landet, når fire børn og en hemmelig gæst sidder klar foran deres webcam. Se med i aften, hvor Axeline og Mathilde bl.a. dyster i runden "Dumt eller Djämes," og skal have falkeøjet frem i runden "Hvad fløj forbi" Vinderen går hjem med 350 kr. og den eftertragtede og helt unikke t-shirt, som alle drømmer om.

11:05  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:30  

Voksenfælden II
Voksenfælden II Børnene fra Voksenfælden tester, hvor længe de voksne gider hjælpe med et skoleforsøg, når de selv bliver forsøgskaniner i et meget langtrukkent forsøg, der handler om at skrabe bakterier ud af munden. De tester også de voksnes villighed til at hjælpe en stakkels og uduelig trommeslager, som gerne vil ind i et orkester, men ikke kan lade være at støde ind i folk.

11:50  

Junglebanden
Junglebanden

DR Ramasjang

09:00  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

09:15  

Hvem er skurken? (7:7)
Hvem er skurken? (7:7) Hjælp Kristian med at løse mysteriet om Onkel Rejes forsvundne seler. Se med og skynd dig ind på dr.dk/ramasjang og klik på den skurk, der lyver.

09:30  

Y's Fantom Farmor (2:3)
Y's Fantom Farmor (2:3) Tobias synes, det er pinligt at have Y med på slæb til fødselsdag. Y bliver ignoreret, og hun må igen have et opmærksomhedstrick af sin Fantom Farmor. Medvirkende: Fantom Farmor: Anne Marie Helger. Y: Sofie Trier. Manuskript og instruktion: Natasha Arthy.

09:45  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

09:55  

Postmand Per
Postmand Per Eventyr på toppen. Ajay tager med børnene på en vandretur med madkurv. På vejen fortæller han, hvor vigtigt det er at lukke leddene efter sig, så fårene ikke kan løbe ud. Men han er selv den første til at glemme det.

10:15  

Det kongelige spektakel (9:10)
Det kongelige spektakel (9:10) Spektaklet er stadig gået i stå på den globale skrotplads. Der skal vaskes op i Det Kongelige Spektakel, så Prinsesse Habibi bliver under protester udstyret med børste og balje! Men da Habibi opdager, at både Leo og Villy har snydt sig fra at tage opvasken, beslutter hun sig for at snyde sig syg - med røde pletter i hovedet! Pludselig har Villy og Leo også røde pletter - men mon de også har snydt? Luni har en kur, der kan kurere dem alle!

10:25  

Ramajetterne
Ramajetterne Sus bliver jaloux. Så er der igen ballade i Ramasjang Lufthavn. Alle drengene glemmer helt at arbejde, da smukke Rosa vender hjem fra Australien og tryllebinder dem med gode historier, kage og feriebilleder. Sus må helt alene sørge for, at alt ikke ender i kaos.

10:50  

Dyrenes ø (1:13)
Dyrenes ø (1:13) En gruppe dyr på en flydende ø forsøger at slippe væk fra menneskenes forfølgelser. Et fly forulykker, og dyrene prøver at redde den gorilla, som er om bord.

11:15  

Sofus (1)
Sofus (1) Sofus lander hos Mikkel, der bor på en gård i Danmark. Der er masser af maskiner, en sød hund og mange køer. Mikkel driller sin søster, men ender med at sige undskyld, så de kan lege igen. Sofus laver 'Sofussjov' med Mikkel og dagen slutter med boblebad og en gave fra Mikkel til Sofus.

11:30  

Ramasjang Mysteriet
Ramasjang Mysteriet Hvor er Onkel Rejes pibe? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

DR1

12:00  

Antikduellen (25:30)
Antikduellen (25:30) To af landets mest erfarne antikhandlere har - mandag til torsdag - hver fået 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer fik de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder blev den antikhandler med de bedste vurderinger. Men det hele afgøres først her på ugens sidste dag, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Niels Jørgen Andreasen fra Pegasus Kunst og Antikvitetshandel i Aarhus mod Rikke Fog Sørensen med butikken Stendyssegaard i Næstved. De har været på skattejagt i Næstved, Vejle, Aarhus og Herning. Og nerverne sidder uden på tøjet - for hvem har i virkeligheden gjort de bedste handler - og sidder de rigtige købere til at byde på tingene i salen i dag? Sendt første gang 31.05.13

12:30  

I hus til halsen (6:8)
I hus til halsen (6:8) I 30 år har en kæmpe liebhavervilla i Hillerød været rammen om et kollektiv. Nu er kollektivet gået i opløsning efter at fællesskabet er brudt sammen. Det over 600 m2 store hus har været til salg i over et år, og nu sidder de 6 ejere "I hus til halsen" uden mulighed for at komme videre hver for sig. Ejendomsmægleren Jesper Nielsen og designeren Anders Faarborg er taget til Hillerød for at hjælpe kollektivet ud af den fastlåste situation.

13:10  

Hammerslag 2011 (4)
Hammerslag 2011 (4) Hammerslag starter med en lejlighed i en af Danmarks største ejerforeninger i Taastrup. Der er tale om en stor lejlighed fra 70´erne, bygget i beton, og den koster ikke alverden. Næste udfordring er en næsten identisk lejlighed, også i beton, men beliggende i Holte. Og mon ikke forskellen i postnumrene i Holte og Taastrup giver sig udslag i prisen? Sidste udfordring er en fantastisk villa i 1. række ved Solrød Strand. Sendt første gang 10.05.11

13:40  

Mord på hjernen (5:21)
Mord på hjernen (5:21) 'Hævneren'. Noel Bain er i krise. Hans kones død tager stadig hårdt på ham, og nu har han skræmt sin 17-årige datter hjemmefra. Han har givet sit liv til loven, men er ofret for stort? Bain rejser bort for at tænke over sin fremtid, men indhentes af fortiden, da en gammel fjende flygter fra fængsel. Snart er de to kvinder, der står Bain nærmest, i yderste livsfare.

DR2

12:00  

Jagten på lykken (4:8)
Jagten på lykken (4:8) Lykken er i fokus som aldrig før, forskning inden for området eksploderer og vi læser stadig flere teorier om hvad det er, der gør nutidsmennesket lykkeligt, men er det i sidste ende op til os selv - kan vi ligefrem lære at blive lykkelige? I dag ser Hanna Hellquist nærmere på musikkens betydning for vores lykkefølelse, og så skal hun have opfyldt en gammel drøm: At svømme med delfiner. Nordvision fra Sverige.

12:30  

Niklas' mad (1:5)
Niklas' mad (1:5) Kokken Niklas Ekstedt vil igen rejse til forskellige steder i verden for at besøge nogle af de stjernekokke, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Niklas vil kigge dem over skulderen i de fem dage, han er i praktik, men den sidste dag skal han selv skabe en ret - og formålet er at få den på restaurantens menukort. I denne episode går turen til Danmark til Henne Kirkeby Kro, hvor den excentriske kok Paul Cunningham er tilbage for fuld styrke, efter han grundet ekstrem stress og helbredsproblemer valgte at lukke sin Michelin-restaurant The Paul i Tivoli. Nordvision fra Sverige.

13:00  

Storrygeren - det oser af gedde (4:8)
Storrygeren - det oser af gedde (4:8) Det er den 1. maj, og det er en helt særlig dag for lystfiskeren Gordon. Det er nemlig åbningsdagen for geddefiskeriet efter en måneds fredning. Og denne dag er større end både juleaften og fødselsdag for den entusiastiske lystfisker. Så han og kokken Jan er stået tidligt op for at fiske i Gordons egen båd i en sø midt i den smukke danske natur. Og Gordon er noget nervøs for, om han kan fange en fisk til Jan, for hvis ikke, må han gå den lange ydmygende vej til fiskehandleren. Og det er han ikke meget for - slet ikke når det gælder gedde, som er hans yndlingsfisk. Men gedde skal der til - og den skal ryges! Og udenfor det lille gule bondehus er Jan klar til at ryge gedde på brændenælder og bage brød i en grill. Sendt første gang 29.07.12

13:30  

Jimmys bondegård (4)
Jimmys bondegård (4) Otte måneder efter Jimmy Dohertys debut som svineavler ligger det stadig tungt med indtjeningen. Han har lært en del, men det alene betaler ikke gården. Jimmy mener, at hans eneste chance for at overleve ligger i gårdbutikken. Men hvordan lokker man kunder til, når man bor på en mudret sti mange kilometer fra den nærmeste by.

14:25  

Paul Merton i Europa (6:6)
Paul Merton i Europa (6:6) Den charmerende britiske skuespiller og tv-vært Paul Merton har opdaget, at hans viden om den vidunderlige del af verden, hvor han selv bor er sørgelig ringe for at sige det mildt. Det råder han bod på ved en rejse rundt i Europa, der bringer ham til Irland og videre til Tyskland. Der fra går turen til Italien og Frankrig for at slutte i Spanien.

DR3

12:20  

Spørg mig om alt (5:8)
Spørg mig om alt (5:8)

12:50  

Døde legenders DNA (1:3)
Døde legenders DNA (1:3) Hvorfor var Marilyn Monroe så tiltrækkende og Einstein så klog? Videnskabsmanden Mark Evans tager på en kontroversiel mission for at finde svarene. Han vil indsamle og analysere DNA fra historiens største legender og forsøge at finde ud af, hvem de i virkeligheden var. Kig med når der bliver kastet nyt lys over historiens største ikoner.

13:45  

Ripper Street III (7:8)
Ripper Street III (7:8) En kemiker bliver myrdet, og opklaringen fører Reid og Drake ind i Whitechapels underverden. Her møder de en ulykkelig kvinde, der netop har fået en abort, men det er sket uden lægehjælp, og hendes liv er derfor i stor fare.

14:40  

Ripper Street III (8:8)
Ripper Street III (8:8) Kriminalkommissær Abberline er bekymret for Reid, men Reid nægter at opgive sagen om togrøveriet, som Division H nu vil til bunds i. Opklaringen fører overraskende afsløringer med sig, der får afgørende betydning for dem alle.

DR K

12:30  

Karrierekvinder
Karrierekvinder Erhvervslivet er ikke længere kun mændenes domæne. I løbet af de sidste 50 år har kvinderne snoet sig rundt mellem jakkesættene hele vejen til toppen, og de har skabt deres egen karriere med ansvar og indflydelse i mange af de store amerikanske virksomheder og firmaer. Her fortæller nogle af de ambitiøse kvinder, hvordan de har kæmpet for deres sejre og succeser i forretningslivet - lige fra Wall Streets Sallie Krawcheck til ikonet Martha Stewart.

13:25  

Taxa (25:56)
Taxa (25:56) Mike skaffer sin ven, Sebastian, mulighed for at komme ud af landet - men de russiske våbenhandlere, Sebastian har snydt, er ikke indstillet på bare at lade ham slippe afsted. Birgit er begyndt at undre sig over, hvad Finn egentlig laver om aftenen og beslutter at finde ud af det. Gitte starter som ny radiodame på Krone-Taxa, mens Verner er bekymret over Hermans aktieopkøb, og Tom må have hjælp af Meho i et forsøg på at finde Mai. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Helene Egelund, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jørgensen, Torben Jensen, Solbjørg Højfeldt, Vibeke Ankjær, Tammi Øst, Jens Jørn Spottag, Alvin Linnemann, Erik Holmey m.fl. Manuskript: Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Kristoffer Nyholm. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:05  

Taxa (26:56)
Taxa (26:56) Mike fortsætter, med hjælp fra Stine, jagten på den forsvundne taxa og den forsvundne Sebastian - i tæt kapløb med våbenhandlerne. Birgit er blevet klar over Finns forhold til Louise, og det har fået konsekvenser. Mens Tom må have hjælp, da han bliver kaldt til Retsmedicinsk Institut, får Andreas nogle foruroligende oplysninger af Mettes mand, og Nina bliver sat i et slemt dilemma. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Helene Egelund, Solbjørg Højfeldt, Torben Jensen, Ann Eleonora Jørgensen, Bjarne Henriksen, Jens Jørn Spottag, Tammi Øst, Nis Bank-Mikkelsen, Vibeke Ankjær, Peter Steen, Henrik Larsen, Peter Aude, Nanna Møller, Henrik Birch, Lars Ravn, Rosa Nyholm og Søren Møller. Manuskript: Søren Sveistrup og Stig Thorsboe. Instruktion: Kristoffer Nyholm. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:45  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært. Indslag om bl.a. da man bekæmpede mund- og klove-syge med støvsuger, om Storm P.'s frokostbord, om Erhard Jakobsen og Danmarks Radio, om en ungdommelig Niels Hausgaard, der så ned på Dansktoppen og alligevel selv kom der, og om fodboldlandsholdet i uvante omgivelser. Redaktion: Marianne Kemp, Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

DR Ultra

12:00  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

12:15  

Sofie Linde Show
Sofie Linde Show Det er lørdag - det er familietid - det er Sofie Linde Show - og nu tvinger vi børn og voksne tilbage ind i hinandens liv! I sit piv-flotte nye studie får Sofie i aften besøg af musikeren og MGP-værten Søren Rasted. Sammen med sin nevø og bandkammerat fra Hej Matematik, Nicolaj Rasted, har han lavet et tåkrummende og akavet forsøg på deres uvidende mødre. Søren og Sofie skal dyste i et slag "Ordtennis" - og programmets faste korrespondent Bubber kigger forbi for at introducere sin nye personlige børne-assistent Jakob.

12:45  

Tintin
Tintin Koks i lasten (2:2)

13:10  

Redakai
Redakai

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik
Unik Jonas og Jeppe er 12 år, og to af Danmarks største Minecraft gamers. Deres venskab er som alle andre nørdede drenges - fyldt med skypechat, LAN-party og endeløse timer foran skærmen. Men det, der gør drengene og venskabet unikt er, at livet har givet Jonas et par ekstra udfordringer: han taler kun via en robotstemme og kan kun styre én ting på sin spastisk lammede krop - nemlig den højre gaming-arm. Alligevel holder de to sammen i tykt og tyndt om deres store interesse gaming. Sammen med værten Sofie Linde har de to drenge en udfordring: De skal holde Minecraft Lan-party og forsøge at overleve en uge på survival-mode, med det er ikke helt let, når man har Noob-Sofie med. www.dr.dk/unik

14:25  

Uglen
Uglen Cirkus-ugle.

14:30  

Max (3:8)
Max (3:8) Max er en ganske almindelig dreng på 10 år, der går og tumler med livets store spørgsmål. I dette afsnit Max finder Max ud af hvad man skal være mest bange for. Det hvide spøgelse i skolens kældere, eller at mor og far opfører sig pinligt til klassefesten. Instruktion: Lotte Svendsen Manuskript: Oliver Zahle, Jens Korse & Lotte Svendsen Producer: Thomas Meyer Max - Samuel Heller-Seiffert Mor - Mette Horn Far - Anders Nyborg Esther - Anna Agafia Svideniouk Egholm Steen Cold - Lars Bom Hassan - Faysal Mobahriz Ulla - Louise Mieritz Sendt første gang 27.01.07

DR Ramasjang

12:00  

Monster Buster
Monster Buster Ane kan ikke sove om natten, fordi et dumt fantasi-monster kilder hende i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med en speciel slags kildemaling og seje vandballoner - og sammen buster de monstret. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem, og have brug for hjælp til at få dem væk.

12:15  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Kender du et sted, hvor der er meget varmt, hvor der altid er solskin, og hvor der er fyldt med sand? Sigurd tager dig en tur med i ørkenen, hvor han bl.a. rider på en kamel.

12:40  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være stuntmand. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "7". Heldigvis er der fødselsdag på restauranten, så de servere en stor kagemand. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

13:05  

Omsen og Momsen (5:6)
Omsen og Momsen (5:6) Om mad. Far og mor er igang med det helt store madorgie - til stor ærgrelse for storebror Jess og baby Tom, som kun får en portion grød. Det udvikler sig til en kappestrid om, hvem der har fortjent "de fem kokkehuer". Manuskript: Søren Kragh-Jacobsen. Instruktion: Hans Kragh-Jacobsen. Producer: Edmondt Jensen.

13:35  

Skæg med bogstaver
Skæg med bogstaver Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet H, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog. www.dr.dk/oline

13:55  

Onkel Rejes Sørøvershow (11)
Onkel Rejes Sørøvershow (11) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Valdemar, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens sværd, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen, og se om Valdemar og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

14:20  

Klassen 1. b (4:7)
Klassen 1. b (4:7) Abir skal lave et hus ud af en mælkekarton. Kan man lave et hus med sol og skyer på, eller skal der være dør og vinduer i? Abir bliver ked af det, da læreren siger hun skal lave det om.

14:35  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Bamse har ondt i ørerne. Han har så ondt, at han hverken kan spise eller lege; ikke engang med sin bedste ven Kylling, der gerne vil have Bamse som patient på sit hospital. Heldigvis vil Ælling gerne lege med Kylling Manuskript: Gitte Melgaard Medvirkende: Bamse: Henrik Lykkegaard Kylling: Brian Patterson. Ælling: Gitte Melgaard. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:20  

Strømerne fra Liverpool (5:12)
Strømerne fra Liverpool (5:12) En prostitueret findes myrdet. Mistanken falder på hendes kæreste, der er heroinmisbruger. Det bliver en sag for makkerparret de Pauli og Callaghan, der dog også har andre ting at slås med. Begge har nemlig bøvl med kærlighedslivet, og det kan være svært at lade være med at tage problemerne med på arbejde.

16:10  

Strømerne fra Liverpool (6:12)
Strømerne fra Liverpool (6:12) Isobel de Pauli er flyttet ind hos Mark Callaghans søster, men hendes kæreste bønfalder hende om at flytte tilbage til London sammen med ham. De Pauli får rigeligt med tid til at overveje sit svar. Holdet bruger nemlig al deres tid på at overvåge en lejlighed, der er hovedkvarter for en bande narkohandlere.

17:00  

Downton Abbey IV (7:10)
Downton Abbey IV (7:10) Coras bror er lidt af en playboy, og Robert bliver bedt om at tage til USA for at hjælpe ham ud af en knibe. I hans fravær får Mary en forsmag på glæderne ved svinelandbrug, da de første grise ankommer til Downton. Samtidig betror en gravid og ulykkelig Edith sig til sin tante, mens Violet får hjælp fra uventet kant, da hun pludselig bliver syg.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:10  

Bumletog gennem Afrika - Nordafrika (1:5)
Bumletog gennem Afrika - Nordafrika (1:5) De afrikanske jernbaner hører ikke til de hurtigste. Til gengæld har de nogle af verdens bedste udsigter. Den walisiske skuespiller Griff Rhys Jones starter sin 2.700 kilometer lange tur gennem Nordafrika i den marokkanske by Marrakech. Turen går med afbrydelser og masser af festlige og hyggelige møder med medpassagerer til Algeriet og videre til Tunis og slutter i den lille tuneisiske by Tozeur på kanten af Sahara.

16:00  

Storrygeren - det oser af hornfisk (5:8)
Storrygeren - det oser af hornfisk (5:8) Maj måned skulle gerne være fyldt med forårssol og stigende varmegrader. Derfor er de to venner, kokken Jan Gildam og lystfiskeren Gordon P. Henriksen, taget en tur til idylliske Sejerø for at fange hornfisk ved kysten. Men foråret lader vente på sig, og regn, storm og kulde truer fiskelykken, og det bryder Gordon sig bestemt ikke om. For kommer der ikke hornfisk på krogen, må han gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren. Heldigvis har han et par snedige kneb i baghånden, og Jan disker op med en ægte gang "dørslags-rygning" og en vegetarburger med bacon til at holde humøret højt. Så alle sejl er sat i jagten på hornfiskene! Sendt første gang 05.08.12

16:30  

AnneMad i Spanien (5:8)
AnneMad i Spanien (5:8) Anne Hjernøe har slået sig ned i et hus på landet i de andalusiske bjerge, hvor hun laver mad med de sublime spanske råvarer. Spanien er om nogen kendt for deres kød og charcuteri. Anne tager en tur forbi slagteafdelingen på markedet, hvor man kan få grisetæer, vildt, tyrehaler og alverdens indvolde. Hjemme i huset laver Anne klassiske spanske retter med kød. Sendt første gang 06.06.10

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2 Dagen lægger tankevækkende perspektiv på dagens vigtigste begivenheder.

DR3

15:30  

I Love You Philip Morris
I Love You Philip Morris Steven Russell lever et tilsyneladende velfungerende liv med sin kone og deres datter. Men da Steven kommer ud for en alvorlig bilulykke, tager han sit liv op til revision: han springer ud som homoseksuel og beslutter at flytte til Miami for at leve livet fuldt ud. Men Stevens nye løsslupne livsstil gør, at han hurtigt ender i fængsel. Og her tager hans liv endnu en drejning, da han forelsker sig hovedkulds i sin cellekammerat Phillip Morris. Steven Russell: Jim Carrey. Phillip Morris: Ewan McGregor. Debbie Russell: Leslie Mann. Instruktion: Glenn Ficarra og John Requa.

17:10  

Besat af tatoveringer (1:3)
Besat af tatoveringer (1:3) Tatoveringer er gået fra at være for de få muskelmænd - til et decideret modefænomen for alle typer af især unge. Men hvad får folk til at plastre deres ansigter eller kroppe til med blå-grønt blæk, og hvad gør man, hvis man pludselig vågner op en dag og tænker: "jeg ligner jo en idiot"? Men for mange bliver det nærmest en afhængighed, hvor én tatovering bliver til to, så til tre og måske - til rigtig mange!

DR K

15:15  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært. Indslag om motorløb i Københavns Lufthavn, om en politisk landmand, der forsigtigt lægger op til en flot høst, om kommunistformand Knud Jespersen, der kommenterer korset i det danske flag og om det første træskibs tilbagevenden til Nyhavn. Redaktion: Marianne Kemp, Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

15:45  

Danmark i Den Kolde Krig (8:12)
Danmark i Den Kolde Krig (8:12) DDR var vores nære nabo mod syd under den kolde krig. Og deres efterretningstjeneste - Stasi - interesserede sig levende for det danske samfund. Mød to kvinder som arbejdede på universitet i Greifsvald, hvor man underviste kommende stasiagenter. Den ene var dansker, gift med en østtysker, den anden øst- tysker og loyal DDR-borger, som i årevis samarbejdede med Stasi. Begge oplevede de murens fald på nært hold. Tilrettelæggelse: Anne Lea Landsted.

16:20  

Danmark i Den Kolde Krig (9:12)
Danmark i Den Kolde Krig (9:12) Hans navn er Oleg Gordievsky og han levede gennem 11 år i rollen som russisk dobbeltagent. En rolle der medførte, at han var tæt på at blive henrettet i Sovjet, men nåede at flygte til England, hvor han bor i dag. Han besluttede sig til at arbejde for Vesten, dengang han var KGB-agent på den sovjetiske ambassade i Købehavn i 70érne. Som agent mødtes han jævnligt med danskere, og i programmet fortæller han om sin tid i Danmark og det livsfarlige job som dobbeltagent. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup.

17:00  

Historien om Scotland Yard
Historien om Scotland Yard Ingen anden politistyrke i verden har i den grad talt til vores fantasi. Det gælder forfattere som Charles Dickens og Conan Doyle, men også i offentlighedens bevidsthed, står der en ganske særlig glans omkring Scotland Yard, Londons lokale politistyrke. Og her ikke mindst billedet af den pålidelige Bobby, der beskytter såvel almindelige borgere som kongefamilien. Men Scotland Yard har også en dyster og uhyggelig fortid...

17:55  

Livet i middelalderen - fødsel (1:3)
Livet i middelalderen - fødsel (1:3) Når en kvinde i middelalderen gik i fødsel var der ingen hjælp at hente i form af desinfektionsmidler til at forhindre infektioner eller nogen form for smertestillende midler. En fødsel var det farligste tidspunkt i en kvindes liv, især for de adelige og kongelige, der for nogens vedkommen endnu ikke var fyldt 14 år, før de fødte deres første barn. Fødslen var et rent kvindeanliggende. Smerterne var straf for arvesynden, så for at komme gennem dem, havde en gravid kvinde både brug helgernes velvilje og Guds velsignelse.

DR Ultra

15:00  

Skråt op på 3. (6)
Skråt op på 3. (6) Christian inviterer SKRÅT OP PÅ 3. og ind i sin lejlighed, hvor han bl.a. får besøg af problemknuseren Lothar, som viser hvordan man slipper for at hjælpe sin nabo. Svenning Bubandt leger med krudt og ævler, Bimlodi har lavet en youtubekanal; og Steif plager sig til legetøj og mere krig på Tøjhusmuseet.

15:20  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

15:35  

Lovens vogtere
Lovens vogtere Tegnefilm.

15:55  

Junglebanden
Junglebanden Kim og Bob i knibe

16:05  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Hvem er hvem?

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo Den vanvittige hævner.

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

17:35  

iCarly
iCarly

DR Ramasjang

15:05  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Martin kommer til at lukke Ketil ude, så han ikke kan komme ind på Kronborg. Martin føler sig som en konge, mens Ketil prøver at komme ind via kasematterne. De ser en rævefamilie, der bor ved voldgraven. Dr. Pjuske- busk løber rundt på et savværk for at finde næsehornsbillen! Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller, Ketil Teisen og Lars Ostenfeld. Producer: Lars Ostenfeld. www.dr.dk/oline Genudsendelse fra 25.5.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at pingvinen kan rutsje på maven? Ta' med Lille Nørd til pingvinernes land, og se om det lykkes Anders og Katrine at fange fisk nok til pingvinerne.

16:00  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:05  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington Tut mod Fut

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Motor Mille og Silja laver deres helt egen bålplads. Men kan de blive enige om, hvor den skal ligge og hvordan sådan en ser ud?

17:01  

Rosa fra Rouladegade
Rosa fra Rouladegade I dag får Rosa besøg af Mille. Milles Mormor er skuespiller og skal selvfølgelig have en kage, som er fuld af teater og mormors yndlingsting. Rosa og Mille tager på hemmelig kagemission på teatret, hvor mormor øver, for at finde ud af hvilken slags kage de skal bage.

17:35  

Min oldefars historier - Bjørnen
Min oldefars historier - Bjørnen Theodor er 5 år. Han er på besøg hos sin eventyrlige og (u)hyggelige Oldefar, som bor på en bjergtop langt oppe i Norge sammen med den lille kat Bombi Bitt.

17:45  

Ring til Ramasjang
Ring til Ramasjang

17:55  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med MonsterBuster der viser, hvordan de varmer op til at buste monstre.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit skal Liselotte Møller fra netauktionshuset Lauritz.com sætte pris på et sjældent maleri. Hos Gitte og Ole fra York Auktion i Nyrup går bølgerne højt, da al teknik driller på eftersynsdagen. Og på verdens største pelsauktion Kopenhagen Fur frygter chefauktionarius Per Knudsen et stort prisfald på skindene til dagens auktion. Sendt første gang 05.05.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

Kender Du Typen? (3:10)
Kender Du Typen? (3:10) Hvilken kendt dansker er rummelig nok til at lade sin ægtefælles havenisser fylde i haven? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup regne ud i aftenens udsendelse, hvor værten Mads Steffensen også stiller en særlig gave på højkant, hvis livsstilseksperterne svarer rigtigt på et vigtigt spørgsmål. Vært: Mads Steffensen

20:45  

En vej - to verdener (2:4)
En vej - to verdener (2:4) Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og kløften mellem rig og fattig bliver stadig større. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner - villakvarteret og boligblokkene. I boligblokkene er Henning og Malenes drøm om at få en større lejlighed gået i opfyldelse og Niels kan nu endelig få sit eget værelse. De står overfor en flytning, men er begrænsede af deres økonomi og fysik. I villakvarteret flytter Esra og Uffe ind i deres nye hus og forsøger at falde til i det nye område. Og så tager Paw sin datter Signe med i Gellerupparken, for at vise hende hvor han er vokset op.

DR2

18:30  

Nak & Æd - et dådyr (1:8)
Nak & Æd - et dådyr (1:8) Det er december og sne og frost præger den danske natur. Jørgen og Nikolaj sejler til Romsø ud for Kerteminde. Øen er beboet af en meget fin flok dådyr, som de to går efter at sætte tænderne i. Men sneen larmer under deres fødder, så det viser sig at være sværere at komme ind på dyrene end ventet. Sendt første gang 06.11.11

19:00  

På jagt efter liv i rummet (1:2)
På jagt efter liv i rummet (1:2) Er der liv i fjerne områder af vores solsystem? Kombinationen af de nyeste teleskopbilleder med animationer giver os en fornemmelse af, hvordan disse fremmede verdener ser ud og lyder, mens førende astrobiologer og planetforskere forklarer, hvordan forskningen i disse områder har ændret deres forestillinger om muligheden for liv i vores solsystem. Mange har opfattet vores naboplaneter og måner som lidt kedelige, men i dag har kraftige teleskoper og ubemandede rummissioner afsløret dynamiske miljøer med organiske molekyler, aktive vulkaner og saltvandshave. Og hvis det lykkes at finde primitive livsformer andre steder i solsystemet, betyder det måske, at liv i universet er reglen og ikke undtagelsen.

19:55  

Junkfoodbørn - hvem har skylden? (2:2)
Junkfoodbørn - hvem har skylden? (2:2) Over hele Storbritannien er antallet af børn med alvorlige sundhedsproblemer stigende. Børnene spiser for meget, børster ikke tænder og dyrker ikke motion, og for første gang i århundreder kan mange af dem risikere at dø i en yngre alder end deres forældre. I Leeds har en fjerdedel af alle børn under fem år huller i tænderne og en tredjedel er fede. Sundhedspersonalet er frustreret, og forældrene er bekymrede. Men nogle familier beslutter sig for tage skeen i den anden hånd og forsøge at få en sundere livsstil.

20:45  

Lægen flytter ind (4:6)
Lægen flytter ind (4:6) 42 årige Søren Riis har, med to forskellige jobs og over 100 opkald på sin telefon dagligt, ikke nok timer i døgnet. Han spiser junkmad, sidder dagen lang i sin bil, og nægter at ændre på noget i sit liv. Søren er i elendig form i forhold til sin alder, men overhører alle faresignaler. Så praktiserende læge Charlotte Bøving flytter ind for gøre op med Sørens dårlige undskyldninger.

DR3

18:00  

Danmarks bedste maskot (2:7)
Danmarks bedste maskot (2:7) Kampen om at blive Danmarks bedste maskot skærper til. I dag skal de syv tilbageværende maskotter teste deres motoriske evner, når de skal løbe hækkeløb og køre på Seqway i et pakket VIP-lokale. Følelserne kommer helt uden på tøjet - og skuffelsen er enorm, da de erfarer, hvem der skal kæmpe om eliminering i arenaen.

18:30  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon

19:10  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:35  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

20:05  

Ultimate Rush III
Ultimate Rush III

20:35  

DR3 Dok: En fod i grillen
DR3 Dok: En fod i grillen

DR K

18:55  

Oldtidens Grækenland (1:3)
Oldtidens Grækenland (1:3) Den klassiske filolog Michael Scott rejser til Athen for at undersøge dramaets og teatrets vugge i oldtidens Grækenland fra det 6. århundrede f.v.t til det 2. århundrede efter. Skuespillene skulle fra begyndelsen mere end at underholde. De var reaktioner på virkelige begivenheder, der var en drivende kraft i historierne - og de var dybt forbundet med det athenske demokrati. Faktisk er historien om teatret også historien om bystaten Athen.

19:55  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Oldtidens Grækenland (2:3)
Oldtidens Grækenland (2:3) Den klassiske filolog Michael Scott fortæller om Athens dramatiske fald og den bemærkelsesværdige triumf og udvikling af teatret på samme tid. I løbet af det 4. århundrede f.v.t mistede Athen sit imperium, sin indflydelse i regionen og sit demokrati. Men den specielle athenske opfindelse, skuespillet, blomstrede og bredte sig i hele den græske verden og førte til en ny form for komedie, der blev så populær, at vi stadig kender den.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

18:10  

Hollywoods vildeste dyr (8)
Hollywoods vildeste dyr (8) Byens farligste bjørn Joakim er taget til Hollywood for at besøge dyretræneren Dea. I dag venter den gigantiske og meget aggressive Grizzlybjørn "Rocky" som tager så hårdt fat i Joakim, at han må flygte ind i et bur. Og der bliver han. Vær med når Joakim oplever på egen krop hvad det vil sige at tage kampen op mod én af landjordens største rovdyr. Oplev også hvordan fremtiden måske kommer til at se ud for dyrefilm, når vi besøger Pixomondo, som laver byens bedste digitale dyr.

18:30  

Den er til dig, far (1)
Den er til dig, far (1) Mathias vil gerne have, at år 2015 bliver et bedre år end sidste år, for der havde han lige mistet sin far. Han er en ellers helt almindelig 14-årig dreng, der elsker fodbold, skal konfirmeres og på ferie til Kreta. Det skal blive et godt år, men ikke uden problemer. Mathias skal skrive en artikel om sin far - men hvem var far, og hvad er forskellen på før og nu? Mor åbner også ny butik, der er bænke, der skal bygges, og masser, der skal gøres. Men hvordan bliver man en rigtig (handy)mand uden far?

19:00  

Isas Stepz (43)
Isas Stepz (43) Isa skal lave skoleopgave med Marco, Juliana og Daniella fra hendes klasse. Isa kan virkelig ikke lide Daniella og det bliver ikke bedre, da Daniella involverer Isa's far i opgaven.

19:20  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Der skal nørdes igennem for fuld kraft, når DR Ultra sender sæsonens sidste afsnit af ekspertquizzen Kvit eller Dobbelt på DR Ultra. I dagens program skal du møde og krydse fingre for Oscar, der stiller op i den amerikanske basketball-liga NBA. Du kan også se, hvordan Freia klarer sig, når hun sætter sig i den varme stol og svarer på spørgsmål om emnet Nordisk mytologi.

20:00  

Døden og jeg (1)
Døden og jeg (1) Livets cirkel Nicoline besøger Signe og hendes gamle kat Oscar. Katten Oscar er 17 år gammel og skal snart dø. De to piger taler om hvordan døden og livet hænger sammen. Nicoline er sammen med Signe i den svære tid og hjælper hende med at sige et sidste farvel til hendes elskede kat Oskar.

20:15  

Mig og min Sixpack - en Ultra Nyt Special
Mig og min Sixpack - en Ultra Nyt Special I "Mig & min sixpack" følger Ultra Nyt Special 12-årige Marlon fra Kolding og 12-årige Madeleine fra Jyllinge. Begge drømmer om at få så store mavemuskler, at de har sixpack. Fænomenet er kendt fra musikvideoer, reklamer og blade, hvor Ronaldo, Justin Bieber og mange andre kendte står i kø for at vise perfekte mavemuskler. Samtidig viser nye undersøgelser, at mange danske børn er utilfredse med deres egen krop. Marlon har trænet siden, han var 7 år gammel. Efter at have lavet tusindvis af mavebøjninger og trænet i timevis er det lykkedes Marlon at få en sixpack. Det er Marlon stolt af. Madeleine derimod har kun trænet intensivt i et par måneder. Hun har lavet et væddemål med sin veninde om, hvem af de to, der hurtigst kan få den flotteste sixpack. Tilrettelæggelse: Rikke Mathiassen og Jon Hasselbalch Mikkelsen, Ultra Nyt

20:30  

Wolfblood
Wolfblood

DR Ramasjang

18:05  

F for får
F for får Pelikanen

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille At sige sandheden.

18:30  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Den Sure Mand på havnen har taget alle børnenes festlige fødselsdagsting, så nu kan de ikke holde fødselsdage. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få fødselsdagstingene tilbage.

18:55  

Musen Tip
Musen Tip Jodys yndlingslegetøj.

19:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om den uærlige ræv.

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Mogens Myg er meget sulten. Men han er også en meget træt myg og kan ikke huske, hvad en myg spiser.

19:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Sneglehøgen.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Horisont
Horisont

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Kriminalinspektør Banks: Djævelens ven
Kriminalinspektør Banks: Djævelens ven Det er søndag morgen, men hverken kriminalinspektør Banks eller hans kollega Annie Cabbot får lov til at sove længe. Banks må i arbejdstøjet, da en ung kvinde findes kvalt i et lagerrum. Samtidig efterforsker Cabbot mordet på en handicappet kvinde, der er fundet død med halsen skåret over på Yorkshires øde hede. En sag, der tager en overraskende drejning, da ofrets identitet står klart. Alan Banks: Stephen Tompkinson. Annie Cabbot: Andrea Lowe. Winsome Jackman: Lorraine Burroughs. Instruktion: Bill Anderson.

DR2

21:30  

Børn med autisme
Børn med autisme I USA får næsten et ud af hundrede børn en autismediagnose. Det er en voldsom stigning på tyve år, og i dag bliver nyfødte rutinemæssigt testet for denne forstyrrelse, der især er karakteriseret ved manglende evne til at begå sig socialt og kommunikere med omverdenen. Louis Theroux rejser til en skole i New Jersey i USA, der er banebrydende på sit felt, for at undersøge, hvordan det er at have et autistisk barn i familien og samtidig forsøge at opretholde et normalt familieliv. Han møder masser af børn med forskellige grader af autisme og oplever nogle af de mærkelige og undertiden vidunderlige måder, hvorpå de opfatter verden omkring dem.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

23:45  

Magten og verdens kvinder
Magten og verdens kvinder For tyve år siden vakte USA's daværende førstedame, Hillary Clinton, opsigt, da hun i en tale i Beijing opfordrede verdens ledere til at opfatte kvinders rettigheder som menneskerettigheder. Siden har tre kvinder, Madeleine Albright, Condoleezza Rice og Hillary Clinton selv haft et af verdens mest magtfulde job som amerikansk udenrigsminister. I åbenhjertige interview fortæller de tre tidligere udenrigsministre her om at være kvinde i magtens centrum, og hvordan de personligt tog den politiske udfordring op om at forbedre livet for verdens kvinder.

DR3

21:30  

Voldtaget (3)
Voldtaget (3) I dette program rejser en dansk kvinde sammen med sin advokat til Brasilien for at vidne i en retssag. Hun skal fortælle historien om, hvad der skete en aften - to år forinden, da hun besøgte en mand, som hun havde et seksuelt forhold til. Hun mener, at hun den aften blev udsat for voldtægt - han mener at begge parter havde indvilget i sex.

22:00  

Crazy Ex-Girlfriend (13:18)
Crazy Ex-Girlfriend (13:18)

22:45  

Somewhere
Somewhere Actionhelten Johnny Marco bor på det luksuriøse Chateau Marmont Hotel i Hollywood og fordriver tiden med fester, sprut og damer. Men pludselig dukker hans 11-årige datter Cleo uventet op, og mødet med hende får Johnny til at anskue livet på en helt ny måde. Johnny Marco: Stephen Dorff. Cleo: Elle Fanning. Sammy: Chris Pontius. Instruktion: Sofia Coppola.

DR K

21:00  

Livet i middelalderen - ægteskab og sex (2:3)
Livet i middelalderen - ægteskab og sex (2:3) I modsætning til fødsel og død er giftermålet et valg, men i middelalderen var det ikke kun et valg for brud og brudgom. Giftermålet var ofte en brik i et større puslespil, der som regel handlede om jord eller magt, og man kunne blive gift overalt, i en pub eller i naturen, hvis bare begge parter samtykkede. Omkring 1100-tallet strammede den katolske kirke reglerne omkring vielser. For kirken var ægteskabet blevet måden at kontrollere seksualiteten på, men det viste sig ikke at være helt let at indføre regler om uforudsigelige menneskelige følelser som kærlighed og begær.

22:00  

Anden Verdenskrig i farver (5:13)
Anden Verdenskrig i farver (5:13) Den 7. december 1941 ændrede krigen i Europa karakter. Den dag angreb japanske bombefly uden varsel den amerikanske flåde i Pearl Harbor på Hawaii. Få dage efter erklærede Tyskland noget overraskende også krig mod USA. Japan foretog en række succesfulde lynangreb mod engelske og amerikanske baser i Singapore, Malaysia, Burma, Indokina, Filippinerne og en lang række Stillehavsøer. Den amerikanske flåde var nok decimeret, men ikke knækket af Pearl Harbor. Mindre end et halvt år efter angrebet blev fire japanske hangarskibe sænket ved øen Midway, og det japanske flyvevåben fik et knæk, det aldrig forvandt.

22:55  

Udryddelsen af de europæiske jøder (5:8)
Udryddelsen af de europæiske jøder (5:8) Adolf Hitlers plan om at tilintetgøre alle jøder kræver stor systematik, for antallet af tilfangetagne jøder vokser. Jernbanenettet bliver udvidet, så kreaturvognene med de tusindvis af jøder kan køre direkte til koncentrationslejrene. Her får de frataget deres sidste ejendele og de få penge, de måtte have. Pengene bliver sat ind på en schweizisk bankkonto, der blandt andet bliver brugt til at finansiere opførelsen af de nye gaskamre, der bliver bygget i 1941 for at effektivisere udryddelsen af jøderne.

23:50  

Joe Mccarthy - en sand amerikaner
Joe Mccarthy - en sand amerikaner Dokudrama fra BBC fra 2013. (Real American - Joe Mccarthy) Manden bag mccarthyismen, et begreb der nu er synonymt med politisk heksejagt, var den amerikanske senator Joe Mccarthy, der dominerede amerikansk politik i 1950'erne med sin tv-transmitterede kommunistjagt og kampe mod Hollywood og statslige nøgleinstitutioner som hæren og præsidenten selv.

DR Ultra

21:00  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

21:30  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:00  

Til undsætning (11:48)
Til undsætning (11:48) En banal redningsaktion udvikler sig dramatisk, da holdet forsøger at bremse en løbsk varmluftballon. Ballonen har været udsat for sabotage, og der er også blevet pillet ved Chases dykkerudstyr og ved Dean og Laras bil. Nogen har set sig gal på holdet. Men hvem kunne finde på at dræbe de mennesker, der redder andres liv?

00:45  

I farezonen (37:61)
I farezonen (37:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:35  

Mordet på Leanne Tiernan
Mordet på Leanne Tiernan Den 16-årige Leanne Tiernan og hendes tre år ældre søster boede hos deres mor i et stilfærdigt og trygt boligkvarter i Leeds. Søndag den 26. november var Lienna sammen med sin mormor i kirke om morgenen. Om eftermiddagen shoppede hun julegaver sammen med en veninde. De skiltes ved busstoppestedet tæt på Leannas hjem. Men Leanne kom aldrig hjem. Ni månder senere blev hun fundet myrdet, bastet og bundet i en skov. Leanne Tiernans familie og politiets chefefterforsker fortæller her historien om opklaringen af den tragiske og dramatiske mordsag.

02:20  

Antikduellen (25:30)
Antikduellen (25:30) To af landets mest erfarne antikhandlere har - mandag til torsdag - hver fået 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer fik de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder blev den antikhandler med de bedste vurderinger. Men det hele afgøres først her på ugens sidste dag, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Niels Jørgen Andreasen fra Pegasus Kunst og Antikvitetshandel i Aarhus mod Rikke Fog Sørensen med butikken Stendyssegaard i Næstved. De har været på skattejagt i Næstved, Vejle, Aarhus og Herning. Og nerverne sidder uden på tøjet - for hvem har i virkeligheden gjort de bedste handler - og sidder de rigtige købere til at byde på tingene i salen i dag? Sendt første gang 31.05.13

02:50  

I hus til halsen (6:8)
I hus til halsen (6:8) I 30 år har en kæmpe liebhavervilla i Hillerød været rammen om et kollektiv. Nu er kollektivet gået i opløsning efter at fællesskabet er brudt sammen. Det over 600 m2 store hus har været til salg i over et år, og nu sidder de 6 ejere "I hus til halsen" uden mulighed for at komme videre hver for sig. Ejendomsmægleren Jesper Nielsen og designeren Anders Faarborg er taget til Hillerød for at hjælpe kollektivet ud af den fastlåste situation.

03:30  

Hammerslag 2011 (4)
Hammerslag 2011 (4) Hammerslag starter med en lejlighed i en af Danmarks største ejerforeninger i Taastrup. Der er tale om en stor lejlighed fra 70´erne, bygget i beton, og den koster ikke alverden. Næste udfordring er en næsten identisk lejlighed, også i beton, men beliggende i Holte. Og mon ikke forskellen i postnumrene i Holte og Taastrup giver sig udslag i prisen? Sidste udfordring er en fantastisk villa i 1. række ved Solrød Strand. Sendt første gang 10.05.11

03:55  

Ønskehaven (1:7)
Ønskehaven (1:7) I Ønskehaven rejser Camilla Ottesen og to anlægsgartnere rundt i Danmark for at hjælpe forskellige familier med at få skabt netop deres Ønskehave. I det første program laver de have for ikke mindre end 12 lejligheder inde midt i Århus! Beboerne her har et fællesareal, men intet fællesskab. De drømmer om at bruge haven mere aktivt - Camilla & Co laver på 3 dage en Ønskehave med badminton - volleyball - petanque - spiseområde - fitnesscenter og masser af smukke blomster. Tilrettelæggelse: Thomas Rounborg og Allan Bo Poulsen Sendt første gang 14.04.09

DR2

00:35  

Flugten fra Iran
Flugten fra Iran Da den amerikanske ambassade i Teheran den 4. november 1979 blev besat, og det meste af ambassadepersonalet gik en 444 dage lang og usikker tid som gidsler i møde, lykkedes det seks amerikanere at flygte og søge tilflugt i den canadiske ambassade. Her fortæller 'gæsterne' og deres canadiske 'værter' om opholdet og om den omhyggelige planlægning og orkestrering, der gik forud for amerikanernes endelige flugt fra Iran. Instruktøren Les Harris' dokumentar er lavet længe før, CIA's rolle i planlægningen af flugten blev kendt, og som er omdrejningspunktet i Ben Afflecks spillefilm 'Argo'.

01:35  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:15  

Mord på film: James Bond
Mord på film: James Bond DR3 faktatjekker de mest urealistiske scener fra film og serier. Værterne Sigurd og Snake går James Bond efter i sømmene, når de kaster sig ud fra Esbjerg havn for at se, om man kan overleve et fald som i Skyfall. De får stjålet faldskærme i frit fald som i Moonraker, og så skal de forsøge at stikke af fra en af Danmarks bedste skiløbere, Sophie Fjeldvang-Sølling, mens de sidder i en cellokasse.

00:45  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon

01:25  

Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (6:10)
Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (6:10) Der er nu kun fire mænd tilbage i konkurrencen om, hvem der kan overleve længst i Vancover Islands vilde natur. De 15 dages ophold i vildmarken har tæret på deltagernes kræfter, og da et kraftigt regnvejr sætter ind, kniber det med at holde modet oppe.

02:10  

Besat af tatoveringer (2:3)
Besat af tatoveringer (2:3) En ud af fire briter har mindst én tatovering. Det er en måde at vise, hvem man er - eller bare - at chokere på. For nogle bliver det en besættelse. Mød 34-årige Mark, der bor hos sin mor. Som 20-årig begyndte han med en lille tatovering. Det blev til to, så tre og til sidst var han fuldkommen dækket, især med billeder af kvinder i alverdens sexuelle situationer. Men han bliver ved at få flere, og hans mor er ved at få nok!

03:00  

Fif TV (11)
Fif TV (11) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Thomas er på herrens mark i dagens udgave af Fif TV, hvor han skal lære at passe et spædbarn. Det viser sig nemlig, at man skal lære at holde dem med hovedet nedad og alt muligt - det er ikke nok at give dem mad og en ren ble!

03:30  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

DR K

01:15  

Fransk cancan
Fransk cancan Varietédirektøren Danglard opdager et nyt talent i en jævn dansebule. Nini, vaskeriarbejder og pige af folket. Hun skal være hans nye stjerne i en nybygget varieté - Moulin Rouge. Nini forelsker sig i Danglard, men på åbningsaftenen opdager hun, at han har øje for en ung sangerinde. Skinsygen får Nini til at nægte at optræde. Pludselig er hele forestillingen i fare... Danglard: Jean Gabin. Nini: Francoise Arnoul. Lola: Maria Félix. Instruktion: Jean Renoir.

03:00  

Dagbog fra 1. Verdenskrig (7:8)
Dagbog fra 1. Verdenskrig (7:8) Fjorten børn og voksne, kvinder og mænd fra Frankrig, Australien, Italien, Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Storbritannien fortæller om Den Store Krig gennem deres dagbøger.

03:50  

Dagbog fra 1. Verdenskrig (8:8)
Dagbog fra 1. Verdenskrig (8:8) Fjorten børn og voksne, kvinder og mænd fra Frankrig, Australien, Italien, Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Storbritannien fortæller om Den Store Krig gennem deres dagbøger.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070853