dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 29. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 29. februar 2016

DR1

01:40  

Kvinden i søen
Kvinden i søen Carol Park var en kvinde med store ambitioner. Det kom derfor ikke bag på nogen, at hun i 1976 pludselig forsvandt hjemmefra. Hende mand Gordon fortalte, at 'det kun var godt, vi slap af med hende', så han og børnene kunne komme videre med deres liv. Det gjorde de så i de næste tredive år, indtil der pludselig dukkede nye beviser op fra bunden af Conistonsøen.

02:30  

Et skud i mørket
Et skud i mørket Det var et simpelt indbrud, der gik galt. De tre skud, der blev affyret på Tony Martins afsidesliggende gård, fik tre ofre. En 16-årig dreng, der blev dræbt, en midaldrende indbrudstyv, der blev såret af skud, og en gårdejer, der endte i fængsel. Men ti år efter giver skuddene stadig genlyd i den ophedede offentlige debat om, hvor langt man som privatperson kan gå i forsvaret af sin private ejendom.

03:15  

En natklubværtindes død
En natklubværtindes død Den 21-årige Lucie Blackman arbejdede sammen med veninden Louise illegalt i Japan som natklubværtinde. Den 1. juli 2000 havde pigerne fri og havde aftalt at tilbringe aftenen sammen. Lucie havde imidlertid en frokostaftale med en kunde, som hun aldrig dukkede op fra igen. Det blev begyndelsen til en desperat syv måneder lang eftersøgning, der til sidst førte politiet til en perverteret seksualmorder.

04:00  

Antikduellen (19:30)
Antikduellen (19:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Peter Ry fra Brugtvare Terminalen i Viby mod Mads Holst, som har forretningen Green Square i København. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte på Amager og omegn. Sendt første gang 23.05.13

04:25  

Hammerslag 2010 (18)
Hammerslag 2010 (18) Hammerslag er taget til solskinsøen Bornholm. Der skal gættes pris på et meget charmerende byhus i Rønnes brostensbelagte gader, et flot hus på landet ved det smukke Helligpeder. Sidste udfordring er et kunstnerhus ikke langt fra Svaneke og med en beliggenhed, der er en ren femmer. www.dr.dk/hammerslag Sendt første gang 02.11.10

04:55  

Forældreløse dyrebørn (2)
Forældreløse dyrebørn (2) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn. Bavianungen Gus sover sammen med familien og får sin første flaske i dobbeltsengen. Bagefter skal han ud og gå tur og øve sig i at klatre i træer og selv finde føde sammen med de andre bavianunger.

05:20  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:25  

DR-Friland: Finish på Frilandshuset (3:3)
DR-Friland: Finish på Frilandshuset (3:3) Håndværkerne har arbejdet med indretningen af Frilandshuset i to uger. Nu skal arbejdet gøres færdigt. Et flot og billigt badeværelse uden fliser. Gulvene laves af ler og strå-plader, og møblerne er i originalt Frilandsdesign. Og så følger vi opsætningen af et anderledes køkken - et drømmekøkken af genbrugsmaterialer. Tilrettelæggelse: Anton Gammelgaard Sendt første gang 20.08.03

05:50  

Dyrehospitalet (6:10)
Dyrehospitalet (6:10) Der er masser af eksotiske dyr og spændende steder på programmet, når seriens ny vært Jonas Leksell, tager os med på oplevelser både hjemme og ude i verden. I dag skal Jonas hjælpe med at tømme maven på en ko, og han spørger sig selv: Hvor meget plastik kan en ko egentlig spise! Tapirerne i Kolmården har fnat, og de længes efter at blive kureret, men først må der tages forskellige prøver. Katten Sasja skal have en ny hofte, og hvis operationen lykkes bliver han den første kat i Skandinavien med en hofteprotese. Nordvision fra Sverige.

06:20  

Når gorillaen går i flyttetanker
Når gorillaen går i flyttetanker Pladsforholdene i Zoo i København er blevet for trange for de fire lavlandsgorillaer Samson, Salome, Nille og Effie, og da pengene strækker længere på landet, skal de flytte til Løveparken i Givskud. Men nu er gorillaer jo ikke løver, så den jyske dyrepasser er i hovedstaden for at lære den vanskelige kunst at passe sådan nogle størrelser. Førerhannen Samson accepterer nemlig ikke hvad som helst "Bag kulisserne i Zoo". Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 24.02.00

06:50  

Timm og gryderne (6:6)
Timm og gryderne (6:6) Kokken Timm Vladimir er som de fleste danskere vild med mad fra alle verdenshjørner. Men det gælder ikke hele hans familie! I aftenens program har Timm besluttet sig for at udfordre sin søns smagsløg - og det skal en mexicansk familiefar hjælpe ham med! Se om det lykkedes at få de mexicanske lækkerier i sønnen.

07:20  

Elefanternes konge
Elefanternes konge Tørken hærger i Etosha Nationalpark i Namibia i det sydlige Afrika, og elefantflokkene kæmper om adgangen til et af områdets få vandhuller. Eefantfamilier har under anførsel af en gammel og erfaren hun ry for at være meget trygge og omsorgsfulde , men tørken gør mange familier dysfuntionelle, og det går især ud over de svage og ungerne. Samtidig har en brand dræbt mange dyr, heriblandt områdets dominerende han, så nu går kampen ind for at blive hans efterfølger.

08:15  

De flyvende læger (64:224)
De flyvende læger (64:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

00:15  

60 Minutes
60 Minutes

01:00  

Min generation (5:6)
Min generation (5:6) I 1965 er syv meget forskellige unge mennesker flyttet sammen i en lejlighed i London. Sammen oplever de tidernes skiften gennem fem turbulente årtier frem til i dag. Mens verden forandrer sig omkring dem, ændres også de syv venners politiske overbevisning og deres følelser for hinanden.

02:00  

Helt hysterisk (13)
Helt hysterisk (13) En smøg har forvandlet Edinas køkken til en brandtomte. Nu skal køkkenet bygges op igen, så Edina og Patsy tager til New York på jagt efter det perfekte dørhåndtag.

02:30  

Helt hysterisk (14)
Helt hysterisk (14) Det er nytårsaften. Edina og Patsy har kurs mod verdens hippeste klub, mens Saffy planlægger en stilfærdig aften sammen med far og bedstemor. Men alle planer tilter, da Patsy får besøg af sin søster Jackie - femme fatale og superbitch i en grad, som får Patsy til at ligne en jomfrunalsk uskyldighed.

03:00  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

01:05  

Gift ved første blik USA II (7:12)
Gift ved første blik USA II (7:12)

01:50  

Planet Science: Saturns hemmeligheder
Planet Science: Saturns hemmeligheder Saturn er solsystemets næststørste planet og også en af de mest gådefulde planeter i solsystemet. I 1997 sendte NASA den avancerede rumsonde Cassini-Huygen af sted mod Saturn i håb om at kunne udforske planetens atmosfære, dens enorme ringsystem og utallige måner. Og ultimativt finde ud af hvordan livet i vores verden er opstået. Se hvad videnskabsfolkene er nået frem til.

02:40  

Fif TV (5)
Fif TV (5) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Plak, tandsten, caries og GEBIS. Det er fire ting, vores vært Ragnhild Gjettermann gerne vil undgå. Derfor har hun inviteret en tandlæge i studiet for at lære hende at børste tænder.

03:10  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

04:10  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

05:10  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans
Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med at tone vores krop med Yvonne, og så skal vi lave løbetræning med Peter. Vi slutter af med 'fridans' med Barthelot, Louise, Selma og Sophus.

DR K

00:25  

Vilde huse - Norge
Vilde huse - Norge Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til Norge for at tilbringe et døgn hos en ung familie i den lille by Hemsedal. De er gået mod strømmen og har valgt at flytte fra by til land for at kunne leve med deres store lidenskab, skisport, helt inde i boligen - bogstavelig talt!

00:55  

Postbudet ringer altid to gange
Postbudet ringer altid to gange I 1930'ernes depressionsramte Californien brænder omstrejferen Frank varm på den unge servitrice Cora. Hun er gift med den ældre Nick og føler sig fanget i kærlighedsløs middelmådighed. Sammen planlægger Frank og Cora at myrde Nick, men intet går, som de tror. Frank Chambers: Jack Nicholson. Cora Papadakis: Jessica Lange. Nick Papadakis: John Colicos. Instruktion: Bob Rafelson.

02:50  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (34:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (34:35) "1991 - Sovjetunionen" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Fysikprofessor Stanislav Sjuskevitsj havde aldrig beskæftiget sig med politik, men blev af venner presset til at stille op til den øverste sovjet. Han blev valgt og tilmed præsident for Hviderusland. Fire måneder efter nedlagde han sammen med Boris Jeltsin og den ukrainske premierminister Sovjetunionen. Gorbatjovs åbenhed havde ført til en strøm af kritik og oprør i 1980'er. Musikeren Misja Borsykin fik hit på hit med sarkastiske titler som ' Fisken rådner fra hovedet' og ' Daddy er fascist'. Kommunismen er faldet, men Borsykin er den samme og kritiserer nu Putins ' KGB-klike' med lige så stor entusiasme.

03:30  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (35:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (35:35) "1992 - Bosnien og sandheden" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Den bosnisk-serbiske journalist Goran Trkulja flygtede i 1992 fra krigen i Jugoslavien og fik asyl i Holland. Nu vender han tilbage og stiller sine tidligere kolleger pinefulde spørgsmål om deres virke under krigen. Spørgsmålet er, om den absolutte sandhed eksisterer. Geert Mak og Goran Trkulja funderer over disse spørgsmål på en sejltur til Rotterdam, hvor de mødes med Stalineksperterne Orlando Figes og Jörg Friedrich, som begge har en ny og kontroversiel opfattelse af de allierede bombninger af Tyskland under Anden verdenskrig.

04:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

04:30  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Historiske haver - Knuthenborg
Historiske haver - Knuthenborg Knuthenborg Park er en romantisk have anlagt efter alle kunstens regler. Men med tiden er dele af den gamle fine have forsvundet i grantræer. Det skal der gøres noget ved nu. www.dr.dk/historiske haver Sendt første gang 10.01.10

07:00  

Solens mad
Solens mad I dette sidste afsnit skal vi vidt omkring i Italien. Turen går både til verdens første smagsuniversitet, hvor 300 studerende fra hele verden uddannes til gastronomiske eksperter, videre til en vingård der er stærkt inspireret af Puccini og til sidst til byen Castelnuovo Garfagnana , hvor der ligger en lille restaurant, som både lokalbefolkningen og gourmeer fra både Milano og Rom strømmer til. Nordvision fra Sverige.

07:30  

Så længe hjertet slår (1:14)
Så længe hjertet slår (1:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi skal her møde de seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. Nordvision fra Finland.

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2, og på DRK ledsages den af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

08:30  

Gudstjeneste fra Odense
Gudstjeneste fra Odense Gudstjeneste fra Munkebjerg kirke, Odense Særligt tilrettelagt på demente. Sognepræst Camilla Balslev, Vor Frue, Odense og sognepræst Lars Hagensen, Dalum, vil sammen med organist Povl Balslev og fløjtenist Rikke Petersen, pirre menighedens sanser med musik, ord og billeder. En af fire gudstjenester, der hver for sig har fokus på kirkens sociale ansvar, det folkekirken kalder diakoni.

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin Tintin og Picarorerne (1:2) Tintin og hans venner bliver taget til fange af en farlig diktator. Men lederen af oprørsbevægelsen er Tintins ven.

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Redakai
Redakai

06:54  

Mønk
Mønk

06:57  

Mønk
Mønk

07:00  

F for får
F for får Falske farmer

07:10  

Isas Stepz (33)
Isas Stepz (33) Horoskoper Isa vil gerne gøre Marco glad, og horoskopet fortæller hende hvordan. Men det er svært at bage en kærlighedskage, og drive en danseskole, så Viva må hjælpe.

07:25  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

07:35  

Uglen
Uglen Snegle-ugle-

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine Rambuk

07:50  

Oscars oase
Oscars oase Storskrald

08:00  

Ultra Nas (5)
Ultra Nas (5) Kåre og Emil tester hjernen med en stor magnet, der sættes på Kåres hoved. De undersøger, hvordan man bedst kommer af med sin afføring, og så skal vi med Laura på skadestuen.

08:25  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Tegnefilm med dansk tale. Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

08:50  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Kun de største nørder, der ved ALT om ét bestemt emne, går hele vejen til boxen og vinder 4000 kr. Hvis der svares rigtigt fordobles gevinsten, men ét forkert svar og du mister det hele. Det her er nemlig Kvit eller Dobbelt! Denne gang kan du møde Esmaralda på 11 år, som synes, at græske guder og helte er super spændende og Oliver på 11 år, som er kæmpe fan af filminstruktøren Steven Spielberg.

DR Ramasjang

05:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Ernst Elg er en glad lille dreng, som synes alt er spændende. Han holder øje med alt - undtagen mor.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Det kribler og krabler når Sebastian stikker hånden ned i spanden fyldt med melorme. Rotten skal have melorm, hønsene hopper efter melorm og fritten laver cirkusnumre for at få sin livret.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil Holde varmen

06:10  

Gurli Gris
Gurli Gris

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Tro på dig selv.

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Dejlige minder.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

06:55  

Kanonkongen Freja 7:8
Kanonkongen Freja 7:8 Frejas lærer Janni har opgivet at få Freja ud af sin kanonkongedragt og har i stedet selv klædt sig ud som kanonkongen. Nu skal klassen nemlig lærer noget om at være modig. Freja er både glad og stolt, men desværre ødelægger far det hele med sit dårlige humør. Freja bliver edderspændt og sammen med Asger beslutter hun sig for at finde sin farfar, så han kan give far et ordentligt los bagi. Men farfar, der bor på plejehjem, er slet ikke så modig som Freja havde håbet. Faktisk sidder han bare helt stille i sin kørestol. Men det kan der gøres noget ved, tænker de to venner. Og pludselig er farfar ikke længere på plejehjem, men på tur med Asger og Freja. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

07:15  

Y's Fantom Farmor (2:3)
Y's Fantom Farmor (2:3) Tobias synes, det er pinligt at have Y med på slæb til fødselsdag. Y bliver ignoreret, og hun må igen have et opmærksomhedstrick af sin Fantom Farmor. Medvirkende: Fantom Farmor: Anne Marie Helger. Y: Sofie Trier. Manuskript og instruktion: Natasha Arthy.

07:35  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

07:45  

Postmand Per
Postmand Per Eventyr på toppen. Ajay tager med børnene på en vandretur med madkurv. På vejen fortæller han, hvor vigtigt det er at lukke leddene efter sig, så fårene ikke kan løbe ud. Men han er selv den første til at glemme det.

08:00  

Det kongelige spektakel (9:10)
Det kongelige spektakel (9:10) Spektaklet er stadig gået i stå på den globale skrotplads. Der skal vaskes op i Det Kongelige Spektakel, så Prinsesse Habibi bliver under protester udstyret med børste og balje! Men da Habibi opdager, at både Leo og Villy har snydt sig fra at tage opvasken, beslutter hun sig for at snyde sig syg - med røde pletter i hovedet! Pludselig har Villy og Leo også røde pletter - men mon de også har snydt? Luni har en kur, der kan kurere dem alle!

08:15  

Ramajetterne
Ramajetterne Sus bliver jaloux. Så er der igen ballade i Ramasjang Lufthavn. Alle drengene glemmer helt at arbejde, da smukke Rosa vender hjem fra Australien og tryllebinder dem med gode historier, kage og feriebilleder. Sus må helt alene sørge for, at alt ikke ender i kaos.

08:35  

Humf
Humf Tegnefilm for børn. Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

08:45  

Babar
Babar Tegnefilm med danske stemmer.

 
DR1

09:00  

De flyvende læger (65:224)
De flyvende læger (65:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

09:45  

Kystvagten (21:68)
Kystvagten (21:68) Narkosmugling, ulovligt fiskeri, menneskesmugling, ueksploderede miner og sågar terrorisme. Det er blot nogle af de problemer, der møder kaptajnløjtnant Mike Flynn og resten af besætningen på patruljebåden HMAS Hammersley, når de dagligt overvåger farvandet omkring Australiens kyster. Også blandt besætningen går bølgerne af og til højt. For det kan være sin sag at leve sammen i månedsvis på meget lidt plads.

10:25  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

10:30  

Antikkrejlerne (26)
Antikkrejlerne (26) Hver uge rejser to antikvitetseksperter med 200 pund på lommen til en egn af Storbritannien for i små antikvitetsbutikker at gå på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjenenste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (27)
Antikkrejlerne (27) Hver uge rejser to antikvitetseksperter med 200 pund på lommen til en egn af Storbritannien for i små antikvitetsbutikker at gå på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjenenste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Kontant
Kontant Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen sætter fokus på forbrugernes dagsorden, følger deres klager, kommer med gode råd, undersøger og giver overblik. Vært Jakob Illeborg. www.dr.dk/kontant

11:30  

Kina om Kina (6:8)
Kina om Kina (6:8) Kina er en stor kulturnation, men kunstnerne kæmper med både selvcensur og statscensur.

DR3

11:20  

Fif TV (5)
Fif TV (5) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Plak, tandsten, caries og GEBIS. Det er fire ting, vores vært Ragnhild Gjettermann gerne vil undgå. Derfor har hun inviteret en tandlæge i studiet for at lære hende at børste tænder.

11:50  

Spørg mig om alt (4:8)
Spørg mig om alt (4:8) Hvad hvis du kunne spørge en ung mand, som knalder med gifte mænd, om alt, og han skulle svare på ALLE spørgsmål uden filter? Aftenens hovedperson tror ikke på det monogame parforhold. Han tager ofte ud på Amagerfælled og har sex med mænd, der har kone og børn. Han har sagt ja til at stille op LIVE på DR3. Her vil han fortælle sin historie og stå ansigt til ansigt med de spørgsmål, du sidder med derhjemme.

DR K

09:15  

Hatten i skyggen (5:8)
Hatten i skyggen (5:8) - en improviseret komedie om livet i et lille fængsel med HATTEN RUNDT-holdet. Hvad er der i sportstasken under gulvtæppet? Hvordan reagerer Ramboni, når han bliver bundet? Og hvorfor hypnotiserer Luffe Gøgler? Sendt første gang 2002

09:40  

Fra kolonimagt til kolonihavemagt (4:8)
Fra kolonimagt til kolonihavemagt (4:8) Nyt satireshow af Anna Neye (kendt fra NormalerWeize). Oplev nogle af de største danske helte i et helt nyt lys, blandt andre Christian den 4., Grevinde Danner og Stauning. Danmarkshistorien bliver aldrig den samme igen. Manus og Ide Anna Neye. Instruktør Rasmus Horskjær. Sketchforfatter Asger Kjær. Producent Thomas Hedemann. Medvirkende: Anna Neye, Helle Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

10:00  

Hvornår var var det nu det var
Hvornår var var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. gesims-duers attak på Amalienborg, en ny slags grammofonplader, boksning med kniv og gaffel, og om Poul Reichhardt, der genopfører sin debut. Redaktion: Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

10:30  

Ordet på bordet (1:5)
Ordet på bordet (1:5) Thomas Eje, Sonja Oppenhagen og Lise-Lotte Norup leger ordskjul med tre gæster, Lise Nørgaard, Georg Poulsen og Tonny Landy under skarp bevogtning af værten Henrik H. Lund. Sendt første gang 1994.

11:05  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35) "Begyndelsen til det nye Europa" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Giganten i Bruxelles begyndte som et småt, men krystalklart projekt med ét formål: Aldrig mere krig! Det nye Europas åndelige fædre fyldte deres egne børn med europæiske idealer under deres opvækst. Tre af disse børn er stadig venner og taler om deres barndom og fædrenes visioner om Europa.

11:45  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35) "Tørsten efter frihed" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) På den 20. partikongres i 1956 åbnede Nikita Khrusjtjov for en kritik af Stalintidens terror, der vakte genklang i hele verden, ikke mindst i Østeuropa. En tidligere generalsekretær for det polske kommunistparti erindrer, at ' vi var villige til at gå langt, men der var grænser'. Men hverken polakkerne eller ungarerne ville stoppe på halvvejen. I juni greb polske arbejdere til våben, og i oktober udbrød der revolution i Ungarn.

DR Ultra

09:30  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard

09:45  

Mig og min robot
Mig og min robot Kakerlak-kaos.

10:00  

Store NØRD
Store NØRD Værter: Simon Bressendorf og Søren Thor Jørgensen. Ja - vi nørder igennem! Giver fuld gas på maskiner og eksperimenter, udsætter os selv for alle naturens kræfter og bygger de vildeste opfindelser.

10:30  

Oscars oase
Oscars oase

10:40  

Dagens ret
Dagens ret Pasta Carbonara Jose og Chris tager os i dag med til Italien. Ud over at fortælle sjove historier fra deres ferier, viser de også, hvor nemt det er at lave den lækkert ret pasta carbonar, som findes verden ovre på alverdens menukort og er en af deres absolut favorit retter.

10:50  

Ultras bedste (21)
Ultras bedste (21) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet møde Agnes, der opdager en stand up komiker under sin seng, og så får du et rigtig godt trick til, hvordan man kan overtale sine forældre til stort set hvad som helst.

11:05  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:30  

Voksenfælden II
Voksenfælden II Voksenfælden er tilbage med en ny sæson, hvor to hold af børn konkurrerer om at være bedst til at teste de voksne - og filmer det hele med skjult kamera. Børnene fra Voksenfælden tester de voksnes intimsfære og deres tålmodighed, når de beder om hjælp til en skole opgave, men i virkeligheden forsøger at røre de voksnes hår i så lang tid som muligt. De tester også om voksne vil bruge deres dyrebare løbetid på at hjælpe en stakkels motionist, der pludseligt er kommet til skade.

11:50  

Junglebanden
Junglebanden

DR Ramasjang

09:00  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

09:15  

Hvem er skurken? (6:7)
Hvem er skurken? (6:7) Hjælp Kristian med at løse mysteriet om Shanes forsvundne limpistol. Se med og skynd dig ind på dr.dk/ramasjang og klik på den skurk, der lyver.

09:30  

Y's Fantom Farmor (1:3)
Y's Fantom Farmor (1:3) Y keder sig - det er sommerferie - og hendes storebror synes, hun er vild barnlig og uinteressant. Heldigvis kommer Y's hemmelige Fantom Farmor hende til hjælp. Hun gi'r Y et opmærksomhedstrick, som ikke kan undgå at vække broderens interesse. Medvirkende: Fantom Farmor: Anne Marie Helger. Y: Sofie Trier. Manuskript og instruktion: Natasha Arthy.

09:45  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

09:55  

Postmand Per
Postmand Per Per sidder fast. Fru Madsen har købt en hundefløjte, så hun kan få lidt styr på Bonnie. Men Per kommer ved en fejltagelse til at stikke den i lommen. Det ender dog med, at han får vældig meget brug for den.

10:15  

Det kongelige spektakel (8:10)
Det kongelige spektakel (8:10) Det er nat i Det Kongelige Spektakel - alle går til ro, men Habibi kan ikke sove. Månen er fuld - og det vrimler med natte lyde! Habibi må vække Kong Villy - og det bliver til både bål, pølser og en røverhistorie! Se om det lykkes, at gøre Habibi rigtig træt.

10:25  

Ramajetterne
Ramajetterne Hr. Skæg har flyskræk. Der er store problemer i Ramasjang Lufthavn. Hr. Skæg skal rejse til Kina for at hente kinesiske tegn, men flyskræk truer med at sætte en stopper for hele turen.

10:50  

Dyrenes ø (9:13)
Dyrenes ø (9:13) Der kommer to papegøjer til øen, men desværre hader de hinanden. Til gengæld bliver gribben forelsket i den ene... Tegnefilmsserie med danske stemmer om en gruppe dyr, som på en flydende ø forsøger at slippe væk fra menneskenes forfølgelser.

11:15  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten Postmand Per og mudderpølen.

11:30  

Ramasjang Mysteriet
Ramasjang Mysteriet Hvor er Georgs badekar? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium. www.dr.dk/ramasjang

DR1

12:00  

Antikduellen (20:30)
Antikduellen (20:30) To af landets mest erfarne antikhandlere har - mandag til torsdag - hver fået 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer fik de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder blev den antikhandler med de bedste vurderinger. Men det hele afgøres først her på ugens sidste dag, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Peter Ry fra Brugtvare Terminalen i Viby mod Mads Holst, som har forretningen Green Square i København. De har været på skattejagt i Aarhus, Frederikshavn, Kolding og på Amager. Og nerverne sidder uden på tøjet - for hvem har i virkeligheden gjort de bedste handler - og sidder de rigtige købere til at byde på tingene i salen i dag? Sendt første gang 24.05.13

12:30  

I hus til halsen (1:8)
I hus til halsen (1:8) Efter over 10 års samliv blev parret Niels og Helle skilt for 4 år siden. Udover to børn ejer de hus sammen i Greve. Et hus der stadig 4 år efter skilsmissen binder dem ufrivilligt sammen og gør, at hverken Niels eller Helle kan komme videre med livet. Parcelhuset har været til salg i over 800 dage - og salget er gået helt i stå. Det er både en psykisk og økonomisk belastning for skilsmisseparret, der begge er tæt på et sammenbrud. Programmets eksperter designeren Anders Faarborg og ejendomsmægleren Jesper Nielsen har nu taget en uge ud af kalenderen for at gøre alt hvad de kan, for at hjælpe familien ud af den klemte situation, og forhåbentlig få deres hus solgt, så Niels og Helle kan komme videre i livet.

13:15  

Hammerslag 2011 (1)
Hammerslag 2011 (1) I aftenens udsendelse skal der først sættes pris på et lille byhus, som trods det danske boligmarked er solgt meget hurtigt og til prisen - og den er høj! Næste ejendom er et lille bindingsværks hus, lidt udenfor Århus i et af Danmarks mest velhavende områder. Sidste bolig er en fantastisk villa i liebhaverkvarteret Risskov. Sendt første gang 19.04.11

13:45  

Dommer John Deed (25:25)
Dommer John Deed (25:25) Den idealistiske højesteretsdommer John Deed lader sig overtale til at genoptage en sag om en soldat, der blev syg af en vaccine, som hæren gav ham. Efterhånden som Deed graver i sagen, gør han flere og flere dystre opdagelser. Men den stædige dommer er oppe imod stærke kræfter, der er parate til at gå langt for at forhindre sandheden i at komme for en dag.

DR2

12:00  

Kina om Kina (7:8)
Kina om Kina (7:8) Kina slås med alvorlige miljøproblemer som luftforurening og vandmangel, men arbejder også på at løse dem, bl.a. ved at investere i solenergi og andre former for alternative energiformer.

12:30  

Jimmys helte (5:6)
Jimmys helte (5:6) Jimmy Doherty tager rundt i Storbritannien for at udforske, hvordan fremtidens landbrug kommer til at tage sig ud. I det skotske højland er der en fantastisk udsigt, men det er hårdt at drive landbrug i det smukke landskab. Skotske landmænd går i spidsen får nye måder at sikre et bedre udbytte af magre jorde og samtidig beskytte det ofte sårbare landskab.

13:30  

Jimmys helte (6:6)
Jimmys helte (6:6) Jimmy Doherty tager rundt i Storbritannien for at udforske, hvordan fremtidens landbrug kommer til at tage sig ud. Landskabet i den vestlige del af England er som taget ud af en billedbog om det landlige Storbritannien. Men det er også en region fuld af landmænd med mindre bedrifter, men fuld af gode ideer om, hvorfor fødevareproduktionen nødvendigvis må ændre sig og hvordan.

14:30  

24 timer vi aldrig glemmer: Da Anker endte i Saddams sofahjø
24 timer vi aldrig glemmer: Da Anker endte i Saddams sofahjø I november 1990 er 32 danskere fanget i Saddam Husseins kløer. Krigen mod Irak er på vej, men danskerne må ikke forlade det stadig mere kaotiske land. Da tiden er ved at løbe ud, rejser Danmarks tidligere statsminister Anker Jørgensen til Irak for at forhandle med Saddam - på egen hånd og mod den danske regerings vilje. Hans mål er at få danskerne hjem. Men hvor mange kan han få ud? Og hvem må blive? I 24 timer vi aldrig glemmer får du historien om det største danske gidseldrama i vor tid - time for time. Tilrettelæggelse: Janus Køster-Rasmussen.

DR3

12:20  

Tricktyvens fif
Tricktyvens fif En bølge af tricktyverier er skyllet ind over Storbritannien de seneste år. Det anslås, at tricktyverier koster briterne omkring 3,5 milliarder pund om året. De udspekulerede svindelnumre spænder lige fra falske betjente, der snører folk på gaden til online computersvindel. Følg en politienhed i London, der forsøger at komme tricktyverierne til livs.

13:05  

Ripper Street (13)
Ripper Street (13) Et brutalt mord på et ungt cykelbud bringer inspektør Reid på sporet af en større prostitutions-ring. Reid dykker stædigt ned i sagen og opdager under sin efterforskning, at nogle af byens finansfyrster er indblandet i den ubehagelige sag. Samtidig bliver Jackson mere og mere desperat i sin søgen efter måder, hvorpå han kan komme ud af sin gæld til Silas Duggan.

13:55  

Ripper Street (14)
Ripper Street (14) En række kirker og synagoger bliver vanhelliget og brændt af i Whitechapel, og politiinspektør Reid frygter, at en religiøs krig er brudt ud. I mellemtiden er Drakes nyfundne lykke truet, da en mystisk person fra Drakes nye kones fortid pludselig gør sin entre i Whitechapel.

14:45  

Cherry
Cherry

DR K

12:20  

En verden fyldt med ord (5:5)
En verden fyldt med ord (5:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Denne gang handler det om menneskets evne til at fortælle historier. Det har vi altid gjort; først med stemmen og senere også med skriften. Litteratur er dog ikke kun underholdende, men også en kilde til dyrebar viden om os selv, vores historie og den verden, vi lever i.

13:20  

Taxa (20:56)
Taxa (20:56) Lotte er anklaget for drabet på Claus, og retssagen er startet - selv om Nina har taget over som hendes forsvarer, er anklageren godt på vej til at overbevise nævningene om, at Lotte ikke handlede i nødværge. På Krone-Taxa accelererer konflikten med de nye vognmænd - hvem er det, der øver hærværk på deres vogne? Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ann Eleonora Jørgensen, Ole Lemmeke, Laura Christensen, Troels II Munk, Claus Bue, Torben Jensen, Benny Hansen, Dorte Højsted, Jens Jørn Spottag, Birthe Neumann, Christine La Cour, Jens Zacho Boye og Jørn Faurschou. Manuskript: Søren Sveistrup og Stig Thorsboe. Instruktion: Jørn Faurschou. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:00  

Taxa (21:56)
Taxa (21:56) Retssagen om drabet på Claus nærmer sig sin afslutning, og det ser ikke godt ud for Lotte - Nina anbefaler hende at ændre forklaring for at få en kortere straf. Fie er gået i hårdknude, selv om Mike gør, hvad han kan, for at hjælpe - men hvad er det, Fie skjuler? På Krone-Taxa er der stadig store problemer med de nye vognmænd, på flere forskellige måder. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ann Eleonora Jørgensen, Laura Christensen, Ole Lemmeke, Troels II Munk, Benny Hansen, Jens Jørn Spottag, Tammi Øst og Caroline Drasbæk. Manuskript: Søren Sveistrup, Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Jørn Faurschou. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:40  

Hvornår var var det nu det var
Hvornår var var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. gesims-duers attak på Amalienborg, en ny slags grammofonplader, boksning med kniv og gaffel, og om Poul Reichhardt, der genopfører sin debut. Redaktion: Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

DR Ultra

12:00  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

12:15  

Riisings flotte talkshow II (3)
Riisings flotte talkshow II (3) Jacob Riisings talkshow er i forvejen et af de flotteste af slagsen. Men det bliver med garanti endnu flottere, når Jacob får besøg af to ekstra-flotte fyre, nemlig tv-værten Anders Lund Madsen og sangeren Christopher. Ud over at en af de to gæster skal en tur i tønden i den gode gamle leg "Rul En Kendt", så vil Jacob også finde ud af hvorfor Anders Lund Madsen har over 200 fisk derhjemme, hvordan Christopher fik en pladekontrakt og forsøge at overtale Christopher til at lade Jacob og Anders være dansere, når Christopher går på scenen og synger "Told You So".

12:45  

Tintin
Tintin Tintin og Picarorerne (1:2) Tintin og hans venner bliver taget til fange af en farlig diktator. Men lederen af oprørsbevægelsen er Tintins ven.

13:10  

Redakai
Redakai

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik
Unik Nadija er 12 år gammel og har den meget sjældne sygdom: Ichthyosis. Det betyder, at kroppen ikke kan svede! Hendes hud skaller derfor hele tiden af. Nadija skal hver dag smøre sig ind i masser af creme, og når det er rigtig varmt, medbringer hun altid en forstøver med vand til at køle sig ned med. Heldigvis er Nadija elitesvømmer og elsker at være under vand, hvor hun faktisk også har det bedst. Sammen med værten Sofie Linde skal Nadija til årets første elite-svømmestævne, hvor hun håber at slå sin egen rekord. www.dr.dk/unik

14:20  

Uglen
Uglen Spektak-ugl-ære kålorme.

14:30  

Danni (2:4)
Danni (2:4) Sebbe og nabopigen Danni begynder langsomt at lære hinanden at kende. De bliver venner, og Danni fortæller Sebbe en stor hemmelighed... Spørgsmålet er, om Sebbe kan holde på hemmeligheden overfor hans bedste ven Kevin, der også er forelsket i Danni? På hjemmefronten er der andre problemer i kærlighedslivet. Sebbe opdager, at hans mor har en affære. Sebbes far finder ud af det og smider Sebbes mor ud. Medvirkende: Sebbe: Frederik Damm Wetterstein Danni: Emma Høeg Sebbes far: Nikolaj Lie Kaas Sebbes mor: Camilla Bendix Erik: Dick Kaysø Kevin: Lucas Munk Billing Instruktion: Poul Berg Manuskript: Asbjørn Agger og Poul Berg

DR Ramasjang

12:00  

Monster Buster
Monster Buster Nu er det MonsterBuster-tid! Med leg, sjov og grin hjælper de tre seje og søde MonsterBustere børn af med fantasimonstre, der gemmer sig under senge og i drømme. Nkolaj er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster Viktor Blodmonster, der driller ham om aftenen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

12:15  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Australien er et kæmpe land, faktisk et helt kontinent. Der lever en masse pungdyr som kænguruer og koalabjørne, og så har man en stor flot opera. Bjørnetimen får også besøg af nogle operastjerner, nemlig Winnie Merete Barrett og Bo Nanfred. Manuskript og medvirken: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Producer: Birgit Jensen.

12:45  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

13:05  

Blyppernes første år (8:10)
Blyppernes første år (8:10) Romantik og kartoffelmos. Vivi finder ud af, at det er vigtigt, at hun og Tom ikke hele tiden taler om Blypperne, men at de også hygger sig sammen. Tom synger "To lys på et bord", og agenterne synes, at det er synd, at Blypperne altid skal sove, så de går i gang med en ny plan. Medvirkende: Hella Joof og Peter Frödin. Manuskript: Kit Goetz. Instruktion: Ulla Raben

13:35  

Skæg med bogstaver
Skæg med bogstaver Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet A, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog, og så mangler han noget aske på sin øde ø. www.dr.dk/oline

13:55  

Onkel Rejes Sørøvershow (4)
Onkel Rejes Sørøvershow (4) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Sara, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne guldur, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og Den Skæggede Havfrue. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt.

14:20  

Klassen (4:7)
Klassen (4:7) Kathrine har skrevet sit første kærestebrev til Kristoffer. Hun lægger det i hans taske og håber på, at han finder det, når de skal spise frokost.

14:35  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Bamse kigger i sin huskebog, om dengang han lavede sit skæve bord, og da Aske reddede ham fra en farlig "slange". Medvirkende: Christian Damsgaard, Søren Hauch-Fausbøll, Pernille Skov og Aske Bentzon. Manuskript: Elin Bing og Hanne Willumsen. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:30  

Fader Brown (40)
Fader Brown (40) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:15  

Fader Brown (41)
Fader Brown (41) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:00  

Downton Abbey IV (2:10)
Downton Abbey IV (2:10) Mary er ved at komme ud af sin skal efter Matthews død. Hun begynder at interessere sig for driften af godset, men møder modstand fra sin far. Samtidig dukker der et brev op, der afslører, at det var Matthews ønske, at Mary skulle være hans enearving - og dermed ejer af halvdelen af godset. Men er brevet retsgyldigt?

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:20  

Paul Merton i Europa (1:6)
Paul Merton i Europa (1:6) Den charmerende britiske skuespiller og tv-vært Paul Merton har opdaget, at hans viden om den vidunderlige del af verden, hvor han selv bor er sørgelig ringe for at sige det mildt. Det råder han bod på ved en rejse rundt i Europa, der bringer ham til Irland og videre til Tyskland. Der fra går turen til Italien og Frankrig for at slutte i Spanien.

16:10  

Jamies mad på 15 minutter (38)
Jamies mad på 15 minutter (38) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

16:35  

Jamies mad på 15 minutter (40)
Jamies mad på 15 minutter (40) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2 Dagen lægger tankevækkende perspektiv på dagens vigtigste begivenheder.

DR3

17:10  

Planet Science: Saturns hemmeligheder
Planet Science: Saturns hemmeligheder Saturn er solsystemets næststørste planet og også en af de mest gådefulde planeter i solsystemet. I 1997 sendte NASA den avancerede rumsonde Cassini-Huygen af sted mod Saturn i håb om at kunne udforske planetens atmosfære, dens enorme ringsystem og utallige måner. Og ultimativt finde ud af hvordan livet i vores verden er opstået. Se hvad videnskabsfolkene er nået frem til.

DR K

15:10  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært. Med indslag om nye danske tog, Kirsten Walther og den moderne teknik, katastrofe i det sønderjyske, Helle Virkner, der interviewes af Karl Bjarnhof, den utrolige trio Swedanes, flystyrt i København og amerikanermad i Moskva. Redaktion: Marianne Kemp, Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

15:40  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg med Hans V. Bischoff som vært og indslag om et kendt teater, der skifter bestyrelse, om en lige så kendt politiker som sangstjerne, om krigen i Tunis, om sære materialer til cykeldæk, om storbrand på Christianshavn, og om Cirkus Buster og Busters lille søn. Redaktion: Marianne Kemp, Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

16:05  

Danmark i Den Kolde Krig (3:12)
Danmark i Den Kolde Krig (3:12) Atombomben blev modtaget med begejstring, da den sprang første gang og satte en stopper for Anden Verdenskrig. Og der skulle gå mange år før protesterne mod bomber og oprustning for alvor begyndte. Mærkeligt nok var videnskabsmændene, der opfandt bomben, de første til at protestere. Senere fulgte befolkningen med, og i starten af tresserne begyndte i Danmark de første marcher mod atomvåben. Tilrettelæggelse: Anne Lea Landsted.

16:45  

Danmark i Den Kolde Krig (4:12)
Danmark i Den Kolde Krig (4:12) I sommeren 1951 landsatte amerikanerne over 12.000 bygningsarbejdere og soldater ved den lille danske koloni Thule. Grønlands befolkning blev forøget med 50 procent. Forud var gået et politisk spil, som danskerne tabte. Amerikanerne satsede alt for at overtage et lille stykke af kongeriget Danmark. Danskerne der boede i kolonien og de centrale embedsmænd fortæller historien om dengang amerikanerne kom. Tilrettelæggelse: Søren Bruun.

17:25  

Tempelriddernes sidste slag
Tempelriddernes sidste slag I slutningen af 1100-tallet fandt der et lidet kendt slag sted i en militær befæstning ved Jordan-floden mellem Tempelridderne og den muslimske leder Saladins tropper. Nye udgravninger tyder imidlertid på, at dette slag havde umådelig betydning i samtiden, og sandsynligvis betød både tabet af Jerusalem og begyndelsen til enden på Tempelridderordenen. Tempelridderne var pavens private hær, og i mere end halvtreds år beskyttede de Jerusalem og pilgrimme på besøg i det hellige land. I 1178 brød ridderne en skrøbelig våbenhvile mellem Jerusalems konge Baldwin IV og Saladin ved at starte bygningen af en befæstning ved Jordan-floden meget tæt på Saladins hovedstad Damascus.

DR Ultra

15:00  

Skråt op på 3. (1)
Skråt op på 3. (1) Et nyt TV-håb Christian inviterer dig Skråt op på 3. og ind i sin lejlighed, hvor han bl.a. får besøg af Bimlodi, der skal have hjælp til noget på facebook. Svenning Bubandt laver elendige drengestreger, Kokken Uden Arme serverer hotdogs til Sofie Linde; og så slikker Haggis Svensson bestemt IKKE på en øgle.

15:20  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

15:35  

Lovens vogtere
Lovens vogtere Tegnefilm.

15:55  

Junglebanden
Junglebanden

16:05  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo Martin, den trofaste mammut.

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts Krokodillemor

17:35  

iCarly
iCarly

DR Ramasjang

15:00  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Rottelort, kildevand og skarv. Martin og Ketil sejler op af åen. Ketil vil videre, mens Martin vil sidde stille og kigge på dyrelivet. Hvad mon der gemmer sig under jorden i Dr. Pjuskebusks køkkenhave? Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller og Ketil Teisen. Producer: Lars Ostenfeld.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at skildpadden kan blive 100 år. Ta´ med Lille Nørd ud og svømme med havskildpadder og se om det lykkes Anders og Katrine at hjælpe skildpaddeungerne sikkert ud til skildpaddebørnehaven.

16:00  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:05  

Gurli Gris
Gurli Gris

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington Hiv ohøj Harry

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Rosa og Kristian kaster sig ud i dyst for at finde ud af, hvem af dem, der er mest ligesom Robin Hood. Måske får vinderen et kys af lady Marion?

17:01  

Rosa fra Rouladegade
Rosa fra Rouladegade Hvis man vil overraske nogen med en kage, så er Rosa den helt rigtige at besøge. Så det gør Martin. Han vil nemlig gerne bage en kage til sin morfar. Sammen forklæder de sig som fugleskræmsler og sniger sig ind på morfars gård, for at finde ud af hvad kagen skal smage af og hvordan den skal se ud.

17:35  

Sofus
Sofus Sofus lander hos Niinu, der bor med sin familie i Grønland. Niinu skal sammen med sin fætter Duda prøve at køre en rigtig hundeslæde. Men når de store slædehunde gør meget højt, er det godt at have en voksen til at hjælpe sig. Niinu giver Sofus en farvelgave, så han ikke fryser i den dybe sne.

17:50  

Dina Detektiv
Dina Detektiv Dina er syv år og kan lide at løse mysterier i blokken, hvor hun bor. Der er loppemarked i blokken og pludselig forsvinder flere ting fra loppemarkedet. Dina selv bliver mistænkt for at have taget en af tingene; nemlig sit eget gamle legekomfur. Hvem er tyven? Dina undersøger sagen.

17:55  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der har uro i kroppen.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit får Klaus Pedersen fra Aars Landboauktion problemer, da dyrlægen bliver væk. Liselotte Møller fra netauktionshuset Lauritz.com forsøger at få nogle eksklusive sølvbrocher med på auktion. Og Ole Mortensen har problemer med nerverne inden dagens auktion, og det går ud over maven. Sendt første gang 25.04.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

Kender Du Typen? (2:10)
Kender Du Typen? (2:10) Hvilken kendt dansker taler til sin stuebirk, vasker sine gummisko med speciel shampoo og elsker hot sauce? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup finde ud af, når de tager på opdagelse i en stor, nyrenoveret lejlighed på Nørrebro. Vært: Mads Steffensen

20:45  

En vej - to verdener (1:4)
En vej - to verdener (1:4) Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der store forskelle i levestandard, og nogle gange lever vi endda helt tæt - side om side. I Århusforstaden Brabrand ligger Hejredalsvej og som en usynlig mur skærer den sig igennem boligkvarteret og deler det i to verdner. På den højre side finder vi boligblokkene, hvor hver femte lever i fattigdom, hvor mange er arbejdsløse og på overførselsindkomster. På den modsatte side ligger villakvartererne med haver, hvor de mere velhavende danskere bor. I "En vej - to verdener" følger vi en række familier på begge sider af Hejredalsvej. På hver side forsøger de at få det bedste ud af livet, men hvad betyder de forskellige livsvilkår for mulighederne for at opnå det gode liv?

DR2

18:30  

Palme (1:3)
Palme (1:3) Svensk dokumentarserie fra 2012 Det er snart 25 år siden Olof Palme blev skudt på åben gade en februaraften i Stockholm. Det var det første mord på en toppolitiker i Norden. Det rystede alle. Og for Sverige betød det begyndelsen på en ny tid. Filmen "Palme" handler om Palmes liv og tid. Om det Sverige han formede. Og om en mand som skabte historie også langt udenfor Sveriges grænser.

19:30  

Skeletterne i SKAT (2:3)
Skeletterne i SKAT (2:3) I ti år har skandalerne hobet sig op hos SKAT. Lige nu mangler SKAT over 78 milliarder i ubetalt gæld, imens milliardskandaler med udbytteskat og momssvindel regner ned over organisationen. Retssikkerheden og velfærdssamfundet betaler prisen. Nu går DR2 sammen med journalist og vært Thomas Buch-Andersen på jagt efter på det simple, men vigtig spørgsmål: Hvorfor? Her i første afsnit af af tre i dokumentarserien 'Skeletterne i SKAT'.

20:45  

Lægen flytter ind (3:6)
Lægen flytter ind (3:6) 58 årige Steen lever livet lidt for godt med god mad og vin hver dag, og det har for længst sat sine spor. Vægten har passeret de 100 kilo, og det trykker for brystet, men Steen er ikke til at drive til lægen. Hans kone er efterhånden alvorligt bekymret, så praktiserende læge Charlotte Bøving flytter ind for at hjælpe Steen før det er for sent.

DR3

18:30  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

19:10  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:35  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:55  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

20:20  

Ultimate Rush III
Ultimate Rush III Kig med og få svaret på, hvad der får nogle ekstremsportsudøvere til at sætte livet på spil for deres sport.

20:45  

Oscar-stjernerne 2016
Oscar-stjernerne 2016

DR K

18:15  

Riddertiden (3:3)
Riddertiden (3:3) 'Kys mig i røven' sagde ridderen Götz von Berlichingen ifølge digteren Goethe til en embedsmand. Respektløsheden er et tegn på de skiftende tider. Ligesom sine forfædre er von Berlichingen bestemt til at kæmpe for Gud og fædreland. Men hvem skal betale for den dyre rustning, hestene og ridderslottet? De nye tider og en ny form for krigskunst gør ridderne arbejdsløse, og mange falder i begyndelsen af 1500-tallet tilbage i armod. Selv forsøger Götz sig med røveri og pengeafpresning for at bibeholde sin overdådige livsstil.

19:05  

Hvordan vikingerne ændrede verden (3:3)
Hvordan vikingerne ændrede verden (3:3) Som søfarende og købmænd revolutionerede vikingerne handelen og ikke mindst handelsruterne i middelalderen og nåede Amerika 500 år før Columbus. Vikingernes dårlige ry som udelukkende morderiske og plyndrende nordboere bygger på en misforståelse. I stedet tegner kilderne et billede af et tolerant folk med et omfattende handelsnetværk, der strakte sig ned gennem hele Europa, og med lette, manøvredygtige skibe, der ikke havde sin lige gennem 900 år. Som datidens bedste søfolk, modige opdagelsesrejsende og erfarne handelsmænd, har de sat deres præg overalt.

19:55  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

20:00  

Oldtidens Grækenland (1:3)
Oldtidens Grækenland (1:3) Den klassiske filolog Michael Scott rejser til Athen for at undersøge dramaets og teatrets vugge i oldtidens Grækenland fra det 6. århundrede f.v.t til det 2. århundrede efter. Skuespillene skulle fra begyndelsen mere end at underholde. De var reaktioner på virkelige begivenheder, der var en drivende kraft i historierne - og de var dybt forbundet med det athenske demokrati. Faktisk er historien om teatret også historien om bystaten Athen.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

18:10  

Hollywoods vildeste dyr (7)
Hollywoods vildeste dyr (7) Det handler om fugle i dagens afsnit af Hollywoods Vildeste Dyr. Store fugle. Vi møder fuglemanden Tony, som træner de største ørne og ugler til alle de store Hollywood film blandt andet Harry Potter. Senere besøger vi et kæmpe træningsanlæg for de sejeste filmelefanter, og her får Joakim sin sag for. Er du måske nogensinde blevet pruttet i hovedet af en elefant?

18:30  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

18:35  

Sam & Cat II (5)
Sam & Cat II (5) Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

19:00  

Isas Stepz (36)
Isas Stepz (36) Isa vinder 4.000 kr. på et skrabelod, og beslutter at de andre må konkurrere om hvad pengene skal bruges til. Men hun er selv mere optaget af Marcos klassekammerat Juliana, som Isa synes har det alt for sjovt sammen med Marco.

19:20  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Tag din indre nørd i hånden og gæt med, når Kvit eller Dobbelt igen ruller over skærmen på DR Ultra. I dagens program skal du møde Fie, der stiller op i vampyr-serien Twilight. Du kan også se, hvordan Frederik klarer sig, når han svarer på spørgsmål om jagt.

20:00  

BESAT AF: 5SOS
BESAT AF: 5SOS Fire fans på 13-14 år kan ikke få nok af Australiens nye kronede pop-punk kvartet 5 Seconds of Summer, for de er besatte af de fire drenge i de stramme sorte jeans, som siger nej tak til playback og faktisk selv spiller på deres instrumenter. Nu rykker Lærke, Elisa, Anna Kaisa og Liv deres plakatfyldte pigeværelser direkte ind i et tv-studie, for de skal battle mod hinanden i en duel på nørdet viden om deres store idoler! Værten Sofie Østergaard har selvfølgelig fået hjælp fra en masse "5SOS'fams" til at lave nogle ultra svære spørgsmål, som giver de fire fangirls sved på panden!

20:30  

Wolfblood
Wolfblood

DR Ramasjang

18:05  

F for får
F for får Lopper

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Du er genial, Hugo!

18:35  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den Sure Mand i det store hus har taget alle børnenes bamser og vil bruge dem som brænde i pejsen. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få bamserne tilbage.

19:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om den hemmelige træhytte.

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Hold da op, hvor kan Holger Hare løbe stærkt. Bare han ikke har så travlt, at han glemmer noget.

19:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Dejlige minder.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Horisont
Horisont

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Kriminalinspektør Banks: Et spor af ild
Kriminalinspektør Banks: Et spor af ild To flodpramme raseres af en påsat brand. På begge både finder politiet et forkullet lig. Men hvilket af de to ofre var morderen ude efter? Den ensomme boghandler eller den unge, narkopåvirkede kvinde? Kriminalinspektør Banks og hans unge kollega Annie Cabbot går på jagt efter svaret. Alan Banks: Stephen Tompkinson. Annie Cabbot: Andrea Lowe. Winsome Jackman: Lorraine Burroughs. Instruktion: Paul Whittington.

DR2

22:00  

Skeletterne i SKAT (3:3)
Skeletterne i SKAT (3:3) I ti år har skandalerne hobet sig op hos SKAT. Lige nu mangler SKAT over 78 milliarder i ubetalt gæld, imens milliardskandaler med udbytteskat og momssvindel regner ned over organisationen. Retssikkerheden og velfærdssamfundet betaler prisen. Nu går DR2 sammen med journalist og vært Thomas Buch-Andersen på jagt efter på det simple, men vigtig spørgsmål: Hvorfor? Her i første afsnit af af tre i dokumentarserien 'Skeletterne i SKAT'.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

DR3

21:30  

Oscar 2016 højdepunkter
Oscar 2016 højdepunkter

23:00  

Mord på film: James Bond
Mord på film: James Bond DR3 faktatjekker de mest urealistiske scener fra film og serier. Værterne Sigurd og Snake går James Bond efter i sømmene, når de kaster sig ud fra Esbjerg havn for at se, om man kan overleve et fald som i Skyfall. De får stjålet faldskærme i frit fald som i Moonraker, og så skal de forsøge at stikke af fra en af Danmarks bedste skiløbere, Sophie Fjeldvang-Sølling, mens de sidder i en cellokasse.

23:30  

Crazy Ex-Girlfriend (12:18)
Crazy Ex-Girlfriend (12:18) Amerikansk komedieserie fra 2015.

DR K

21:00  

Livet i middelalderen - fødsel (1:3)
Livet i middelalderen - fødsel (1:3) Når en kvinde i middelalderen gik i fødsel var der ingen hjælp at hente i form af desinfektionsmidler til at forhindre infektioner eller nogen form for smertestillende midler. En fødsel var det farligste tidspunkt i en kvindes liv, især for de adelige og kongelige, der for nogens vedkommen endnu ikke var fyldt 14 år, før de fødte deres første barn. Fødslen var et rent kvindeanliggende. Smerterne var straf for arvesynden, så for at komme gennem dem, havde en gravid kvinde både brug helgernes velvilje og Guds velsignelse.

22:00  

Anden Verdenskrig i farver (4:13)
Anden Verdenskrig i farver (4:13) Trods ikke-angrebs-pagten invaderede Tyskland i juni 1941 Sovjetunionen og indledte historiens blodigste landslag. De tyske styrker fejede gennem landet og stod i løbet af få måneder udenfor Moskva. Men så satte den russiske vinter ind og fangede den tyske hær i sommeruniformer samtidig med, at general Sjukov indledte et uventet modangreb. I sommeren 1942 fortsatte den tyske hær sin offensiv, men led et sviende nederlag i februar 1943, da general Paulus sammen med 200.000 mænd fra den sjette arme blev omringet og måtte overgive sig ved byen Stalingrad efter fire måneders blodig byguerillakrig. Tyskland forsøgte endnu en offensiv i sommeren 1943, men led i historiens største kampvognsslag endnu et nederlag ved byen Kursk. Herefter var den tyske hær på tilbagetog over hele Østfronten.

22:55  

Udryddelsen af de europæiske jøder (4:8)
Udryddelsen af de europæiske jøder (4:8) De mange tyske og østrigske jøder bliver i 1941 deporteret til jødiske lejre i blandt andet Letland og Polen. De fleste bliver skudt ved ankomsten, men det tager lang tid, og det tærer på de tyske soldater, der får svære psykiske mén af at stå ansigt til ansigt med jøderne, når de henretter dem. Derfor udtænker Heinrich Himmler en metode, der hurtigt og effektivt kan slå de mange jøder ihjel, der efterhånden hober sig op i de mange lejre.

23:50  

Søens giganter (4:4) - HMS Hood
Søens giganter (4:4) - HMS Hood I skibsbygningens guldalder var skibsværfterne ved floden Clyde ved Glasgow verdensberømte for deres kvalitet. Den skotske skuespiller David Hayman fortæller historien om fire skibe, der blev bygget her, og som hjalp med at holde sammen på imperiet. HMS Hood var en slagkrydser fra 1920, der i begyndelsen af 2. Verdenskrig blev sat til at patruljere i Nordatlanten. Hood blev i 1941 sænket af det tyske slagskib Bismarck. Ud af et mandskab på 1.418 blev tre reddet. I Scapa Flow møder Hayman nogle af de mænd, der på egen krop har oplevet de forfærdelige forhold for mandskabet på de skibe, der skulle beskytte de livsvigtige Nordatlantiske konvojer.

DR Ultra

21:00  

Merlin (64)
Merlin (64) Engelsk eventyrserie for hele familien om den unge troldmand Merlins dramatiske oplevelser i den sagnomspundne middelalderby Camelot.

21:45  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:00  

Bedrag (10:10)
Bedrag (10:10) Energreens konkurs har ramt medierne som et chok, og midt i stormens øje har Mads og Alf travlt med at gennemrode virksomhedens kontorer og ledelsens hjem efter beviser. De afhører Sander og Claudia, men Ulrik går i panik og stikker af, før de kan komme til at snakke med ham. Claudia står ved en skillevej i sit liv - hvad vil det betyde, hvis hun ryger i fængsel? For hende... og for Bertram? Nicky og Bimse skjuler sig for Svenskeren sammen med Jan, Lina og Milas. Kristina ligger på hospitalet, og Mads insisterer på at hjælpe hende som i 'gamle dage'. Serien er uegnet for mindre børn. Medvirkende: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Esben Smed, Nikolaj Lie Kaas m.fl. Manuskript: Jeppe Gjervig Gram, Anders August og Jannik Tai Mosholt Instruktion: Søren Kragh-Jacobsen Se også: Web: www.dr.dk/bedrag Instagram: BEDRAGDR Facebook: https://www.facebook.com/bedragDR Sendes med synstolkning på DR1Syn

00:55  

I farezonen (33:61)
I farezonen (33:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:45  

Spooks (79)
Spooks (79) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:40  

Antikduellen (20:30)
Antikduellen (20:30) To af landets mest erfarne antikhandlere har - mandag til torsdag - hver fået 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer fik de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder blev den antikhandler med de bedste vurderinger. Men det hele afgøres først her på ugens sidste dag, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Peter Ry fra Brugtvare Terminalen i Viby mod Mads Holst, som har forretningen Green Square i København. De har været på skattejagt i Aarhus, Frederikshavn, Kolding og på Amager. Og nerverne sidder uden på tøjet - for hvem har i virkeligheden gjort de bedste handler - og sidder de rigtige købere til at byde på tingene i salen i dag? Sendt første gang 24.05.13

03:10  

I hus til halsen (1:8)
I hus til halsen (1:8) Efter over 10 års samliv blev parret Niels og Helle skilt for 4 år siden. Udover to børn ejer de hus sammen i Greve. Et hus der stadig 4 år efter skilsmissen binder dem ufrivilligt sammen og gør, at hverken Niels eller Helle kan komme videre med livet. Parcelhuset har været til salg i over 800 dage - og salget er gået helt i stå. Det er både en psykisk og økonomisk belastning for skilsmisseparret, der begge er tæt på et sammenbrud. Programmets eksperter designeren Anders Faarborg og ejendomsmægleren Jesper Nielsen har nu taget en uge ud af kalenderen for at gøre alt hvad de kan, for at hjælpe familien ud af den klemte situation, og forhåbentlig få deres hus solgt, så Niels og Helle kan komme videre i livet.

03:50  

Hammerslag i New York
Hammerslag i New York Hammerslag er taget til byen over dem alle, New York. I denne julespecial skal mæglerne gætte priser på de mest fantastiske storbylejligheder, dem man kun kender fra film og tv. Priserne er høje, meget høje. Programmet viser også alt det uden om boligerne, der gør byen helt særlig. Shopping, seværdigheder, mad og spændende mennesker. www.dr.dk/hammerslag Sendt første gang 25.12.10

DR2

00:05  

Dokumania: Det store gangsterfilm-bedrag
Dokumania: Det store gangsterfilm-bedrag En jordansk, konkursramt iværksætter og en arbejdsløs, irsk skuespillerinde udklækker en plan om at bedrage det britiske skattevæsen for 2,5 millioner pund ved at fake en produktion af en spillefilm til 20 millioner pund. Da de kommer under mistanke, beslutter de at bevise deres uskyld ved faktisk at producere en film. De ansætter en tidligere natklubudsmider som instruktør og en række b-skuespillere til en low budget film med titlen 'A Landscape of Lies'. Men er det nok til at overbevise en jury? Ben Lewis' humoristiske dokumentar er en klassisk svindlerkomedie og gangsterfilm, bortset fra at her udgør filmen selve kuppet!

01:35  

Folkedrabet på kurderne
Folkedrabet på kurderne I 1988 førte Saddam Husseins regime en morderisk kampagne mod de kurdiske landsbyer i irakisk Kurdistan. Kulajo var en af de tusinder af kurdiske landsbyer, der blev angrebet. Overlevende fortæller, hvordan deres huse blev bombet og jævnet med jorden, og deres ejendele stjålet. Landsbyens indbyggere oplevede fødsler i fængslet, at overleve eksekutionspeletoner, sulte i dødslejre og flugt til Iran, før de endelig kunne vende hjem. Da året var gået var halvdelen af landsbyens 300 beboere døde.

02:30  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:15  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

00:55  

Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (5:10)
Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (5:10) En gruppe mænd konkurrerer om, hvem der kan overleve længst i Vancover Islands natur. Vinderen får 500.000 dollars. Men livet i vildmarken er barskt, og allerede efter seks dage er hele fem mænd faldet fra. Se hvordan de sidste fem deltagere tackler sult, kulde og stormvejr.

01:35  

Rekordfart med Guy Martin (1:4)
Rekordfart med Guy Martin (1:4) Motorcykelkøreren Guy Martin elsker fart. Han vil derfor forsøge at slå fire usædvanlige fartrekorder til lands, til vands og i luften. Guy allierer sig med en flok olympiske sportsstjerner, ingeniører og videnskabsfolk, som skal hjælpe ham med at slå rekorderne. Første udfordring er at slå den britiske fartrekord på cykel. Kig med og se hvordan det går den modige fartdjævel?

02:25  

Fif TV (6)
Fif TV (6) Ved du egentlig, hvordan du skifter en sikring? Eller hvordan du lægger en perfekt makeup, der fremhæver dine bedste træk? Og har du styr på, hvordan du giver hjertemassage - og tjekker dig selv for lus eller kønssygdomme? Frygt ikke! Fif TV lærer dig alt det, du ikke fik med hjemmefra. Selv om det er virkelig lækkert at rense ører med en vatpind og finde en masse snask derinde, så er det faktisk strengt forbudt. Eller - det er i hvert fald en dårlig idé. Lær mere om det og meget mere, når Fif TV i dag fokuserer på hygiejne.

02:55  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

03:55  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

DR K

00:50  

Det andet Riges folkemord i Namibia
Det andet Riges folkemord i Namibia Namibia var kendt som Tysk Sydvestafrika og var tysk koloni fra slutningen af 1800-tallet til 1. Verdenskrig. Imellem 1904 og 1907 gennemførte Tyskland et folkemord på nama-folket og herero-folket, der havde gjort oprør mod de tyske kolonister. To tredjedele af herero-folket og halvdelen af nama-folket i den tyske koloni blev dræbt, mange i koncentrationslejre.

01:45  

Opdagelsen af Tell Halaf - det glemte palads
Opdagelsen af Tell Halaf - det glemte palads I 1912 mødes to arkæologer i den syriske ørken: Tyskeren Baron Max von Oppenheim og englænderen Thomas E. Lawrence. Sammen leder de efter mellemøstens skatte, men 1. Verdenskrig gør dem til bitre fjender. Begge ender de som spioner for deres land, og senere bliver Lawrence en decideret myte. Men historien om Max von Oppenheim er nærmest gået i glemmebogen - på trods af at han opdagede ruinerne af et fantastisk palads, Tell Halaf, der havde ligget urørt hen i tusind år. Nu forsøger arkæologer fra Berlin af samle stumperne af hans fund.

02:30  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (35:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (35:35) "1992 - Bosnien og sandheden" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Den bosnisk-serbiske journalist Goran Trkulja flygtede i 1992 fra krigen i Jugoslavien og fik asyl i Holland. Nu vender han tilbage og stiller sine tidligere kolleger pinefulde spørgsmål om deres virke under krigen. Spørgsmålet er, om den absolutte sandhed eksisterer. Geert Mak og Goran Trkulja funderer over disse spørgsmål på en sejltur til Rotterdam, hvor de mødes med Stalineksperterne Orlando Figes og Jörg Friedrich, som begge har en ny og kontroversiel opfattelse af de allierede bombninger af Tyskland under Anden verdenskrig.

03:25  

Dagbog fra 1. Verdenskrig (1:8)
Dagbog fra 1. Verdenskrig (1:8) Fjorten børn og voksne, kvinder og mænd fra Frankrig, Australien, Italien, Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Storbritannien fortæller om Den Store Krig gennem deres dagbøger. I 1914 er der først almindelig forundring over, at mordet på den østrig-ungarske ærkehertug Frans Ferdinand og hans hustru i Sarajevo kunne udløse en krig, men da først krigen den 1. august var en realitet, drog soldater fra alle lande af sted med stor iver og patriotisme. De fleste troede, at krigen ville være vundet inden jul. Men i slutningen af 1914 havde krigen kostet en million døde og endnu flere sårede og tilfangetagne. Ingen havde forestillet sig et sådant blodbad.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070841