dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 27. februar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 27. februar 2016

DR1

01:30  

Kommissæren og havet: Et liv uden løgne
Kommissæren og havet: Et liv uden løgne To vennepar holder ferie på Gotland, da det ene par havner midt i et mareridt. Efter en middag med det andet par forsvinder deres lille datter sporløst. Er pigen blevet bortført? Og er hun stadig i live? Kriminalkommissær Robert Andersson leder efterforskningen af sagen, der snart tager en både overraskende og dramatisk drejning. Robert Andersson: Walter Sittler. Line: Paprika Steen. Karin Jacobsson: Sólveig Arnarsdóttir. Instruktion: Thomas Roth.

03:00  

Bergerac: Løn som forskyldt
Bergerac: Løn som forskyldt Beatrice Honeyman og hendes søn Eric har et horn i siden på Charlie Hungerford, deres tidligere arbejdsgiver. De beslutter sig for at tømme hans pengeskab, men uheldigvis bliver de opdaget af Bergeracs datter, Kim. Beatrice og Eric lokker Kim med ud på deres båd - og snart modtager Charlie et krav om løsepenge, hvis han have sit barnebarn tilbage i god behold.

03:55  

Mord i Skærgården: Inderst inde (1:3)
Mord i Skærgården: Inderst inde (1:3) Under stor festivitas kommer deltagerne i kapsejladsen Gotland Rundt i mål ud for skærgårdsøen Sandhamn. Men festen får en brat ende, da vinderbådens kaptajn pludselig styrter om - dræbt af et skud i brystet. Hvor kom skuddet fra? Og hvem affyrede det? Kriminalinspektør Thomas Andreasson får til opgave at finde svarene. Thomas: Jakob Cedergren. Nora: Alexandra Rapaport.

04:40  

Forældreløse dyrebørn (1)
Forældreløse dyrebørn (1) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn. Et kuld på fjorten afrikanske vildhundehvalpe skal vejes og mærkes. En forældreløs bavianunge skal behandles for en skade i foden. mens to fem måneder gamle leopardunger raserer huset!

05:05  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:10  

DR-Friland: Finish på Frilandshuset (1:3)
DR-Friland: Finish på Frilandshuset (1:3) Væggene er fyldt med ålegræs og gamle aviser, i gulvet er der muslingeskaller og loftet er isoleret med halm. Steen Møller og et hold af kreative håndværkere går nu i gang med at indrette Frilandshuset. Marmoraffald bliver til et flot mosaikgulv, komfuret bygges i sten og så males der med hjemmelavet maling. Tilrettelæggelse: Anton Gammelgaard Sendt første gang 06.08.03

05:40  

Naturtid (16:20)
Naturtid (16:20) Naturtid har i dag spændt buen til bristepunktet. Vi skal se på en anderledes måde at jage på. Bue jagt har været brugt i mange tusinde år og i dag er der ca. 500 aktive buejægere i Danmark. En af dem er Niels Baldur og han vil vise os den intense spænding og de fantastiske naturoplevelser man får, når man går på jagt med bue og pil. Tilrettelæggelse: Jens Henrik Rafn Sendt første gang 21.11.09

06:40  

Vagn i København - 14 år efter
Vagn i København - 14 år efter For 14 år siden besøgte programmet "Vagn i København" mennesker i hovedstadens havn. Hvordan er det siden gået for disse mennesker - og deres drømme?

07:10  

Hestevæddeløb i Barbados (2:4)
Hestevæddeløb i Barbados (2:4) Barbados er en lille østat i øgruppen De Små Antiller i Caribien. Øen løsrev sig fra Storbritannien i 1966, men livet i og omkring Barbados væddeløbsbane og trænermiljø viser fra de rige, hvide ejere i toppen af hierarkiet til bunden af fattige, sorte staldkarle, at øens institutioner og befolkningens mentalitet, stadig afspejler den koloniale fortid og arven efter slaveriet.

07:40  

Hestevæddeløb i Barbados (3:4)
Hestevæddeløb i Barbados (3:4) Barbados er en lille østat i øgruppen De Små Antiller i Caribien. Øen løsrev sig fra Storbritannien i 1966, men livet i og omkring Barbados væddeløbsbane og trænermiljø viser fra de rige, hvide ejere i toppen af hierarkiet til bunden af fattige, sorte staldkarle, at øens institutioner og befolkningens mentalitet, stadig afspejler den koloniale fortid og arven efter slaveriet.

08:10  

Tal for livet
Tal for livet Forskellen mellem menneskets sprog og dyrenes forskellige former for kommunikation er så stor, at formodentlig ingen andre arter nogen sinde vil komme til at tale som os. Men det betyder ikke, at mange års evolution ikke har udviklet mangeartede former for kommunikation i dyreriget.

DR2

01:35  

60 Minutes
60 Minutes

02:20  

30 års krig i Guds navn 1989-2009 (2:2)
30 års krig i Guds navn 1989-2009 (2:2) Ti år efter, at Ronald Reagan havde udråbt sit korstog mod Sovjetunionen, sluttede Den kolde Krig, og verden begyndte at drømme om fred. Men Sovjetunionens sammenbrud bragte ikke fred. Tværtimod begyndte nye konflikter at blusse op på Balkan og i Mellemøsten, denne gang ikke for en ideologi, men i Guds navn - Jihad mod korstoget. Trods den religiøse retorik er hverken de to Golfkrige eller de andre krige i Guds navn, der har raset de sidste 30 år, egentlige religiøse krige, men i høj grad betinget af politiske, økonomiske og geopolitiske hensyn. .

03:15  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv, debat og baggrund.

08:30  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

01:00  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon

01:40  

Identity
Identity Et voldsomt uvejr tvinger ti mennesker til at søge ly på et afsidesliggende motel - deriblandt en afdanket tv-stjerne, hendes chauffør, en callgirl, et nygift par, en politimand og en anholdt morder. De kender ikke hinanden, men snart begynder de at dø én efter én. Mistroen breder sig, og samtidig melder spørgsmålet sig, om det virkelig er en tilfældighed, at de alle er samlet. Ed: John Cusack. Rhodes: Ray Liotta. Paris: Amanda Peet. Manuskript: Michael Cooney. Instruktion: James Mangold.

03:05  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

04:05  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

05:05  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Dancehall, hiphop og diskodans
Morgengymnastikken: Dancehall, hiphop og diskodans Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette program skal vi lave tre forskellige træninger. Først har vi 'dancehall' med Louise og Barthelot. Dernæst lærer Marvelous Mosell os, hans bedste disko-dansetrin. Afslutningsvis vil Simone lære dig en hiphop dans, sammen med hendes venner Mark og Esben.

07:30  

Morgengymnastikken: Guns, graviditetstræning og flad mave
Morgengymnastikken: Guns, graviditetstræning og flad mave Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Først skal vi have trænet vores 'guns' af Behruz, dernæst er Line klar med træning, der er velegnet til gravide, og til sidst har vi Selinas træning for at få den flade mave.

DR K

00:20  

Udryddelsen af de europæiske jøder (2:8)
Udryddelsen af de europæiske jøder (2:8) Adolf Hitlers vision om et nyt Tyskland indebærer en komplet udryddelse af jøderne, og "Krystalnatten" i 1938 understreger hans alvor. Butikker bliver ødelagt, ejendomme bliver raseret, og tusindvis af jøder sendes i koncentrationslejre. Jøderne bliver betragtet som en herboende fjende, men de har ikke længere nogen mulighed for at flygte. Året efter invaderer Tyskland Polen, og 2. verdenskrig begynder.

01:15  

Amarcord
Amarcord Drengen Titta bor i en italiensk kystby i starten af 1930'erne. Hans barndom er præget af kærlige familieskænderier, charmerende livsappetit, evigt lokkende erotik, groteske typer og usandsynlige skrøner. Der er mange historier i instruktøren Fellinis varme og humoristiske mesterværk, som i sin tid modtog årets Oscar for bedste udenlandske film. Titta: Bruno Zanin. Gradisca: Magali Noel. Miranda Biondi: Puppela Maggio. Instruktion: Federico Fellini.

03:15  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (32:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (32:35) I 1986 eksploderede en af reaktorerne på atomkraftværket i Tjernobyl i det nuværende Ukraine og spredte store radioaktive skyer over Europa. Igor Kostin var en af de første fotografer på stedet, og en af de få overlevende. Ludmilas mand, Vasily, var en af brandmændene, der nedkæmpede ilden. Sytten dage efter døde han. Hans krop faldt bogstaveligt talt fra hinanden. En 30 kilometer zone omkring værket er stadig forbudt område, men en del gamle mennesker er illegalt vendt tilbage til deres hjem. I dag tilbyder rejsebureauer endagsture til værket og spøgelsesbyen Pripjat.

03:50  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (33:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (33:35) I 1989 blev den rumænske diktator Nicolae Ceausescu og hans kone Elena væltet og efter en summarisk rettergang henrettet for åben skærm. Geert Mak taler med to af soldaterne fra eksekutionspelotonen, en af dem i dag en velhavende forretningsmand med otte butikker. Men de fleste rumænere tjener i dag mindre end 150 euro om måneden, og mange længes tilbage til de gode gamle dage og har glemt alt om undertrykkelsen og fødevaremanglen. Også eksildigteren Mircia Dinescu er skuffet. Parlamentet består af de samme mennesker som for tyve år siden, og er ifølge Dinescu de eneste, der har tjent på revolutionen.

04:30  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

04:34  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2, og på DRK ledsages den af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

08:30  

Gudstjeneste fra Odense
Gudstjeneste fra Odense Fastegudstjeneste med vægt på bøn og eftertanke. Sognepræst Linda Brøndgaard Jensen, Munkebjerg, tager udgangspunkt i Markusevangeliet, hvor Jesus helbreder en stum og opfordrer til bøn. Kirkens organist Michael Thomsen udfolder temaet gennem musikken. En af fire gudstjenester, der hver for sig har fokus på kirkens sociale ansvar, det folkekirken kalder diakoni.

DR Ultra

06:00  

Lucky Luke
Lucky Luke Brødre, foren Jer!

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

06:55  

Tintin
Tintin Soltemplet (1:2)

07:20  

Oscars oase
Oscars oase

07:30  

Adventure Time
Adventure Time

07:50  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

08:20  

Klassekabalen - Fællesleg (2)
Klassekabalen - Fællesleg (2) Frikvarteret betyder meget for sammenholdet i 5.a, men det er svært, når nogle gerne vil spille fodbold hele tiden, og andre slet ikke har lyst. Og kan det overhovedet lykkes at få succes med fælleslegene, så ingen kommer op og slås?

08:35  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

08:45  

Pingvinerne fra Madagascar
Pingvinerne fra Madagascar

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tegnefilm for børn. Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Leopardskildpadder og kaniner elsker mælkebøtter! Sebastian fodrer dem og ser på deres små unger og æg.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil Lyde som brune fugl

06:10  

Pingu
Pingu - på sygehus

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Du drømmer, Nille.

06:25  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Bugge iværksætter en redningsaktion for at hjælpe hr. Grimdal. Men hjælpen er helt malplaceret, og det ender med, at Bugge i stedet må hjælpe med at bringe varer ud. Som man kan tænke, ender det i vildt kaos, især fordi Dylan har sat et fugleskræmsel op i sin have.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om morsdagstærten.

07:15  

F for får
F for får

07:30  

Cykelmyggen og Dansemyggen
Cykelmyggen og Dansemyggen Dansemyggen Dagmar brænder for sin dans og er lun på Egon. Men Egon brænder mere for en hård spurt og vil ud at se verden. Kærligheden må vente, til drengetiden er forbi, mener han. Men da den onde, røde myredronning Dominella og hendes soldater dræber den sorte myredronning og overtager magten i hendes tue, inddrages Egon og Dagmar mere eller mindre frivilligt i et skovbundsdrama, som sætter deres venskab på prøve og kræver, at de udnytter deres talenter til det yderste. Stemmer: Egon: Fabian August Harlang. Dagmar: Selma Quist Møller. Minibillen: Bjarke Kastberg Andersen. Didrik von Drone: Peter Frödin. Dronning Flora: Ellen Hillingsø. Dronning Dominella: Lisbet Dahl. Instruktør: Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller. Manuskript og design: Flemming Quist Møller. Musik: Jesper Mechlenburg. Produktion: Dansk Tegnefilm 2 ApS i samarbejde med bl.a. DR.

08:45  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Mille, der laver sjove øvelser.

08:55  

Ring til Ramasjang
Ring til Ramasjang I dette afsnit bliver bamsen Fnuller spærret inde i en ovn, og han mister også den ene arm. Heldigvis er børnene fulde af gode råd, så alt ender godt.

 
DR1

09:00  

Dovendyr på asyl
Dovendyr på asyl I et søvnigt hjørne af Costa Rica ligger det eneste sted i verden, der tager sig af forældreløse og tilskadekomne dovendyr. Asylet blev startet for tyve år siden, da Judy Avey-Arroyo fandt en dovendyrsunge, der klamrede sig til sin døde mor i en vejkant. Judy tog ungen, som hun kaldte Buttercup, med hjem, og her tyve år efter er Buttercup stadig familiens matriark. På asylet foregår det meste med hovedet ned og benene op, men de 160 dyr hænger ikke bare og sløver. Der er slagsmål, hemmelige stævnemøder, søskendekærlighed og elskovssyge hanner - alt sammen i slow motion!

09:50  

Downton Abbey IV (1:10)
Downton Abbey IV (1:10) Der er gået et halvt år, siden Matthew Crawley omkom på tragisk vis. Mary har født hans barn, men hun er stadig i dyb sorg, og hendes far og farmor er ikke enige om, hvordan familien bedst kan hjælpe hende videre. Blandt tjenestefolkene er der udsigt til knuste hjerter, da herskabstjeneren Jimmy endelig viser interesse for køkkenpigen Ivy. Samtidig rager den beregnende Thomas uklar med husets nye barnepige.

10:55  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

11:00  

Hajerne ved koralrevet
Hajerne ved koralrevet Koralrevene er myldrende byer på havets bund fyldt med tusindvis af farvestrålende og sære væsner, heriblandt i hundredvis af drabelige rovdyr som hajer, der viser sig at jage på helt nye og uventede måder. Forskerne har opdaget, at hajernes og koralrevenes liv er afhængige af hinanden. Hvis koralrevene forsvinder, forsvinder hajerne også. I hele verden forsvinder koralrevene imidlertid dobbelt så hurtigt som regnskovene!

11:55  

Sidste appel (1:2)
Sidste appel (1:2) Advokaten Arthur Raven får til opgave at udarbejde en sidste-øjebliks-appel på vegne af småforbryderen Rommy Gandolph, der er dømt til døden for tredobbelt mord. Det ligner en håbløs sag - indtil der pludselig kommer nye beviser frem, der tyder på, at Gandolph er uskyldig. Raven kaster sig ud i sagen med liv og sjæl, men han er oppe imod stærke modstandere. Arthur Raven: William H. Macy. Larry Starczek: Tom Selleck. Muriel Wynn: Monica Potter. Instruktion: Mike Robe.

DR2

09:00  

Tidens Tegn
Tidens Tegn Tidens Tegn zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

09:55  

Kulinariske globetrottere (15:28)
Kulinariske globetrottere (15:28) En række internationalt kendte kokke og madskribenter spiser sig igennem verdens mange forskellige madkulturer i jagten på de mest velsmagende destinationer. Undervejs bliver de hver især præsenteret for helt særlige regionale og lokale retter og for de historiske, kulturelle og religiøse traditioner, som knytter sig til maden. Kokken Merrilees Parker tager på en gastronomisk rejse gennem vikingernes Skandinavien, som byder på alt fra marinerede sild til stegt elg og ægte højtbelagt smørrebrød.

10:45  

Kulinariske globetrottere (16:28)
Kulinariske globetrottere (16:28) En række internationalt kendte kokke og madskribenter spiser sig igennem verdens mange forskellige madkulturer i jagten på de mest velsmagende destinationer. Undervejs bliver de hver især præsenteret for helt særlige regionale og lokale retter og for de historiske, kulturelle og religiøse traditioner, som knytter sig til maden. I dette afsnit tager vi på rejse i krydderiernes verden. Vi besøger de lande, hvor forskellige krydderier har deres oprindelse og hører om krydderiernes rolle i verdenshistorien.

11:40  

På sporet af kaffen med Simon Reeve
På sporet af kaffen med Simon Reeve Globalt set bliver der brugt milliarder på kaffe hvert år, og drikken i alle dens former er en vigtig del af livet og kulturen for millioner af mennesker. Men hvor kommer den fra. Hvem dyrker og pakker vores kaffebønner. Journalisten Simon Reeve rejser til Vietnam, som i løbet af de sidste 30 år er blevet den næststørste kaffeproducent i verden. Han opdager hurtigt, at det hastigt voksende marked for kaffe har haft katastrofale følger for det fattige land.

DR3

09:45  

Ice Road Truckers VII (5:12)
Ice Road Truckers VII (5:12) Hver vinter bringer en gruppe lastbilchauffører forsyninger ud til Nordamerikas yderområder. Det er et barskt job med kørsel på livsfarlige veje og benhård konkurrence chaufførerne imellem. Her følger vi de to konkurrerende vognmandsfirmaer VP Express og Polar, som begge får kamp til stregen.

10:30  

Ice Road Truckers VII (6:12)
Ice Road Truckers VII (6:12) Hver vinter bringer en gruppe lastbilchauffører forsyninger ud til Nordamerikas yderområder. Det er et barskt job med kørsel på livsfarlige veje og benhård konkurrence chaufførerne imellem. Her følger vi de to konkurrerende vognmandsfirmaer VP Express og Polar, som begge får kamp til stregen.

11:15  

Spørg mig om alt (4:8)
Spørg mig om alt (4:8)

11:45  

Grammy Awards 2016
Grammy Awards 2016 Amerikansk musikprisuddeling Så er der kæmpe musikfest i dit tv, når Grammy Awards løber af stablen for 58. gang. Den anerkendte prisuddeling, som hylder årets bedste musikpræstationer, bliver i år afholdt i Stable Center i Los Angeles. Her vil den populære LL Cool J styre slagets gang og en række af tidens største stjerner optræde - bl.a. Adele, Kendrick Lamar og The Weeknd.

DR K

09:20  

DR K Klassisk: Rakhmaninov og Elgar
DR K Klassisk: Rakhmaninov og Elgar Den armensk fødte pianist Marianna Shirinyan, der er bosat i Danmark, er solist i Sergej Rakhmaninov: Rhapsodi over tema af Paganini. DR Symfoniorkestret dirigeres af Joshua Weilerstein. I anden del er den danske cellist Andreas Brantelid solist i Edward Elgars Cellokoncert. Det er også med DR SymfoniOrkestret, denne gang dirigeret af James Gaffigan.

10:20  

DR K Klassisk: Peter Tjajkovskij: Symfoni nr. 4
DR K Klassisk: Peter Tjajkovskij: Symfoni nr. 4 I en koncert-optagelse fra 2011 opfører Thomas Dausgaard og DR SymfoniOrkestret Tjajkovskijs vidunderlige 4. symfoni. Det var en koncert, der glødede af lige dele passion og klarhed i spillet. Thomas Dausgaard introducerer selv symfonien.

11:20  

Fremtidens storby - Mumbai (1:6)
Fremtidens storby - Mumbai (1:6) Hver uge flytter mere end en million mennesker fra land til by. Det sker over hele verden. Nogle er drevet af drømme om en bedre fremtid, mens andre blot kæmper for at overleve. De kommer for at søge bedre job, bedre uddannelse, bedre infrastruktur og resurser, kort sagt et bedre liv. Men hvordan skal fremtidens megabyer indrettes, hvis alle disse drømme skal opfyldes?

11:50  

Så længe hjertet slår (12:14)
Så længe hjertet slår (12:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag er det Tuulas tur, hun skal på sin første date med Janne, der næsten har trykket hånd med USA's præsident . Nordvision fra Finland.

DR Ultra

09:00  

Tintin og det hemmelige våben
Tintin og det hemmelige våben Tegnefilm med danske stemmer. Professor Tournesol har opfundet et nyt strålevåben, hvis kraft vil kunne splintre hele New York, i hvertfald hvis det falder i de forkerte hænder. Og da Tournesol kidnappes, følger Tintin og Kaptajn Haddock naturligvis efter for at redde ham - og forhindre katastrofen. Det bliver en vild og farlig jagt til vands, til lands og i luften. Og den bliver ikke nemmere af, at Dupont'erne prøver at hjælpe.

10:00  

Walter og Trofast - De gale bukser
Walter og Trofast - De gale bukser Modellervoksfilm om det skøre par. Wallace opfinder et par fjernstyrede gå-tur-bukser til Gromit. Desværre får forbryder-pingvinen fat på dem.

10:30  

Ultra Factor
Ultra Factor

10:55  

Ultra Factor 2
Ultra Factor 2

11:15  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

11:40  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

DR Ramasjang

09:05  

Paw Patrol
Paw Patrol

09:25  

Chuggington
Chuggington Ryd forsiden

09:35  

Chuggington
Chuggington Tut mod Fut

09:45  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Den Sure Mand på havnen har taget alle børnenes festlige fødselsdagsting, så nu kan de ikke holde fødselsdage. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få fødselsdagstingene tilbage.

10:10  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:25  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:40  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Ramasjang Mysteriet
Ramasjang Mysteriet Hvor er Brunos pomfritter? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium. www.dr.dk/ramasjang

11:50  

Monster Buster
Monster Buster Nu er det MonsterBuster-tid! Med leg, sjov og grin hjælper de tre seje og søde MonsterBustere børn af med fantasimonstre, der gemmer sig under senge og i drømme. Magnus er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster med grønt og slimet tøj, der gør ham bange i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Mille og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

DR1

13:20  

Godsejerne (1:6)
Godsejerne (1:6) For et år siden overtog Hanne og Malthe som 3. generation Vrejlev Kloster efter Malthes forældre, og i dag skal de endelig flytte ind i ovedbygningen. På Møllerup Gods er Anne Sophie og Stig i en brydningstid, hvor de går nye veje for at sikre familiens gods til næste generation. I dag handler det om at styrke Møllerups brand som kulturelt fyrtårn, når familien afholder sin første velgørenhedskoncert. I Sønderjylland har Sanne og Svend travlt med at realisere deres drømme for Gram Slot, som de købte for 90 millioner kroner. Men deres konkrete nye planer kan blive ødelagt, hvis ikke Svends møde med kommunen i dag går, som de håber. Velkommen til Godsejerne!

13:50  

Ikke Okay (8:8)
Ikke Okay (8:8) I det sidste afsnit af "Ikke okay", DR1s serie om moderne etikette, tager værterne Hella Joof og Thomas Skov Gaardsvig fat i et meget svært emne: Penge. For hvordan skal man egentlig opføre sig, når det gælder svære spørgsmål om andres økonomi? Det forsøger værterne at svare på, og de giver både gode råd om, hvor længe man må prøve et par bukser, før man skal købe dem, hvordan man deler en regning med vennerne og hvordan man får stillet det helt umulige spørgsmål: "Hvad tjener du?"

14:20  

Maria Lang: Farlige drømme
Maria Lang: Farlige drømme Nobelprisvinderen Andreas Hallman ansætter Puck som stenograf. Snart indser hun, at hendes arbejdsgiver er en sand diktator, som holder sin familie helt afsondret fra resten af verden. Efter et mystisk dødsfald i familien lykkes det Puck at kontakte sin mand, Eje, som beder kommissær Christer Wijk hjælpe hende. Men inden Christer når frem sker der endnu et mord... Puck: Tuva Novotny. Christer Wijk: Ola Rapace. Eje Bure: Linus Wahlgren. Instruktion: Molly Hartleb.

DR2

12:30  

Tom Hardys krig mod krybskytterne (1:2)
Tom Hardys krig mod krybskytterne (1:2) I Afrika syd for Sahara i lande som Cameroun, Tchad, Mozambique og den Demokratiske Republik Congo er krybskytteriet steget alarmerende. Det store antal dræbte næsehorn og elefanter har bragt begge arter på randen af udryddelse, og der er så mange penge involveret, at krybskytterne er villige til både selv at dø og dræbe andre for at få fat i byttet. Den britiske skuespiller Tom Hardy forsøger i to programmer at finde ud af, hvad der kan gøres for at stoppe drabene på både dyr og mennesker.

13:15  

Tom Hardys krig mod krybskytterne (2:2)
Tom Hardys krig mod krybskytterne (2:2) I Afrika syd for Sahara i lande som Cameroun, Tchad, Mozambique og den Demokratiske Republik Congo er krybskytteriet steget alarmerende. Det store antal dræbte næsehorn og elefanter har bragt begge arter på randen af udryddelse, og der er så mange penge involveret, at krybskytterne er villige til både selv at dø og dræbe andre for at få fat i byttet. Den britiske skuespiller Tom Hardy forsøger i to programmer at finde ud af, hvad der kan gøres for at stoppe drabene på både dyr og mennesker.

14:00  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur

14:01  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Bjerge af ild (1:3)
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Bjerge af ild (1:3) Patagonien, der strækker sig over både Chile og Argentina, er et fantastisk og forskelligartet landskab i Sydamerika syd for ækvator. Vældige vulkanske kræfter har skabt Andesbjergene, der udgør Patagoniens rygrad, mens enorme gletsjere i syd gør sit bedste for at høvle de samme bjerge ned. I det frodige landskab vest for bjergene har dyr fundet de mest mærkværdige måder at overleve på.

14:51  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur

14:52  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Det tørstige land (
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Det tørstige land ( Andesbjergene deler Patagonien op i to dele. På læsiden falder der meget lidt regn, og der blæser en varm fønvind, der her kaldes zonda. Det tørre, ørkenlignende landskab har gjort overlevelse til en udfordring, men mange dyr har fundet virkeligt overraskende, geniale løsninger på det problem.

DR3

14:15  

Gift ved første blik USA II (7:12)
Gift ved første blik USA II (7:12)

DR K

12:20  

Så længe hjertet slår (13:14)
Så længe hjertet slår (13:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag fortæller Tuula, Mona og Bror om, hvordan de synes, det har været at stå frem og deltage i denne serie. Nordvision fra Finland.

12:50  

Så længe hjertet slår (14:14)
Så længe hjertet slår (14:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag er en smuk, rørende, morsom og følelsesmættet rejse slut for de modige medvirkende i serien. Måske vil de fortsætte med at se hinanden fremover, måske vil de sammen med helt andre mennesker endelig finde, hvad de søger. Nordvision fra Finland.

13:20  

Mellem 2 verdenskrige - Det store krak
Mellem 2 verdenskrige - Det store krak Det var den største bankskandale i Danmarks historie, og ligesom i dag, hvor landet også rystes af finansskandaler, så truede Landmandsbankens krak i 1922 med at styrte hele det danske samfund i grus. Statsmagten måtte gribe hårdt ind i denne skandale der også var en fejde mellem to af landets rigeste mænd. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 28.09.08

14:00  

Mellem 2 verdenskrige - Gullaschbaronen
Mellem 2 verdenskrige - Gullaschbaronen Aldrig har dansk erhvervsliv haft det bedre end under 1. verdenskrig. Pengene flyder ind over grænsen og driftige entreprenører skaber enorme formuer på blandt andet gullasch til de sultne soldater. Harald Plum hedder en af gullaschbaronerne, som tjener ufattelige summer og lever et liv, som er en konge værdig. Men tiden er præget af revolutioner og blodsudgydelser og en finansfyrste kan risikere at vågne op som konkursrytter næste dag. Tilrettelæggelse: Thomas Houkjær. Sendt første gang 5.10 08

14:40  

Alle tiders underholdning (7:8)
Alle tiders underholdning (7:8) Øbberbøv, Fru Christoff og tjener Frandsen. Det er nogle af de populære TV-figurer i 80erne. Århus rykker, og pluselig går vi alle rundt og siger.. ja dak. Nye professionelle entertainere som Linie 3 og Pallesen og Pilmark trækker publikum til landets mange nye koncertsteder og kulturhuse. Walther og Carlo og Jydekompagniet trækker til gengæld folk i biografen. En ny generation af TV-underholdnings-værter som Jarl Friis-Mikkelsen og Hans Otto Bisgaard fornyer lørdagsunderholdningen. Men Danmarks Radio rystes i sin grundvold. TV2 er en succes fra starten med programmer som Lykkehjulet og Eleva2eren. Fagre nye TV-verden banker på. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen.

DR Ultra

12:00  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:20  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:45  

Lucky Luke
Lucky Luke Brødre, foren Jer!

13:10  

Sebastian på dybt vand (6)
Sebastian på dybt vand (6) Sebastian har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr til Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. Sebastian sendes til Randers Regnskov for at hente 4 grønne anakondaer. Efter først at have dealet med en 200 kg og 8 meter lang anakonda, er han ikke så kæk, når han selv skal indfange de nye anakondaer til Den Blå Planet.

13:30  

Tintin
Tintin Soltemplet (1:2)

13:55  

Redakai
Redakai

14:15  

Redakai
Redakai

14:35  

Redakai
Redakai

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Min største drøm. Hvad drømmer du om at prøve? Nogle vil gerne synge - nogle vil gerne sejle eller flyve. Hvad mom Sigurd kunne tænke sig at prøve? Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Tilrettelæggelse: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen.

12:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

12:55  

Onkel Reje og børnenes brevkasse
Onkel Reje og børnenes brevkasse Musikalsk og legesyg brevkasse med Onkel Reje og Brille. Se hvor de tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

13:05  

Blyppernes første år (6:10)
Blyppernes første år (6:10) Øllebrød og bordskik. Tom - spillet af Peter Frödin - vil lære Blypperne bordskik. Han bliver mere og mere bekymret over alt det, Blypperne ikke har lært endnu, mens Vivi - spillet af Hella Joof - går mere ind for at slappe af. Agenterne lover Blypperne at passe godt på dem og tryller og driller for at få Tom og Vivi til at blive gode forældre. Manuskript: Kit Goetz. Instruktion: Ulla Raben.

13:30  

Skæg med bogstaver
Skæg med bogstaver Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet E, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog, og så mangler han nogle elever på sin øde ø. www.dr.dk/oline

13:55  

Onkel Rejes Sørøvershow (2)
Onkel Rejes Sørøvershow (2) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Morgan, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens hår, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen og se om Morgan og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

14:20  

Klassen (2:7)
Klassen (2:7) Cecilie skal være tur-kammerat med Amin. Det vil hun ikke, for hun kan ikke lide ham. Borgmesteren holder tale om at sige nej til mobning og være gode kammerater. Men hvad er mobning, og hvordan er man gode kammerater?

14:35  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Fjernsyn for dig om dengang Bamse lærte Kylling og Ælling at være spejdere. Bamse vil være spejdertropsfører og bestemme alting. Kylling vil helst være i sin have - men Bamse udnævner ham til overspejder. Så skal de bare finde ælling, der skal være spejderunge. Medvirkende: Christian Damsgaard, Brian Patterson og Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:50  

Halløj i klostret
Halløj i klostret Las Vegas-sangerinden Deloris er på flugt fra mafiaen og må søge tilflugt i et kloster. Her sætter hun snart liv i kludene, også i nonnernes kor. Deloris: Whoopi Goldberg. Priorinden: Maggie Smith. Mary Patrick: Kathy Najimy. Instruktion: Emile Ardolino.

17:30  

X Factor
X Factor Konkurrencen er i top, når X Factor i aften blænder op for årets andet liveshow. Otte deltagere er tilbage, men kun syv kan fortsætte til næste uge, så der er lagt op til masser af spænding, når deltagerne skal kaste sig ud i sange fra de nordiske lande. Dommerne har gjort, hvad de kan for at forberede dem, så nu er det op til dem selv at synge sig videre. Hvem der fortjener en plads videre, og hvem der skal i farezonen, er op til dig derhjemme. Se med i aften på DR1.

DR2

15:42  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelig natur

15:43  

DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Den barske kyst (3:
DR2 Tema: Sydamerikas utæmmelige natur - Den barske kyst (3: Patagoniens forrevne og barske kystlinje er enorm og strækker sig over 7.000 kilometer. Mod syd mødes de tre store have, Stillehavet, Atlanterhavet og Antarktis omkring det berygtede Kap Horn. Men selv disse oprørte og stormende have er fulde af liv.

16:30  

Måske uskyldig
Måske uskyldig Rusty Sabichs kollega, den unge Carolyn, er blevet myrdet. De arbejdede begge for statsanklager Horgan, der beder Rusty om at tage sagen. Da Rusty har haft en affære med Carolyn, påtager han sig kun nødigt opgaven, og opklaringsarbejdet skrider kun langsomt frem, indtil man finder Rustys fingeraftryk i den myrdedes lejlighed. Rusty Sabich: Harrison Ford. Raymond Horgan: Brian Dennehy. Sandy Stern: Raul Julia. Instruktion: Alan J. Pakula.

DR3

15:00  

Streif - One Hell of a Ride
Streif - One Hell of a Ride

16:00  

X Games: Oslo, direkte
X Games: Oslo, direkte Kl. 16.00: Ski og Snowboard Big Air finaler (k). ca. kl. 18.00: Ski og Snowboard Big Air finaler (m).

DR K

15:15  

Fra kolonimagt til kolonihavemagt (4:8)
Fra kolonimagt til kolonihavemagt (4:8) Nyt satireshow af Anna Neye (kendt fra NormalerWeize). Oplev nogle af de største danske helte i et helt nyt lys, blandt andre Christian den 4., Grevinde Danner og Stauning. Danmarkshistorien bliver aldrig den samme igen. Manus og Ide Anna Neye. Instruktør Rasmus Horskjær. Sketchforfatter Asger Kjær. Producent Thomas Hedemann. Medvirkende: Anna Neye, Helle Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

15:30  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Sendt første gang i 1994.

16:15  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Sendt første gang i 1994.

17:00  

En by i provinsen (7:17)
En by i provinsen (7:17) Krimi med Henning Moritzen og Jens Okking. Og musik af Fuzzy. Sendt første gang 1978

17:55  

aHA!
aHA! Mød Jan Gintberg, Peter Aalbæk, Sascha Dupont og Trine Gregorius i dysten om det gode humør, den sjove historie og den dårlige hu- kommelse fra året 1992. Vært: Jarl Friis-Mikkelsen.

DR Ultra

15:00  

Min Nabo Totoro
Min Nabo Totoro Tegnefilm om to piger, hvis mor er syg. Heldigvis har pigerne en hemmelig ven. Og hvis nogen kan hjælpe, når der er noget galt, så er det altså det sære væsen, Totoro. Instruktion: Hayao Miyazaki.

16:25  

Troldspejlet
Troldspejlet

16:50  

Laputa: Slottet i himlen
Laputa: Slottet i himlen Japansk anime af Hayao Miazaki. Med dansk tale En ung prinsesse kommer dalende ned fra himlen og lige i armene på den lige så unge Pazu. I en tidlig alder mistede Pazu sin far, så nu lever han som en forældreløs, der sagtens kan finde ud af at tage vare på sig selv. Pazu husker en historie, hans far fortalte om at han under en flyvetur engang, stødte på en besynderlig sky, der gemte på den svævende borg Laputa. Historien om Laputa blev af folk bare betragtet som det pure opspind. Det går op for Pazu, at pigen er nøglen til Laputa, og at hun kan vise ham vejen til den glemte borg. Sammen sætter de ud på et højtflyvende eventyr, stærkt forfulgt af luftpirater og en gal hærleder, som af forskellige årsager også er interesseret i at finde sandheden bag myten.

DR Ramasjang

15:00  

Vildmarkens Stjerne (3:4)
Vildmarkens Stjerne (3:4) Fjernsyn for dig. Sebastian Klein er rejst over Atlanten til Nordamerika for at lede efter nogle af verdens mest utrolige dyr. Den gamle indianer "Watunga" har set skyggen af et kæmpe dyr, som kun kan være et uhyre fra skoven. Med den magiske sten "Vildmarkens Stjerne" drager Sebastian på eventyr for at finde skovens kæmpe. Finder han uhyret, eller er det uhyret, som finder ham? Tilrettelæggelse: Sebastian Klein og Jacob Snedevig. dr.dk/oline

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at bæveren kan fælde træer med sine fortænder? Ta´ med Lille Nørd på bæverjagt og se om det lykkes Anders og Katrine at bygge en rigtig bæverdæmning.

16:00  

Jungletrommer
Jungletrommer

16:05  

Jungletrommer
Jungletrommer

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Små einsteins
Små einsteins Fire børn og et rumskib på eventyr: Sammen udforsker de naturen, kunsten og musikken - og du er inviteret med.

17:00  

Shanes verden
Shanes verden Viggo Skræmmelagen Rotten Bo hjælper spøgelset Viggo Skræmmelagen med at få sit fødeslot tilbage. Fantasifulde universer opstår, når Shane Brox sammen med hunden Jacob og de besøgende børn forvandler hverdagsting med lim, glitter, saks, sjov og ballade.

17:20  

Musen Tip
Musen Tip Den, der finder det, beholder det.

17:30  

Babar
Babar

17:40  

Babar
Babar

17:55  

Lille Anna og lange onkel Ib
Lille Anna og lange onkel Ib

DR1

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

19:00  

Hvem var det nu vi var
Hvem var det nu vi var Jacob Riising er denne gang ene hane i kurven, for gæsterne i studiet er fire fyrige kvinder. Kvartetten er bedre kendt som de fire City Singler - og året, der skal dystes i er 1990. Få at vide om det er Trine Gadeberg, Sofie Lassen-Kahlke, Kaya Brüel eller Anne Louise Hassing, der kunne have vundet dansk melodigrandprix det år - og få svar på hvem, der har ladet sig tatovere for åben skærm. Det bliver også til et gensyn med en dansk fodboldlandstræner, en skaldet irer og en udgået pengeseddel, når de fire gæster i højt humør endevender 1990 og bogstavelig talt må have gang i de små grå - for hvem var det nu vi var?

DR2

18:30  

24 timer vi aldrig glemmer: Da terroren ramte Danmark
24 timer vi aldrig glemmer: Da terroren ramte Danmark Den 22. juli 1985 blev Danmark ramt af det første terrorangreb i nyere tid. 27 mennesker blev såret og en mand brændte ihjel, da to bomber sprang foran det amerikanske luftfartsselskab North West Orient og den jødiske synagoge midt i København. Nu fortæller tidligere overrabiner Bent Melchior og andre vidner helt tæt på bomberne, hvad der skete den dag, Danmark mistede sin uskyld i forhold til den internationale terror. Tilrettelæggelse: Frits Bredal.

19:20  

Kold krig (1:3)
Kold krig (1:3) Da muren faldt i 1989 og den kolde krig var slut, begyndte en ny strid: Kampen om historien. Hvem havde haft ret og hvem tog fejl. Førende politikere og historikere stod overfor hinanden i kampen om at skrive historien om den kolde krig. I Juni 2005 kom så det første officielle bud på en omfattende undersøgelse af Danmark i den kolde krig, Diis-Rapporten. Med den brød kampen om historien på ny ud i lys lue. Redaktion: Christoffer Emil Bruun, Mads Baastrup og Søren Bruun.

20:00  

DR2 Tema: Panik
DR2 Tema: Panik Frys, flygt eller kæmp! I dette DR2 Tema søger vi at forstå panikkens væsen; hvornår er den din ven, hvornår er den fjende? Sammen med værten Lasse Spang Olsen undersøger vi, hvad der sker med "panik-hjernen", når vi behandler panik-angst og fobier, nødlander et fly og kører en bil i havnen. Mød Kevin som får panik over edderkopper og nu skal i behandling for det. Mød den tidligere jægersoldat Lars Møller, der har dealet med livsfarlige situationer, der vil få andre til at gå i panik. Og mød Samah, som ikke vil kaldes frygtløs, men som alligevel lader sig udfordre til et meget dramatisk eksperiment.

DR3

20:00  

Crazy Ex-Girlfriend (12:18)
Crazy Ex-Girlfriend (12:18)

20:45  

Black Death
Black Death Det middelalderlige England er ramt af pesten, og alt er kaos. Men en enkelt landsby er uberørt af den dødelige pest. Munken Osmund får til opgave at føre den barske ridder Ulrich til den fjerne landsby, hvor indbyggerne, som ledes af den mystiske skønhed Langvia, efter sigende er i pagt med Djævelen. Osmund: Eddie Redmayne. Ulrich: Sean Bean. Langiva: Carice van Houten. Instruktion: Christopher Smith.

DR K

18:40  

Huset på Christianshavn (34)
Huset på Christianshavn (34) "Men Emma hun spår" Manuskript: Leif Panduro. Instruktion: Erik Balling. Filmfotograf: Jørgen Skov. Personerne: Olsen: Poul Reichhardt. Fru Olsen: Helle Virkner. Clausen: Paul Hagen. Fru Clausen: Lis Løwert Karla: Kirsten Walther. Egon: Willy Rathnov. Rikke: Kirsten Hansen-Møller. Meyer: Arthur Jensen. Emma: Bodil Udsen. Larsen: Ove Sprogøe. I øvrigt medvirker: Lisselotte Børsen, Yvonne Grader, Kristine Nørrekjær og Pia Grønning. Produceret for Danmarks Radio af Nordisk Films Kompagni. Sendt første gang 17. marts 1973. .

19:10  

Huset på Christianshavn (35)
Huset på Christianshavn (35) "Du er min tulipan". Manuskript: Lise Sørensen. Instruktion: Erik Balling. Filmfotograf: Jørgen Skov. Personerne: Olsen: Poul Reichhardt. Fru Olsen: Helle Virkner. Clausen: Paul Hagen. Fru Clausen: Lis Løwert. Karla: Kirsten Walther. Egon: Willy Rathnov. Rikke: Kirsten Hansen-Møller. Tue: Finn Storgaard. Meyer: Arthur Jensen. Emma: Bodil Udsen. I øvrigt medvirker: Judy Gringer, Solveig Sundborg, Ingolf David, Ove Verner Hansen og Jes Holtsø. Produceret for Danmarks Radio af Nordisk Films Kompagni. Sendt første gang 1973.

19:45  

Før søndagen
Før søndagen En række danskere fortæller på skift om deres forhold til troen og kristendommen - med udgangspunkt i dagens tekst. Denne gang er det Jacob Haugaard, der taler om nutidens dæmonbesættelse, som i hans fortolkning handler om, at vi glemmer at være taknemmelige for det, vi har. Midtjysk Pigekor ved dirigent Inger Budde Dusgård synger salmen "Løgnens fader vi forsage" fra Helligåndskirken i Århus. www.dr.dk/tro

19:55  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DRs kor.

20:00  

Scoop
Scoop Under et show med den middelmådige tryllekunstner Sid "Splendini" Waterman bliver den unge Sondra kontaktet af den afdøde journalist Joe Strombels ånd. Joe fortæller, at aristokraten Peter Lyman måske står bag en række opsigtsvækkende mord. Med Sid i snor begynder Sondra at efterforske sagen, der ikke bliver mindre snørklet, da hun går hen og falder for den flotte Peter. Sondra: Scarlett Johansson. Sid: Woody Allen. Peter Lyman: Hugh Jackman. Instruktion: Woody Allen.

DR Ultra

18:50  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

19:00  

Isas Stepz (24)
Isas Stepz (24) Lucas vil have Isa til at tage ballet-timer, hvis hun vil være en seriøs danser. Isa synes det er kedeligt. Ronja synes de trænger til at gøre noget, som er sjovt og spontant. De to piger sætter sig for, uden at fortælle det til Isas far, at holde en stor fest. De aftaler at de ikke må planlægge for meget. Det er måske ikke så smart, for pludselig ved Ronja ikke hvad hun skal gøre, da Isa er pist væk, huset fyldt med gæster, og politiet på vej.

19:15  

Isas Stepz (25)
Isas Stepz (25) Isas far har planlagt at flytte sammen med sin kæreste. Han har bare glemt at spørge Isa! Det bliver hun så sur over, at hun nægter at flytte med. Hun er sikker på, hun sagtens kan klare sig alene - også selvom hun ikke har nogen penge. Overraskende nok går det fint nok uden penge, men til gengæld bliver Isa nødt til at være ansvarlig for alt fra gulvvask, Elliots gamle regnskaber til toiletrengøring på danseskolen. Ronja vil hellere fjolle med drenge end hjælpe Isa. Og så bliver Isa sur.

19:30  

Isas Stepz (26)
Isas Stepz (26) Isa er syg. For syg til at tage med klassens på telttur, mener hendes far. Isa afprøver diverse kure, men lige meget hjælper det. Heldigvis har Marco også problemer, så Isa får andet at tænke på. Marco er meget nervøs for at skulle møde sin ex-kæreste, som han virkelig håber, han ikke længere er vild med. Isa har straks en idé til, hvordan de finder ud af, om Marco er kommet over ex-kæresten. For sent indser Isa, at det nok var en dårlig plan. Men dagen ender helt anderledes overraskende, end Isa på nogen måde havde kunnet forestille sig.

19:45  

Isas Stepz (27)
Isas Stepz (27) Isa bliver meget irriteret, da hun opdager at Lucas er forelsket i en der hedder Lea. Ronja er sikker på, at Isa igen er blevet vild med Lucas. Isa kan ikke få det til at passe, men accepterer det, og tager straks affære ved at bilde Lea ind, at Lucas skal giftes med en anden. Men det er ret svært at koncentrere sig om Lucas og det, når Marco, der gør hende så glad, bliver ved at dukke op - og altid er sød og sjov at være sammen med.

20:00  

Den lille havfrue: Historien om Ariel
Den lille havfrue: Historien om Ariel Tag med på eventyr dybt på havets bund, dengang Ariel var ung. Ariel, hendes søstre og deres mor, dronning Athena, elsker musik over alt i verden og lever lykkelige i Atlantica. Men lykken forvandles pludselig til tragedie, da Athena belejres af pirater og forsvinder. Ariels far, havguden Triton, er sønderknust og forbyder al musik i hele havet, for altid! Men Ariel kan ikke forestille sig et liv uden musik og begynder i hemmelighed at lede efter andre, som deler hendes drøm. Hun møder fisken Tumle og den kalypsosyngende krabbe Sebastian. De bliver bedste venner med en fælles mission: at få genindført musikken i Atlantica.

DR Ramasjang

18:05  

Tree Fu Tom
Tree Fu Tom Træffel Tom.

18:30  

Rosa fra Rouladegade
Rosa fra Rouladegade Rosa bor i et hjemmebagt hus i Rouladegade. I dag får hun besøg af Villum, der vil overraske sin farmor med en lækker kage. De sniger sig ind i farmors lejlighed, for at finde ud af hvad hun allerbedst kan lide. Spørgsmålet er bare, om de kan gøre det uden at blive opdaget. Og hvad hvis farmor pludselig kommer hjem?

19:00  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Fido Fasan er meget lille og bliver drillet. Men selv om man er lille, kan man godt vinde.

19:35  

Tinga Tinga fabler
Tinga Tinga fabler Hvorfor Næsehorn angriber.

19:45  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

Lewis: Intelligent design
Lewis: Intelligent design Richard Seager, professor i biokemi, findes død under sin gamle Jaguar. Dagen før blev han løsladt efter en fængselsdom for hasarderet kørsel, der kostede en ung kvinde livet. Naturligt nok vender Lewis og Hathaway søgelyset mod den unge kvindes søster. Men også Seagers kolleger på universitetet må finde sig i duoens nysgerrige spørgsmål. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Tim Fywell.

22:30  

Mordene i Brokenwood (1:4)
Mordene i Brokenwood (1:4) Liget af en landmand fiskes op af floden, der løber gennem den newzealandske flække Brokenwood. Kommissær Mike Shepherd sendes til den lille by for at efterforske det mistænkelige dødsfald. Snart opdager den erfarne politimand, at der gemmer sig dystre hemmeligheder bag den søvnige lillebys idylliske facade.

DR2

21:10  

DR2 Tema: Da 'Dødens gab' skabte haj-panik
DR2 Tema: Da 'Dødens gab' skabte haj-panik I sommeren 1975 blev hajgyseren Dødens gab en verdenssensation. Men Steven Spielbergs kæmpesucces skabte også vild panik, og hajer blev indbegrebet af ondskab. Det betød, at hajer blev nådesløst jagtet og slagtet. Men fascinationen og frygten inspirerede også en ny generation til at lave banebrydende forskning i hajer. Programmet kigger nærmere på den effekt Dødens gab havde på omverdenen.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

DR3

22:25  

Birds of America
Birds of America Familien er det dyrebareste, vi har... Men for Morrie er den lidt af en udfordring! Hans lillebror er en maniodepressiv ulykkesfugl og hans søster en opmærksomhedssyg amatørfotograf med speciale i transvestitter! Morrie må holde dem i kort snor. Men hvem holder på Morrie? Morrie: Matthew Perry. Laura: Hillary Swank. Jay: Ben Foster. Instruktion: Craig Lucas.

23:45  

The Commitments
The Commitments Jimmy er ung og arbejdsløs i et nedslidt Dublin, men han har en vision: Han ser sig selv som manager for et ægte soulband. Efter mange forsøg får han dannet "The Commitments", et band, der kævles i én uendelighed - men spille, det kan de! Jimmy Rabbitte: Robert Arkins. Joey "The Lips" Fagan: Johnny Murphy. Steven Clifford: Michael Aherne. Imelda Quirke: Angeline Ball. Natalie Murphy: Maria Doyle. Deco Cuffe: Andrew Strong. Instruktion: Alan Parker.

DR K

21:30  

Det fantastiske Italien (4:6)
Det fantastiske Italien (4:6) Den britiske kunstkritiker Andrew Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli udforsker de forskellige italienske regioner og deler generøst ud af deres viden om landets rige kultur og regionale køkkener. Sammen ser de på landskaber, kunst, både gamle mesterværker og nyere samtidskunst og madkultur.

22:30  

Parfumen - historien om en morder
Parfumen - historien om en morder Jean-Baptiste Grenouille, der er født i Paris i 1700-tallets ufattelige stank, udvikler en overlegen lugtesans, som han bruger til at skabe verdens fineste parfume. Men da han i jagten på den ultimative parfume forsøger at bevare duften af en kvinde, får det meget alvorlige konsekvenser. Jean-Baptiste Grenouille: Ben Whishaw. Giuseppe Baldini: Dustin Hoffman. Antoine Richis: Alan Rickman. Instruktion: Tom Tykwer.

DR Ultra

21:10  

Wolfblood
Wolfblood

21:35  

Wolfblood
Wolfblood

22:00  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:00  

Tequila Sunrise
Tequila Sunrise Hverken Mac eller Nick kan gøre, som de helst vil. Mac vil trække sig tilbage som narkohandler, mens hans barndomsven, narkobetjenten Nick, har fået til opgave at få ham bag tremmer. På Restaurant Vallenari får begge øjnene op for stedets underskønne indehaver Jo Ann, der må vælge mellem sine to beundrere. Men hvem er oprigtig, og hvem vil blot bruge hende i sit eget spil? Mac: Mel Gibson. Jo Ann: Michelle Pfeiffer. Nick: Kurt Russell. Instruktion: Robert Towne.

01:50  

Fredagsfilm: A-Team
Fredagsfilm: A-Team Fire benhårde, bindegale elitesoldater bliver hængt op på en forbrydelse, de ikke har begået. Heldigvis er den kradsbørstige kvartet ikke sådan at løbe om hjørner med, og snart går jagten på den skyldige ind. Det kommer ikke til at gå stille af sig. Hannibal Smith: Liam Neeson. Templeton "Face" Peck: Bradley Cooper. Charissa Sosa: Jessica Biel. Instruktion: Joe Carnahan.

03:40  

John Goodnights lov: Hjerter dame
John Goodnights lov: Hjerter dame John Goodnight er omrejsende dommer i det vilde vesten, hvor der er hårdt brug for ærlige folk, der kan opretholde lov og orden. Goodnights vej krydses af en dilligence under angreb. Dommeren kommer passagererne til hjælp - deriblandt en smuk kvinde, som muligvis er en straffefange. Deres videre rejse sammen bringer dem til en flydende spillebule, hvor Goodnight opdager sin nye ledsagers sande identitet. John Goodnight: Luke Perry. Cyril Knox: Ricky Schroder. Lucy Truffaut: Katharine Isabelle. Instruktion: Martin Wood.

DR2

00:05  

Fly 8969 er kapret
Fly 8969 er kapret 24. december 1994. Fire terrorister kaprer et fransk rutefly i Algiers lufthavn. Ingen ved, at de har planer om at sprænge det i luften over Eiffeltårnet i Paris. Efter lange forhandlinger mellem den franske og den algeriske regering får flyet lov at sætte kurs mod Frankrig. Imens er franske specialstyrker ved at forberede en risikabel aktion, der skal eliminere terroristerne og befri de 227 passagerer. Thierry: Vincent Elbaz. Denis Favier: Grégori Derangère. Carole Jeanton: Mélanie Bernier. Instruktion: Julien Leclercq.

01:30  

Historien om FIFA
Historien om FIFA FIFA er siden kongressen den 28. maj 2015 fremstået som en total korrupt organisation med manipulerede valg, nærmest køb og salg af mesterskaber, bestikkelser og til sidst anholdelser af to ledere i toppen af organisationen. Da Sepp Blatter, præsident for FIFA gennem 17 år, blev tvunget til at træde tilbage var det uden fortilfælde i fodboldens historie. Se her, hvordan en lille non-profit forening, der blev stiftet i 1904, kunne ende som et gennemkorrupt multinationalt finansimperium.

03:00  

En tøvende revolutionær i Yemen
En tøvende revolutionær i Yemen Kais er 35 år og arbejder som guide i sin fars rejsebureau i Yemens hovedstad Sana. Da protesterne mod præsident Ali Abdullah Saleh begynder, er han mistroisk over demonstranternes motiver og støtter fortsat præsidenten. Kort tid efter er han nødt til at afbryde en rejse på grund af den stigende fare for turister, og da han vender tilbage til Sana, opdager han, at der er oprettet to lejre midt i byen, en for præsidenten og en imod. Instruktøren Sean McAllister overtaler ham til at aflægge et besøg i modstandernes lejr, og her oplever Kais til sin forbløffelse, at klanmedlemmerne sidder fredeligt side om side uden deres kalashnikovs. 'Det er i sig selv en revolution', mener han. Men de protesterende har ikke vundet slaget endnu, al-Qaeda er mere aktiv i Yemen end nogen sinde, og risikoen for et blodbad er stadig til stede.

03:50  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

01:40  

Tricktyvens fif
Tricktyvens fif En bølge af tricktyverier er skyllet ind over Storbritannien de seneste år. Det anslås, at tricktyverier koster briterne omkring 3,5 milliarder pund om året. De udspekulerede svindelnumre spænder lige fra falske betjente, der snører folk på gaden til online computersvindel. Følg en politienhed i London, der forsøger at komme tricktyverierne til livs.

02:25  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

03:25  

Nuttet Om Natten
Nuttet Om Natten SMÅ DYR! SOM GØR MENNESKETING! Hele natten er blød og sød på DR3. Vi har inviteret nogle af Danmarks mest nuttede dyr ind i vores studier, så du har noget at se på, når du ikke kan sove, eller når du bare mangler at sige "nuuurrrrrrhhh".

DR K

00:45  

Omar
Omar Sammen med vennerne Tarek og Amjad forsøger Omar at gøre livet surt for det israelske militær. Men efter drabet på en israelsk soldat får Omar valget mellem mange års indespærring eller at arbejde som informant for israelerne og lokke vennerne i en fælde. Omar: Adam Bakri. Tarek: Iyad Hoorani. Amjad: Samer Bisharat. Instruktion: Hany Abu-Assad.

02:20  

Jackie uden Jack
Jackie uden Jack 'De må aldrig, aldrig blive udgivet!' Hvad ønskede Jackie Kennedy at holde hemmeligt? Få måneder efter snigmordet på Præsident Kennedy i Dallas i november 1963 blev der optaget en række interview med Jackie Kennedy, der viser, at den unge enke var drevet af et dobbelt formål. Nemlig både at skabe et bestemt billede af sig selv i offentligheden og at værne om præsidentens minde. Hun kunne ikke ændre fortiden, men hun kunne omskrive den og opbygge legenden om JFK.

03:15  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (33:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (33:35) I 1989 blev den rumænske diktator Nicolae Ceausescu og hans kone Elena væltet og efter en summarisk rettergang henrettet for åben skærm. Geert Mak taler med to af soldaterne fra eksekutionspelotonen, en af dem i dag en velhavende forretningsmand med otte butikker. Men de fleste rumænere tjener i dag mindre end 150 euro om måneden, og mange længes tilbage til de gode gamle dage og har glemt alt om undertrykkelsen og fødevaremanglen. Også eksildigteren Mircia Dinescu er skuffet. Parlamentet består af de samme mennesker som for tyve år siden, og er ifølge Dinescu de eneste, der har tjent på revolutionen.

03:50  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (34:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (34:35) "1991 - Sovjetunionen" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Fysikprofessor Stanislav Sjuskevitsj havde aldrig beskæftiget sig med politik, men blev af venner presset til at stille op til den øverste sovjet. Han blev valgt og tilmed præsident for Hviderusland. Fire måneder efter nedlagde han sammen med Boris Jeltsin og den ukrainske premierminister Sovjetunionen. Gorbatjovs åbenhed havde ført til en strøm af kritik og oprør i 1980'er. Musikeren Misja Borsykin fik hit på hit med sarkastiske titler som ' Fisken rådner fra hovedet' og ' Daddy er fascist'. Kommunismen er faldet, men Borsykin er den samme og kritiserer nu Putins ' KGB-klike' med lige så stor entusiasme.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010057