dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 21. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 21. februar 2016

DR1

01:10  

Måske uskyldig
Måske uskyldig Rusty Sabichs kollega, den unge Carolyn, er blevet myrdet. De arbejdede begge for statsanklager Horgan, der beder Rusty om at tage sagen. Da Rusty har haft en affære med Carolyn, påtager han sig kun nødigt opgaven, og opklaringsarbejdet skrider kun langsomt frem, indtil man finder Rustys fingeraftryk i den myrdedes lejlighed. Rusty Sabich: Harrison Ford. Raymond Horgan: Brian Dennehy. Sandy Stern: Raul Julia. Instruktion: Alan J. Pakula.

03:10  

Døden ombord
Døden ombord Ægteparret Rae og John Ingram er stået til havs i deres lystyacht for at komme til hægterne efter en tragisk hændelse. Da parret samler en ung mand op fra en skonnert i havsnød, ror John ud til det synkende skib for at undersøge, hvad der er hændt. Uden at ane, at han dermed lader sin kone alene med en psykotisk morder. Rae Ingram: Nicole Kidman. John Ingram: Sam Neill. Hughie Warriner: Billy Zane. Instruktion: Philip Noyce.

04:40  

Forældreløse dyrebørn (11)
Forældreløse dyrebørn (11) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn.

05:05  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:20  

DR-Friland: Forår på Friland
DR-Friland: Forår på Friland Så kom solen og fornyede byggeenergien. De halvfærdige huse skal gøres klar til indflytning her i Frilands andet år. Vi følger både de gamle og nye familiers tumlen med halm, ler, sten, rundtømmer og alskens genbrugsmaterialer for at skabe hver sit gældfrie drømmehus. Tilrettelæggelse: Anton Gammelgaard Sendt første gang 11.06.03

05:50  

Naturtid (15:20)
Naturtid (15:20) Stauderne deles, de sidste grøntsager høstes, græsset trimmes kort sagt Kjeld Slot viser hvordan haven pakkes ned til vinteren. Claus Dalbys drivhus fyldes med krukkeplanter, der ikke tåler frosten, samtidig med at forårets blomsterflor allerede sås i bakker til spiring i drivhuset. Tilrettelæggelse Pia Kjeldsen Sendt første gang 14.11.09

06:50  

Husdrømme (8:8)
Husdrømme (8:8) I otte programmer følges otte familiers vidt forskellige husdrømme - drømme, der nu skal føres ud i livet. De medvirkende har alle store planer, masser af mod og mange talenter, nu skal de i gang. Her i ottende og sidste episode møder vi Åsa, der bor med sin datter i et lille, meget pittoresk hus i Limhamn i Malmø, og nu skal hendes ven Magnus og hans søn flytte ind, så de to små familier kan blive en. Det kræver en tilbygning, for det skal være et hus, hvor der er plads til alle, men samtidig er det afgørende, at husets charme bevaret - og det kan måske blive svært. Nordvision fra Sverige.

07:50  

Hestevæddeløb i Barbados (1:4)
Hestevæddeløb i Barbados (1:4) Barbados er en lille østat i øgruppen De Små Antiller i Caribien. Øen løsrev sig fra Storbritannien i 1966, men livet i og omkring Barbados væddeløbsbane og trænermiljø viser fra de rige, hvide ejere i toppen af hierarkiet til bunden af fattige, sorte staldkarle, at øens institutioner og befolkningens mentalitet, stadig afspejler den koloniale fortid og arven efter slaveriet.

08:20  

Hestevæddeløb i Barbados (2:4)
Hestevæddeløb i Barbados (2:4) Barbados er en lille østat i øgruppen De Små Antiller i Caribien. Øen løsrev sig fra Storbritannien i 1966, men livet i og omkring Barbados væddeløbsbane og trænermiljø viser fra de rige, hvide ejere i toppen af hierarkiet til bunden af fattige, sorte staldkarle, at øens institutioner og befolkningens mentalitet, stadig afspejler den koloniale fortid og arven efter slaveriet.

08:50  

Asyl til verdens truede padder
Asyl til verdens truede padder En dødelig svamp truer verdens bestand af frøer. I et sidste forsøg på at redde dem fra udryddelse, beslutter man at skabe et refugium for 500 af de mest truede paddearter. Men først skal de indsamles. Et hold forskere vover sig dybt ind i Panamas jungle, hvor frøerne deler levested med narkosmuglere, guerillasoldater og giftslanger!

DR2

00:05  

Den store læge
Den store læge Den forkælede playboy Bob Merrick forulykker med sin speedbåd, men genoplives. Uheldigvis med det udstyr, som kunne have reddet byens læge, da denne pludselig får et hjerteanfald. Merrick forsøger at lære af lægens uselviske eksempel, men i stedet støder han den kvinde fra sig, som han elsker. Merrick må tage sit liv op til revision for at vinde sin elskedes respekt og kærlighed. Bob Merrick: Rock Hudson. Helen: Jane Wyman. Randolph: Otto Kruger. Instruktion: Douglas Sirk.

01:50  

Hvidvask af narkopenge (1:2)
Hvidvask af narkopenge (1:2) I 2012 anklagede et amerikansk senatsudvalg den fremtrædende britiske bank, HSBC, for mellem 2007-08 at hvidvaske ikke mindre end syv milliarder dollar for mexicanske narkokarteller. Men indtil i dag er ingen hverken blevet dømt for hvidvaskning eller blevet frataget retten til at lave bankforretninger. Men hvordan kan fx Mexico bekæmpe narkohandel og hvidvaskning af penge, hvis der ikke er konsekvenser for de banker, der lukker øjnene? I dag deltager mange banker i hvidvaskningen, og narkopengene siver stille og roligt ind i den legale økonomi.

02:40  

Hvidvask af narkopenge (2:2)
Hvidvask af narkopenge (2:2) I 2012 anklagede et amerikansk senatsudvalg den fremtrædende britiske bank, HSBC, for mellem 2007-08 at hvidvaske ikke mindre end syv milliarder dollar for mexicanske narkokarteller. Men indtil i dag er ingen hverken blevet dømt for hvidvaskning eller blevet frataget retten til at lave bankforretninger. Men hvordan kan fx Mexico bekæmpe narkohandel og hvidvaskning af penge, hvis der ikke er konsekvenser for de banker, der lukker øjnene? I dag deltager mange banker i hvidvaskningen, og narkopengene siver stille og roligt ind i den legale økonomi.

03:30  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:30  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland

08:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv, debat og baggrund.

08:30  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:40  

Snowboarding - The Art of Flight
Snowboarding - The Art of Flight Her er en billet på første klasse til den ultimative snowboard-rejse. Tjek ind og vær med når den sublime snowboarder Travis Rice og hans venner tager på et vildt snowboarding-eventyr til uudforskede bjergkæder i bl.a. Chile, Alaska og Canada. I svimlende højder, puddersne og med helikoptere sætter fyrene nye standarder for snowboarding. Så vær forberedt på at tabe kæben.

01:55  

Lommetyvens tricks
Lommetyvens tricks Hvert år valfarter lidt over en million briter til den populære ferieby Barcelona. Men kun de færreste af dem ved, at de flyver direkte i armene på en række professionelle tyvebander. Det spanske politi derimod kender udmærket til de skruppelløse lommetyve og gør en stor indsats for at fange dem. Følg det spanske politi på en nervepirrende undercovermission.

02:45  

Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt
Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Louise få dig til at slappe af med lyde, og Jakob viser dig, hvordan du laver vekselåndedræt.

03:15  

Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR
Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jeppe guide dig til at blive nærværende gennem bevægelse, og Nora viser, hvordan hun lægger makeup. Find et underlag eller tæppe frem og sæt dig godt til rette på gulvet.

03:45  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

04:15  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

05:00  

Air + Style: Los Angeles, direkte
Air + Style: Los Angeles, direkte

06:35  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Tømmermændstræning, træning for to og va
Morgengymnastikken: Tømmermændstræning, træning for to og va Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med en rar omgang 'tømmermandstræning' med Peter og Julie. Derefter har vi 'træning for to' med Behruz og Selina. Til sidst har vi Behruz til at hjælpe os med at få det vaskebræt frem.

07:30  

Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme
Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med spændende 'akroyoga' med Peter og Julie, derefter tager vi en gang behagelig 'flowyoga' med Zenia. Og til sidst giver vi armene en ordenlig opstramning med Yvonne.

DR K

01:05  

Evgeny Mokhorev - skrøbelighedens mester
Evgeny Mokhorev - skrøbelighedens mester Portræt af den russiske fotograf Evgeny Mokhorev, der er en mester i at opfange skrøbelighed gennem linsen. Filmen bringer os med Mokhorev rundt i Skt. Petersborg, når han tager billeder af folk på gaden og af unge, ofte nøgne, mennesker i smukke fotogene omgivelser. Mokhorev har efterhånden gjort det til sit varemærke at fotografere børn og unge, og hans billeder går som varmt brød på det internationale kunstmarked. Et varmt portræt af en talentfuld mand i en kold by.

02:25  

En verden fyldt med ord (5:5)
En verden fyldt med ord (5:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Denne gang handler det om menneskets evne til at fortælle historier. Det har vi altid gjort; først med stemmen og senere også med skriften. Litteratur er dog ikke kun underholdende, men også en kilde til dyrebar viden om os selv, vores historie og den verden, vi lever i.

03:20  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (26:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (26:35) "1958 - Frankrig og Algeriet" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Efter Anden Verdenskrig opnåede den ene koloni efter den anden uafhængighed, og selv om præsident De Gaulle erklærede, at - Algeriet er Frankrig, trak Frankrig alligevel sine tropper tilbage efter en blodig guerillakrig. Det ophidsede især sortfødderne, efterkommerne af fattige franskmænd, der havde søgt lykken i kolonierne. Den meget gamle general Aussaresses var den første, der offentligt fortalte, hvilke midler den franske hær havde været villig til at bruge i et forsøg på at beholde Algeriet. Den gamle general mistede både sit ry og sine medaljer, men hans torturmetoder og antiguerillataktik dannede forbillede for George W. Bush' krig mod terror.

04:00  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (27:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (27:35) Den tidligere Stasi-officer Hagen Koch viser Geert Mak det sted på Friedrichstrasse i Berlin, hvor han i 1961 slog en tyk kridtstreg for at markere, hvor den kommende Berlinmur skulle bygges for at stoppe den massive udvandring til Vesten. DDR blev et lukket reservat for udviklingen af det 'socialistiske menneske'. Instruktøren Winfried Junge fulgte en gruppe børn fra en såkaldt mønsterlandsby gennem 40 år. Ikke alle kunne leve op til idealet, og de få, der kunne, har til gengæld ikke kunnet finde sig til rette efter Murens fald.

04:38  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

04:40  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

08:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Martin Luther King versus Malcolm X
Martin Luther King versus Malcolm X Mere end fyrre år efter deres død er Martin Luther King og Malcolm X stadig nogle af verdens mest kendte politiske aktivister. Den ene blev symbol på den amerikanske Borgerrettighedsbevægelse, mens den anden blev ophøjet til et ikon i Afrika, hvor statlsledere stod i kø for at modtage ham. De legemliggjorde to meget forskellige drømme og utopier for USA og to diametralt modsattte politiske strategier for at nå målet.

DR Ultra

06:00  

Lucky Luke
Lucky Luke Lucky Luke og Sherlock Holmes.

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

06:55  

Tintin
Tintin De 7 krystalkugler (2:2)

07:20  

Oscars oase
Oscars oase

07:30  

Adventure Time
Adventure Time

07:50  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

08:20  

Klassekabalen - Klassefest (1)
Klassekabalen - Klassefest (1) 5. a skal holde deres første rigtige klassefest uden forældre - og alle glæder sig! Men det er helt forskelligt, hvordan man gerne vil feste: Pigerne satser på at danse med drengene, men drengene vil hellere spille fodbold!

08:35  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

08:45  

Pingvinerne fra Madagascar
Pingvinerne fra Madagascar

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Melorme tur i Randers Regnskov. Melorme er faktisk ikke rigtige orme, men derimod larver fra biller. Sebastian fodrer mange forskellige dyr med melorme. - Det er deres livret!

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Pingu
Pingu - kan trylle.

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Som venner vi dele.

06:25  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Det er sådan en dejlig dag, og Bugge føler sig lidt rastløs. Han har lyst til at lave noget anderledes. Hans venner vil gerne støtte ham, så de arrangerer en lille udflugt med madkurv. Og den bliver også helt anderledes end forventet.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om det store radisekup.

07:15  

F for får
F for får

07:30  

Ernest & Celestine
Ernest & Celestine Celestine bor i musenes by under jorden. Her hører hun farlige historier om bjørnene, der bor oppe på overfladen. Men da Celestine er en følsom og kunstnerisk anlagt mus, drømmer hun alligevel om at blive ven med en bjørn. Det lykkes, da hun møder den fattige og temperamentsfulde bamse Ernest. Det umage venskab skaber megen postyr, men Ernest og Celestine lader sig ikke gå på af fordommene.

08:40  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der laver rockgymnastik.

08:50  

Ring til Ramasjang
Ring til Ramasjang I dette afsnit har Strikkebamse problemer med en nærgående hund. Fru Gok ringer også, for hun har fået marmelade i fjerene - og hvad gør man så?

 
DR1

09:45  

24 timer på kloden (1:2)
24 timer på kloden (1:2) Solen skaber vores dagsrytme her på jorden - og selvfølgelig også dyrenes. Men der er stor forskel på, hvordan dyrene udnytter solens gang. Nogle jager i middagsheden, mens andre foretrækker nætternes mørke. Klodens dyr har udviklet forunderlige strategier til bedst muligt at bruge de rigtige øjeblikke til at jage og fange føde. Men hver dag rummer også farer, der truer dem på livet!

10:35  

24 timer på kloden (2:2)
24 timer på kloden (2:2) Solen er bestemmende for livets gang på jorden, og især er dyrene dømt til at leve efter dens kommen og gåen. Programmets fantastiske billeder viser dyr på alle kontinenter leve i harmoni med den kæmpe stjernes gang om jorden. Timing betyder alt for dyrenes evne til at leve og overleve. Og går det galt, risikerer dyrene at dø.

11:25  

Sporløs (7)
Sporløs (7) Saichon kom til verden på et hospital i Thailand for 28 år siden. Hendes biologiske mor efterlod hende på et børnehjem og opgav hende til adoption. Saichon har haft en god og tryg opvækst i Danmark, alligevel har hun altid følt sig tæt knyttet til Thailand. Nu venter hun sit første barn, og ønsket om at finde sin biologiske mor, er større end nogensinde.

DR2

09:00  

Team Bachstad i Sydamerika (3:6)
Team Bachstad i Sydamerika (3:6) Seriens to værter, Øystein Bache og Rune Gokstad, er i den temmelig gamle bil på vej gennem deres vilde eventyr: En 6000 kilometer lang tur fra Perus hovedstad, Lima, til Buenos Aires i Argentina. Ekspeditionen bliver standset ved grænsen til Bolivia, og nu starter en lang og frustrerende kamp mod det peruvianske bureaukrati - og da alt ser allermest sort ud, bliver Rune pludselig syg. Nordvision fra Norge.

09:30  

Team Bachstad i Sydamerika (4:6)
Team Bachstad i Sydamerika (4:6) Seriens to værter, Øystein Bache og Rune Gokstad, er i deres gamle bil godt på vej gennem det vilde eventyr: En 6000 kilometer lang tur fra Perus hovedstad, Lima, til Buenos Aires i Argentina. Deres humør, nu hvor de er nået til Argentina, er intakt, men så bliver de stoppet af narkotikapolitiet - og får lige lovlig tæt kontakt med en krokodille. Nordvision fra Norge.

10:10  

Murderball
Murderball Benhård rivalisering, nervepirrende spænding og unikke personligheder. 'Murderball' er en dokumentar om seje kamplystne sportsfolk, der aldrig giver op. Uanset om de er kørt galt, er blevet banket sønder og sammen i et værtshusslagsmål, er ramt af sygdom eller skud. Disse mænd, der af den ene eller anden årsag er blevet invalideret for livet, har valgt at kæmpe videre i speciallavede gladiatorlignende kørestole i en voldsom sport, der kaldes kørestolsrugby, murderball. Og voldsomt er det - der er meget på spil for hovedpersonerne, og alle kneb gælder.

11:35  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

DR3

10:45  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

11:05  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

11:30  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

11:55  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

DR K

09:25  

Den danske kejserinde
Den danske kejserinde Hun var født som dansk prinsesse men blev kejserinde i Rusland. Da den russiske revolution kom, stod hun midt i katastrofen, mens verden brasede sammen omkring hende. Hun mistede mere end de fleste: Hendes søn - den sidste zar - og hendes fem børnebørn blev myrdet. En tragedie hun nægtede at se i øjnene. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup. Sendt første gang 16.09.06

10:05  

100 års indvandring (1:6)
100 års indvandring (1:6) I slutningen af det 19. århundrede begyndte tusindvis af polakker at sejle til Lolland-Falster. Mere end 10.000 polakker kom år efter år for at udføre det arbejde, danskerne ikke selv magtede: hakning af roer. Polakkerne blev det 20. århundredets første store gruppe gæstearbejdere. De kom, fordi mulighederne var bedre i Danmark end i Polen. Alligevel havde Danmark i flere år svært ved at lokke polakkerne til landet. De blev behandlet for dårligt. Sendt første gang 2003.

10:35  

100 års indvandring (2:6)
100 års indvandring (2:6) Russiske jøder i København De russiske jøder er det 20. århundredets første store flygtningegruppe i Danmark. De flygtede fra den russiske zars forfølgelser og slog sig ned i de fattigste kvarterer i København. Emigranterne blev mødt med stor skepsis fra danske myndigheder og dansk presse. Også den dansk-jødiske menighed var kritisk over for de fattige gæster. Alligevel arbejdede de sig op i samfundet, og i dag føler de sig som danskere.

11:05  

100 års indvandring (3:6)
100 års indvandring (3:6) Tyske flygtninge i et besat Danmark Før og under 2. verdenskrig flygter hundredetusinder af tyskere mod Danmark. Først var det jøder og politiske modstandere af Hitlers regime, der søgte ly i Danmark. Gennem en stram administrativ praksis lykkes det Danmark at holde mange af disse flygtninge ude. Da det første flygtningepres er afværget, begynder helt almindelige tyskere en panisk flugt ud af Tyskland. En kvart million tyskere kommer ind i Danmark i krigens sidste måneder. Disse tyskere udgør danmarkshistoriens største flugtbølge.

11:35  

100 års indvandring (4:6)
100 års indvandring (4:6) Danskerne omfavner ungarerne Midt i 50erne kom cirka 1.000 ungarnske flytninge til Danmark, hvor de bliver modtaget med en dansk forståelse og venlighed, der er uden sidestykke i det 20. århundrede. Danskerne huskede kun alt for godt besættelsen og havde ikke svært ved at forstå mennesker på flugt fra sovjetisk besættelse og kommunistisk undertrykkelse. Næsten 50 år efter deres ankomst er ungarerne stadigvæk først og fremmest taknemmelige over den danske gæstfrihed.

DR Ultra

09:00  

MGP Show 2016
MGP Show 2016 De 10 finalister i MGP 2016 er nu klar på scenen, direkte fra Forum Horsens. Aftenens værter er Sofie Østergaard og Joakim Ingversen, der glæder sig til at lave et fantastisk show med alle deltagerne, seerne og publikum. Grib mobilen og vær med til at bestemme, hvem der skal vinde. Der bliver fest, ballade og masser af sjov, når de 10 finalister optræder til årets musikfest - Danmarks fedeste melodi grand prix, MGP 2016. www.dr.dk/mgp

10:55  

Osman og Jeppe I (14)
Osman og Jeppe I (14) Dansk comedyserie for børn om Osman, Jeppe og Trucker, der går i Specialklasse. Med bl.a. Esben Pretzmann, Peder T. Pedersen og Brian Lykke. Instruktion: Peter Molde-Amelung. Manus: Rune Schjøtt og Jannik Tai Mosholt.

11:10  

Osman og Jeppe I (15)
Osman og Jeppe I (15) Dansk comedyserie for børn om Osman, Jeppe og Trucker, der går i Specialklasse. Med bl.a. Esben Pretzmann, Peder T. Pedersen og Brian Lykke. Instruktion: Peter Molde-Amelung. Manus: Rune Schjøtt og Jannik Tai Mosholt.

11:25  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

11:45  

Uglen
Uglen Hypn-ugle.

DR Ramasjang

09:00  

Paw Patrol
Paw Patrol

09:25  

Chuggington
Chuggington Fut-tog trækning

09:35  

Chuggington
Chuggington Hodges flyvetur

09:45  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den Sure Mand i det store hus har taget alle børnenes bamser og vil bruge dem som brænde i pejsen. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få bamserne tilbage.

10:10  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:25  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

10:40  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Skæg med matematik (15)
Skæg med matematik (15) Hr. Skæg lærer at lave kopkager i Kokkeskolen, synger en sang om en værdifuld skat, konkurrerer i tovtrækning og besøger etagerne for Duge & Sovs samt Hø & Nål i Det Lille Storcenter.

11:50  

Tuva fra Tarva
Tuva fra Tarva

DR1

12:10  

Made in Denmark II (3:8)
Made in Denmark II (3:8) I Made in Denmark tager syv passionerede kunsthåndværkere på en rejse rundt i landet. I denne uge besøger kunsthåndværkerne træmanden Jonas i Sorø. Det bliver et par dage, hvor der skal arbejdes med store maskiner. Meget større end flere af deltagerne er vant til. Det hårde træ volder især problemer for guldsmeden Camilla og floristen Effi, der til daglig arbejder i silke.

12:55  

Bonderøven (7:10)
Bonderøven (7:10) Sæson 16. Et nyt tomatdrivhus står på Franks ønskeliste, og det ønske opfylder han blandt andet ved at bruge jernrør fra en gammel svinestald. Kælderen i det nye stuehus skal have en trappe, som bliver lavet af gamle mursten og marksten. Og så er løbeænderne begyndt at lægge æg, som bliver til de smukkeste spejlæg.

13:25  

Kriminalkommissær Foyle (13)
Kriminalkommissær Foyle (13) . "Invasion" Kriminalkommissær Foyle får travlt med at dæmpe gemytterne, da en gruppe amerikanske soldater ankommer til Hastings i april 1942. Lokalbefolkningen er ikke glad for invasionen af amerikanere, især ikke når de fraterniserer med egnens kvinder. Da en ung barpige findes myrdet, hindres Foyles opklaringsarbejde af ordrer om at træde varsomt over for de allierede tropper. Foyle: Michael Kitchen. Sam: Honeysuckle Weeks. Milner: Anthony Howell. Instruktion: Gavin Millar.

DR2

12:35  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

13:35  

Nigel Marven i Hainan
Nigel Marven i Hainan Tv-værten og naturelskeren Nigel Marven følger i sin helt, John Whiteheads, fodspor. Whitehead var en engelsk naturforsker og opdagelsesrejsende, der besøgte Hainan i 1899. På denne ø, der hører til Kinas eneste tropiske provins, opsporer Nigel nogle af de fugle, insekter og dyr, som Whitehead som den første opdagede, nogle af dem er ligefrem navngivet efter ham.

14:20  

Nigel Marven i Yannan
Nigel Marven i Yannan Tv-værten og naturelskeren Nigel Marven rejser rundt i Kinas sydligste provins for at opspore nogle af de særprægede væsner, som lever her. Det gælder den specielle yannan-abe med den fladtrykte næse, fantastiske skildpadder og slanger, røde pandaer og kæmpe salamandre.

DR3

12:15  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans mega underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den dødkedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

12:40  

X Factor
X Factor I aften kulminerer måneders forberedelse, når årets ni livedeltagere for første gang indtager den legendariske X Factorscene i DR Byen. Remee, Mette Lindberg og Blachman har knoklet for at få dem klar til at optræde direkte for hele nationen, og det er dig, der bestemmer, hvem der skal gå videre. I aftenens show skal deltagerne synge en sang, der karakteriserer dem som kunstnere, så det er nu, de skal bevise, at netop de har fortjent en af de eftertragtede pladser i liveprogrammerne. Der er lagt op til en nervepirrende og intens aften i selskab med tre veloplagte dommere og ni spændte sangere.

13:40  

Avicii On Tour 2013
Avicii On Tour 2013 På turné med en velgørende DJ Tim Bergling, bedre kendt som Avicii, er i en alder af bare 23 år en af de mest populære DJs i verden. Han spiller udsolgte koncerter verden over og optræder med store stjerner som Madonna. Men Avicii er også en kunstner med hjertet på det rette sted. Sammen med sin manager Ash gør han nemlig en stor indsats for at bekæmpe den globale hungersnød. Dokumentaren følger Avicii på hans forårsturné i Australien i 2013, hvor alt overskud gik til hans og managerens velgørenhedsprojekt 'House for Hunger'.

14:20  

Ice Princess
Ice Princess Casey Carlyle er så dygtig til matematik, at hun har gode chancer for at blive optaget på Harvard universitet. Men Casey drømmer i virkeligheden om at blive skøjteprinsesse, hvilket ikke er populært hos hendes mor. En dag på skøjtebanen bliver Casey opdaget af den tidligere professionelle skøjteløber Tina, der mener, at Casey er et stort talent. Og nu begynder Casey at træne med Tina meget mod moderens vilje. Casey Carlyle: Michelle Trachtenberg. Joan Carlyle: Joan Cusack. Tina Harwood: Kim Cattrall. Instruktion: Tim Fywell.

DR K

12:05  

Så længe hjertet slår (10:14)
Så længe hjertet slår (10:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag møder vi igen Britt-Marie, der skal på sin anden date med Börje. Denne gang tager de til Helsingfors, hvor der skal bowles! Nordvision fra Finland.

12:35  

Så længe hjertet slår (11:14)
Så længe hjertet slår (11:14) Denne serie handler om forelskelse, ensomhed og drømme, den handler om dig og mig uanset alder, den handler om at bruge livet, mens vi er i det. Seriens medvirkende er alle over 60, men deres længsel efter til stadighed at blive set og hørt, efter behovet for fællesskab, efter at blive elsket, er universel. Vi møder seks singler, som seriens vært Magnus Silfvenius Öhman vil sende på mindst en blinddate i håb om, at alle - eller nogen - finder kærlighed, venskab eller i hvert fald godt selskab. I dag møder vi igen Bernel, som skal træffe Eva-Britt i det arktiske museum i Jakobstad. Nordvision fra Finland.

13:05  

Historien om Londons undergrund
Historien om Londons undergrund På overfladen er London en travl, moderne storby, men under den rummer de forskellige lag i undergrunden flere tusind års historie med alt fra romerske ruiner, underjordiske floder til grufulde pestkirkegårde og hemmelige beskyttelsesrum.

14:00  

Gudstjeneste fra Odense
Gudstjeneste fra Odense Fastegudstjeneste med vægt på bøn og eftertanke. Sognepræst Linda Brøndgaard Jensen, Munkebjerg, tager udgangspunkt i Markusevangeliet, hvor Jesus helbreder en stum og opfordrer til bøn. Kirkens organist Michael Thomsen udfolder temaet gennem musikken. En af fire gudstjenester, der hver for sig har fokus på kirkens sociale ansvar, det folkekirken kalder diakoni.

14:45  

Fra kolonimagt til kolonihavemagt (1:8)
Fra kolonimagt til kolonihavemagt (1:8) Nyt satireshow af Anna Neye (kendt fra NormalerWeize). Oplev nogle af de største danske helte i et helt nyt lys, blandt andre Christian den 4., Grevinde Danner og Stauning. Danmarkshistorien bliver aldrig den samme igen. Manus og Ide Anna Neye. Instruktør Rasmus Horskjær. Sketchforfatter Asger Kjær. Producent Thomas Hedemann. Medvirkende: Anna Neye, Helle Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

14:55  

Store danskere - Thit Jensen
Store danskere - Thit Jensen "Hun var en flamme" står der på Thit Jensens gravsten. Hun brændte inderligt hele sit liv for kvindens ligestilling. Og hun vakte stor forargelse da hun satte begrebet prævention på dagsordenen i 20ernes Danmark. Senere i livet blev Thit Jensen med sine historiske romaner det mest læste forfatter i Danmark. Men kampen for kvinden og karrieren kom til at koste hende privat. Hun fik aldrig den familie hun drømte om, og hun mistede venskabet med sin elskede bror Johannes V Jensen. Tilrettelæggelse: Nille Westh. Sendt første gang 04.11.07

DR Ultra

12:00  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:20  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

12:45  

Lucky Luke
Lucky Luke Lucky Luke og Sherlock Holmes.

13:10  

Sebastian på dybt vand (5)
Sebastian på dybt vand (5) "Sorttippet revhaj" Sebastian har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr til Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. I dag skal de sorttippede revhajer transporteres gennem byen. Alle sejl er sat til for at få dem sikkert indfanget og transporteret. Ikke alle hajer kan tåle transporten, selvom politieskorte har sikret en hurtig og lige vej gennem byen.

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:05  

Tintin
Tintin De 7 krystalkugler (2:2)

14:30  

Backstage II (11)
Backstage II (11) Maximalt morsomt: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I elvte afsnit beslutter Max sig for at være stand-up komiker og tager imod Claydermanns råd om at lave grove jokes om de andre. Det er sjovt lige indtil det går udover Claydermann selv.

14:45  

Backstage II (12)
Backstage II (12) Godt nytår: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I tolvte afsnit skal dagens afsnit af Skadestuen handle om nytårsaften men kort inden start bliver de voksne låst inde i sminken, og børnene får en idé, der måske kan redde dagens afsnit.

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Vand er vådt - vand er godt. Syng med om fisk, og tag med Familien Finger på fisketur - og hvis du skal i karbad, er der en sang til det også. Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Tilrettelæggelse: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen.

12:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

12:55  

Babar
Babar

13:05  

Far, mor og Blyp
Far, mor og Blyp Vivi og Tom, spillet af Hella Joof og Peter Frödin, er nået til niende og sidste udsendelse om "Far, mor og Blyp". Blyp viser stadig ingen tegn på at komme ud! Tom får rengøringsvanvid og er nervøs! Vivi vil udsætte det hele! De usynlige børneagenter vil tilbage til de andre børn, og de talende træer siger: "Man har aldrig hørt om nogen, der blev inde i maven". Manuskript: Kit Goetz.

13:30  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Sebastian Klein kigger på pingvinerne i Odense Zoo. De lever i et mini Antarktis landskab under en kæmpe kuppel.

13:55  

Ramajetterne
Ramajetterne Blind passager. Finn Falk og Øvst får sig noget af en overraskelse, da en fremmed mand pludselig kravler op af en kuffert. Kristian vil ringe til politiet, men Øvst giver den underlige mand med det mærkelige sprog en chance.

14:20  

Min fede fridag (1-5)
Min fede fridag (1-5) Mikkel elsker at holde fridag og i dag skal han opleve, hvordan Mai på 7 år holder den fedeste fridag. Det bedste hun ved, er at lege sørøver på et stort lege-skib. Se med, om Mai får overtalt Mikkel til at klæde sig ud som farlig sørøver!

14:35  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Den lille besværlige Ælling. Det kan godt være hårdt at passe babyer! Specielt når babyen er Ælling, der ikke er god til at høre efter og bare smider med legetøjet. Bamse og Kylling fanger også krabber - de er ikke sjove at få ned i badebukserne! Medvirkende: Christian Damsgaard, Joan Bentsen og Brian Patterson. Manuskript: Elin Bing og Katrine Hauch-Fausbøll. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll. www.dr.dk/oline

DR1

15:00  

HåndboldSøndag: FC Midtjylland-CSM Bucuresti (k), direkte
HåndboldSøndag: FC Midtjylland-CSM Bucuresti (k), direkte

16:35  

HåndboldSøndag: KIF Kolding København-Montpellier HB (m), di
HåndboldSøndag: KIF Kolding København-Montpellier HB (m), di

DR2

15:05  

Hugh i Danmark
Hugh i Danmark I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. I Danmark snakker Hugh mad med René Redzepi på Noma, diskuterer ideen om 'hedonistisk bæredygtighed' med arkitekten Bjarke Ingels, og besøger det CO2-neutrale Samsø.

15:55  

Lægen flytter ind (1:6)
Lægen flytter ind (1:6) 45 årige Ricky Praus er som mange danske mænd svær at få til lægen. Men Rickys helbred skranter efterhånden så meget, at hans datter er alvorlig bekymret for ham. Ricky lever af junkfood, nægter at bevæge sig og drikker med gutterne hver eneste dag. Så praktiserende læge Charlotte Bøving flytter ind for at give Ricky klar besked: Det er sidste chance, hvis han ikke skal dø før tid.

16:40  

Krigen i kolonihaverne
Krigen i kolonihaverne Drømmen om en kolonihave, om et lille stykke jord, hvor man kan nyde sommeren og dyrke sine grøntsager er stor, og næsten 100.000 briter står på venteliste til en have. Men hvert år bliver kolonihaveidyllen brudt over hele Storbritannien, når længslen efter en kolonihave får naturen til at gå over optugtelsen, så selv pæne mennesker begår hærværk og begynder at smadre eller stjæle præmiegrøntsager og bryde ind i redskabsskure. Alt sammen i håb om at bestyrelsen dømmer haveejeren for pligtforsømmelse og fratager ham eller hende haven - for så bliver der plads til den næste på listen!

17:25  

Dirty Harry vender tilbage
Dirty Harry vender tilbage Den effektive Harry Callahan bliver af politimester Jannings tvunget til at tage ferie, netop som man har fundet en mand myrdet ved stranden. I San Paulo undersøger Harry offerets baggrund, mens morderen slår til igen. Samme våben, samme metode. Men hvad forbinder ofrene? Harrys egen chef ligger inde med løsningen på mysteriet. Harry Callahan: Clint Eastwood. Jennifer Spencer: Sondra Locke. Jannings: Pat Hingle. Instruktion: Clint Eastwood.

DR3

15:50  

Cocktail
Cocktail Efter sin soldatertid tager unge Brian til New York for at komme frem i verden. Det gør han også, men han havde ikke forestillet sig, at det skulle være som bartender. Vismanden Doug lærer ham op, og Brians udfoldelser bag bardisken får pigerne til at falde for ham. Brian: Tom Cruise. Doug: Bryan Brown. Jordan: Elisabeth Shue. Instruktion: Roger Donaldson.

DR K

15:35  

Du skal ære din hustru
Du skal ære din hustru En hustru flytter væk fra sin tyranniske ægtemand for en tid. Husets gamle barnepige overtager husholdningen og beslutter samtidig at give husets herre en lektion i god opførsel. Viktor Frandsen: Johannes Meyer. Ida Frandsen: Astrid Holm. Karen Frandsen: Karin Nellemose. Instruktion: Carl Th. Dreyer.

17:25  

Fra stemmeret til statsminister
Fra stemmeret til statsminister Den 5. juni 2015 var det 100 år siden kvinderne fik stemmeret i Danmark. Men et er retten til at stemme og stille op til folketinget, noget ganske andet var at skabe egentlig ligestilling mellem mænd og kvinder. I programmet Fra stemmeret til statsminister fortæller vi med udgangspunkt i arkiv og interviews historien om nogle af de markante kvinder, der de sidste hundrede år har været med til at bane vejen og skabe grobund for den ligestilling vi kender i dag. Kvinder der kunne, ville og turde bryde den mandlige dominans, og som stadig gør det.

17:55  

Sommer (15:20)
Sommer (15:20) Midt i en hektisk arbejdsdag får Anna pludselig besøg af sin storebror, som har en besked og en bøn til hende. Og så bliver det hele bare for meget for Anna, hvilket får Adam til at tage en effektiv beslutning. Mens Christian forsvinder længere og længere væk fra virkeligheden, møder Sophia igen en god bekendt. Lærke har lagt nye fremtidsplaner, og det får Jakob til at tage kontakt til Mille, som er i gang med et nyt stort projekt. Medvirkende: Jakob Sommer: Lars Ranthe. Mille Kaiser: Marie Louise Wille. Lærke Kaiser: Cecilie Bøcker Rosling. Christian Sommer: Jesper Langberg. Sophia Sommer: Lisbet Dahl. Adam Sommer: Mikael Birkkjær. Anna Krogh Møller: Camilla Bendix. Endvidere: Caroline Dahl, Charlotte Munksgaard, Thomas Levin, Claus Bue, Cyron Melville, Michael Carøe, Maibritt Saerens, Stine Stengade, Andrzej Oksza Lapicki, Morten Lützhøft, Tommy Kenter, Rasmus Botoft, Casper Steffensen, Clara Bahamondes, Laura Rihan og Sophie Grodin. Manuskript: Dunja Gry Jensen og Lars K. Andersen. Instruktion: Kasper Gaardsøe. Foto: Lars Vestergaard, dff. Scenografi: Anja Wessel og Anne Mette Bo Drivsholm. Musik: Halfdan E. og Lars Daniel Terkelsen.

DR Ultra

15:00  

Niels Neutron - det lille geni
Niels Neutron - det lille geni Niels Neutron bor i Retroland. Han er et vidunderbarn, der elsker at opfinde ting, der gør livet mere behageligt. Efter et uheld med et hjemmelavet rumskib og en satellit, opfanger de æggeformede beboere på planeten Yolkus en video med folk fra Retroland fra satellitten. Yolkus-folkene synes, at det ligner et rent festmåltid. Snart er alle forældre fra Retroland bortført og Niels får travlt med at bygge rumskibe, så han kan redde alle de stakkels mennesker.

16:20  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:30  

Dragons
Dragons Førhen var vikinger og drager dødsfjender, men det ændrede sig, da den unge viking Hikke mødte dragen Tandløs. De to venner kommer dog på noget af en opgave, da Bersærkø får sit helt eget Dragetræningsakademi - for det fører til masser af spændende eventyr. Men det er ikke alle, der går ind for, at drager og mennesker lever side om side i fred og harmoni.

16:50  

Junglebanden
Junglebanden

17:00  

Asfalt (6)
Asfalt (6) Anders er model, og i dag skal han tjene penge til nyt skateboardudstyr som model for Hummel.

17:10  

101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag
101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag I dag kan du høre om det nervepirrende første kys, om forældre der ikke fatter en hujende fis, og ikke mindst - bekæmpelsen af teenageres værste skræk: Bumser.

17:35  

Gumball
Gumball

DR Ramasjang

15:00  

Vildmarkens Stjerne (2:4)
Vildmarkens Stjerne (2:4) Fjernsyn for dig. Sebastian Klein er stadig i Nordamerika og leder efter nogle af verdens mest bemærkelsesværdige dyr. Den eventyrlige jagt på verdens stærkeste dyr starter dramatisk med, at Sebastian møder den gamle og kloge indianer Watunga. Udstyret med hans magiske sten "Vildmarkens Stjerne" drager Sebastian af sted på egen hånd, ud på jagt efter verdens stærkeste dyr. Et eventyr der bringer Sebastian vidt omkring og byder på overraskelser, som ingen kunne forudse. Tilrettelæggelse: Sebastian Klein og Jacob Snedevig.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kanin Kan det virkelig passe, at kaninen æder sin egen lort? Ta' med Lille Nørd på kaninhop og se, om det lykkes nørderne at finde Katrines bamse Hr. Kanin.

16:00  

Jungletrommer
Jungletrommer BI

16:05  

Jungletrommer
Jungletrommer Aber

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Miles fra Morgendagen
Miles fra Morgendagen

17:00  

Det kongelige spektakel (8:10)
Det kongelige spektakel (8:10) Det er nat i Det Kongelige Spektakel - alle går til ro, men Habibi kan ikke sove. Månen er fuld - og det vrimler med natte lyde! Habibi må vække Kong Villy - og det bliver til både bål, pølser og en røverhistorie! Se om det lykkes, at gøre Habibi rigtig træt.

17:10  

Ramajetterne
Ramajetterne Hr. Skæg har flyskræk. Der er store problemer i Ramasjang Lufthavn. Hr. Skæg skal rejse til Kina for at hente kinesiske tegn, men flyskræk truer med at sætte en stopper for hele turen.

17:30  

Kanonkongen Freja 6:8
Kanonkongen Freja 6:8 Det er lørdag, men alligevel kigger Frejas lærer lige forbi. Bare for at sludre lidt måske gå en tur med Freja. Dét orker Freja ikke, og hun får far lokket til at sige, at de da skal en tur på stranden med Asger. Asger har godt nok ikke rigtig lyst til at komme stranden, men Freja insisterer. Og af sted kommer de. Med kanonkongedragt i tasken og en gammel slidt parasol. Desværre er fars gamle chef også på stranden, men da både chefens mega fede gummibåd og Frejas kanonkongedragt forsvinder må far træde til som den helt han alligevel er ... engang i mellem. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

17:50  

Y's Fantom Farmor (1:3)
Y's Fantom Farmor (1:3) Y keder sig - det er sommerferie - og hendes storebror synes, hun er vild barnlig og uinteressant. Heldigvis kommer Y's hemmelige Fantom Farmor hende til hjælp. Hun gi'r Y et opmærksomhedstrick, som ikke kan undgå at vække broderens interesse. Medvirkende: Fantom Farmor: Anne Marie Helger. Y: Sofie Trier. Manuskript og instruktion: Natasha Arthy.

DR1

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

19:05  

Hajerne ved koralrevet
Hajerne ved koralrevet Koralrevene er myldrende byer på havets bund fyldt med tusindvis af farvestrålende og sære væsner, heriblandt i hundredvis af drabelige rovdyr som hajer, der viser sig at jage på helt nye og uventede måder. Forskerne har opdaget, at hajernes og koralrevenes liv er afhængige af hinanden. Hvis koralrevene forsvinder, forsvinder hajerne også. I hele verden forsvinder koralrevene imidlertid dobbelt så hurtigt som regnskovene!

20:00  

Bedrag (9:10)
Bedrag (9:10) Sendes med synstolkning på DR1Syn

DR2

19:20  

Krigens børn - Somalia
Krigens børn - Somalia Ayan, Mahammed og Jama flygtede helt alene uden deres forældre fra borgerkrigen i Somalia i begyndelsen af 90'erne. De var bare 11 og 8 år da de blev sendt af sted fra deres mødre. De kom til at bo på børnehjemmet Dohns Minde i Gentofte - men savnet af deres mødre gjorde dem indesluttede og ensomme, et savn det har taget mange år at bearbejde. Ayan har skaffet sig en ny mor i Danmark - og Mahammed nåede at besøge sin mor i Somalia inden hun døde. Tilrettelæggelse: Anni Pape. Sendt første gang 4.12.05

20:00  

Hugh i Norge
Hugh i Norge Denne gang er Hugh i Norge. I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. Takket være massive oliereserver er Norge nu det rigeste af de tre lande. Hugh udforsker landets fantastiske natur, der bl.a. betyder, at Norge får 99 procent af sin elektricitet fra vandkraft.

DR3

19:00  

Bedrag (8:10)
Bedrag (8:10) Sendes med synstolkning på DR1Syn

20:00  

Verdens vildeste vejr - vind
Verdens vildeste vejr - vind Top Gear-værten Richard Hammond undersøger, hvor og hvad der skaber verdens vindsystemer. Han besøger et af jordens mest stomomsuste steder, spadserer ind i øjet af menneskeskabt tornado og laver selv en ti meter høj hvirvelvind - af ild!

DR K

18:55  

Det fantastiske Italien (1:6)
Det fantastiske Italien (1:6) Den britiske kunstkritiker Andrew Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli udforsker de forskellige italienske regioner og deler generøst ud af deres viden om landets rige kultur og regionale køkkener. Sammen ser de på landskaber, kunst, både gamle mesterværker og nyere samtidskunst og madkultur.

19:55  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

DR K Klassisk
DR K Klassisk Koncertprogram der byder på et bredt repertoire af værker indenfor den klassiske musik.

DR Ultra

18:00  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

18:15  

Merlin (39)
Merlin (39) Engelsk eventyrserie for hele familien fra 2010. (The Adventures of Merlin) Morgana har overtaget dronningetronen, og dermed står Arthur over for en enorm udfordring: hvordan skal han bekæmpe Morganas udødelige soldater? Merlin bliver derfor nøglen til kongerigets fremtid. Kan han finde det store sværd Excalibur, der er kongerigets eneste redning?

19:00  

Modeidioten: Cosplay
Modeidioten: Cosplay Hvordan designer man sit eget yndlingskostume? Og hvad er det bedste tøj til en lang gamer-dag foran computeren? Modeidioten Christian har ingen anelse om stil og design, men cosplayeren Fabien forklarer, hvordan man laver en vaskeægte ridder-brynje. Og så viser Sille, hvordan man kan lave sin helt egen Pokemon-hårbøjle.

19:15  

Uglen
Uglen Overraskelsesuglen.

19:20  

Uglen
Uglen En magisk lampe-ugle.

19:30  

Max pinlig
Max pinlig Max synes bare, at hans mor er max pinlig og siger en masse kiksede ting, der hele tiden får ham til at krumme tæer.

20:00  

Beezy Bear
Beezy Bear

20:05  

Luftens helte
Luftens helte

20:25  

Kejserens nye skole
Kejserens nye skole

20:45  

X Factor
X Factor I aften kulminerer måneders forberedelse, når årets ni livedeltagere for første gang indtager den legendariske X Factorscene i DR Byen. Remee, Mette Lindberg og Blachman har knoklet for at få dem klar til at optræde direkte for hele nationen, og det er dig, der bestemmer, hvem der skal gå videre. I aftenens show skal deltagerne synge en sang, der karakteriserer dem som kunstnere, så det er nu, de skal bevise, at netop de har fortjent en af de eftertragtede pladser i liveprogrammerne. Der er lagt op til en nervepirrende og intens aften i selskab med tre veloplagte dommere og ni spændte sangere.

DR Ramasjang

18:05  

Tree Fu Tom
Tree Fu Tom En for alle!

18:30  

Sofus (7)
Sofus (7) Sofus lander hos Samrat, der bor i Nepal. Samrat har fødselsdag og har inviteret alle sine bedste venner. Han venter og venter. Kommer de ikke snart? Han kigger efter dem og bliver nervøs for, om de har glemt festen. Alle kommer og har gaver med. Sofus har en særlig overraskelse til Samrat, og Sofus får også en farvelgave af Samrat, inden de skal sove.

18:45  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Jacinta, der tager på en drømmerejse til Frankrig.

19:00  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Freddie Frø er en brun frø og synger ikke så flot som løvfrøerne. Hvad skal han gøre, når han gerne vil være med i koret?

19:36  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

19:40  

Tinga Tinga fabler
Tinga Tinga fabler Hvorfor Firben gemmer sig under sten.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

21 Søndag
21 Søndag Vært: Kim Bildsøe Lassen.

21:40  

Sporten
Sporten

21:50  

Maria Lang: Farlige drømme
Maria Lang: Farlige drømme Nobelprisvinderen Andreas Hallman ansætter Puck som stenograf. Snart indser hun, at hendes arbejdsgiver er en sand diktator, som holder sin familie helt afsondret fra resten af verden. Efter et mystisk dødsfald i familien lykkes det Puck at kontakte sin mand, Eje, som beder kommissær Christer Wijk hjælpe hende. Men inden Christer når frem sker der endnu et mord... Puck: Tuva Novotny. Christer Wijk: Ola Rapace. Eje Bure: Linus Wahlgren. Instruktion: Molly Hartleb.

23:20  

Døden i bugten
Døden i bugten Hvordan kunne 23 kinesiske muslingesamlere dø ved Morecambe Sands i England? Sagen afslørede både den skjulte menneskehandel og de forfærdelige forhold for ofrene for den og førte til en statslig undersøgelse. Men hvem var de mennesker, der druknede? Og hvem havde sendt dem i døden? Tragedien førte efterforskerne til Kina og til en menneskesmuglerring i Storbritannien.

DR2

21:00  

Felix og vagabonden (8:8)
Felix og vagabonden (8:8) Felix og Hennings rejse gennem Danmark er ved at være slut og der gøres status over året, der gik. I Kirke Hyllinge besøger Henning sine to bedste barndomsvenner Pede og Lars, som har haft svært ved at se på, hvordan deres ven pludselig forlod det gængse liv og valgte landevejen - men de kan også se, at det har reddet hans liv. Det er efterår og koldt, men facebookfølgeren Laila har strikket en vintertrøje til Henning, som han skal hente, inden han og Felix parkerer cyklen og anhængeren og går i vinterhi i et kælderrum i Hvidovre. Henning er vemodig, nu kommer den svære tid, indtil han om fem måneder tager cyklen frem igen.

21:30  

Vi ses hos Clement
Vi ses hos Clement Modsætninger mødes, når hovedpersonerne fra nyhedsstrømmen og kulturlivet er i studiet hos Clement Kjersgaard.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Omringet af Taleban - danskerne i Armadillo (1:3)
Omringet af Taleban - danskerne i Armadillo (1:3) Taleban formår at slå danskernes "konge i skak" ihjel. Kompagnichefen Anders Storrud udpeger, hvor basen Armadillo skal ligge, men inden han når frem til stedet med sine folk dræbes den højt respekterede chef af fjenden. I en ny dokumentarserie med unikke hjelmkamera-optagelser får vi historien om Armadillo-basen, der kostede 10 danske soldater livet og sårede mere end 100. I første afsnit oplever vi hvordan soldaterne har trænet til ørkenkrig, men da de lander i Afghanistan sendes de ud i junglekrig, som de ikke er forberedt på.

23:35  

JERSILD minus SPIN
JERSILD minus SPIN Jens Olaf Jersild og hans panel skærer igennem spin og mediebilleder for at finde ud af hvad der reelt foregår i dansk politik.

DR3

21:00  

Man of Tai Chi
Man of Tai Chi

22:40  

The Number 23
The Number 23 Walter Sparrow får en bog i fødselsdagsgave af sin kone Agatha. Det er en kriminalroman, og Walter bliver hurtigt fanget af det nervepirrende mordmysterium - ikke mindst fordi bogen minder om hans eget liv. Han bliver mere og mere fascineret af de mange ligheder, men besættelsen af bogen og tallet 23 får alvorlige konsekvenser for ham. Walter Sparrow: Jim Carrey. Agatha Sparrow: Virginia Madsen. Isaac French: Danny Huston. Instruktion: Joel Schumacher.

DR K

21:00  

Herregårdenes hemmeligheder
Herregårdenes hemmeligheder For omkring hundrede år siden stod det celebre herregårdsliv i Storbritannien på sit højeste. Det var et liv i luksus og lediggang for de velhavende få, der så til gengæld blev vartet op af et utal af tjenende ånder, der sled dag og nat for at gøre livet for herskabet så gnidningsløst som muligt. Denne svundne verden med herskabet 'upstairs' og tyendet 'downstairs' har været skildret i mange film og tv-serier, senest i 'Downton Abbey'.

21:55  

Historiequizzen: Politimuseet
Historiequizzen: Politimuseet DRKs nye historiequiz med Adrian Hughes er på besøg på besøg på Politimuseet, den gamle station 6 ved Sct Hans Torv i København. Du kan gætte med når deltagerne bliver udsat for historiske spiritus-tests og forbryderfotos. Kåre Johannessen og Hanne Fabricius tager kampen op med Trine Halle og Christian Donatzky.

22:25  

Straffens rædsler
Straffens rædsler For 150 år siden fik Danmark sin første samlede straffelov. DRk markerer året over fire onsdage, ved at dykke vi ned i de gruopvækkende, blodige og radbrækkende straffe, vi har benyttet os af igennem tiden og op til i dag. For selv om vi har opfundet mere civiliserede former for straf, siden hovederne rullede fra skafottet, sætter straffens rædsler, nu som da, dybe spor i den dømte, om dommen så har lydt fængsel, udstødelse, skamstraf eller den ultimative; dødsstraf. En tidlig november morgen i 1882 bliver en mark uden for Nakskov, omdannet til en blodig henrettelsesplads. Det, der finder sted her, er så grusomt, at flere besvimer, og myndighederne beslutter, at det aldrig må ske igen. Her på marken bliver morderen Anders Sjællænder henrettet, foran 2-3000 mennesker, der skubber og maser for at komme helt tæt på, når bødlen på samfundets vegne hævner sig på forbryderen - og halshugger ham.

22:55  

Filmselskabet
Filmselskabet DR K's filmprogram, hvor vært Per Juul Carlsen inviterer gæster til filmselskab. Ugens mest interessante film bliver anmeldt og diskuteret.

23:25  

KulturRådet
KulturRådet Adrian Hughes får tre specialisters bud på tidens største kunst- og kulturoplevelser.

23:55  

Vilde huse - Belgien
Vilde huse - Belgien Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til Belgien for at tilbringe et døgn hos en familie i Gent, der har omdannet en gammel fabrik til et moderne og meget utraditionelt hjem blandt andet ved at bruge containere i boligen.

DR Ultra

21:45  

X Factor Afgørelsen
X Factor Afgørelsen Seerne har stemt, og det er blevet tid til at finde ud af, hvilke to deltagere der skal synge for overlevelse i farezonen. Som noget nyt i årets sæson skal de to med færrest stemmer synge en personlig sang, som netop de tror, kan sikre dem overlevelse. I sidste ende er det de tre dommere, der bestemmer, hvem af de to der skal forlade X Factor, og hvem der får lov at fortsætte til næste uge.

22:15  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:05  

En sag for Cloth III: Lige lovlig tæt på
En sag for Cloth III: Lige lovlig tæt på Inspektør Cloths efterforskningshold får nyt blod, da den sexede Kerry Newblood slutter sig til teamet. For Cloth er holdets nyeste sag stærkt personlig - offeret er nemlig hans egen bror. Mordet sætter gang i et følsomt flashback i sort/hvid - og sporet fører til en lille landsby fyldt med sweaterklædte danskere, der er rejst væk fra alle de deprimerende forbrydelser hjemme i Danmark. Jack Cloth: John Hannah. Anne Oldman: Suranne Jones. Kerry Newblood: Karen Gillan. Instruktion: Jim O'Hanlon.

01:35  

Den perfekte forbrydelse? (3:3)
Den perfekte forbrydelse? (3:3) En aften i 2003 blev den 17-årige Hannah angrebet af Maninder Pal Kohli, der smed hende ind i sin varevogn, hvor han voldtog og kvalte hende og smed liget på en rasteplads. Under angrebet lykkedes det Hannah at ringe til alarmcentralen, men da hun ikke kunne gøre sig forståelig, blev samtalen automatisk omstillet til optagelse. Det blev et afgørende bevis mod Kohli, der få dage efter mordet forlod kone og to børn og flygtede til Indien, hvor han giftede sig igen og startede et nyt liv. Ved hjælp af Hannahs opringning og overvågningskameraer, lykkedes det britisk politi at skaffe meget tungtvejende beviser mod Kohli.

02:20  

Dronningen og kunsten
Dronningen og kunsten DR har over en årrække fulgt Dronningens kunstneriske arbejder. Portrættet giver hidtil uset adgang til regentens atelier og arbejdsværelse på slottet i Caix og på Amalienborg. Vi ser hvordan både hun og Prinsgemalen lever og ånder for kunsten. Vi følger bl.a. Dronningens design og udvikling af kostumer til opsættelsen af balletten Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal samt opsætning på Aros Kunstmuseum af både H.M.Dronningens og Prinsgemalens kunst.

03:20  

Antikduellen (14:30)
Antikduellen (14:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Næstved og omegn. Sendt første gang 16.05.13

03:50  

Kender du typen? 2012 (6)
Kender du typen? 2012 (6) Hvilken kendt dansker er både til biler, romantisk have og masser af fodbold? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau regne ud, når Kender Du Typen? er i Hareskovby nord for København. Og så afslører vært Mads Steffensen en forkærlighed for frugtte. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 18.04.12

DR2

00:20  

60 Minutes
60 Minutes

01:05  

Min generation (4:6)
Min generation (4:6) I 1965 er syv meget forskellige unge mennesker flyttet sammen i en lejlighed i London. Sammen oplever de tidernes skiften gennem fem turbulente årtier frem til i dag. Mens verden forandrer sig omkring dem, ændres også de syv venners politiske overbevisning og deres følelser for hinanden.

02:05  

Helt hysterisk (11)
Helt hysterisk (11) Edinas revisor har dårlige nyheder. Hendes eksmænd er holdt op med at betale underholdsbidrag, og Edina må skære ned på sine udgifter. Ikke flere daglige leverancer fra Harrods, nu må hun i supermarkedet lige som alle andre. Edina er chokeret. Betyder det, at hun er - fattig?

02:35  

Helt hysterisk (12)
Helt hysterisk (12) Edinas køkken går op i røg, da Patsy falder i søvn med en smøg i munden. Senere bliver stakkels Saffy ved et uheld låst inde i stuen sammen med Edina og Patsy.

03:05  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:10  

Gift ved første blik USA II (6:12)
Gift ved første blik USA II (6:12) Kunne du finde på at gifte dig med en helt fremmed person? Tre par er blevet gift uden at kende hinanden på forhånd. Efter en uges bryllupsrejse skal parrene hjem og holde jul sammen. Men hvordan tackler parrene, som knap nok kender hinanden, en højtid, hvor følelser og traditioner er i højsædet?

00:55  

Videnskabsmagasinet: Året der gik (10:10)
Videnskabsmagasinet: Året der gik (10:10) Joachim Brandt-Møller kigger tilbage på videnskabsåret 2015, og kårer sammen med danske forskere de vigtigste opdagelser i 2015. Sammen med Petra og David genser Joachim de vigtigste, sjoveste og vildeste historier, som Videnskabsmagasinet på DR3 har lavet i år.

01:30  

Planet Science: Asteroider
Planet Science: Asteroider For 65 millioner år siden blev dinosaurerne udryddet, da en gigantisk asteroide ramte Jorden. Sandsynligheden for, at kloden igen rammes af en asteroide af den størrelse, er meget lille. Men også meget mindre asteroider kan gøre enorm skade på vores planet. Hvad gør vi for at forhindre, at det sker?

02:25  

Stress af med DR3 - Ansigtsmassage og Bevægelse
Stress af med DR3 - Ansigtsmassage og Bevægelse Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora vise dig, hvordan hun lægger makeup og ordner hår, og Jeppe vil igennem bevægelse give dig en følelse af frihed.

02:55  

Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt
Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Louise få dig til at slappe af med lyde, og Jakob viser dig, hvordan du laver vekselåndedræt.

03:25  

Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR
Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jeppe guide dig til at blive nærværende gennem bevægelse, og Nora viser, hvordan hun lægger makeup. Find et underlag eller tæppe frem og sæt dig godt til rette på gulvet.

03:55  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

DR K

00:25  

Den hvide soldat
Den hvide soldat Fransk Indokina, 1945. Soldaterne Robert og André opdager, at deres mission går ud på at nedkæmpe de vietnamesiske frihedskæmpere. Robert er parat til at gå i krig mod enhver fjende af Frankrig. André vælger derimod at slutte sig til frihedskæmperne. De to venner er nu blevet fjender, og deres veje skilles. Men en dag møder de igen hinanden... Robert: Abraham Belaga. André: Emile Berling. Instruktion: Erick Zonca.

02:50  

Kanin a la Berlin
Kanin a la Berlin Berlinmuren bestod af to mure med et stykke ingenmandsland imellem. I 28 år var denne dødszone et trygt hjem for flokke af vilde kaniner. Her var masser af græs, ingen rovdyr og ingen mennesker. Da bestanden voksede til flere tusinde, begyndte vagterne at tynde ud i dem, men mange overlevede. Men en skønne dag faldt muren og med den kaninernes sikre tilflugtssted. De flyttede til Vestberlin og har ligesom borgerne fra Østtyskland måttet lære at leve i den frie verden.

03:40  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (27:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (27:35) Den tidligere Stasi-officer Hagen Koch viser Geert Mak det sted på Friedrichstrasse i Berlin, hvor han i 1961 slog en tyk kridtstreg for at markere, hvor den kommende Berlinmur skulle bygges for at stoppe den massive udvandring til Vesten. DDR blev et lukket reservat for udviklingen af det 'socialistiske menneske'. Instruktøren Winfried Junge fulgte en gruppe børn fra en såkaldt mønsterlandsby gennem 40 år. Ikke alle kunne leve op til idealet, og de få, der kunne, har til gengæld ikke kunnet finde sig til rette efter Murens fald.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070820