dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 19. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 19. februar 2016

DR1

00:10  

Blindt spor (6:6)
Blindt spor (6:6) Catherine forsøger at få sit liv tilbage på sporet, men den brutale Tommy Lee Royce er stadig på fri fod. Nu forsøger han at tage kontakt med sin søn, Ryan - Catherines barnebarn.

01:05  

I farezonen (28:61)
I farezonen (28:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:55  

Spooks (74)
Spooks (74) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:50  

Antikduellen (13:30)
Antikduellen (13:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Nyborg og omegn. Sendt første gang 15.05.13

03:20  

Kender du typen? 2012 (5)
Kender du typen? 2012 (5) Kender Du Typen? besøger i aften en person, der bruger sine planter som advarselslampe; hænger de med hovedet, er det på tide at skrue ned for stressniveauet i dagligdagen. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau skal forsøge at gætte, hvem der hellere vil have skumbananer end dyr rødvin. Vært: Mads Steffensen. Sendt første gang 11.04.12

03:50  

Hammerslag 2010 (4)
Hammerslag 2010 (4) Hvad betyder det for prisen, at boligen ligger kun 500 meter fra Kastrup Lufthavn? Peter Ingemann besøger også det trendy Vesterbro samt Christianshavn og en helt unik lejlighed indrettet i et gammelt pakhus. Bedre bliver det næsten ikke. Sendt første gang 06.04.10

04:20  

Ønskehaven (2:8)
Ønskehaven (2:8) Hos familien Cassøe i Greve vil man konkurrere om alt, men haven indbyder ikke til leg, spil og konkurrencer. Det laver Camilla Ottesen og hendes to anlægsgartnere om på - sammen med Mette og Klaus, Anna og Oskar. Familien får deres Ønskehave - og en kæmpe overraskelse, når det til sidst i programmet bliver afsløret, hvad golfspilleren Iben Tinning har designet i samarbejde med programmets arkitekt. Vært: Camilla Ottesen. Sendt første gang 15.04.08

04:50  

Forældreløse dyrebørn (10)
Forældreløse dyrebørn (10) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn.

05:15  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:25  

DR Friland: Drømmen om en ny start (4:4)
DR Friland: Drømmen om en ny start (4:4) De bygger selv og de bygger gældfrit af natur- og genbrugsmaterialer. Det er blevet vinter og tid til at gøre status over det første år. Fik de bygget? Fik de friheden? Nåede de hvad de ville? Tilrettelæggelse: Günther Andersen og Berit Wheler Sendt første gang 29.01.03

05:50  

Dyrehospitalet (10:10)
Dyrehospitalet (10:10) Klara Zimmergren elsker dyr, men bekymrer sig for meget om, hvordan de alle har det: Dyrene derhjemme, i dyreparkerne, på dyrehospitalerne og ikke mindst alle dem ude i naturen. I denne serie vil hun følge en række dyrlæger i deres meget forskellige arbejde - måske vil hun blive overbevist om, at de fleste dyr får den hjælp, de skal have. I dette sidste afsnit i serien skal der både ses på den islandske hest Sturla, der har hoste og slangen Jens, der har forstoppelse - eller er det mon det, der er galt? I dag bliver det også til et besøg mere hos ulvene. Nordvision fra Sverige.

06:20  

Når elefanten bliver alkoholtestet
Når elefanten bliver alkoholtestet En lørdag formiddag slås der alarm til dyrlægen i Zoo i København. Årsag: Elefantflokkens førerhun Inda, tumler rundt og ligner grangiveligt én, der har dyppet snablen mere end rigeligt. Men i dyrlægens bøger står der ikke noget om fulde elefanter, så det ender med, at man "Bag kulisserne i Zoo" forsøger at tilkalde Frederiksberg Politi for at få lavet en alkoholtest. Men politiet er ikke meget for at rykke ud. De tror simpelthen, at nogen forsøger at spille dem et puds. Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 23.09.99

06:50  

Læsø kalder (7:7)
Læsø kalder (7:7) Vi er nået til afslutningen af det eksperiment Lise Rønne og iværksætter Michelle Hviid har sat i værk, hvor 40 kvinder er bragt til Læsø for at vende affolkningen. Michelle har foreslået Niels fra Læsø at lave en pop-up-restaurant i hans have, hvor gæsterne kan smage på det bedste fra Læsø. Imens er det blevet tid til at gøre eksperimentet op og tage afsked med øen.

07:20  

De intelligente krager
De intelligente krager De kan genkende et enkelt ansigt mellem tusinder af mennesker, og de har måske mere til fælles med mennesker, end vi umiddelbart forestiller os - eller ønsker os. Mød den kloge krage.

08:10  

De flyvende læger (52:224)
De flyvende læger (52:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

08:55  

De flyvende læger (53:224)
De flyvende læger (53:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

00:20  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

01:20  

Detektiverne (3:3)
Detektiverne (3:3) De er uddannet detektiver og ansat i den nyligt oprettede specialafdeling for alvorlige seksuelle forbrydelser. De tager de sager, ingen andre vil have, men som skal løses. Vi følger her detektiverne tæt under "Operation Canute". De har arbejdet intenst med den omfangsrige sag i mange måneder, og dommens time er endelig kommet. Spørgsmålet er dog, hvordan juryen dømmer Ray Teret.

02:20  

Hugh i Danmark
Hugh i Danmark I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. I Danmark snakker Hugh mad med René Redzepi på Noma, diskuterer ideen om 'hedonistisk bæredygtighed' med arkitekten Bjarke Ingels, og besøger det CO2-neutrale Samsø.

03:15  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:20  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

01:10  

Planet Science: Solen
Planet Science: Solen Solen er faktisk en gigantisk atomreaktor, og dens overflade er i konstant bevægelse. Solen er så stor, at den ville kunne rumme millioner af jordkloder, og den udsender ofte voldsomme storme fra sit indre. Men balancen mellem jordens og solens magnetiske felter er følsom. Så selvom vi altid har opfattet solen som en konstant faktor nødvendig for liv, er det spørgsmålet, hvor længe den vedbliver at skinne!

02:00  

Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10)
Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10) Du tror du kan stole på dine sanser, men Joachim Brandt-Møller viser hvordan dine sanser snyder dig, og hvordan det bliver udnyttet. Vi besøger en supersanser, der kan opfange nuancer, der går over hovedet på de fleste af os. Og synæstetikere hvis sanser blandes sammen, så de kan høre en lugt eller smage en farve.

02:30  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

03:00  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:30  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

04:00  

Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR
Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora hjælpe dig til at falde i søvn, og Louise vil give dig en følelse af samhørighed.

04:30  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Burlesque, twerk og dans for mænd
Morgengymnastikken: Burlesque, twerk og dans for mænd Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med 'burlesque', hvor din instruktør er Anne Kathrine. Derefter skal vi 'twerke' med dronningen, Louise, og vi slutter af med Barthelot, som laver 'dans for mænd'.

DR K

00:20  

En verden fyldt med ord (1:5)
En verden fyldt med ord (1:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Den lange rejse begynder i det nordøstlige Afrika. Her boede de første mennesker, og de skabte kimen til sproget, som vi kender det i dag.

01:20  

En verden fyldt med ord (2:5)
En verden fyldt med ord (2:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Han har en forkærlighed for de britiske dialekter og accenter, men de er ligesom alle andre dialekter og accenter i dag truet af globaliseringen. De charmerende sprogforskelle imellem os kan derfor med tiden forsvinde helt.

02:20  

En verden fyldt med ord (3:5)
En verden fyldt med ord (3:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Der findes bandeord i alle sprog, men det er forskelligt, hvad vi betegner som bandeord. Stephen Fry fokuserer her på de tabuiserede og politisk ukorrekte ord og deres funktion i sproget.

03:15  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35) "Begyndelsen til det nye Europa" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Giganten i Bruxelles begyndte som et småt, men krystalklart projekt med ét formål: Aldrig mere krig! Det nye Europas åndelige fædre fyldte deres egne børn med europæiske idealer under deres opvækst. Tre af disse børn er stadig venner og taler om deres barndom og fædrenes visioner om Europa.

03:55  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35) "Tørsten efter frihed" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) På den 20. partikongres i 1956 åbnede Nikita Khrusjtjov for en kritik af Stalintidens terror, der vakte genklang i hele verden, ikke mindst i Østeuropa. En tidligere generalsekretær for det polske kommunistparti erindrer, at ' vi var villige til at gå langt, men der var grænser'. Men hverken polakkerne eller ungarerne ville stoppe på halvvejen. I juni greb polske arbejdere til våben, og i oktober udbrød der revolution i Ungarn.

04:30  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

04:35  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Besat af kunstneriske tæpper
Besat af kunstneriske tæpper Mette Rode Sundstrøm har tapetseret sit gulv med farverige og kostbare tæpper, som hun selv betragter som kunstværker. For hvorfor beklæde gulvet med et gråt, kradsende bomuldstæppe, når man kan have et grønt silketæppe med en knurrende leopard? Vært Trine Ross lader fingrene løbe henover eventyrlige silketæpper og tager med Mette Rode Sundstrøm på jagt efter en arvtager for stuens tyndslidte Kelim-tæppe. I serien "Besat af" besøger Trine Ross passionerede samlere over hele landet. Tilrettelæggelse Lasse Lindhardt Jensen Sendt første gang 02.12.14

07:00  

Solens mad (6:6)
Solens mad (6:6) På en kulinarisk rejse til ukendte byer i Italien skal vi for sidste gang på jagt efter det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i alle aldre og med forskellig baggrund, men med det til fælles at de alle har en brændende passion for den gode mad. I dag når turen til Valgraveglia 50 km fra havnebyen Genua. Her møder vi Catia Solari, som kom til byen for 18 år siden og som nu ejer en af Liguriens ældste restauranter. I skarp konkurrence med rockmusik og motorcykler blev maden gennem årene hendes helt store passion, og har hun lært det lokale køkken så godt at kende, at hun nyder stor respekt fra alle. Nordvision fra Sverige. Sendt første gang 26.06.09

07:30  

Solens mad
Solens mad Furlanderne er et stort set ukendt folkeslag, der bor på grænsen mellem Slovenien og Italien. Det er et folk med eget sprog, eget flag men uden eget land. Det er lykkedes furlanderne at bevare de gamle traditioner og deres enestående madkultur. I den lille by Monte, en kilometer fra den slovenske grænse, viser kroejeren Josko Sirk hvordan man stadig laver fantastisk mad over åben ild. Nordvision fra Sverige.

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2, og på DRK ledsages den af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Kulturkatedraler: Halden fængsel (3:6)
Kulturkatedraler: Halden fængsel (3:6) Man kan dømme et samfund på hvordan det behandler sine fanger, sagde Dostojevskij. Halden fængsel bliver kaldt "Verdens mest humane fængsel", og er tegnet af den danske arkitektstue Erik Møller Arkitekter og norske hlm arkitektur. Kan en bygning i sig selv være med til at gøre dem, der opholder sig i den, til bedre mennesker? Fængslet huser nogle af Norges farligste fanger, og filosofien er, at design og arkitektur skal medvirke til at drabs- og voldtægtsforbrydere kommer ud som gode samfundsborgere. Hvordan påvirker det en indsat at der ikke er gitre for vinduerne? Eller at der er store panoramavinduer med udsigt over naturen, og store mængder kunst i bygningen? Og er det kun æstetik, eller påvirker selve udformningen af rummene - akustikken, teksturen, luften - menneskerne, der kommer ind i, og som er nødt til at leve i bygningen? Kan et fængsel nogensinde blive humant?

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin Det knuste øre (1:2) Der bliver begået et mord. En papegøje er eneste vidne, og to skurke bortfører den. Men heldigvis er Tintin lige i hælene på dem.

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Cowboy, indianer og hest
Cowboy, indianer og hest Belgisk animationsserie om en cowboy, en indianer og en hest, der bor i samme hus, hvor de forsøger at få det hele til at fungere trods modsætningerne og en hel mængde vanvittige hændelser.

06:35  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

07:00  

F for får
F for får

07:10  

Backstage II (7)
Backstage II (7) Hvide løgne: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I syvende afsnit præsenterer Niller en ny rekvisit - en løgnedetektor, som skal bruges i dagens afsnit af Skadestuen. Den bliver dog en farlig trussel mod fællesskabet Backstage og både børn og voksne bliver ragende uvenner.

07:25  

Junglebanden
Junglebanden

07:35  

Uglen
Uglen Grøntsags-ugle.

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine Cutter & Spreader

07:50  

Oscars oase
Oscars oase Golfklubben

08:00  

Don't Try This at Home (5)
Don't Try This at Home (5) Den danske stunt-coordinator Lasse Spang Olsen har børn med sig på arbejde, og de skal se nærmere på, hvordan man falder ud fra høje bygninger på film. Børnene skal blandt andet møde verdensmesteren i at hoppe ud højt oppefra og lære, hvordan man bruger en såkaldt luftpude til at lande i. En af ungerne udvælges til at lave et ganske særligt stunt - fra 3-sals højde.

08:25  

Skøregård gymnasium
Skøregård gymnasium Forårsfesten.

08:45  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Sebastian går ind i anlægget til den brune bjørn med en stige, lidt honning og en lærreds sæk. Han smører honning på et træ og lader bjørnen gå på opdagelse.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Pingu
Pingu - bygger drage.

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Av av!

06:27  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Brian og Bugge vil så gerne hjælpe, hvor der er brug for det, men det er ikke altid til at vide, om der virkelig er behov for hjælp. Meget ofte er det bare falsk alarm, og så bliver man jo lidt til grin.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

07:10  

Monster Buster
Monster Buster Bjørk er bange for en hovedløs hest, som driller i hendes fantasi. Men heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med maling, fine sæbebobler og en rigtig hest! Og sammen buster de Bjørks monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

07:30  

Thomas og vennerne: Jernbanens store helt
Thomas og vennerne: Jernbanens store helt

08:30  

Humf
Humf Tegnefilm for børn. Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

08:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Bugge vil gerne selv bestemme, hvor han må begrave sine kødben, og Zebedee fortæller ham, at så skal han bare lade sig vælge til borgmester. Så han begynder at føre valgkampagne. Men det vil Brian ikke finde sig i. Så han stiller også op, og snart bekriger de to hinanden efter bedste evne.

08:55  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

 
DR1

09:40  

Downton Abbey III (5:10)
Downton Abbey III (5:10) Sybil er højgravid, og Robert har fundet en fødselslæge, der ikke har samme mening som dr. Clarkson om hendes tilstand. Anna finder et spor, der måske kan få Bates frikendt for mord. Isobel tilbyder Ethel arbejde, men det er ikke alle, der er parate til at acceptere en tidligere prostitueret som kokkepige.

10:30  

Antikkrejlerne (312)
Antikkrejlerne (312) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (313)
Antikkrejlerne (313) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Langt fra Borgen
Langt fra Borgen Ask Rostrup inviterer to Christiansborg-politikere med en tur uden for Borgen. Hvad sker der, når de står ansigt til ansigt med de mennesker, som deres beslutninger rammer? Vært: Ask Rostrup.

11:25  

På sporet af maden (29)
På sporet af maden (29) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

11:50  

Kina om Kina (1:8)
Kina om Kina (1:8) Hvad mener almindelige kinesere om den dramatiske udvikling, som landet har gennemgået i de sidste hundrede år, men i særdelelshed de sidste tredive år. Intet andet land har bevæget sig så hurtigt fra fattigdom til velstand. Hvordan er det gået til?

DR3

10:45  

Karl Pilkington:The Moaning of Life (5)
Karl Pilkington:The Moaning of Life (5) Tv-værten Karl Pilkington rejser ud i verden for at undersøge, hvordan forskellige kulturer tackler døden. Han tager bl.a. til Ghana og besøger en kistemager, der udformer kister som biler, dyr og kager. I Ghana er det nemlig udbredt med specialdesignede kister, der symboliserer de afdødes liv. Karl deltager også i sin første begravelse nogensinde og hjælper endda med at sminke den afdøde. I Taiwan møder Karl en professionel grædekone, der instruerer ham i at håndtere sorg. Og i Filippinerne er han med til at 'begrave' en mand på en klippeskrænt.

11:40  

Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10)
Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10) Du tror du kan stole på dine sanser, men Joachim Brandt-Møller viser hvordan dine sanser snyder dig, og hvordan det bliver udnyttet. Vi besøger en supersanser, der kan opfange nuancer, der går over hovedet på de fleste af os. Og synæstetikere hvis sanser blandes sammen, så de kan høre en lugt eller smage en farve.

DR K

09:00  

Kulturkatedraler: Salk Instituttet (4:6)
Kulturkatedraler: Salk Instituttet (4:6) I 1959 bad den berømte virolog Jonas Salk, arkitekten Louis Kahn om at designe hans vision om en ny form for forskningsinstitut - et sted, som han selv sagde det, hvor Picasso ville føle sig hjemme. Han forestillede sig et "kloster" på Californiens kyst, hvor videnskabsfolk kunne arbejde i pagt med naturen og uhæmmet af den moderne verdens distraheringer. Det var et unikt samarbejde imellem to af det tyvende århundredes mest originale tænkere. Robert Redfords Salk Institute afslører Kahns endelige design som et moderne mesterværk, en romance af vinkler. Igennem overvejelser omkring bygningen lægger filmen op til en større samtale omkring et rums eksistentielle kvaliteter. Kan en bygnings sjæl have indflydelse på, og inspirere dem som arbejder der til at opnå storartede ting? Til tonerne af Moby, er filmen et meditativt portræt af et monumentalt sted og en inspirerende hyldest af to tidsløse sjæle, som delte en tro på at design tjener det højeste af menneskets idealer.

09:30  

Hatten rundt (2:12)
Hatten rundt (2:12) Så er der igen impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

10:00  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal - fra 1998 - med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. svensk kongeindsættelse, Utzons Sydney opera, Dronning Margrethe til trommedans, Svend Asmussen og Benny Goodman der spiller "After You've Gone" i Jazzhus Slukefter, folketingsvalgnat med ministrene Vilhelm Buhl, K.K. Steincke og H.C. Hansen, Berlingske Tidendes tegner Herluf Jensenius og præsident Kennedys måske aller kendteste sætning. Sendt første gang 1998

10:30  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. miljø-ulykke i det sønderjyske, Grethe Sønck på alle fire i spørgelegen "Gæt & Grimasser", tysk ugerevy om u-båd, snestorm på det yderste Amager, militærparade i Spanien under general Franco og Johnny Reimar Party. Sendt første gang 1998

11:05  

Slaget ved Dybbøl
Slaget ved Dybbøl Det er mere end 140 år siden Danmark tabte slaget ved Dybbøl - en national katastrofe. Sendt første gang 18.04.04

11:35  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (19:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (19:35) "1944 - Det beskidte dokument" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Winstons Churchills såkaldte 'beskidte dokument' beseglede Østeuropas skæbne som lydstater for Stalins Sovjetunion.

DR Ultra

09:00  

Max (7:8)
Max (7:8) Max er en ganske almindelig dreng på 10 år, der går og tumler med livets store spørgsmål. I dette afsnit kommer Max til at stjæle noget slik fra den berømte nabo, skuespilleren Steen Cold. Mor opdager det, og tvinger ham til at levere det tilbage. Men hvordan står det til med hendes, og andre voksnes moral? Måske er de ikke altid de bedste forbilleder. Instruktion: Lotte Svendsen Manuskript: Oliver Zahle, Jens Korse & Lotte Svendsen Producer: Thomas Meyer Max - Samuel Heller-Seiffert Mor - Mette Horn Far - Anders Nyborg Esther - Anna Agafia Svideniouk Egholm Steen Cold - Lars Bom Hassan - Faysal Mobahriz Ulla - Louise Mieritz Sendt første gang 24.02.07

09:30  

Asterix og hans gæve gallere
Asterix og hans gæve gallere Fransk tegnefilm med danske stemmer. En lille flok gallere er omringet af de mægtige romere og holder stand med alle angreb, fordi Miraculixs trykkedrik gør dem uovervindelige. Romerne beslutter at tage troldmanden til fange for at lokke opskriften på trylledrikken ud af ham. Men Miraculix kan lave andre trylledrikke - og romerne bliver grundigt til grin.

10:35  

Oscars oase
Oscars oase

10:40  

Emilys madmysterier (2:5)
Emilys madmysterier (2:5) Vikingemad Emily undrer sig over, om de råvarer vi forbinder med gammel dansk mad, altid har været i Danmark. Men sammen med historiker og arkæolog Vivi går hun på opdagelse i vikingernes verden, og finder ud af at vikingerne på mange måder lagde grunden til vores madkultur.

10:55  

Ultras bedste (15)
Ultras bedste (15) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet møde en heldig dreng, får et minut til - iført dykkerudstyr - at tømme en butik, og så konkurrerer to drenge om, hvem der hurtigst kan spise et løg.

11:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:30  

Voksenfælden
Voksenfælden I Voksenfælden konkurrerer to hold af børn om at være bedst til at teste de voksnes regler - og så filmer de det hele med skjult kamera.

DR Ramasjang

09:10  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

09:20  

Monster Buster
Monster Buster Tvillingerne Alaska og Østen har problemer med hvert sit fantasi-monster. Østen har en dum zombie, og Alaska har en heks, der halter. Heldigvis ved MonsterBuster Mille lige, hvad der skal gøres - og sammen laver de tre en snedig fælde med mudder, sjove snorkelyde og et fangenet. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

09:40  

Brandmand Sam
Brandmand Sam På tynd is

09:50  

Postmand Per
Postmand Per Sonja tager en tur til byen, og mens hun er væk, vil Per lave hele haven om for at glæde hende. Børnene vil lege riddere, men de mangler en ridderborg.

10:10  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så synger Hr. Skæg om Ordmoderen, som opfandt verdens allerførste ord.

10:40  

Dyrenes ø (3:13)
Dyrenes ø (3:13) Der kommer et lille russisk desmerdyr til øen - og endelig er der en, der er smart nok til at narre bavianen Bob. Om en gruppe dyr, som på en flydende ø forsøger at slippe væk fra menneskenes forfølgelser.

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Skæg med matematik (13)
Skæg med matematik (13) Hr. Skæg lærer at lave frugtis uden is i Kokkeskolen, synger en sang om Tallene efter 10, konkurrerer i højdespring og besøger etagerne for Hat & Briller samt Mælk & Sokker i Det Lille Storcenter.

11:50  

Tuva fra Tarva
Tuva fra Tarva

DR1

12:00  

Antikduellen (14:30)
Antikduellen (14:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Næstved og omegn. Sendt første gang 16.05.13

12:30  

Kender du typen? 2012 (6)
Kender du typen? 2012 (6) Hvilken kendt dansker er både til biler, romantisk have og masser af fodbold? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau regne ud, når Kender Du Typen? er i Hareskovby nord for København. Og så afslører vært Mads Steffensen en forkærlighed for frugtte. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 18.04.12

13:00  

Hammerslag 2010 (9)
Hammerslag 2010 (9) Hammerslag er kommet til grænselandet, hvor boligkrisen ikke helt har sluppet sit tag. Der skal gættes pris på en flot villa, i flere plan, i Kruså, derefter et nyt træhus i Prins Joachims hjemby, Møgeltønder. Programmet slutter med maner i Blåvand ved Vesterhavet. Her skal mæglerne finde ud af, hvad et nyt, eksklusivt sommerhus mon kan koste. Sendt første gang 31.08.10

13:30  

Hammerslag 2010 (10)
Hammerslag 2010 (10) Hammerslag er taget til Esbjerg for at gætte pris på en moderne, minimalistisk bolig lidt uden for centrum. Næste udfordring er en smuk, moderniseret murermestervilla i centrum af Esbjerg. Sidste udfordring er et lækkert, stråtækt sommerhus i første række til havet i Blåvand. Sendt første gang 07.09.10

14:00  

Dommer John Deed (19:25)
Dommer John Deed (19:25) Et reality-tv-program går over gevind. For åbent kamera slår en deltager en anden deltager ihjel. Nu havner programmets bagmænd i John Deeds retssal. Kan de drages til ansvar for drabet? Samtidig har Deed ikke opgivet at bevise, at indenrigsministeren er blevet bestukket af våbenfabrikanten Listfield. Men Listfield skyr ingen midler for at forhindre, at sandheden kommer frem i lyset.

DR2

12:50  

Briternes bedste - hjem
Briternes bedste - hjem Hvad vil det sige at være brite? Den prisvindende dokumentarist Ben Lewis rejser Storbritannien tyndt for sjovt, varmt, friskt og spændende, men også indsigtsfuldt og kritisk at skildre den britiske kultur i dag. "En englænders hjem er hans slot', er måske den mest kendte britiske talemåde, men hvordan skal det forstås? Ben begiver sig ud på den klassiske britiske fritidsfornøjelse, jagten på det perfekte 'slot'. Men lige så vilde briterne er med at gå på husjagt, lige så højt foragter og hader briterne ejendomsmæglerne!

13:30  

Dyr som alarmer (4:5)
Dyr som alarmer (4:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Levende væsner fra mikroorganismer til pattedyr har forskellige strategier for at kunne overleve på forurenet jord. Disse bio-indikatorer er værdifulde for forskerne for at opnå en større forståelse af, hvorfor og hvordan forurenende stoffer er farlige for mennesker og økosystemer. Forskerne bruger alt fra rotter til regnorme, edderkopper og bakterier, som takket være deres evne til at tilpasse sig genetisk, kan hjælpe forskerne med at finde et effektivt våben mod forurening - og især hvordan vi overlever den!

14:20  

Dyr som alarmer (5:5)
Dyr som alarmer (5:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Forskerne bruger også en mangfoldighed af levende organismer for at få en større viden om luftforureningen. Ligesom minearbejderne for mere end hundrede år siden sendte en kanariefugl ned i minen for at sikre sig mod giftige gasser, bruger forskerne i dag laver, mosser, rovfugle og kvæg i kampen mod luftforureningen.

DR3

13:15  

Ripper Street (3)
Ripper Street (3) Et pludseligt koleraudbrud skaber voldsom panik i London. Politiet i Whitechapel og London Citys politistyrke må sammen forsøge at finde årsagen til den bølge af sygdom og død, der skyller ind over byen.

14:05  

Ripper Street (4)
Ripper Street (4) En kvinde og en mand bliver fundet myrdet i et slumkvarter i Londonbydelen Whitechapel. Det eneste vidne er den unge, Lucy Eames, som bliver fundet med blodstænk på tøjet. Lucy er stærkt chokeret, og det er vanskeligt for politiinspektør Edmund Reid at vurdere, om hendes vidneudsagn er sande.

DR K

12:10  

100 års indvandring (4:6)
100 års indvandring (4:6) Danskerne omfavner ungarerne Midt i 50erne kom cirka 1.000 ungarnske flytninge til Danmark, hvor de bliver modtaget med en dansk forståelse og venlighed, der er uden sidestykke i det 20. århundrede. Danskerne huskede kun alt for godt besættelsen og havde ikke svært ved at forstå mennesker på flugt fra sovjetisk besættelse og kommunistisk undertrykkelse. Næsten 50 år efter deres ankomst er ungarerne stadigvæk først og fremmest taknemmelige over den danske gæstfrihed.

12:40  

100 års indvandring (5:6)
100 års indvandring (5:6) Gæsterne der blev Sidst i 60'erne boomer dansk økonomi, forbruget stiger, arbejdsløsheden forsvinder - og danskerne kan gøre gode tider bedre ved at overlade noget af det mest slidsomme arbejde til gæstearbejdere. Trods enkelte sammenstød er stemningen gennemgående god. Både de og vi ved jo, at gæsterne snart tager hjem igen. Men i løbet af 70'erne bliver antallet af tyrkere, jugoslaver og pakistanere mangedoblet. I dag kan de fortælle historien om at land, der først meget sent forstod, at gæsterne kom for at blive.

13:10  

Taxa (14:56)
Taxa (14:56) Finn overlevede det barske møde med Esben og Gekko - men dermed er hans mareridt langt fra slut. Mens René endelig sidder ansigt til ansigt med den mand, der er målet for hans hævntrang, får Stine besøg, da hun er alene i radiorummet sent om aftenen. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ole Meyer, Baard Owe, Claus Bue, Kjeld Nørgaard, Hans Henrik Clemensen, Ann Eleonora Jørgensen, Søren Spanning, Jan Elle og Fash Shodeinde. Manuskript: Stig Thorsboe. Instruktion: Niels Arden Oplev. Foto: Ole Schultz. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

13:55  

Taxa (15:56)
Taxa (15:56) René er urokkelig - han vil have sit endelige spilleopgør nu og tager drastiske midler i brug for at skaffe de fornødne kontanter. Mens Lotte får nogle larmerende oplysninger, der har forbindelse med hendes eks-mand Claus, og Verner får et overrumplende besøg, har Stine noget at fejre. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Claus Bue, Torben Jensen, Hans Henrik Clemensen, Søren Spanning, Kjeld Nørgaard, Laura Christensen, Helene Egelund, Bent Mejding, Birthe Neumann, Christine La Cour, Christoffer Bro, Jan Elle, Ole Alstrup, Caroline Johansen og Casper Johansen. Manuskript: Anders Refn, Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Anders Refn. Foto: Ole Schultz. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:35  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. dansk skibsforlis på Rhinen, kongebesøg i Danmarks nordligste amt, Osvald Helmuth som skraldemand, Carl Brisson i København, den danske tennis-stjerne Kurt Nielsen, brand i berømt kirke og om nytårsfidus med Buster Larsen. Redaktion:Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

DR Ultra

12:00  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

12:10  

Riisings flotte talkshow (7)
Riisings flotte talkshow (7) Jacob Riising har fået sit helt eget talkshow med flotte gæster, vilde konkurrencer og et stort flot børnepublikum. Denne uges to gæster er komikerne Brian Lykke og Thomas Warberg, der ud over at være et par flotte mandfolk kender hinanden fra deres faste medvirken i TV 2's Live fra Bremen. Brian Lykke afslører sin hollandske fortid og giver en demonstration på, hvor godt hollandsk og fodbold passer sammen. Thomas Warberg genoplever en knap så flot optræden i Ringe statsfængsel. Og så er det tid til "Rul en kendt".

12:45  

Tintin
Tintin Det knuste øre (1:2) Der bliver begået et mord. En papegøje er eneste vidne, og to skurke bortfører den. Men heldigvis er Tintin lige i hælene på dem.

13:10  

Store Nørd
Store Nørd Gyro-kuglen (15:15) Udstyret med højt humør og en skør ide, vil Kåre og Emil lave en kæmpekugle af metal, der skal rulle ned af en bakke. Men som man kan sidde indeni ... uden at dreje med! Værter: Brødrene Kåre Nielsen og Emil Nielsen. www.dr.dk/noerd

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik
Unik Sofie Linde besøger 13-årige Inge, som elsker at klæde sig ud som en tidsmaskine og Hviderusland(!). Inge er nemlig "cosplayer". Det betyder, at hun sammen med vennerne går på gaden udklædt som figurer fra film, computerspil eller serier! Sammen tager Sofie og Inge til Danmarks største festival for cosplayers - her skal Inge møde to af de bedste danske cosplayers!

14:20  

Uglen
Uglen Orm i ugle-klæder.

14:30  

Backstage II (9)
Backstage II (9) Det spøger backstage: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I niende afsnit er alle overbevist om at det spøger backstage. Torben og Max bygger en ghostduster og Bitten og Torben går på spøgelsesjagt for at finde frem til spøgelset.

14:45  

Backstage II (10)
Backstage II (10) Den spejlæggede tvilling: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I tiende afsnit har Lulu fået en kæmpe bums på næsen og kan derfor ikke være med i dagens afsnit Skadestuen. Hun foreslår istedet at hendes tvillingesøster Bibi bliver hendes stedfortræder - men Bibi viser sig ikke helt at ligne Lulu som håbet.

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Sigurd Barrett sammen med bjørnen Bjørn og de flittige hænder i Sigurds Bjørneteater synger, spiller og fortæller. Medvirkende: Sigurd Barrett og dukkeførerne Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen.

12:35  

Elefantvask
Elefantvask "Kaniner og lopper". Rebecca og Johanne mødes hver dag i Ramasjangs eget vaskeri "Elefantvask". Her klarer de dagens vasketøj med sang og fantasi, og ikke mindst med hjælp fra Elefanten og hans små venner Giraf, Soldat og Robot. Med Johanne Algren og Rebecca Bach-Lauritzen. Instruktion: Kalle Bjerkø

12:55  

Babar
Babar

13:05  

Far, mor og Blyp
Far, mor og Blyp Far, mor og Blyp - spillet af Peter Frödin og Hella Joof handler stadig om at blive "gode forældre". De usynlige børneagenter vil godt finde ud af, om de overhovedet kan finde ud af at trøste, og Tom laver en ny opfindelse, som der er delte meninger om. Manuskript: Kit Goetz. Instruktion: Ulla Raben.

13:30  

Kære Sebastian
Kære Sebastian I dag er Sebastian Klein hos sælerne, som skal trænes med fløjte og figurformer.

13:55  

Ramajetterne
Ramajetterne Hemmelig spion. Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

14:20  

Sebastian indefra - historien om blod (5)
Sebastian indefra - historien om blod (5) Børneværten Sebastian Klein har et problem. Han har fået en rift på armen og nu bløder det og svier. Men hvad er det, der sker i Sebastians krop og hvordan kan han få det bedre? For at få svaret, rejser vi med en Lille Modig Mand ind i Sebastian og ser ham indefra.

14:35  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Medvirkende: Bamse: Henrik Lykkegaard. Kylling: Brian Patterson. Manuskript: Elin Bing. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:30  

Fader Brown (29)
Fader Brown (29) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:15  

Fader Brown (30)
Fader Brown (30) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:00  

Downton Abbey III (6:10)
Downton Abbey III (6:10) Downton er blevet ramt af en tragedie. Sybil er død i barselssengen efter at have født en lille pige. Dødsfaldet driver en kile ind mellem Robert og Cora, der mener, at hendes mand er skyld i deres datters død. Samtidig bliver det klart, at mrs. Bartlett ikke vil vidne til Bates' fordel. Det får den morddømte kammertjener til at tage drastiske metoder i brug.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:10  

Verdens bedste restauranter (4:6)
Verdens bedste restauranter (4:6) Mød nogle af verdens bedste kokke, sommeliere og tjenere på nogle af verdens bedste restauranter i Storbritannien, USA, Europa og Asien. De tre Roca-brødre holder med tre Michelinstjerner fanen og det katalanske køkken højt i 'El Celler de Can Roca. 'Michel Bras Toya', en i bund og grund fransk restaurant, finder man i Japan med en betagende udsigt over en vulkansø, og i Las Vegas har stjernekokken Joël Robuchon slået sig ned i 'MGM Grand Hotel and Casino.

16:10  

Jamies mad på 15 minutter (23)
Jamies mad på 15 minutter (23) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

16:35  

Jamies mad på 15 minutter (24)
Jamies mad på 15 minutter (24) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2s globale magasin DR2 Dagen går i dybden med nyheder, tendenser og kultur fra hele verden.

DR3

15:00  

Big Trouble
Big Trouble

16:20  

Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (4:10)
Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (4:10) 10 mænd har meldt sig til en vild konkurrence. De skal se, hvem der kan klare sig længst i Vancover Islands barske natur, og vinderen modtager en præmie på 500.000 dollars. Men allerede efter fem dage, er fire mænd bukket under, og de seks tilbageværende deltagere støder på både psykiske og fysiske udfordringer.

17:05  

Planet Science: Solen
Planet Science: Solen Solen er faktisk en gigantisk atomreaktor, og dens overflade er i konstant bevægelse. Solen er så stor, at den ville kunne rumme millioner af jordkloder, og den udsender ofte voldsomme storme fra sit indre. Men balancen mellem jordens og solens magnetiske felter er følsom. Så selvom vi altid har opfattet solen som en konstant faktor nødvendig for liv, er det spørgsmålet, hvor længe den vedbliver at skinne!

17:55  

Spørg mig om alt (3:8)
Spørg mig om alt (3:8) Hvad hvis du kunne spørge en kvinde, som kan se og tale med døde mennesker, om alt, og hun skulle svare på ALLE spørgsmål uden filter? Aftenens hovedperson har en veludviklet sjette sans og arbejder som clairvoyant. Hun har sagt ja til at stille op LIVE på DR3. Her vil hun fortælle sin historie og stå ansigt til ansigt med de spørgsmål, du sidder med derhjemme.

DR K

15:05  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. en forsvarsminister, der giver en borgmester uniform på, om kvindelige sporvognskonduktører, om en ny tv-station, om snaps på sengekanten til ældre, om Brøndbys vej til det danske fordboldmesterskab, om et dansk kapitel, der sluttes tæt ved Nordpolen, om fast radioforbindelse mellem København og Århus og om Hans Kurt som skærslipper med kurs mod Fakse. Redaktion: Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

15:35  

Søens giganter (1:4) - Cutty Sark
Søens giganter (1:4) - Cutty Sark I skibsbygningens guldalder var skibsværfterne ved floden Clyde ved Glasgow verdensberømte for deres kvalitet. Den skotske skuespiller David Hayman fortæller historien om fire skibe, der blev bygget her, og som hjalp med at holde sammen på imperiet. Den skotske klipper Cutty Sark, der blev søsat i 1869, er et af de hurtigste og mest berømte sejlskibe i verden. Hayman undersøger Cutty Sarks forbindelser til Australien og opdager en dramatisk historie om eventyr, penge, mytteri og drab.

16:35  

Søens giganter (2:4) - CS Mackay-Bennett
Søens giganter (2:4) - CS Mackay-Bennett I skibsbygningens guldalder var skibsværfterne ved floden Clyde ved Glasgow verdensberømte for deres kvalitet. Den skotske skuespiller David Hayman fortæller historien om fire skibe, der blev bygget her, og som hjalp med at holde sammen på imperiet. Kabelskibet CS Mackay-Bennett blev søsat i slutningen af Victoriatiden i 1884, men lagde grundlaget for en victoriansk kommunikationsrevolution. I 1912 kom skibet og hendes mandskab til at spille en vigtig rolle ved Titanics forlis.

17:35  

KulturRådet
KulturRådet Adrian Hughes får tre specialisters bud på tidens største kunst- og kulturoplevelser.

DR Ultra

15:00  

Asterix indtager rom
Asterix indtager rom Fransk tegnefilm med danske stemmer. Vi er i år 50 før Kristi fødsel. Cæsar er kejser i Rom og har indtaget hele Gallien (Frankrig) med undtagelse af den bym, hvor Asterix og hans venner bor. Cæsar tilbyder dem magten og nøglen til Rom, hvis de kan klare de tolv prøver, han stiller dem. I modsat fald skal den lille gallerby overgive sig til Cæsar. Asterix og Obelix påtager sig opgaven og klarer prøverne med snilde og trylledrik. Til sidst får de nøglen af Cæsar og er nu herskere over hele Romerriget.

16:15  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

17:35  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

DR Ramasjang

15:05  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Egernlort, Mosegris og Myrerally! Er der dyr oppe på et højt fladt tag midt i København? Natur- patruljen drager ud for at finde ud af det. Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller og Ketil Teisen. Producer: Lars Ostenfeld.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Struds Kan det virkelig passe, at strudsen ikke kan flyve? Ta' med Lille Nørd på strudseeventyr og se, om det lykkes Anders og Katrine at lave verdens største påskeæg.

16:00  

Jungletrommer
Jungletrommer Skildpadde

16:05  

Jungletrommer
Jungletrommer Abe

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Onkel Reje er begyndt at gå til heavy, og Silja er ret misundelig. Der er rock og rul i laden i dag.

17:01  

Onkel Reje og børnenes brevkasse
Onkel Reje og børnenes brevkasse Musikalsk og legesyg brevkasse med Onkel Reje og Brille. Se hvor de tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

17:15  

Det mindste kongerige i verden (2)
Det mindste kongerige i verden (2) Ferie I Det mindste kongerige i verden, har troldmanden Pokus og Kongen travlt med at lære Prinsesse Krinoline alt, hun skal lære, for at blive en god dronning. Det kan godt være lidt kedeligt, men da Krinoline pludseligt møder stewardessen Susanne, der er vild med ferie, sker der endelig noget spændende.

17:35  

Cirkeline
Cirkeline Det er aften over skoven, og Cirkeline og Frederik kan høre sigøjnermusik. Og nu kommer de både til at opleve musik, en spå-mus, den hvide muse- klovn, og Alfredo kommer også og giver et nummer - se selv!

17:45  

Cirkeline
Cirkeline Frederik og Ingolf har bygget en rumraket - for nu vil de hente den store gule ost: Månen! Og tænk, Frederik og Cirkeline skydes af sted i raketten - gæt hvor de lander?

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? Følg med når Hans Hedegaard fra Frederiksberg Auktionshus bliver så overrasket, at han er nødt til at hive kameraet frem til dagens eftersyn. Hos Sjællands Bilauktion skal der til dagens auktion ryddes op - koste hvad det vil. Og på Kopenhagen Fur skal der i dag sælges skind for en halv milliard kroner. Sendt første gang 15.04.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

19:00  

Disney sjov
Disney sjov

20:00  

X Factor
X Factor I aften kulminerer måneders forberedelse, når årets ni livedeltagere for første gang indtager den legendariske X Factorscene i DR Byen. Remee, Mette Lindberg og Blachman har knoklet for at få dem klar til at optræde direkte for hele nationen, og det er dig, der bestemmer, hvem der skal gå videre. I aftenens show skal deltagerne synge en sang, der karakteriserer dem som kunstnere, så det er nu, de skal bevise, at netop de har fortjent en af de eftertragtede pladser i liveprogrammerne. Der er lagt op til en nervepirrende og intens aften i selskab med tre veloplagte dommere og ni spændte sangere.

DR2

18:30  

Indefra med Anders Agger - Forsvarsadvokat
Indefra med Anders Agger - Forsvarsadvokat Anders Agger har fået adgang til to af landets førende forsvarsadvokater. De kæmper blandt andet for en 4-dobbelt morder, en cykelrytter under mistanke for blufærdighedskrænkelse og Danmarks mest grænsesøgende ugeblad. Anders Agger klemmer sig ind imellem ret og rimeligt, for at forstå hvordan det er at forsvare de største ugerninger - og de mindste fodfejl. Sendt første gang 24.11.14

19:15  

Krigens børn - Finland
Krigens børn - Finland Verdens største evakuering af flygtningebørn fandt sted fra Finland under 2. Verdenskrig. Mere end 70.000 børn helt ned i 2års alderen blev sat i tog og sendt ud af Finland langt væk fra de russiske bombardementer, krigens sult og deres forældre. 4000 kom til Danmark. Kai, Olavi og Aira er tre af dem. Da krigen sluttede, var det meningen at alle finnebørnene skulle rejse hjem til Finland, men ikke alle vendte hjem. Tilrettelæggelse: Lisbeth Jessen. Sendt første gang 20.11.05

20:00  

Vejen til Perdition
Vejen til Perdition I 30'ernes USA arbejder Michael Sullivan som håndlanger for gangsterbossen Rooney, der er som en far for Sullivan. Sullivan ønsker dog ikke, at hans egne sønner skal følge i hans fodspor. Han forsøger at holde job og familieliv adskilt, men da hans ældste søn sniger sig med i bilen for at finde ud af, hvad hans fars arbejde går ud på, starter det en kæde af begivenheder, der sender far og søn på vild flugt fra Sullivans kolleger. Sam Mendes' stilfulde gangsterdrama modtog en Oscar for bedste fotografering. Michael Sullivan: Tom Hanks. John Rooney: Paul Newman. Maguire: Jude Law. Connor Rooney: Daniel Craig. Instruktion: Sam Mendes.

DR3

18:25  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

19:05  

De første mennesker - Europa
De første mennesker - Europa Da Homo sapiens kom til Europa, mødte de neandertalerne. Molekylærgenetiske studier indikerer, at de to mennesketyper hybridiserede. Men hvorfor uddøde neandertalerne, mens Homo Sapiens bestod?

20:05  

Mayday: flykatastrofer XIII (4:10)
Mayday: flykatastrofer XIII (4:10)

20:50  

Family Guy
Family Guy

DR K

18:05  

Sommer (15:20)
Sommer (15:20) Midt i en hektisk arbejdsdag får Anna pludselig besøg af sin storebror, som har en besked og en bøn til hende. Og så bliver det hele bare for meget for Anna, hvilket får Adam til at tage en effektiv beslutning. Mens Christian forsvinder længere og længere væk fra virkeligheden, møder Sophia igen en god bekendt. Lærke har lagt nye fremtidsplaner, og det får Jakob til at tage kontakt til Mille, som er i gang med et nyt stort projekt. Medvirkende: Jakob Sommer: Lars Ranthe. Mille Kaiser: Marie Louise Wille. Lærke Kaiser: Cecilie Bøcker Rosling. Christian Sommer: Jesper Langberg. Sophia Sommer: Lisbet Dahl. Adam Sommer: Mikael Birkkjær. Anna Krogh Møller: Camilla Bendix. Endvidere: Caroline Dahl, Charlotte Munksgaard, Thomas Levin, Claus Bue, Cyron Melville, Michael Carøe, Maibritt Saerens, Stine Stengade, Andrzej Oksza Lapicki, Morten Lützhøft, Tommy Kenter, Rasmus Botoft, Casper Steffensen, Clara Bahamondes, Laura Rihan og Sophie Grodin. Manuskript: Dunja Gry Jensen og Lars K. Andersen. Instruktion: Kasper Gaardsøe. Foto: Lars Vestergaard, dff. Scenografi: Anja Wessel og Anne Mette Bo Drivsholm. Musik: Halfdan E. og Lars Daniel Terkelsen.

19:05  

En by i provinsen (5:17)
En by i provinsen (5:17) Krimi med Henning Moritzen og Jens Okking. Og musik af Fuzzy. Sendt første gang 1977

19:55  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

En by i provinsen (6:17)
En by i provinsen (6:17) Krimi med Henning Moritzen og Jens Okking. Og musik af Fuzzy. Sendt første gang 1978

DR Ultra

18:00  

Vejen til MGP 2016 - Mød finalisterne (5:5)
Vejen til MGP 2016 - Mød finalisterne (5:5) Se med når MGP-finalisterne Sofie & Augusta og Teenagers forbereder sig til dette års MGP. Finalisterne har været i gang i flere måneder og vi har fulgt de unge talenter hele vejen. Du kan bl.a. opleve finalisterne til workshops, auditions, i pladestudiet, når der skal optages musikvideo, når sangen skal øves og meget mere. www.dr.dk/mgp

18:30  

Nikolines Quiz - Løgne
Nikolines Quiz - Løgne I Nicolines Quiz om løgne skal Sebastian og Caroline dyste mod Signe og Anna i tre spændende og sjove runder. Hvem vinder og går hjem med den ultimative præmie? Se med bliv samtidig klogere på hvornår det vil være ok at lyve og hvornår det overhovedet ikke er i orden. Få råd om hvad man gør, hvis man er kommet til at lyve og skal gøre det godt igen.

18:45  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

19:00  

Asfalt (6)
Asfalt (6) Anders er model, og i dag skal han tjene penge til nyt skateboardudstyr som model for Hummel.

19:10  

101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag
101 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, da jeg var teenag I dag kan du høre om det nervepirrende første kys, om forældre der ikke fatter en hujende fis, og ikke mindst - bekæmpelsen af teenageres værste skræk: Bumser.

19:30  

Micropolis
Micropolis Desmerdyret Luffe er dybt forelsket i borgmesterens datter Babe, men hun er desværre kæreste med den skumle fyr Rulle. Faktisk er han så skummel, at han har allieret sig med rotten Rotty, der vil kidnappe Babe og overtage magten i Micropolis! Men Luffe er langt fra en helt, så er hans kærlighed til Babe virkelig nok til at redde Micropolis og alle dens indbyggere?

20:45  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

DR Ramasjang

18:00  

Musen Tip
Musen Tip På job med far.

18:05  

F for får
F for får

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Kærester.

18:30  

Kanonkongen Freja 5:8
Kanonkongen Freja 5:8 Far glemmer at komme til en samtale med Frejas lærer Janni. Han er ked af det, fordi han har mødt sin gamle chef, og vil bare sidde og sunde sig på en bænk. Det gør Freja bange, for tænkt hvis far aldrig kommer hjem eller er alkoholiker - de sidder nemlig rigtig tit på bænke. Det siger Asger i hvert fald. Heldigvis ligger Asger også inde med løsningen på problemet. Alt drikkeligt i huset må hældes ud. Og det bliver det. Godt nok bliver det hele lidt mere vildt og lidt mere pjattet end de to venner har aftalt. Og så kommer Valde hjem. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

18:50  

Drengen de kaldte kylling (5:5)
Drengen de kaldte kylling (5:5) I sidste afsnit fortæller Willys far om dengang, han var superkysser, og han forsøger at lære Willy at synge og danse. Medvirkende: Martin Brygmann, Sidse Babett Knudsen m.fl. Manuskript: Per Nielsen. Producer: Natasha Arthy.

19:05  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

19:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille En mærkelig familie.

19:25  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

19:30  

Mor Muh og Kragen
Mor Muh og Kragen Line lærer Mor Muh at danse ballet mens Kragen ser skræmt til.

19:40  

Bing
Bing Den lille kanin Bing er opfindsom, kærlig og meget nysgerrig - præcis som alle andre tre-årige! Men det er ikke altid nemt at klare hverdagens mange små udfordringer, når man er en lille kanin - heldigvis har han Flop, der altid er klar med en hjælpende hånd og et godt råd, så Bing lærer nye, spændende ting hver eneste dag - det er nemlig en Bing-ting!

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:15  

Vores vejr
Vores vejr

21:25  

X Factor Afgørelsen
X Factor Afgørelsen Seerne har stemt, og det er blevet tid til at finde ud af, hvilke to deltagere der skal synge for overlevelse i farezonen. Som noget nyt i årets sæson skal de to med færrest stemmer synge en personlig sang, som netop de tror, kan sikre dem overlevelse. I sidste ende er det de tre dommere, der bestemmer, hvem af de to der skal forlade X Factor, og hvem der får lov at fortsætte til næste uge.

21:50  

Fredagsfilm: Snow White and the Huntsman
Fredagsfilm: Snow White and the Huntsman Besat af drømmen om evig skønhed tilrager den onde Ravenna sig tronen. I årevis holder hun sin steddatter, Snehvide, indespærret. Da det lykkes Snehvide at flygte, sender Ravenna en jæger af sted, der skal fange den unge kvinde. Men tingene kommer ikke til at gå efter planen. Da jægeren møder Snehvide, skifter han nemlig side, og snart tager de kampen op med den grusomme dronning. Snehvide: Kristen Stewart. Jægeren: Chris Hemsworth. Ravenna: Charlize Theron. Instruktion: Rupert Sanders.

23:50  

The Rock
The Rock Den britiske spion og flugtekspert Patrick Mason skal sammen med videnskabsmanden Stanley Goodspeed og en håndfuld elitesoldater trænge ind i det tidligere fængsel på Alcatraz, hvor general Francis Hummel truer med at sende raketter med giftgas mod San Francisco. Det ligner en umulig opgave, men Mason er den eneste, der er sluppet levende fra den berygtede fængselsø. Patrick Mason: Sean Connery. Stanley Goodspeed: Nicolas Cage. General Francis Hummel: Ed Harris. Instruktion: Michael Bay.

DR2

21:50  

Store danskere - Frode Jakobsen
Store danskere - Frode Jakobsen Han var 88 år da han holdt sin sidste store tale. Det var i 1995 på 50 året for Danmarks befrielse og alle rejste sig og klappede. Men sådan havde det ikke altid været. Udskældt og i strid modvind blev han manden der stædigt forsvarede den danske modstandsbevægelse også de omstridte likvideringer af stikkere under 2. verdenskrig. Frode Jakobsen drømte aldrig om at blive politiker, alligevel sad han gennem flere årtier i Folketinget. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup. Sendt første gang 23.10.05.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

JERSILD minus SPIN
JERSILD minus SPIN Jens Olaf Jersild og hans panel skærer igennem spin og mediebilleder for at finde ud af hvad der reelt foregår i dansk politik.

23:50  

Bonded by Blood
Bonded by Blood I 1995 er Tony Tucker, Patrick Tate og Craig Rolfe Sydenglands mest frygtede forbrydere. Med kompromisløs brutalitet dominerer det hårdkogte trekløver landsdelens underverden. Men i et voldeligt miljø med formuer på spil er loyalitet et fremmedord. Venner bliver til fjender, og snart har gangstertrioens imperium kurs mod undergangen. Patrick Tate: Tamer Hassan. Mickey Steele: Vincent Regan. Tony Tucker: Terry Stone. Instruktion: Sacha Bennett.

DR3

21:15  

Ultimate Rush III
Ultimate Rush III

21:50  

Paul
Paul De engelske nørder Graeme og Clive tager på road trip i USA. De to venner er besat af alt, der har med ufoer at gøre. Det kommer dog alligevel bag på dem, da de rent faktisk møder et vaskeægte rumvæsen. En lille grøn, storbandende drivert, som har været gemt af vejen på en tophemmelig militærbase i årevis, og som sender Graeme og Clive ud på deres livs vildeste køretur. Graeme: Simon Pegg. Clive: Nick Frost. Paul (stemme): Seth Rogen. Ruth: Kristen Wiig. Instruktion: Greg Mottola.

23:30  

BAFTA-filmprisen 2016
BAFTA-filmprisen 2016

DR K

21:00  

Platoon
Platoon Året er 1967, og unge Chris Taylor kastes ud i Vietnamkrigens barske realiteter, da han involveres i kampene på grænsen til Cambodia. Instruktøren Oliver Stone, der selv gjorde tjeneste i Vietnam, beretter intenst om det mareridt, der ventede de amerikanske soldater. Sergent Barnes: Tom Berenger. Sergent Elias: Willem Dafoe. Chris Taylor: Charlie Sheen. Big Harold: Forest Whitaker. Lerner: Johnny Depp. Instruktion: Oliver Stone.

22:55  

A Hard Day's Night
A Hard Day's Night Skarpt forfulgt af skrigende fans springer The Beatles på toget til London. John, Paul, George og Ringo skal medvirke i et tv-show og ledsages af deres nervenedbrudte manager og af Pauls ballademager af en bedstefar. Drengene benytter enhver lejlighed til at stikke af på eventyr, men da bedstefar overtaler Ringo til at trække sig fra det pulserende popliv, truer katastrofen. Showet er i fare - vil de finde Ringo i tide? John: John Lennon. Paul: Paul McCartney. George: George Harrison. Ringo: Ringo Starr. Instruktion: Richard Lester.

DR Ultra

21:00  

Walter og Trofast - En særlig ferietur
Walter og Trofast - En særlig ferietur Modellervoksfilm om det skøre par. I denne film har de ikke noget ost i huset - men så kan man da selvfølgelig altid tage en tur til månen.

21:25  

Isas Stepz (25)
Isas Stepz (25) Isas far har planlagt at flytte sammen med sin kæreste. Han har bare glemt at spørge Isa! Det bliver hun så sur over, at hun nægter at flytte med. Hun er sikker på, hun sagtens kan klare sig alene - også selvom hun ikke har nogen penge. Overraskende nok går det fint nok uden penge, men til gengæld bliver Isa nødt til at være ansvarlig for alt fra gulvvask, Elliots gamle regnskaber til toiletrengøring på danseskolen. Ronja vil hellere fjolle med drenge end hjælpe Isa. Og så bliver Isa sur.

21:40  

Isas Stepz (26)
Isas Stepz (26) Isa er syg. For syg til at tage med klassens på telttur, mener hendes far. Isa afprøver diverse kure, men lige meget hjælper det. Heldigvis har Marco også problemer, så Isa får andet at tænke på. Marco er meget nervøs for at skulle møde sin ex-kæreste, som han virkelig håber, han ikke længere er vild med. Isa har straks en idé til, hvordan de finder ud af, om Marco er kommet over ex-kæresten. For sent indser Isa, at det nok var en dårlig plan. Men dagen ender helt anderledes overraskende, end Isa på nogen måde havde kunnet forestille sig.

21:55  

Isas Stepz (27)
Isas Stepz (27) Isa bliver meget irriteret, da hun opdager at Lucas er forelsket i en der hedder Lea. Ronja er sikker på, at Isa igen er blevet vild med Lucas. Isa kan ikke få det til at passe, men accepterer det, og tager straks affære ved at bilde Lea ind, at Lucas skal giftes med en anden. Men det er ret svært at koncentrere sig om Lucas og det, når Marco, der gør hende så glad, bliver ved at dukke op - og altid er sød og sjov at være sammen med.

22:10  

Isas Stepz (28)
Isas Stepz (28) Isa er forelsket i Marco, og øver sig i at skulle kysse ham for første gang. Pludselig bliver Marco helt underlig overfor hende, og det kan Isa ikke forstå. Ronja ved desværre godt hvorfor, men gør alt for at undgå at indrømme, at hun har fortalt Marco, at Isa er vild med Lucas. Det er flyttedag på danseskolen. Isa og hendes far skal flytte ind hos Sif. Elliot skal sige endeligt farvel til danseskolen. Der slæbes flyttekasser og pyntes op til fest. Isa forsøger at nærme sig Marco, men ender i madkamp i stedet for kys - Isa tvivler: vil hun nogensinde få et kys af ham hun er forelsket i?

22:25  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

02:00  

Kommissæren og havet: Døden kom om eftermiddagen
Kommissæren og havet: Døden kom om eftermiddagen En strandfest ender grimt for teenagerne Anna, Björn, Ellen og Erik. Anna beskylder Björn for voldtægt, en feriehytte raseres af teenagerne, og i hytten finder politiet senere liget af ejeren, psykologen Dag Svenson. Både Ellen og Erik kendte Svenson, men er det en af dem, der har slået ham ihjel? Kriminalkommissær Robert Andersson går på jagt efter svaret. Robert Andersson: Walter Sittler. Line: Paprika Steen. Karin Jacobsson: Sólveig Arnarsdóttir. Instruktion: Thomas Roth.

03:30  

Bergerac: Columbine og Harlekin
Bergerac: Columbine og Harlekin Bergerac kommer på hårdt arbejde, da han får til opgave at skygge en smuk fransk model, som måske kan føre ham til en eftersøgt gangster, der holder sig skjult på Jersey. Samtidig mærker den garvede strømer jalousien gnave, da en fotograf charmerer sig ind på hans kæreste Francine.

DR2

01:20  

60 Minutes
60 Minutes

02:10  

30 års krig i Guds navn - 1979-1989 (1:2)
30 års krig i Guds navn - 1979-1989 (1:2) For at forstå den rolle, som religion spiller i nutidens konflikter, må man gå tilbage til året 1979, der markerede en tilbagevenden af Gud i hjertet af politik. Det år lancerede Ronald Reagan sit korstog mod kommunismen, og pave Johannes Paul II, den første polske pave i historien, krydsede Jerntæppet for at støtte katolikkerne og modstanderne af det sovjetiske regime. Sovjetunionen invaderede Afghanistan, men stødte på mujahedinere, der bekæmpede russerne i Islams navn. I Iran førte ayatollah Khomeini historiens første islamiske revolution til sejr. En sejr der førte til en grusom krig mellem Iran og Irak.

03:00  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

01:25  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

02:10  

Zack and Miri make a Porn
Zack and Miri make a Porn Zack og Miri er mangeårige venner og deler en lejlighed i Monroeville i Pennsylvania. De har ikke nogen penge og kan ikke betale deres regninger. I desperation får Zack den skøre idé, at de to sammen skal lave en pornofilm for at tjene nogle hurtige penge. Og præmissen er klar - ingen følelser, kun rent professionelt spil. Men det går ikke helt, som de har planlagt. Zack: Seth Rogen. Miri: Elizabeth Banks. Lester: Jason Mewes. Instruktion: Kevin Smith.

03:45  

Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR
Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jeppe guide dig til at blive nærværende gennem bevægelse, og Nora viser, hvordan hun lægger makeup. Find et underlag eller tæppe frem og sæt dig godt til rette på gulvet.

DR K

00:20  

Udryddelsen af de europæiske jøder (1:8)
Udryddelsen af de europæiske jøder (1:8) Tyskland er i 1930'erne ramt af en alvorlig økonomisk krise og stor arbejdsløshed. Adolf Hitler har en løsning på landets problemer, og han får med årene stor opbakning til at fuldføre sin plan. Visionen om et nyt Tyskland fører til, at seks millioner europæiske jøder bliver slået ihjel under 2. verdenskrig. Her 70 år efter krigens afslutning spørger man stadig, hvorfor den systematiske udryddelse af jøderne fandt sted.

01:15  

En verden fyldt med ord (3:5)
En verden fyldt med ord (3:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Der findes bandeord i alle sprog, men det er forskelligt, hvad vi betegner som bandeord. Stephen Fry fokuserer her på de tabuiserede og politisk ukorrekte ord og deres funktion i sproget.

02:10  

En verden fyldt med ord (4:5)
En verden fyldt med ord (4:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Skrift er årsag til vores civiliserede og moderne verden, men det er kun et supplement til vores talegaver. Stephen Fry rejser til alfabetets fødeland, men besøger også nogle af de folkeslag, der endnu ikke har udviklet et skriftsprog.

03:10  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35) "Tørsten efter frihed" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) På den 20. partikongres i 1956 åbnede Nikita Khrusjtjov for en kritik af Stalintidens terror, der vakte genklang i hele verden, ikke mindst i Østeuropa. En tidligere generalsekretær for det polske kommunistparti erindrer, at ' vi var villige til at gå langt, men der var grænser'. Men hverken polakkerne eller ungarerne ville stoppe på halvvejen. I juni greb polske arbejdere til våben, og i oktober udbrød der revolution i Ungarn.

03:45  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (26:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (26:35) "1958 - Frankrig og Algeriet" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Efter Anden Verdenskrig opnåede den ene koloni efter den anden uafhængighed, og selv om præsident De Gaulle erklærede, at - Algeriet er Frankrig, trak Frankrig alligevel sine tropper tilbage efter en blodig guerillakrig. Det ophidsede især sortfødderne, efterkommerne af fattige franskmænd, der havde søgt lykken i kolonierne. Den meget gamle general Aussaresses var den første, der offentligt fortalte, hvilke midler den franske hær havde været villig til at bruge i et forsøg på at beholde Algeriet. Den gamle general mistede både sit ry og sine medaljer, men hans torturmetoder og antiguerillataktik dannede forbillede for George W. Bush' krig mod terror.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070702