dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 18. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 18. februar 2016

DR1

00:55  

I farezonen (27:61)
I farezonen (27:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:45  

Spooks (73)
Spooks (73) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:40  

Antikduellen (12:30)
Antikduellen (12:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Esbjerg og omegn. Sendt første gang 14.05.13

03:05  

Kender du typen? 2012 (4)
Kender du typen? 2012 (4) Kender du typen? besøger i aften en person, der har 120 kogebøger, men som ikke kan lave mad. Vedkommende kan ikke lide at bruge penge på at gå ud at spise og var en af de sidste, som fik indlagt træk og slip i det indre København. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau får deres sag for, når de skal regne ud, hvem det er, som løber 10 kilometer hver morgen i de samme, gamle gummisko. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 04.04.12

03:35  

Hammerslag 2010 (3)
Hammerslag 2010 (3) Vi starter med et klyngehus i en yderst populær udstykning i Roskilde. Dernæst går turen ned til fjorden, hvor Peter Ingemann har fundet de dyreste kvadratmeter, han endnu har set i Danmark. Hvem ville have gættet, at de var at finde i Roskilde! Vi slutter aftenens udsendelse med en helt fantastisk bolig i Danmarks Amsterdam. Sendt første gang 30.03.10

04:05  

Den genfundne bro
Den genfundne bro Vi følger de spidsfindige og passionerede kommunalarbejdere Tony og Simon fra Horsens Kommune. I deres kamp for at genoprette Gudenåens natur støder de på et usædvanligt fund begravet under den jyske muld, og deres projekt tager en helt ny drejning. Med tør humor og faglig stolthed tager de på en ambitiøs mission for at redde både naturen og en national kulturskat. Følg med når de med vanlig optimisme og gåpåmod åbner en tidslomme uden at vide hvad den gemmer på. Må det bære eller briste.

04:50  

Forældreløse dyrebørn (9)
Forældreløse dyrebørn (9) Dyrlægen Marlice bor sammen med sin mand Rudie og deres søn Zacheo i Naankuse, et dyrereservat i en nationalpark nær Windhoek i Namibia. Sammen med deres hjælpere tager de sig af områdets tilskadekomne og forældreløse dyrebørn.

05:15  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:25  

DR Friland: Drømmen om en ny start (3:4)
DR Friland: Drømmen om en ny start (3:4) De bygger huse af genbrugs- og naturmaterialer så billigt, at de kan bo gældfrit. Vi har fulgt fire af familierne - nu er både byggeri og besværligheder i fuld gang. Tilrettelæggelse: Günther Andersen og Berit Wheler Sendt første gang 22.01.03

05:50  

Dyrehospitalet (9:10)
Dyrehospitalet (9:10) Klara Zimmergren elsker dyr, men bekymrer sig for meget om over, hvordan de alle har det: Dyrene derhjemme, i dyreparkerne, på dyrehospitalerne og ikke mindst alle dem ude i naturen. I denne serie vil hun følge en række dyrlæger i deres meget forskellige arbejde - måske vil hun blive overbevist om, at de fleste dyr får den hjælp, de skal have. I dette niende afsnit i serien bliver føllet Fölis indlagt akut, han har det rigtig dårligt, papegøjen Jacko har åndenød og æslet Jackson har en byld, der skal fjernes. Nordvision fra Sverige.

06:20  

Når løverne uddeler kokkehuer
Når løverne uddeler kokkehuer En god dyrepasser gør som mesterkokken - smager på maden, inden den serveres. Det gælder også, når der er fårekyllinger og melorme på menuen i trope-zoo i København. At finde den helt rigtige føde til dyrene er noget, der bruges megen tid på "bag kulisserne i Zoo". Derfor er det for eksempel nødvendigt hver dag i Odense Zoo at afpelse 60 daggamle kyllinger i de fire måneder, ibisfuglenes unger skal fedes op. Lidt lettere er det med løverne: De er vilde med friske kohoveder. Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 16.09.99

06:50  

Læsø kalder (6:7)
Læsø kalder (6:7) I et eksperiment har Lise Rønne og iværksætter Michelle Hviid bragt 40 kvinder til Læsø for at vende en uheldig udvikling med faldende befolkning. Især kvinderne forlader øen. Det lader til at nogle også har svært ved at være en del af et lille samfund, hvor alle snakker om alle. Der går rygter om at nogle af kvinderne er blevet kærester med nogle af øens mange singlemænd. Lise undersøger sagen mens Michelle opsøger Syde-Poul, saltsyderen for at få ham til at holde en middag for nogle af øens beboere så de kan få talt ud om god og dårlig sladder. En af gæsterne har i årevis lidt under at der blev sladret om ham. Det kræver en stor grad af tilgivelse at bo på en ø.

07:20  

Pukkelhvaler
Pukkelhvaler Undervandsfotografen Feodor Pitcairn følger her en nyfødt pukkelhvalunge og dens enorme 40 tons tunge mor på deres vej fra Hawaii til Alaska og Newfoundland.

08:10  

De flyvende læger (50:224)
De flyvende læger (50:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

08:55  

De flyvende læger (51:224)
De flyvende læger (51:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

00:25  

Lægen flytter ind (1:6)
Lægen flytter ind (1:6) 45 årige Ricky Praus er som mange danske mænd svær at få til lægen. Men Rickys helbred skranter efterhånden så meget, at hans datter er alvorlig bekymret for ham. Ricky lever af junkfood, nægter at bevæge sig og drikker med gutterne hver eneste dag. Så praktiserende læge Charlotte Bøving flytter ind for at give Ricky klar besked: Det er sidste chance, hvis han ikke skal dø før tid.

01:10  

Krigen i kolonihaverne
Krigen i kolonihaverne Drømmen om en kolonihave, om et lille stykke jord, hvor man kan nyde sommeren og dyrke sine grøntsager er stor, og næsten 100.000 briter står på venteliste til en have. Men hvert år bliver kolonihaveidyllen brudt over hele Storbritannien, når længslen efter en kolonihave får naturen til at gå over optugtelsen, så selv pæne mennesker begår hærværk og begynder at smadre eller stjæle præmiegrøntsager og bryde ind i redskabsskure. Alt sammen i håb om at bestyrelsen dømmer haveejeren for pligtforsømmelse og fratager ham eller hende haven - for så bliver der plads til den næste på listen!

01:55  

Libanons krig 1990-2012 (3:3)
Libanons krig 1990-2012 (3:3) Det er næsten 40 år siden, konflikten brød ud i Libanon og splittede det lille land og dens indbyggere ad langs et hav af religiøse skel, politiske overbevisninger og frontlinjer. Her fortælles historien om krigen af dem, der oplevede den på deres egen krop. Her fortæller libaneserne om genombygningen af Beirut, hvor det virker som om stenene får mere opmærksomhed end menneskene. Den israelske besættelse ophører i 2000, den syriske i 2005, efterfulgt af mordet på politikeren Hariri. Der er stadig usynlige grænsen, men frygten for en tilbagevenden til krig er fælles. Oprøret i Syrien har igen anbragt Libanon i orkanens øje, men for første gang virker det som om, tidligere modstandere fra alle trosretninger siger nej til kanoner og ja til dialog i en fælles erkendelse af nødvendigheden af, at leve i fred med hinanden.

02:50  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:30  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

01:15  

Planet Science: Rum-teleskopet "Hubble"
Planet Science: Rum-teleskopet "Hubble" Et fantastisk og enormt apparat har revolutioneret den måde, vi opfatter universet på: rum-teleskopet "Hubble" viser forskerne ting, vi aldrig før havde drømt om var muligt: planeter flere milliarder km væk kan nu ses med utrolig tydelighed. Stjerner kan følges, mens de slukkes og brænder ud, og sågar kan vi nu lave vejrudsigter - for planeten Mars!

02:05  

Videnskabsmagasinet: Julefrokost (8:10)
Videnskabsmagasinet: Julefrokost (8:10) Julefrokosterne er over os, og Videnskabsmagasinet guider dig til den bedste julefrokost med hjælp fra videnskaben. Joachim Brandt-Møller tager dig hele vejen gennem buffeten, baren, flirten, playlisten, dansegulvet til dagen derpå, og optimerer din julefrokost videnskabeligt. Vi tester, om det er bedst at blive fuld i en fart, eller lade promillen stige langsomt for at få den bedste fest. Vi undersøger, om en videnskabeligt udviklet dansestil er den bedste, når det kommer til at tiltrække det modsatte køn. Og så finder vi ud af, hvad du skal gøre, hvis du skal slippe af sted med en løgn dagen derpå.

02:35  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:05  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

03:35  

Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR
Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora hjælpe dig til at falde i søvn, og Louise vil give dig en følelse af samhørighed.

04:05  

Stress af med DR3 - Åndedræt
Stress af med DR3 - Åndedræt Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob få dit åndedræt helt i dybden.

04:35  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop
Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med Barthelot som laver øvelser for 'ryg og lænd', så har vi træning for at få 'faste lår' med Yvonne, og til sidst får vi 'kål på kontorkroppen' med Anne Kathrine.

DR K

00:10  

Fort Apache
Fort Apache Kavaleriofficeren Kirby York har sin helt egen måde at klare tingene på ved Fort Apache, så der er lagt op til en konfrontation, da den strikse oberstløjtnant Owen Thursday overtager ledelsen af garnisonen. Ikke mindst da Thursday forråder indianerhøvdingen Cochise i et forsøg på at afslutte indianerkrigene én gang for alle. Kirby York: John Wayne. Owen Thursday: Henry Fonda. Philadelphia Thursday: Shirley Temple. Instruktion: John Ford.

02:00  

Hvordan blev Chaplin til vagabonden?
Hvordan blev Chaplin til vagabonden? Hvordan kunne et gadebarn, født i et af Londons fattigkvarterer, i løbet af fem år blive verdens mest berømte mand? Charlie Chaplins (1889-1977) forvandling hang sammen med filmmediets rivende udvikling og popularitet; et medie der meget hurtigt befriede sig selv fra den tunge arv fra music hall og vaudeviller og i løbet af ganske kort tid blev eksponent for moderniteten.

03:00  

Jackie uden Jack
Jackie uden Jack 'De må aldrig, aldrig blive udgivet!' Hvad ønskede Jackie Kennedy at holde hemmeligt? Få måneder efter snigmordet på Præsident Kennedy i Dallas i november 1963 blev der optaget en række interview med Jackie Kennedy, der viser, at den unge enke var drevet af et dobbelt formål. Nemlig både at skabe et bestemt billede af sig selv i offentligheden og at værne om præsidentens minde. Hun kunne ikke ændre fortiden, men hun kunne omskrive den og opbygge legenden om JFK.

03:55  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (23:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (23:35) "1948 - Sovjetisering af Østeuropa" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) I 1948 blev mange velansete tjekkiske familieforetagender nationaliseret. I 1990 vendte den tidligere ejer af et glasværk, der dengang var en blomstrende forretning, tilbage for at finde sit glasværk næsten i ruiner. Han forsøger at starte værket op på ny, men ikke alle i landsbyen, der i fællesskab har ejet værket i halvtreds år, hilser ham velkommen.

04:30  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35) "Begyndelsen til det nye Europa" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Giganten i Bruxelles begyndte som et småt, men krystalklart projekt med ét formål: Aldrig mere krig! Det nye Europas åndelige fædre fyldte deres egne børn med europæiske idealer under deres opvækst. Tre af disse børn er stadig venner og taler om deres barndom og fædrenes visioner om Europa.

05:10  

Dagens salme
Dagens salme

05:15  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Besat af veteranbiler
Besat af veteranbiler Knud Erik Guldager erkender blankt, at hans veteranbiler ikke kører langt på literen. Han foretrækker de potente modeller, der kan give selv moderne biler baghjul. I hans samling er biler fra et helt århundrede, og alle kan de køre. Vært Trine Ross tager med Knud Erik Guldager på skovtur i en af de gamle biler, og sammen samler de tips og tricks på et veteranbil-træf. I serien "Besat af" besøger Trine Ross passionerede samlere over hele landet. Tilrettelæggelse Charlotte Rafn Sendt første gang 25.11.14

07:00  

Solens mad (5:6)
Solens mad (5:6) På en kulinarisk rejse rundt i Italien skal vi på jagt efter det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i alle aldre og med forskellig baggrund, men med det til fælles at de alle har en brændende passion for den gode mad. I dag er turen nået til Toscana, hvor Maria, der i 1998 pludselig mistede sin mand og herefter stod alene med sine døtre, tog kampen op med egnens store vinproducenter. Sammen med døtrene driver hun med stort mod og talent nu familiens eget vinfirma, og væggene hjemme i køkkenet er fyldt med diplomer og priser. Nordvision fra Sverige. Sendt første gang 25.06.09

07:30  

Solens mad (6:6)
Solens mad (6:6) På en kulinarisk rejse til ukendte byer i Italien skal vi for sidste gang på jagt efter det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i alle aldre og med forskellig baggrund, men med det til fælles at de alle har en brændende passion for den gode mad. I dag når turen til Valgraveglia 50 km fra havnebyen Genua. Her møder vi Catia Solari, som kom til byen for 18 år siden og som nu ejer en af Liguriens ældste restauranter. I skarp konkurrence med rockmusik og motorcykler blev maden gennem årene hendes helt store passion, og har hun lært det lokale køkken så godt at kende, at hun nyder stor respekt fra alle. Nordvision fra Sverige. Sendt første gang 26.06.09

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2, og på DRK ledsages den af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Kulturkatedraler: Det Russiske Nationalbibliotek (2:6)
Kulturkatedraler: Det Russiske Nationalbibliotek (2:6) Siden dets indvielse i 1814 har det Russiske Nationalbibliotek i Sankt Petersborg, designet af Yegor Sokolov, set mere end sin andel af dramatisk nationalhistorie. Dets vægge bevogter et kongerige af tanker, som går endnu længere tilbage, og som nøjsomt varetages af bibliotekets hovedsagelig kvindelige personale. Ekkoerne fra deres hæle punkterer stilheden i bibliotekets i højere og højere grad mennesketomme rum. I Michael Glawoggers Det Russiske Nationalbibliotek taler biblioteket gennem udvalgte afsnit af russisk litteratur. Bag bibliotekets vægge ligger en verden som i stigende grad afhænger af usynlige skyer af data til at lagre vores viden, samtidigt med at biblioteker, boghandlere og bogreoler forsvinder fra vores verden. Det Russiske Nationalbibliotek er et kraftfuld påmindelse om den flygtige skønhed, som kan findes i bøgerne, deres tilflugtssted og i deres menneskelige beskyttere.

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin En meteor falder ned i ishavet, og Tintin tage af sted sammen med en ekspedition af videnskabsmænd. Men nogen prøver at forhindre dem i at nå frem. Hvorfor mon!

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Cowboy, indianer og hest
Cowboy, indianer og hest Belgisk animationsserie om en cowboy, en indianer og en hest, der bor i samme hus, hvor de forsøger at få det hele til at fungere trods modsætningerne og en hel mængde vanvittige hændelser.

06:35  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

07:00  

F for får
F for får

07:10  

Isas Stepz (28)
Isas Stepz (28) Isa er forelsket i Marco, og øver sig i at skulle kysse ham for første gang. Pludselig bliver Marco helt underlig overfor hende, og det kan Isa ikke forstå. Ronja ved desværre godt hvorfor, men gør alt for at undgå at indrømme, at hun har fortalt Marco, at Isa er vild med Lucas. Det er flyttedag på danseskolen. Isa og hendes far skal flytte ind hos Sif. Elliot skal sige endeligt farvel til danseskolen. Der slæbes flyttekasser og pyntes op til fest. Isa forsøger at nærme sig Marco, men ender i madkamp i stedet for kys - Isa tvivler: vil hun nogensinde få et kys af ham hun er forelsket i?

07:25  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

07:35  

Uglen
Uglen Den sorte sørøver-ugle.

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine Wirekran

07:50  

Oscars oase
Oscars oase

08:00  

Don't Try This at Home (4)
Don't Try This at Home (4) Den danske stunt-coordinator Lasse Spang Olsen har børn med sig på arbejde, og de skal se nærmere på, hvordan man arbejder med våben og bliver skudt på film. Børnene skal blandt andet lære at fremstille løst krudt selv, at skyde med maskinpistoler og maskingeværer, at fremstille falske skudhuller og blive skudt på kroppen og i hovedet.

08:25  

Skøregård gymnasium
Skøregård gymnasium Fordums helte.

08:45  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Sebastian giver isbjørnen en tom spand at lege med, men det nye legetøj holder ikke længe...

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Pingu
Pingu - fotograferer.

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Til arbejdet!

06:25  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel En dag får Bugge en uventet gave, et ur, som har arver fra sin bedstemor. Men uret er ikke helt så uskyldigt, som man skulle tro, og han vælger hurtigt at skille sig af med det. Det er ikke populært hos nogen, bortset fra en, der til gengæld bliver meget glad for det.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes cykler, og han klipper egerne af hjulene og bruger dem som fonduepinde. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få cyklerne tilbage.

07:30  

Jordbær Marie: Søde drømme filmen
Jordbær Marie: Søde drømme filmen Tegnefilm med danske stemmer. Jordbær Marie og hendes venner rejser til Drømmelandet for at stoppe den besynderlige lilla tærtemand, indenn han stjæler alle drømmene i Jordbærland.

08:55  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Dukkefilm med dansk tale. Om det lille damptog Thomas og hans venner.

 
DR1

09:40  

Downton Abbey III (4:10)
Downton Abbey III (4:10) Anna er bekymret. Det er længe siden, hun har fået et brev fra Bates. Hvad kan der være galt? Samtidig forsøger Isobel Crawley at hjælpe den unge Ethel, der må træffe en svær beslutning om sin søns fremtid. Mens Bransons politiske synspunkter skaffer ham alvorlige problemer på halsen.

10:30  

Antikkrejlerne (310)
Antikkrejlerne (310) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (311)
Antikkrejlerne (311) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Penge
Penge

11:25  

På sporet af maden (28)
På sporet af maden (28) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

11:50  

På sporet af maden (29)
På sporet af maden (29) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

DR3

10:45  

Karl Pilkington:The Moaning of Life (4)
Karl Pilkington:The Moaning of Life (4) Nogle mennesker føler et kald i forhold til, hvad de skal beskæftige sig med. Det har tv-værten Karl Pilkington aldrig oplevet, så nu rejser han verden rundt for at udforske forskellige karriereveje. I Japan møder han en opfinder, der ved, hvordan man bliver et geni. I Sydafrika møder han en millionær, der har grundlagt sin formue fra bunden og nu flyver i helikopter og spiser sushi af nøgne kvindekroppe. Og i USA - mulighedernes land - prøver Karl kræfter med sin egen drøm - nemlig at arbejde som catwalk-model i L.A.

11:35  

Videnskabsmagasinet: Julefrokost (8:10)
Videnskabsmagasinet: Julefrokost (8:10) Julefrokosterne er over os, og Videnskabsmagasinet guider dig til den bedste julefrokost med hjælp fra videnskaben. Joachim Brandt-Møller tager dig hele vejen gennem buffeten, baren, flirten, playlisten, dansegulvet til dagen derpå, og optimerer din julefrokost videnskabeligt. Vi tester, om det er bedst at blive fuld i en fart, eller lade promillen stige langsomt for at få den bedste fest. Vi undersøger, om en videnskabeligt udviklet dansestil er den bedste, når det kommer til at tiltrække det modsatte køn. Og så finder vi ud af, hvad du skal gøre, hvis du skal slippe af sted med en løgn dagen derpå.

DR K

09:00  

Kulturkatedraler: Halden fængsel (3:6)
Kulturkatedraler: Halden fængsel (3:6) Man kan dømme et samfund på hvordan det behandler sine fanger, sagde Dostojevskij. Halden fængsel bliver kaldt "Verdens mest humane fængsel", og er tegnet af den danske arkitektstue Erik Møller Arkitekter og norske hlm arkitektur. Kan en bygning i sig selv være med til at gøre dem, der opholder sig i den, til bedre mennesker? Fængslet huser nogle af Norges farligste fanger, og filosofien er, at design og arkitektur skal medvirke til at drabs- og voldtægtsforbrydere kommer ud som gode samfundsborgere. Hvordan påvirker det en indsat at der ikke er gitre for vinduerne? Eller at der er store panoramavinduer med udsigt over naturen, og store mængder kunst i bygningen? Og er det kun æstetik, eller påvirker selve udformningen af rummene - akustikken, teksturen, luften - menneskerne, der kommer ind i, og som er nødt til at leve i bygningen? Kan et fængsel nogensinde blive humant?

09:30  

Hatten rundt (1:12)
Hatten rundt (1:12) Så er der impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

10:00  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal - fra 1998 - med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. Fyns Forums spæde barndom, en af Danmarks populæreste journalister, om da Nyborgs skoleelever fik fri for at tage mod en Storebæltsvømmer - og et dansk prinsebryllup. Sende første gang 1998

10:30  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal - fra 1998 - med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. svensk kongeindsættelse, Utzons Sydney opera, Dronning Margrethe til trommedans, Svend Asmussen og Benny Goodman der spiller "After You've Gone" i Jazzhus Slukefter, folketingsvalgnat med ministrene Vilhelm Buhl, K.K. Steincke og H.C. Hansen, Berlingske Tidendes tegner Herluf Jensenius og præsident Kennedys måske aller kendteste sætning. Sendt første gang 1998

11:10  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35) Slaget ved Stalingrad var Hitler og Værnemagtens første nederlag, og slaget blev et vendepunkt i krigen. Russerne er stolte over deres sejr, der kostede flere end en million mennesker livet. Men der er noget mærkeligt med veteranernes hukommelse. Glemt er venskabspagten mellem Hitler og Stalin. Glemt er nederlagene i begyndelsen af krigen for ikke at tale om den russiske fremfærd i Polen. Efter sejren ved Stalingrad begyndte Stalin og hans propagandamaskine nemlig en forsigtig omskrivning af historien.

11:45  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (18:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (18:35) "1943 - Polen og Rusland" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Lilly Steinmüller var en af de tyske kolonister, som Himmler havde sendt til det østlige Polen for at opbygge et tysk idealsamfund. Først var jøderne dog blevet dræbt, og polakkerne jaget ud af området. Hvor kom Lilly fra, og hvad skete der med hende og de andre såkaldte kolonister, da russerne kom to år efter?

DR Ultra

09:00  

Max (6:8)
Max (6:8) Max er en ganske almindelig dreng på 10 år, der går og tumler med livets store spørgsmål. I dette afsnit tror Max han har fået kontakt med Gud. Men er det en fordel at Gud gør som Max beder om, og hvorfor bliver mor pludselig så interesseret i religion? Instruktion: Lotte Svendsen Manuskript: Oliver Zahle, Jens Korse & Lotte Svendsen Producer: Thomas Meyer Max - Samuel Heller-Seiffert Mor - Mette Horn Far - Anders Nyborg Esther - Anna Agafia Svideniouk Egholm Steen Cold - Lars Bom Hassan - Faysal Mobahriz Ulla - Louise Mieritz

09:30  

Asterix og Kleopatra
Asterix og Kleopatra Cæsar siger til Kleopatra, at hendes folk, ægypterne, ikke er så stolte og dygtige som hans folk, romerne. For at modbevise dette indgår de et væddemål: Ægypterne skal bygge et prægtigt palads på tre måneder. Arkitekter og håndværkere går i gang, men det er kun ved Asterix' og hans venners hjælp, samt den uundværlige trylledrik, at foretagenet lykkes.

10:40  

Emilys madmysterier (1:5)
Emilys madmysterier (1:5) Kartoffelræs Emily tager færgen til Samsø, for at finde årets første nye kartofler. Der møder hun Bubber, der ved alt om kartofler. Han fortæller, at Morten og Henning plejer at være de første landmænd med nye kartofler. Men foråret var koldt, så det bliver spændende om Emily kan finde nogle modne kartofler.

10:55  

Ultras bedste (14)
Ultras bedste (14) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet se Bubber mærke angstens sved, da han bliver udfordret til at springe fra 10-meter vippen af Danmarks bedste udspringer, den 16-årige Samuel Boysen, og så giver kokken Guf opskriften på perfekt gamer-mad.

11:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:30  

Voksenfælden
Voksenfælden I Voksenfælden konkurrerer to hold af børn om at være bedst til at teste de voksnes regler - og så filmer de det hele med skjult kamera.

DR Ramasjang

09:10  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

09:40  

Brandmand Sam
Brandmand Sam Den vilde ostejagt

09:50  

Postmand Per
Postmand Per Mens de voksne gør klar til at overraske børnene i Grønnedal, er børnene på jagt efter den krukke guld, som de har hørt skal stå for enden af regnbuen.

10:10  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe Svensk serie efter Astrid Lindgrens bog.

10:40  

Dyrenes ø (2:13)
Dyrenes ø (2:13) Om en gruppe dyr, som på en flydende ø forsøger at slippe væk fra menneskenes forfølgelser. Bavianen Bob mener, at øen skal opdeles i territorier. Isbjørnen Noa protesterer, men de andre dyr holder med Bob.

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Skæg med matematik (12)
Skæg med matematik (12) Hr. Skæg lærer at lave pølseblæksprutter i Kokkeskolen, synger en sang om Verdens Største Tal, konkurrerer i sjipning og besøger etagerne for Hat & Briller samt Mælk & Sokker i Det Lille Storcenter.

11:50  

Tuva fra Tarva
Tuva fra Tarva

DR1

12:00  

Antikduellen (13:30)
Antikduellen (13:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Nyborg og omegn. Sendt første gang 15.05.13

12:30  

Kender du typen? 2012 (5)
Kender du typen? 2012 (5) Kender Du Typen? besøger i aften en person, der bruger sine planter som advarselslampe; hænger de med hovedet, er det på tide at skrue ned for stressniveauet i dagligdagen. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau skal forsøge at gætte, hvem der hellere vil have skumbananer end dyr rødvin. Vært: Mads Steffensen. Sendt første gang 11.04.12

13:00  

Hammerslag 2010 (7)
Hammerslag 2010 (7) Peter Ingemann starter en runde nye udfordringer til ejendomsmæglere på udebane. Denne gang byder han på en sjov liebhaverejendom ved Middelfart med en ekstra parcel lige ned til vandet, et hus på Helnæs kun et stenkast fra bugten og et lækkert bondehus med bindingsværk ved Ringsted. Sendt første gang 17.08.10

13:30  

Hammerslag 2010 (8)
Hammerslag 2010 (8) Er der stadig liv i boligmarkedet på Vestsjælland? Peter Ingemann har i hvert fald fundet en lækker ny lejlighed i Slagelse og en lidt "skæv" bolig i Kalundborg. Spørgsmålet er naturligvis, hvad de kan koste? Sidste udfordring er en moderniseret villa i et af de bedste kvarterer i Jyllands hovedstad. Sendt første gang 24.08.10

14:00  

Dommer John Deed (18:25)
Dommer John Deed (18:25) På vegne af et forældrepar fører Jo Mills sag mod et forbrændingsfirma, der er under anklage for at udlede sundhedsskadelig forurening. Samtidig leder John Deed efter beviser for, at indenrigsministeren har modtaget bestikkelse. Det gør ikke hans fjender mildere stemt - og snart har Deed en anklage for embedsmisbrug hængende over hovedet.

DR2

12:15  

Tilbage til rødderne (2:2) - Karen Mukupa
Tilbage til rødderne (2:2) - Karen Mukupa Sanger og tv-vært Karen Mukupa drømmer om at adoptere et barn i sit fødeland, Zambia. Derfor rejser hun nu tilbage til Zambia, hvor en stor del af hendes familie lever i fattigdom. Sendt første gang 07.07.2012

12:45  

Briternes bedste - humor
Briternes bedste - humor Hvad vil det sige at være brite? Den prisvindende dokumentarist Ben Lewis rejser Storbritannien tyndt for sjovt, varmt, friskt og spændende, men også indsigtsfuldt og kritisk at skildre den britiske kultur i dag. Briterne er berømte for deres humoristiske sans, men er det muligt at definere, hvad britisk humor består af? Mens Ben Jones samler materiale til og forbereder sit første stand-up show, forsøger forskellige briter, bl.a. redaktøren af Storbritanniens ældste vittighedsblad, en nigeriansk-britisk stand-upper, at hjælpe ham med at forklare det særegne ved den britiske humor.

13:30  

Dyr som alarmer (3:5)
Dyr som alarmer (3:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Næsten 80 procent af planeten er dækket af vand, og vand er også hovedbestanddelen af alle levende væsner, inklusive mennesket. Alligevel er kun en brøkdel af al vandet egnet til mennesker. Derfor er det så vigtigt at holde øje med drikkevandsforsyningen. Alle former for menneskeskabt forurening finder vej til drikkevandet og bliver derfra spredt videre via fødekæden. Nøje observation af enkelte arter af havdyr kan give informationer om omfanget af en given form for forurening. De bliver kaldt alarmdyr.

14:20  

Dyr som alarmer (4:5)
Dyr som alarmer (4:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Levende væsner fra mikroorganismer til pattedyr har forskellige strategier for at kunne overleve på forurenet jord. Disse bio-indikatorer er værdifulde for forskerne for at opnå en større forståelse af, hvorfor og hvordan forurenende stoffer er farlige for mennesker og økosystemer. Forskerne bruger alt fra rotter til regnorme, edderkopper og bakterier, som takket være deres evne til at tilpasse sig genetisk, kan hjælpe forskerne med at finde et effektivt våben mod forurening - og især hvordan vi overlever den!

DR3

12:05  

Knald eller fald (5:6)
Knald eller fald (5:6) Danmark er det land i Europa der har flest engangsknald - og vi skammer os bestemt ikke over, at have uforpligtende sex. Men hvordan kan du egentlig vide, om det er uforpligtende sex eller den helt store kærlighed, når du hopper i seng med et fremmed menneske? To par deler ud af deres intime historier og fortæller om deres første tur på lagnerne. Derefter er det op til to eksperter, at finde frem til hvem af de to par der har haft et engangsknald og hvem der i dag er kærester. 
I dagens program, skal Lene og Tony forsøge at opklare, om et engangsknald på en luftmadras i din vens lejlighed har nogen chancer for at udvikle sig til ægte kærlighed - eller om det i stedet er parret, som ikke havde sex før morgenen efter, som i dag er blevet kærester.

12:35  

Snow Wars
Snow Wars Der falder op mod ti meters sne i Canadas Rocky Mountains om vinteren. De massive snemængder udgør en stor fare for områdets beboere, da sneen nemt kan udløse laviner. Følg en gruppe modige indbyggere i British Columbia, der med sprængstoffer og kanoner forsøger at afværge laviner. Men det er med livet som indsats, for sneen reagerer ikke altid, som ønsket.

13:30  

Ripper Street (1)
Ripper Street (1) Politiinspektør Edmund Reid er plaget af, at han aldrig har formået at fange Londons værste morder, Jack the Ripper. Nu står Reid i spidsen for Østlondons hårdeste politikreds, Division H, som har til opgave at opretholde lov og orden i den fattige bydel Whitechapel. Da en kvinde pludselig bliver fundet brutalt myrdet, frygter Edmund, at den berygtede Ripper er tilbage.

14:25  

Ripper Street (2)
Ripper Street (2) I viktoriatidens London bliver legetøjsfabrikanten Ernest Manby fundet myrdet og røvet i den fattige bydel Whitechapel. Den 14-årige gadedreng Thomas Cower bliver anholdt, da han bliver fundet med Ernests pengekasse på sig. Drengen bliver dømt til døden ved hængning, men er han skyldig? Politiinspektør Edmund Reid efterforsker sagen, og det fører ham ind i en verden af nådesløse børnebander.

DR K

12:40  

100 års indvandring (3:6)
100 års indvandring (3:6) Tyske flygtninge i et besat Danmark Før og under 2. verdenskrig flygter hundredetusinder af tyskere mod Danmark. Først var det jøder og politiske modstandere af Hitlers regime, der søgte ly i Danmark. Gennem en stram administrativ praksis lykkes det Danmark at holde mange af disse flygtninge ude. Da det første flygtningepres er afværget, begynder helt almindelige tyskere en panisk flugt ud af Tyskland. En kvart million tyskere kommer ind i Danmark i krigens sidste måneder. Disse tyskere udgør danmarkshistoriens største flugtbølge.

13:10  

100 års indvandring (4:6)
100 års indvandring (4:6) Danskerne omfavner ungarerne Midt i 50erne kom cirka 1.000 ungarnske flytninge til Danmark, hvor de bliver modtaget med en dansk forståelse og venlighed, der er uden sidestykke i det 20. århundrede. Danskerne huskede kun alt for godt besættelsen og havde ikke svært ved at forstå mennesker på flugt fra sovjetisk besættelse og kommunistisk undertrykkelse. Næsten 50 år efter deres ankomst er ungarerne stadigvæk først og fremmest taknemmelige over den danske gæstfrihed.

13:40  

Taxa (13:56)
Taxa (13:56) Finn bliver opsøgt af politiet i forbindelse med den døde fyr fra rocker-opgøret - de lover ham og hans familie beskyttelse, hvis han afgiver forklaring. Men Esben og Gekko er hurtigere - pludselig sidder de igen i hans vogn, med et oversavet jagtgevær. Mens René opsøger og udfordrer den mand, der blankede hans far af, lukker Claus sig ind i Lottes lejlighed, mens hun er i bad. Og så er det nu, alle skal aflevere regnskab til hyrevognsnævnet - Mehos er en stak løse sedler i en plastikpose. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ole Meyer, Evald Larsen, Claus Bue, Kjeld Nørgaard, Søren Spanning, Laura Christensen, Hans Henrik Clemensen, Henrik Larsen, Mads Christensen, Peter Bork, Troels Walter og Niels-Erik Larsen. Manuskript: Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Niels Arden Oplev. Foto: Ole Schultz. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth. Uegnet for mindre børn.

14:15  

Taxa (14:56)
Taxa (14:56) Finn overlevede det barske møde med Esben og Gekko - men dermed er hans mareridt langt fra slut. Mens René endelig sidder ansigt til ansigt med den mand, der er målet for hans hævntrang, får Stine besøg, da hun er alene i radiorummet sent om aftenen. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ole Meyer, Baard Owe, Claus Bue, Kjeld Nørgaard, Hans Henrik Clemensen, Ann Eleonora Jørgensen, Søren Spanning, Jan Elle og Fash Shodeinde. Manuskript: Stig Thorsboe. Instruktion: Niels Arden Oplev. Foto: Ole Schultz. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:55  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med _Hans_V._Bischoff som vært og indslag om bl.a. en kendt general, der bliver spurgt, hvad han vejer, om et særdeles populært kongeligt sølvbryllup, om den gang bestilte teater- billetter blev bragt ud for en 25-øre, om et dramatisk politi- indgreb mod en besat ejendom og om en af fodboldens nøgle- personer, der siger barsk farvel. Redaktion:_Jens_Bom og _Henrik_Iversen. Producer:_Torben_Molsner.

DR Ultra

12:00  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

12:10  

Riisings flotte talkshow (6)
Riisings flotte talkshow (6) Jacob Riising har fået sit helt eget talkshow med flotte gæster, vilde konkurrencer og et stort flot børnepublikum. Flotte Andreas Bo og superflotte Barbara Moleko er Riisings gæster denne fredag. Andreas Bo er ikke mindst kendt for sit talent for at parodiere, og han får lejlighed til at lære Barabara Moleko, Jacob Riising og hele publikum, hvordan man laver en parodi. Barbara Moleko er mest kendt for at synge, og hun optræder med sit hit "Klar til kærlighed". Til sidst skal en af gæsterne en tur ikke på, men i tønden, når det atter er tid til "Rul En Kendt".

12:45  

Tintin
Tintin En meteor falder ned i ishavet, og Tintin tage af sted sammen med en ekspedition af videnskabsmænd. Men nogen prøver at forhindre dem i at nå frem. Hvorfor mon!

13:10  

Store Nørd
Store Nørd Voldgraven (14:15) For at holde ubudne gæster væk fra togvognen, graver NØRDerne en voldgrav. Og så fylder de den med en hemmelig væske, så man, måske, kan gå på vandet! Værter: Brødrene Kåre Nielsen og Emil Nielsen. www.dr.dk/noerd

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik
Unik Værten Sofie Linde besøger Nickolas, som er skuespiller i tv, film og på teatret. Nickolas skal til casting på den nye Far til Fire film, så han får travlt med få styr på nerverne og stemmen. Heldigvis har Sofie arrangeret lidt hjælp udefra.

14:20  

Uglen
Uglen Uglet eller pengene tilbage.

14:30  

Backstage II (7)
Backstage II (7) Hvide løgne: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I syvende afsnit præsenterer Niller en ny rekvisit - en løgnedetektor, som skal bruges i dagens afsnit af Skadestuen. Den bliver dog en farlig trussel mod fællesskabet Backstage og både børn og voksne bliver ragende uvenner.

14:45  

Backstage II (8)
Backstage II (8) Chiliballs: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I ottende afsnit kommer Ulrikkes farmor på besøg på for at tilbyde Ulrikke en praktikplads på sin skønhedsklinik. Imens får Adrian, Max og Sky ideen til en ny variant af romkuglen - chiliballs - men finder de frem til den rette dosering af chili?

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Hvis du ikke er for søvnig, så kig med i Sigurds Bjørnetime! I dag fortæller Sigurd, bjørnen Bjørn og de flittige hænder i bjørneteatret nemlig om at sove. Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Programmedarbejder: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen.

12:35  

Elefantvask
Elefantvask "Hvide Dyner". Rebecca og Johanne mødes hver dag i Ramasjangs eget vaskeri "Elefantvask". Her klarer de dagens vasketøj med sang og fantasi, og ikke mindst med hjælp fra Elefanten og hans små venner Giraf, Soldat og Robot. Med Johanne Algren og Rebecca Bach-Lauritzen. Instruktion: Kalle Bjerkø

12:55  

Babar
Babar

13:05  

Far, mor og Blyp
Far, mor og Blyp De vordende forældre Tom og Vivi, spillet af Peter Frödin og Hella Joof har nok at se til ved "Verdens ende". Tom forsøger sig med nye opfindelser til Blyp. De talende træer vil se, hvordan de har det med "evner og traditioner", og børnenes plan handler om børnefødselsdag. Manuskript: Kit Goetz. Instruktion: Ulla Raben.

13:30  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Sebastian Klein hjælper til som dyrepasservikar på sæl show.

13:55  

Ramajetterne
Ramajetterne Fødselsdagen. Der er store frustrationer i Ramasjang Lufthavn. Alle har tilsyneladende glemt Øvst´ fødselsdag og han har ellers ikke snakket om andet i ugevis. Heldigvis venter verdens bedste overraskelse lige om hjørnet.

14:20  

Sebastian indefra - historien om ørevoks (4)
Sebastian indefra - historien om ørevoks (4) Børneværten Sebastian Klein har et problem. Han kan intet høre. Men hvorfor kan Sebastian ikke høre noget og hvordan får han sin hørelse tilbage igen? For at få svaret, rejser vi med en Lille Modig Mand ind i Sebastians krop og ser den indefra.

14:35  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Der kommer en ny elev i Bamses skole. Bamse får en ny elev: Ælling, som skal lære alt om vand. Dansedukke og Kylling er stadig elever hos Bamse. Medvirkende: Bamse: Henrik Lykkegaard. Kylling: Brian Patterson. Ælling: Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:30  

Fader Brown (27)
Fader Brown (27) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:15  

Fader Brown (28)
Fader Brown (28) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:00  

Downton Abbey III (5:10)
Downton Abbey III (5:10) Sybil er højgravid, og Robert har fundet en fødselslæge, der ikke har samme mening som dr. Clarkson om hendes tilstand. Anna finder et spor, der måske kan få Bates frikendt for mord. Isobel tilbyder Ethel arbejde, men det er ikke alle, der er parate til at acceptere en tidligere prostitueret som kokkepige.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:10  

Verdens bedste restauranter (3:6)
Verdens bedste restauranter (3:6) Mød nogle af verdens bedste kokke, sommeliere og tjenere på nogle af verdens bedste restauranter i Storbritannien, USA, Europa og Asien. Denne gang den glamorøse 'Palme d'or' i Cannes, den legesyge trestjernede 'Alinea' i Chicago, og i London 'Hélène Darroze at the Connaught', et meget engelsk spisested med et meget fransk køkken.

16:10  

Jamies mad på 15 minutter (21)
Jamies mad på 15 minutter (21) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

16:35  

Jamies mad på 15 minutter (22)
Jamies mad på 15 minutter (22) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2s globale magasin DR2 Dagen går i dybden med nyheder, tendenser og kultur fra hele verden.

DR3

15:15  

Brokedown Palace
Brokedown Palace Efter gymnasiet rejser veninderne Alice og Darlene på ferie til Bangkok. Her møder de en australsk fyr, som overtaler dem til at tage med ham til Hongkong. Men så langt når de to teenagepiger ikke. I tolden bliver de stoppet af politiet, der finder heroin i deres bagage. Nu må pigerne forsøge at bevise deres uskyld. Hvis ikke det lykkes, har de udsigt til at tilbringe de næste mange år i et thailandsk fængsel. Alice: Claire Danes. Darlene: Kate Beckinsale. Hank: Bill Pullman. Instruktion: Jonathan Kaplan.

17:00  

Planet Science: Rum-teleskopet "Hubble"
Planet Science: Rum-teleskopet "Hubble" Et fantastisk og enormt apparat har revolutioneret den måde, vi opfatter universet på: rum-teleskopet "Hubble" viser forskerne ting, vi aldrig før havde drømt om var muligt: planeter flere milliarder km væk kan nu ses med utrolig tydelighed. Stjerner kan følges, mens de slukkes og brænder ud, og sågar kan vi nu lave vejrudsigter - for planeten Mars!

17:50  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

DR K

15:25  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. dansk skibsforlis på Rhinen, kongebesøg i Danmarks nordligste amt, Osvald Helmuth som skraldemand, Carl Brisson i København, den danske tennis-stjerne Kurt Nielsen, brand i berømt kirke og om nytårsfidus med Buster Larsen. Redaktion:Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

15:55  

Guldkorn - Danmark I 1969
Guldkorn - Danmark I 1969 I 1969 vinder nye og kollektive boligformer indpas og der kommer farver i fjernsynet. Som noget helt nyt kan danskerne tage på bibelcamping og på Islands brygge er en direktørfrue gået til kamp for romaernes rettigheder.

16:15  

Verdenshistorien (8:8)
Verdenshistorien (8:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

17:10  

Søens giganter (1:4) - Cutty Sark
Søens giganter (1:4) - Cutty Sark I skibsbygningens guldalder var skibsværfterne ved floden Clyde ved Glasgow verdensberømte for deres kvalitet. Den skotske skuespiller David Hayman fortæller historien om fire skibe, der blev bygget her, og som hjalp med at holde sammen på imperiet. Den skotske klipper Cutty Sark, der blev søsat i 1869, er et af de hurtigste og mest berømte sejlskibe i verden. Hayman undersøger Cutty Sarks forbindelser til Australien og opdager en dramatisk historie om eventyr, penge, mytteri og drab.

DR Ultra

15:00  

Asterix og hans gæve gallere
Asterix og hans gæve gallere Fransk tegnefilm med danske stemmer. En lille flok gallere er omringet af de mægtige romere og holder stand med alle angreb, fordi Miraculixs trykkedrik gør dem uovervindelige. Romerne beslutter at tage troldmanden til fange for at lokke opskriften på trylledrikken ud af ham. Men Miraculix kan lave andre trylledrikke - og romerne bliver grundigt til grin.

16:05  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

17:35  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

DR Ramasjang

15:05  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Muselort, storbysjungle og tangloppe! I buldrende mørke drager Naturpatruljen ind til byen om natten. Æder en ræv pizza? Og hvad er det for en uhyggelig lyd? Flagermus! Dr. Pjuskebusk bryder sig ikke om at få vand i hovedet - men han bliver nødt til det for at fortælle om vandstæren. Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller og Ketil Teisen.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Slange Kan det virkelig passe, at slangen lugter med tungen? Ta' med Lille Nørd på slangeeventyr og se, om Anders og Katrine er ligeså gode som snogen til at fange fisk i vandet.

16:00  

Jungletrommer
Jungletrommer Pindsvin

16:05  

Jungletrommer
Jungletrommer Myrer

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. I dag er Onkel Reje og Silja spejdere, så de må både lave bål, snitte i pinde og rejse et telt.

17:01  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så synger Hr. Skæg om det ensomme bogstav K, som heldigvis møder O og R.

17:35  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

17:45  

Monster Buster
Monster Buster Bjørk er bange for en hovedløs hest, som driller i hendes fantasi. Men heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med maling, fine sæbebobler og en rigtig hest! Og sammen buster de Bjørks monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? Følg med når Mogens og Peder fra Haderslev skal forsøge at sælge en hjemmebiograf til 60.000 kroner på dagens auktion. Per Knudsen slår dørene op til et kig indenfor på verdens største pelsauktion. Og Hans Hedegaard fra Frederiksberg Auktionshus bliver noget forbløffet, da han inviteres indenfor i et helt unikt samlerhjem. Sendt første gang 14.04.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

Bonderøven (7:10)
Bonderøven (7:10) Sæson 16. Et nyt tomatdrivhus står på Franks ønskeliste, og det ønske opfylder han blandt andet ved at bruge jernrør fra en gammel svinestald. Kælderen i det nye stuehus skal have en trappe, som bliver lavet af gamle mursten og marksten. Og så er løbeænderne begyndt at lægge æg, som bliver til de smukkeste spejlæg.

20:30  

Ikke Okay (7:8)
Ikke Okay (7:8) Hvordan skal vi opføre os overfor fremmede mennesker, som vi møder i det offentlige rum? Det giver værterne Hella Joof og Thomas Skov Gaardsvig deres helt egne bud på i denne udgave af "Ikke okay". Og de har masser af gode råd, når det gælder, hvad man skal gøre, hvis man har lavet en Bilka-bule, hvis man gerne vil overhale i køen i supermarkedet og hvis man mangler noget at tale om i elevatoren.

DR2

18:30  

Studentereksamen til salg
Studentereksamen til salg

19:00  

Verdens bedste restauranter (4:6)
Verdens bedste restauranter (4:6) Mød nogle af verdens bedste kokke, sommeliere og tjenere på nogle af verdens bedste restauranter i Storbritannien, USA, Europa og Asien. De tre Roca-brødre holder med tre Michelinstjerner fanen og det katalanske køkken højt i 'El Celler de Can Roca. 'Michel Bras Toya', en i bund og grund fransk restaurant, finder man i Japan med en betagende udsigt over en vulkansø, og i Las Vegas har stjernekokken Joël Robuchon slået sig ned i 'MGM Grand Hotel and Casino.

20:00  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

DR3

18:30  

Frostgun: Freeski Big Air, direkte
Frostgun: Freeski Big Air, direkte

DR K

18:10  

Anden Verdenskrig i farver (2:13)
Anden Verdenskrig i farver (2:13) Den tyske hærs revolutionerende nye måde at føre krig på, den såkaldte blitzkrieg, hvor hele panserdivisioner brød igennem fjendens linjer og afskar dens kommunikationslinjer, bakket op af et luftvåben bevæbnet med styrtbombere, viste sig at fungere så godt, at Polen var nedkæmpet i løbet af fire uger, Hitler var ivrig efter at følge denne succes op mod sine to nye fjender, Frankrig og England, der på papiret havde langt mere militært isenkram end Tyskland. Men da Tyskland startede angrebet mod vest i 1940, virkede blitzkriegen lige så ødelæggende som i Polen. Efter fire uger var Frankrig besejret, og den britiske ekspeditionshær trængt tilbage, og kun en heroisk fransk indsats muliggjorde, at det meste af den britiske hær blev reddet over Kanalen.

19:00  

Hvordan romerne ændrede verden (2:3)
Hvordan romerne ændrede verden (2:3) Ved hjælp af en utrolig velorganiseret hær af professionelle leginonærer og et velsmurt politisk maskineri skabte romerne i antikkens Rom et af verdenshistoriens største imperier. På sit højdepunkt regerede nogle få hundrede mænd over en femtedel af menneskeheden i et område, der strakte sig fra vores dages Storbritannien til Syrien og fra Gibraltar til floden Eufrat i det nuværende Irak. Imponerende bygningsværker som veje, broer og akvadukter skabte en kompleks infrastruktur, der kan ses den dag i dag.

19:55  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Vilde huse - Belgien
Vilde huse - Belgien Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til Belgien for at tilbringe et døgn hos en familie i Gent, der har omdannet en gammel fabrik til et moderne og meget utraditionelt hjem blandt andet ved at bruge containere i boligen.

20:30  

Fantastiske Forvandlinger - Spanien
Fantastiske Forvandlinger - Spanien Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen ud på en forunderlig rejse gennem nogle af Spaniens mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger. En grim gammel cementfabrik lidt uden for Barcelona er blevet forvandlet til et ekstravagant arkitektkontor og privat bolig, mens en gammel kirke ruin er blevet byens samlingspunkt. For i dag handler arkitektur ikke kun om at rive ned og bygge nyt, men om at se det smukke i det der er.

DR Ultra

18:00  

Vejen til MGP 2016 - Mød finalisterne (4:5)
Vejen til MGP 2016 - Mød finalisterne (4:5) Se med når MGP-finalisterne Philip og Ida & Lærke forbereder sig til dette års MGP. Finalisterne har været i gang i flere måneder og vi har fulgt de unge talenter hele vejen. Du kan bl.a. opleve finalisterne til workshops, auditions, i pladestudiet, når der skal optages musikvideo, når sangen skal øves og meget mere. www.dr.dk/mgp

18:30  

Nikolines Quiz - Misundelse
Nikolines Quiz - Misundelse I Nicolines Quiz om misundelse skal Alma og Augusta dyste mod Alexander og William i tre spændende og sjove runder. Hvem vinder og går hjem med den ultimative præmie? Se med og bliv samtidig klogere på hvorfor man bliver misundelig og hvad man kan gøre for at komme over det.

18:45  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

19:00  

Isas Stepz (27)
Isas Stepz (27) Isa bliver meget irriteret, da hun opdager at Lucas er forelsket i en der hedder Lea. Ronja er sikker på, at Isa igen er blevet vild med Lucas. Isa kan ikke få det til at passe, men accepterer det, og tager straks affære ved at bilde Lea ind, at Lucas skal giftes med en anden. Men det er ret svært at koncentrere sig om Lucas og det, når Marco, der gør hende så glad, bliver ved at dukke op - og altid er sød og sjov at være sammen med.

19:15  

Isas Stepz (28)
Isas Stepz (28) Isa er forelsket i Marco, og øver sig i at skulle kysse ham for første gang. Pludselig bliver Marco helt underlig overfor hende, og det kan Isa ikke forstå. Ronja ved desværre godt hvorfor, men gør alt for at undgå at indrømme, at hun har fortalt Marco, at Isa er vild med Lucas. Det er flyttedag på danseskolen. Isa og hendes far skal flytte ind hos Sif. Elliot skal sige endeligt farvel til danseskolen. Der slæbes flyttekasser og pyntes op til fest. Isa forsøger at nærme sig Marco, men ender i madkamp i stedet for kys - Isa tvivler: vil hun nogensinde få et kys af ham hun er forelsket i?

19:30  

Ultras bedste (13)
Ultras bedste (13) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I første program kan du blandt andet møde tre veninder, som overnatter i Dinos Legeland, og så er der en heldig dreng, der får 30 sekunder til at tømme en slikbutik, men møder forhindringer undervejs.

19:45  

Ultras bedste (14)
Ultras bedste (14) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet se Bubber mærke angstens sved, da han bliver udfordret til at springe fra 10-meter vippen af Danmarks bedste udspringer, den 16-årige Samuel Boysen, og så giver kokken Guf opskriften på perfekt gamer-mad.

20:00  

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra
Asterix & Obelix: Mission Cleopatra

DR Ramasjang

18:00  

Musen Tip
Musen Tip Bange for uvejret.

18:05  

F for får
F for får

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Den syngende sandhed.

18:30  

Shanes verden
Shanes verden Fantasifulde universer opstår når Shane Brox sammen med hunden Jacob og de besøgende børn forvandler hverdagsting med lim, glitter, saks, sjov og ballade.

18:55  

Palma i USA
Palma i USA Flodparade

19:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om den faldende sten.

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Orla Ørred og hans familie skal flytte. Orla synes, det nye sted er kedeligt, indtil han får en ven.

19:36  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

19:40  

Tinga Tinga fabler
Tinga Tinga fabler Hvorfor Giraf har en lang hals.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Hr. Skæg læser op af Cirkus Saragossa.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

Kontant
Kontant Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen sætter fokus på forbrugernes dagsorden, følger deres klager, kommer med gode råd, undersøger og giver overblik. Vært Jakob Illeborg. www.dr.dk/kontant

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Langt fra Borgen
Langt fra Borgen Ask Rostrup inviterer to Christiansborg-politikere med en tur uden for Borgen. Hvad sker der, når de står ansigt til ansigt med de mennesker, som deres beslutninger rammer? Vært: Ask Rostrup.

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Kriminalkommissær Barnaby (7)
Kriminalkommissær Barnaby (7) "Kvælerskoven". En ung kvinde findes kvalt i skoven ved landsbyen Midsomer Worthy. Hun er ikke den første - tre andre piger har mødt samme kranke skæbne. Én afgørende forskel er der dog på mordene - de andre skete for næsten ti år siden. Er den samme morder virkelig på spil igen?

DR2

21:00  

Omringet af Taleban - danskerne i Armadillo (1:3)
Omringet af Taleban - danskerne i Armadillo (1:3) Taleban formår at slå danskernes "konge i skak" ihjel. Kompagnichefen Anders Storrud udpeger, hvor basen Armadillo skal ligge, men inden han når frem til stedet med sine folk dræbes den højt respekterede chef af fjenden. I en ny dokumentarserie med unikke hjelmkamera-optagelser får vi historien om Armadillo-basen, der kostede 10 danske soldater livet og sårede mere end 100. I første afsnit oplever vi hvordan soldaterne har trænet til ørkenkrig, men da de lander i Afghanistan sendes de ud i junglekrig, som de ikke er forberedt på.

21:30  

Felix og vagabonden (7:8)
Felix og vagabonden (7:8) Felix og vagabonden er nu landet på Sjælland, hvor efteråret byder på kolde og mørke dage. Efter en kølig nat i et skovshelter, bliver Henning og Felix inviteret hjem hos et ungt par fra Hvidovre, som byder på krebinetter. Parrets lille søn bliver hurtigt gode venner med Felix, og børnefamilien får Henning til at tænke på, om der mon kommer nogen og besøger ham, når han bliver gammel. I Nordsjælland ender Henning og Felix hos de charmerende smede Roar og Jokum, der er i gang med at restaurere gamle kobberlamper i jern fra 1700-tallet til Kronborg Slot.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:50  

Milliardeksperimentet (1:3)
Milliardeksperimentet (1:3) I ti år har skandalerne hobet sig op fra SKAT - milliarder forsvinder eller svindles, fordi systemet har svigtet og stadig svigter. Lige nu mangler SKAT 74 milliarder - retssikkerheden og velfærdssamfundet betaler prisen. Nu går DR2 sammen med journalist og vært Thomas Buch-Andersen på jagt efter svar på spørgsmålene: Hvorfor? Hvad fejler SKAT? Og hvem er den virkelige skurk bag skandalerne? Her i første afsnit af af tre i dokumentarserien 'Milliardeksperimentet'.

DR3

21:00  

Knald eller fald (6:6)
Knald eller fald (6:6) Danmark er det land i Europa der har flest engangsknald - og vi skammer os bestemt ikke over, at have uforpligtende sex. Men hvordan kan du egentlig vide, om det er uforpligtende sex eller den helt store kærlighed, når du hopper i seng med et fremmed menneske? To par deler ud af deres intime historier og fortæller om deres første tur på lagnerne. Derefter er det op til to eksperter, at finde frem til hvem af de to par der har haft et engangsknald og hvem der i dag er kærester. 
I dagens program, bliver biologien sat på prøve, da Lene og Tony skal opklare hvilket par der i dag er blevet kærester - udfordring er bare, at de to par er homoseksuelle, og hvilke videnskabelige teorier kan de to eksperter så læne sig op ad?

21:30  

Reza og falafelbaren (6:6)
Reza og falafelbaren (6:6) Falafelbarens første åbningsdag nærmer sig med hastige skridt, men der er stadig masser af ting der mangler at komme på plads. Samtidig har Reza rasende travlt med musikken. Han skal med Sivas til koncert i Horsens og det nye album skal snart være færdigt. Spørgsmålet er, om Reza kan få det hele til at gå op i en højere enhed og om han overhovedet vil fortsætte som falafelentreprenør, når først biksen står klar til brug.

22:00  

Bandslam
Bandslam Nørden Will Burton starter på en ny skole, men drømmer ikke om, hvad der venter ham. Inden længe bliver han bedt om at være manager for et aparte rockband, som stiler efter at vinde talentkonkurrencen 'Bandslam'. Men hvor store chancer har outsiderne egentlig for at vinde? Og har sangerinden Charlotte i virkeligheden en skjult dagsorden, der involverer hendes ekskæreste? Will: Gaelan Connell. Charlotte: Alyson Michalka. Sa5m: Vanessa Hudgens. Instruktion: Todd Graff.

23:45  

Voldtægt (1:4)
Voldtægt (1:4) Igennem et år har DR3 fulgt to omfattende serielle voldtægts-sager i København og en dansk kvinde, der rejser til Brasilien for at retsforfølge sin tidligere partner for voldtægt. I første afsnit fortæller vi historien om 'Havnesagen', hvor en 23-årig kvinde bliver forsøgt voldtaget og efterforfølgende udsat for drabsforsøg, da gerningsmanden kaster hende i Københavns havn en kold decembernat.

DR K

21:00  

Filmselskabet
Filmselskabet DR K's filmprogram, hvor vært Per Juul Carlsen inviterer gæster til filmselskab. Ugens mest interessante film bliver anmeldt og diskuteret.

21:30  

Filmperler: Into the Wild
Filmperler: Into the Wild Christopher McCandless er netop blevet færdig med sine studier. Han har en lovende fremtid foran sig, men i stedet for at følge den slagne vej vælger han at forlade sin familie, forære sin opsparing væk og begive sig ud landevejene på jagt efter eventyr. Hans søgen bringer ham til Alaskas vildmark, hvor han stilles over for sit livs udfordring. Christopher McCandless: Emile Hirsch. Jan: Catherine Keener. Tracy: Kristen Stewart. Mads: Thure Lindhardt. Sonja: Signe Egholm Olsen. Instruktion: Sean Penn.

23:50  

Fremtidens storby - Cape Town (5:6)
Fremtidens storby - Cape Town (5:6) Hver uge flytter mere end en million mennesker fra land til by. Det sker over hele verden. Nogle er drevet af drømme om en bedre fremtid, mens andre blot kæmper for at overleve. De kommer for at søge bedre job, bedre uddannelse, bedre infrastruktur og resurser, kort sagt et bedre liv. Men hvordan skal fremtidens megabyer indrettes, hvis alle disse drømme skal opfyldes?

DR Ultra

21:45  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:10  

Blindt spor (6:6)
Blindt spor (6:6) Catherine forsøger at få sit liv tilbage på sporet, men den brutale Tommy Lee Royce er stadig på fri fod. Nu forsøger han at tage kontakt med sin søn, Ryan - Catherines barnebarn.

01:05  

I farezonen (28:61)
I farezonen (28:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:55  

Spooks (74)
Spooks (74) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:50  

Antikduellen (13:30)
Antikduellen (13:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Mads Ejlsersen fra Lykkegaard i Tversted mod Jesper Bo Hansen, som har butikken Antik Form og Design på Frederiksberg. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Nyborg og omegn. Sendt første gang 15.05.13

03:20  

Kender du typen? 2012 (5)
Kender du typen? 2012 (5) Kender Du Typen? besøger i aften en person, der bruger sine planter som advarselslampe; hænger de med hovedet, er det på tide at skrue ned for stressniveauet i dagligdagen. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau skal forsøge at gætte, hvem der hellere vil have skumbananer end dyr rødvin. Vært: Mads Steffensen. Sendt første gang 11.04.12

03:50  

Hammerslag 2010 (4)
Hammerslag 2010 (4) Hvad betyder det for prisen, at boligen ligger kun 500 meter fra Kastrup Lufthavn? Peter Ingemann besøger også det trendy Vesterbro samt Christianshavn og en helt unik lejlighed indrettet i et gammelt pakhus. Bedre bliver det næsten ikke. Sendt første gang 06.04.10

DR2

00:20  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

01:20  

Detektiverne (3:3)
Detektiverne (3:3) De er uddannet detektiver og ansat i den nyligt oprettede specialafdeling for alvorlige seksuelle forbrydelser. De tager de sager, ingen andre vil have, men som skal løses. Vi følger her detektiverne tæt under "Operation Canute". De har arbejdet intenst med den omfangsrige sag i mange måneder, og dommens time er endelig kommet. Spørgsmålet er dog, hvordan juryen dømmer Ray Teret.

02:20  

Hugh i Danmark
Hugh i Danmark I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. I Danmark snakker Hugh mad med René Redzepi på Noma, diskuterer ideen om 'hedonistisk bæredygtighed' med arkitekten Bjarke Ingels, og besøger det CO2-neutrale Samsø.

03:15  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:20  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

01:10  

Planet Science: Solen
Planet Science: Solen Solen er faktisk en gigantisk atomreaktor, og dens overflade er i konstant bevægelse. Solen er så stor, at den ville kunne rumme millioner af jordkloder, og den udsender ofte voldsomme storme fra sit indre. Men balancen mellem jordens og solens magnetiske felter er følsom. Så selvom vi altid har opfattet solen som en konstant faktor nødvendig for liv, er det spørgsmålet, hvor længe den vedbliver at skinne!

02:00  

Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10)
Videnskabsmagasinet: Sanser (9:10) Du tror du kan stole på dine sanser, men Joachim Brandt-Møller viser hvordan dine sanser snyder dig, og hvordan det bliver udnyttet. Vi besøger en supersanser, der kan opfange nuancer, der går over hovedet på de fleste af os. Og synæstetikere hvis sanser blandes sammen, så de kan høre en lugt eller smage en farve.

02:30  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

03:00  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:30  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

DR K

00:20  

En verden fyldt med ord (1:5)
En verden fyldt med ord (1:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Den lange rejse begynder i det nordøstlige Afrika. Her boede de første mennesker, og de skabte kimen til sproget, som vi kender det i dag.

01:20  

En verden fyldt med ord (2:5)
En verden fyldt med ord (2:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Han har en forkærlighed for de britiske dialekter og accenter, men de er ligesom alle andre dialekter og accenter i dag truet af globaliseringen. De charmerende sprogforskelle imellem os kan derfor med tiden forsvinde helt.

02:20  

En verden fyldt med ord (3:5)
En verden fyldt med ord (3:5) Mennesket har en unik evne til at tale og bruge sproget til at kommunikere, og det adskiller os fra alle andre arter. Stephen Fry undersøger med ægte nysgerrighed og lidt humor sprogets oprindelse og udvikling i håbet om at få svar på, hvorfor vi har et sprog. Der findes bandeord i alle sprog, men det er forskelligt, hvad vi betegner som bandeord. Stephen Fry fokuserer her på de tabuiserede og politisk ukorrekte ord og deres funktion i sproget.

03:15  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (24:35) "Begyndelsen til det nye Europa" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) Giganten i Bruxelles begyndte som et småt, men krystalklart projekt med ét formål: Aldrig mere krig! Det nye Europas åndelige fædre fyldte deres egne børn med europæiske idealer under deres opvækst. Tre af disse børn er stadig venner og taler om deres barndom og fædrenes visioner om Europa.

03:55  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (25:35) "Tørsten efter frihed" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twentieth Century) På den 20. partikongres i 1956 åbnede Nikita Khrusjtjov for en kritik af Stalintidens terror, der vakte genklang i hele verden, ikke mindst i Østeuropa. En tidligere generalsekretær for det polske kommunistparti erindrer, at ' vi var villige til at gå langt, men der var grænser'. Men hverken polakkerne eller ungarerne ville stoppe på halvvejen. I juni greb polske arbejdere til våben, og i oktober udbrød der revolution i Ungarn.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070849