dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 11. februar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 11. februar 2016

DR1

00:55  

I farezonen (23:61)
I farezonen (23:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:45  

Spooks (69)
Spooks (69) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:40  

Antikduellen (7:30)
Antikduellen (7:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Margit Damgaard-Lauritzen fra Damgaard-Lauritzen Antik i Odense mod Ulrik Kemnitz fra Espergærde, som har sin butik på Kemnitz.dk. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Ribe og omegn. Sendt første gang 07.05.13

03:10  

Kender du typen 2013 (8)
Kender du typen 2013 (8) I Kender du Typen? tager Mads Steffensen og de to livsstilseksperter Anne Glad og Christian Grau på besøg hos en person, der står i Kraks Blå Bog. Det er også en person, som kan hoppe i sjippetov i stilethæle og som synes, at en udstoppet ræv er smuk. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 23.01.13

03:50  

Hammerslag i Toscana
Hammerslag i Toscana Så er det blevet tid til dette års sidste udgave af Hammerslag. Og det er en speciel en af slagsen! Christian Degn og mæglerne har forladt kolde Danmark, og er taget sydpå for at kigge på boligmarkedet i Toscana i Italien. Første stop er ikke langt fra Pisa - her venter mæglerne en virkelig flot villa med egen pool. Hvad mon den koster? Herefter drager holdet videre til 2 specielle lejligheder, som begge ligger fantastisk placeret. Den fjerde og sidste lejlighed ligger midt i Firenze og er på mere end 600 m2! Hvad mon prisen er...? Gæt med! Sendt første gang 29.12.14

04:50  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:20  

DR Friland: Nybyggerne (2:6)
DR Friland: Nybyggerne (2:6) Her vil de med egne næver bygge billigt og forvandle muslingeskaller, ler og andre naturmaterialer til drømmehuset. De vil skabe en fremtid uden gæld, så de får økonomisk mulighed for at starte egen virksomhed. Se hvordan det går med Frilandshuset bygget af blandt andet papir og klude, og få opskriften på, hvordan du laver levende Pilehegn. Tilrettelæggelse: Berit Wheler og Anton Gammelgaard. Sendt første gang 31.07.02

05:45  

Dyrehospitalet (4:10)
Dyrehospitalet (4:10) Klara Zimmergren elsker dyr, men bekymrer sig for meget om, hvordan de alle har det: Dyrene derhjemme, i dyreparkerne, på dyrehospitalerne og ikke mindst alle dem ude i naturen. I denne serie vil hun følge en række dyrlæger i deres meget forskellige arbejde - måske vil hun blive overbevist om, at de fleste dyr får den hjælp, de skal have. I dette fjerde afsnit i serien skal delfinkalven Sting til røntgenfotografering, hunden Akita må undersøges for en helt forfærdelig kløe, noget er galt med Sunny Girls ben og så må det nyfødte lamaføl opereres akut! Nordvision fra Sverige.

06:15  

Når elefantungen er drønforkælet
Når elefantungen er drønforkælet Forkælede børn kan være et problem, men rent fysisk er de jo til at tumle. Anderledes med en elefantunge på 900 kilo, der er gået hen og blevet overforkælet. Det giver problemer "bag kulisserne" i Zoo i København. Her er elefantungen Santhos faktisk blevet en plage for både dyrepassere og de andre elefanter. Når han ikke er tilfreds med dyrepasserne "sladrer" han til sin mor og sine tanter - og omvendt. Så nu skal han sættes på plads. DR-Derude fulgte, hvordan det gik. Tilrettelæggelse: Hanne Ørnbjerg Sendt første gang 29.10.98

06:45  

Læsø kalder (1:7)
Læsø kalder (1:7) Læsø er et af de steder i Danmark med flest enlige mænd. Kvinderne forlader øen, fordi der ikke er mulighed for job og uddannelse. I et eksperiment vil Lise Rønne og iværksætter Michelle Hviid bringe en flok kvinder til Læsø, som er åbne for tanken om at bo på en ø. Men er Læsøboerne overhovedet interesserede i at få kvinder til øen? Og hvordan overbeviser Lise og Michelle øens beboere om, at de selv skal have kvinderne boende i de tre uger eksperimentet kører?

07:20  

Den sidste løve i Liuwa
Den sidste løve i Liuwa Den afsideliggende Liuwa-slette er kilden til den mægtige Zambesiflod. Den frodige slette bliver hvert år ramt af voldsomme storme, som får floden til at gå over sine bredder og forvandle savannen til en kæmpe sø. Alle dyrene på savannen må tilpasse sig de voldsomme forandringer i landskabet, og det gælder også for Liuwas eneste overlevende løvinde.

08:10  

De flyvende læger (40:224)
De flyvende læger (40:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

08:55  

De flyvende læger (41:224)
De flyvende læger (41:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

00:25  

Barn i en krigszone
Barn i en krigszone I december 2008 begyndte det israelske militær en 22 dage lang kamp i Gaza for at udrydde Hamas. Under kampene blev mere end 1300 palæstinensere dræbt i Gaza, mange af dem børn. Efter krigen var byen en stor ruinhob, og den israelske blokade forhindrede indbyggerne i at genopbygge deres huse. Instruktøren Jezza Neumann har lavet et chokerende og tankevækkende portræt af en håndfuld af de børn, hvis liv er blevet uigenkaldeligt skadet af krigen. Den 10-årige Loay blev ramt af et missil og blev blind, Ibraheen på 11år ser sin fiskerfamilie truet på sit levebrød, den 9-årige Amal har konstante smerter efter granatsplinter i hovedet og tabet af både sin lillebror og far, mens hendes 12-årige storebror Mahmoud er vred og forvirret og kun kan tænke på hævn.

01:40  

60 Minutes
60 Minutes

02:25  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:10  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

00:55  

Besat af tatoveringer (3:3)
Besat af tatoveringer (3:3) 52-årige Kathy har to interesser: tatoveringer og ungdomsserien "Twilight". Så hvad er mere indlysende end at kombinere de to! Hendes krop er dækket af scener fra filmene, og hun har brugt ca 100.000 kroner på at blive en levende reklamesøjle for den populære romantiske serie. Hendes mand har efter bedste evne forsøgt at forstå hende, men Kathy er næsten gået personligt fallit på de store tatoverings-udgifter. Så hvornår bliver det nok for hendes familie?

01:45  

Videnskabsmagasinet: Hår (3:10)
Videnskabsmagasinet: Hår (3:10) For 1,2 millioner år siden havde vi hår over hele kroppen, nu har vi mest på hovedet. Ikke desto mindre kan hår dele vandene og sætte gang i debatten. Joachim Brandt-Møller undersøger det, vi alle sammen har, men ved meget lidt om, og finder ud af, om han ville være bedre stillet, hvis han var skaldet eller langhåret. Petra undersøger, hvordan vi passer på det, vi har på hovedet, og David finder ud af, om det, der sidder på kroppen, overhovedet betyder noget, når svømmere forsøger at vinde vigtige sekunder.

02:15  

Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR
Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jeppe guide dig til at blive nærværende gennem bevægelse, og Nora viser, hvordan hun lægger makeup. Find et underlag eller tæppe frem og sæt dig godt til rette på gulvet.

02:45  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

03:15  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:45  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

04:15  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop
Morgengymnastikken: Ryg & lænd, faste lår og kontorkrop Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med Barthelot som laver øvelser for 'ryg og lænd', så har vi træning for at få 'faste lår' med Yvonne, og til sidst får vi 'kål på kontorkroppen' med Anne Kathrine.

DR K

00:15  

Souvenir d'Italie - på eventyr i Italien
Souvenir d'Italie - på eventyr i Italien Den generte englænder Margaret er på vej gennem Italien i sin sportsvogn, da hun samler to unge kvindelige blaffere op. Uheldigvis løber bilen tør for benzin, og da pigerne forsøger at skubbe den, ryger den ud over en klippeskrænt. Margaret lader sig overtale til at fortsætte på tomlen sammen med de to andre piger, og snart kan deres italienske ferieeventyr for alvor begynde. Margaret: June Laverick. Josette: Isabelle Corey. Hilde: Ingeborg Schöner. Instruktion: Antonio Pietrangeli.

01:45  

Herfra til evigheden
Herfra til evigheden Menig Prewitt er i 1941 blevet forflyttet til en base på Hawaii. Han er en god bokser, men efter en ulykke vil han ikke bokse mere. Kaptajn Holmes har dog andre planer med ham. Vennen Maggio forsøger at hjælpe, men har selv problemer med den sadistiske sergent Judson. Sergent Warden indleder en hemmelig kærlighedsaffære med Holmes' kone. Og ude i horisonten lurer det skæbnesvangre japanske angreb på Pearl Harbor, der for altid vil ændre deres liv. Warden: Burt Lancaster. Prewitt: Montgomery Clift. Karen: Deborah Kerr. Maggio: Frank Sinatra. Instruktion: Fred Zinneman.

03:40  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (16:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (16:35) "1942 - Tyskland og Buchenwald" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twntieth Century) Fra tegnebordet i ovnfirmaet Topf & Söhne kunne ingeniørerne se røgen fra skorstenene i Buchenwald. Røgen kom fra de krematorieovne, som de havde udviklet, og lignende ovne brændte lig i Auschwich og Bergen-Belsen. Var man kollaboratør, hvis man arbejdede for Topf & Söhne? Talte man om sit arbejde, når man kom hjem? Og kære seer, hvad ville du selv have gjort?

04:15  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35) Slaget ved Stalingrad var Hitler og Værnemagtens første nederlag, og slaget blev et vendepunkt i krigen. Russerne er stolte over deres sejr, der kostede flere end en million mennesker livet. Men der er noget mærkeligt med veteranernes hukommelse. Glemt er venskabspagten mellem Hitler og Stalin. Glemt er nederlagene i begyndelsen af krigen for ikke at tale om den russiske fremfærd i Polen. Efter sejren ved Stalingrad begyndte Stalin og hans propagandamaskine nemlig en forsigtig omskrivning af historien.

04:50  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

04:55  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Besat af musik
Besat af musik Musikeren og produceren Thomas Troelsen har altid været besat af musik. Siden teenageårene har han samlet vinylplader og musik, og selv om han har ryddet op i sine samlinger, er der stadig 15.000 lp'er i reolen. Thomas Troelsen har hørt dem alle sammen og kalder det sin musikalske uddannelse. Når han komponerer musik i dag til Jennifer Lopez eller Koreapoppens stjerner, trækker han på det, pladerillerne har givet ham. Tilrettelæggelse: Diana Bach Sendt første gang 28.12.13

07:00  

Solens mad
Solens mad Følg med på denne rejse til italienske middelhavsøer, hvor mad, vin og de klassiske traditioner er i højsædet. I dette sjette og sidste program går turen til Salina, hvor de vildtvoksende kapersbuske er øens største indkomstkilde. Nu skal der tilberedes både kaperspesto og kaperssalsa, og sammen med dette serveres fisk og skaldyr. Nordvision fra Sverige.

07:30  

Solens mad (1:6)
Solens mad (1:6) På en kulinarisk rejse til de ukendte byer i Italien skal vi på jagt efter det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i alle aldre og med forskellig baggrund, men med det til fælles at de alle har en brændende passion for den gode mad. Rejsen starter i Castel di Sasso, en lille bjergby nordvest for Neapel. Nordvision fra Sverige Sendt første gang 22.06.09

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2. og på DRK ledsages den nu af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Programmer som forandrede TV (5:8)
Programmer som forandrede TV (5:8) TV programmer har gennemgået en utrolig udvikling i løbet af mediets forholdsvis korte levetid. Nogle programmer har været vigtigere end andre og har bidraget til en udvikling i nye retninger. Det er dem, denne serie i otte dele handler om. I dette afsnit rejser vi tilbage til England. Det er nu tid til at kigge nærmere på udviklingen af TVs nyheder. Vi besøger 24-timerskanalen CNN.Vi fortæller om store og små innovationer, som har revolutioneret TVs sportsdækning. Og vi er i public service-kanalen BBCs hjerte: den 6000 mand store nyhedsstation.

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin Den blå Lotus (2:2) Tintin jagter forbryderne fra en opiumshule. Heldigvis hjælper hans venner fra det hemmelige selskab ham.

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Cowboy, indianer og hest
Cowboy, indianer og hest Belgisk animationsserie om en cowboy, en indianer og en hest, der bor i samme hus, hvor de forsøger at få det hele til at fungere trods modsætningerne og en hel mængde vanvittige hændelser.

06:35  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

07:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

07:10  

Isas Stepz (24)
Isas Stepz (24) Lucas vil have Isa til at tage ballet-timer, hvis hun vil være en seriøs danser. Isa synes det er kedeligt. Ronja synes de trænger til at gøre noget, som er sjovt og spontant. De to piger sætter sig for, uden at fortælle det til Isas far, at holde en stor fest. De aftaler at de ikke må planlægge for meget. Det er måske ikke så smart, for pludselig ved Ronja ikke hvad hun skal gøre, da Isa er pist væk, huset fyldt med gæster, og politiet på vej.

07:25  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

07:35  

Uglen
Uglen Ugler og andre kæledyr.

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine Flismaskine

07:50  

Oscars oase
Oscars oase

08:00  

Drengerøv
Drengerøv Den står på vild action, hestekræfter og drengerøv med attitude, når Joakim Ingversen slår sig løs i ti programmer om ekstremsport på DR Ultra. Joakim hægter sig på de bedste unge ekstremsportsudøvere, og de sørger for, at han får kamp til stregen og masser af blå mærker, når han kaster sig ud i bl.a. motocross, kitesurfing, speedway og vandskihop. Joakim skal for første gang prøve kræfter med parkour og har derfor fået lov til at komme i lære hos Jonas, en af Danmarks sejeste parkour-drenge. Jonas er frygtløs, når han springer fra mur til mur, og han kæmper pædagogisk for at give sin viden videre til en lidt tøvende Joakim.

08:25  

Skøregård gymnasium
Skøregård gymnasium Knusende flovhed.

08:50  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Kun de største nørder, der ved ALT om ét bestemt emne, går hele vejen til boxen og vinder 4000 kr. Hvis der svares rigtigt fordobles gevinsten, men ét forkert svar og du mister det hele. Det her er nemlig Kvit eller Dobbelt! I dette program skal du møde 12-årige Casper der ved enormt meget om Heavy-bandet Slipknot, og Alma på 8 år der elsker at nørde Christian d. 4.

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Margaykatten er en rigtig flot kat, som ligner en miniudgave af en jaguar. Den lever hovedsageligt oppe i træerne. Sebastian har hængt mad op i en snor, men driller den ved at trække maden væk. Og katten synes faktisk det er sjovt.

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Pingu
Pingu Pingu på slædetur

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Du er for lille.

06:25  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Soldaten Sam vil holde fest for sine soldaterkammerater og har forberedt et mægtigt kagebord. Men soldaterne melder afbud, og hvad så? Bugge og hans venner tilbyder at lege soldater, men de er ikke så nemme at få til at gå i takt.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

07:30  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

07:40  

Postmand Per
Postmand Per Mens de voksne gør klar til at overraske børnene i Grønnedal, er børnene på jagt efter den krukke guld, som de har hørt skal stå for enden af regnbuen.

08:00  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe Svensk serie efter Astrid Lindgrens bog.

08:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

08:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Gertrude er pludselig en dag blevet meget mærkelig. Hun har udnævnt sig selv til trafikbetjent, og nu skal alle følge hendes særlige regler om, hvor man må gå. Det bliver meget besværligt, for det er kun Gertrude der kender reglerne. Men så finder Bugge en mærkelig kasse bagved et træ, og snart er alt normalt igen.

08:55  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

 
DR1

09:40  

Downton Abbey (16)
Downton Abbey (16) Julen 1919. Bates er blevet anholdt, mistænkt for at have myrdet sin kone, og det kaster en stor skygge over den årlige julefest på Downton Abbey. Samtidig begynder Mary igen at overveje, om det er klogt at gifte sig med sir Richard Carlisle - mens Rosamund bringer en ny beundrer med til julefest.

10:30  

Antikkrejlerne (300)
Antikkrejlerne (300) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (301)
Antikkrejlerne (301) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Penge
Penge

11:30  

På sporet af maden (23)
På sporet af maden (23) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

11:55  

På sporet af maden (24)
På sporet af maden (24) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

DR3

11:45  

Videnskabsmagasinet: Hår (3:10)
Videnskabsmagasinet: Hår (3:10) For 1,2 millioner år siden havde vi hår over hele kroppen, nu har vi mest på hovedet. Ikke desto mindre kan hår dele vandene og sætte gang i debatten. Joachim Brandt-Møller undersøger det, vi alle sammen har, men ved meget lidt om, og finder ud af, om han ville være bedre stillet, hvis han var skaldet eller langhåret. Petra undersøger, hvordan vi passer på det, vi har på hovedet, og David finder ud af, om det, der sidder på kroppen, overhovedet betyder noget, når svømmere forsøger at vinde vigtige sekunder.

DR K

09:00  

Programmer som forandrede TV (6:8)
Programmer som forandrede TV (6:8) TV programmer har gennemgået en utrolig udvikling i løbet af mediets forholdsvis korte levetid. Nogle programmer har været vigtigere end andre og har bidraget til en udvikling i nye retninger. Det er dem, denne serie i otte dele handler om. I dette afsnit retter vi blikket mod et af TV-verdenens virkelige basisprogrammer: Talkshowet.Vi møder to mænd med gråsprængt hår, der på hver deres side af Atlanten har været vigtige for genrens udvikling. Vi besøger programmet, som tager gas på politikere ligeså grænseløst som de medier, der følger dem, gør. Og vi tager jer med til Talkshow-genrens alleryderste grænseområder.

09:30  

Hatten rundt (4:12)
Hatten rundt (4:12) Så er der igen impro-show med Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen. Konferencier: Gunner Frøberg. Pianist: Frans Bak. Producer: Inger Kay. Sendt første gang 1997

10:00  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. morgenvaner fra Nysted, Rolling Stones, vovehalsen fra Færøerne, alsang og halve grise. Sendt første gang 1998

10:30  

Hvornår var det nu det var?
Hvornår var det nu det var? Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. nostalgi i fodboldkredse, tyske turister på Langeliniekajen i København med en femmer på lommen, fregatten "Jylland"s fortid som skolebørnshotel, en af Danmarks mest solgte forfattere fylder rundt under stor opmærksomhed, skibskatastrofe ved Hals barre - og Victor Cornelius. Sendt første gang 1998

11:10  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (13:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (13:35) I 1937 åbnede Hitler en kunstudstilling i München. De besøgende kunne her forvisse sig om, hvilken kunst Hitler bifaldt. Et kort stykke der fra, viste en udstilling den såkaldte degenererede kunst med værker af Marc Chagall, Vasiily Kadinsky og Otto Dix. Geert Mak forsøger her at se verden gennem Hitlers øjne, som den kunstner han gerne havde villet være. Selv i en af sine første skitser fra en plads i Wien udelod han simpelthen et moderne hus, han ikke brød sig om, som om det aldrig havde eksisteret. Sådan ville han skabe sit tusindårsrige. Som en kunstner, der udraderede alt, hvad han ikke brød sig om.

11:45  

De vilde 60'ere (9:10)
De vilde 60'ere (9:10) "Bevægelsernes tid 1960-69" Amerikansk dokumentarserie fra 2013. (The Sixties) 1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. I 1960'erne blev mange af de i dag velkendte politiske og sociale bevægelser, som kvindekampen, bøssernes befrielsekamp, miljøbevægelsen og det nye venstre grundlagt.

DR Ultra

09:30  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard

09:45  

Mig og min robot
Mig og min robot Elektro.

10:00  

Store NØRD
Store NØRD Værter: Simon Bressendorf og Søren Thor Jørgensen. Ja - vi nørder igennem! Giver fuld gas på maskiner og eksperimenter, udsætter os selv for alle naturens kræfter og bygger de vildeste opfindelser.

10:30  

Emilys madmysterier
Emilys madmysterier Emily skal ud og se hvordan man maler mel, for hun skal lave pizza sammen med sin ven Harry. Hun tager hen til mølleren Niels, som viser hende hvad der sker fra kornet bliver sået til det ender i melposen. I Harrys køkken lærer Emily at lave en lækker pizza med pepperoni.

10:45  

Ultras bedste (9)
Ultras bedste (9) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet møde Agnes, der opdager en stand up komiker under sin seng, og så får du et rigtig godt trick til, hvordan man kan overtale sine forældre til stort set hvad som helst.

11:00  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:20  

Ka-ching (9)
Ka-ching (9) Hvad er skat for noget? Og hvorfor skal man betale den og hvad går den til? Christian er i dagens afsnit af Ka-Ching ved, at skide grønne grise fordi han ikke har betalt den skat han skal. Derfor er han blevet kaldt op på skattekontoret til en samtale, for at få ham ud af kattepinen. Du skal også møde børneiværksætteren Sara, som tjener penge på, at sælge kageudstyr og en tur med til Thailand for, at teste hvad man kan få for 100 danske kroner.

11:40  

Junglebanden
Junglebanden

11:50  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

DR Ramasjang

09:10  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) Den Sure Mand på havnen har taget alle tingene fra legepladsen, og nu vil han smide dem i havet. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få legetingene tilbage.

09:40  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

09:50  

Postmand Per
Postmand Per En 100 års fødselsdag. Dukkefilm. Grønnedals damptog fylder 100 år, og det skal fejres, synes Per. Og der må ikke mangle et flot fyrværkeri.

10:10  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe Svensk serie efter Astrid Lindgrens bog.

10:40  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så synger Hr. Skæg om, hvordan mange store ting kan samles i et lille ord.

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Skæg med matematik (5)
Skæg med matematik (5) Hr. Skæg holder gyserfest, synger en sang om PLUS, konkurrerer i bueskydning og besøger etagerne for Pærer og Pærer samt Duge og Sovs i Det Lille Storcenter.

11:50  

Glad i luften
Glad i luften Der sker altid sjove ting når "Det glade luftskib" dukker op i landet Ramasjang. Caspar og legebørnene tester legemuligheder i haven. Det bliver både til dåseskjul og til en vandkamp, hvor alle børnene slår sig sammen mod Caspar. Storenørderne fortæller om en meget særlig yndlingsting de har sammen. Og Billie fortæller om det hun frygter allermest - at jorden går under.

DR1

12:00  

Antikduellen (8:30)
Antikduellen (8:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Margit Damgaard-Lauritzen fra Damgaard-Lauritzen Antik i Odense mod Ulrik Kemnitz fra Espergærde, som har sin butik på Kemnitz.dk. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Odense og omegn. Sendt første gang 08.05.13

12:30  

Kender du typen 2013 (9)
Kender du typen 2013 (9) Kender Du Typen? besøger i aften en person, der elsker klassisk dansk design, har sikret kælderen mod skybrud og spiller klaver. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau skal forsøge at gætte, hvem der hellere vil have rugbrød med ost end croissant til morgenmad. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 30.01.13

13:05  

Hammerslag i Dubai
Hammerslag i Dubai Hammerslag er taget til verdens vildeste boligmarked i Dubai. I denne nytårsspecial, som varer en time, ser vi på ekslusive boliger og giver samtidig en guidet tur rundt i dette underlige og meget fascinerende land. Dubai er åben for alle - også for dem der ikke er millionærer. Østholdet: Ejendomsmægler Jesper Nielsen og ejendomsmægler Ninna Hansen Vestholdet: Ejendomsmægler Michael Riis og ejendomsmægler Jette Gudiksen Sendt første gang 3.01.07

14:00  

Dommer John Deed (13:27)
Dommer John Deed (13:27) Diana Hulsey går videre med sin sag mod mobilselskabet, som hun anklager for at være skyld i, at hun har fået en hjernesvulst. Sir Ian Rochester og handelsministeren rotter sig sammen for at miskreditere sagens dommer - John Deed.

DR2

12:20  

En bid af Californien (5:8)
En bid af Californien (5:8) Kira Åkerström-Kekkonen er kok, madblogger og Master Chef-vinder, hun er flyttet til San Francisco på USA's vestkyst og er gået i gang med at omsætte den inspiration, hun får overalt i byen, til nye og anderledes retter. Kira bruger de bedste lokale råvarer, hun kan finde, og ikke sjældent giver hun sin mad et nordisk tvist. I serien tipser hun om, hvordan man nemt i hverdagen kan leve sundere, og hun tilbereder både de enkle og de mere komplekse retter. I femte episode besøger Kira et frokoststed, der er blevet hendes absolutte favorit, og hun tilbereder en brunch med bl.a. lækre og anderledes sandwich. Nordvision fra Finland.

13:45  

Dyr som alarmer (3:5)
Dyr som alarmer (3:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Næsten 80 procent af planeten er dækket af vand, og vand er også hovedbestanddelen af alle levende væsner, inklusive mennesket. Alligevel er kun en brøkdel af al vandet egnet til mennesker. Derfor er det så vigtigt at holde øje med drikkevandsforsyningen. Alle former for menneskeskabt forurening finder vej til drikkevandet og bliver derfra spredt videre via fødekæden. Nøje observation af enkelte arter af havdyr kan give informationer om omfanget af en given form for forurening. De bliver kaldt alarmdyr.

14:35  

Dyr som alarmer (4:5)
Dyr som alarmer (4:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Levende væsner fra mikroorganismer til pattedyr har forskellige strategier for at kunne overleve på forurenet jord. Disse bio-indikatorer er værdifulde for forskerne for at opnå en større forståelse af, hvorfor og hvordan forurenende stoffer er farlige for mennesker og økosystemer. Forskerne bruger alt fra rotter til regnorme, edderkopper og bakterier, som takket være deres evne til at tilpasse sig genetisk, kan hjælpe forskerne med at finde et effektivt våben mod forurening - men især hvordan vi overlever den!

DR3

12:15  

Knald eller fald
Knald eller fald Danmark er det land i Europa der har flest engangsknald - og vi skammer os bestemt ikke over, at have uforpligtende sex. Men hvordan kan du egentlig vide, om det er uforpligtende sex eller den helt store kærlighed, når du hopper i seng med et fremmed menneske? To par deler ud af deres intime historier og fortæller om deres første tur på lagnerne. Derefter er det op til to eksperter, at finde frem til hvem af de to par der har haft et engangsknald og hvem der i dag er kærester. ¶I dagens program, skal Lene og Tony forsøge at opklare, om et engangsknald kan udvikle sig til et parforhold - når du i forvejen har en kæreste. Forvirret? Så bliver du i aften klogere på videnskaben bag et engangsknald.

12:45  

Rookie Blue V (2:10)
Rookie Blue V (2:10) Den nye inspektør John Jarvis forfremmer Oliver til overpolitiassistent, men Oliver er ikke glad for den nye uniform. Samtidig får 15 Division en ny betjent på holdet. Han hedder Duncan Moore, og Andy melder sig frivilligt til at træne ham. De tager ud på Duncans første patrulje, men det bliver alt andet end en rolig dag for det nye makkerpar.

13:25  

Rookie Blue V (3:10)
Rookie Blue V (3:10) Betjentene fra 15 Division tager ud på en fælles mission for at inddrage ulovligt tjente penge fra forskellige spillesteder i byen. Andy og Nick arresterer en af ejerne, men der er noget mytisk ved vidneforklaringen, og Andy beder derfor Sam om hjælp til at opklare sagen.

14:05  

Miracle
Miracle De færreste tror på, at USA's nye ishockeytræner Herb Brooks vil få succes med det hold, han stiller op med til OL i Lake Placid i 1980. Brooks brænder nemlig for den vilde idé at lade en flok collegedrenge udgøre holdet, som skal besejre Sovjets uknækkelige ishockeyhold. Herb Brooks: Kurt Russell. Patty Brooks: Patricia Clarkson. Craig Patrick: Noah Emmerich. Instruktion: Gavin O'Connor.

DR K

12:30  

De vilde 60'ere (10:10)
De vilde 60'ere (10:10) "Et gigantisk spring for menneskeheden 1960-69" Amerikansk dokumentarserie fra 2013. (The Sixties) 1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. 1960'erne var præget af store teknologiske fremskridt som opfindelsen af den første laser og adskillige medicinske gennembrud. Computerne skrumpede i størrelse fra en etværelses lejlighed til tv-størrelse. Men årtiet kulminerede med Neil Armstrong og Buzz Aldrins månelanding den 20. juli 1969.

13:10  

Taxa (8:56)
Taxa (8:56) Da Mike får et par rigtigt ubehagelige kunder, som ender med at true ham på livet, er der kun én, der har mulighed for at komme ham til undsætning - og ham har Mike lige generet groft. Mens Verner pludselig står ansigt til ansigt med en kvinde, han ikke har set længe, tegner det endeligt lyst for Andreas og Rikke - men så får Andreas et chok og bryder helt sammen. Der er juletravlhed overalt, og Birgit løber spidsrod mellem Verner og Finn, indtil hun får nok. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Marina Bouras, Birthe Neumann, Søren Sætter-Lassen, Lars Dittmann Mikkelsen, Claus Bue, Søren Rode, Claes Bang, Per Linderoth, Bodil Sangill og Bjarne Buur. Manuskript: Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Rumle Hammerich. Foto: Richard Lindström. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

13:50  

Taxa (9:56)
Taxa (9:56) Det er Nytårsaften - flere på centralen varmer op til stor romantik, og andre mærker ensomheden trykke. Andreas er ved at krakelere fuldstændigt af sorg - og ingen kan komme ham til hjælp. Mens Verner får rodet sig ud i et væld af problemer og ulovligheder, samtidig med han forsøger at overholde en vigtig aftale, kommer René bittert til at fortryde, at han er gået bag sin mors ryg, og Lotte tror hun er vidne til kærlighed ved første øjekast. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Birthe Neumann, Lars Knutzon, Jesper Langberg, Birgitte Federspiel, Preben Harris, Finn Storgaard, Mette Marckmann, Jacob Morild, Petrine Agger, Peter Jorde, Lars Ditlev Johansen, Rene Hansen, Pia Larsen og Søren Lenander. Manuskript: John Stefan Olsen, Peter Thorsboe og Stig Thorsboe. Instruktion: Ole Christian Madsen Foto: Bo Tengberg Scenografi: Kirsten Koch Musik: Jacob Groth

14:30  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal i sidste århundrede med Hans V. Bischoff som vært og indslag om færgeflytning i Østersøen, sur svensk reaktion på dansk "krigserklæring", debat mellem Erhard Jakobsen og Jesper Klein, Nina og Frederik, og reklamefilm med Ib Schønberg. Sendt første gang 2000

DR Ultra

12:05  

Riisings flotte talkshow (1)
Riisings flotte talkshow (1) Efter sine mange år inden for tv har Jacob Riising endelig fået mulighed for at komme i front for sit helt eget talkshow. Den i øvrigt overordentligt flotte fyr vil her i sit ligeledes flotte studie hver uge præsentere kendte, flotte gæster for det store børnepublikum og stå til tjeneste for seerne ved at besvare de spørgsmål, der kan være så svære at stille. Aftenens gæster er de altid elegante og ikke mindst flotte Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann, der bl.a. skal lægge kroppe til den første udgave af tøndespillet "Rul en kendt".

12:45  

Tintin
Tintin Den blå Lotus (2:2) Tintin jagter forbryderne fra en opiumshule. Heldigvis hjælper hans venner fra det hemmelige selskab ham.

13:10  

Store Nørd
Store Nørd Superkælkene (9:15) Det er fedt at kælke! Men det kræver en god bakke. Og så bliver man træt i benene af at løbe hele tiden. Men det gør Emil og Kåre noget ved! De bygger automatiske ben på den ene kælk og larvefødder på den anden kælk og afholder superkælke-konkurrence. Værter: Brødrene Kåre Nielsen og Emil Nielsen. www.dr.dk/noerd

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik 3:5
Unik 3:5 I UNIK kan du sammen med vært Sofie Linde møde de skøre, sjove, anderledes og enestående børn i Danmark. Sofie er 13 år og bor på Danmarks ældste kostskole Herlufsholm. Sofie inviterer UNIK indenfor i en verden af skoleuniformer, sovesale og gamle traditioner.

14:20  

Uglen
Uglen Frø-uglen og prinsessen.

14:30  

Trio (9:10)
Trio (9:10) TRIO har narret skattejægerne til det forkerte sted. De er selv i den nye kirke, og nu har TRIO alle pladerne og medaljonen. De er fortvivlede. Det er bare sten og jern og ikke noget noget skattekort. Kan medaljonen vise skattens skjulested?

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Her har jeg rod. Er du god til at rydde op efter dig? Smider du dit snavsede tøj på gulvet? Kan du feje og støvsuge? Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Gitte Melgaard og Karin Prosberg Hansen. Tilrettelæggelse: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen.

12:35  

Elefantvask
Elefantvask "Sovedyr". Rebecca og Johanne mødes hver dag i Ramasjangs eget vaskeri "Elefantvask". Her klarer de dagens vasketøj med sang og fantasi, og ikke mindst med hjælp fra Elefanten og hans små venner Giraf, Soldat og Robot. Med Johanne Algren og Rebecca Bach-Lauritzen. Instruktion: Kalle Bjerkø

12:55  

Babar
Babar

13:05  

Bullerfnis (9:10)
Bullerfnis (9:10) Det handler om fødselsdag, ikke-fødselsdag og leve højt hurra i denne episode af Hans Kragh-Jacobsen og Ulla Rabens "Bullerfnis". Medvirkende: Buller: Hella Joof. Fnis: Peter Frödin. Manuskript: Hans Kragh-Jacobsen. Ide og instruktion: Ulla Raben. Producer: Hanne Harbo.

13:30  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Boaslangen skal have et nyt hjem og Sebastian Klein står for flytningen.

13:55  

Ramajetterne
Ramajetterne Ramajetterne - En kasse fuld af guld Så er der ballade i Ramasjangs Lufthavn! Flummer arver sin rige onkel og vender ryggen til sit arbejde og sine venner, lige da et fly fra Japan skal lande. Der skal virkelig tænkes hurtigt, hvis en katastrofe skal undgås.

14:10  

F for får
F for får

14:20  

Fjeldgården i Trondhjem
Fjeldgården i Trondhjem Oda bor på en fjeldgård højt oppe i Norge sammen med sin far og mor, sine små søskende og sin farfar og farmor. Og selv om der ikke bor andre i nærheden, så er der mange spændende ting at gøre, og Oda er god til at finde på.

14:35  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Bamse prøver at bygge en flyvemaskine. Ælling og Kylling hjælper ham. Medvirkende: Bamse: Søren Haush-Fausbøll. Kylling: Brian Patterson. Ælling: Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Instruktion og tilrettelæggelse: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:30  

Fader Brown (17)
Fader Brown (17) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:15  

Fader Brown (18)
Fader Brown (18) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:00  

Downton Abbey (17)
Downton Abbey (17) Bates er blevet dømt til døden for mordet på sin kone, og både herskab og tjenestefolk er dybt chokerede over dommen. Samtidig kommer det til et dramatisk brud mellem Mary og sir Richard Carlisle. Mens Violet har fået mistanke om, at Rosamunds nye beundrer ikke er alt, hvad han giver sig ud for at være.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:30  

Technomusikkens Woodstock
Technomusikkens Woodstock 1990'erne 'raves' i nedlagte pakhuse eller ligenende har i de sidste otte år udviklet sig til en milliardindustri med kæmpestore stadion-koncerter med EDM (Electronic Dance Music) og DJ's, der er blevet mangemillionærer. Lisa Ling besøger EDM-festivalen 'Mysteryland' for at opleve denne subkultur med værdier som fred, kærlighed, fællesskab og respekt, men som de unges forældre stadig frygter er tæt forbundet med det ulovlige rusmiddel estacy.

16:10  

Jamies mad på 15 minutter (11)
Jamies mad på 15 minutter (11) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

16:35  

Jamies mad på 15 minutter (12)
Jamies mad på 15 minutter (12) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2s globale magasin DR2 Dagen går i dybden med nyheder, tendenser og kultur fra hele verden. Værter: Lene Johansen og Søren Bendixen.

DR3

16:15  

De første mennesker - Europa
De første mennesker - Europa Da Homo sapiens kom til Europa, mødte de neandertalerne. Molekylærgenetiske studier indikerer, at de to mennesketyper hybridiserede. Men hvorfor uddøde neandertalerne, mens Homo Sapiens bestod?

17:15  

Besat af tatoveringer (3:3)
Besat af tatoveringer (3:3) 52-årige Kathy har to interesser: tatoveringer og ungdomsserien "Twilight". Så hvad er mere indlysende end at kombinere de to! Hendes krop er dækket af scener fra filmene, og hun har brugt ca 100.000 kroner på at blive en levende reklamesøjle for den populære romantiske serie. Hendes mand har efter bedste evne forsøgt at forstå hende, men Kathy er næsten gået personligt fallit på de store tatoverings-udgifter. Så hvornår bliver det nok for hendes familie?

DR K

15:00  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om bl.a. en kendt dansk politiker, der blev udelukket af folketinget, pornoklubber, der blev nedlagt, en rationering, der forsvandt, Ingrid Bergman, der forargede USA, opera ved Rosenborg, og da danske og tyske soldater havde deres første større fælles øvelse. Redaktion: Jens Bom og Henrik Iversen. Producer: Torben Molsner.

15:30  

Wehrmacht - Hitlers hær (4:5)
Wehrmacht - Hitlers hær (4:5) Den eneste magt i Tyskland, der kunne have stoppet det stigende vanvid af død og ødelæggelse i de besatte lande, var Wehrmachts generaler, officerer og soldater, men de allerfleste følte sig bundet af den soldatered, hvor de svor Adolf Hitler troskab til døden. Mange kunne også takke Hitler for deres karriere, og endelig delte mange højtstående officerer og generaler Hitlers ønske om lebensraum, livsrum, for det tyske folk samt et indædt had til 'jødisk bolsjevisme', og flere af de generaler, der senere er blevet kendt for deres modstand mod det nazistiske regime, deltog aktivt i jødeudryddelserne i de besatte områder af Sovjetunionen. Nogle historikere mener, at det først begyndte at vække moralsk forargelse i hæren, da SS-enhederne i efteråret 1941 gik over til at skyde kvinder og børn i et uset omfang. Under alle omstændigheder var modstanden mod Hitller begrænset til ganske få, og de betalte en høj pris for at følge deres samvittighed.

16:25  

Verdenshistorien (3:8)
Verdenshistorien (3:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

17:15  

Verdenshistorien (4:8)
Verdenshistorien (4:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

DR Ultra

15:00  

Osman og Jeppe I (9)
Osman og Jeppe I (9) Børnecomedy om de to skæve gutter Osman og Jeppe og deres daglige skolegang. Med bl.a. Esben Pretzmann, Peder T. Pedersen og Brian Lykke. Instruktion: Peter Molde-Amelung. Manus: Rune Schjøtt og Jannik Tai Mosholt.

15:15  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

15:25  

Nina Patalo
Nina Patalo Gourmet foder-fejden.

15:35  

Lovens vogtere
Lovens vogtere Høgen og duen.

15:55  

Junglebanden
Junglebanden

16:05  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

17:35  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

DR Ramasjang

15:05  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Martin og Ketil tager i skoven for at se på gamle væltede træer. De har en smådyrsfælde med - måske fanger de noget! Dr. Pjuskebusk ser en muldvarp, der graver og graver og graver Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller og Ketil Teisen. Producer: Lars Ostenfeld.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at haletudser bliver til frøer? Tag med Lille Nørd på frø-eventyr, og se hvad der sker når Anders fanger frøer og om Katrine tør holde en frø. Leg med Lille Nørd på dr.dk/oline

16:00  

KatjaKaj og BenteBent
KatjaKaj og BenteBent Tegnefilm

16:05  

KatjaKaj og BenteBent
KatjaKaj og BenteBent Tegnefilm

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Silja og Motor Mille får en særlig gave med posten, og så kommer der gang i ladens boremaskine.

17:01  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så synger Hr. Skæg om Ordmoderen, som opfandt verdens allerførste ord.

17:35  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

17:45  

Monster Buster
Monster Buster Tvillingerne Alaska og Østen har problemer med hvert sit fantasi-monster. Østen har en dum zombie, og Alaska har en heks, der halter. Heldigvis ved MonsterBuster Mille lige, hvad der skal gøres - og sammen laver de tre en snedig fælde med mudder, sjove snorkelyde og et fangenet. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit er der rift om instrumenterne, når Alfred Christensens store musikbutik sælges på auktion i Holstebro. På Vilhelmsborg har Casper Cassøe fra Hesteavlsorganisationen Dansk Varmblod travlt, men heldigvis har han fået fremstillet et helt særligt hjælpemiddel. Og hos Sjællands Bilauktion skal Kim Davidsen have en BMW til 200.000 kroner under hammeren. Sendt første gang 03.04.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

Bonderøven (6:10)
Bonderøven (6:10) Sæson 16. Gåseparrene på Kastaniegården har lagt æg i deres fine halmreder, så nu håber Frank på at få mange gæslinger. De sidste egetræsklodser bankes på plads i smedjegulvet, inden sandet køres på. Og så har Frank gang i et nyt såningsprojekt, hvor alle de små korn får en skal af ler, før de sås direkte på jorden.

20:30  

Ikke Okay (6:8)
Ikke Okay (6:8) Værterne Hella Joof og Thomas Skov Gaardsvig prøver i programserien "Ikke okay" at komme med gode råd og regler, når det gælder vores omgang med hinanden. I dette program tager de to fat på sundhed og sygdom, og her gælder en hel del regler. Man skal fx ikke spørge alt for detaljeret, hvis man møder en bekendt i lægens venteværelse, og modsat hvad mange mænd tror, så er det ikke alt, der kan løbes væk. Som en særlig bonus forklarer programmet, hvordan man ringer og melder sig syg dagen efter fodbold-VM.

DR2

18:30  

DR1 Dokumentaren: Sådan svindles Danmark (3:3)
DR1 Dokumentaren: Sådan svindles Danmark (3:3) Hvordan stjæler man 38 milliarder uden at myndighederne opdager det? DR Dokumentar afslører, hvordan en lille gruppe danskere var med til at orkestrere et af verdenshistoriens største svindelnumre. Nu får du et kig ind i en skyggeverden, hvor også ledende medarbejdere i en af verdens største banker er anklaget for at have medvirket til svindel. Vært Thomas Buch-Andersen

19:15  

Bag om rygmærkerne
Bag om rygmærkerne I maj 2015 endte en samling af hundredvis af motorcykelbander i Texas i et skuddrama med ni døde, otte sårede og 170 anholdte. Pressen kastede sig frådende over historien om den sanseløse vold mellem rivaliserende bander i USA's farligste subkultur, mens mange af medlemmerne rasede over politiforfølgelse og pressens enøjethed. Det har fået en af de mest lukkede bander 'The Mongol Nation' til omsider at lukke offentligheden, her Lisa Ling, ind for at fortælle, hvordan livet i virkeligheden forgår i en af rygmærkebanderne.

20:00  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

DR3

18:00  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

18:40  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans afsindigt underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den kedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:05  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans afsindigt underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den kedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:35  

Stephen Hawkings univers (3:3)
Stephen Hawkings univers (3:3) Tag med den geniale videnskabsmand Stephen Hawking på en utrolig rejse gennem kosmos. Hawking gør os klogere på, hvordan universet opstod, hvordan stjerner, sorte huller og liv skabes, og hvordan alting - ifølge ham - vil ende.

DR K

18:10  

Anden Verdenskrig i farver (1:13)
Anden Verdenskrig i farver (1:13) Hvordan kunne fredsafslutningen efter den Første Verdenskrigs ufattelige tragedie og tab af menneskeliv, den krig, der "skulle ende alle krige', i løbet af få år føre til en endnu større konflikt? Da den amerikanske børs kollapsede i 1929, bredte den store økonomiske depression sig til det meste af verden med høj arbejdsløshed, sult og fattigdom til følge. Millioner af tyskere satte deres lid til én mand, nemlig Adolf Hitler, der tilbød dem håb og værdighed og lovede dem arbejde og brød. Mussolini regerede i Italien, og i Spanien havde den fascistiske general Franco med italiensk og tysk hjælp vundet borgerkrigen. Hitler havde uantastet indtaget Rhinlandet, Sudeterland i Tjekkoslovakiet og Østrig, men da tyske tropper den 1. september 1939 overskred den polske grænse, sagde Frankrig og England stop. Den Anden Verdenskrig var en realitet.

19:05  

Hvordan grækerne ændrede verden (1:3)
Hvordan grækerne ændrede verden (1:3) Antikkens Grækenland var det moderne Europas vugge. For omkring 3.000 år siden blev det kulturelle grundlag for den vestlige civilisation lagt her ved Middelhavet. Det var i det antikke Grækenland demokratiet blev født, store filosoffer udtænkte begyndelsen til en videnskabelig tankegang, teatre blev til underholdning for de store masser, og de første Olympiske Lege blev afholdt.

19:55  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Vilde Huse - Holland
Vilde Huse - Holland Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I det første program i serien er han taget til Holland for at tilbringe et døgn i et prisbelønnet glashus langt ude på landet - minimalistisk indrettet og med mange overraskende detaljer.

20:30  

Fantastiske Forvandlinger - Danmark
Fantastiske Forvandlinger - Danmark Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen, når hun besøger nogle af Danmarks mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger. Det er nemlig ikke længere usædvanligt at et gammelt skibsværft ender som et museum og en Kornsilo som luksuslejlighed. For i dag handler arkitektur ikke kun om at rive ned og bygge nyt, men om at se det smukke i det der er.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

18:08  

Troldspejlet Nyt
Troldspejlet Nyt

18:10  

Pubertetsguiden (4)
Pubertetsguiden (4) Mange børn synes, det er pinligt at gå i bad efter gymnastik, derfor afprøver Christian, hvordan det egentlig føles at være nøgen sammen med en masse andre. Se hvordan det går i Pubertetsguiden, der også handler om det første kys.

18:30  

Nikolines Quiz - Kærester
Nikolines Quiz - Kærester I Nicolines Quiz om kærester skal Sebastian og Caroline dyste mod Otto og Ingrid i tre spændende og sjove runder. Hvem vinder og går hjem med den ultimative præmie? Se med og bliv samtidig klogere på hvad man laver som kærester og hvordan man egentlig spørger en anden om han eller hun vil være ens kæreste.

18:45  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

19:00  

Isas Stepz (20)
Isas Stepz (20) Isa er nervøs for om niveauet er for svært på Lucas´ nye dansehold. Ronja er nervøs for, om Zac måske ikke vil være kærester igen. Ronja bruger ventetiden på at finde drenge til Isa for at tænke på noget andet. Det virker. Isa får nemlig overbevist sig selv om, at det slet ikke bliver svært, men sikkert alt for let på Lucas' hold. Det bliver det ikke - og Isa som plejer at være den bedste, får pludselig seriøse problemer til dansetimen.

19:15  

Isas Stepz (21)
Isas Stepz (21) Isa overhører Ronjas advarsler, og beslutter at lave skolefilm-projekt med Danny. Isa er fast besluttet på at blive vild med Danny, som allerede er vild med hende. Det vil gøre alting nemmere, mener Isa. Men hun tager grueligt fejl. Danny misforstår nemlig alt, kan ikke holde på hemmeligheder, og snart er alle på danseskolen uvenner.

19:30  

Ultras bedste (11)
Ultras bedste (11) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette afsnit kan du blandt andet se, om Bubber får revanche, efter at han blev ydmyget af den 11-årige klatrer Frej i sidste uge. Det bliver også undersøget, om man kan tage bad i ketchup, og så får vi historien om hvorfor Hitlers overskæg så ud, som det gjorde.

19:45  

Ultras bedste (12)
Ultras bedste (12) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette afsnit kan du blandt andet se, hvordan det går, når to drenge skal prøve at gå i stiletter, og så finder 10-årige Agnes youtube'eren Kristine Sloth under sin seng.

20:00  

Clara og bjørnenes hemmelighed
Clara og bjørnenes hemmelighed Langt oppe i alperne bor 12-årige Clara med sin mor og stedfar. Men alt ånder ikke fred og idyl, for en århundredgammel forbandelse hviler over huset, hvis tidligere beboere engang gjorde bjergets bjørne fortræd. Nu er det op til Clara at bryde den gamle forbandelse og få genoprettet balancen mellem mennesker og dyr - før landsbyboerne skyder de sidste bjørne!

DR Ramasjang

18:00  

Musen Tip
Musen Tip Mørket er uhyggeligt!

18:05  

F for får
F for får

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Holdånd.

18:30  

Shanes verden - Fastelavn
Shanes verden - Fastelavn Racerkajs Fastelavnsfest Den sure vicevært aflyser Racerkajs fastelavnsfest, men heldigvis ved Shane lige hvad der skal til for at få ham i festhumør. Fantasifulde universer opstår når Shane Brox sammen med hunden Jacob og de besøgende børn forvandler hverdagsting med lim, glitter, saks, sjov og ballade.

18:55  

Eli i New York
Eli i New York Eli og hans ven Elva leger statuer.

19:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om den ødelagte seng.

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Karma Kanin elsker at tegne og male. Det vil sige, når det ligner. For ellers bliver hun noget så hidsig.

19:36  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

19:40  

Tinga Tinga fabler
Tinga Tinga fabler Hvorfor Ugles hoved drejer hele vejen rundt.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Mille Gori læser op af Villads fra Valby i 0.V.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:00  

Kontant
Kontant Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen sætter fokus på forbrugernes dagsorden, følger deres klager, kommer med gode råd, undersøger og giver overblik. Vært Jakob Illeborg. www.dr.dk/kontant

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Langt fra Borgen
Langt fra Borgen Ask Rostrup inviterer to Christiansborg-politikere med en tur uden for Borgen. Hvad sker der, når de står ansigt til ansigt med de mennesker, som deres beslutninger rammer? Vært: Ask Rostrup.

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Kriminalkommissær Barnaby (6)
Kriminalkommissær Barnaby (6) "Dødens skygge". Bygherren Richard Bayly er ikke udpræget populær i lillebyen Badger's Drift. Alligevel er chokket stort - og mysteriet ikke mindre - da han findes myrdet. Alle vidste, at Bayly led af en dødelig kræftsygdom. Hvorfor dræbe en mand, der allerede er så godt som død? Kriminalkommissær Barnaby får til opgave at finde svaret.

DR2

21:30  

Vi går i krig: Balkan
Vi går i krig: Balkan Danmark er blevet en krigsførende nation, som beredvilligt involverer sig militært i verdens krigszoner. I foråret 1992 beslutter de danske politikere at sende soldater til Kroatien i FN´s fredsbevarende styrke. De skal overvåge våbenhvilen mellem kroaterne og serberne. Men borgerkrigen spreder sig og udvikler sig voldsomt, så danske soldater bliver revet med i kampe. For at stoppe de etniske udrensninger i borgerkrigen, sender politikerne til sidst danske soldater i reel angrebskrig for første gang siden 1864.

22:00  

Felix og vagabonden (6:8)
Felix og vagabonden (6:8) Felix og Vagabonden er ankommet til Middelfart, hvor de først slår sig ned i shelteret med udsigt til lillebæltsbroen. På Stige ø ved Odense inviterer handymanden Martin Felix og Henning til at overnatte i hans gamle istandsatte togvogn. Men hvad Henning ikke ved, er at Martin har planer om, at de to skal afkoge et dyrehoved, der skal hænge som trofæ på togvognen og så går der ren nak og æd i den. 30-årige Maria, der elsker hjemløse kommer forbi med hjemmebagte pandekager til Henning. Men bag den glade piges smil gemmer sig en inderlig drøm, hun har svært ved at få til at gå i opfyldelse.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Studentereksamen til salg
Studentereksamen til salg

23:30  

Sandheden om LSD
Sandheden om LSD Ved en tilfældighed snarere end ved et bevidst forsøg gør den schweiziske kemiker Albert Hoffmann i foråret 1943 en opsigtsvækkende opdagelse. Han indser hurtigt, at han står med et kraftfuld molekyle, et stof, der ikke kun vil have betydning for den videnskabelige verden. Martin Witz dokumentar er en undersøgelse af vores problematiske forhold til LSD fra dengang og op til i dag.

DR3

21:00  

Knald eller fald
Knald eller fald Danmark er det land i Europa der har flest engangsknald - og vi skammer os bestemt ikke over, at have uforpligtende sex. Men hvordan kan du egentlig vide, om det er uforpligtende sex eller den helt store kærlighed, når du hopper i seng med et fremmed menneske? To par deler ud af deres intime historier og fortæller om deres første tur på lagnerne. Derefter er det op til to eksperter, at finde frem til hvem af de to par der har haft et engangsknald og hvem der i dag er kærester. 
I dagens program, skal Lene og Tony forsøge at opklare, om et engangsknald på en luftmadras i din vens lejlighed har nogen chancer for at udvikle sig til ægte kærlighed - eller om det i stedet er parret, som ikke havde sex før morgenen efter, som i dag er blevet kærester.

21:30  

Reza og falafelbaren (5:6)
Reza og falafelbaren (5:6) Reza har stadig ikke fået styr på den food truck, som er hans hovedansvar i falafelprojektet. Hans partner Patrick er godt træt af ham, så Reza må arbejde hårdt for at prøve at gøre skaden god igen. Det eneste problem er at Reza hader at arbejde hårdt og han hader food trucken endnu mere. Åbningsdagen for falafelbaren begynder også at nærme sig, så der skal både laves en menu og et logo.

22:00  

Identity
Identity Et voldsomt uvejr tvinger ti mennesker til at søge ly på et afsidesliggende motel - deriblandt en afdanket tv-stjerne, hendes chauffør, en callgirl, et nygift par, en politimand og en anholdt morder. De kender ikke hinanden, men snart begynder de at dø én efter én. Mistroen breder sig, og samtidig melder spørgsmålet sig, om det virkelig er en tilfældighed, at de alle er samlet. Ed: John Cusack. Rhodes: Ray Liotta. Paris: Amanda Peet. Manuskript: Michael Cooney. Instruktion: James Mangold.

23:30  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

DR K

21:00  

Filmselskabet
Filmselskabet DR K's filmprogram, hvor vært Per Juul Carlsen inviterer gæster til filmselskab. Ugens mest interessante film bliver anmeldt og diskuteret.

21:30  

Filmperler: The Savages
Filmperler: The Savages De voksne søskende Wendy og Jon har ikke den fjerneste lyst til at blive mindet om deres problematiske opvækst. Så det passer dem temmelig dårligt, da de får at vide, at deres far er ved at blive dement. De to neurotiske søskende tvinges til at bo under samme tag for første gang siden deres barndom. Og tage sig af den far, som de har frygtet og undgået i så mange år. Wendy Savage: Laura Linney. Jon Savage: Philip Seymour Hoffman. Lenny Savage: Philip Bosco. Instruktion: Tamara Jenkins.

23:20  

Fremtidens storby - Mexico City (4:6)
Fremtidens storby - Mexico City (4:6) Hver uge flytter mere end en million mennesker fra land til by. Det sker over hele verden. Nogle er drevet af drømme om en bedre fremtid, mens andre blot kæmper for at overleve. De kommer for at søge bedre job, bedre uddannelse, bedre infrastruktur og resurser, kort sagt et bedre liv. Men hvordan skal fremtidens megabyer indrettes, hvis alle disse drømme skal opfyldes?

23:50  

Helmut Newton
Helmut Newton Den tysk-australske fotograf Helmut Newton, der døde i 2004, var en pioner inden for modefotografering. Han udforskede magt, kønsroller og seksualitet i sine kontroversielle og smukke fotografier, og hans markante stil var elsket af nogle og hadet af andre. I dette portrætprogram følger vi Newton på arbejde i Los Angeles, Berlin, Paris og Monte Carlo og oplever tilblivelsen af hans karakteristiske fotografier.

DR Ultra

21:30  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:10  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

00:15  

Blindt spor (3:6)
Blindt spor (3:6) Fyraften nærmer sig, da betjent Kirsten McAskill standser en varevogn med en ødelagt baglygte. Hvad hun ikke ved, er, at kidnapningsofferet Ann Gallagher ligger bastet og bundet bag i varevognen. Tommy og Lewis er i færd med at flytte hende - og Tommy har ikke tænkt sig at lade sig stoppe.

01:05  

I farezonen (24:61)
I farezonen (24:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:55  

Spooks (70)
Spooks (70) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:45  

Antikduellen (8:30)
Antikduellen (8:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Margit Damgaard-Lauritzen fra Damgaard-Lauritzen Antik i Odense mod Ulrik Kemnitz fra Espergærde, som har sin butik på Kemnitz.dk. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Odense og omegn. Sendt første gang 08.05.13

03:15  

Kender du typen 2013 (9)
Kender du typen 2013 (9) Kender Du Typen? besøger i aften en person, der elsker klassisk dansk design, har sikret kælderen mod skybrud og spiller klaver. Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau skal forsøge at gætte, hvem der hellere vil have rugbrød med ost end croissant til morgenmad. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 30.01.13

03:55  

Hammerslag i Dubai
Hammerslag i Dubai Hammerslag er taget til verdens vildeste boligmarked i Dubai. I denne nytårsspecial, som varer en time, ser vi på ekslusive boliger og giver samtidig en guidet tur rundt i dette underlige og meget fascinerende land. Dubai er åben for alle - også for dem der ikke er millionærer. Østholdet: Ejendomsmægler Jesper Nielsen og ejendomsmægler Ninna Hansen Vestholdet: Ejendomsmægler Michael Riis og ejendomsmægler Jette Gudiksen Sendt første gang 3.01.07

DR2

00:25  

Debatten
Debatten Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

01:25  

Detektiverne (2:3)
Detektiverne (2:3) De er uddannet detektiver og ansat i den nyligt oprettede specialafdeling for alvorlige seksuelle forbrydelser. De tager de sager, ingen andre vil have, men som skal løses. Vi følger her detektiverne tæt under "Operation Canute". De har nu indsamlet beviser mod Ray Teret i over et år, og den kommende afhøring af den formodede seksualforbryder bliver afgørende for sagens fremtid.

02:25  

Hugh i Sverige
Hugh i Sverige Hugh starter sin skandinaviske rejse i Sverige. I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. Sverige har nogle af verdens mest berømte brands fra Ikea til ABBA. Absolut vodka og Volvo. Svenskerne har 16 måneders barselsorlov, og børn går i 'skovskoler' fra treårsalderen for at få et forhold til naturen.

03:10  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

01:10  

Flodmonstre V (1:6)
Flodmonstre V (1:6) Ekstremfiskeren Jeremy Wade rejser til Mellemamerikas regnskov i jagten på frygtindgydende ferskvandsfisk med menneskeliv på samvittigheden. Her tager han til Nicaragua, hvor han vil forsøge at finde frem til en fisk, der efter sigende slår fiskere bevidstløse for herefter at vippe dem overbord.

02:00  

Videnskabsmagasinet: Dyr (4:10)
Videnskabsmagasinet: Dyr (4:10) Vi mennesker har stor påvirkning på dyreriget. Vi jager de truede dyr for at få deres stødtænder og horn, og vi kontrollerer, hvordan de avles i fangenskab. Men hvordan ville dyrene have det uden vores tilstedeværelse? Og hvad kan vi lære af dyrene? Joachim Brandt-Møller ser nærmere på dyr og menneskers indbyrdes forhold, og Petra undersøger, hvordan heste kan hjælpe unge mennesker med adfærds- og personlighedsforstyrrelser.

02:30  

Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt
Stress af med DR3 - Lydhealing og Åndedræt Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Louise få dig til at slappe af med lyde, og Jakob viser dig, hvordan du laver vekselåndedræt.

03:00  

Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR
Stress af med DR3 - Bevægelse og ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jeppe guide dig til at blive nærværende gennem bevægelse, og Nora viser, hvordan hun lægger makeup. Find et underlag eller tæppe frem og sæt dig godt til rette på gulvet.

03:30  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

DR K

01:30  

Blik for kvindelig skønhed
Blik for kvindelig skønhed Et sjældent portræt af Erwin Blumenfeld, et ikon blandt verdens modefotografer. Hans liv har været broget og dramatisk, men altid med et gennemgående fokus: at finde de smukkeste kvinder for at kunne fotografere dem. Blumenfeld er også perfektionist, når det gælder selve fotografiet som kunstart, og hans billeder har prydet alle de kendte internationale modeblade. Især har hans coverbilleder for Vogue været genstand for uendelig beundring og omtale. Programmet dykker ned i hans enorme arkiv såvel som i hans lange og omtumlede tilværelse.

02:30  

Sex og musik (1:4)
Sex og musik (1:4) "Fra p-pillen til aids" Fransk dokumentarserie fra 2014. Fra 1950'erne og til nu er antallet af hitlistesange, der handler om sex steget fra 3 til 92 procent! Men er det sangene, der har ændret seksualmoralen, eller er det den frigjorte seksulle adfærd, der har påvirket musikken? Fra p-pillens frigivelse i 1961 til aids-epidemien i begyndelsen af 1980'erne har popmusikken været ledsager til en bølge af seksuel frigørelse.

03:25  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (17:35) Slaget ved Stalingrad var Hitler og Værnemagtens første nederlag, og slaget blev et vendepunkt i krigen. Russerne er stolte over deres sejr, der kostede flere end en million mennesker livet. Men der er noget mærkeligt med veteranernes hukommelse. Glemt er venskabspagten mellem Hitler og Stalin. Glemt er nederlagene i begyndelsen af krigen for ikke at tale om den russiske fremfærd i Polen. Efter sejren ved Stalingrad begyndte Stalin og hans propagandamaskine nemlig en forsigtig omskrivning af historien.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053319