dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 9. februar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 9. februar 2016

DR1

00:20  

Bedrag (7:10)
Bedrag (7:10)

01:20  

I farezonen (21:61)
I farezonen (21:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

02:10  

Spooks (67)
Spooks (67) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

03:05  

Antikduellen (5:30)
Antikduellen (5:30) To af landets mest erfarne antikhandlere har - mandag til torsdag - hver fået 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer fik de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder blev den antikhandler med de bedste vurderinger. Men det hele afgøres først her på ugens sidste dag, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Jan Helmer fra Svendborg Auktioner mod Hans Henrik Voetmann fra Actors' Antiques i København. De har været på skattejagt i Aarhus, Holstebro, Svendborg og København, og nerverne sidder uden på tøjet - for hvem har i virkeligheden gjort de bedste handler - og sidder de rigtige købere til at byde på tingene i salen i dag. Sendt første gang 03.05.13

03:30  

Kender du typen 2013 (7)
Kender du typen 2013 (7) Livsstilseksperterne Christian Grau og Anne Glad bliver bedt om at gå ind i et tåget dampbad fuldt påklædt i denne udgave af Kender Du Typen? Den ene af dem nægter, den anden kæmper sig vej. Dampbadet er blot et af mange fine rum, de møder i et stort og smukt hjem, hvor hunden sover i alrummet, men måske alligevel får lov at snige sig ind i soveværelset om natten. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 09.01.13

04:10  

Hammerslag (4)
Hammerslag (4) I aften ser Hammerslag nærmere på det østlige Danmark. Vi starter i Kalundborg, på en af byens bedste adresser - med en fantastisk udsigt. Herefter går ruten sydpå til den lille by Stenlille, uden for Sorø. Aftenens sidste prisgæt for mæglerne finder sted i Slagelse - hvad mon en arkitekttegnet villa koster en god time fra København? Se Hammerslag og gæt med! Sendt første gang 29.04.14

04:50  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:20  

DR-Friland: Frilandshuset (3:3)
DR-Friland: Frilandshuset (3:3) Kan olietønden fyldt med muslingeskaller godkendes som skorsten i halmloftet? Hvordan pudser man vægge af gamle aviser og klude? Holder budgettet på byggeriet, og hvorfor skal der gamle gulvtæpper og muslingeskaller på taget? Halmhusbyggeren Steen Møller står sammen med vært Berit Wheler for byggeriet af DRs frilandshus. Tilrettelæggelse: Anton Gammelgaard Sendt første gang 24.06.02

05:45  

Dyrehospitalet (2:10)
Dyrehospitalet (2:10) Klara Zimmergren elsker dyr, men bekymrer sig for meget om, hvordan de alle har det: Dyrene derhjemme, i dyreparkerne, på dyrehospitalerne og ikke mindst alle dem ude i naturen. I denne serie vil hun følge en række dyrlæger i deres meget forskellige arbejde - måske vil hun blive overbevist om, at de fleste dyr får den hjælp, de skal have. I dette andet afsnit i serien skal verdens længste slange måles og vejes, gorillaen Naimo er drægtig og sygeplejerskerne er lidt bekymrede. Freddie, en amazonpapegøje, har beskadigede nogle vingefjer, og hunden Rolf må overnatte på dyrehospitalet indtil morgendagens gastroskopiundersøgelse. Nordvision fra Sverige.

06:15  

Når pythonslangen får skiftet olie
Når pythonslangen får skiftet olie Hunde og katte får lopper. På samme måde får slanger utøj. Hvad gør man egentlig ved det "bag kulisserne i Zoo"? - Joe, man skifter olie på dem. Men det er ikke helt så enkelt med en over tre meter lang python, fremgår det af DR-Derudes reportage. Seerne møder også abeungen "Signe", der som mange andre dyr i Zoo, kom til Danmark som "turist". Fotografer: Rasmus Lindstrøm, Jens K. Rasmussen, Egon Rix. Producer: Hanne Ørnbjerg Vester. Sendt første gang 08.10.98

06:45  

Nye hvide verden (7:8)
Nye hvide verden (7:8) På Bornholm må Mattis trække på al sin erfaring, da en patient på akut modtagelsen prøver at flygte fra hans behandling. Den unge læge Sarah er nervøs over, at skulle have bedømt sit første basisår af hospitalets overlæge, inden hun skal flytte og starte i en ny stilling (som anæstesilæge) på Åbenrå Sygehus. På akutmodtagelsen i Horsens må Jacob sande, at små børn godt kan kræve store udfordringer med deres skader, og at Jacobs erfaring ikke rækker. Men han ved at en is er en god belønning til børn efter endt behandling. Sendt første gang 12.04.12

07:20  

Løver på elefantjagt
Løver på elefantjagt I flere årtier har en løveflok i Chobe Nationalparken i Botswana specialiseret sig i jagt på elefanter.

08:10  

De flyvende læger (36:224)
De flyvende læger (36:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

08:55  

De flyvende læger (37:224)
De flyvende læger (37:224) I den lille australske flække Cooper's Crossing holder den flyvende lægetjeneste til. I den tyndt befolkede landsdel er der langt til lægen, så i stedet må læger og sygeplejersker flyve ud til områdets afsidesliggende gårde, kvægstationer og minelandsbyer for at yde lægehjælp - ofte under vanskelige og farlige forhold.

DR2

01:20  

Kvinden der ville være talebaner
Kvinden der ville være talebaner Canadiske Beverley Giesbrecht er en from kristen og succesfuld redaktør indtil terrorangrebet i New York den 11. september 2002. I løbet af syv måneder er Beverley konverteret til islam og på vej til Pakistan for at optage en dokumentarfilm om taleban, 'dem som bliver kaldt terrorister'. Inden hun bliver bortført, når hun at sende ni timers optagelser ud af landet, og sammen med vidneudsagn fra venner og kolleger er de med til at fortælle historien om Beverleys vej fra politisk ignorant til glødende jihadist.

02:10  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:00  

DR2 Morgen
DR2 Morgen DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

DR3

00:15  

Reza og falafelbaren (4:6)
Reza og falafelbaren (4:6) "Jeg hader fysisk arbejde!" Reza fyrer den af i LA, hvor han laver musikvideo med Sivas og hygger sig med vennerne. Han får til gengæld ikke arbejdet meget på falafelbaren. Da han kommer hjem til København, bliver han nødt til at knokle for at få ordnet den food truck hans partner Patrick har købt. Reza hader food trucken og han hader fysisk arbejde, så det går ikke stille for sig.

00:45  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

01:25  

Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (2:10)
Alene i vildmarken - kampen for overlevelse (2:10) 10 mænd har meldt sig til den ultimative udfordring. De skal se, hvor længe de kan overleve i Vancover Islands barske natur. De har kun en smule udstyr med sig og skal selv skaffe mad og tackle ekstremt vejr og vilde dyr. Til gengæld modtager den af mændene, der kan klare sig længst i vildmarken, en præmie på 500.000 dollars.

02:10  

Besat af tatoveringer (1:3)
Besat af tatoveringer (1:3) Tatoveringer er gået fra at være for de få muskelmænd - til et decideret modefænomen for alle typer af især unge. Men hvad får folk til at plastre deres ansigter eller kroppe til med blå-grønt blæk, og hvad gør man, hvis man pludselig vågner op en dag og tænker: "jeg ligner jo en idiot"? Men for mange bliver det nærmest en afhængighed, hvor én tatovering bliver til to, så til tre og måske - til rigtig mange!

02:55  

Videnskabsmagasinet: Muskler (1:10)
Videnskabsmagasinet: Muskler (1:10) Dine muskler er i forfald! Fra du bliver 30, går det kun ned ad bakke, med mindre du kæmper imod kroppens naturlige forfald. Joachim Brandt-Møller er din guide, og undersøger hvordan muskler vokser, om vi kan booste vores krop med medicin - eller vi er nødt til at træne. Petra prøver om hun kan snyde sig stærkere ved at stønne og David undersøger farerne ved proteintung kost.

03:25  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:55  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

04:25  

Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR
Stress af med DR3 - Fald i søvn med ASMR Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora hjælpe dig til at falde i søvn, og Louise vil give dig en følelse af samhørighed.

04:55  

Stress af med DR3 - Åndedræt
Stress af med DR3 - Åndedræt Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob få dit åndedræt helt i dybden.

05:25  

Udsendelsesophør DR3
Udsendelsesophør DR3

07:00  

Morgengymnastikken: Intervaltræning, kampsport og træning me
Morgengymnastikken: Intervaltræning, kampsport og træning me Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. Denne gang skal vi lave tre ret forskellige træninger. Først skal vi forbrænde en masse kalorier med Peters 'intervaltræning'. Derefter har vi Selina og Behruz til at vise os, hvordan man sparker i 'kampsport', og til sidst kan Line vise dig, hvordan man kan træne med sit barn.

DR K

00:35  

Breve under censur
Breve under censur Efter Anden Verdenskrig blev Polen mod flertallets vilje en del af den kommunistiske blok ved et kup. Gennem private breve, der trods en lov om brevhemmelighed blev censureret og ofte brugt til at forfølge både afsender og modtager, tegner der sig et billede af livet i et Østblokland i årene fra 1945-1989.

01:30  

Kandidaten fra Manchuriet
Kandidaten fra Manchuriet Under Korea-krigen bliver den amerikanske soldat Raymond Shaw hjernevasket af de kinesiske kommunister. Han vender hjem som krigshelt og genoptager sit normale liv. Men Shaw er en tikkende bombe. Uden at vide det er han blevet kodet som et redskab for kommunisterne. Et bestemt tegn vil forvandle ham til en viljeløs snigmorder... Raymond Shaw: Laurence Harvey. Major Marco: Frank Sinatra. Eugenie Rose Chaney: Janet Leigh. Instruktion: John Frankenheimer.

03:30  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (14:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (14:35) Hvordan kunne veluddannede mennesker fra den højere middelklasse falde for det skingre rædselsfulde naziregime. Her forsøger deres børn at give et svar på dette umulige spørgsmål. Den tidlige tyske præsident Richard von Weizsacker noble og dannede far fortsatte som højtstående tysk diplomat lige til afslutningen af krigen. Og hvad drev Baldur von Shirach, Richard von Schirachs far? Baldur var søn af en direktør på Weimaroperaen og blev manden, der skabte Hitlerjugend. Og hvordan endte Katrin Himmlers grandonkel, Heinrich Himmler, som massemoder?

04:05  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (15:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (15:35) "1940 - Marskal Pétains Frankrig" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twntieth Century) Indtil slutningen af 1970'erne var modstandsbevægelsen mod den tyske besættelse i fransk selvforståelse en massebevægelse. I virkeligheden tilsluttede næsten en tredjedel af landet sig tyskerne under ledelse af marskal Pétain, der i solidaritet med Tyskland straks gjorde de jødiske franskmænd til andenklasses borgere. Pétains højrehånd var markis Fernand de Brinon. Han giftede sig senere med en jødisk kvinde med to børn. Et af disse børn rejser sammen med Geert Mak tilbage til Vichy, en smertefuld rejse gennem den franske kollektive glemsel.

04:44  

Dagens Sang
Dagens Sang - sunget af et af DR's kor.

04:49  

Udsendelsesophør DR K
Udsendelsesophør DR K

06:30  

Besat af antikke glas
Besat af antikke glas Bjarne Mathiesen lider af glassyge. Det siger han i hvert fald selv. Det vil sige at han er helt besat af antikke glas. Det er især drikkeglas fra syttenhundredetallet, der interesserer ham. Men også karafler, kander og skåle kan bruges ¿ bare de er mere end hundrede år gamle. Vi er med Bjarne Mathiesen på jagt efter nye fund til samlingen. Og hvem ved ¿ måske gør han et kup. For selvom glassene er både gamle og sjældne behøver de ikke at koste en formue. Vært Trine Ross. Tilrettelæggelse: Irene Thyrri Sendt første gang 04.12.13

07:00  

Solens mad
Solens mad Følg med på denne rejse til italienske middelhavsøer, hvor mad, vin og de klassiske traditioner er i højsædet. I dette fjerde program går turen til Ponza, hvor bonde og restauratør Beppe Mazzella er en af øens 3000 indbyggere. Beppe kan ikke bare dyrke vin og lave mad - han kan også grave en tunnel gennem et bjerg! Nordvision fra Sverige.

07:30  

Solens mad
Solens mad Følg med på denne rejse til italienske middelhavsøer, hvor mad, vin og de klassiske traditioner er i højsædet. I dette femte program går turen til øen Capraia, en næsten uspoleret perle tæt ved Korsika. Øen var engang en af de mest berygtede fængselsøer i Middelhavet - her gælder besøget dog noget mere fredeligt, nemlig den spændende lokale kogekunst Nordvision fra Sverige.

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K Morgenandagten sendes direkte fra Københavns Domkirke på P2. og på DRK ledsages den nu af malerier af Jens Peter Sinding Jørgensen. www.dr.dk/morgenandagten

08:25  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Programmer som forandrede TV (3:8)
Programmer som forandrede TV (3:8) TV programmer har gennemgået en utrolig udvikling i løbet af mediets forholdsvis korte levetid. Nogle programmer har været vigtigere end andre og har bidraget til en udvikling i nye retninger. Det er dem, denne serie i otte dele handler om. I dette afsnit tager vi til England. Vi kigger bag kulissen på den slags TV, briterne er de bedste i verden til. Vi besøger alle indretnings- og renoveringsprogrammers moder. Vi fortæller om TV-kokkenes Bad Boy, der forlod studiet og forandrede madlavningsudsendelserne for altid. Og vi bliver inviteret til det TV-hus, der laver verdens mest storslåede produktioner og møder deres Grand Old Man.

DR Ultra

06:00  

Tintin
Tintin Faraos cigarer (2:2) Tintin styrter ned i den indiske jungle. Han er på sporet af farlige narkotikasmuglere, som ikke går af vejen for at kidnappe den lille tronarving..

06:20  

Bugged
Bugged Tegnefilm.

06:30  

Cowboy, indianer og hest
Cowboy, indianer og hest Belgisk animationsserie om en cowboy, en indianer og en hest, der bor i samme hus, hvor de forsøger at få det hele til at fungere trods modsætningerne og en hel mængde vanvittige hændelser.

06:35  

Splint & Co.
Splint & Co. Tegnefilmserie med dansk tale om piccoloen Splint og journalisten Kviks oplevelser.

07:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

07:10  

Isas Stepz (22)
Isas Stepz (22) Isa vil lave en test, så hun kan finde ud af, om en dreng er ok, inden hun bliver vild med ham. Isas far Christian, vil være med til en dansetime. Det synes Isa er for pinligt, så hun lyver og siger timen er aflyst. Christian afslører Isa, så hun må droppe testen for at gøre sin far glad igen, men Ronja insisterer på at få testen afprøvet. Hun ved også, hvem de skal teste - og resultatet er højst mærkværdigt.

07:25  

Junglebanden
Junglebanden

07:35  

Uglen
Uglen Kik-ugle-ur.

07:40  

Danmarks vildeste maskine
Danmarks vildeste maskine Rullemarie

07:50  

Oscars oase
Oscars oase

08:00  

Drengerøv
Drengerøv Den står på vild action, hestekræfter og drengerøv med attitude, når Joakim Ingversen slår sig løs i ti programmer om ekstremsport på DR Ultra. Joakim hægter sig på de bedste unge ekstremsportsudøvere, og de sørger for, at han får kamp til stregen og masser af blå mærker, når han kaster sig ud i bl.a. motocross, kitesurfing, speedway og vandskihop. Maj har vundet EM i vandskihop og har fløjet 52 meter gennem luften på sine vandski. I dag skal Joakim mærke på egen krop, om det er en sport for ham. Og det er sværere, end han lige tror. Joakim får sig også en overraskelse, når han udfordrer Maj i armlægning.

08:25  

Skøregård gymnasium
Skøregård gymnasium Gys i drivhuset.

08:50  

Kvit eller dobbelt
Kvit eller dobbelt Kun de største nørder kan komme i boksen og vinde 4000 kr. Her gælder det nemlig om at vide ALT om ét bestemt emne. I denne omgang skal Torval på 12 år vise, hvad han ved, når det gælder manga-serien Dragonball, og 10-årige Emilie skal quizze i emnet nordiske guder. For hvert rigtigt svar er der dobbelt op på gevinsten, men pas på. For svarer man forkert, mister man det hele. Det er Kvit - eller Dobbelt!

DR Ramasjang

05:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

05:40  

Kære Sebastian
Kære Sebastian De grønne tempelhugorme skal have mad. Sebastian er meget forsigtig, når han åbner låget til terrariet, for de er meget giftige

06:00  

Gæt med Emil
Gæt med Emil

06:10  

Pingu
Pingu Pingus nye ven

06:15  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Nogle gange tager man fejl.

06:25  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

06:30  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Der skal afholdes en konkurrence om, hvem der kan dyrke den flotteste grøntsag. Bugge ønsker naturligvis at vinde, om det så skal være med snyd. Og Zebedee hjælper ham for en gangs skyld med at snyde. Men resultatet bliver overvældende.

06:45  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

07:00  

Sofus (6)
Sofus (6) Sofus lander hos Ingrid, der bor i Norge. Ingrid får besøg af sin bedste ven. De vil bage vafler og sælge dem ved vejen, men det er svært at gøre alting retfærdigt, når de begge vil gøre det hele. Sofus laver 'Sofussjov' - og det hjælper i bageriet. Børnene deler pengene og Ingrid giver Sofus en flot farvelgave.

07:15  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Onkel Reje, der viser hvad dyrene i Zoo laver om natten.

07:30  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

07:40  

Postmand Per
Postmand Per Til en fest på skolen skal Mira og Sara danse en indisk dans for klassen. Mira venter på, at Postmand Per kommer med den dragt, hun har bestilt, men han har kun et net med til Dortes salatbed.

08:00  

Rosa fra Rouladegade
Rosa fra Rouladegade Rosa er noget af en ekspert, når det handler om at lave lækre kageoverraskelser. Og en kageoverraskelse, det er lige netop hvad Johan har tænkt sig at give sin morfar. Men hvad skal kagen smage af? Har morfar en yndlingsfarve? Kan de bruge morfars tinsoldater til noget? Rosa og Johan udspionerer hos morfar, så de kan bage den helt rigtige kage.

08:30  

Humf
Humf Tag med lille Humf, når han fuld af forundring tager på opdagelse i den store vide verden omkring ham. Humf er 3 år og fuld af hår. Han er lav og lilla, rund og sød. En tankefuld og selvbevidst lille fyr, der lytter til sin mor og far, men i sidste ende går sine egne veje.

08:40  

Den fortryllede karrusel
Den fortryllede karrusel Bugge laver et firma, der skal finde nye kunstneriske talenter. Og ved hjælp af en smule af Zebedees magi er Dylan pludselig det store rock-talent. Bugge gir ham gode råd om, hvordan han skal opføre sig fra nu af, med det er ikke noget, der ligefrem giver mange fans.

08:55  

Thomas og hans venner
Thomas og hans venner Om det lille damptog Thomas og hans venner.

 
DR1

09:40  

Downton Abbey (14)
Downton Abbey (14) Krigen er forbi, og Downton forbereder sig på at vende tilbage til mere normale tider. Matthew gør overraskende fremskridt, og Violet afslører, at Mary stadig elsker ham. Samtidig finder Thomas en ny måde at tjene penge på, mens Bates frygter, at politiet vil tro, at hans kones selvmord i virkeligheden var et mord - begået af Bates.

10:30  

Antikkrejlerne (296)
Antikkrejlerne (296) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne (297)
Antikkrejlerne (297) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:00  

DR2 Morgen (G)
DR2 Morgen (G) DR2 Morgen klæder dig på til dagen med nyheder, debat og baggrund.

11:00  

Horisont
Horisont

11:30  

På sporet af maden (21)
På sporet af maden (21) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

11:55  

På sporet af maden (22)
På sporet af maden (22) De fleste forbrugere køber det meste af deres mad i supermarkeder. Men hvordan bliver de masseproducerede fødevarer egentlig til? De fire nysgerrige unge journalister, Jimmy, Matt og Kate rejser verden rundt for at få svar på vidt forskellige spørgsmål som, hvorfor grapefrugt i dåser er helt uden skind, hvornår vilde svampe er vilde, hvordan man opdrætter rejer, hvordan man får produkter til at dufte af jordbær, og hvordan supermarkedet kan sælge sommeræbler midt om vinteren.

DR3

10:55  

Videnskabsmagasinet: Muskler (1:10)
Videnskabsmagasinet: Muskler (1:10) Dine muskler er i forfald! Fra du bliver 30, går det kun ned ad bakke, med mindre du kæmper imod kroppens naturlige forfald. Joachim Brandt-Møller er din guide, og undersøger hvordan muskler vokser, om vi kan booste vores krop med medicin - eller vi er nødt til at træne. Petra prøver om hun kan snyde sig stærkere ved at stønne og David undersøger farerne ved proteintung kost.

11:25  

Reza og falafelbaren (4:6)
Reza og falafelbaren (4:6) "Jeg hader fysisk arbejde!" Reza fyrer den af i LA, hvor han laver musikvideo med Sivas og hygger sig med vennerne. Han får til gengæld ikke arbejdet meget på falafelbaren. Da han kommer hjem til København, bliver han nødt til at knokle for at få ordnet den food truck hans partner Patrick har købt. Reza hader food trucken og han hader fysisk arbejde, så det går ikke stille for sig.

11:55  

Stacey Dooley: Børneslaver
Stacey Dooley: Børneslaver I Cambodja sælges tusinder af unge piger til seksuelt slaveri. Ofte bliver pigerne solgt af dem, de har allermest tillid til - nemlig deres familier. Stacey Dooley rejser til Cambodja og undersøger de barske realiteter, der gør sig gældende for piger, der bliver misbrugt i sexindustrien.

DR K

09:00  

Programmer som forandrede TV (4:8)
Programmer som forandrede TV (4:8) TV programmer har gennemgået en utrolig udvikling i løbet af mediets forholdsvis korte levetid. Nogle programmer har været vigtigere end andre og har bidraget til en udvikling i nye retninger. Det er dem, denne serie i otte dele handler om. I dette afsnit lander vi i Japan, hjemland for nogle af TV's allermest skøre udsendelser. Vi skal kigge nærmere på quizprogrammer, og vi besøger det selskab som fangede en japansk idé og gjorde den til et af TV-verdenens mest sejlivede underholdningsprogrammer.

09:30  

Hatten rundt (10:12)
Hatten rundt (10:12) Konferencier Gunner Frøberg og publikum sætter spillerne Søren Østergaard, Torben Zeller, Søren Hauch-Fausbøll, Claus Bue og Niels Olsen på prøve igen i et improviseret show. Sendt første gang 1997

10:00  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært. Indslag om Osvald Helmuth, der giver et udenlandsk statsoverhoved gode råd, om et kunstværk, der karakteriseres som "vildt vammelt", om en rund, kongelig fødselsdag og om Danmark, der vinder i fodbold over et land med dobbelt så mange indbyggere. Redaktion: Marianne Kemp, Per Wiking og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

10:30  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal med Hans V. Bischoff som vært og indslag om den uafhængige monopol-radio, om en fest til over 300 millioner kroner, om fransk mode i København, om ministre, der ikke havde råd til gratis biler og om danske atomsprængninger i en maskine, man ikke skulle komme for tæt på med sine nøgler. Redaktion: Marianne Kemp, Per Wiking og Henrik Iversen. Producer: Liselotte Winkel.

11:05  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (11:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (11:35) "1933 - Rusland" Hollandsk dokumentarserie fra 2007 (In Europe -Travels through the Twentieth Century) Den hollandske forfatter og journalist Geert Mak fortæller denne gang historien om Pavel, der under Stalins tvangskollektiviseringer af landbruget angav sin egen far og blev sovjetisk helt. Helt op til 1980'erne besøgte den ene skoleudflugt efter den anden Pavels fødelandsby.

11:40  

De vilde 60'ere (7:10)
De vilde 60'ere (7:10) "Sex, drugs & rock'n'roll 1960-69" Amerikansk dokumentarserie fra 2013. (The Sixties) 1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. 1960'erne blev både kultur og samfund meget mere ungdomsrettet, og alt fra musik, film og mode til moral, sæder og skikke blev i stigende grad dikteret af ungdommen.

DR Ultra

09:30  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard

09:45  

Mig og min robot
Mig og min robot Den store quiz.

10:00  

Store Nørd
Store Nørd Værter: Simon Bressendorf og Søren Thor Jørgensen. Ja - vi nørder igennem! Giver fuld gas på maskiner og eksperimenter, udsætter os selv for alle naturens kræfter og bygger de vildeste opfindelser.

10:30  

Oscars oase
Oscars oase

10:40  

Pubertetsguiden (7)
Pubertetsguiden (7) Christian vil gerne have mere selvtillid og blive bedre til at sige fra - derfor besøger han en karateklub, der skal hjælpe ham på rette vej. Emilie fortæller om menstruation, og så kan du høre guidens kærestepar fortælle om deres fremtid.

10:55  

Ultras bedste (7)
Ultras bedste (7) Ultras Bedste er de seje børns eget program og indeholder alt fra anderledes pyjamas parties til life hacks - alt sammen leveret af Ultras spirende børnetalenter. I hvert program behandles emner, som optager børn i aldersgruppen - blandt andet venskab, kærlighed, og det at skabe sin egen identitet. I dette program kan du blandt andet møde tre veninder, som holder pyjamasparty i Den Blå Planet, og to drenge, der tester, hvordan det er at være baby - og så får du forklaringen på, hvordan Danmark kunne vinde EM i fodbold i 1992

11:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

11:30  

Ka-ching (7)
Ka-ching (7) Findes der fattige i Danmark? Det forsøger Christian, at finde ud af i dagens udgave af Ka-Ching! Han møder Patrick, som selv har været fattig som barn, og som i dag hjælper andre børn med samme udfordringer gennem Ungdommens Røde Kors. Derudover giver Uffe Kiesby en dværg økonomiske råd og så skal du en tur med til Cambodja for, at teste hvad man kan få for 100 danske kroner.

11:50  

Junglebanden
Junglebanden

DR Ramasjang

09:10  

Sofus (5)
Sofus (5) Sofus lander hos Edith, der bor i Danmark. De laver spejlæg, og Edith brænder sin finger. Det gør stadig ondt, da veninderne kommer på besøg og Edith har svært ved at lege. Men et plaster hjælper altid, og dagen ender med spil, mad og hygge ved pejsen. Edith giver Sofus en farvelgave, og de falder hurtigt i søvn efter en god dag.

09:25  

Op og hop
Op og hop Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Mille, der laver sjove øvelser.

09:40  

Brandmand Sam
Brandmand Sam

09:50  

Postmand Per
Postmand Per - og de forsvundne ting. Dukkefilm. Det er de mest utrolige ting, der kan blive væk, når uheldet er ude. Men med Pers hjælp dukker det hele op igen.

10:10  

Rosa fra Rouladegade
Rosa fra Rouladegade Rosa elsker at bage kager. I dag får hun besøg af Mila, der vil bage en helt særlig overraskelseskage til sin bedstefar. Sammen tager de på kagemission for at finde ud af, hvad bedstefar godt kan lide. De må være meget hemmelige, hvis de ikke skal blive opdaget.

10:40  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så leger Hr. Skæg med balloner og synger om, hvad der er stort og småt og svært at forstå.

11:05  

Postmand Per: Specialposttjenesten
Postmand Per: Specialposttjenesten

11:20  

Skæg med matematik (3)
Skæg med matematik (3) Hr. Skæg holder vikingefest, synger om tallet NUL, konkurrerer i diskoskast og besøger etagerne for Kål & Æg samt Hø & Nål i Det Lille Storcenter.

11:50  

Glad i luften
Glad i luften Der sker altid sjove ting når "Det glade luftskib" dukker op i landet Ramasjang. Caspar og ungerne tester et nyt legested med et kæmpe klatreanlæg og om man kan lege 'Kongens Efterfølger'. Angelina fortæller om sin kanin, der forstår hende og Magnus fortæller om en skøn ferie på Grand Canaria.

DR1

12:00  

Antikduellen (6:30)
Antikduellen (6:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Margit Damgaard-Lauritzen fra Damgaard-Lauritzen Antik i Odense mod Ulrik Kemnitz fra Espergærde, som har sin butik på Kemnitz.dk. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Aalborg og omegn. Sendt første gang 06.05.13

12:30  

Kender du typen? 2012 (1)
Kender du typen? 2012 (1) Kender Du Typen? går i luften med en spritny sæson. Mads Steffensen debuterer som vært på programmet, og livsstilsekspert Christian Grau er den nye dreng i klassen, som skal udfordre den erfarne Anne Glad. I aften besøger holdet en kendt dansker, som rejser meget, elsker hjemlig hygge og spiser otte hele skiver rugbrød til frokost hver dag. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 14.03.12

13:00  

Hammerslag (5)
Hammerslag (5) Hammerslag er i denne uge i det sydsjællandske. Første stop er ved Svinø Strand, lidt uden for Vordingborg. Her skal prisen på et sommerhus med egen strand gættes. Aftenens anden bolig ligger i Næstved, og herefter går turen til Skælskør. Tæt herfra går færgen til Agersø - 15 minutters sejlads fra fastlandet. Hvad mon et hus i idylliske omgivelser koster her? Se Hammerslag og gæt med! Sendt første gang 06.05.14

13:40  

Dommer John Deed (11:27)
Dommer John Deed (11:27) John Deeds fjender i advokatstanden rotter sig sammen for at skubbe både ham og Jo Mills ud i kulden. Sir Monty Everard overtager sagen mod den politisk donator James Brooklands, der har kørt en mor og to børn ihjel. Da han idømmer Brooklands en mild straf, beskylder Deed ham i al offentlighed for at være korrupt. Sir Monty giver igen - og det går ud over Jo.

DR2

12:20  

En bid af Californien (3:8)
En bid af Californien (3:8) Kira Åkerström-Kekkonen er kok, madblogger og Master Chef-vinder, hun er flyttet til San Francisco på USA's vestkyst og er gået i gang med at omsætte den inspiration, hun får overalt i byen, til nye og anderledes retter. Kira bruger de bedste lokale råvarer, hun kan finde, og ikke sjældent giver hun sin mad et nordisk tvist. I serien tipser hun om, hvordan man nemt i hverdagen kan leve sundere, og hun tilbereder både de enkle og de mere komplekse retter. I denne tredje episode besøger Kira et bryggeri, hvor hun bliver inspireret til at lave nogle små retter, der passer godt med øl. På menuen står krydret kyllingeskind, kyllingekroketter og sprøde kikærter med salvie og citron. Nordvision fra Finland.

13:45  

Dyr som alarmer (1:5)
Dyr som alarmer (1:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? I Japan er man overbevist om, at det kæmpestore jordskælv, der ramte Tokyo i 1923, og dengang kostede 140.000 mennesker livet, snart vil gentage sig. Så sammen med oplysning til borgerne om, hvordan de bedst redder sig selv og deres kære, studerer forskerne dyrenes adfærd op til et jordskælv. Man kan ikke forebygge en naturkatastrofe som et jordskælv, men forskerne håber, at deres studier vil gøre det muligt at advare befolkningen i tide. Også i Kina arbejder man med at bruge dyr som katastrofealarmer, men her er det ikke nogen ny tanke. Den første jordskælvsdetektor dekoreret med drager og frøer er blevet dateret til 132 f.v.t.

14:35  

Dyr som alarmer (2:5)
Dyr som alarmer (2:5) Kan visse dyrearters adfærd hjælpe os med at forudsige naturkatastrofer og fortælle os om faren ved forurening? Med 175.000 døde og 125.000 savnede var tsunamien i det Indiske Ocean den 26. december 2004 en af de største naturkatastrofer i nyere tid. Men meget få dyr var blandt ofrene. Var dyrene i stand til at mærke katastrofen komme, og hvis det var tilfældet, hvorfor overså menneskene så de samme signaler? Mange vidner beretter om dyr, der opførte sig underligt lige før katastrofen. Men mens turister i Thailand blev reddet af elefanter, var elefanter i Sri Lanka tilsyneladende uanfægtede. Så hvad er op og ned, og vil vi nogen sinde kunne udvikle et varslingssystem baseret på dyr?

DR3

12:50  

Rookie Blue IV (11:13)
Rookie Blue IV (11:13) Da en pædofili-mistænkt bliver fundet gennembanket i sit hjem, opdager Andy, at Marlo har lavet en uofficiel efterforskning af manden i dagevis. Andy og Swarek må nu forsøge at dække over Marlos uprofessionelle adfærd og samtidig forsøge at finde gerningsmanden bag overfaldet.

13:30  

Rookie Blue IV (12:13)
Rookie Blue IV (12:13) Andy og Chloe bliver beskudt, da de håndterer et 911-alarmopkald. Da endnu et skudangreb finder sted senere på dagen, går det op for betjentene, at en gal person har rettet sin vrede mod politidivision 15. Nu må betjentene sætte alt ind på at finde gerningsmanden, inden flere kommer til skade.

14:20  

The Doors
The Doors Da den uafklarede digterspire Jim Morrison møder de andre fremtidige medlemmer af The Doors, går de i gang med at skrive deres banebrydende sange fulde af dødspoesi og erotisk ekstase. Deres første plade bliver en enorm succes, og den flotte Jim ophøjes til både teenagernes og de intellektuelles idol. Men han også selvdestruktiv, og da hans sceneoptræden bliver mere og mere uforudsigelig og krænger datidens anstændighed, bringes gruppens fremtid i fare. Jim Morrison: Val Kilmer. Ray Manzarek: Kyle MacLachlan Pamela Courson: Meg Ryan. Instruktion: Oliver Stone.

DR K

12:20  

De vilde 60'ere (8:10)
De vilde 60'ere (8:10) "1968 - et monumentalt år" Amerikansk dokumentarserie fra 2013. (The Sixties) 1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. Snigmordene på Martin Luther King og Robert Kennedy, de voldelige begivenheder ved demokraternes partikonvent i Chicago, sydstatsracisten George Wallaces kandidatur, og Richard Nixons valgsejr ved præsidentvalget. Året 1968 var et af amerikansk histories mest begivenhedsrige år.

13:05  

Taxa (6:56)
Taxa (6:56) Andreas fortsætter sin velmente, men indtil videre nytteløse, hjælpeaktion overfor Rikke - og ender på politistationen som anholdt. Mens Finn får lagt sig ud med hele invandrergruppen blandt chaufførerne, som beslutter at forlade Krone-Taxa til fordel for konkurrenten, havner René i politiets søgelys som mistænkt for en alvorlig forbrydelse. Verner: John Hahn-Petersen. Lizzie: Margrethe Koytu. René: Anders W. Berthelsen. Stine: Trine Dyrholm. Birgit: Pia Vieth. Finn: Jesper Lohmann. Lotte: Pernille Højmark. Mike: Peter Gantzler. Andreas: Peter Mygind. Tom: Leif Sylvester. Meho: Zlatko Buric. Endvidere: Marina Bouras, Helene Egelund, Torben Jensen, Henrik Larsen, Bodil Lindorff, Fash Shodeinde, Ulver Skuli Abildgaard, Rasmus Munch, Inge Sofie Skovbo og Rikke Louise Andersson. Manuskript: Nikolaj Scherfig og Stig Thorsboe. Instruktion: Morten Arnfred. Foto: Sejr Brockmann. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

13:45  

Taxa (7:56)
Taxa (7:56) Meho kommer i et slemt dilemma, da en lille pige sætter sig ind på bagsædet i hans bil. Til gengæld ser det ud til, at det er lykkedes for Andreas at få Rikke til at gå i behandling - eller er det? Lotte er ved at være godt ude i tovene i sit forhold til Fie - og bedst som hun vil trøste sig med lidt nærkontakt med en kollega, dukker Fie uventet op. Og så er der julefrokost over hele byen - også på Krone-Taxa. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Marina Bouras, Regitze Stenderup, Charlotte Fich, Laura Christensen, Søren Spanning, Christine La Cour, Claus Bue, Finn Storgaard, Helle Merete Sørensen, Marianne Høgsbro og Christian Steffensen. Manuskript: Jesper Malmose, Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Rumle Hammerich. Foto: Richard Lindström. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

14:25  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal i vort århundrede med Hans V. Bischoff som vært og indslag om, da en pakke cigaretter kostede 50 øre, om den amerikanske cowboy-filmhelt Tom Mix i Danmark og om kampen om de islandske håndskrifter. Redaktion: Marianne Kemp, Per Wiking og Henrik Iversen. Producer: Dorte Kierulff.

14:55  

Hvornår var det nu det var
Hvornår var det nu det var Spørgeleg om årstal i vort århundrede med Hans V. Bischoff som vært og indslag om maleren Asger Jorn, fiskerdemonstration på Langelinie, om et berømt tårn, der segnede, om Miss Florens på Dyrehavsbakken og om den go'e gamle Nissebande. Redaktion: Marianne Kemp, Per Wiking og Henrik Iversen. Producer: Dorte Kierulff.

DR Ultra

12:00  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

12:15  

Ultras Sorte Kageshow
Ultras Sorte Kageshow I Ultras Sorte Kageshow er det blevet tid til den store finale og her skal deltagerne bage en kransekage. De to hold skal selvfølgelig stadig bage i bælgravende mørke, men værten, Nikolaj Stokholm, har nye overraskelser i ærmet. Se hvem, der vinder Ultras Sorte Kageshow og får lov til at tømme en bagerbutik, når det hele går løs på DR Ultra onsdag kl. 19.30.

12:45  

Tintin
Tintin Faraos cigarer (2:2) Tintin styrter ned i den indiske jungle. Han er på sporet af farlige narkotikasmuglere, som ikke går af vejen for at kidnappe den lille tronarving..

13:10  

Store Nørd
Store Nørd Kemi Nørderne har rodet rundt i deres togvogns hemmelige rum og fundet en masse spændende kemi. Se med når de laver eksplosioner med en fjer og brænder hul i taget på en bil. Værter: Brødrene Kåre Nielsen og Emil Nielsen. www.dr.dk/noerd

13:30  

Roy
Roy Roy er en helt almindelig dreng, der bor i en helt almindelig familie - men der er én ting, der er helt særligt ved Roy - han er en tegning! Og det resulterer altid i en masse sjove situationer - især i skolen, hvor han desværre altid havner i problemer!

14:00  

Unik 1:5
Unik 1:5 I UNIK kan du sammen med vært Sofie Linde møde de skøre, sjove, anderledes og enestående børn i Danmark. Emma Pi vandt MGP 2014 og UNIK har udstyret hende med et videokamera den første uge efter showet i Odense. Få et eksklusivt indblik i Emma Pi's hverdag og kom med backstage, når deltagerne skal spille den første rigtige koncert foran et stort publikum.

14:20  

Uglen
Uglen Overraskelsesuglen.

14:30  

Trio (7:10)
Trio (7:10) Lars indser, at slaget er tabt og opgiver skattejagten. Nora vil heller ikke have noget med skatten at gøre. For at bevare venskabet, bryder Simon ind hos den farligste skattejæger for at skaffe skatteplader og medaljon tilbage.

DR Ramasjang

12:05  

Sigurds Bjørnetime
Sigurds Bjørnetime Arets gang i bjørnetimen. Kan du bedst lide forår, sommer, efterår eller vinter? Onkel Orla har svært ved at finde ud af det. Bjørnen Bjørn ved godt, hvad han kan lide! Manuskript og medvirkende: Sigurd Barrett. Dukkespillere: Charlotte Elm og Karin Prosberg Hansen. Tilrettelæggelse: Finn Bentzen. Producer: Birgit Jensen.

12:35  

SKRÅL - med Zakria
SKRÅL - med Zakria Du bliver nødt til at se SKRÅL i dag. Zakria har lige været i Pakistan med sin familie. Han viser mange spændende ting, som han har haft med hjem fra Pakistan. Zakria elsker robotter, og en sjov maskine hos Halfdan E kan lave Zakrias stemme om til en robotstemme. Se Zakrias robotsang i SKRÅL. Tilrettelæggelse: Jonas Kanding Anderson. www.dr.dk/oline

12:55  

Babar
Babar

13:05  

Bullerfnis (7:10)
Bullerfnis (7:10) Det handler om takt og tone i denne episode af Hans Kragh-Jacobsen og Ulla Rabens "Bullerfnis". Medvirkende: Buller: Hella Joof. Fnis: Peter Frödin. Manuskript: Hans Kragh-Jacobsen. Ide og instruktion: Ulla Raben. Producer: Hanne Harbo.

13:30  

Kære Sebastian
Kære Sebastian Dødningehovede aben overfalder Sebastian Klein, da han kommer med frugt.

13:55  

Skrål med Filippa (10)
Skrål med Filippa (10) Filippa elsker hunde, både de store og de små. Idag skal Filippa ind til Halfdan og lave sin helt egen sang om hundevenner.

14:20  

Fjeldgården i Trondhjem
Fjeldgården i Trondhjem Oda bor på en fjeldgård højt oppe i Norge sammen med sin far og mor, sine små søskende og sin farfar og farmor. Og selv om der ikke bor andre i nærheden, så er der mange spændende ting at gøre, og Oda er god til at finde på.

14:35  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Lykkes det overhovedet for Bamse at bygge sin idé? Bamse: Lars Bom. Kylling: Brian Patterson. Ælling: Joan Bentsen. Manuskript: Elin Bing. Producer og instruktør: Katrine Hauch-Fausbøll.

DR1

15:10  

Fader Brown (13)
Fader Brown (13) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

15:55  

Fader Brown (14)
Fader Brown (14) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:40  

Downton Abbey (15)
Downton Abbey (15) Forberedelserne til Matthews og Lavinias bryllup er begyndt. Samtidig skaber Sybil og Branson postyr, da de meddeler, at de også har planer om at gifte sig. Men beboerne på Downton Abbey får snart andre ting at bekymre sig om. Den spanske syge er nået til England, og Downton Abbey går ikke ram forbi.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:30  

Faderløse byer
Faderløse byer Resocialisering er ikke et ord, man normalt forbinder med amerikanske fængsler. Men et fængsel i Rickmond forsøger at forebygge tilbagefald og ny kriminalitet ved at forberede de indsatte på et liv uden for murene og især deres rolle som forældre. Lisa Ling følger tretten indsatte, der er ved at gøre sig klar til arrangementet 'Date with Dad', far og datter-dans. Men efter mange års fravær og brudte løfter er en enkelt dans måske ikke nok til at rette op på forholdet mellem fædre og døtre.

16:10  

Jamies mad på 15 minutter (7)
Jamies mad på 15 minutter (7) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

16:35  

Jamies mad på 15 minutter (8)
Jamies mad på 15 minutter (8) Kan man lave to retter lækker mad på 30 minutter? Ja. sagtens, siger Jamie Oliver, der her viser, at det ikke handler om at gå på kompromis med kvaliteten, men om at være organiseret, arbejde hurtigt og kende nogle fiffige genveje og smarte tricks.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen DR2s globale magasin DR2 Dagen går i dybden med nyheder, tendenser og kultur fra hele verden. Værter: Lene Johansen og Søren Bendixen.

DR3

16:30  

Mayday: flykatastrofer XIII (2:10)
Mayday: flykatastrofer XIII (2:10) D. 6. juni 1971 letter 'Hughes Airwest fly 706' fra Los Angeles International Airport. Få minutter efter eksploderer flyet mod en bjergskråning, og 44 personer bliver dræbt. Men hvordan kunne et fly med ekstremt erfarne piloter pludselig forsvinde fra radaren og eksplodere? Se den chokerende konklusion et hold efterforskere kom frem til.

17:15  

Besat af tatoveringer (1:3)
Besat af tatoveringer (1:3) Tatoveringer er gået fra at være for de få muskelmænd - til et decideret modefænomen for alle typer af især unge. Men hvad får folk til at plastre deres ansigter eller kroppe til med blå-grønt blæk, og hvad gør man, hvis man pludselig vågner op en dag og tænker: "jeg ligner jo en idiot"? Men for mange bliver det nærmest en afhængighed, hvor én tatovering bliver til to, så til tre og måske - til rigtig mange!

DR K

15:20  

Wehrmacht - Hitlers hær (2:5)
Wehrmacht - Hitlers hær (2:5) Efter de forholdsvis nemme og overbevisende sejre i Frankrig og Nederlandene i 1940 tror både officerer og menige i Wehrmacht sig nærmest uovervindelige, og der er kun ganske få og spage røster mod Operation Barbarossa, angrebet på Sovjetunionen, i juni 1941. I sommeren 1941 går Wehrmacht da også fra sejr til sejr, indtil den få kilometer fra Moskva bliver indhentet af den russiske vinter, der begynder tidligt det år, og forvandler vejene til et mudret ælte. Bæltekøretøjer kan stadig køre, men den tyske hær er andet end kampvogne. Det meste er infanteri, som ikke er bedre udstyret end deres fædre under Første Verdenskrig, og artilleriet trækkes af heste. Da temperaturen falder til minus fyrre grader, er hæren stadig iført sommeruniformer. Problemet er, at den tyske generalstab ikke har en plan B. Blitzkrieg-strategien skal virke ellers er hele fundamentet for den tyske strategi intet værd, og felttoget vil ende i en katastrofe. Og det gør det...

16:15  

Verdenshistorien (1:8)
Verdenshistorien (1:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag.

17:10  

Verdenshistorien (2:8)
Verdenshistorien (2:8) Enestående episk serie beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Det er historien om civilisationers storhed og fald, om kulturer, succeser og fiaskoer og om fremskridt og udvikling gennem århundrederne. Fra de tidligste bosættelser i Mesopotamien til Ægyptens vidundere og Roms storhed og fra den franske revolution til den industrielle revolution, kommer vi i øjenhøjde med de mennesker, der har formet verden, som vi kender den i dag

DR Ultra

15:00  

Osman og Jeppe I (7)
Osman og Jeppe I (7) Børnecomedy om de to skæve gutter Osman og Jeppe og deres daglige skolegang. Med bl.a. Esben Pretzmann, Peder T. Pedersen og Brian Lykke. Instruktion: Peter Molde-Amelung. Manus: Rune Schjøtt og Jannik Tai Mosholt.

15:15  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

15:25  

Nina Patalo
Nina Patalo Kartoffel-knuseren.

15:35  

Lovens vogtere
Lovens vogtere Initation.

15:55  

Junglebanden
Junglebanden

16:05  

Mission: Eftersidning
Mission: Eftersidning Efter en lang sommerferie havde Lee glædet sig til at starte i 2.g, men i stedet bliver han idømt et helt års eftersidning for den største practical joke i skolens historie - som han IKKE stod bag. Men hvem gjorde så? Lee er nødt til at opklare mysteriet selv, hvis han vil have sit liv tilbage - han skal bare lige slippe ud af eftersidningen først.

16:30  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:40  

Nina Patalo
Nina Patalo

16:50  

Adventure Time
Adventure Time

17:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

17:35  

Sam & Cat
Sam & Cat Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

DR Ramasjang

15:05  

Naturpatruljen
Naturpatruljen Martin og Ketil forsøger at gætte en lort fra et langt sort dyr med gule prikker i nakken. Dr. Pjuskebusk prøver at lave en fuglekasse med en kæmpe boremaskine. Tilrettelæggelse: Sebastian Klein, Martin Keller og Ketil Teisen. Producer: Anne Schepelern.

15:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at honning er bræk fra bier? Tag med Lille Nørd på jagt efter honningbier, og se om Katrine kan lokke bierne frem ved smøre sig ind i syltetøjsmadder! Leg med Lille Nørd på dr.dk/oline

16:00  

KatjaKaj og BenteBent
KatjaKaj og BenteBent Tegnefilm.

16:05  

KatjaKaj og BenteBent
KatjaKaj og BenteBent Tegnefilm.

16:10  

Smølferne
Smølferne

16:35  

Chuggington
Chuggington

16:45  

Eventyrdetektiven Sandra
Eventyrdetektiven Sandra

17:00  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Det kan godt være ret svært at finde vej med Ramasjangbussen. Mon Motor Mille og Silja finder en løsning?

17:01  

Vilde venner (6)
Vilde venner (6) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Alexander og Bastian, der har vagten i klubhuset. De skal muge ud hos kaninerne, redde en flok harekillinger og hjælpe en hel andefamilie med at komme ud og svømme.

17:20  

Tilde og vennerne
Tilde og vennerne Tiptop i sneen.

17:40  

Kalles Danmarks tour - Ringkøbing
Kalles Danmarks tour - Ringkøbing Musikeren Kalle er taget på DanmarksTour i sin orange bil for at høre, hvordan Danmark lyder. Kalle er taget til den jyske vestkyst hvor vindmøller skærer i sandet som hajfinner og hvor man kan blive trukket af sted på vandet i kabelbane, hvis man kan finde ud af det. Kalle og byens børn spiller på hele byen, for der er musik i alt og alt er musik!

DR1

18:00  

Under Hammeren
Under Hammeren I Under Hammeren er alt på spil, når der afholdes auktioner rundt om i Danmark over alt lige fra fisk og pelse til antikviteter og konkursboer. Hvem får solgt til prisen, og hvor langt er køberne egentlig villige til at gå? I dagens afsnit når budene imponerende højder hos Hans Hedegaard fra Frederiksberg Auktionshus, når gamle legetøjsbiler ryger under hammeren. Casper Cassøe og Ulrik Kristensen fra Hesteavlsorganisationen Dansk Varmblod jagter elite-føl til deres kommende auktion. Og til eftersynet i Hørsholm får ejeren Ole Christensen travlt, da det går op for ham, at han måske har glemt at invitere kunderne. Sendt første gang 01.04.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

I hus til halsen II (6:8)
I hus til halsen II (6:8) Karina og Brian og deres to børn sidder i en håbløs boligsituation med et hus, de betaler til, men ikke bor i. Familien har boet i Svinninge på Sjælland i seks år, men for et halvt år siden flyttede de til Jylland for at komme tættere på Brians familie. Parret har begge fundet nyt job, men så længe deres hus i Svinninge står til salg, kan de ikke købe en ny bolig. De bor nu hos Brians far i en lille 2 værelses lejlighed, mens Brians far selv er flyttet tilbage til sin x-kone. Hvis huset i Svinninge ikke snart bliver solgt, er Karina og Brian nød til at sige deres nye jobs op og flytte tilbage til Sjælland. Derfor er designer Anders Faarborg og ejendomsmægler Jesper Nielsen taget til Svinninge for at hjælpe familien med at komme af med huset og lægge deres liv på Sjælland bag sig.

20:45  

Made in Denmark II (2:8)
Made in Denmark II (2:8) I Made in Denmark tager syv passionerede kunsthåndværkere på en rejse rundt i landet. I denne uge går turen til Aarhus midtby. Her skal Marco være læremester og vise de andre, hvorfor han er så utrolig glad for ler. Der skal centreres og drejes, og det kræver tålmodighed. Og så skal de andre kunsthåndværkere prøve at se, om de kan leve op til Marcos motto; 80 procent kærlighed, 20 procent ler.

DR2

18:30  

DR1 Dokumentaren: Sådan svindles Danmark (1:3)
DR1 Dokumentaren: Sådan svindles Danmark (1:3) Har du også undret dig over, at butikker med bland selv slik skyder op som paddehatte rundt omkring? En del af forklaringen er, at svindel med skumfiduser og marsbarer er blevet et hit blandt økonomisk kriminelle. Programmet er første del af en DR dokumentarserie, der sætter fokus på kriminelle netværk, der svindler med moms og er mistænkt for at støtte terrorister. Vært Thomas Buch-Andersen

19:15  

Profetens børn
Profetens børn Warren Jeff var ledende profet i den Fundamentalistiske Jesu Kristus Kirke af Sidste Dages Hellige. I 2011 blev han anklaget for to tilfælde af seksuelle overgreb mod børn og idømt fængsel for livstid. Jeff har efter sigende op mod 70 koner og mindst 30 børn og har forsøgt at kontrollere både sin familie og menighed fra fængslet. Men flere og flere begynder at sige fra, heriblandt to af Jeffs egne børn, der her fortæller en rystende historie om deres barndom.

20:00  

Indefra med Anders Agger - Gæstearbejder
Indefra med Anders Agger - Gæstearbejder Anders Agger følger et ældre tyrkisk ægtepar, der for 43 år siden kom til Aarhus som nogle af de første gæstearbejdere. Nu vil de gerne hjem til Tyrkiet for at blive gamle - men det indebærer, at de må efterlade børn, børnebørn og oldebørn i Danmark. Den danske stat hjælper ægteparret økonomisk og praktisk med den mulige repatriering. Men det er en svær, følelsesmæssig beslutning - fanget, som familien er: Mellem Tyrkiet og Danmark. Sendt første gang 20.10.14

20:45  

Dokumania: Naturens uorden
Dokumania: Naturens uorden Dansk dokumentar fra 2015 af filminstruktøren Christian Sønderby Jepsen Dokumentaren skildrer spastikeren Jacob Nossells selvironiske kamp for at forstå og iscenesætte sit eget liv. Ifølge videnskaben burde spastikeren Jacob allerede fra fødslen være 'fravalgt' af både forskere og forældre. Med et intakt intellekt, fanget i et svækket kropshylster, er han selveste legemliggørelsen af normalitetens dilemma: For handicappet til at være normal og for normal til at acceptere sig selv som handicappet. I forsøget på at forstå sig selv og sin egen situation opsøger han førende danske videnskabsfolk og stiller dem spørgsmålet: "Er jeg unormal?".

DR3

18:00  

Druktur Retur - Amalie (6:6)
Druktur Retur - Amalie (6:6) I det sidste afsnit af Druktur Retur prøver 19-årige Amalie i Odenses natteliv at glemme presset og forventningerne fra skolen, forældrene og samfundet. Og uden selv at have haft en kæreste, er det ekstra hårdt at se de to bedste venner blive kærester for næsen af hende. DR3 er med på sengekanten, når Danmarks mest festglade unge vågner med ørkenmund og ondt i håret. Både de fysiske og moralske tømmermænd banker på, når nattens begivenheder skal kortlægges.

18:30  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

19:10  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans afsindigt underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den kedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

19:35  

Family Guy
Family Guy Mød den elskelige, men halvskøre Peter Griffin og hans afsindigt underlige familie; Lois er Peters kærlige kone, en tidligere Miss Teen Rhode Island, der nu er på randen til et nervøst sammenbrud. Sammen har parret tre børn: den kedelige Meg på 16, 13-årige Chris, som ikke forstår sig på piger samt 1-årige Stewie, der er super intelligent. Sidste levende væsen i husstanden er familiens hund Brian, der er medlem af Mensa og har hang til Dry Martinier og dumme blondiner.

20:00  

Stacey Dooley On Teen Domestic Violence
Stacey Dooley On Teen Domestic Violence Det anslås, at en ud af fire kvinder i Storbritannien har været udsat for fysisk vold fra en kæreste, og at en ud af seks britiske mænd har oplevet vold i hjemmet. Stacey Dooley dykker ned i statistikkerne og møder både voldsofre, gerningsmænd og repræsentanter fra politiet. Hendes ultimative mål er at finde ud af, hvordan voldens onde cirkel kan brydes.

20:55  

Gift ved første blik USA II (5:12)
Gift ved første blik USA II (5:12) Kunne du finde på at gifte dig med en helt fremmed person? Seks kærlighedshungrende singler har giftet sig med en person, de aldrig har mødt. Første gang siglerne mødte deres nye ægtefæller var til vielsen i kirken. Nu er de nygifte par taget på bryllupsrejse. Kig med og se, om kærligheden blomstrer eller det modsatte.

DR K

18:00  

Versailles - nydelsens palads (2:3)
Versailles - nydelsens palads (2:3) Versailles-slottet er blevet kaldt for "nydelsens palads." Ludvig den 15. sad næsten 60 år på tronen. Som årene gik, forvandledes hans store succes som militær strateg sig til en decideret katastrofe, da han ledte Frankrig ind i syv-årskrigen mod England. For at glemme sin militære og personlige fiasko brugte Ludvig mere og mere tid på erotiske eskapader på Versailles. Bl.a. fik han hele fem søstre fra en aristokratisk familie med i seng, dog ikke på samme tid. Hans Versailles-udskejelser resulterede i over 30 såkaldt "uægte" børn!

19:00  

Historien om Westminster Abbey
Historien om Westminster Abbey Historien om en af verdens mest berømte kirker, Westminster Abbey, er gennemsyret af anglo-saxiske myter og legender, kongelig åger - og masser af døde mennesker. Det arkitektoniske mesterværk fra det 11. århundrede er gravplads for mere end 500 mennesker, herunder Kong Edward 1., Dronning Elizabeth 1., Charles Darwin og Isaac Newton.

19:55  

Dagens sang
Dagens sang - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Hysteria
Hysteria I 1880'ernes London har dr. Dalrymple stor succes med at kurere kvinder for hysteri. Hans særlige bækkenbundsmassage får syge kvinder til at stå i kø - og den gode doktor kan slet ikke følge med. Heldigvis får dr. Dalrymple hjælp fra en ung læge, der opfinder et lille snurrende apparat, der hjælper de stakkels kvinder og fylder dem med gode vibrationer. Mortimer Granville: Hugh Dancy. Charlotte: Maggie Gyllenhaal. Dr. Dalrymple: Jonathan Pryce. Instruktion: Tanya Wexler.

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde.

18:08  

Troldspejlet Nyt
Troldspejlet Nyt

18:10  

Pubertetsguiden (2)
Pubertetsguiden (2) Christian undersøger, hvorfor det er så svært at tale om puberteten, og i den forbindelse forsøger han sig som seksualunderviser i en 5.klasse - og det er ikke helt så nemt! Pubertetsguidens kærestepar fortæller om deres første møde med hinanden, og Emilie fortæller, hvad der sker med pigers krop i puberteten.

18:30  

Nikolines Quiz - Bedste venner
Nikolines Quiz - Bedste venner I Nicolines Quiz om bedste venner skal Magnus og Dimitri dyste mod Otto og Ingrid i tre spændende og sjove runder. Hvem vinder og går hjem med den ultimative præmie? Se med og bliv samtidig klogere på hvad det betyder at have en bedste ven og hvad der sker, når man bliver uvenner.

18:45  

Lou
Lou 12-årige Lou elsker sin kat, at spille videospil med sin mor og at hænge ud med bedsteveninden Mina - og så elsker hun genboen Tobias! Det ved han bare ikke, men heldigvis kan hun fortælle sin dagbog alt om sin hemmelige forelskelse...

19:00  

Isas Stepz (16)
Isas Stepz (16) Isa bliver inviteret til fest af Georg, men hun vil ikke svare før hun har fundet ud af, hvorfor han har inviteret hende. Er det som venner? Er det som tak, fordi hun har lært ham at danse - eller er det fordi han måske er lidt forelsket i hende? Ronja og Zac forsøger at hjælpe med at finde svaret og hendes far vil have hun skal blive hjemme og spille spil med ham hele aftenen.

19:15  

Isas Stepz (17)
Isas Stepz (17) Isa bliver overtalt af Ronja til, at hun og Georg skal på dobbeltdate med Ronja og Zac. Men Isa ombestemmer sig, da Ronja afslører, at det hele går ud på at kysse. Ronja er slet ikke til at stoppe. Hun arrangerer, og får endda også Elliot til at lave en surprise til daten. Heldigvis for Isa er hun ikke den eneste, der har svært ved, at Ronja vil styre alting.

19:30  

Den barske klode
Den barske klode Hør Kåre og Emil fortælle om den barske natur.

20:00  

Sofie Linde Show
Sofie Linde Show I aftenens Sofie Linde Show får Sofie besøg af entertaineren Jacob Haugaard, der står bag hittet Hammer Hammer Fedt - en sang, der har samlet generationer til gud ved hvor mange familiefester i snart 20 år. Sofie besøger Jacob for at lave en ny version af sangen - og MGP-vinder Flora Ofelia synger for, når hele studiet hylder Jacob for alle tiders bedste festsang! Bubber har været i byen, for at undersøge om voksne stadig gider lege, hvis han ligefrem tvinger dem til det? Det er lørdag - det er familietid - det er Sofie Linde Show - og nu tvinger vi børn og voksne tilbage ind i hinandens liv!

20:30  

Wolfblood
Wolfblood

DR Ramasjang

18:05  

F for får
F for får

18:20  

Nysgerrige Nille
Nysgerrige Nille Som venner vi dele.

18:30  

Molevitten
Molevitten Få et godt grin med Molevitten. Maskinen er endnu en gang landet i børnehaven, hvor friske unger sender sjove ting direkte til Hr. Skæg, Øvst, Silja og alle vennerne i Ramasjang. For hver ting de sender, får de en skør sketch retur.

18:40  

Monster Buster
Monster Buster Esther er rigtigt træt at sit dumme fantasi-monster, der har flagermusevinger og masser af øjne. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja med klæd-ud-tøj og nogle seje flagermusevinger, og sammen buster de Esthers monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

19:00  

Peter Kanin
Peter Kanin Historien om de forsvundne gange.

19:15  

Yakari
Yakari Indianerdrengen Yakari har en fantastisk evne: Han kan tale med dyr. Men med sådan en gave følger også et stort ansvar, for han vil hjælpe alle naturens skabninger, store som små - og det fører til mange farefulde oplevelser.

19:30  

Hjørne Bjørne
Hjørne Bjørne Inga Isbjørn vil lege med mor, men mor har altid travlt med at gøre rent.

19:36  

Små kartofler
Små kartofler Syng med når de fire små kartofler tager på eventyr. Selv om de er kartofler, elsker de nemlig at synge og lege!

19:40  

Tinga Tinga fabler
Tinga Tinga fabler Hvorfor Flagermus hænger med hovedet nedad.

19:50  

Godnathistorier
Godnathistorier Det er blevet aften i Ramasjang og tid til at sige tak for i dag. Men før vi slukker lyset og siger godnat, er der lige tid til en rigtig go' godnathistorie. Mille Gori læser op af Villads fra Valby i 0.V.

20:00  

Godnat - Ramasjang
Godnat - Ramasjang

DR1

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Sundhedsmagasinet
Sundhedsmagasinet

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Beck: Monstret
Beck: Monstret En mand stiller en kuffert foran en politistation. Kort efter modtager alarmcentralen en bombetrussel. Bombegruppens robot skyder kufferten i stykker. Falsk alarm. Mappen indeholder ikke en bombe - men et spædbarn. Chokeret over det grusomme fund prøver Becks hold at holde sagen hemmelig. Men morderen har andre planer. Han udfordrer politiet, og længe ser det ud til, at han vil vinde. Martin Beck: Peter Haber. Gunvald Larsson: Mikael Persbrandt. Lena Klingström: Stina Rautelin. Instruktion: Kjell Sundvall.

DR2

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00  

Candy Film - da børneporno var lovlig (3:3)
Candy Film - da børneporno var lovlig (3:3) I 1980 bliver børneporno forbudt i Danmark. På trods af forbuddet mod de 'utugtige billeder' fortsætter enkelte danske pornofirmaer med at distribuere børneporno, og en stor del af materialet havner i USA. Her beslutter 26 senatorer at råbe den danske statsminister op - og en amerikansk journalist lander i København for at optrevle den danske børnepornobranche, som det danske politi ikke aner eksisterer. Journalisten og tv-producenten Thomas Heurlin fortsætter jagten på sandheden om de mørke år, hvor børnepornoen flød ud fra Danmark i store mængder. Og langt om længe lader pornoproducenten Peter Theander, der indtil nu har svøbt sig i tavshed, høre fra sig.

23:50  

Vi går i krig: Afghanistan
Vi går i krig: Afghanistan Danmark er blevet en krigsførende nation som beredvilligt involverer sig militært i verdens krigszoner. I januar 2002 går Danmark i krig i Afghanistan. Fjenden er det islamistiske Talebanstyre, der har givet ly til Osama Bin Laden og terrornetværket Al-Qaeda som står bag terrorangrebet på USA. Med regeringens beslutning om at deltage i krigen mod terror, sendes danske soldater helt ud til frontlinjen og ind i et af verdens farligste områder, hvor de skal forsøge at skabe fred og demokrati.

DR3

21:40  

Domino
Domino Domino Harvey, datter af den berømte skuespiller Lawrence Harvey og Vogue-modellen Sophie Wynn, vokser op i 1980'ernes Beverly Hills. Udsigten til en beskyttet tilværelse i de finere kredse harmonerer ikke med Dominos indre vildskab. Domino stikker derfor af og forlader det glamourøse liv for altid for at blive dusørjæger og jage samfundets værste kriminelle. Domino Harvey: Keira Knightley. Ed Moseby: Mickey Rourke. Choco: Édgar Ramírez. Instruktion: Tony Scott.

23:40  

The Tonight Show med Jimmy Fallon
The Tonight Show med Jimmy Fallon En veloplagt Jimmy Fallon har kendte gæster i studiet, og husbandet The Roots leverer musikalske indslag.

DR K

21:30  

Billie Holiday
Billie Holiday Hun er og bliver et ikon inden for jazzmusikken, men historien om Billie Holiday er med tiden blevet et spindelvæv af rygter og myter. Nogle fokuserer på hendes lidenskab for musik, andre som et offer for narkotikamisbrug, forliste forhold og raceproblemer. Her fortæller hendes nærmeste den sande historie om Billie Holiday, der indebærer et anderledes syn på de oplevelser og problemer, som var med til at forme hendes store karriere.

22:25  

Versailles - paladsets fald (3:3)
Versailles - paladsets fald (3:3) En forrygende drama-dokumentar om Ludvig d. 16. og dronning Marie Antoinettes sidste dage på tronen. På Versailles-slottet går tingene ned ad bakke. Ludvig er en fiasko; både i sengen og som regent. Det tager ham syv år at tage sig sammen til at fuldbyrde sit ægteskab, og meget bedre går det ikke på hans regeringskontor. Imens sulter franskmændene og revolten lurer om hjørnet. Ludvig forsøger at lave reformer, men alt bremses af resten af kongefamilien. Og Ludvig synker langsomt ind i depression og sindssyge.

23:15  

Historien om Londons undergrund
Historien om Londons undergrund På overfladen er London en travl, moderne storby, men under den rummer de forskellige lag i undergrunden flere tusind års historie med alt fra romerske ruiner, underjordiske floder til grufulde pestkirkegårde og hemmelige beskyttelsesrum.

DR Ultra

21:00  

Merlin (56)
Merlin (56) Engelsk eventyrserie for hele familien om den unge troldmand Merlins dramatiske oplevelser i den sagnomspundne middelalderby Camelot.

21:45  

Godnat - Ultra
Godnat - Ultra

DR Ramasjang
DR1

00:00  

Blindt spor (1:6)
Blindt spor (1:6) Politiassistent Catherine Cawood er rystet, da voldtægtsmanden Tommy Lee Royce sættes på fri fod efter otte års fængsel. Catherine mener, at Tommy er skyld i hendes datters død. Hun er overbevist om, at han er en farlig mand, og at det kun er et spørgsmål om tid, før han begår en ny forbrydelse. Samtidig lægger den bitre revisor Kevin en desperat plan, da hans chef ikke vil give ham lønforhøjelse. En plan, hvor Tommy kommer til at spille en brutal hovedrolle.

00:55  

I farezonen (22:61)
I farezonen (22:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

01:45  

Spooks (68)
Spooks (68) Et elitehold i den britiske efterretningstjeneste MI5 tager sig af alle forhold, der truer den nationale sikkerhed. Herunder organiseret kriminalitet, terroraktioner, våbensmugling og handel med ulovlige stoffer. Det er et krævende og livsfarligt job, der kan være svært at kombinere med et velfungerende privatliv.

02:35  

Antikduellen (6:30)
Antikduellen (6:30) To af landets mest erfarne antikhandlere får - mandag til torsdag - hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. Fredag er finaledagen, hvor alle ugens antikviteter og retrofund bliver sat endeligt under hammeren i Auktionshuset Hørsholm. I denne uge dyster Margit Damgaard-Lauritzen fra Damgaard-Lauritzen Antik i Odense mod Ulrik Kemnitz fra Espergærde, som har sin butik på Kemnitz.dk. Antikhandlerne kommer rundt i hele Danmark, og i dag leder de efter skatte i Aalborg og omegn. Sendt første gang 06.05.13

03:05  

Kender du typen? 2012 (1)
Kender du typen? 2012 (1) Kender Du Typen? går i luften med en spritny sæson. Mads Steffensen debuterer som vært på programmet, og livsstilsekspert Christian Grau er den nye dreng i klassen, som skal udfordre den erfarne Anne Glad. I aften besøger holdet en kendt dansker, som rejser meget, elsker hjemlig hygge og spiser otte hele skiver rugbrød til frokost hver dag. Vært: Mads Steffensen Sendt første gang 14.03.12

03:35  

Hammerslag (5)
Hammerslag (5) Hammerslag er i denne uge i det sydsjællandske. Første stop er ved Svinø Strand, lidt uden for Vordingborg. Her skal prisen på et sommerhus med egen strand gættes. Aftenens anden bolig ligger i Næstved, og herefter går turen til Skælskør. Tæt herfra går færgen til Agersø - 15 minutters sejlads fra fastlandet. Hvad mon et hus i idylliske omgivelser koster her? Se Hammerslag og gæt med! Sendt første gang 06.05.14

DR2

00:20  

100-årige bag rattet
100-årige bag rattet Mary, Harry og Searson er blandt de 200 briter, der på trods af deres høje alder stadig kører bil. De er alle fyldt 100 år, og de begyndte dermed at køre bil, mens der endnu ikke var noget, der hed kørekort. Mange mener, at de på grund af deres alder ikke bør køre bil, men ifølge statistikken er de ældre årsag til færre ulykker end deres yngre medbilister. Der er dog sket meget, siden de første gang satte sig bag rattet, og spørgsmålet er, hvordan de selv har det med at være bilist i England i dag.

01:05  

Hugh i Sverige
Hugh i Sverige Hugh starter sin skandinaviske rejse i Sverige. I de sidste år er Storbritannien nærmest gået amok over alt skandinavisk, det være sig drama, møbeldesign, mode og endog mad. Hugh Fearnley-Whittingstall går på opdagelse i Danmark, Norge og Sverige for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at vi er de lykkeligste mennesker på jorden. Sverige har nogle af verdens mest berømte brands fra Ikea til ABBA. Absolut vodka og Volvo. Svenskerne har 16 måneders barselsorlov, og børn går i 'skovskoler' fra treårsalderen for at få et forhold til naturen.

01:55  

60 Minutes
60 Minutes

02:40  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:20  

DR3 Dok: Pigebanderne kommer
DR3 Dok: Pigebanderne kommer Fra overfald til røverier og vold i hjemmet - i Storbritannien er antallet af voldsdomme til unge kvinder steget kraftigt. Men er unge kvinder virkelig blevet mere vrede og hvis ja hvorfor? BBC-reporteren Alys Harte kigger nærmere på den kedelige tendens og møder både kvinder, der har begået vold og deres ofre.

01:15  

Besat af tatoveringer (2:3)
Besat af tatoveringer (2:3) En ud af fire briter har mindst én tatovering. Det er en måde at vise, hvem man er - eller bare - at chokere på. For nogle bliver det en besættelse. Mød 34-årige Mark, der bor hos sin mor. Som 20-årig begyndte han med en lille tatovering. Det blev til to, så tre og til sidst var han fuldkommen dækket, især med billeder af kvinder i alverdens sexuelle situationer. Men han bliver ved at få flere, og hans mor er ved at få nok!

02:05  

Videnskabsmagasinet: Tilbage til fremtiden (2:10)
Videnskabsmagasinet: Tilbage til fremtiden (2:10) I dag lander Marty McFly i fremtiden - som er vores nutid. Så hvor er mit hoverboard? de flyvende biler? og selvsnørende sko? Vi kigger på 80'er klassikeren "Tilbage til Fremtiden 2" og undersøger hvor tæt på virkeligheden, filmen ramte i sin beskrivelse af 2015. Joachim Brandt-Møller er din guide, når vi rejser tilbage til frem... nutiden?

02:35  

Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid
Stress af med DR3 - Mindful spisning af helt måltid Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Per og Uffe guide dig til at spise et helt måltid mad med fokuseret nærvær.

03:05  

Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning
Stress af med DR3 - Åndedræt og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Jakob give dig hjælp mod akut stress, vise dig øvelsen 'nauli', og Uffe vil guide dig til at spise et æble med fokuseret nærvær.

03:35  

Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning
Stress af med DR3 - ASMR og Mindful spisning Det er mental detox-tid. Vi skal ned i fart og slappe helt af. I dette program vil Nora fortælle dig om sine ASMR-favoritter, og Per vil guide dig til at spise chokolade med fokuseret nærvær.

DR K

00:10  

Helmut Schmidt om Helmut Schmidt
Helmut Schmidt om Helmut Schmidt Den tyske politiker Helmut Schmidt (f. 1918) stod som indenrigsminister i spidsen for indsatsen efter de store nordtyske oversvømmelser i 1962, og i starten af 1970'erne for som finansminister at redde Tyskland gennem oliekrisen. Som kansler fra 1974 til 1982 måtte han navigere Tyskland gennem RAF's terror, og han trodsede både fredsbevægelsen og atomkraftmodstanderne og implementerede Nato's omdiskuterede dobbeltbeslutning. 30 år efter sin pensionering er han stadig efterspurgt som økonom og som foredragsholder. Her fortæller Helmut Schmidt selv om sit liv, siddende afslappet ved sit skrivebord og med den cigaret, som intet rygeforbud har kunnet fjerne fra hans hånd.

01:40  

Manden med den gyldne arm
Manden med den gyldne arm Frankie har netop været på heroinafvænning. Nu vender han hjem til sit gamle nabolag, fast besluttet på at lægge sit liv som illegal poker-kortgiver bag sig og starte en karriere som musiker. Men det er lettere sagt end gjort, og snart genoptager Frankie sine gamle uvaner. Frankie Machine: Frank Sinatra. Zosch Machine: Eleanor Parker. Molly: Kim Novak. Instruktion: Otto Preminger.

03:35  

Rejse gennem det 20. århundredes Europa (15:35)
Rejse gennem det 20. århundredes Europa (15:35) "1940 - Marskal Pétains Frankrig" Hollandsk dokumentarserie fra 2007. (In Europe - Travels Through the Twntieth Century) Indtil slutningen af 1970'erne var modstandsbevægelsen mod den tyske besættelse i fransk selvforståelse en massebevægelse. I virkeligheden tilsluttede næsten en tredjedel af landet sig tyskerne under ledelse af marskal Pétain, der i solidaritet med Tyskland straks gjorde de jødiske franskmænd til andenklasses borgere. Pétains højrehånd var markis Fernand de Brinon. Han giftede sig senere med en jødisk kvinde med to børn. Et af disse børn rejser sammen med Geert Mak tilbage til Vichy, en smertefuld rejse gennem den franske kollektive glemsel.

DR Ultra
DR Ramasjang
 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053543