dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 20. marts 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 20. marts 2016

dk4

05:00  

Litteraturens åsteder - New York
dk4s populære serie, Litteraturens Åsteder, giver de kommende uger et spændende indblik i New York som litterær by, fortalt i ord og billeder. De to nye programmer bygger på Anne-Marie Mais tre-binds-værk, Hvor litteraturen finder sted, og er tilrettelagt af Frantz Howitz. Drømmen om Amerika er det første program, hvor vi kommer rundt i byen, oplever H. C. Andersens interesse for den nye verden, får indtryk fra Johannes V. Jensens og Herman Bangs besøg i New York, af Emil Bønnelyckes New York og af Jacob Riis sociale dokumentarisme. Der bliver også lejlighed til at opleve de inspirationer, danske forfattere modtager fra blandt andre Walt Whitman og Hart Crane, der med sit digt -Broen- gjorde Brooklyn Bridge til et amerikansk ikon. Vi runder af med Klaus Rifbjergs skildring af, hvordan New York overvælder ham, da han besøger byen for første gang som 18-årig.

05:35  

Viden om Literacy Live

05:55  

Reklameinfo

06:00  

Claus Larsen-Jensen
Hvad laver et dansk medlem af Europa-parlamentet når han er i parlamentsbygningen i Bruxelles? Det besvarer denne udsendelse ved at følge socialdemokraten Claus Larsen-Jensen over et par arbejdsdage. Andre socialdemokrater giver også deres besyv med. Medvirkende: Claus Larsen-Jensen, Ole Christensen, Christel Schaldemose, medlemmer af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

06:30  

Kultursalon
Karen-Lise Mynster har været elsket af danskerne, lige siden hun spillede den ulykkelige bankassistent i Matador. I dag spiller hun kvinder, der stirrer deres eget liv lige i øjnene: Hvad enten det er moderdyret, der dræber alt omkring sig - eller den svigtede kvinde, der tålmodigt venter på elskeren. Eller kvinden, der bliver spist af sin uhelbredelige Alzheimer. Karen-Lise Mynster er gæst hos Anne Middelboe i denne udgave 'Kultursalon'.

07:00  

Aktuelt kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

07:25  

Grænsekontrol
Hvad er myter, og hvad er virkelighed i grænselandet? Det undersøger formanden for Grænseforeningen, Mette Bock, i fire programmer. I dette program handler det om sproget. I grænselandet tales der en række forskellige sprog, fx dansk, tysk, sønderjysk og plattysk. Men hvad betyder sproget egentlig for os? Har man kun et hovedsprog, et hjertesprog, eller kan man navigere gennem flere sprog og alligevel vide, hvem man er? Der ser Mette Bock og elever fra Duborg Skolen i Flensborg nærmere på.

07:50  

Reklameinfo

08:00  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. I Danmark kan man jage over 30 forskellige fuglearter. Jagtmagasinet prøver denne gang at nedlægge så mange forskellige arter som muligt på en weekend, der bringer fotograf Christian Ravn og reporter Steen Andersen vidt omkring i den danske natur. Steen Andersens anmelderroste jagtbog, "Safari for alvor" inkl. DVD, kan købes i dk4 Butikken. Klik ind på www.dk4.dk/butik.

08:30  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nordnorge. Program ét ud af tre om havfiskeri i Djupvik

Kanal 4

05:05  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Mie er godt klar over, at Rasmus under hendes graviditet har stået for husholdingen, så i dag vil hun overraske ham med en romantisk aften. Anne og Tine skal flytte ind i deres nye lejlighed, men istandsættelsen trækker ud. Og så er dagen for Stine og Mortens bryllup med udendørs vielse endelig kommet, og det hele ser lovende ud - bortset fra vejret...

05:45  

Dog With A Blog
Det er Halloween hos familien James-Jennings, og alle forventer, at Avery har styr på Halloweenfesten. Da Avery hører, at hendes venner, samt den fyr som hun er lun på, skal til fest hos en klassekammerat, vil hun hellere være sammen med vennerne. Stan forsøger at finde et kostume, som kan skjule hans identitet som hund, så han kan konversere med Ellen og Bennett.

06:10  

TV-Shop

07:10  

Kitchen Boss
Buddy laver en middag inspireret af den legendariske Hoboken-borger Frank Sinatra, inkl. retter som muslinge-possillipo, kalv á la Milano og en lækker, sød citron-pasticiotti.

07:35  

TV-Shop

08:35  

Kitchen Boss
Mozzarella er en basisvare i det italienske køkken, og Buddys svigerfar laver det fra bunden. I dag lærer vi at lave det til nogle af Buddys yndlingsretter.

Kanal 5

05:05  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Denne gang i Hverdagens Helte må ambulancebehandleren Jens tage sig af en ung kvinde, som lige har været en tur på hovedet med sin bil. Brandfolkene bliver kaldt ud til ild i et bosted, og paramedicineren Simon må behandle en ung mand, som er blevet slået i hovedet med en baseballkølle.

05:40  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Gennem et halvt år har Kanal 4 fulgt dagligdagen for et brandhold og tre ambulancefolk på Falck-stationen i Gladsaxe. Det er der kommet en række stærke programmer ud af, som søger svaret på, hvem de mennesker er, som dagligt gennem et stærkt kammeratskab og høj faglig viden udfører meget krævende opgaver. I andet afsnit er ambulancemanden Simon ude ved en patient, hvor det bliver nødvendigt at sparke døren ind. Brandholdet bliver kaldt ud til en bilbrand i Tingbjerg, mens ambulanceholdet må klippe taget af en bil for at redde en kvinde.

06:05  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

06:25  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

06:50  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. 'Union' er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

07:10  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. 'Union' er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

07:35  

Janni og Karsten - Kærlighed mod alle od
Dansk reality-serie. Den tidligere oddset-babe, 44-årige Janni Mathorne Christensen, ryddede alle forsider, da hun i 2010 blev anholdt og varetægtsfængslet for at have snydt en ældre alkoholisk rigmand for 1,5 millioner kroner. Nu er hun blevet kæreste med den 25 år ældre respekterede forretningsmand og milliardær Karsten Ree, nok mest kendt som tidligere ejer af Den Blå Avis. Parret får en turbulent start på deres forhold, da Janni idømmes 1 år og 3 måneders fængsel i landsretten. Alligevel vælger parret at flytte sammen i Karstens 70 millioner kroner dyre palæ på Strandvejen. Nye udfordringer kommer dog hurtigt til, for Karstens gamle ven er tilsyneladende ikke glad for at se det umage par sammen og vil gøre alt for at sætte en stopper for deres forhold. Også selvom det kræver, at der tages mere drastiske midler i brug.

08:25  

TV-Shop

08:40  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Døve-programmet på UMKC bliver truet, da Bays meget private affære pludselig bliver offentlig, hvilket fører til en efterforskning på universitetet. Emmett er ude af sig selv, da Bay fortæller ham, hvad der skete under festen på kollegiet.

 
dk4

09:00  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! I det nyeste program kigger vi på spillene - The Witness til PS4 - Assassins Creed Chronicles: Russia til PS4 - XCOM 2 til PC - Sébastien Loeb Rally Evo til PS4 - Hitman Beta til PS4 (preview)

09:30  

Hvordan?

09:40  

Mik Schacks Public Service

10:30  

På tur til: Toscana
I dette afsnit af På tur til, tager vi på vinrejse til Italien, nærmere betegnet regionen Toscana, hvor vi skal besøge nogen af de mange spændende vingårde, der findes i området, og smage de berømte Brunello og Chianti vine. Turen foregår med bus fra Riis Rejser, så vi behøver heldigvis ikke tænke over, om der måske kommer et glas eller to for meget indenbords. Det er blot en af de mange fordele ved at have egen chauffør med, og den gode plads i bussens bagagerum betyder også, at der er masser af plads til indkøb af de velsmagende vine. Udover de mange vingårde tager bussen os også forbi mange af regionens historiske byer, som Montepulciano og San Gimignano, ligesom vi kommer igennem den smukke toscanske natur.

11:05  

Reklameinfo

11:10  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Første program handler om IT Factory-sagen, og -Selskabsadvokaten- har besøg af entertaineren Finn Nørbygaard og professor Kim Klarskov Jeppesen, CBS. Finn Nørbygaard, der ejede cirka 17 % af IT Factory, giver i et meget åbenhjertigt interview et hidtil uset indblik i, hvordan han, ved et tilfælde, blev medejer af IT Factory, hans selvrefleksion over hvad han selv kunne have gjort anderledes, den svære tid, der kom, når man er blevet snydt og har tabt noget, alle troede var 437 mio. værd, samt hvad han har lært af sagen. Sammen med professor Kim Klarskov Jeppesen får seerne et unikt indblik i hvad IT Factory egentlig var, hvori svindlen bestod, hvad en leasingkarrusel egentlig er, og hvad -samfundet- har lært af sagen.

11:40  

EU på virksomhedsbesøg
Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, mødes med Svend Brodersen, ejer af Gram Slot. Jørn er nysgerrig på, hvordan Danmarks største økologiske landbrug drives og trives i EU. Jørn Dohrmann håber, at besøget hos Svend Brodersen, Gram Slot, vil berige begge parter med indsigt i hinandens virke. Medvirkende: Gæst, Jørn Dohrmann , Svend Brodersen

Kanal 4

09:00  

TV-Shop

10:05  

City of Angels
Amerikansk-tysk romantisk drama fra 1998. Englen Seth svæver rundt over Los Angeles. For det meste går hans hverdag med at lytte til menneskenes tanker, observere deres dagligdag, for derefter at guide dem hinsides, når den dag oprinder. Selv om Seth og hans engle-kollegaer hjælper og trøster menneskene, så er de usynlige for dem. En dag ser Seth hjertekirurgen Maggie på et hospital, hvor hun forsøger at redde livet på en patient, som Seth var sat til at passe på. Maggie bliver meget berørt, da hun ikke kan redde patienten, og hendes følelser smitter af på den ellers så reserverede Seth. Pludselig opdager han en følelse, han ikke tidligere har kendt til: Kærlighed. Han falder ganske enkelt for Maggie, og han beslutter sig for at gøre sig synlig for hende for at kunne kommunikere med hende. Men Maggie er allerede forlovet med Jordan, og Seth skal også gøre op med sig selv, om han vil give slip på sit overjordiske liv og blive en dødelig på jorden.

Kanal 5

09:25  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Et voldsomt uvejr raser, og alle må forblive indendørs. Kathryns mor kommer på besøg og har nogle overraskende nyheder. Bay indser, at Emmett forsøger at undgå at tale om efterforskningen. Daphne møder Nacho på cafeen, og han forsøger at afpresse hende.

10:10  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Alison, Aria, Emily, Hanna og Spencer forsøger at få det bedste ud af situationen ved at afholde deres eget afdansningsbal i Spencers lade.

11:05  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Hook beder Emma om at gå på en date med hende og forhandler med Gold om at få begge sine hænder tilbage, så han kan holde om Emma med begge hænder.

dk4

12:10  

Reklameinfo

12:20  

Forskningsmagasinet

12:30  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

13:00  

Spørg Direkte
Spørg Direkte er dit program, hvor du -sidder i værtsstolen- i 45 minutter og stiller spørgsmålene til dagens gæst. Stil dit spørgsmål Facebook (facebook.com/sporgdirekte, på Twitter (@spoergdirekte), e-mail (spoergdirekte@dk4. dk) eller ring ind på 70 21 19 00. -Spørg direkte- er denne gang gæstet af journalist og forfatter Karen Thisted.

13:45  

Reklameinfo

13:55  

TimeOut
Hvad vil det sige at løbe trailløb? Hvordan kommer man ud af en polokajak? Kan alle være med i en crossfit WOD? Og er Kung Fu virkelig som i filmene? Op og ned ad stejle bakker, over træstammer og gennem mudder. Det lyder måske ikke som de ideelle løbeforhold, men det er netop essensen af, hvad det vil sige at løbe trailløb. I dette program er TimeOut taget til Risskov i Aarhus, hvor dk4s Trine Fuglholt Thomsen skal undersøge og afprøve, hvad det vil sige at løbe trail. Den erfarne trailløber og grundlægger af RunningWild og RunningNow, Rune Darling, lærer fra sig af gode fifs til teknik og udstyr, ligesom han inspirerer til, at du selv kan tage ud og udforske dit lokalområdes trailpotentiale.

14:20  

Aktuelt Kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

14:40  

Reklameinfo

14:50  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

Kanal 4

12:15  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Hans bor alene på et nedlagt landbrug, som han har proppet med alverdens ting fra sit lange liv som kræmmer. Der er så mange ting, at hans familie sjældent besøger ham: Der er ganske enkelt ikke plads. Han elsker sine ting, men hans børn er bekymrede: Tænk hvis han falder over noget og ligger der, hjælpeløs? Nu håber de, at deres far vil tage imod hjælpen fra psykolog og flyttefolk, så han kan skille sig af med bunkerne, der forhindrer ham i at samle familien omkring sig. Se med om det lykkes.

13:10  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie Zangenberg har inviteret musicalstjerne Julie Steincke som gæst til sit madselskab, hvor de tilbereder en række italienske lækkerier. Mens de hygger om maden er der tid til at snakke om Julies Steinckes svære skolestart i England, hvor lærerne måtte slå eleverne, og om hendes rejse fra at føle sig som en fiasko til at ende på den rette hylde som en af Danmarks mest anerkendte musicalstjerner.

14:10  

Baronessen og mig
Dansk reportageserie. Caroline Fleming skal i aften møde 29-årige Jeanette fra Frederiksund. Hun har været single siden kæresten var hende utro for små tre år siden. Efterfølgende har Jeanette haft svært ved at være alene, hun går ikke på rigtige dates, og hun klæder sig næsten kun i sort. Det vil Caroline lave om på. Hun vil have Jeanette til at finde ro i sit eget selskab, klæde sig mere farverigt og genfinde troen på kærligheden.

Kanal 5

12:10  

Bingoboxen
I BingoBoxen kan du spille med hjemme fra sofaen, når vi trækker tallene direkte på tv. I Ekstraspillet har vi en seer direkte igennem på telefonen, som kan vinde pengepræmier på over 100.000 kroner. Værter: Anna Holte og Stina Jakobsen.

12:20  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Efter en spilleaften sidder Jackie tilbage med følelsen af ikke helt at vide hvor hun står i forhold til sit venskab med Debbie.

12:50  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Larry beslutter sig for at kombinere sine to favorithøjtider: Halloween og Chanukah til en og samme 'Challoweenukkah'. Men da ingen dukker op til festlighederne, beslutter han sig for at dele slik ud på den loakle legeplads.

13:15  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Agent Phil Coulson samler en lille og nøje udvalgt gruppe agenter fra den verdensomspændende organisation S.H.I.E.L.D. Sammen efterforsker de det nye og ukendte rundt omkring på kloden, og beskytter den almindelige fra det ekstraordinære. Coulsons team består af agent Grant Ward, som er trænet i kamp og spionage; agent Melina May, pilot og militærkampsekspert; agent Leo Fitz, strålende ingeniør, og aAgent Jemma Simmons, en genial bio-kemiker. Med på rejsen er den nyankommne rekrut og hacker, Skye.

14:05  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver og Quentin prøver at overbevise Sara om at blive i Starling City.

dk4

16:00  

Søndags Bingo
En time med 6 spil og musikalske gæster. Ark med 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Spørg direkte
Spørg Direkte er dit program, hvor du -sidder i værtsstolen- i 45 minutter og stiller spørgsmålene til dagens gæst. Stil dit spørgsmål Facebook (facebook.com/sporgdirekte, på Twitter (@spoergdirekte), e-mail (spoergdirekte@dk4. dk) eller ring ind på 70 21 19 00. -Spørg direkte- er denne gang gæstet af Ole Stephensen

17:45  

Reklameinfo

Kanal 4

15:05  

Silas - Mig, min mand og min kone
Dansk reportageserie. FremtidenFamilien bruger tiden på at finde sig selv og blive en familie igen. Louise skal lære at leve med at give Maggie fra sig halvdelene af tiden, og tankerne om et nyt barn er langt væk, fordi hun synes, at deleordningen er svær at leve med. Drengene tager til Tyrkiet for at få en status på deres kommende lejlighed. Silas er stadigvæk vild med ideen om at få endnu et regnbuebarn, hvorimod Johannes, ligesom Louise, ikke helt har det på samme måde. Hvad fremtiden skal bringe, og om familien skal have flere børn, vil tiden vise. Nu vil Silas, Johannes og Louise koncentrere sig om hinanden og ikke mindst om Maggie.

16:05  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra '10 tommelfingre'.

17:05  

Hørt i Hollywood: Tv's sjoveste mænd
Nedtællingen er begyndt: Mød 25 hylemorsomme mænd - de sjoveste hankøn på tv.

Kanal 5

15:10  

Den magiske legetøjsbutik
Amerikansk familiefilm fra 2007. Molly arbejder i verdens vildeste legetøjsbutik. For både butik og alt legetøjet er nemlig levende. Da den magiske butiks ejer dør, efterlader han hele herligheden til Molly, der hurtigt får sit hyr med at holde styr på det hele.

17:00  

De beskidte helte II
Dansk dokumentarserie. I dette afsnit af De Beskidte Helte bliver sanitøren Allan sendt i kirke - ikke et sted Allan normalt plejer at komme, men når der er vandskade må han træde til. Casper og Marc rykker ud til en brand hvor skaderne er så store, at oprydningsarbejdet ender med at tage hele natten, ikke mindst fordi et helt køkken skal rengøres, et tag skal afdækkes og der skal findes et nyt hjem til en kat. Et andet sted har den kække spuleoperatør Ib fået sin sag for langt nede under jorden i Københavns kloakker, en ikke ufarlig opgave når man arbejder i kloakvand til knæene og rotterne står på lur. Skadedyrsbekæmperen Kim Finito, er på sin største sag nogensinde. Et stort antal kakerlakker har angrebet et hjem og det er svært at komme de mange kriblende skadedyr til livs.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
-_Musikalsk rejse-_ fører os denne gang til nationalparken Bad Kleinkirchheim i Kärnten. Stedet er kendt som ski-område, men også berømt som kurbad og luftkursted. Ifølge sagnet satte de første kurgæster, allerede i det 11. århundrede, pris på Bad Kleinkirchheim som rekreationsområde, og i det 17. århundrede besøgte de første kurgæster stedet. Om sommeren finder man her de bedste betingelser for vandring, Nordic Walking, mountainbiking, ridning, tennis og løb. Men vi skal også til termal-badelandet, Bad Waltersdorf i Steiermark, der er Østrigs yngste kursted og i 2009 blev kåret som Europas bedste thermal-bad. De musikalske gæster er Die Zellberg Buam, Die Feldberger, Liane, Vincent & Fernando og die Paldauer med Geraldine Olivier.

18:30  

Seniormagasinet
Herning Kommune har i 2015 afprøvet et forsøg med en elektronisk opdateret livshistorie for udvalgte personer på plejecentre. Tanken bag er at få den enkelte beboer til at fortælle om sit liv i billeder, film, musik og egne historier, også om sine egne væremåder i hverdagen. Dels skal det hjælpe plejepersonalet til hurtigt at kunne få et overblik over borgerens adfærd og mønstre, dels til at hjælpe den enkelte borger med at styrke hukommelsen, når der kommer besøg, eller for egen fornøjelses skyld. Studier har vist at fortidens minder via billeder, musik og ord er med til at skubbe eventuel demens længere ud i tiden. Nu skal projektet rulles ud over hele landet, og i et samarbejde med Danske Seniorers 600 landsdækkende datastuer, har et it-firma nu indledt undervisningen målrettet til de mange 60+'ere, der allerede nu vil i gang med den nye tidsalder til egen digital livshistorie. Medvirkende: Partner Per Egebjerg, Min Livshistorie og næstformand for Danske Seniorer, Arne Rolighed.

19:00  

Mik Schacks Public Service
I Albertslund ligger boligafdelingen -Alberts Have- med helt nye almene boliger. Her bor folketingsmedlem Mattias Tesfaye fra Socialdemokraterne. Men hvorfor bor han til leje i en såkaldt almen bolig, og hvorfor bor så få folketingsmedlemmer i almene boliger, når det for en stor del af befolkningen er den foretrukne boligform? Det vil Mik Schack meget gerne vide, når han er på besøg hos Tesfay. Men der er også noget med et snelaug og andre opgaver, som beboerne selv tager sig af. Hvad det er for noget, og hvordan århusianeren og murersvenden Mattias Tesfaye er endt i Albertslund, i Folketinget og hos Socialdemokraterne - det får vi også vide, mens Schack og Tesfaye tager det helt nye køkken i brug.

19:50  

Forår i Boserup Skov

20:00  

Jagtmagasinet
I denne udgave af Jagtmagasinet skal vi med en gruppe helt nye jægere på jagt i statsskoven, vi skal på ny jagt med en enkelt jæger, der blot har gjort det et par gange tidligere - og så skal vi møde en jæger, der synes han er heldig, skønt jagten nær havde kostet ham om ikke livet så i hvert fald førligheden.

20:30  

Søstrene Bisp
Pia Olsen Dyhr er formand for Socialistisk Folkeparti, tidligere handelsminister og tidligere transportminister. Men det er ikke det, Marianne Christiansen og Pia Olsen Dyhr taler om i denne udgave af -Søstrene Bisp- - de taler om sang. Det kan lyde mærkeligt, når man har en fremtrædende politiker på tomandshånd. Men sang er umådelig menneskeligt -" en unødvendig, men åbenbart alligevel nødvendig måde at udtrykke sig på. Hvad betyder det at synge og synge sammen, fælles og i kor? Og betyder det noget for vores samfund? Hvad betyder og har det betydet personligt for Pia Olsen Dyhr? Kan man se på samfundet som stemmer, der skal finde en klang sammen? Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Pia Olsen Dyhr har valgt første vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 241, Tag det sorte kors fra graven: Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! V

Kanal 4

18:00  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Venner'.

19:00  

Hørt i Hollywood: Når nr. 2 film er beds
Det er sjældent, at en 'toer' eller 'treer' er ligeså god som den første film. Kvalitet og indhold daler, når originalen får en efterfølger, lyder tesen. Men engang imellem sker det, at efterfølgerne er bedre end etteren. Tænk bare på 'The Godfather, Part II', 'Ringenes Herre: Kongen vender tilbage' eller 'Aliens'.

20:00  

National Treasure
Amerikansk eventyrfilm fra 2004. Den handlekraftige arkæolog og eventyrer Ben Gates opdager, at den amerikanske uafhængighedserklæring skjuler et indviklet skattekort over tempelriddernes sagnomspundne skat. Sammen med sin ven, computergeniet Riley Poole, skal Ben stjæle USAs mest velbevogtede dokument, bryde koden, overliste FBI og ikke mindst undgå at blive dræbt af en hensynsløs forbryder.

Kanal 5

18:00  

Stationen
Dansk reportageserie. Erik og Laura efterforsker en sag, hvor en ung kvinde er blevet udsat for en grov voldtægt. Hun har hukommelsestab og har svært ved at hjælpe dem med detaljer. Lidt kan hun dog huske, og Erik og Laura starter deres efterforskning i det kristne miljø. En kvinde kommer ind på Stationen og vil gerne have politiet til at tage en snak med hendes mand. Han har en tendens til at blive voldelig overfor hende. Mads og Thomas tager ud og snakker med manden, der erkender, at han har store problemer i øjeblikket. Han vil gerne indlægges på psykiatrisk hospital. Dagen efter ringer de fra hospitalet med dårlige nyheder. Et helt gymnasium skal evakueres, da der indløber en bombetrussel. Julie og Amir er med til evakueringen, og den efterfølgende undersøgelse af hvem der stod bag bombetruslen. Mads og Thomas modtager en anmeldelse om en bilist, der kører meget slingrende og der er mistanke om spritkørsel. Inden politiet får taget affære stopper bilisten selv " midt på togskinnern

19:00  

Hælerjagt
Krimidokumentar. Med godt 36.000 indbrud om året i Danmark er danskerne det mest indbrudsplagede folk i Europa. Og der er nok at komme efter i vores hjem. Dyr elektronik, designermøbler, smykker m.v. Men hvem er det, der aftager tyvegodset? Hvem er hælerne? Det har Sverre Quist sat sig for at finde ud af. Derfor sætter han bl.a. et dyrt designermøbel til salg på Den Blå Avis - til en mistænkeligt lav pris. Den er der rift om! En kriminel, som kender hælermarkedet, påstår, at de fleste danskere er parat til at købe stjålne varer - når bare prisen er god. Men markedet er ikke kun i Danmark. Østeuropæiske bander sørger for, at masser af tyvegods havner østpå. Derfor rejser Sverre Quist til Kaunas i Litauen for at opspore danske hælervarer på et stort genbrugsmarked.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Peter fra Nordsjællands Politi stopper en bil, der kører alt for hurtigt, og det viser sig, at føreren ikke har kørekort, og at han har stjålet bilen fra sin far. Det kommer han til at fortryde. Jørgen får øje på et barn, som ikke er spændt fast i en autostol, men moderen bliver meget forarget over, at han vil blande sig i det. I Midt- og Vestsjælland kommer Henrik til et færdselsuheld på Køgebugtmotorvejen, hvor ambulancer og redningsmandskab arbejder med de sårede.

dk4

21:00  

Koncert med André Rieu
Så har dk4 fornøjelsen af at præsentere dig for den hollandske violinist, André Rieu, og hans storslåede koncert -Ich tanze mit dir in den himmel hinein-. Andre Rieu imponerer og fascinerer sit publikum uanset hvor han optræder, og glæd dig i denne koncert til et imponerende show med masser af overraskelser.

22:35  

Dit dk4

22:50  

Dansk-tysk med Matlok
Siegfried Matlok er i denne udgave af -Dansk -" tysk med Matlok- taget til et historisk sted i Sønderjylland, nemlig til Schackenborg Slot i nærheden af Tønder.

22:55  

EU-skeptikerne med Heinrich August Winkl
Quo vadis, Europa? Hvor går du hen? Dette spørgsmål stiller Siegfried Matlok, på baggrund af en stigende skepticisme i mange EU-lande, i programmet til en af Tysklands mest betydningsfulde historikere, nemlig professor Heinrich August Winkler. Med Winkler vil Siegfried Matlok diskutere de voldsomme forandringer, som registreres i den tysk-europæiske undergrund. Især også spørgsmålet om det måske er Tyskland og kansler Merkels -_Übermacht-_ eller dominans, som i øjeblikket skaber en voksende modstand i mange af EUs medlemslande både på højre- og venstrefløjen, vil Matlok tage fat på. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

23:30  

Jagtmagasinet
I denne udgave af Jagtmagasinet forsøger vi at finde frem til, hvem der har magten i den danske jagt, og det gør vi ved at opsøge jagtens magtfulde personer på landets største jagtmesse. Her møder vi redaktører med indsigt og analyser, her lytter vi til vi forskere som leverer magtens grundlag og vi interviewer naturligvis også de organisatoriske frontfigurer.

Kanal 4

22:35  

Hørt i Hollywood: Sex på tv
Overalt på tv klæder folk sig af. I serier som Beverly Hills og Desperate Housewives over klassikeren Sex and The City er bar hud in og tildækkethed yt. Tv har været leveringsdygtig i syndige scener i årevis og i denne dokumentar tager vi et blik på nogle af de mest sexede øjeblikke gennem tiden. Fra fortidens grænseoverskridende kig til bare ankler over de nærmest nøgne i nutidens tv-lineup. Programmets vært er Brenda Strong fra Desperate Housewifes.

23:30  

Hørt i Hollywood: Når nr. 2 film er beds
Det er sjældent, at en 'toer' eller 'treer' er ligeså god som den første film. Kvalitet og indhold daler, når originalen får en efterfølger, lyder tesen. Men engang imellem sker det, at efterfølgerne er bedre end etteren. Tænk bare på 'The Godfather, Part II', 'Ringenes Herre: Kongen vender tilbage' eller 'Aliens'.

Kanal 5

21:00  

5. halvleg
Dansk underholdning. Den kontroversielle fodboldangriber Nicki Bille er tilbage sammen med "Rytteriets" Rasmus Botoft. Botoft har taget sit hjemmelavede lerlandshold med, og holdene skal gætte, hvem der er hvem. De får kyndig hjælp af Signe Lindkvist og Nikolaj Stokholm. Alle mand skal på gulvet for at smadre vinduer i street soccer, og så får Skibby og Stokholm fornøjelsen af at boltre sig i vandet i en ny synkronsvømningsduel. Nicki Bille og Botoft battler i Superspurten om, hvem der er hurtigst, og vi finder ud af, om Bille kan slå sin egen rekord fra første sæson? I den store finale får Botoft og Lindkvist afprøvet lårmusklerne, når de springer i sadlen som jockeys på den galopperende hest.

22:00  

Tag pengene og løb
Dansk underholdning. Gamemaster Ibi Makienok styrer slagets gang, når kæresteparret Yannich Saxo Larsen, 22 år, og Breki Reynisson, 19 år, kæmper om 100.000 danske kroner. Det cool kærestepar fra Kastrup har kun én time til at gemme kufferten med de 100.000 kroner, før et hold af topprofessionelle efterforskere tilbageholder dem og sætter dem i isolation. De næste 30 timer skal Yannich og Breki nu gøre alt for at holde på deres hemmelighed gennem en strøm af skrappe forhør, så pengene ikke bliver fundet og går tabt. Spørgsmålet er bare, om de ellers så kølige drenge kan holde hovedet koldt, eller om panikken breder sig som timerne går og ender med en afsløring?

23:00  

The Flash
Amerikansk dramaserie. Cisco arbejder med Harry for at stabilisere hans superkræfter og får et syn hvor Eobard Thawne slår Dr. McGee ihjel.

23:55  

Arrow
Amerikansk dramaserie. En ny superskurk, kendt under navnet Murmur fordi hans læber er blevet syet sammen, begynder at terrorisere Starling City. Laurel og Nyssa finder sammen, idet de begge har vanskelige forhold til deres fædre. Thea er tvunget til at komme overens med sin far, efter at Oliver bringer Malcolm i sikkerhed, så han kan genvinde sine kræfter. Politichef Lance finder ud af, at Arrow har kendt til sandheden om mordet på Sara.

dk4

00:00  

Reklameinfo

00:10  

Sommersang i Mariehaven 2014
I Mariehaven i Ansager skinner solen også på regnvejrsdage, og denne uges udgave af Sommersang i Mariehaven byder på en herlig blanding af sol, sommerregn og en masse god musik. Ingenting i verden kan som musik holde humøret højt og slet ikke hos Helge Engelbrecht og Co. i Mariehaven, hvor også de mange gæster tager fornemt imod Jette Torp, der danser solen på plads med sangen -Dancing In The Street-. Visesanger, troubadour, entertainer med mere, Peter Vesth har selskab af harmonikaspilleren Kristian Rusbjerg og violinisten Vera Panitch, og publikum er som altid begejstrede. Frank Lauridsen, legendarisk rock- og soulsanger fra musikmiljøet i Danmark i 60´erne, debuterer i Mariehaven med eget materiale som også duoen Flensborg og Venndt, der introducerer mobilvalsen i form af -The Cellphone Waltz-. Programmet byder også på Casper Hundebøl fra Neighbours & Friends, som ved pianoet giver sin helt egen udgave af -Walking In Memphis-. Medvirkende: Jette Torp, Peter Vesth, Frank Laurid

01:10  

Q møder

02:00  

Øhrgaard med Maria Sommer
I Dahlem i det vestlige Berlin bor Maria Sommer i en villa, der også rummer Gustav Kiepenheuer Bühnenvertrieb, der er et af Tysklands mest berømte og velanskrevne teaterforlag. Fru Dr. Maria Sommer har stået i spidsen for teaterforlaget siden 1950, og i dag er hun 94 år, men stadig aktiv på forlaget hver eneste dag, som hun har været det i samfulde 65 år. Doktortitlen skyldes, at Maria Sommer i 1945 blev Ph.d. som en af de aller sidste, inden krigen var slut. Emnet for afhandlingen var berlinsk teatercensur i det 19. århundrede -" et noget pikant emne på daværende tidspunkt. Hvis nogen kan kaldes et tidsvidne, er det Dr. Maria Sommer. Hun har mødt og forhandlet med de kulturofficerer fra USA, Storbritannien, Frankrig og Sovjetunionen, som andre kun læser om i historiebøgerne. Men hun har også opdaget og præsenteret nogle af de største tyske og europæiske dramatikere, og senere har forlaget også erhvervet sig rettighederne til film og tv-serier som -Bliktrommen- og -Berlin Alexanderp

02:35  

Heltetræning
På Helteskolen udfolder børn og unge sig i fysiske øvelser og lege. Aktiviteterne skal gøre dem livstrygge og danne dem, så de lærer at tro på sig selv.

02:50  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" på dk4 sætter vi fokus på advokaters arbejde med en række typiske juridiske problemstillinger i danske virksomheder. Programmerne skærer ind til benet og sætter i et enkelt og forståeligt sprog erhvervsjura på dagsordenen. De juridiske udfordringer i virksomhederne er mange og ofte komplicerede og de har ofte stor betydning for medarbejdere og samarbejdspartnere. En juridisk spidsfindighed på et glanspoleret kontorbord kan derfor godt få store konsekvenser for folkene ude på gulvet i de enkelte virksomheder. dk4 har søndag premiere på en tv-serie der i klare ord og eksempler afdækker nogle af de forhold som knytter sig til de danske virksomheders juridiske genvordigheder og den betydning de har for de ansatte. Det er advokat Troels Wenzel Østergaard fra Selskabsadvokaterne som er vært på serien, der omfatter ni programmer under titlen -Selskabsadvokaten-. Troels Wenzel Østergaard tager os med bag kulissen i dansk erhvervsliv og giver os et unikt in

03:10  

Viden om literacy

03:45  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

04:00  

Sy-værkstedet

04:30  

Det handler om følelser
Hver fjerde dansker føler sig ofte ensom. Og hver 14. dansker siger, at han eller hun slet ingen nære venner har eller kun har én. Dem, som bliver hårdest ramt af ensomhed, det er de unge. 40 % af de 18-25-årige føler sig i større eller mindre grad ensomme. Men hvorfor er der så mange mennesker, der er ensomme, og især unge, som har både Facebook og fritid til at skabe sig relationer? Og hvad gør det egentlig ved et menneske at være ensom? Det ser Michele Lauritsen med gæster nærmere på i denne udgave af -_Det handler om følelser-. Læs eventuelt mere på www.ventilen.dk

Kanal 4

00:25  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Venner'.

01:25  

Missing
Amerikansk actionserie. I et sidste desperat forsøg på at redde sin søn må Becca konfrontere sine indre dæmoner. Becca må gribe til tortur for at få Violet til at afsløre, hvor Martin har planer om at gennemføre sin plutonium-handel.

02:25  

Scandal
Amerikansk dramaserie. En paranoid regeringsansat smider en bombe hos Pope og Associates. Quinns fortid skaber spænding på kontoret. Cyrus forsøger at holde en ulykkelig forelsket præsident i ro, men så dukker en af Olivias ekskærester op.

03:15  

Scandal
Amerikansk dramaserie. En studerende forsvinder og hendes ulykkelige forældre kommer til Pop og Associates efter hjælp. Imens undersøger David sagen om Cytron og får hjælp fra uventet side. Fitz er under pres og Mellie er endnu en gang politisk overbevisende.

04:00  

De unge mødre special: Kampen for at bli
Med ordet 'uegnet' kørende rundt i bevidstheden kan den unge mor Natascha Linea lægge sin fire dage gamle datter, Lia, i hænderne på en ukendt plejefamilie med tårnene trillende ned ad kinderne. Kanal 4 går bag om den gribende historie om tvangsfjernelsen af Natascha Linea og Bents datter, Lia, og deres fælles kamp for at få hende hjem igen.

04:50  

Vesterbro
Dansk reportageserie. For Anne og Tine er den store dag endelig kommet, hvor de sammen med børnene kan flytte ind i deres store nye - og næsten færdigrenoverede - lejlighed på Vesterbrogade. Lotte og Jonas leder derimod stadig efter en større bolig til familien, og er nu gået så langt, at de har valgt at se på et hus uden for Vesterbro. Og så er aftenen kommet for Stine og Mortens bryllup. Morten har omhyggeligt forberedt den store tale til bruden, men han er bange for, at han får svært ved at styre nervere...

Kanal 5

00:55  

Spartan
Amerikansk-tysk thriller fra 2004. Robert Scott er en benhård officer, der arbejder for en tophemmelig afdeling, der hører under regeringen. Sammen med den yngre Curtis, bliver han nu sat til at efterforske kidnapningen af Laura Newton, en højtstående embedsmands datter. Men da det er en temmelig ømtålelig situation, skal de samarbejde med både præsidentens rådgivere, Secret Service, FBI og CIA. Ved en tilfældighed opdager de en hvid slavering, der kan have tilknytning til sagen. Og det der burde have været en gængs kidnapningssag, viser sig at være langt mere kompliceret og farlig.

03:00  

Motive
Amerikansk krimiserie. En kontroversiel præst findes myrdet, blødt til døde. Flynn og Vega finder pludselig sig selv blandet ind i en sag, hvor selv den mest fromme er i stand til at begå mord.

03:50  

Krimi5
Antallet af hjemmerøverier er steget drastisk i de senere år. KRIMI5 har møde nogle danskere, der har ønsket selv at gribe til våben mod hjemmerøverne. KRIMI5 har været på Falster og mødt en mand, der tog sagen i egen hånd. Han vågnede midt om nattet og skød efter hjemmerøverne med sit jagtgevær. En af tyvene er også med i programmet. Han fortæller, hvordan det er at blive ramt bagfra med 30 hagl og leve med dem i hovedet og kroppen.Også vold mellem unge kærestepar er vokset de seneste år. Næsten hver 10. unge kvinde lægger krop til fysisk eller seksuel vold i forbindelse med kærligheden. Motivet er ofte jalousi og I nogle tilfælde ender jalousien med det værst tænkelige, nemlig drab.KRIMI5 har mødt de pårørende til et tidligere ungt kærestepar i et forsøg på at forstå, hvordan kærlighed kan udvikle sig til drab. Vi taler med moren og veninden til Cecilie Næblerød, der blev myrdet af ekskæresten David til en gymnasiefest i Ålborg. Desuden taler vi med Davids veninde, en psykolog og pol

04:40  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Denne gang i Hverdagens Helte må ambulancebehandleren Jens tage sig af en ung kvinde, som lige har været en tur på hovedet med sin bil. Brandfolkene bliver kaldt ud til ild i et bosted, og paramedicineren Simon må behandle en ung mand, som er blevet slået i hovedet med en baseballkølle.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070707