dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 15. marts 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 15. marts 2016

dk4

05:00  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

05:35  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 1 af 2, sætter lektor Rikke Lund fokus på, om sociale relationer kan medvirke til at skabe en sund alderdom. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

06:10  

Mik Schacks Public Service
-Er der en læge til stede? Er der nogen mindrebemidlede-, spørger Mik Schack, mens han cykler rundt i Brumleby i København. Og hvorfor spørger han så om det, når han befinder sig i et af Københavns aller mest attraktive og originale boligområder på Østerbro i hovedstaden? Forklaringen følger, når Mik Schack først møder Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligernes Landsforening -" også kaldet Danmarks Almene Boliger -" og senere sammen med en af Brumlebys beboere, Erik Asmussen, tilbereder såkaldt -svansemad- -" en betegnelse, der vist også kræver en forklaring.

07:00  

Det handler om følelser
Forelsker man sig stadig, og har man stadig lyst til sex i alderdommen? I givet fald, hvordan lever man så de følelser ud? Hvad skal man gøre for at få en kæreste? Hvordan kan seksualiteten blive ved at have en plads i livet -" livet ud? Litteratur om emnet er fx: "Vi mødes ikke tilfældigt"-" praktisk håndbog om dating på nettet af Maria Marcus. "En kærlighedsroman -" Historien om Lili-og-Jimi" -" om kærligheden mellem en ældre kvinde og en ung mand skrevet af Maria Marcus. Medvirkende i programmet er: Maria Marcus, psykoterapeut MPF, aut. sexolog, forfatter, mag. art. Helle Ryslinge, filminstruktør -" instruerede filmen "Carlo & Ester" i 1994 -" en lovestory om to gamle mennesker, der forelsker sig i hinanden med alt, hvad det indebærer af seksualitet, lidenskab, jalousi og glæde.

07:30  

LOOKS m. Sidsel Marie Bøg
Contouring er et fantastisk redskab til at forme ansigtet, men ikke alle behersker den fine skulpterings-teknik. Det handler om at lægge skyggerne rigtigt i forhold til knoglestrukturen, bruge flere forskellige pensler og så ellers blende, blende, blende. Du får også fif til at lægge highlight de helt rigtige steder, så ansigtet får et let løft.

07:50  

Kostråd om

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget til Mallorca i den nordvestlige del af Middelhavet. Her er livet smukt, varmt intenst og for tilrejsende turister også ganske afslappende -" hvis man da ikke går på jagt ude i de genstridige bjerge. På Mallorca kan familieferien og jagten på den sjældne balear buk kombineres -" og det gør vi så-¦ Medvirkende: Antonio Teruel - Owner IberHunting, Line Kyhn - ledsager, Jose Mejias Gusano - jagtguide, Gabriel Canaves Capllonch - jagtguide, Francisco Santacreu Ferrer - chefjagtguide, Steen Andersen - HuntersMagazine.

08:40  

Fiskemagasinet
Mads Hussing er i denne udgave af Fiskemagasinet taget på aborrefiskeri i St. Vejle å, der ligger ved Ishøj. Åen har noget af verdens bedste aborrefiskeri, og der er både mulighed for mange og store aborrer. Med i programmet er Henrik Carl, der er fiskeekspert og ansat ved Zoologisk Museum og Fiskeatlas, der holder øje med samtlige fiskearter i Danmark. Han vil fortælle om det gode fiskeri, om grejet, og der bliver også talt om tyvfiskeri, bestandspleje og skarv. Dette er det andet program af to om aborrefiskeri i St. Vejle å.

Kanal 4

05:00  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Pernille har på grund af sin skilsmisse i lang tid været ked af det. Men i dag tager hun et stort skridt for at komme videre i sit liv. Anne og Tine har købt en ny stor lejlighed på Vesterbrogade, og selvom lejligheden endnu ikke er klar, så skal de nu flytte ud af deres gamle lejlighed. Og Mie, der er gravid, skal sammen Rasmus på hospitalet for at få tjekket, om alt nu er i orden...

05:30  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Mie er godt klar over, at Rasmus under hendes graviditet har stået for husholdingen, så i dag vil hun overraske ham med en romantisk aften. Anne og Tine skal flytte ind i deres nye lejlighed, men istandsættelsen trækker ud. Og så er dagen for Stine og Mortens bryllup med udendørs vielse endelig kommet, og det hele ser lovende ud - bortset fra vejret...

05:55  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Rebecca afslører en betydningsfuld hemmelighed for Elena. Anns eksmand er fortsat vred over konfrontationen med Bobby og forlanger en undskyldning. John Ross er under pres fra sine allierede, og han mødes med sin kusine Lucy under forsøget på at spille familiemedlemmer ud imod hinanden. En bekendt af Ewing-familien bliver myrdet, og alle spekulerer på, hvem gerningsmanden er.

06:40  

TV-Shop

07:40  

Kitchen Boss
Buddy laver byens bedste grøntsagsretter. Glæd dig til Bedstemors aubergine-parmesan, gryderet med courgette og gul squash og Buddys schweiziske sølvbeder.

08:05  

TV-Shop

Kanal 5

05:05  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte følger vi brand- og ambulancefolkene fra Falckstationen i Gladsaxe. Denne gang får ambulancebehandlerne Jens og Kenneth nok at se til, da de bliver kaldt ud til et hjertestop i forbindelse med et trafikuheld, og så må brandfolkene tage sig af en hårdt kvæstet, efter en trafikulykke.

05:30  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Marty og Debbie føler, at deres ægteskab er ved at være kørt fast, og Marty planlægger derfor en bytur for dem. Deres date er imidlertid slet ikke det mindste i retning af, hvad Debbie havde forestillet sig. Dick er vildt forelsket i den nye babysitter.

05:55  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Sammen med Larry og Jackie drager familien Weaver til San Diego for at træffe Debbies længe fraværende mor, som for nylig har adopteret en ti-årige søn. Marty gør sit bedste for at hjælpe Abby med at overvinde sin vandskræk, som bliver udfordret da hun ser havet.

06:15  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet skal journalisten Stine Bolther og tidligere drabschef Ove Dahl kæmpe om hvem af dem der kan imponere michelin-kokken Thomas Rode mest med deres signaturret. Se hvem der vinder og skal drikke champagne og se hvem der taber og skal tage opvasken når Stine laver Salade Chevre Chaud (salat med varm gedeost) og når Ove forsøger sig med at lave ovnstegte laksebøffer, med kartofler gulerødder og porrer. Og se hvad der sker når Rode udfordrer dem i at svinge en pande på ægte kokkemanér.

07:05  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af Tv-værten Marie Egede og computerspilseksperten Thomas Bense. Se hvem af de to får imponeret Rode mest med deres madlavning. Bliver det Marie Egede der vil lave lammekrone med asparges, ærtepuré, rabarber og rygeost eller lykkedes det Thomas at imponere mest når han forsøger at lave aubergine lasagne. Se med når de to skal kæmpe om enten at skulle drikke champagne eller tage opvasken, og se hvem af dem der klarer Rodes udfordring bedst i at lave en lagkage.

07:55  

TV-Shop

08:10  

Kagekampen
Dansk underholdning. Fem passionerede bagetalenter kæmper mod hinanden og tiden for at imponere de to professionelle dommere. I dag skal Mette, Nina, Lotte, Laura og June bage en signaturkage " altså den kage, der bedst repræsenterer dem som personer. Thomas Mygind styrer Kagekampen og afslører, hvem af de fem, der imponerer dommerne mindst og får en slem tidsstraf.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Møllehave med Stig Dahlager

09:50  

I brodøsen Bettina Andersens værksted
I brodøsen Bettina Andersens værksted -Hvad er en brodøse?-, vil mange seere sikkert spørge. I dette nye håndarbejdsprogram stiller tilrettelæggeren Frantz Howitz selvfølgelig spørgsmålet til Bettina Andersen, som de fleste nok vil benævne -artquilter-. Brodøsen Bettina Andersen har dog i sit kunstneriske udtryk udvidet begrebet -artquilt- og tilføjer nye og overraskende elementer til de i forvejen kendte quiltemetoder. Resultaterne er ofte forbavsende, både når det gælder de store, stoflige billedtæpper og hendes mange unikatasker, der udstilles både herhjemme og i udlandet. Bettina Andersen har sit lille værksted og workshop på Islands Brygge, hvor hun både sælger billeder, tasker og underviser. Det er her dk4 har besøgt Bettina Andersen, og har fået hende til at fortælle om sine værker og nogle af de inspirationskilder, der er grundlaget for de kunstneriske udtryk. Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever en udstilling af Bettina Andersens værker. Mænd bliver ov

10:35  

Hvordan?

10:40  

Reklameinfo

10:50  

Nye Tyske fortællinger
Adam og Evelin lyder den danske titel på den tyske forfatter Ingo Schultzes seneste roman om parret i det genforenede Tyskland. Romanen er udgangspunktet for Hanne Roswall Laursens samtale med den i Berlin boende forfatter. Men resten af forfatterskabet bliver er også berørt.

11:20  

Restauranter i Europa
Restauranter i Europa er denne gang taget til Culinarius -" en italiensk restaurant i Køln. I folkemunde går Køln som det nordligste Italien, da der er rigtig mange italienere, som har slået sig ned her igennem årene. Fire brødre står i dag med ansvaret for forældrenes satsning og for at føre den videre i bedste italiensk tradition. I programmet vil køkkenchefen Antonio Fondacaro afsløre en yderst delikat fiskeret, se med på dk4

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:05  

Happy Endings
Amerikansk komedieserie. Brad bruger sine forretningsmæssige kompetencer til at hjælpe Chuckles og Huggs. Penny og Max forsøger at vænne sig af med at sende sms"er til mændene i deres liv.

09:30  

TV-Shop

10:35  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Naomi planlægger et lingeri-modeshow, der skal finde sted på Playboy-palæet, for at imponere vennerne fra West Beverly. Silver overrasker festdeltagerne med en burlesk danseforestilling. Liam fortæller Annie om Vanessas uheld og pengeafpresningen. Liam tilbyder Navid en ledelsespost i Offshore-baren. Dixon afdækker nogle oplysninger om Adrianna.

11:30  

Gilmore Girls
Mens Lorelai arbejder hårdt på at genopbygge brandskadeden på Independence Inn, lægger Rory planer for at give sin mor en flot fødselsdagsfest, komplet med en gigantisk pizza. Richard overrasker Lorelai med en stor check, der stammer fra en investering, som han foretog, da hun blev født. Lorelai bruger nu nogle af pengene til at betale sine forældre tilbage for Rorys uddannelse.

Kanal 5

09:00  

Kagekampen
Dansk underholdning. Et af bagetalenterne er presset i dag, for hun har 10 minutter færre at bage i, end de andre. Vil hun på den korte tid kunne bage den black and white chokoladekage, der imponerer dommerne allermest? Thomas Mygind er vært på programmet, hvor de professionelle dommere i dag skal sende en af bagetalenterne hjem.

09:45  

Perception
Amerikansk krimiserie. En respekteret videnskabsmand bliver fundet død, og holdet må finde ud af, hvordan en morder kunne trænge ind i mandens aflukkede laboratorium.

10:30  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Efter en kamp mod Cyrus bliver Oliver dødeligt forgiftet. Fast besluttet på at få ham på benene igen, tager Felicity en drastisk og risikabel beslutning.

11:20  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver må tackle nye trusler, da bomber en efter en går af i Starling City.

dk4

12:00  

Elsk din skygge
Er der sider af dig selv, du aldrig vil have, at nogen opdager? Er der ting i dit parforhold, din karriere, dit forældreskab, dit sexliv eller ting ved din krop, du ikke er stolt af? At være menneske er fyldt med udfordringer. Livet møder os konstant med noget, vi skal forholde os til, og som vi skal kunne overkomme. Skygger er nogle af de mange, og til tider svære følelser, som lever i os. Psykolog Mette Holm vejleder dig i at finde skyggerne i dit liv og i at åbne op for skyggearbejdets kraftfulde univers.

12:15  

Out Fit
Kom i form under åben himmel og i pagt med naturen. Denne gang prøver Out Fit kræfter med effektiv familietræning på Østre Anlæg i København. Her dyrkes der fitness med højt til loftet. Efterfølgende går turen til Islands Brygge, hvor den står på benhård seniortræning. Out Fit er en programserie på dk4. Her kan du lade dig inspirere af forskellige udendørs træningstilbud. Her dyrkes motion under åben himmel -" motion, der er balsam for både krop og sjæl.

12:35  

Fit Talk
Sund livsstil breder sig i stigende grad på internettet, og det boomer med sunde tips på blogs, hjemmesider og youtubekanaler. Men hvad skal vi egentlig bruge al den information til og hvordan får vi mest sundhed ud af skærmen? Det spørger vi bloggeren Jane Faerber om, der på sin blog Madbanditten giver inspiration til, hvordan hverdagen kan blive lidt sundere.

13:05  

Reklameinfo

13:15  

Teatermøde med Ann-Mari Max Hansen
En dag var hun væk. Forsvundet fra de danske teaterscener efter mere end 40 år med store roller. Skulle der ske noget nyt, var det nu, det gjaldt. En helt ny karriere begyndte. Hvordan finder man modet til at sige stop? Er der stadig et savn efter at stå på en scene? Og hvad var højdepunkterne i de 40 år, skuespillerkarrieren varede. Kunne nogen rolle mon lokke hende tilbage på scenen? Mød en skuespiller, der debuterede som barn i Sverige, som aldrig har gået på teaterskole, som havde en meget berømt far og har en bror, der også er blevet skuespiller. Gæsten hos Henrik Lyding i -Teatermøde- er AnnMari Max Hansen.

13:45  

Til bords med søstrene Gercke
Søstrene Gercke er taget til Hamlets Kronborg, nærmere bestemt det gamle infirmeri, hvor stemningen i dag er langt mere hyggelig end i gamle dage. -" og hvor det bestemt ikke spøger. I programmet laver Vibeke en delikat kage med blåbær-, og limemousse, mens Ulrikke dekorerer en blomsteropsats på et gammelt tallerkenstativ.

14:15  

Reklameinfo

14:25  

Kunsthotellet i Sitges
Det kunne ligeså godt være et hvilket som helst badehotel. Det ligger ud til stranden, har en super restaurant og swimmingpool, ligger tæt på lufthavnen, et hyggeligt byliv og en smuk havn. Men det er det bare ikke! Hotel Estela i Sitges, 30 kilometer syd for Barcelona, er kendt for sin kunstsamling. Men ikke kun kunstværker, også væggene i mange værelser er dekoreret af forskellig kunstnere. Hotellet har også en "hus-kunstner-, Josep Puigmarti, der med udstillinger over hele verden, og værksted i kælderen på hotellet, i sig selv er blevet en attraktion. Men det var Antoni Xaus der startede det hele. Han låste sig inde på et værelse i 3 dage mens han "malede en protest" mod forholdene for datidens lokale kunstnere. Det blev startskuddet for ejeren af hotellet og en drøm om at lave noget anderledes, det endnu er langt fra slut...

14:50  

I udenrigspolitisk selskab
Med loven om Færøernes Hjemmestyre af 1948 blev Færøerne anerkendt som en selvstyrende del af det danske rige. Hjemmestyreloven omfatter ikke forsvars-, justits- og udenrigspolitik, der hører under Kongeriget Danmark. Men den 29. marts 2005 underskrev Færøerne og Danmark en fælles principerklæring om Færøernes medvirken og inddragelse i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Det var en anerkendelse af særlige færøske udenrigs- og sikkerhedspolitiske behov. Men hvilke udenrigspolitiske interesser har Færøerne egentlig? Hvilke særlige udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold gør sig gældende? Det ser Charlotte Flindt Pedersen nærmere på sammen med Sjurdur Skaale, folketingsmedlem for partiet Javna_arflokkurin - lighedspartiet. Sjurdur Skaale er også medlem af udenrigspolitiske nævn og Nordisk Råd. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Kanal 4

12:25  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Claudia Joy hjælper veteraner med deres juridiske problemer. Roxy er bekymret for Codys depression. Trevor anbefaler Hector at tage Gloria med til en parterapeut, så han kan undgå at modtage flere irettesættelser fra hæren. Nicole bliver vred, da Charlie fortæller nyheden om deres forlovelse til Nicoles mor, som ikke støtter sin datter. Da Kevin beslutter at forbigå Franks brigade under troppeudsendelsen, begynder Frank at spekulere på om det er en straf.

13:20  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Et fly styrter ned og alle om bord dør. Olivia må nu forsvare piloten fra medierne og flyselskabets anklager. Amanda forsvinder, og Olivia må grave i Hucks mørke fortid for at finde hende. Fitz beder vicepræsidenten om hjælp.

14:10  

Dallas
Amerikansk dramaserie. I et forsøg på opfylde sin fars ønske om hævn, slår Pamela Rebecca Barnes (tidligere kendt som Rebecca Sutter) sig sammen med John Ross i et forsøg på at overtage Christophers halvdel i Ewing Energies. Samtidig viser Rylands mor sig at være lige så ond som sin søn.

Kanal 5

12:15  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En kvinde findes med en plastikpose over hovedet i sin lejlighed. Hun er tilsyneladende blevet voldtaget og dræbt. Da kvindens computer åbnes, bliver det imidlertid klart, at hun gik i selvmordstanker og er blevet opfordret til selvmord af folk fra en mystisk selvmordswebside.

13:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio er nødt til at rense en mord-mistænkt, men må finde den rigtige gerningsmand på sit hold.

14:10  

CSI
Amerikansk krimiserie. Natholdet møder på arbejde - og det bliver en lang nat. Gil Grissom finder liget af en mand, der øjensynligt har begået selvmord og efterladt sig en farvelbesked på et bånd - men stemmen på båndet viser sig at tilhøre en anden end den afdøde. Warrick og Nick ligger i benhård konkurrence om at opklare afdelingens sag nr. 100, og Catherine kommer på en følelsesmæssig hård opgave, da hun skal afhøre offeret for en sexforbrydelse - en lille pige.

dk4

15:20  

Anne Vibeke rejser
Sydengland ligger både langt fra og tæt på Danmark. Med fly tager det ingen tid, med campingvogn på krogen er det en lidt længere rejse. Uanset hvad, så er det en utrolig spændende, indbydende og overraskende destination. Hvem forbinder fx Sydenland med enorme sandstrande og hårrejsende krimi? I dette program tager Anne-Vibeke dig med til -Verdens Ende- -" Lands End, der er en dramatisk klippekyst. Store dele af den engelske sydkyst er meget kuperet, men mellem de stejle skrænter gemmer sig kridhvide uberørte sandstrande. Anne-Vibeke besøger også hyggelige byer som Fowel og Torquay -" sidstnævnte er byen, hvor Agatha Christies medrivende historier tager udgangspunkt. Minack Theater og Eden er også blandt de attraktioner, som Anne-Vibeke lægger vejen forbi. Læs mere om England på www.AnneVibekeRejser.dk Følg Anne-Vibeke på www.Facebook.com/AnneVibekeRejser

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Aktuelt kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

17:35  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

Kanal 4

15:05  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie. På deres anden dag i Vendsyssel vågner bypigerne i himmelsenge på Vrå Slot. Men den landlige virkelighed melder sig hurtigt, når ungkarlene tager dem med på dates, hvor de skal håndmalke en ko og grave ud til et blomsterbed. Alligevel får Vendelboerne Patrick og Ulrik helt skovlen under pigerne, der hektisk kæmper om opmærksomheden, så de kan komme på flere dates i det nordjyske.

16:05  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. To familier har lagt deres hjem i hænderne på Mia Lyhne og Julie Berthelsen i fire dage. På førstedagen skal Mia og Julie indrette familiernes mest private rum " soveværelset. Og med kun én dag og 10. 000 kr. på lommen skal de være opfindsomme. Nu er spørgsmålet bare, om genbrugstræ med skjulte budskaber, skæve gardiner og spraymalede kasser falder i familiernes og ikke mindst dommerens smag?

17:05  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe behandler sin onkel på hendes kontor og udnytter imens muligheden for at invitere ham til hendes fest, selvom det ikke passer alle lige godt. Lemon får foruroligende oplysninger om en af Bricks ekskærester af George og Lynly og hjælper ham inden, han træffer en dum beslutning.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Jason Black, medejer af en bar, som er holdt i samme stil som en smugkro fra 1920'erne, er blevet myrdet, og 10.000 dollars er blevet røvet. Dr. Hawkes finder blod på mordofferets ur, og en dna-test fører CSI-holdet til en mand ved navn Nathan Brody. Adam, som har et problematiske forhold til sin Alzheimers-ramte far, bruger sin fridag på en uventet måde.

16:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mordene på advokaten Mitchell Hinds og den unge ingeniør Justin van der Heyden viser sig at have forbindelse til hinanden, da begge drab er blevet udført med det samme højst usædvanlige mordvåben. En ukendt velgører, kendt som Skytsenglen, efterlader checks på en million dollars hver til personer, der er pårørende til mordofre.

17:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Holdet kommer på sporet af en seriemorder, da en rig enke findes død i sin lejlighed. Kvinden var kræftpatient og blev kvalt med et helt specielt reb, som tre andre ofre også er blevet myrdet med. Alt peger på en uspekuleret morder.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner.

18:30  

Tæt på Dirk Jan
Den Hollandske musiker Dirk Jan Ranzijn har, gennem en karriere på 30 år og med 25 udgivne albums, indtaget en klar position som Europas førende keyboard-solist. Med 8-900 numre på repertoiret henrykker Dirk Jan publikum og tv-seere med sin musikalske spændevidde, fra pop og rocknumre til store filmklassikere, og i kraft af sit medlevende og positive udtryk, er Dirk Jan Ranzijn en entertainer med sin helt egen stil. dk4s Ib Søby mødte Dirk Jan kort før nytår 2015, i forbindelse med en koncert i København og ud over samtalen byder udsendelsen på musiknumre som Ocarina, Exodus, Another Cha Cha, Hero og Dirk Jans populære fortolkning af Elvis Presley klassikeren, Can´t Help Falling In Love.

19:25  

På loppis med Laura
Brugte ting hitter i stor stil bland danskerne. Har du ikke selv tid til at støve rundt på loppemarkeder og i haller med brugte ting, findes der mange små butikker, der allerede har gjort arbejdet for dig. En af dem er Smukt Brugt, hvor indehaveren Laura Hee Køster Andersen sælger både design og kitsch. Vi følger Laura, når hun tager på -loppis- i Sverige, hvor hun besøger Trollets i Malmø, tager på loppemarked med det svenske Lions Club og til sidst lægger vejen forbi Salon Pantalong, der bl.a. har specialiseret sig at istandsætte gamle havemøbler. Se med og bliv inspireret.

20:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dette program står menuen på fiskefilet med raita, små kartofler, salat med fennikel, rucola og æble, når Pernille Skjødt laver et dejligt familiemåltid med jordforbindelse. Vi skal også en tur i marken med Søren Ejlersen og Livia Urban Swart, der vil fortælle en masse om tilberedning af fennikel -" velbekomme! Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremt

20:30  

Arkæologien rundt
-Arkæologien Rundt- besøger Nationalmuseets bevaringsafdeling. Det er hele Danmarks fælleseje, der er tale om, når bevaringsafdelingen konserverer og beskytter oldtidens genstande. dk4s Frantz Howitz har set konservatorerne over skulderen i denne udgave af -Arkæologien Rundt-. Når man umiddelbart betragter en stor, aflang lerklump gravet op ved Nørre Sandegård på Bornholm, ser man, at leret gemmer på rustent jern og lidt andre metalstumper. Hvad det i virkeligheden er for genstande, der er tale om, er ikke muligt at vurdere for det uøvede øje. Det er her Nationalmuseets ekspertise kommer ind i billedet. Konservatorerne. I denne udgave af -Arkæologien Rundt- har dk4s Frantz Howitz set fire konservatorer over skulderen for at fortælle lige så mange forskellige historier. To af historierne følger op på tidligere udgaver af -Arkæologien Rundt- nemlig fundet af de mange fiskegærder ved Femern Bælt (Rødby Havn) og en bronzeurne, som en detektorarkæolog stødte på ved Sneum Kirke nær S

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Lægerne må arbejde sammen om at adskille et sæt siamesiske tvillinger. Bailey inddrager Meredith i sit forhold til Ben. Richard er efter Alex, og Teddy udspørger Cristina om, hvad der egentlig skete med Henry.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I dag skal Mia Lyhne og Julie Berthelsen i gang med at indrette et kontor og et gæsteværelse hos to modige familier. Både Julie og Mia har hver en handyman til at hjælpe dem med forvandlingen, og især hos Mia sætter de pris på ham. Mia satser stort med et solgult skrivebord og et kæmpe gardin, mens Julie dropper familiens nyindkøbte lædersofa til fordel for en lille briks, wallstickers og masser af kobberdetaljer.

20:00  

De unge mødre
Dansk dokumentarserie. Julie er i Istanbul og venter på, det bliver hendes tur til at komme på operationsbordet. Men hun må indse, at tyrkisk planlægning foregår lidt anderledes end i Danmark. Maria taget stort skridt, når hun forlader trygheden og bofællesskabet og skal nu stå på egne ben for første gang, siden hun blev mor. Amanda Sisses søn William skal i skole om halvandet år, men for den unge mor er det ikke for tidligt at træne ham i disciplin. Derfor er han begyndt at gå til dans. Martinna har taget hul på en ny hverdag. Hun er flyttet ud af kollektivet og bor nu alene i lejlighed med sin mand og søn.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard står overfor et dilemma, da han skal beslutte sig for om han skal invitere Sheldon eller Penny med til Schweiz, hvor han på Valentins dag skal besøge den store partikelaccelerator i CERN.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon skal møde for retten i en sag om en færdselsbøde på det værst tænkelige tidspunkt - netop på den dag, hvor tegneserie-legenden Stan Lee aflægger et besøg i tegneserie butikken.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Fundet af en ring på et loppemarked, som viser sig at være en ægte rekvisit fra "Ringenes Herre"-filmene skal udvikle sig til at blive en hård belastning for fyrenes venskab.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldons angst for at skulle tale til store forsamlinger af mennesker bliver en trussel når det gælder hans mulighed for at tage imod en pristildeling. Vennerne forsøger nu at hjælpe ham med at blive mentalt klar til den store aften.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Holdet opdager at et mystisk mord er blevet begået af en mand iført et wing-suit, og sagen kompliceres yderligere, da han findes død den efterfølgende dag.

dk4

21:15  

Kvik, det er en tysker
De fleste i Danmark kender Lise Nørgaard som journalist, forfatter og -mor- til -Matador-. Men de færreste har kendskab til Lise Nørgaards store kærlighed til Hamborg, til tysk musik, litteratur og kunst -" til hendes beundring for kansler Angela Merkel og for tyskernes evne til at overkomme selv de største udfordringer. Som barn holdt Lise Nørgaard ofte ferie hos familien i Hamborg. Som nygift besøgte hun igen byen, og lige efter krigen rapporterede hun som ung journalist fra den sønderbombede by. Senere er Lise Nørgaard som kulturrejsende gang på gang vendt tilbage til byen ved Elben og Alsteren, og i december 2015 besluttede hun endnu en gang at tage turen til Hamborg for - så at sige - at gå i egne fodspor. dk4 fik mulighed for at tage med, og derfor giver dette program et unikt indblik i Lise Nørgaards relationer og kærlighed til især Hamborg, men også til tysk kultur og til tyskere.

22:20  

Mik Schack laverâ_¦ Coleslaw

22:30  

Koncert
Nadia Stein gjorde sin entré på den danske popscene som forsanger i NEWS i slutningen af 80'erne, hvor bandet hittede med 4 albums, inden de gik hver til sit. Nu er Nadia tilbage på scenen, hvor hun, med glimt i øjet, tager publikum med tilbage til det farverige NEWS-univers og de store hits.

23:40  

Stjernetræf
Mike Andersen har som guitarist, sanger og sangskriver haft en stor kærlighed for blues og soul. Med et trofast publikum, 5 DMA-nomineringer og over 1000 live-optrædener i bagagen har Mike cementeret sin plads i blues- og soulmusikkens sjælfulde univers. Mød Mike Andersen i Stjernetræf til en snak om at finde sig selv og sin egen stemme i en genre, der normalt hører til i de amerikanske sydstater.

Kanal 4

21:00  

Ud af stilheden
Dansk dokumentarserie. Niklas på 23 år blev hørehæmmet som lille, da han led af meningitis. Hans hørelse er nu så dårlig, at hans ellers så aktive ungdomsliv er sat på stand by. Hans venner falder fra, og han er begyndt at isolere sig. Så hvis han skal have ungdommen og sit gamle liv tilbage, skal det lykkes ham at komme til at høre igen.Malkia på fire år er født med kræft og trods sit unge liv, har hun været utallige operationer igennem. Hun er nu helbredt, men hendes hårde start på livet har sat sine spor, da hun også kæmper med et hørehandicap. Hendes forældre drømmer om, at en sidste operation kan give hende hørelsen tilbage, så Malkias liv for alvor kan begynde

22:00  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Hans bor alene på et nedlagt landbrug, som han har proppet med alverdens ting fra sit lange liv som kræmmer. Der er så mange ting, at hans familie sjældent besøger ham: Der er ganske enkelt ikke plads. Han elsker sine ting, men hans børn er bekymrede: Tænk hvis han falder over noget og ligger der, hjælpeløs? Nu håber de, at deres far vil tage imod hjælpen fra psykolog og flyttefolk, så han kan skille sig af med bunkerne, der forhindrer ham i at samle familien omkring sig. Se med om det lykkes.

23:00  

One Born Every Minute
Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Quantico
Amerikansk dramaserie. På Quantico træner deltagerne gidselstagningsforløb, en proces, som får Alex til at overveje sin fremtid i FBI.

21:55  

Person of Interest
Amerikansk krimiserie. Holdet står overfor en usædvanlig opgave da de må redde livet på et nyt nummer, som allerede er døende. Reese forlader holdet, og Finch spekulerer over sin fortid og hvorledes han i sin tid skabte Maskinen.

22:55  

Hannibal
Amerikansk thrillerserie. Will Graham vågner fra sin koma og begynder så småt at stykke begivenhederne sammen.

23:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. The Replicator afslører sig selv, da han udser sig en FBI-agent som næste offer.

dk4

00:10  

Spørg Direkte
Spørg Direkte er dit program, hvor du -sidder i værtsstolen- i 45 minutter og stiller spørgsmålene til dagens gæst. Stil dit spørgsmål Facebook (facebook.com/sporgdirekte, på Twitter (@spoergdirekte), e-mail (spoergdirekte@dk4. dk) eller ring ind på 70 21 19 00. -Spørg direkte- er denne gang gæstet af stand-up-komiker Anders Stjernholm.

00:55  

Grænsekontrol

01:25  

Restauranter i Europa
Det er som at træde ind i en helt anden virkelighed. Lige ved siden af det smukke rådhus i Hamburg ligger Cafe de Paris -" en smule uanselig, væk fra gaden - men træder man ind, bliver man overvældet af den stilige art deco, der indkapsler de højloftede rum. Det er dk4s Katharine, der er på besøg, og hun har fået lov at komme med i køkkenet, hvor menuen står på kammuslinger i cider, tatar og en dejlig glutenfri chokoladekage. Vi skal høre om grundlaget for en fransk bistro i det nordlige Tyskland, om visionerne og samarbejdet, når vi viser -Restauranter i Europa: Cafe de Paris, Hamborg-.

02:00  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

02:30  

Søstrene Bisp
Hvad betyder Kristendommen for et samfund og for det enkelte menneske? Det må siges at være et stort spørgsmål. Men måske bliver det nemmere at forholde sig til, når man ser på, hvad kristendommen kom til at betyde for de første danskere, der blev kristne for ca. 1200 år siden. Det er netop, hvad romanen -Helgi Daner- handler om. Romanen er skrevet af Josefine Ottesen, der er præstedatter, og som med egne ord har forsøgt at flygte fra kristendommen -" men uden held. Josefine Ottesen skriver fantasyromaner, og hun siger, at hendes mission er at tage kampen op imod åndløshed. Det kan man høre meget mere om, når Josefine Ottesen er gæst hos Tine Lindhardt til en samtale om ånd, om lys og mørke -" om kristentro og vikinger, om sang og salmer og meget mere. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Josefine Ottesen har valgt Jakob Knudsens -Se nu stiger solen-.

03:00  

Anne Vibeke rejser
Sydengland ligger både langt fra og tæt på Danmark. Med fly tager det ingen tid, med campingvogn på krogen er det en lidt længere rejse. Uanset hvad, så er det en utrolig spændende, indbydende og overraskende destination. Hvem forbinder fx Sydenland med enorme sandstrande og hårrejsende krimi? I dette program tager Anne-Vibeke dig med til -Verdens Ende- -" Lands End, der er en dramatisk klippekyst. Store dele af den engelske sydkyst er meget kuperet, men mellem de stejle skrænter gemmer sig kridhvide uberørte sandstrande. Anne-Vibeke besøger også hyggelige byer som Fowel og Torquay -" sidstnævnte er byen, hvor Agatha Christies medrivende historier tager udgangspunkt. Minack Theater og Eden er også blandt de attraktioner, som Anne-Vibeke lægger vejen forbi. Læs mere om England på www.AnneVibekeRejser.dk Følg Anne-Vibeke på www.Facebook.com/AnneVibekeRejser

03:30  

Naturligvis
Epilepsi er et problem, som gør hverdagen helt uforudsigelig, ikke alene for den, som har epilepsi, men også for familien. I denne udgave af programmet Naturligvis, har vi besøg af Lone Sørensen, skaberen af en behandlingsteknik, der hedder Temprana. En teknik hvor nærtstående lærer teknikken og behandler den syge dagligt med utrolige resultater. I udsendelsen viser vi, hvordan Frederik på 14 år har uvurderlig glæde af de daglige behandlinger udført af mor Jette. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at find

04:00  

How2scrap
how2scrap Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Bagger udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser, der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Udover hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan være

04:30  

Det handler om følelser
At være ked af det og føle sig trist til mode er en naturlig del af følelsesspektret og dermed også en naturlig del af livet. Men nogle mennesker bliver ved med at være modløse og drænede for energi over længere tid. De kan have fået en depression. Hvorfor får nogle en depression? Hvad kan man gøre ved det? Bliver man nogensinde glad igen? Michele Lauritsen ser nærmere på depression, når hun i dette program har besøg af praktiserende læge Thomas Birk (www.centerlægerne.dk) og af Jesper Steen, der er praktiserende psykoterapeut (www.jespersteen.dk) Læs mere om depression på www.depressionsforeningen.dk Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Lægerne må arbejde sammen om at adskille et sæt siamesiske tvillinger. Bailey inddrager Meredith i sit forhold til Ben. Richard er efter Alex, og Teddy udspørger Cristina om, hvad der egentlig skete med Henry.

00:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe behandler sin onkel på hendes kontor og udnytter imens muligheden for at invitere ham til hendes fest, selvom det ikke passer alle lige godt. Lemon får foruroligende oplysninger om en af Bricks ekskærester af George og Lynly og hjælper ham inden, han træffer en dum beslutning.

01:50  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Mr. Gold påtænker et eksperiment for at se om han kan komme gennem byen uden at miste sin hukommelse, mens Mary Margareth og David er på husjagt.

02:45  

House
Amerikansk dramaserie. En mand, som lider af agorafobi, nægter at forlade sit hjem, hvilket gør det svært for House at behandle ham. House plages desuden af et kløende myggestik. Wilson tror, det er en indbildt kløe, som har at gøre med House og Cuddys kysseri.

03:35  

Gilmore Girls
Rory bliver inviteret til et selskab til ære for hendes fars gravide kæreste, Sherry, og Lorelai er derfor tvunget til også at deltage. Under selskabet kommer hun ved et tilfælde til at finde ud af mere om Christophers liv, end hun egentlig har lyst til at vide. Luke udspørger Jess om, hvordan han har fået råd til at købe en brugt bil.

04:20  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Merediths gamle veninde Sadie bliver reservelæge på Seattle Grace. Her finder Meredith hurtigt ud af, at resten af hendes gamle veninder ikke er velkomne. Virginia Dixon sætter skik på hospitals-afdelingen, og Lexie fører læge-aspiranterne gennem en række uortodokse operationer.

Kanal 5

00:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet tager til Arizona for at fange en forbryder, som tror, at alle kvinder er ude på at slå ham ihjel.

01:50  

The Waterboy
Amerikansk komedie fra 1998. Bobby Boucher, der er født og opvokset langt ude i Louisianas sumpe, har ikke opfundet den dybe tallerken, men han sætter en stor ære i at være den bedste vandbærer for footballholdet på det lokale college, også selvom spillerne og deres træner konstant mobber den ikke alt for opvakte Bobby. Bobby, der bor ude i sumpen sammen med sin dominerende og aligator-ædende mor, bliver en skønne dag fyret fra sit job. Det tvinger ham til at søge arbejde som vandbærer for footballholdet på et rivaliserende college. Det er imidlertid et bundhold, trænet af den udbrændte træner Klein. Klein gør imidlertid den utrolige opdagelse, at Bobby bag sin gode og milde facade er helt fantastisk til at foretage tacklinger.

03:35  

Krimi5
I aften i KRIMI5 kan du høre alarmcentralens optagelser fra et voldeligt overfald. Den 19-årige Kim fra Videbæk blev offer for en anden mands sygelige jalousi. Et tæskehold på ni mand overfaldt Kim i hans hjem som straf for at være kærste med den forkerete pige. Med baseballbat tæskede de ham til bevidstløshed, mens hans kæreste skrigende måtte se på. Helt exceptionelt blev hele overfaldet optaget af alarmcentralen, fordi Kim insisterede på at politiet blev i telefonen. KRIMI5 tegner også et portræt af henrik på 22 år, der netop er blevet løsladt med et mål: at holde sig uden for murene - siden er det gået galt og nu skal han for retten igen. Vi har været med hele vejen - hele tiden. Endelig er KRIMI5 indenfor murene i Odense Arrest, som har store udfordringer. De nye varetægtsfanger er meget unge og allerede dybt kriminelle. Og de har svært ved at begå sig i et arresthus. Derfor kommer de hurtigt på kant med personalet eller de øvrige fanger.

04:20  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte følger vi brand- og ambulancefolkene fra Falckstationen i Gladsaxe. Denne gang får ambulancebehandlerne Jens og Kenneth nok at se til, da de bliver kaldt ud til et hjertestop i forbindelse med et trafikuheld, og så må brandfolkene tage sig af en hårdt kvæstet, efter en trafikulykke.

04:45  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte må brandfolkene denne gang, både tage sig af en bil i brand, og sørge for, at deres elev bliver uddannet på den bedste måde. Et andet sted i området må ambulancebehandleren Jens gøre hvad han kan for at rede en kvæstet betjent ud af en patruljevogn, mens ambulancebehandleren Simon må tage sig en dreng som er besvimet på sin skole.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010223