dkby
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 8. marts 2016

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 8. marts 2016

dk4

05:00  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

05:30  

How2scrap
how2scrap Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Scharff udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Ud over hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan vær

06:00  

Kniv og gaffel

06:35  

Aktuelt Kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

06:55  

Hverdagens opfindelser

07:00  

Guided by Stine

07:30  

Slip spændingerne med Stanley
Mere end en halv million mennesker i Danmark lider af migræne i mere eller mindre grad, og er du en af dem, der lider under stærke hovedsmerter, så skal du se med i dette program, hvor kropsterapeut Stanley Rosenberg demonstrerer nogle ganske enkle øvelser, der kan lette spændingerne i de nerver og muskler, der i anspændt tilstand kan give migræne. Også centralnervesystemet spiller en væsentlig rolle i forhold til anspændthed og smerter, og hele kroppen fra kranietop til tåspidser aktiveres for at komme af med migrænen.

07:55  

Hvordan

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Jagtmagasinet
I denne udgave af Jagtmagasinet forsøger vi at finde frem til, hvem der har magten i den danske jagt, og det gør vi ved at opsøge jagtens magtfulde personer på landets største jagtmesse. Her møder vi redaktører med indsigt og analyser, her lytter vi til vi forskere som leverer magtens grundlag og vi interviewer naturligvis også de organisatoriske frontfigurer.

08:40  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik (2:3) Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nord-Norge. Program to ud af tre om havfiskeri i Djupvik

Kanal 4

05:45  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Komplottet om at overtage kontrollen med Southfork løber ind i komplikationer som følge af forræderi og afpresning, desuden begynder J.R. at stille lidt for mange spørgsmål. Christopher og Elena skjuler deres følelser for hinanden for at kunne arbejde sammen på en handel. Det ser imidlertid ud til, at Christophers nye brud også selv har sine hemmeligheder.

06:30  

TV-Shop

07:30  

Kitchen Boss
Buddy laver en traditionel italiensk søndagsmiddag med lidt hjælp fra sin tante Marie. På menuen er Buddys søndagssovs og grissini med prosciutto og blåskimmelost

07:55  

TV-Shop

08:55  

Happy Endings
Amerikansk komedieserie. Brad og Penny kommer ved et uheld til at slå Alex papegøje ihjel. Jane og Dave forsøger at finde en date til Max.

Kanal 5

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie begynder på handelshøjskolen, mens hun efterlader Marty hjemme sammen med Amber, som begræder sit forhold til Reggie. Maskuline kriser opstår, da Reggie og Larrys oplever, at deres følelser er blevet synkroniseret, samtidig kommer Dick i præpuberteten. Kort sagt er mændene i Bird-Kersee-familien rene følelsesmæssige vrag.

06:00  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie begynder at opføre sig som en "mor", da hendes studiegruppe mødes i hendes hjem. Larry oplever for første gang følelsen af jalousi, da han besøger Jackie på jobbet. Amber og Reggie træffer en vigtig beslutning omkring deres forhold.

06:25  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. Thomas Rode får i aften besøg af modellen Barbara Zatler og stand-up komikeren Martin Veltz, der skal kæmpe om hvem af dem der kan imponere Rode mest med deres yndlingsret. Se om det bliver Barbara der laver lasagne eller om det bliver Martin der laver hakkebøf med løg på en bund af rugbrød og brun sovs og en top af spejlæg. Så find ud af hvem der får champagne med Rode og hvem der får opvasken og se hvem af dem der klarer sig bedst, når Rode udfordrer dem i at lave en mayonnaise helt fra bunden.

07:10  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet skal journalisten Ditte Okman og erhvervskvinden Anna Thygesen kæmpe om hvem af dem der kan imponere michelin-kokken Thomas Rode mest med deres yndlingsret. Se hvem der vinder når Ditte laver "Lovedish fra Barcelona" og når Anna forsøger sig med hendes egen udgave af saltimbocca. Og se hvad der sker når Rode udfordrer pigerne med de skal lave en sprøjtepose og skrive deres navn med glassur.

08:00  

TV-Shop

08:15  

Kagekampen
Dansk underholdning. Det er tid til den endelige finaleuge i Kagekampen. De fire bedste bagetalenter fra sæsonen er tilbage i bageriet " sammen med et wildcard, som dommerne har udpeget. Vært Thomas Mygind udstikker ugens første udfordring, som er at bage en kage magen til den, som dommer Allan Andersen har bagt på forhånd. Bagetalenterne bliver kastet ud i helt nye discipliner som at blæse karamelkugler og lave stribet marcipanovertræk. Den, der rammer længst fra Allans originale kage, starter bagningen i morgen med en tidsstraf.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Teatermøde med Tommy Kenter
Han har de varmeste hundeøjne, lige til at fortabe sig i. Han tolker gamle revyviser, så man tror, at selveste Osvald Helmuth er genopstået, så vidunderligt er det at lytte til. Han giver den som klam og selvglad charmør, når han er i det humør, og han viger ikke tilbage for at iføre sig damefrakke og hat med slør. Men lige så gerne bruger han ternet jakke eller en stor frakke med en død papegøje på skulderen, når han optræder. Så hedder han Rudi S. Kleutzner eller Alf Vælling. Han har stået på scenen i 50 år, og som oftest laver han sine helt egne forestillinger, der vælter huset gang på gang. Tommy Kenter er gæst hos Henrik Lyding i denne udgave af -Teatermøde-.

09:50  

Det' kattens liv
Der er mange myter om katten. Nogle af dem er, at en kat kan klare sig selv, ikke kræver meget opmærksomhed og ikke behøver at komme til dyrlægen så ofte som fx en hund. Men er der hold i disse myter? Og hvordan giver man en kat det allerbedste liv? For at blive klogere på disse svar har vi besøgt en af de førende katte-adfærdseksperter i Danmark, Michelle Garnier, der har arbejdet med kattens kropsprog og adfærd i seneste mange år. Dyrlæge fra Kattens Værn, Therese Wilbert, fortæller om kattens sundhed, og hvor vigtigt især fodring er for kattens trivsel.

10:20  

Bog og forfatter
I anledning af folkeskolens 200-års-jubilæum i 2014 udgav Danmarks Lærerforening bogen -Lærernes kampe -" kampen for skolen-. Bogens hovedforfatter og tovholder på projektet er tidligere chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. I programmet fortæller Thejsen blandt andet om baggrunden for den berømte "blå betænkning", om enhedsskolens indførelse og om lærernes omdømme og indflydelse gennem tiden. Spørgsmålene stilles af Pernille Aisinger.

10:50  

Reklameinfo

11:00  

Dansk-tysk med Matlok
På Christiansborg - i Det Sønderjyske Værelse skal Siegfried Matlok møde en i folketingsmæssig sammenhæng usædvanlig kvinde, nemlig Mette Bock fra Liberal Alliance. Når Matlok beskriver Mette Bock som usædvanlig går det på, at Mette Bock som et af de eneste medlemmer af Folketinget har en stor erhvervsmæssig og ledelsesmæssig erfaring fra forskellige områder af erhvervslivet. Men Mette Bock er også nyvalgt formand for -Grænseforeningen-, der stadig har stor betydning for det danske mindretal i Sydslevig og i det hele taget især i grænselandet. Hvad er status for det dansk-tyske samarbejde i grænselandet? Hvordan ser hun fremtiden for det danske arbejde syd for grænsen, og hvad er i det hele taget meningen med dette arbejde nu om stunder?

11:30  

En tysk whiskyhistorie

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:20  

TV-Shop

10:20  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Silver prøver at forberede sig på at skulle være mor, men er bekymret for, hvordan hendes liv vil forandre sig. Naomi forsøger at få Alec over på sin side, men det går ikke efter planen. Annie er bekymret for, at Riley er for hård overfor Dixon. Liam forsøger at slippe ud af kløerne på Vanessa.

11:15  

Gilmore Girls
Sherry får veer mens hun er sammen med Lorelai og Rory, og det minder Lorelai om Rorys fødsel. Lorelai præsenterer Emily for moderne underholdningselektronik. Emily og Richard er modstandere af Lorelai og Rorys planer om at rejse gennem Europa som backpackere. Krigen mellem Rory og Paris fortsætter med nye våben!

Kanal 5

09:05  

Kagekampen
Dansk underholdning. Niveauet stiger igennem Kagekampens finaleuge, og her på andendagen skal kagekæmperne for alvor bruge deres evner til at improvisere. Vært Thomas Mygind udleverer nemlig en kagedåse med 7 hemmelige ingredienser. Bagetalenterne skal bruge mindst 5 af disse i dagens bagværk. Og hvordan får man lige vingummi, haglsukker eller blå bols til at harmonere med mel og æg? De professionelle konditorer, Marianne Valentine og Allan Andersen, vil sende den bager hjem, som imponerer dem mindst.

09:55  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. "A" har altid haft stor morskab med at jonglere rundt med Aria, Emily, Hanna og Spencer. Men nu vender spillet.

10:45  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Officer Lance beder Arrow om hjælp til at stoppe en seriemorder som dræber kvinder, og Felicity melder sig frivilligt til at hjælpe.

11:35  

Arrow
Amerikansk dramaserie. En snigmorder angriber Queen Manor i forsøget på at ramme Black Canary, som dog er flygtet ved Olivers hjælp. Samtidig har Moira svært ved at føre Theas gode råd i ud i livet.

dk4

12:00  

Elsk din skygge
I dette afsnit sætter Mette Holm skarpt på skyggen i dit lys. Ved at anerkende, og arbejde med, de sider af dig selv, som du har gemt væk, fornægtet og undertrykt, og ved at forstå, at alt det du enten foragter eller forguder i andre mennesker, er uintegrerede aspekter af dig selv - altså skyggesider, får du din frihed og autencitet igen. Men det kræver mod, og det er altafgørende, at du krydser dine mørke skygger for at kunne blive i lyset. Er der sider af dig selv, du aldrig vil have, at nogen opdager? Er der ting i dit parforhold, din karriere, dit forældreskab, dit sexliv eller ting ved din krop, du ikke er stolt af? At være menneske er fyldt med udfordringer. Livet møder os konstant med noget, vi skal forholde os til, og som vi skal kunne overkomme. Skygger er nogle af de mange, og til tider svære følelser, som lever i os. Psykolog Mette Holm vejleder dig i at finde skyggerne i dit liv og i at åbne op for skyggearbejdets kraftfulde univers.

12:15  

Out Fit
I Out Fit afprøver dk4 hver uge et nyt spændende udendørs træningstilbud. Her møder vi både de dedikerede udøvere, trænere og initiativtager. En baby kan faktisk være et glimrende træningsredskab. Du kan løfte din baby, du kan svinge den, og så kan du også skubbe den -" i en barnevogn altså. Out Fit er denne gang taget et smut til Søndermarken i København, hvor vi skal møde de så kaldte PushyMums. Her har instruktør, Lena Vindt Holm, tilrettelagt et effektivt træningsprogram til nybagte mødre. Mødrene tropper op i al slags vind og vejr med deres barnevogne, for at komme i form igen efter fødslen. Out Fit er en programserie på dk4. Her kan du lade dig inspirere af forskellige udendørs træningstilbud. Her dyrkes motion under åben himmel -" motion, der er balsam for både krop og sjæl.

12:30  

Fit Talk
Det er blevet moderne igen af faste. Traditionen med at undvære mad frivilligt, der er lige så gammel som menneskeheden, har fået nyt liv, for det er overraskende nemt at gå til -" og så er det sundt, hvis man altså gør det rigtigt. Hør hvordan forfatteren bag en ny bog om faste, Martin Bonde Mogensen griber sine faster an. Vært: Anne Absalonsen

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Viden om literacy

13:45  

Miniatur Wunderland Hamburg
Det startede med en barndomsdrøm for én, og endte med at blive virkeligheden for tre brødre. Vi skal til Hamborg, til verdens største modeljernbane; Miniatur Wunderland, der er åbent for besøgende. Der er pt. 930 kørende tog, men togene gør det ikke alene, så miniature-land har allerede nu over 215.000 indbygger, 228.000 træer - og ja man kunne remse detaljer i flæng, for det er et rent wunderland og har allerede et besøgstal på over en million om året. Målet er at få lagt 20.000 meter jernbanespor, så der kan køre 1.300 tog, inden 2020. De har indtil videre opbygget 9 verdener, hvoraf man bl.a. kan opleve Danmark og Østrig samt Knuffingen Lufthavn, men strømmen af ideer flyder, og de bygger fortsat. At det er en modeljernbane, der startede det hele, skal man som kvinde, ikke lade sig skræmme af -" der er kælet for de mindste ting og detaljerigdommene er enestående, så der er noget at se for enhver. Få et lille indblik i Minatur Wunderland, et program man skal se, for at forstå den ret

14:15  

Reklameinfo

14:20  

Er du til bøger?
Hun har delt vandene med sine holdninger og meninger. Hun har kæmpet indædt for sin sag og for sit parti. Nu har hun skrevet sine erindringer -Fordi jeg var nødt til det- fra et langt liv i dansk politik. Pia Kjærsgaard er gæst i -Er du til bøger-, hvori hun blandt andet fortæller, hvorfor erindringerne skulle skrives nu. Hvilke historier man kan læse, og hvorfor hun selv synes, det er en god bog. Bogen kan købes i dk4 butikken.

14:50  

Campingmagasinet
Campingmagasinet er denne gang taget til Skandinaviens største ferie- og campingmesse, for at tage pulsen på både campingnyheder og trends inden den kommende sæson. Vært Anne-Vibeke Isaksen vil sammen med forskellige campingspecialister, se nærmere på både telte, campingvogne, autocampere, fortelte, udstyr og campingpladser. Ferie for Alle besøges af over 60.000 mennesker. I de fem sektioner Danmark, Udlandet, Camping, Golf og Udeliv giver over 1.000 udstiller deres bud på den næste ferie. I programmet kan du bl.a. se -¢ Det nye lufttelt fra Ventura (Isabella) -¢ En 10 meter lang campingvogn fra KABE -¢ Hvordan du deltager i konkurrence om en campingvogn med DCU -¢ Hvordan du kan se Tv på campingturen -¢ Dacia som campingtrækker -¢ Årets familiecampingvogn -¢ En nyhed fra Caravelair -¢ En lille smart campingvogn fra Bürstner -¢ En spændende autocamper fra Pilote -¢ Hvad den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Per Pallesen mener om messen -¢ Et nye -sove-koncept- på teltturen fra

Kanal 4

12:15  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Roland møder en mand, der siger han er Davids biologiske far. Michael undersøger, hvad der skete på børnehjemet i Afrika, og Jackie synker længere ned i sin pille-afhængighed.

13:10  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Med valgdagen lige om hjørnet, vil kandidaterne gøre alt for at få flere stemmere. I mellemtiden forsøger Olivia at forstå meningen bag Mayas motiver.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Rebecca afslører en betydningsfuld hemmelighed for Elena. Anns eksmand er fortsat vred over konfrontationen med Bobby og forlanger en undskyldning. John Ross er under pres fra sine allierede, og han mødes med sin kusine Lucy under forsøget på at spille familiemedlemmer ud imod hinanden. En bekendt af Ewing-familien bliver myrdet, og alle spekulerer på, hvem gerningsmanden er.

Kanal 5

12:30  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En 16-årig ung skoleelev findes myrdet. Offeret levede et stille liv, gik i kirke og sang i kirkekor. Der kommer et uventet gennembrud i sagen, da beviserne peger på, at hun er incestoffer

13:25  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En faldskærmsudspringer død besværliggøres af, at hans morder skal findes blandt hans 103 børn.

14:20  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio har store problemer med at finde vidner til en meget problematisk sag.

dk4

15:20  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! I det nyeste program kigger vi på spillene - This War of Mine The Little ones - Yom Clancy's The Division Open Beta Preview - American Truck Simulator - Sebastien Loeb Rally EVO - Resident Evil Zero HD remaster - Unravel

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Kolonihaveliv

17:40  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

Kanal 4

15:05  

Singleliv
Dansk reportageserie. Den 40-årige kok Jesper fra Aalborg skal på sin anden date med Anita. På første date var parret på overlevelsestur i vildmarken, så denne gang skal der skrues op for varmen på en romantisk Valentines date. Bypigen Linette har efter flere dates endnu ikke fundet den store kærlighed, så i aften fortsætter jagten på den eneste ene i Københavns natteliv. På diskoteket i Vejle er Maja og veninderne stadig på jagt efter en sød fyr til singlepigen, og pigerne er kommet på lidt af en opgave. Efter nogle hede dates med Nanna, er Marc igen røget tilbage til tilværelsen som single. Nu har han arrangeret en date med en ny pige, der hedder Nanna - en date, hvor Mark kan få lov at spille med musklerne.

16:05  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I aftenens program er det Sussi og Leo og Oliver Bjerrehuus, der skal sætte deres personlige præg på to familiers hjem. I dag er det familiernes spisestuer, som skal forvandles. Og med 10.000 kr. på lommen og én dag til rådighed, skal der tænkes kreativt. Og det gør Sussi og Leo, som kaster sig ud i et personligt klatmaleri og en heftig orange farve. Oliver Bjerrehuus får til gengæld øjnene op for powertools for første gang i sit 40-årige liv.

17:05  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. I håb om at undgå en konfrontation med Brick, begynder Zoe diskret at behandle patienter i BlueBell igen. Men det går ikke helt efter planen, da George fortæller hende, at hendes kontrakt med Brick forhindrer hende i at praktisere i BlueBell i et år. I mellemtiden får George brug for lægehjælp efter en ulykke og beder Zoe om hjælp

Kanal 5

15:15  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mac og Jo søger efter en forsvunden 16-årig pige i San Francisco. Deres eneste spor er nogle fotos som blev fundet ved et gerningssted midt på Brooklyn broen. Navnlig Jo tager sagen meget personligt.

16:10  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Lindsay bliver såret, da en politisk kandidat bliver udsat for et attentatforsøg. CSI-holdet kæmper for at pågribe snigskytten, men i kølvandet på efterforskningen bliver et barn dræbt. Sagen bliver for alvor speget, da mordvåbnet viser sig at tilhøre den mand, som de hidtil har antaget var attentatsmandens mål.

17:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Da en ung mand tigger hos naboerne, sættes politiet på sagen. Det viser sig, at drengen har en mor, der styrer ham med mad. Alt forandres, da drengen bliver fundet død, den følgende dag.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. Vores -_Musikalsk rejse-_ gennem Alpelandet fører os i dag til landsbyen Bürserberg i Voralberg -" det ligger ved indgangen til Brandnertal. I nærheden ligger Høj-plateauet Tschengla. Med dets drømmeagtige udsyn over fem dale er det udgangspunkt for talrige vandreruter og mountainbike-ture. Men vi skal også til Millstätter See i Kärnten i 600 meters højde -" en af Østrigs smukkeste badesøer, omkranset af bjergtinder, skove og enge. De musikalske gæster er Jonny Hill, Petra Böck, die Paldauer, die Amigos, og Reiner Kirsten. God fornøjelse med næste

18:30  

Søstrene Bisp
Hvad betyder Kristendommen for et samfund og for det enkelte menneske? Det må siges at være et stort spørgsmål. Men måske bliver det nemmere at forholde sig til, når man ser på, hvad kristendommen kom til at betyde for de første danskere, der blev kristne for ca. 1200 år siden. Det er netop, hvad romanen -Helgi Daner- handler om. Romanen er skrevet af Josefine Ottesen, der er præstedatter, og som med egne ord har forsøgt at flygte fra kristendommen -" men uden held. Josefine Ottesen skriver fantasyromaner, og hun siger, at hendes mission er at tage kampen op imod åndløshed. Det kan man høre meget mere om, når Josefine Ottesen er gæst hos Tine Lindhardt til en samtale om ånd, om lys og mørke -" om kristentro og vikinger, om sang og salmer og meget mere. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Josefine Ottesen har valgt Jakob Knudsens -Se nu stiger solen-.

19:00  

Astronaut Andreas Mogensen
På dk4 fortæller astronauten Andreas Mogensen om de fascinerende oplevelser, da han var på arbejde i rummet i september sidste år. Lige siden russeren Gagarin var det første menneske i rummet i 1961, og amerikaneren Armstrong som den første satte foden på Månen i 1969, har rumfart og senere rumforskning og rumfartsindustrien været fascinerende og optaget mange mennesker i hele verden. I 1976 blev der i Gentofte født en dreng, som allerede i sine unge år satte sig det mål, at han ville op i rummet og prøve at opholde sig i vægtløs tilstand. Hans navn var Andreas Mogensen. Allerede i en alder af 25 år blev han rumfartsingeniør i London - og otte år senere færdiggjorde han sin Ph.d. i rumfart fra University of Texas i Austin i USA. På samme tid blev der i Danmark igangsat et projekt, der havde til formål at få optaget en dansk astronaut i det europæiske astronautkorps hos ESA i Køln. Flere hundrede unge aspiranter meldte sig, og der var overraskende mange kvalificerede. Det endte med, at

20:00  

Aftensmad med jordforbindelse

20:30  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith har problemer med at holde sig inden for grænserne og blander sig indirekte i Dereks og Baileys patienter. Callie ønsker, at Arizona og Mark kan blive gode venner. Alex og Teddy undersøger alternative muligheder for at finde den rette kur til en patient. Callie og Cristina kæmper med en svær operation.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I dag skal Sussi og Leo og Oliver Bjerrehuus forvandle to familiers soveværelser. De har 10.000 kr. og én dag til rådighed. Sussi og Leo vælger at bruge pengene på rødt velour og et farvet tapet. Oliver vil til gengæld lave et hvidt, strømlinet rum til familien, men alt går galt for modellen, som ikke er vant til det hårde arbejde som håndværker.

20:00  

De unge mødre
Dansk dokumentarserie. Julie er i Istanbul og venter spændt på at komme på operationsbordet, hvor hun skal have lavet nye bryster og ny numse. Nanna Mia har købt en ny seng til datteren Neel, men det er ikke planen, at hun rent faktisk skal sove i den. Sabrina har længe formået at holde sin sklerose nede med sund kost og motion. Men nu har hun fået det værre og må derfor indse, at hun har brug for medicin. Martinna har en fast familietradition, som betyder alt for hende. Vi følger hende til middag med hele familien, hvor menuen står på flæskesteg, men selvfølgelig også et vegansk måltid til til dem, der ikke spiser kød.

Kanal 5

18:05  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon ser frem til at skulle dyste mod den eneste skuespiller fra Star Trek-universet, som han føler fjendskab overfor - Wil Wheaton - under en turnering om samler-kort. Wolowitz trækker veksler på en gammel pagt mellem ham og Leonard, som byder Penny at skaffe ham en date med en af hendes veninder.

18:35  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard, der håber på at vinde indpas blandt Pennys venner, som alle elsker football, får et lynkursus i sportsgrenen af Sheldon. Raj bliver rasende, da Wolowitz skørtejægeri medfører tabet af hans højt elskede patang-drage.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard og Pennys første store skænderi medfører at Sheldon må mægle mellem dem. Sheldon lider nemlig under et traume fra barndommen, som gør det umuligt for ham, at høre på højrøstede skænderier.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Mens hele banden er taget på udflugt til ørkenen for at overvære Leonid meteorregnen, må Sheldon spille helt efter at Penny er gledet i badekarret og har vredet sin skulder af led.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Holdet efterforsker et bizart mord, hvor offeret blev dræbt ikke bare én, men to gange.

dk4

21:30  

Q møder Peter Aalbæk
Da dansk film fandt vej ud i det internationale rum i 90'errne, var Peter Aalbæk Jensen en af bagmændene. Han førte sig frem med høj cigarføring og store visioner. Henrik Qvortrup har mødt Peter Aalbæk til en samtale.

22:30  

Koncert med Charlotte Fich
Vi kender hende som Ingrid Dahl, drabschefen i Rejseholdet, der var den store succes i 00'erne. Hun har vundet flere priser for sin kunnen på de skrå brædder, men talentet stopper ikke der. Nu er hun sprunget ud som sanger og sangskriver. Hun har omringet sig selv med et hold af dygtige musikere, og sammen leverer de et goovey mix af folk, rock og jazz.

23:30  

Stjernetræf
-I Danmark har vi stadig en retrorock-scene, der hylder fortidens legender og et stærkt navn heriblandt er Syreregn. De er en dansk power-trio, der spiller bluesbaseret syrerock, med stærke inspirationer fra 60´erne og 70´ernes rock-artister. De debuterede med pladen OCD i 2009 og har udgivet både singles og EP'er siden. Nu er der nyt i kog, så se med i Stjernetræf med Syreregn.

Kanal 4

21:00  

Ud af stilheden
Dansk dokumentarserie. Dilek er svært hørehæmmet og næsten døv. Hun har tre døtre, men hun har svært ved at udfylde rollen som mor på grund af sit hørehandicap. Hun drømmer om at komme ud af stilheden, så hun kan blive en bedre mor for sine døtre.Oliver på 11 måneder er født næsten døv. For at han kan vokse op som hørende, skal han opereres. Men hans mor Sabrina, har svært ved at ændre på ham. Hun er nemlig selv vokset op med døve forældre, og hun frygter, at hendes døve mor ikke kan forstå hendes beslutning om at ændre på Olivers fremtid.

22:00  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Gitte har lidt af samlermani i årevis - så voldsomt, at hun lejer flere opbevaringsrum rundt omkring til de ting, der ikke kan mases ind i hendes lille lejlighed i Dragør. Hendes voksne børn er magtesløse, de har hjulpet hende siden de var helt små, men intet har ændret sig: Gitte lever isoleret i skam over sin situation. Nu har tre af hendes fem børn bedt om hjælp, så deres mor kan få et værdigt liv og opfyldt sin drøm om at passe sit lille barnebarn i hjemmet. Se med, om det lykkes Gitte med hjælp fra psykologen, sine børn og et hold flyttefolk at få skabt sig en ny tilværelse.

23:00  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Quantico
På Quantico lærer Alex om sin fars fortid i FBI og i nutiden beder Liam Alex' mor om at deltage på et pressemøde for at appelere til Alex.

21:55  

Person of Interest
Amerikansk krimiserie. Maskinen giver holdet et nyt nummer 'Simmons' den korrupte HR betjent, som har myrdet Carter. Finch forsøger at forhindre en ven i at gå for langt i jagten på at få hævn.

22:55  

Hannibal
Amerikansk thrillerserie. Efter det altødelæggende blodbad i sit hjem, slår Hannibal Lecter sig ned i Italien i selskab med sin helt egen psykolog, Bedelia.

23:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En lille by i Colorado fejere byens jubilæum ved at åben en gammel tidskapsel. Men den indeholder et meget makabert fund.

dk4

00:00  

Spørg Direkte
Spørg Direkte er dit program, hvor du -sidder i værtsstolen- i 45 minutter og stiller spørgsmålene til dagens gæst. Stil dit spørgsmål Facebook (facebook.com/sporgdirekte, på Twitter (@spoergdirekte), e-mail (spoergdirekte@dk4. dk) eller ring ind på 70 21 19 00.

00:45  

The Diner
I dette afsnit skal Nipper og Mos til rejsegilde på The Diner FIFTY NINE i Vejle. Den nye restaurantchef Mia, som skal stå i spidsen for den nye diner, har sin første arbejdsdag og bliver som det første kastet ud i at lave burgere og milkshakes sammen med chefkokken, Jacob. Nipper inviterer, The Diners ledere, med til Strategi- og samarbejdsdag på Hotel Vejlefjord, og her bliver en syltet agurk omdrejningspunktet for en vigtig diskussion. Nipper får travlt, da leverandøren af alle The Diners fødevarer lukker med kort varsel, og han skal finde en ny med lynets hast, og så skal den store inspirations- og indkøbstur til USA planlægges. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to forretningsmænd Lars Been Nipper og Morten Schaumann, som til dagligt kun omtales Nipper og Mos. Sammen har de startet The Diner, som er en amerikansk inspirere

01:20  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Første program handler om IT Factory-sagen, og -Selskabsadvokaten- har besøg af entertaineren Finn Nørbygaard og professor Kim Klarskov Jeppesen, CBS. Finn Nørbygaard, der ejede cirka 17 % af IT Factory, giver i et meget åbenhjertigt interview et hidtil uset indblik i, hvordan han, ved et tilfælde, blev medejer af IT Factory, hans selvrefleksion over hvad han selv kunne have gjort anderledes, den svære tid, der kom, når man er blevet snydt og har tabt noget, alle troede var 437 mio. værd, samt hvad han har lært af sagen. Sammen med professor Kim Klarskov Jeppesen får seerne et unikt indblik i hvad IT Factory egentlig var, hvori svindlen bestod, hvad en leasingkarrusel egentlig er, og hvad -samfundet- har lært af sagen.

01:50  

Dansk-tysk med Matlok
Siegfried Matlok er i denne udgave af -Dansk -" tysk med Matlok- taget til et historisk sted i Sønderjylland, nemlig til Schackenborg Slot i nærheden af Tønder. Efter reformationen overgik stedet til Kongehuset, og i 1661 blev det overdraget til Hans Schack, hvorefter slottet blev kaldt Schackenborg Slot. I elleve generationer tilhørte slottet familien Schack, men i 1978 blev det overgivet til Kongehuset, og det var her, Prins Joachim fra 1993 til 2014 levede sammen med sin familie, inden de flyttede til København. Men Schackenborg har stadig status som kongeligt slot, og efter Schackenborg Fondens overtagelse af Schackenborg, kan Prinsen og hans familie stadig tage ophold på slottet efter eget ønske. Matloks samtalepartner er en anden historisk person, nemlig den sidste udenrigsminister i DDR, Markus Meckel, som i 1989 deltog i de afgørende forhandlinger om Tysklands genforening ved de berømte 2-plus-4- forhandlinger med udenrigsministre fra de fire tidligere sejrsmagter efter Anden

02:25  

Mik Schacks Public Service
I Albertslund ligger boligafdelingen -Alberts Have- med helt nye almene boliger. Her bor folketingsmedlem Mattias Tesfaye fra Socialdemokraterne. Men hvorfor bor han til leje i en såkaldt almen bolig, og hvorfor bor så få folketingsmedlemmer i almene boliger, når det for en stor del af befolkningen er den foretrukne boligform? Det vil Mik Schack meget gerne vide, når han er på besøg hos Tesfay. Men der er også noget med et snelaug og andre opgaver, som beboerne selv tager sig af. Hvad det er for noget, og hvordan århusianeren og murersvenden Mattias Tesfaye er endt i Albertslund, i Folketinget og hos Socialdemokraterne - det får vi også vide, mens Schack og Tesfaye tager det helt nye køkken i brug.

03:10  

Anne Vibeke rejser
Sydengland ligger både langt fra og tæt på Danmark. Med fly tager det ingen tid, med campingvogn på krogen er det en lidt længere rejse. Uanset hvad, så er det en utrolig spændende, indbydende og overraskende destination. Hvem forbinder fx Sydenland med enorme sandstrande og hårrejsende krimi? I dette program tager Anne-Vibeke dig med til -Verdens Ende- -" Lands End, der er en dramatisk klippekyst. Store dele af den engelske sydkyst er meget kuperet, men mellem de stejle skrænter gemmer sig kridhvide uberørte sandstrande. Anne-Vibeke besøger også hyggelige byer som Fowel og Torquay -" sidstnævnte er byen, hvor Agatha Christies medrivende historier tager udgangspunkt. Minack Theater og Eden er også blandt de attraktioner, som Anne-Vibeke lægger vejen forbi. Læs mere om England på www.AnneVibekeRejser.dk Følg Anne-Vibeke på www.Facebook.com/AnneVibekeRejser

03:40  

Aktuelt Kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

04:00  

Naturligvis
Sukkersyge, eller diabetes I og II, er et voksende problem. I Danmark alene har ca. 250.000 mennesker sukkersyge og der bruges over 18 milliarder kroner på behandling. I næste udgave af Naturligvis får vi besøg af læge Carsten Vagn-Hansen, som har formået at leve problemfrit med diabetes I i 42 år. Se med og hør hvordan. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit arbejde har vist en vej ud af problemet. Og i mange tilfæl

04:30  

TimeOut med Ovnformet glas
I TimeOut tager dk4's Katrine Orleman Thrane på jagt efter en fritidsaktivitet, som kan give et frirum i en travl og hektisk hverdag med arbejde, barn og familie. I dette afsnit kaster Katrine sig over ovnformet glas. Ovnformet glas er en koldglasteknik, hvor man kan lave smukke fade, flotte figurer og meget mere af glas. Glasset bearbejdes i kold form og brændes i en glasovn, hvor glasset smelter sammen. I programmet bliver Katrine introduceret til den kreative disciplin af glasmager Rebekka Koefoed, som har sit eget atelier i Aarhus. Rebekka lærer Katrine, hvordan man skærer glasset ud og håndterer det under de forskellige processer, men viser også mange eksempler på alle de ting, man kan lave i glas.

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith har problemer med at holde sig inden for grænserne og blander sig indirekte i Dereks og Baileys patienter. Callie ønsker, at Arizona og Mark kan blive gode venner. Alex og Teddy undersøger alternative muligheder for at finde den rette kur til en patient. Callie og Cristina kæmper med en svær operation.

00:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. I håb om at undgå en konfrontation med Brick, begynder Zoe diskret at behandle patienter i BlueBell igen. Men det går ikke helt efter planen, da George fortæller hende, at hendes kontrakt med Brick forhindrer hende i at praktisere i BlueBell i et år. I mellemtiden får George brug for lægehjælp efter en ulykke og beder Zoe om hjælp

01:50  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Emma kaster sig ud i et farefuldt eventyr sammen med Kaptajn Klo, da de i Den Fortryllede skov kravler op ad en gigantisk bønnestage for at stjæle et magisk kompas fra en ondskabsfuld kæmpe. Der bliver kastet lys over detaljer fra Emmas skumle fortid, da hun tilfældigt møder en anden tyveknægt.

02:45  

House
Amerikansk dramaserie. Fire mennesker, som pludselig dør, viser sig at have en fællesnævner; de har alle modtaget organer fra samme donor. I en kamp mod tiden forsøger House og hans team at redde to andre, som også har modtaget organer af donoren. House hyrer desuden en privatdetektiv.

03:35  

Gilmore Girls
Rory vender hjem efter at have tilbragt sommeren i Washington, og straks involveres hun i et romantisk dilemma. Lorelai, som driver den historiske kro, Independence Inn, er lykkelig for at have sin datter hjemme igen. Lorelai er dog mindre begejstret for nyheden om, at hendes eksmands nye kæreste venter et barn.

04:25  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et brud på et vandrør medfører store vandskader, og der opstår krise på Seattle Grace. Det sker nemlig samtidig med, at Dr. Richard Webber forsøger at indføre nye læringsmetoder. George går til reeksamen med håbet om at bestå. Imens forsøger Derek at få Merediths værelseskammerater ud af Merediths hus - til beboernes store overraskelse.

Kanal 5

00:50  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Mordet på to mænd i Rapid City betyder at holdet må tage afsted, Profilen viser sig imidlertid at være sværere at lave end forventet.

01:50  

Det stærke køn
Engelsk drama fra 2010. Året er 1968, og på en af tidens største arbejdspladser, Ford-fabrikkerne i Dagenham udenfor London, arbejder kvinden Rita O'Grady som syerske. Utilfreds med lønnen og uligestillingen arrangerer Rita en strejke, og tager dermed de første skridt mod ligestillingskampen i England - og resten af verden.

04:00  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Gavin og Sasha diskuterer Henrys kampagne, og Sasha foreslår, at Henry engagerer sig mere i lokalmiljøet, for at fiske stemmer.

04:45  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Hverdagens Helte er tilbage, og gennem seks nye intense programmer giver programmet et hudløst ærligt billede af dagligdagen for brand og ambulancefolkene fra Falck stationen i Gladsaxe. I sæsonpremieren er vi med ambulancebehandleren Simon, både når han må behandle en 14-årig pige hvis knæskal sidder på siden af benet, og når han må bruge al sin pædagogiske sans, da han skal berolige en 7-årig efter et trafikuheld. Brandholdet er ude til et brændende kolonihavehus med ubehagelige overraskelser, og så skal vi stifte bekendtskab med ambulancebehandleren David, som må tage sig af en kvinde med brækket hofte.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1207210822