dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 2. marts 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 2. marts 2016

dk4

05:00  

Frivilligt arbejde i udlandet

05:30  

Kultursalon
Kirsten Justesen er billedkunstner. Men hendes allervigtigste materiale er hende selv -" hendes egen krop, som hun fotograferer og laver afstøbninger af. Kirsten Justesens kunst har klare budskaber. Ikke mindst om kvindelivet og kvinderespekten -" og kvindestyrken. Mød Kirsten Justesen, hør mere om tankerne bag hendes kunst, og se eksempler på den, når Kirsten Justesen er gæst i denne udgave af "Kultursalon".

05:55  

Mange bække små
-Mange bække små- er en serie om livet i og ved vores ferske vande. Tidligere drev landet af væde. Åløb, sumpe og moser, våde engområder og søer var en væsentlig del af landskabet, men efterhånden som der kom flere mennesker, voksede ønsket om mere landbrugsjord. De naturlige vandløb, der bugtede sig igennem landskabet blev rettet ud til snorlige kanaler, vådområder blev drænet og søer tørlagte. Over 90 % af alle vores vandløb er på den måde påvirket af os mennesker igennem de sidste par hundrede år. De påvirkninger har givet en kraftig forringelse -" både af de biologiske og de fysiske vilkår for smådyr, fisk og planter, der lever i og ved vandet. Både vandløb og søer er - eller har været kraftigt forurenet af spildevand, næringsstoffer, okkerforurening og giftstoffer. I dag har vi omkring 64.000 km. naturlige og menneskeskabte vandløb. Ud over vandløbene har vi mere end 100.000 søer og vandhuller. Vores vandløb og søer er en vigtig del af det danske landskab og har afgørende betydn

06:30  

EU-skeptikerne med Marie Krarup
Quo Vadis, Europa? Hvor går du hen? En stigende skepsis og modstand er konstateret ved det seneste valg i Europa mod det efter mange europæiske borgeres mening forkromede EU-projekt - ikke mindst i Danmark. Dansk Folkeparti artikulerer protest og modstand, men har siden partiets start dog skiftet kurs fra at kræve en dansk udmeldelse til en mere pragmatisk-kritisk linje, som sejrede ved valget til EU-parlamentet i 2014, hvor DF med 26,6 procent blev det største danske parti -" med nu i alt fire mandater i EU-parlamentet, og partiets førstemand i det europæiske, Morten Messerschmidt, fik en stor personlig triumf ved at score det hidtil højeste personlige stemmetal nogen sinde, 465.768. Siegfried Matlok taler i denne udgave af -EU-skeptikerne- med DF´s folketingsmedlem Marie Krarup Soelberg om partiets skepticisme over for EU og det europæiske projekt. Matlok spørger blandt andet konkret om EU-modstanden i Danmark, men også om alternativet til det nuværende EU. Og Matlok spørger også t

07:00  

Guided by Stine
Programmerne tager deres udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 10 kostråd. Diætist Stine Junge Albrechtsen gennemgår kostrådene og fortæller på en enkel og overskuelig måde, hvordan man får kostrådene ind i sin egen hverdag. Kostrådene gennemgås i køkkenet, hvor der gives eksempler på, hvordan man gør derhjemme for at leve efter de officielle danske kostråd. I alle programmer inviteres gæster, der alle har deres erfaringer med kostrådene, og de fortæller ærligt om, hvor de synes, det er svært. Stine Junge Albrechtsens bog "10 kostråd 10 familier" kan købes til særpris i dk4 butikken.

07:30  

Naturligvis

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget på bukkejagt i Sydafrika, hvor der findes mange forskellige slags bukke. Jagten foregår i henholdsvis Eastern Cape og i Limpopo, hvor Claus Danielsen og Steen Andersen efterstræber en stærk bush-buk, en adræt lille bjergbuk og en abnorm -rødbuk- som hver for sig indrammer en del af det afrikanske bukkeeventyr. Øvrige medvirkende er: Jamie Renton, Professionel jæger Herman Lubbe, Chef-PH, Matswani Safaris Fann van Schalkwyk, Professionel jæger

08:40  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nordnorge. Program ét ud af tre om havfiskeri i Djupvik

Kanal 4

05:35  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Et fly styrter ned og alle om bord dør. Olivia må nu forsvare piloten fra medierne og flyselskabets anklager. Amanda forsvinder, og Olivia må grave i Hucks mørke fortid for at finde hende. Fitz beder vicepræsidenten om hjælp.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy får tante Anna og onkel Cosmo til at dele deres bedste familieopskrifter som Shrimp Scampi, tortellinisuppe med tværreb og espresso med vaniljeis, Affogato.

07:50  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Travis starter en open mic-aften op, og Andy forsøger sig som komiker.

Kanal 5

05:35  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Familien Bird-Kersee beslutter, at bygge et sikringsrum efter de har været udsat for et røveri. Selvsagt beslutter de, at rummet skal bygges i Marty og Debbies soveværelse. Da Jane blander sig i Amber og Reggies date, er Reggie tvunget til at træffe en beslutning om, hvem af pigerne han ønsker at være sammen med.

06:00  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af reality-stjernerne Chiano og Stephanie Star. Hvem af de to får imponeret Rode mest med deres madlavning? Bliver det Stephanie Star der vil lave Escalopines al Lemone eller lykkedes det Chiano at imponere mest når han går all in og forsøger at lave oksefilet med risotto, rødvin/hindbær-sauce og stegt italiensk skinke. Se med når de to italienske temperamenter kommer i spil i kampen om enten at skulle drikke champagne eller tage opvasken.

06:45  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet skal Stand-up komikeren Audrey Castaneda og sangerinden Inez Cavilanes kæmpe om hvem af dem der kan imponere michelin-kokken Thomas Rode mest med deres yndlingsret. Se hvem der vinder når Audrey laver Cote de Boeuf med jordbærsalat og Inez forsøger sig med "Røget Fish 'n' Chips". Og se hvad der sker når Rode udfordrer pigerne med de skal binde en kylling op.

07:35  

TV-Shop

07:55  

Kagekampen
Dansk underholdning. Julekager smager godt på alle tider af året. Og dag skal der jules med Thomas Mygind og de fem bagetalenter i Kagekampens køkken. Men hvordan smager en lagkage fx af jul? Og kan chokolade-ganache formes som juletræer? Én af bagerne er bagud fra start pga. sin tidsstraf fra i går. Og én skal i dag forlade bageriet, når de professionelle konditorer, Marianne Valentine og Allan Andersen, har smagt på sig igennem julebagværket.

08:45  

Kagekampen
Dansk underholdning. Der er store maver, og der er små maver. I dag skal der bages til de allermindste maver. De fire tilbageværende bagetalenter skal nemlig bage kager til bamsernes te-selskab " og man skal ikke have alt for store tommelfingre, når der skal pyntes kager i mini-format. De tre, der imponerer dommerne mest, går videre til den vigtige ugefinale i morgen.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Bog og forfatter
Hun var nærmest Dronning af Dansktoppen og en markant Schlager-stjerne i 70 érnes Tyskland. Dorthe Kollo elsker tumult og virak, men søger også ensomheden. I efteråret 2014 udkom hendes bog -_ Jeg er stadig her -_ skrevet sammen med journalisten Rikke Hyldgaard. En ærlig bog om livet på farten, fra barnestjerne til et turneliv i hele verden og med millionsalg af plader i Tyskland. En hjertevarm beretning, men også ærlig omkring omkostningerne i show-bizz, ligesom den barske erkendelse, at hendes nu afdøde mor brugte en stor del af barndoms-indtjeningen, til at åbne egne frisørsaloner. Vært: Ib Søby

09:50  

Til bords med søstrene Gercke
Denne gang er Søstrene Gercke rykket indenfor i vikingelanghuset på Frederikssund Vikingeboplads. Søster Vibeke vil lave pulled lam, bage fladbrød over åben ild og samle det med en hjemmelavet pesto med et tvist. Søster Ulrikke har fundet inspirationen i det rå miljø og laver agern-lysestager og blomsterkranse.

10:20  

Læsemagasinet
Alle ved det er vigtigt at kunne læse -" men nu siger forskere, at det også er vigtigt at kunne skrive, fordi det lærer os at læse og at lære. Læsemagasinet får besøg af skriveforsker Lene Storgaard Brok og tager ud på Hastrupskolen i Køge for at se hvordan lærer Manja Vestergaard Nielsen underviser sine elever i 4. klasse i at skrive.

10:50  

Reklameinfo

11:00  

Nye Tyske fortællinger
Nye tyske fortællinger med Emma Braslavski Emma Braslavski er essayist, forfatter og kurator. Hun er født i Erfurt, og hendes families historie er på mange måder broget og dramatisk. Hendes forældre og bedsteforældre har oplevet mange af de ting, der er hovedbegivenheder i Tysklands historie i det 20. århundrede. Man kender til at være en del af fordrevne tyske mindretal, man kender til spændinger mellem katolikker og protestanter, og man kender til sammenstød mellem øst og vest. Det er alt sammen noget Emma Braslavsky bruger i sine fortællinger, blandt andet i romanen -Das Blaue vom Himmel über dem Atlantik-. I programmet kan man se Emma Braslavsky i samtale med Hanne Roswall Laursen i Literaturhaus i Berlin. Programmet er det andet i dk4s nye serie -Nye tyske fortællinger- hvori Hanne Roswall Laursen taler med nogle af de unge tyske forfattere, som i de senere år har gjort sig særligt bemærket på bogmarkedet både i Tyskland og i udlandet. Det er nu 20 år siden Berlinmuren faldt,

11:30  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Naomi hjælper Jordans søster Elizabeth ud af en politisk skandale. Silver får nyheder fra sin læge. Annie rejser til Paris for at promovere sin bog, og hun håber samtidig at kunne lægge afstand til Liam. Adrianna optræder ved en koncert som ender i det rene kaos.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai og Rory får fejret Thanksgiving Day fire gange i træk, da de på vejen til et fornemt middagsselskab hos Richard og Emily kigger forbi Lane, Sookie og Luke. Lorelai bliver chokeret, da hun får at vide, at Rory har søgt optagelse på Yale. Dean og Jess er tæt på at komme op at slås om Rory.

Kanal 5

09:35  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Piger taler med Alison og forsøger at få hende ud af fængsel.

10:20  

Arrow - Special
Amerikansk dramaserie. Inden sæson 2 skydes i gang, gennemgår dette special-afsnit højdepunkterne af første sæson af 'Arrow'.

11:10  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Diggle og Felicity får Oliver til at returbenere til Sterling City. Og ved sin hjemkomst opdager han, at Isabel Rochev står for at overtage Queen Consolidated.

dk4

12:00  

Den sunde krop
De klassiske pilatesøvelser udført på stor bold, der tilføjer et ekstra balance-element. Fysioterapeut Lotte Paarup er din guide til styrke og smidighed.

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Et stykke af James Joyce
I en lille sidegade, i Irlands hovedstad Dublin, ligger en kuriositet. Sweny"s Pharmacy blev foreviget af den verdenskendte irske forfatter James Joyce, da han beskrev stedet i sit mesterværk Ulysses. I bogen besøger en af hovedpersonerne apoteket, og køber en citronsæbe. En sæbe man stadig kan købe i dag. Selve apoteket åbnede i 1853 og har stået næsten urørt hen siden da. Hvilket har skabt en helt særlig tidslomme. Besøger man derfor stedet i dag, kan man få en oplevelse af, hvad det var for et Dublin, James Joyce beskrev, i sine verdenskendte bøger.

13:35  

How2Scrap
Seerne har ordet! How2scrap har i to programmer givet ordet til seerne. Det betyder, at der ikke er noget specifikt emne som dagens tema. dk4's scrapbookingteam Pia og Rikke vil i stedet besvare spørgsmål i kategorierne: -¢ Materialer/Værktøj: Stempler og distress -¢ Base: Hvad bruger man sine rester til? -" og hvordan bruger man det gyldne snit, når man scrapper? -¢ Pynt: Blomster og hjemmelavet pynt I inspirationsdelen viser den erfarne scrapper Birthe sit arbejdsværelse frem -" hun har rigtig gode tips til, hvordan man organiserer sig, så det er nemt og bekvemt at scrappe. Der er derfor ny inspiration at hente for garvede scrappere -" og for nytilkomne handler det om at fatte notesblokken og lade sig inspirere til nye, kreative måder at bruge fotos på.

14:05  

Reklameinfo

14:15  

Skarven
Skarven er en sjov, spændende og meget kontroversiel fugl. Det er en urfugl med dinosaurer gener, som skaber både debat, glæde og vrede. Natursynet, der herskede tilbage i 1800-tallet, og som stadig ses praktiseret af nogle den dag i dag, gik udelukkende på om naturen havde en nytteværdi, og om vi mennesker kunne tjene på den. Kunne vi ikke det, skulle den unyttige besværlige natur fjernes og udryddes - og det blev gjort med fynd og klem på mange arter. Datidens hårdhændende metoder gik kraftigt ud over rovdyr som odder, mår, grævling, fiskehejre og vores rovfugle -" ja selv den lille smukke isfugl blev opfattet som et skadedyr, der skulle bekæmpes. I begyndelsen af 1960'erne var der kun 125 ynglende par skarver tilbage i Danmark, og i hele Europa var der omkring 4000 par tilbage. Samtidig med den hårde jagt på uønskede arter foregik der kraftige forandringer i landskabet. Heder blev opdyrket, åløb udrettet og søer og fjorde udtørret og gjort til landbrugsland. Naturen i Danmark blev h

14:50  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Claudia Joy får komplikationer på grund af sin diabetes. Frank bliver involveret i politiske problemer i Afrika og flere tropper må derfor indsættes.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Sally havner i problemer, da hun mødes med den nationale tilsynsmyndighed. I mellemtiden søger en person uventet hjælp fra Olivias Hold, og Olivia og Huck kommer med overraskende erkendelser.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Netop som John Ross står over for at ville kræve sin ret og gøre sin far stolt, beslutter J.R. at flytte hjem til Southfork, til stor ærgrelse for Bobby. Familien Ewings bitre fjende, Cliff Barnes, vender tilbage og forsøger at genoptage forbindelsen med sin nevø, Christopher. En forbløffende nyhed indenfor familien byder på chancen til at hele gamle sår.

Kanal 5

12:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En mand findes kastreret og blødende ved en togstation. Opklaringsarbejdet byder på store udfordringer, da offeret viser selv, at have udvist voldeligt adfærd, og mandens ofre bliver pludselig de mistænkte i en højst bizar sag.

13:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet har problemer med sagen om seriemorderen, som har for vane at fjerne sine ofres øjne. Morderen har tilsyneladende slået til igen, da liget af en kvinde bliver fundet på en strand. Den hovedmistænkte i sagen har imidlertid et vandtæt alibi, og CSI-folkene får sig en overraskelse da en ny mistænkt kommer på banen.

14:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Tre mænd, dømt for et mord tilbage i 1991, bliver løsladt fra fængslet da retten omstøder deres domme. Det bliver imidlertid en sag for Horatio og CSI-holdet, da nogen begynder at myrde dem én efter én.

dk4

15:20  

Reklameinfo

15:30  

Søstrene Bisp
Per Øhrgaard er professor i tysk. Han har undervist på universitetet og på CBS og desuden formidlet sit fag bredt i offentligheden. Øhrgaard tager del i debatten om uddannelse og dannelse og politik, meget ofte med en lige linje til Goethe og Günter Grass, og i det hele taget forholdet til Tyskland og tysk historie. Men når Per Øhrgaard er gæst i studiet hos Marianne Christiansen i -Søstrene Bisp-, er det imidlertid som formand for Dansk PEN, for samtalens udgangspunkt er ytringsfrihed, og hvorfor det er vigtigt, at mennesker skriver og kan få lov at skrive. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Per Øhrgaard har valgt 2. vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 78, Blomstre som en rosengård. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

16:00  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

16:30  

Møllehave med Stig Dalager
-Jeg sætter så stor pris på dine titler-, siger Johannes Møllehave indledningsvist til gæsten Stig Dalager. -Især titlen på din Kierkegaard-bog -Øjeblikkets evighed- er vellykket-, men også titlen på den bog, der er programmets omdrejningspunkt, synes Møllehave godt om, nemlig -Rejse uden ende-. At Møllehave også kan lide indholdet i romanen om den svenske diplomat Raoul Wallenberg, der fra sin base i Budapest hjalp tusindvis af jøder på flugt fra nazisterne, kommer tydeligt til udtryk i samtalen.

17:00  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

17:30  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Denne gang får seerne et indblik i Danmarks Fonde og deres betydning for dansk økonomi og beskæftigelsen i Danmark. Selskabsadvokaten har besøg af professor Søren Friis Hansen, CBS og bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Fonden. Lauritzen Fonden ejer bl.a. DFDS og rederiet J. Lauritzen og har en egenkapital på 7,1 mia. kroner. Sammen med professor Søren Friis Hansen får seerne forklaring på, hvad en erhvervsdrivende fond egentlig er samt hvilke fordele, faldgrubber og ulemper der samfundsmæssigt er, ved den helt unikke danske fondsmodel. Bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen forklarer hvordan fondsbestyrelsen træffer beslutning om, hvem der skal have legater, hvor meget de deler ud, om de deler nok ud og hvordan fondsbestyrelsen udøver sin indflydel

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. Denne gang i Singleliv afslører Jesper, hvad det er mænd skal spise, hvis de vil øge deres sædkvalitet. En oplysning hans date ikke helt ved, hvad hun skal bruge til. Marc har inviteret Nanna på en romantisk date. Men med et par skøjter på bliver selv den mest kække bagersingle den rene Bambi på glatis. Serinas scoreevner daler i takt med, at hun får drukket mange shots. Men derfor kan en bytur stadig blive vellykket med et godt selskab og dans på baren. Og så er der gensyn med pædagogen Charlotte, som fandt en kæreste i sidste sæson af Singeliv.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I dag skal Basim og Anne-Grethe Bjarup Riis indrette to pigeværelser hos to familier, der har været modige nok til at lægge deres hjem i hænderne på de to kendte. Anne-Grethe fylder pigeværelset med en farveeksplosion af mønstre og graffiti-kunst, selvom pigen helst vil have et værelse holdt i sort og hvidt. Basim går efter sejren og kaster sig ud i et stort alkoveprojekt, som måske er lige ambitiøst nok?

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Rose og Max prøver at finde en ny kæreste til Zoe, da hendes netdating ikke bærer frugt. George gør, hvad han kan for at bevise overfor Tansy, at de stadig hører sammen. Brick og Shelby må pludselig handle hurtigt og tage en drastisk beslutning vedrørende deres forhold.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Special CSI: NY og CSI 'crossover'-episode, hvor D. B. Russel tager til New York for at hjælpe med at finde Macs kæreste, Christine, der er forsvundet.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. På Valentines Dag får CSI-holdet både en smagsprøve på det værste og bedste i livet.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En lille pige findes i en busk med en alvorlig skade i hovedet. Da detektiverne finder en afslørende rulle film på gerningsstedet, ledes mistanken hen på det pædofile miljø.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. Vores musikalske rejse gennem Alpelandet fører os denne gang til den Sydsteirske vinrute og gennem Triglav Nationalpark i Slovenien -¦ Den sydlige del af Steiermark er et tankefuldt sted velegnet til afslapning og nydelse. Blide bakker og afvekslingen mellem vingårde, blandet skov, frugtplantager, enge og græsgange er karakteristiske for landområdet ved den østrigsk -" slovenske grænse. Fra Triglav Nationalpark i den nordvestlige del af Slovenien fører vores rejse os til mægtige bjerge og idylliske søer. Det turistmæssige centrum i den øvre del af

18:30  

Seniormagasinet

19:00  

Schlagerbox

20:00  

Super Bingo Onsdag
dk4 sender direkte bingo hver onsdag aften kl. 20.00-21.00.

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith og Dereks forhold bliver mere og mere ustabilt, og det kommer Zolas adoptionskonsulent for øre. Cristina tager en drastisk beslutning omkring sin graviditet. Chef-kirurg Webber beslutter i sidste øjeblik at give Henry en operation.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. Basim og Anne-Grethe Bjarup Riis skal indrette det mest intime rum hos to familier, nemlig soveværelset. Basim har store planer. Han vil åbne familiens soveværelse op med ny farve på væggen og et kæmpe Europakort, men hvad sker der, når han pludselig rammes af en kreativ blokade? Det kører for Anne-Grethe, der vil skabe en blodrød kærlighedshule fyldt med østens mystik. Men er det mon for stor en mundfuld for familien?

20:00  

Baronessen og mig
Dansk reportageserie. Caroline Fleming skal besøge Mille i Valby. Mille fandt midt i sin graviditet ud af, at hendes kæreste levede et dobbeltliv og stadig var i et forhold med sin ekskæreste. Som alenemor har Mille svært ved at få tid til sig selv og sine gamle interesser, og hun har mistet troen på kærligheden. Caroline har derfor en klar mission; hun vil hjælpe Mille med at lægge fortiden bag sig og finde ligevægt mellem rollen som mor og single-pige med masser at byde på.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da en anden tegneserie-samler lægger an på Penny, fører det til at Leonard, Raj og Howard tager til "enkebal" på en bar.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard og Raj tager Wolowitz med til Las Vegas for at hjælpe ham over bruddet med Leslie. Sheldon, der glæder sig til at skulle være alene hjemme, får låst sig ude og der er kun et sted, hvor han kan søge husly - hos Penny.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard bliver splittet mellem at være ærlig eller selvisk, da Stuart spørger ham til råds om sin kommende date nr. 2 med Penny. Wolowitz opdager, at der er en alvorlig fejl ved det toilet, som han har designet til NASA og den internationale rumstation.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Fyrene har fået et prestigefuldt tilbud om at tilbringe sommerferien med at arbejde ved en forskningsstation på Nordpolen. Men Pennys reaktion på den nyhed får Leonard til at tvivle på, om han nu også har lyst til at tage med.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I Politijagt følger vi færdselspolitiet i deres jagt på hensynsløse bilister på de danske veje. Jørgen fra Nordsjællands Politi er første mand fremme ved en alvorlig soloulykke. Peter følger sin politinæse og kører efter en mand, som kører usikkert " det viser sig, at han er kraftigt spirituspåvirket. Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi er sammen med en gruppe kollegaer på spirituskontrol i et sommerhusområde på en lun sommeraften. En person er så påvirket, at Henrik må tilkalde forstærkning for at få styr på manden.

dk4

21:05  

Schlagerstar
Den unge tyske sangerinde Vanessa Mai er anset som Tysklands næste superstjerne og sammenlignes allerede med ikoner som Helene Fischer og Andrea Berg. Helt fra barndommen har Vanessa Mai haft showbizz i blodet, i det hendes far er turnerende musiker, og som 15-årig blev hun tysk mester i hip hop dans. Da Vanessa for et par år siden blev forsanger for det populære orkester Wolkenfrei (Skyfri), tog hendes musikalske karriere for alvor fat, og de første to albums har toppet hitlisterne i flere tysktalende lande.

21:35  

The Diner
I dette afsnit skal Nipper og Mos til rejsegilde på The Diner FIFTY NINE i Vejle. Den nye restaurantchef Mia, som skal stå i spidsen for den nye diner, har sin første arbejdsdag og bliver som det første kastet ud i at lave burgere og milkshakes sammen med chefkokken, Jacob. Nipper inviterer, The Diners ledere, med til Strategi- og samarbejdsdag på Hotel Vejlefjord, og her bliver en syltet agurk omdrejningspunktet for en vigtig diskussion. Nipper får travlt, da leverandøren af alle The Diners fødevarer lukker med kort varsel, og han skal finde en ny med lynets hast, og så skal den store inspirations- og indkøbstur til USA planlægges. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to forretningsmænd Lars Been Nipper og Morten Schaumann, som til dagligt kun omtales Nipper og Mos. Sammen har de startet The Diner, som er en amerikansk inspirere

22:05  

Astronaut Andreas Mogensen

23:05  

Campingmagasinet

23:35  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nordnorge. Program ét ud af tre om havfiskeri i Djupvik

Kanal 4

21:00  

Silas - Mig, min mand og min kone
Dansk reportageserie. Når man er tre forældre, der skal få deres kalendere til at passe sammen, kan hverdagen nogle gange gå lidt for meget op i, hvem der gør hvad. Louise og Silas føler, at deres gamle, tætte venskab drukner i praktik, efter de er blevet forældre sammen. Kan de overhovedet finde tilbage til at være "bedste venner" igen? På trods af de udfordringer, familien tumler med, vælger de alligevel at inseminere Louise for anden gang, for de drømmer stadig om at få endnu et barn sammen. Til familiens store overraskelse går insemineringen lige så nemt som første gang, og pludselig er Louise gravid for anden gang med Silas og Johannes - og denne gang er det den anden far, der har doneret sæd og bliver barnets biologiske far. Den hurtige graviditet giver drengene stof til eftertanke, og især Silas virker chokeret over at skulle være far igen.

22:00  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Der masser af god samvittighed, når Julie inviterer musicalstjernen Maria Lucia indenfor i sommerhuset. Sammen laver de en sund middag, der smager så englene synger, og uden at de skal bekymre sig om kalorietælleren. Maria Lucia er som barn vokset op med let adgang til kager og har været nødt til at omlægge sin kost og gennemgå et vægttab. Hun synes selv, at hun var lidt til den tykke side.

23:00  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Hælerjagt
Krimidokumentar. I Danmark bliver der stjålet mere end 60.000 cykler om året. Det svarer til en cykel hvert 7. minut! Men hvem er det, der stjæler cyklerne, og hvor bliver de af? Det vil den undersøgende journalist Sverre Quist finde ud. Ved hjælp af gps-tracking følger Sverre en stjålen cykels vej fra Lyngby Station via Nørrebro til et sommerhusområde i Nordsjælland. 70% af danskerne svarer ja til at have købt varer på Den Blå Avis uden at bede om kvittering, så hvordan står det egentlig til med os danskere? Er vi tilbøjelige til at købe uden kvittering, hvis bare tilbuddet er godt nok? Og hvad gør vi, hvis vi ser, der bliver stjålet noget på offentlig gade? Sverre sender en falsk cykeltyv på gaden som ved højlys dag skal stjæle cykler. Med værktøjet i orden går han i gang med at bryde cykler op, mens det hele bliver filmet med skjult kamera. Mange går forbi uden at gøre noget, men nogle stiller op og spørger den falske tyv, hvad han har gang i. Og alle dem, som siger noget til tyven,

22:00  

Stationen
Dansk reportageserie. En mand findes død, tæsket til ukendelighed. Erik og Laura leder efterforskningen, og de finder hurtigt ud af, at to unge mænd er set spurte fra gerningsstedet. Men er der en sammenhæng mellem mændenes flugt og den døde mand? Thomas og Mads bliver sendt ud til et pizzeria, der natten forinden var ramt af en eksplosionsbrand. Brandmyndighederne formoder, at branden er påsat, og den påstand støttes op af, at to unge mænd blev kraftigt forbrændte i forbindelse med branden. Men hvorfor skulle pizzeriaet brændes ned? To drenge finder et spædbarn gemt i et buskads. Julie og Amir kommer på sagen, men ingen vil vedkende sig barnet. En kvinde mener dog, at hendes overbo har været gravid, og nu er der ikke noget barn. Thomas og Mads tager ud til en ældre kvinde, hvor naboen har anmeldt, at der lusker en ung kvinde rundt i hendes have. De kan dog ikke finde kvinden, og det viser sig også, at hun har haft skumle bagtanker med besøget.

23:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet rejser til Austin for at hjælpe til i en sag, hvor en række mordofre alle har fået indstille deres armbåndsure ens.

dk4

00:05  

Reklameinfo

00:15  

I udenrigspolitisk selskab
Med loven om Færøernes Hjemmestyre af 1948 blev Færøerne anerkendt som en selvstyrende del af det danske rige. Hjemmestyreloven omfatter ikke forsvars-, justits- og udenrigspolitik, der hører under Kongeriget Danmark. Men den 29. marts 2005 underskrev Færøerne og Danmark en fælles principerklæring om Færøernes medvirken og inddragelse i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Det var en anerkendelse af særlige færøske udenrigs- og sikkerhedspolitiske behov. Men hvilke udenrigspolitiske interesser har Færøerne egentlig? Hvilke særlige udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold gør sig gældende? Det ser Charlotte Flindt Pedersen nærmere på sammen med Sjurdur Skaale, folketingsmedlem for partiet Javna_arflokkurin - lighedspartiet. Sjurdur Skaale er også medlem af udenrigspolitiske nævn og Nordisk Råd. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

00:45  

I brodøsen Bettina Andersens værksted
I brodøsen Bettina Andersens værksted -Hvad er en brodøse?-, vil mange seere sikkert spørge. I dette nye håndarbejdsprogram stiller tilrettelæggeren Frantz Howitz selvfølgelig spørgsmålet til Bettina Andersen, som de fleste nok vil benævne -artquilter-. Brodøsen Bettina Andersen har dog i sit kunstneriske udtryk udvidet begrebet -artquilt- og tilføjer nye og overraskende elementer til de i forvejen kendte quiltemetoder. Resultaterne er ofte forbavsende, både når det gælder de store, stoflige billedtæpper og hendes mange unikatasker, der udstilles både herhjemme og i udlandet. Bettina Andersen har sit lille værksted og workshop på Islands Brygge, hvor hun både sælger billeder, tasker og underviser. Det er her dk4 har besøgt Bettina Andersen, og har fået hende til at fortælle om sine værker og nogle af de inspirationskilder, der er grundlaget for de kunstneriske udtryk. Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever en udstilling af Bettina Andersens værker. Mænd bliver ov

01:30  

Opera i din stue
Se med, når private hjem i Berlin åbner dørene for en intim operakoncert, arrangeret af den danske mezzosopran Hetna Regitze Bruun. Der findes allerede tre store operahuse i Berlin alligevel er -Home Opera- blevet en succes blandt berlinerne. dk4 er taget til Berlin og følger tyskernes oplevelse af en professionel operakoncert sat i en uhøjtidelig ramme, hvor tilhørerne kommer tæt på sangerne. Sangene præsenteres af den danske konferencier Jacob Beck, der har et særligt talent for at servere dansk humor for et tysk publikum. Repertoiret byder både på kendte klassikere fra især franske og italienske operaer fx Bellinis -Romeo og Julie- - og fra Mozarts -Don Juan- synges den mest berømte duet af alle: -Forførelsesduetten-. Tyskerne præsenteres også for danske Kai Normann Andersen, når aftenen rundes af med -Den allersidste dans-. I ensemblet medvirker den tyrkiske bariton Bora Balci, der er rejst fra Tyrkiet for at medvirke i -Home Opera-. I programmet vises, hvordan Bora Bal

02:30  

Bog og forfatter
Skuespilleren Bodil Udsen var en af efterkrigstidens mest markante kvindelige profiler i dansk teater, film og tv. Hun favnede både komikken og de store klassiske værker på trods af, at hun som 19 årig måtte forlade det Kgl. Teaters Elevskole, efter kun et år. Bodil Udsen døde i 2008, men først i efteråret 2015 udkom den første rigtige biografi, der sætter fokus på Udsens sammensatte natur og enorme virke. Forfatter, cand.mag. og journalist Birgitte Ellemann Höegh har skrevet bogen i kraft af en række interview med personer der alle, på hver sin måde, havde en nært forhold til Bodil Udsen. Hermed er bogen ikke kun et portræt af en stor skuespiller, men også et tidsbillede af Danmark fra 1930'erne til 2008. Vært: Ib Søby

03:00  

Mik Schacks Public Service

03:45  

Bog og forfatter
-Denne dag, et liv - En Astrid Lindgren-biografi- er vel nok den bedst anmeldte danske biografiudgivelse i det forgangne år, men den er langtfra den eneste, som forfatteren Jens Andersen har skrevet. Det at skrive biografier, først og fremmest over afdøde personligheder såsom Thit Jensen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kierkegaard, H. C. Andersen og nu Astrid Lindgren, er blevet Jens Andersens skæbne. Udover at skrive udførlige biografier er Jens Andersen ligeledes en eminent foredragsholder, og det kommer dk4s seere til at nyde godt af i -Bog og forfatter-, der denne gang har Frantz Howitz som vært og interviewer. -Når du pludselig begynder at vide mere og mere og kommer dybere og dybere ned i de lag, der er i det menneske, som du så siden skal fortælle historien om, så sker der en art forførelse i processen. Man bliver forført. Man bliver trukket nogle steder hen, hvor man ikke selv er herre over stoffet. Det er ens hovedperson, der trækker i én dybt nede fra graven-,

04:30  

Golf på Mallorca

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith og Dereks forhold bliver mere og mere ustabilt, og det kommer Zolas adoptionskonsulent for øre. Cristina tager en drastisk beslutning omkring sin graviditet. Chef-kirurg Webber beslutter i sidste øjeblik at give Henry en operation.

01:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Rose og Max prøver at finde en ny kæreste til Zoe, da hendes netdating ikke bærer frugt. George gør, hvad han kan for at bevise overfor Tansy, at de stadig hører sammen. Brick og Shelby må pludselig handle hurtigt og tage en drastisk beslutning vedrørende deres forhold.

01:55  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Emma og Mary Margaret får hjælp af Aurora, Mulan og Lancelot i deres forsøg på at finde en vej tilbage til Storybrooke. Henry råder Jefferson til at blive genforenet med Paige. Tilbage i eventyrverdenen bliver Snehvide forgiftet af Kong George, mens hun gør sig klar til at mødes med prins Charmings mor.

02:55  

House
Amerikansk dramaserie. House mistænker Evan Green, en af hans yndlingsskuespillere, for at have en hjernetumor. Cuddy bliver ikke glad, da hun finder ud af, at House har kidnappet Green og tvunget ham med til hospitalet. Det sker uheldigvis samtidig med en inspektion af sygehuset.

03:40  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Richards mor, som Lorelai er opkaldt efter, kommer på besøg fra London, og tilbyder Lorelai at sætte en bunke penge til side til Rorys videre uddannelse. Det gør imidlertid Emily bekymret, fordi hun frygter, at hun vil miste kontakten med Rory igen, hvis hun og Lorelai pludselig bliver helt økonomisk uafhængige. Rory ved ikke helt, hvordan hun skal gebærde sig over for Tristin efter at de kyssede, og de to unges følelser for hinanden skaber snart en del forviklinger.

04:30  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et par skal opereres, og Derek og Meredith har endnu en klinisk forsøgspatient til undersøgelse. Izzie hjælper Alex, og McSteamy finder sammen med en.

Kanal 5

00:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet rykker til Philadelphia med lynets hast, da 'The Replicator' laver sin første fejl!

00:55  

The Last Song
Amerikansk drama fra 2010. Ronnie og Jonahs forældre er skilt, og da de bliver sendt afsted for at bo sammen med deres far i hans lille hus ved stranden sommeren over, er det meget mod 17-årige Ronnies vilje. Hun vil meget hellere blive hos din mor i New York og hun har faktisk ingen planer om at tale med sin far hele sommeren. Men da Ronnie forelsker sig i Will, genfinder hun også langsomt sin kærlighed til musikken - en interesse hun deler med sin far.

03:05  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. I KRIMI5 i aften kan du møde Morten. Han er bare 26 år men er blevet ramt af skud 8 gange. Hans krop og sind bærer tydelige spor efter den voldsomme oplevelse, som politiet forbinder med bandekrigen. Angiveligt blev Morten udsat for overfaldet pga hans tatoveringer og tidligere tilhørsforhold til AK81. Morten fortæller hudløst ærligt om sine oplevelser. Sidste år blev der begået 108 bankrøverier i Danmark, altså et røveri ca. hver fjerde dag. Bankrøverier har store menneskelige omkostninger for de involverede bankfolk.Vi har mødt en karrierebankrøver, der afsoner sin seneste straf, og et bankrøver-offer, der har måttet forlade sit job og nu kæmper mod efterveerne af hele 12 bankrøverier. Og så er vi med døgnet rundt, når betjentene på Lolland forsøger at opretholde lov og orden blandt øens mange kriminelle gengangere.

04:00  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Jane og Henry forsøger at komme sig over overfaldet på Jane.

04:45  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Gennem et halvt år har Kanal 4 fulgt dagligdagen for et brandhold og tre ambulancefolk på Falck-stationen i Gladsaxe. Det er der kommet en række stærke programmer ud af, som søger svaret på, hvem de mennesker er, som dagligt gennem et stærkt kammeratskab og høj faglig viden udfører meget krævende opgaver. I andet afsnit er ambulancemanden Simon ude ved en patient, hvor det bliver nødvendigt at sparke døren ind. Brandholdet bliver kaldt ud til en bilbrand i Tingbjerg, mens ambulanceholdet må klippe taget af en bil for at redde en kvinde.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070729