dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 1. marts 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 1. marts 2016

dk4

05:00  

Seniormagasinet
Hvad og hvem er egentlig de svageste ældre i samfundet og hvordan kan vi hjælpe dem? Det giver næstformand Arne Rolighed, Danske Seniorer, sit bud på. Det er bl.a. økonomiske og medicinske svage, men også ensomme, og den procentdel af den million danskere, der er over 65 år, har krav på opmærksomhed. Se, og hør, hvordan Danske Seniorer ser på fordelingen af hjælpen, og hvem der bør hjælpe de svage, og hvad Danske Seniorer vil kæmpe for -" også på Tinge.

05:30  

En dansker i Europa
Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF, besøger en københavnsk genbrugsplads og Amager Ressourcecenter, hvor hun drøfter affaldshåndtering og plastikforurening med enhedschef i Københavns Kommune, Merete Christoffersen. På årsbasis bruger europæerne 100 milliarder plasticposer, der i vidt omfang bare bliver smidt i naturen. Det tal skal gerne hurtigt ned på 20 milliarder. Europa-Parlamentet vil nedbringe forbruget af plastikposer i Europa. Det er en ny begyndelse på vores måde at omgås affald på, da det er første gang nogensinde, at Parlamentet tager stilling i en sådan sag. Medvirkende: Margrete Auken, Merete Christoffersen. Vært Ole Stephensen.

06:00  

Bog og forfatter
Spansk fodbold er meget mere end de store -_El Classico- opgør mellem Real Madrid og FC Barcelona. Uanset hvilket niveau, er en fodboldkamp i Spanien ikke bare en kamp mellem to hold. Det er lidenskab, passion og en direkte afspejling af Spaniens dramatiske og blodige historie. Forfatterne Jesper Ralbjerg og Svend Rybner har gennem en lang research bevæget sig helt ind i hjertekammeret af spansk fodbold, og Rybner er gæst i studiet til en farverig samtale om Spaniens historie og fodboldens rolle på den Iberiske halvø. Vært: Ib Søby

06:30  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

07:00  

Guided by Stine
Programmerne tager deres udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 10 kostråd. Diætist Stine Junge Albrechtsen gennemgår kostrådene og fortæller på en enkel og overskuelig måde, hvordan man får kostrådene ind i sin egen hverdag. Kostrådene gennemgås i køkkenet, hvor der gives eksempler på, hvordan man gør derhjemme for at leve efter de officielle danske kostråd. I alle programmer inviteres gæster, der alle har deres erfaringer med kostrådene, og de fortæller ærligt om, hvor de synes, det er svært. Denne gang er der fokus på frugt og grønt. Stine Junge Albrechtsens bog "10 kostråd 10 familier" kan købes til særpris i dk4 butikken.

07:30  

Naturligvis
De fleste af os opfatter tænderne som et mekanisk tyggeværktøj og intet andet. Tandlæge Dorte Bredgaard, som har været tandlæge i 29 år har erfaret, at der er en sammenhæng mellem tændernes tilstand og vore følelser. Dorte mener, at det ikke er sukkeret, som giver dig huller i tænderne ... men hvad er det så? Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit arbejde har vist en vej ud af problemet. Og i mange tilfælde fortæller

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik (2:3) Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nord-Norge. Program to ud af tre om havfiskeri i Djupvik

08:40  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet tager pulsen på forvaltningen af de danske agerhøns og får endda nogle helt klare svar, man kan forholde sig til. Tager på harejagt i et hjørne af landet, hvor der stadig er masser af de langørede løbere. Og tager på opdagelse i eventyreren og jægeren Freddy Wulffs, omfattende og eksotiske våbenkammer. Øvrige medvirkende: Kristian Stenkjær -" formand for Herregaardsjægeren Christian Clausen -" Projektleder for agerhønseforvaltningen Bent O. Rasmussen -" biolog hos Danmarks Jægerforbund Thomas Buch Ehlers -" Field and Forest En række nordjyske jægere.

Kanal 4

05:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. De gamle venner Olivia og præsidentens stabschef Cyrus Beene bliver rygende uenige i sagen om Amanda Tanner. Olivia og hendes advokat-team hjælper en diktator med at opspore hans kone og børn, som angiveligt er blevet kidnappet. Quinn går på date med en journalist, der er ude efter insider informationer.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddys svoger Joey og fætter Anthony samles for at lave den perfekte herremenu stegte blæksprutter, Buddys berømte kylling og Joeys nachos.

07:45  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Jules modtager en masse penge og investerer dem meget utraditionelt.

Kanal 5

05:35  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie får uafvidende spoleret den julegave-overraskelse, som Larry havde til Dick. I stedet lægger Larry sig for alvor i selen når det gælder julegaverne til Weaver-børnene. Reggie og Amber kæmper for at finde de perfekte gaver til hinanden.

06:00  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af sangerinden Simone Cameron og danseren Thomas Evers der kæmper om hvem der kan imponere mest med deres madlavning. Thomas og Simone vil hver lave en af deres yndlingsretter. Se hvem der vinder og skal drikke champagne med Rode og hvem der taber og får opvasken, når Simone laver Japansk inspireret svinemørbrad og Thomas Evers laver oksemørbrad med gulerødder på tre forskellige måde. Så også med når Rode udfordrer sine to gæster i at lave flest flotte og perfekt frikadeller på 2 minutter.

06:50  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af reality-stjernerne Chiano og Stephanie Star. Hvem af de to får imponeret Rode mest med deres madlavning? Bliver det Stephanie Star der vil lave Escalopines al Lemone eller lykkedes det Chiano at imponere mest når han går all in og forsøger at lave oksefilet med risotto, rødvin/hindbær-sauce og stegt italiensk skinke. Se med når de to italienske temperamenter kommer i spil i kampen om enten at skulle drikke champagne eller tage opvasken.

07:40  

TV-Shop

07:55  

Kagekampen
Dansk underholdning. Ugens fem talentfulde hjemmebagere er: Simone, Merete, Maria, Henrik og Kristina. Som det første sætter vært Thomas Mygind dem til at bage en dén kage, de allerhelst selv ville have serveret på en første date. Der bliver lagt masser af kærlighed i bl.a. pistaciesnitterne, brownien og en fragilité rouladen. Men falder dommerne også for kagerne? Der skal uddeles en tidsstraf til det bagetalent, der imponerer dommerne mindst.

08:45  

Kagekampen
Dansk underholdning. Julekager smager godt på alle tider af året. Og dag skal der jules med Thomas Mygind og de fem bagetalenter i Kagekampens køkken. Men hvordan smager en lagkage fx af jul? Og kan chokolade-ganache formes som juletræer? Én af bagerne er bagud fra start pga. sin tidsstraf fra i går. Og én skal i dag forlade bageriet, når de professionelle konditorer, Marianne Valentine og Allan Andersen, har smagt på sig igennem julebagværket.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Forskningsmagasinet
Hvert år giver EU og de 28 medlemsstater over 450 milliarder kroner i udviklingsbistand. En stor del af pengene går til at bygge skoler og veje i Afrika syd for Sahara. Men regionen er præget af korruption, så nogle gange når kun en brøkdel af pengene frem til de fattige mennesker, der burde modtage dem. En dansk juraprofessor har et bud på, hvordan vi løser det problem. Og hvad det går ud på, er omdrejningspunktet i denne udgave af -Forskningsmagasinet-, hvori Niels Ebdrup har besøg i studiet af professorerne Morten Broberg og Henrik Hansen. -Forskningsmagasinet- er dk4s nye programrække, hvori seerne kan møde en lang række af de danske universiteters forskere og blive klogere på deres forskning. Hvert program slutter med -Spørg videnskaben-, hvori en forsker besvarer spørgsmål af almen karakter om videnskaben. I dette program lyder spørgsmålet - Hvad er forskellen på migræne og hovedpine? Spørgsmålene stilles af Niels Ebdrup, og svarene om, hvad man kan gøre for at bremse korr

09:50  

Julin i Klaipeda, Litauen
Godt 650 km fra København ligger et af de tre baltiske lande, som vi som danskere knapt nok kender -" Litauen. Jeg besluttede mig for at undersøge landet, eller rettere blot en lille del af det. Klaipeda, Litauens største havneby, Palanga, helse- og feriebyen og Coronian Spit -" landtangen ved Østersøen, hvor sanddyner har vandret i århundreder og lagt byer 60 meter under sig, men hvor livet stædigt har overlevet, og nu giver ufattelig smuk natur -" som Unesco har på Verdensnaturarven. Det blev en oplevelsesrejse, hvor koldkrigsmuseum, den gamle bydel i Klaipeda og kunstnernes ubegrænsede fantasier gennem skovens træer og træernes harpiks i form af rav, i dag nærmest er som en tidslomme af oplevelser. Turen fra København med bil eller tog og DFDS-færgen fra Karlshamn om natten til Klaipeda, giver en afslappende feriestemning. Tre eller fire dage giver helt nye oplevelser der er værd at rejse efter. Helsebyen Palanga med en række behandlingsforslag til velvære er turen værd efter de and

10:20  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

10:35  

Reklameinfo

10:45  

Øhrgaard med tyskere

11:20  

Dansk-tysk med Matlok
Karsten Voigt var i mange år en fremtrædende tysk politiker og parlamentsmedlem for SPD. Han tilhørte den venstreorienterede fraktion i SPD, og han spillede en betydelig strategisk rolle i SPD i perioden med de to socialdemokratiske forbundskanslere, Willy Brandt og Helmut Schmidt. Ja, han var nærmest en slags højre hånd for Willy Brandt i forskellige sammenhænge. I denne udgave af -_Dansk -" tysk med Matlok-_ har Siegfried Matlok sat Karsten Voigt stævne i den danske ambassade i Berlin for at tale med ham om forholdet mellem Danmark og Tyskland, men for især også at tale med ham om Berlinmuren, om Murens fald og om den tyske genforening. Hvordan har Voigt oplevet Murens fald? Hvordan ser Voigt, som fra 1999-2009 var Tysklands kommitterede for det tysk-amerikanske forhold, tilbage på årene efter Murens fald og efter den tyske genforening? Er i Øst- og Vesttyskland -" for at citere Willy Brandts berømte ord -" -_vokset sammen, hvad der hører sammen?-_. Programmet er produceret med støtt

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Jordan beder sin mor om at hjælpe Mark, men den tjeneste kan koste ham hans forhold til Naomi. Liam føler sig forrådt af Annie, fordi han optræder i hendes bog. Michaela overværer et intimt øjeblik mellem Navid og Adrianna.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai og Rory er sammen med Richard og Emily taget på en tur for at se Yale universitetet. Richard skaber imidlertid problemer, da han afslører, at han har aftalt tid hos dekanen, så Rory kan søge om at blive optaget på Yale. Luke fortæller Jess, hvad han mener om hans forhold til Rory.

Kanal 5

09:35  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Aria opdager noget, der giver hende kuldegysninger. Hanna spørger Emily om hjælp.

10:20  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Efter opdagelsen af Malcolms plan, forsøger Oliver og Diggle at stoppe ham, men mister Felicity, som ender i politiets varetægt.

11:15  

Arrow - Special
Amerikansk dramaserie. Inden sæson 2 skydes i gang, gennemgår dette special-afsnit højdepunkterne af første sæson af 'Arrow'.

dk4

12:00  

Den sunde krop
En af landets mest erfarne pilates-instruktører, fysioterapeuten Lotte Paarup, viser her, hvordan du får en fastere og bedre koordineret krop gennem enkle pilatesøvesler med bred elastik. Vi lover dig, at du får sved på panden i de ellers så uskyldigt udseende øvelser.

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Teatermøde med Vivi Flindt
Hun satte en helt ny dagsorden for balletten i Danmark. Hun dansede på bare tæer, hun dansede nøgen, og hun havde en formidabel erotisk udstråling på scenen. Men hun var langt mere end det. Hun boltrede sig også i det klassiske balletrepertoire og det moderne, hun dansede Bournonville, så vi ikke kunne holde øjnene fra hende -" og efter danserkarrierens slutning er hun blevet en elsket og respekteret lærer og instruktør over hele verden. Hun var gift med en af dansk ballets helt store koreografnavne, og selv da de blev skilt, holdt hun ikke op med at elske ham. Stærke følelser, både på scenen og uden for, har altid kendetegnet hende. Vivi Flindt er gæst i -Teatermøde- hos Henrik Lyding.

13:40  

Litteraturens åsteder
-Litteraturens åsteder- er nu nået til Grundtvigs fødeby Udby Er der nogen person, der har præget den danske måde at tænke og kommunikere på, er det Grundtvig og hans arbejde for -det levende ord-, først og fremmest når det gælder højskolebevægelsen, og hans salmer kendes og kan synges af alle generationer. -Dejlig er den himmel blå- er et godt eksempel på én af Grundtvigs mest elskede salmer. Netop med udgangspunkt i en tidlig udgave af -Dejlig er den himmel blå- begynder professor Anne-Marie Mai sin fortælling om Grundtvigs første år i Udby, hvor han dels blev født dels var hjælpepræst for sin syge far fra 1810-13. Dette var år, hvor den unge Grundtvig var præget af store psykiske sammenbrud og tvivl. Det læses af netop den første gennemskrivning af -Dejlig er den himmel blå-, hvor han skrev: -Vi har en Seng så bred og stor, og Sengen er den vide Jord, der maa vi alle hvile udi vort Livs den dunkle Nat, og først bag Graven til os brat, skal Morgenrøden smile-. Først sener

14:20  

Reklameinfo

14:30  

Aktuelt Kvarter
Manden midt i dramaet, De Konservatives formand Søren Pape, er gæst i "Aktuelt kvarter". Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

14:50  

Bog og forfatter
Programtitlen er -Bog og forfatter-, men værten Thorkild Thejsen gør straks ved programmets begyndelse opmærksom på, at der her er tale om hele 12 forfattere og to hovedredaktører og ikke kun én bog, men fem bøger og tusindvis af sider. Titlen på gigantværket er Dansk skolehistorie -" hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år-, og den ene af hoveredaktørerne, professor Ning de Coninck-Smith, er gæst i studiet til en samtale, der vil vække minder -" gode som dårlige - og inspirere til overvejelser om dagens skole og undervisningspolitik.

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Joan skal forholde sig til en del problemer efter hendes nyligt adopterede søn, David, og hans klassekammerat er involveret i en ulykke. Venskabet vakler mellem Claudia Joy og Denise på grund af Claudia Joys problemer med Jackie Clark.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Fitz tror, at han er forberedt til den første præsidentvalgsdebat, men en overraskelse venter ham. I mellemtiden fører uventede nyheder til, at Olivia må tage et svært valg.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Komplottet om at overtage kontrollen med Southfork løber ind i komplikationer som følge af forræderi og afpresning, desuden begynder J.R. at stille lidt for mange spørgsmål. Christopher og Elena skjuler deres følelser for hinanden for at kunne arbejde sammen på en handel. Det ser imidlertid ud til, at Christophers nye brud også selv har sine hemmeligheder.

Kanal 5

12:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Da liget af en ung mand dukker op rettes mistanken mod hans elsker, der hurtigt bliver udpeget som hovedmistænkt. Sagen bliver dog mere kompliceret, da gruppen opdager, at elskeren er søn af en homofobisk professor, der vejledte offeret på hans speciale.

13:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En populær sanger vil benytte et illegalt pokerspil med høje indsatser til at tage hævn over en pladeproducer. Spillet bliver imidlertid brutalt afbrudt, da en maskeret snigmorder tilsyneladende dræber en af pokerspillerne.

14:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet har problemer med sagen om seriemorderen, som har for vane at fjerne sine ofres øjne. Morderen har tilsyneladende slået til igen, da liget af en kvinde bliver fundet på en strand. Den hovedmistænkte i sagen har imidlertid et vandtæt alibi, og CSI-folkene får sig en overraskelse da en ny mistænkt kommer på banen.

dk4

15:20  

Anne-Vibeke rejser
Den kroatiske halvø Istrien er et yndet rejsemål for danskerne og det forstår man godt. Et upåklageligt klima, skønt badevand, god mad og imponerende attraktioner og historiske seværdigheder. Anne-Vibeke besøger denne gang fire meget forskellige campingpladser på den nordlige side af Istrien. Camping POLARI, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er alle populære valg, når danskerne skal på campingferie. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt. Til de mere aktive er der masser at foretage sig. Anne-Vibeke besøger bl.a. de utrolig smukke byer Rovinj og Porec. I programmet tester Anne-Vibeke også en Honda Civic, Knaus Südwind campingvogn og et Isabella fortelt. Se mere på www.AnneVibekeRejser.dk

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Kniv og gaffel

17:30  

Hvordan

17:40  

Søstrene Gercke

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. Efter sin mislykkede ølsmagsningsdate sidste gang er vestjyske Claus blevet inviteret med på danseskole af sin friske date Mette. Et skrækscenarie Claus ellers med held har undgået de sidste syv år. Ved Frederikshavn er den 40-årige nordjyde Jesper på vildmarksdate med Anita, og de to forsøger med mere eller mindre held at samarbejde om madlavningen i den primitive bålhytte. Nørrebrosinglen Serina tager i byen med en veninde, men selvom der er masser af bejlere falder de ikke helt i den kritiske blondines smag. Endelig tager den voksne singlekvinde Linette på sin anden date med Thomas.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I fire dage har to familier lagt deres hjem i hænderne på Basim og Anne-Grethe Bjarup Riis. I dag skal Basim og Anne-Grethe indrette familiens samlingspunkt; spisestuen. De kendte har kun én dag og 10. 000 kr. til rådighed, så de skal være kreative. Nu er spørgsmålet bare, om et bord lavet af gamle gulvplanker, en lysekrone med små pipfugle og en kulisse fra et teater falder i familiernes og ikke mindst dommerens smag?

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe narrer Jonah til at fortælle en hemmelighed om Brick. Wade og Lemmon prøver hver især at bevise, at de er den bedste til at styre Rammer Jammer.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. En gruppe graffiti-kunstnere vandaliserer et kvarter og får bogstaveligt talt et lig dumpet i hovedet.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Special CSI: NY og CSI 'crossover'-episode, hvor D. B. Russel tager til New York for at hjælpe med at finde Macs kæreste, Christine, der er forsvundet.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En mand findes kastreret og blødende ved en togstation. Opklaringsarbejdet byder på store udfordringer, da offeret viser selv, at have udvist voldeligt adfærd, og mandens ofre bliver pludselig de mistænkte i en højst bizar sag.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse

18:30  

Forskningsmagasinet

18:45  

Mik Schacks Public Service
I Albertslund ligger boligafdelingen -Alberts Have- med helt nye almene boliger. Her bor folketingsmedlem Mattias Tesfaye fra Socialdemokraterne. Men hvorfor bor han til leje i en såkaldt almen bolig, og hvorfor bor så få folketingsmedlemmer i almene boliger, når det for en stor del af befolkningen er den foretrukne boligform? Det vil Mik Schack meget gerne vide, når han er på besøg hos Tesfay. Men der er også noget med et snelaug og andre opgaver, som beboerne selv tager sig af. Hvad det er for noget, og hvordan århusianeren og murersvenden Mattias Tesfaye er endt i Albertslund, i Folketinget og hos Socialdemokraterne - det får vi også vide, mens Schack og Tesfaye tager det helt nye køkken i brug.

19:30  

Grænsekontrol

20:00  

Livsvalg
Vi bruger mange penge på at holde kroppen i form med den sunde superkost, det helt rigtige fitness-udstyr eller mountainbiketure i Italien, men hvad med sjæl, ånd og sind? Hvordan spiser sjælen sundt? Hvordan træner ånden? Hvordan får sindet medvind? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt? I dette program stiller Anne Absalonsen de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Og til at give dem er erhvervspsykolog Majken Matzau, kunstneren Per Hillo, sommelier Nana Wad, kulturrådgiver Christian Have og EFT-terapeut Nete Kiær. Hunden Nelson søger for den gode stemning i studiet.

20:45  

Aftensmad med jordforbindelse
I dette program står dagens måltid på grøntsagsmoussaka, når Aarstidernes vegetariske ekspert, Sanne Holden Venlov, tryller et grønt og velsmagende aftensmåltid med jordforbindelse frem. Vi skal også med Søren Ejlersen i marken, hvor han vil komme med en masse tips til tilberedning af knoldselleri, der selvfølgelig også skal bruges i dagens ret. God appetit!

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith må indse, at hendes karriere slutter brat, efter at hun har blandet sig i Dereks arbejde. April må derimod holde hovedet koldt, da hun pludselig befinder sig midt i en voldsom katastrofe i midten af Seattle. Samtidig kæmper Cristina og Owen på hver deres måde en hård kamp med følelserne for deres ufødte barn.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I dag skal Basim og Anne-Grethe Bjarup Riis indrette to pigeværelser hos to familier, der har været modige nok til at lægge deres hjem i hænderne på de to kendte. Anne-Grethe fylder pigeværelset med en farveeksplosion af mønstre og graffiti-kunst, selvom pigen helst vil have et værelse holdt i sort og hvidt. Basim går efter sejren og kaster sig ud i et stort alkoveprojekt, som måske er lige ambitiøst nok?

20:00  

De unge mødre
Dansk dokumentarserie. Julie har været ked af sin krop, siden hun blev mor til Melia. Derfor tager hun ud på sit livs rejse til Istanbul i Tyrket for at få nye bryster og ny numse. Natascha Linea skal til en afgørende scanning.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Pennys lille forretning med at sælge hår-tilbehør fra sin lejlighed tager overhånd, da Sheldon, som er høj på koffein efter lidt for mange kopper kaffe, overtager biksen.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Penny føler sig truet, da en anden sexet kvinde flytter ind i ejendommen. Og hun bliver vred, da hun opdager, at hendes rivalinde udnytter fyrene.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da en anden tegneserie-samler lægger an på Penny, fører det til at Leonard, Raj og Howard tager til "enkebal" på en bar.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard og Raj tager Wolowitz med til Las Vegas for at hjælpe ham over bruddet med Leslie. Sheldon, der glæder sig til at skulle være alene hjemme, får låst sig ude og der er kun et sted, hvor han kan søge husly - hos Penny.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Holdet efterforsker et mistænksomt dødsfald i et fængsel.

dk4

21:15  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

22:30  

Koncert med Chasing Grace
Chasing Grace har ikke jagtet anerkendelse og radiohits, men med deres folk- og americana-musik har de alligevel tiltrukket opmærksomhed. Kvartettens tredje album, Poor Man's Dream, blev valgt til ugens album på P4, og nu er de klar til at indtage landets livescener med endnu en udgivelse.

23:30  

Stjernetræf
Nadia Stein gjorde sin entré på den danske popscene som forsanger i NEWS i slutningen af 80'erne, hvor bandet hittede med 4 albums, inden de gik hver til sit. Nu er Nadia tilbage på scenen, hvor hun, med glimt i øjet, tager publikum med tilbage til det farverige NEWS-univers og de store hits. Mød Nadia og hendes trommeslager Kasper Foss i Stjernetræf til en snak om de gode gamle sange, og hør mere om Nadias vej tilbage på scenen.

Kanal 4

21:00  

Ud af stilheden
Dansk dokumentarserie. Nina er alenemor til Sylvester på 15 år og Matheo på to år. Hun er helt døv, men hun kæmper også med en øjensygdom, som med tiden kan gøre hende helt blind. Derfor er det altafgørende, at hun kommer til at høre igen, hvis hun skal kunne passe sin yngste søn uden hjælp. Isabella på 10 år er født hørehæmmet, og hun drømmer om at være lige som alle andre børn. Derfor skal hun opereres - selv om modet er lige ved at svigte - så hun forhåbentligt kan få hørelsen igen

22:00  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Marianne bor i et rækkehus i Esbjerg, som er proppet med møbler, nips og rod. Gennem de seneste år har en depression medvirket til, at hendes samlermani har taget overhånd. Hun har helt mistet overblikket i sit hjem, og nu har hendes datter sat hende stolen for døren: "Ryd op, eller jeg kommer aldrig mere på besøg". Mariannes datter har en lille søn, og hun er bange for, at han skal komme til skade i sin mormors hjem. Derfor har hun bedt om hjælp til sin mor - spørgsmålet er, om Marianne vil tage imod hjælpen, og om forholdet mellem mor og datter kan holde til sådan et ultimatum.

23:00  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Quantico
Amerikansk dramaserie. Med udgangspunkt i et kæmpe terrorangreb på Grand Central Station i New York og FBI-rekruteringscenteret i Quantico, hvor et 20 ugers udskilningsforløb skal finde de bedste af de bedste til at varetage USA's sikkerhedsmæssige fremtid, følger vi syv kandidater og deres mentorer, som ofrer alt, og mere til, for at bibeholde sin plads på holdet: Alex har søgt FBI for at finde svar på sin fortid, Numah er muslim og lever et dobbeltliv, Simon er den første åbne homoseksuelle rekrut, Erik er mormon og lever i skyggen af sin fortid, Shelby er forældreløs og opvokset på børnehjem, Ryan har en fortid i mililtæret og Caleb er ud af en FBI-familie og dermed presset til det yderste for at komme igennem nåleøjet. Men en af dem er på den forkerte side, spørgsmålet er bare hvem?

22:00  

Quantico
Amerikansk dramaserie. Alex er på flugt og må holde hovedet koldt for at komme ind i sin lejlighed inden Liam finder hende. Samtidig på Quantico træner rekrutterne sig i at holde øje med potentielle trusler for landet.

22:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet profilerer en forfatter, hvis døtrer forsvinder på præcis samme dato, som hans hustru forsvandt året forinden.

23:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet rejser til Austin for at hjælpe til i en sag, hvor en række mordofre alle har fået indstille deres armbåndsure ens.

dk4

00:00  

Q møder Peter Aalbæk

01:00  

Teatermøde

01:30  

Tyrol
Tyrol er tidligere kendt som -bjerglandet-. Indhyllet af majestætiske Alper, dybgrønne græsgange og spejlblanke søer ligger de små idylliske alpebyer på stribe i den smukke natur. Tyrol er kendt for sin folkekære alpemusik, mænd i lederhosen og koklokker. Men efterhånden er Tyrol også blevet kendt for sine mange luksuriøse spa- og wellness-hoteller. Der er dog mange danskere, der endnu ikke har fået øjnene op for den nye trend, så dk4 er rejst til Tyrol på en lille rundtur. I dette program besøger vi tre femstjernede spa- og wellness-hoteller. De tre hoteller er: Hotel Klosterbraü i Seefeld: http://www.klosterbraeu.com/ Hotel Liebes Rot-Flüh i Haldensee: http://www.rotflueh.com/de Bio Hotel Stanglwirt i Going: http://www.stanglwirt.com/dk/ Vi er med andre ord rejst til Østrig for at finde ud af om Tyrol er hot eller not!

02:30  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

03:00  

Anne-Vibeke rejser
Den kroatiske halvø Istrien er et yndet rejsemål for danskerne og det forstår man godt. Et upåklageligt klima, skønt badevand, god mad og imponerende attraktioner og historiske seværdigheder. Anne-Vibeke besøger denne gang fire meget forskellige campingpladser på den nordlige side af Istrien. Camping POLARI, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er alle populære valg, når danskerne skal på campingferie. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt. Til de mere aktive er der masser at foretage sig. Anne-Vibeke besøger bl.a. de utrolig smukke byer Rovinj og Porec. I programmet tester Anne-Vibeke også en Honda Civic, Knaus Südwind campingvogn og et Isabella fortelt. Se mere på www.AnneVibekeRejser.dk

03:30  

Det handler om følelser
Nogle gange sker det, at rejsningen udebliver i de situationer, hvor manden gerne vil udleve sin seksualitet. Hvilke følelser sætter det i gang hos manden, når lyst og fysik ikke stemmer overens? Hvad kan han gøre ved det? Michele Lauritsen ser i denne udgave af -Det handler om følelser- nærmere temaet mænds seksuelle præstationsangst, når hun har besøg af Mogens Jørgensen, der er praktiserende psykoterapeut, leder og stifter af Akademiet for Psykoterapi (www.akademietforpsykoterapi.dk) og Stig Nielsen, der er praktiserende psykoterapeut og klinisk sexolog. Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

04:00  

TimeOut
Hvad vil det sige at løbe trailløb? Hvordan kommer man ud af en polokajak? Kan alle være med i en crossfit WOD? Og er Kung Fu virkelig som i filmene? Op og ned ad stejle bakker, over træstammer og gennem mudder. Det lyder måske ikke som de ideelle løbeforhold, men det er netop essensen af, hvad det vil sige at løbe trailløb. I dette program er TimeOut taget til Risskov i Aarhus, hvor dk4s Trine Fuglholt Thomsen skal undersøge og afprøve, hvad det vil sige at løbe trail. Den erfarne trailløber og grundlægger af RunningWild og RunningNow, Rune Darling, lærer fra sig af gode fifs til teknik og udstyr, ligesom han inspirerer til, at du selv kan tage ud og udforske dit lokalområdes trailpotentiale.

04:25  

Viden om literacy

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith må indse, at hendes karriere slutter brat, efter at hun har blandet sig i Dereks arbejde. April må derimod holde hovedet koldt, da hun pludselig befinder sig midt i en voldsom katastrofe i midten af Seattle. Samtidig kæmper Cristina og Owen på hver deres måde en hård kamp med følelserne for deres ufødte barn.

01:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe narrer Jonah til at fortælle en hemmelighed om Brick. Wade og Lemmon prøver hver især at bevise, at de er den bedste til at styre Rammer Jammer.

01:55  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Regina er fast besluttet på at skaffe sig sine magiske kræfter tilbage igen. David fortsætter med at lede efter Mary Margaret og Emma. De syv dværge finder ud af, hvorfor det er uklogt at forlade byen. I eventyrverdenen møder den vordende brud Regina en mand, som lover hende frihed og magiske kræfter.

02:55  

House
Amerikansk dramaserie. En mands aparte adfærd forbløffer House. Patienten synes at være ude af stand til at blive vred. Uanset hvor dårligt, han behandles, holder han fast i sin venlige, positive attitude. Er han et særligt godt menneske, eller er hans personlighed en konsekvens af en sygdomstilstand?

03:40  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Dean slår op med Rory, og Rory er helt slået ud, men beslutter sig for at holde hovedet koldt og ikke gå i panik blot, fordi hun ikke har en kæreste - det er bare ikke så let. Senere ved en fest møder Rory imidlertid sin klassekammerat Tristin, der også lige er blevet single. Lorelai savner Max så meget, at hun beslutter sig for at opsøge ham - og det afstedkommer en gang hed elskov.

04:30  

De unge mødre: Hvor blev de af?
Kaare Sand er taget en tur rundt i Danmark for at besøge nogle af de unge mødre, der gennem tiden har været med i programmet. På sin rundtur besøger han Kristina Landin i Trige, der har taget orlov for at gøre Marcus skoleklar. Inge Yvonne søger kærligheden både blandt mænd og kvinder. Han besøger også Line Cecilie på Sjælland, der både drømmer om musikkarriere og 10. Klasse, og så aflægger han Christina Startoft og hendes to tvillinger et besøg.

Kanal 5

00:00  

Criminal Minds

00:55  

Contact
Amerikansk science fiction-film fra 1997. Dr. Eleanor "Ellie" Arroway er en ung astronom, der bliver hånet af sine kolleger, men hun trodser deres latterliggørelse, mens hun ivrigt lytter på tegn fra universet. Så en morgen er hun den første, der modtager et mystisk signal fra en kilde, og det er bestemt ikke fra denne jord. Alverdens videnskabsmænd kæmper nu om af få afkodet beskeden. Ellie mener helt bestemt, at hun har fortjent at blive leder af gruppen, der skal afkode beskeden, men det bliver en hård kamp. Efterhånden går det op for Ellie, at den eneste, der kan hjælpe hende, er hendes ven og tidligere kæreste, Palmer Joss.Joss er en religiøs videnskabsmand, der nu arbejder som toprådgiver for regeringen. De gik fra hinanden på grund af deres meget forskellige tro, men de bliver nu genforenet på grund af deres fælles ønske om at kende sandheden. Endelig bliver Ellie valgt til at være den eneste repræsentant, der skal forlade jorden og rejse gennem galakserne og forsøge at opdage e

03:50  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. I KRIMI5 i aften kan du møde Morten. Han er bare 26 år men er blevet ramt af skud 8 gange. Hans krop og sind bærer tydelige spor efter den voldsomme oplevelse, som politiet forbinder med bandekrigen. Angiveligt blev Morten udsat for overfaldet pga hans tatoveringer og tidligere tilhørsforhold til AK81. Morten fortæller hudløst ærligt om sine oplevelser. Sidste år blev der begået 108 bankrøverier i Danmark, altså et røveri ca. hver fjerde dag. Bankrøverier har store menneskelige omkostninger for de involverede bankfolk.Vi har mødt en karrierebankrøver, der afsoner sin seneste straf, og et bankrøver-offer, der har måttet forlade sit job og nu kæmper mod efterveerne af hele 12 bankrøverier. Og så er vi med døgnet rundt, når betjentene på Lolland forsøger at opretholde lov og orden blandt øens mange kriminelle gengangere.

04:40  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Det er Halloween og Olivia mindes samme tid i 1929, da en mand blev myrdet, og hans kone og datter overlevede. Hun undersøger sagen nærmere og opdager, at hun har set den lille pige før.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010249