dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 29. februar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 29. februar 2016

dk4

05:00  

Kultursalon
Silas Holst er kendt som hele Danmarks dansedarling. Han har været det iltre element i 'Vild med Dans'. Han skrev sin selvbiografi, inden han fyldte 30 -" og han har sin egen realityserie. Men hvordan er det at være musicalstjerne i Danmark? Og hvor meget minder Silas Holst egentlig om hovedpersonen i musicalen 'Dirty Dancing'? Det fortæller Silas Holst blandt andet om, når han er gæst i 'Kultursalon' hos Anne Middelboe.

05:30  

Miniatur Wunderland Hamburg
Det startede med en barndomsdrøm for én, og endte med at blive virkeligheden for tre brødre. Vi skal til Hamborg, til verdens største modeljernbane; Miniatur Wunderland, der er åbent for besøgende. Der er pt. 930 kørende tog, men togene gør det ikke alene, så miniature-land har allerede nu over 215.000 indbygger, 228.000 træer - og ja man kunne remse detaljer i flæng, for det er et rent wunderland og har allerede et besøgstal på over en million om året. Målet er at få lagt 20.000 meter jernbanespor, så der kan køre 1.300 tog, inden 2020. De har indtil videre opbygget 9 verdener, hvoraf man bl.a. kan opleve Danmark og Østrig samt Knuffingen Lufthavn, men strømmen af ideer flyder, og de bygger fortsat. At det er en modeljernbane, der startede det hele, skal man som kvinde, ikke lade sig skræmme af -" der er kælet for de mindste ting og detaljerigdommene er enestående, så der er noget at se for enhver. Få et lille indblik i Minatur Wunderland, et program man skal se, for at forstå den ret

06:00  

Europamagasinet
I programmet diskuteres flygtningekrisens konsekvenser og løsninger ud fra et europæisk perspektiv. Gæster: Naser Khader (K), Udenrigsordfører. Nikolaj Villumsen (EL), Udenrigsordfører. Studievært: Sune Gudmundsson.

06:30  

Sy-værkstedet

07:00  

Guided by Stine
Programmerne tager deres udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 10 kostråd. Diætist Stine Junge Albrechtsen gennemgår kostrådene og fortæller på en enkel og overskuelig måde, hvordan man får kostrådene ind i sin egen hverdag. Kostrådene gennemgås i køkkenet, hvor der gives eksempler på, hvordan man gør derhjemme for at leve efter de officielle danske kostråd. I alle programmer inviteres gæster, der alle har deres erfaringer med kostrådene, og de fortæller ærligt om, hvor de synes, det er svært. Stine Junge Albrechtsens bog "10 kostråd 10 familier" kan købes til særpris i dk4 butikken.

07:30  

Naturligvis
Denne gang i Naturligvis skal det handle om særligt sensitive mennesker. Peer Heissel har inviteret coach og forfatter Susanne Møberg i studiet, som er foredragsholder og har skrevet en række bøger om emnet. Senere i programmet kommer 25-årige Katrine Bogø på besøg, som vil fortælle, hvordan det er at være særligt sensitiv, og hvilke ulemper og fordele det føre med sig. Ca. 15-20 % af alle danskere vurderes at være særligt sensitiv, men hvad vil det sige, at være særligt sensitiv, og hvordan finder man ud af om man selv er særligt sensitiv? Se med og bliv klogere på dette aktuelle emne.

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Stjernetræf
I samme øjeblik som talen falder på Dræsinebanden, ved man hvem Inge-Marie er. Den Ærø-fødte sangerinde dannede, gennem næsten 25 år, par med ægtemanden Andreas P. Nielsen, i det folkelige populære fynske orkester Dræsinebanden, som solgte over 800.000 albums og plader. I juni 2011 døde Andreas, efter kort tids sygdom, kun 57 år gammel. De følgende mange måneder skulle Inge-Marie, ud over at være mor til tre, bearbejde sorgen og langsomt søge tilbage i vise- og folkemusikkens rampelys. Efter en serie optrædener på plejehjem følte hun sig mere og mere klar til at fortsætte karrieren og træde ud af mandens skygge. En barndomsdrøm om at indspille en række Raquel Rastenni hits blev realiseret i vinteren 2014/15 og markerer hermed Inge-Maries endelige comeback. Men det kræver mod og grundig overvejelse, at genindspille ældre landeplager som; Her I Vores Hus, Heksedansen, eller Marina -" hvilket Inge-Marie gjorde under Grand Prix veteranen Søren Bundgaards kyndige vinger, i dennes studie i T

08:40  

Kierkegaards Kartel med Peter Thielst
Langt, langt ude er Peter Thielst i familie med Søren Kierkegaards forlovede Regine Olsen. Og de historier, der i familien blev fortalt om den famøse Søren, der så skammeligt svigtede sin forlovede, var ikke smigrende. Alligevel blev den filosofistuderende Peter Thielst yderst interesseret i og optaget af Søren Kierkegaard, først i forbindelse med de eksistentialistiske strømninger under studenteroprøret og en konkret opgave, senere som underviser og forlægger. Peter Thielst-udgivelsen -Livet skal forstås baglæns, men leves forlæns- blev en kæmpe succes, da den udkom i 1994, og den medvirkede til at åbne den nu genopblussede debat om behovet for en modernisering af Kierkegaards sprog. Se og hør mere om Peter Thielsts tanker om og arbejde med formidlingen af Kierkegaard i programmet, der er optaget i biblioteket i Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det mar

Kanal 4

05:40  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Lotte og Jonas bor med deres to små børn i en sidegade til Istedgade. Pladsen er trang i den lille lejlighed, men alligevel har de i dag valgt at holde børnefødselsdag for 22 børn. Anne og Tine ejer en bydelens nye hippe modebutikker. De har også to små børn sammen, som de tager med på arbejde - også i dag, hvor de skal ud og se på en ny tøjkollektion. Pernille bor i Viktoriagade i den hårde ende af Vesterbro. Hun er netop blevet skilt har svært ved at vende sig til ikke altid at have sine børn hos sig...

06:05  

TV-Shop

07:10  

Kitchen Boss
Buddy går tilbage til rødderne og tilbereder en autentisk siciliansk menu bestående af Pasta alla Norma, Steak Pizzaiola og Buddys personlige favorit Granita Lemon.

07:35  

TV-Shop

08:35  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Andy planlægger en dag på stranden for at være en god far. Tom hjælper Ellie med at færdiggøre en roman hun startede på for år tilbage.

Kanal 5

05:15  

Hverdagens helte

05:20  

Ingen udsendelse

05:50  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. Se med i aften i Rod i Køkkenet, når Big Brother deltagerne Michael Melander og Thomas Riis Jensen kæmper om, hvem af de to der kan imponere Michelin-kokken Thomas Rode mest med deres signaturret. Bliver det Melander der laver stegt hornfisk som hans far lavede den, eller bliver det Thomas der forsøger sig med langtidsstegt lammebryst. Og se om de ved hvad der skal til, når Rode udfordrer dem til at lave en råcreme.

06:40  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af sangerinden Simone Cameron og danseren Thomas Evers der kæmper om hvem der kan imponere mest med deres madlavning. Thomas og Simone vil hver lave en af deres yndlingsretter. Se hvem der vinder og skal drikke champagne med Rode og hvem der taber og får opvasken, når Simone laver Japansk inspireret svinemørbrad og Thomas Evers laver oksemørbrad med gulerødder på tre forskellige måde. Så også med når Rode udfordrer sine to gæster i at lave flest flotte og perfekt frikadeller på 2 minutter.

07:30  

TV-Shop

07:45  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. For et halvt år siden købte Kitt og Flemming drømmehuset på Amager. Men nu er det kun Flemming, der er flyttet ind sammen med sønnen på 17 år. Kitt nægter nemlig at flytte med, før der er kommet styr på huset. Hun bor derfor stadig i lejlighed med parrets fælles søn på fem år. Renoveringen har splittet parret, der er så irriterede på hinanden, at selv små beslutninger resulterer i store skænderier. Det er en kæmpeopgave for den vrede tømrer at få parret tilbage på rette spor i deres bygge-projekt.

08:35  

Kagekampen
Dansk underholdning. Ugens fem talentfulde hjemmebagere er: Simone, Merete, Maria, Henrik og Kristina. Som det første sætter vært Thomas Mygind dem til at bage en dén kage, de allerhelst selv ville have serveret på en første date. Der bliver lagt masser af kærlighed i bl.a. pistaciesnitterne, brownien og en fragilité rouladen. Men falder dommerne også for kagerne? Der skal uddeles en tidsstraf til det bagetalent, der imponerer dommerne mindst.

 
dk4

09:10  

Hvordan

09:20  

Reklameinfo

09:30  

Jagtmagasinet
Midnatssol, hundeslæder og sæler. Udfordrende pürsch i frost og sne sammen med de grønlandske fangere i begyndelsen af maj.

10:00  

Bog og forfatter
Verdens største cykelløb er en af klodens største årligt tilbagevendende sportsbegivenheder, som henrykker millioner af publikummer, både langs ruterne og bag tv-skærmene. Hvordan startede Tour de France, og hvem var de personer, som via en aviskrig i Paris, fik ideen til at skabe det store løb? Forfatter og cand.mag. Ole Skjoldhøj har skrevet bogen om løbets skabere og de første dramatiske årgange omkring 1. og 2. verdenskrig. Vært: Ib Søby.

10:35  

Reklameinfo

10:45  

Nye tyske fortællinger
Uwe Tellkamp er et af de helt store navne inden for den nyere tyske litteratur. I 2008 udkom hans 3. roman "Der Turm", der fortæller historien om, hvordan beboerne i et af Dresdens gamle villakvarterer oplever de sidste 7 år af staten DDRs eksistens. Romanen blev forfatterens internationale gennembrud og er som den første af hans værker nu også oversat til dansk. Hjemme i Tyskland modtog han først Leipziger-bogmessens store pris: Deutscher Buchpreis for denne roman og året efter også Deutscher Nationalpreis, som tildeles personer, der har gjort en særlig indsats for at støtte foreningen af øst og vest. Tellkamp har skrevet om natsværmere, om ure af alle slags, om floden Elben og om byen Dresden, om Orfeus fra den græske mytologi, om opdragelse, om umenneskelig behandling i det østtyske militær, om opera, om havet, om papirklip, om postkort og meget andet. Noget af alt dette kan man høre mere om i dette program, hvor Hanne Roswall Laursen har mødt Tellkamp til en samtale hos forlaget Gy

11:15  

Restauranter i Europa
Det er som at træde ind i en helt anden virkelighed. Lige ved siden af det smukke rådhus i Hamburg ligger Cafe de Paris -" en smule uanselig, væk fra gaden - men træder man ind, bliver man overvældet af den stilige art deco, der indkapsler de højloftede rum. Det er dk4s Katharine, der er på besøg, og hun har fået lov at komme med i køkkenet, hvor menuen står på kammuslinger i cider, tatar og en dejlig glutenfri chokoladekage. Vi skal høre om grundlaget for en fransk bistro i det nordlige Tyskland, om visionerne og samarbejdet, når vi viser -Restauranter i Europa: Cafe de Paris, Hamborg-.

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:00  

TV-Shop

10:00  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Liam og Navid arrangerer en optræden fra sangeren og sangskriveren Olly Murs, mens de samtidig forsøger at bejle til en ung professionel surfer. Naomi håber på at kunne gøre et godt indtryk på Jordans mor under et besøg i New York. Dixon overbeviser Annie om at fortælle sandheden om hendes roman.

11:00  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai er fast besluttet på at vinde den årlige Stars Hollow 24-timers danse-maraton, og hun tvinger derfor Rory til at være hendes partner. Mens alle i byen danser rundt omkring dem, kan Rory og Jess ikke lade være med at skændes, og det forbigår ikke Deans opmærksomhed.

11:55  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. General Clarke ankommer til Fort Marshall og forårsager, at nogle gamle konflikter genopstår. Roxy får et væld af muligheder i forbindelse med, at Fort Marshall skal slås sammen med en anden base.

Kanal 5

09:25  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Aria beder Andrew hjælpe sig med at få højere karakterer og Spencer assisterer Johnny med et nyt projekt.

10:15  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Laurel træffer en afgørende beslutning, efter at Tommy har fortalt hende sandheden mens Roy og Thea forsøger at finde 'The Hood'.

11:10  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Efter opdagelsen af Malcolms plan, forsøger Oliver og Diggle at stoppe ham, men mister Felicity, som ender i politiets varetægt.

dk4

12:00  

Løb for livet
Når de første, og længe ventede, solstråler begynder at titte frem, får mange lyst til en løbetur i det fri. Men hvordan finder man den rette løbesko? Og hvad går en løbebåndstest egentlig ud på? I -_Løb for livet' guider løbeekspert, Kent Nørmark, dig igennem en løbebåndstest, og han fortæller samtidig om vigtigheden i at finde den løbesko, der passer lige præcis til din fod.

12:30  

Fit Talk
Løber for livet Der skulle være alle chancer for at få et par løbetips eller to, når eliteløberen Rikke Rønholt er i studiet. Hun har prøvet at være i absolut topform, men i dag kender hun også alt til hvor svært det kan være at holde fast i de gode løbe og motionsvaner i en travl hverdag med to børn, karriere og ambitioner om at gøre en forskel i verden.

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Eventyrlige Peru
Det var den 24. juli 1911, at den Amerikanske historiker Hiram Bingham genopdagede Machu Picchus dette ellers -glemte- inkatempel, i Peru. Mere end 75 procent af alle bygningerne står endnu intakte efter at inkaerne -" af ukendte årsager -" havde forladt området. Machu Picchu er det eneste store inkamonument, spanierne aldrig opdagede og ødelagde. Derfor er templet ekstra interessant og påkalder sig både historikernes og især turisternes interesse. Bl.a. templets allerhelligste -" solstenen Intihuatana -" drager, højt hævet over tempelområdet, turister til som en magnet. Intihuatana er den eneste af sin art. Alle andre steder blev solstenene slået i stykker, efterhånden som spanierne opdagede dem i templerne. I del 3 af -Eventyrlige Peru -" inkaernes rige- er dk4´s Frantz Howitz sammen med Tiffany Tours kørt langs med Urubambafloden gennem -Den Hellige Dal- og dens storslåede landskaber frem til inkatidens største templer -" først det mægtige Ollantaytambo , dernæst Machu Picchu.

13:55  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 1 af 2, sætter postdoc Bjarke Oxlund fokus på, hvordan nye teknologier og tiltag ændrer seniortilværelsen til det, der kan udvikle sig til hyper aktiv aldring. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

14:40  

Reklameinfo

14:50  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

Kanal 4

12:55  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Følelser af jalousi opstår, da Fitz skal afsløre en hård sandhed. I mellemtiden arrangerer Leo, at Sally skal mødes med en gammel ven.

13:50  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Dallas er tilbage og på højkant er hele Ewing-olieimperiets fremtid i denne højspændte kamp om magt, kærlighed og ejerskabet af selve Southfork! Familien Ewing samles på den luksuriøse ranch Southfork i anledning af brylluppet mellem Bobbys adopterede søn, Christopher, og Rebecca Sutter. Blandt de tilstedeværende er John Ross, søn af J.R. og Sue Ellen, som er vendt tilbage til Dallas i selskab med Christophers ekskæreste Elena Ramos. På selve Southforks jord støder John Ross på en rig oliekilde, men Bobby nægter at lade ham foretage prøveboringer, da det ville være imod hans afdøde mors ønsker.

Kanal 5

12:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En mand arresteres for at have angrebet sin gravide kone. Han anklager efterfølgende konen for at have drukket under graviditeten, og Benson opdager, at dette foster ikke er det første, der er blevet udsat for de ødelæggende følger af kvindens ukontrollerede alkoholmisbrug.

13:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En tidligere "skygge-forfatter" står overfor at ville afsløre en kendt vampyrroman-forfatters hemmelighed. CSI opdager imidlertid, at de har mere end et mysterium at opklare, da en stuepige med vampyr-bid på halsen bliver fundet hængene fra lysekronen i et stort, tomt hus på en fjentliggende ø. Efterforskningen viser at offeret er blevet tappet for alt sit blod.

14:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En populær sanger vil benytte et illegalt pokerspil med høje indsatser til at tage hævn over en pladeproducer. Spillet bliver imidlertid brutalt afbrudt, da en maskeret snigmorder tilsyneladende dræber en af pokerspillerne.

dk4

15:20  

Bog og forfatter
Skuespilleren Bodil Udsen var en af efterkrigstidens mest markante kvindelige profiler i dansk teater, film og tv. Hun favnede både komikken og de store klassiske værker på trods af, at hun som 19 årig måtte forlade det Kgl. Teaters Elevskole, efter kun et år. Bodil Udsen døde i 2008, men først i efteråret 2015 udkom den første rigtige biografi, der sætter fokus på Udsens sammensatte natur og enorme virke. Forfatter, cand.mag. og journalist Birgitte Ellemann Höegh har skrevet bogen i kraft af en række interview med personer der alle, på hver sin måde, havde en nært forhold til Bodil Udsen. Hermed er bogen ikke kun et portræt af en stor skuespiller, men også et tidsbillede af Danmark fra 1930'erne til 2008. Vært: Ib Søby

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Mandags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88

17:00  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! I det nyeste program kigger vi på spillene - This War of Mine The Little ones - Yom Clancy's The Division Open Beta Preview - American Truck Simulator - Sebastien Loeb Rally EVO - Resident Evil Zero HD remaster - Unravel

17:30  

Kolonihaveliv

17:40  

Aktuelt Kvarter

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. I Singleliv tager den voksne nordjyde Jesper på vildmarksdate, men først skal der købes ind, og allerede der begynder de gode diskussioner med Jespers date Anita. Vestjyden Claus er både glad for øl og piger, så denne gang har han inviteret sin date med på mikrobryggeri. Desværre har de ingen fadbamser, så Claus friske date Mette må kæmpe sig igennem de frisktappede smagsprøver.Den søde singlepige Maija har inviteret en date hjem for at de kan lave mad sammen. Han er kok, men skal køre langt for at besøge Maija.Og så er der gensyn med Bo og Nicole, som blev kærester i forrige sæson. De to er stadig meget forelskede.

16:00  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie har inviteret en af sine bedste veninder Medina, som gæst til sit madselskab. Sammen skal de lave en tøsemiddag, hvor der er masser af tid til venindesnak om maden. Alt fra, at Medina ikke var så vild med Julie første gang de mødtes, livet på landevejen som musiker, sund livsstil, om at leve på klods og til Medinas livsfarlige allergi. Det er en rigtigt tøsemiddag i godt selskab.

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. George og Zoe skal spille Romeo og Julie. Lemon og Wade bliver begejstrede, da de skal overtage styringen af Rammer Jammer. Men tingene går i stå, da de mister alt deres personale.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. En ung, maskeret mand bliver fundet død efter at være styret ned fra en skyskraber, som angiveligt skulle være forbandet! CSI forsøger nu at opklare, om der skulle være en forbindelse mellem dødsfaldet og bygningens blakkede rygte. Jos fridag tager en uventet og spændende drejning, da hun løber på en fremmed, som har en forbindelse til hendes fortid.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. En gruppe graffiti-kunstnere vandaliserer et kvarter og får bogstaveligt talt et lig dumpet i hovedet.

16:55  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Da liget af en ung mand dukker op rettes mistanken mod hans elsker, der hurtigt bliver udpeget som hovedmistænkt. Sagen bliver dog mere kompliceret, da gruppen opdager, at elskeren er søn af en homofobisk professor, der vejledte offeret på hans speciale.

17:55  

America's Funniest Home Videos
Underholdingsshow. Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. Vores rejse gennem Alpelandet fører i denne udgave med den dampdrevne tandhjulsbane til Achensee i Tyrol. Men her er der på ingen måde tale om en endestation -" her skal man blot skifte. Udflugtsskibene fra Tirol Schifffahrt inviterer til en rundsejlads på Achensee. Bagefter går det til det vidunderlige Defereggental i Østtyrol. Omgivet af næsten 3000 meter høje toppe er dalen klimatisk set særligt begunstiget, og tilbyder i den varme årstid et vidststrakt vandrerparadis med herlige bjergsøer og indtryksfulde udsigter til Großglockner, Großvenedig

18:30  

La' det gro
Nu er foråret omsider kommet til landet. Blomsterne titter frem. Bøgen springer ud. Fuglene kvidrer - og det er nu, haven skal gøres klar til sommeren. Der er masser af opgaver at tage fat på, men hvor skal man begynde? I dk4s havemagasin "La´ det gro", sætter programvært Charlotte Wedel Hansen de to gartnere og haveeksperter - Peter Martinussen og Bjarne Andersen - stævne i forårshaven. Programserien gør en dyd ud af ikke at lave en have-makeover på 30 minutter. Fokus er på helt konkrete problemer og projekter - og der er mange tips at hente for både nybegyndere og folk med grønne fingre. Peter og Bjarne er uddannede gartnere og har tilsammen 50 års haveerfaring at trække på - og deres motivation til at medvirke i -La' det gro- er klar: -Vi vil gerne viderebringe vores glæde ved havelivet og inspirere folk hjemme i stuerne. Et godt benarbejde nu, sikrer et fint fundament for sommerens hyggestunder i haven. Så det er bare om at finde arbejdshandskerne frem og komme ud i det fine vej

19:00  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Min fars ismejeri-.

19:15  

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela
Lige siden den tidlige middelalder har pilgrimmene valfartet ad Pilgrimsvejen gennem det nordlige Spanien for at nå til Sank Jacobs grav i Santiago de Compostela. -" De seneste 25 år er pilgrimsvejen -" Caminoen, som den kaldes -" tiltrukket flere og flere. Mange vandrer eller cykler de knapt 800 km. af religiøse grunde -" andre på grund af udfordringen. Undervejs på vejen åbner Nordspanien sig for den vandrende -" små pittoreske byer -" voluminøse katedraler -" vidunderlig mad og vin -" ubekvemme sovesale -" fredfyldte klosterhaver -" en galicisk gral -" tempelridderborge - årtusindgamle keltiske huse og ikke mindst den storslåede natur. Over to udsendelser kan dk4´s seere -" følge med 65-"Ferie og dk4´s Frantz Howitz gennem den mest interessante del af Caminoen fra el Cids by Burgos gennem provinserne Castilla y Léon og Galicien frem til Sank Jacobs store katedral i pilgrimsbyen Santiago de Compostela. En afvekslende og lærerig rejse gennem et betydningsfuldt kapitel af den europæisk

20:00  

Campingmagasinet

20:30  

Anne-Vibeke rejser
Den kroatiske halvø Istrien er et yndet rejsemål for danskerne og det forstår man godt. Et upåklageligt klima, skønt badevand, god mad og imponerende attraktioner og historiske seværdigheder. Anne-Vibeke besøger denne gang fire meget forskellige campingpladser på den nordlige side af Istrien. Camping POLARI, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er alle populære valg, når danskerne skal på campingferie. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt. Til de mere aktive er der masser at foretage sig. Anne-Vibeke besøger bl.a. de utrolig smukke byer Rovinj og Porec. I programmet tester Anne-Vibeke også en Honda Civic, Knaus Südwind campingvogn og et Isabella fortelt. Se mere på www.AnneVibekeRejser.dk

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Merediths job er i fare. Cristina befinder sig I en svær situation, der tvinger hende til at vælge mellem karriere og parforhold. Owen afslører, hvem der bliver den nye chef-kirurg, og Teddy tager et overraskende valg, der har betydning for hendes kærlighedsliv og fremtid.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I fire dage har to familier lagt deres hjem i hænderne på Basim og Anne-Grethe Bjarup Riis. I dag skal Basim og Anne-Grethe indrette familiens samlingspunkt; spisestuen. De kendte har kun én dag og 10. 000 kr. til rådighed, så de skal være kreative. Nu er spørgsmålet bare, om et bord lavet af gamle gulvplanker, en lysekrone med små pipfugle og en kulisse fra et teater falder i familiernes og ikke mindst dommerens smag?

20:00  

Djævlens advokater
Amerikansk dramaserie. En eksklusiv swingerklub bliver efterforsket af holdet, da Annalise påtager sig en sag for en ny klient, hvis erotiske eskapader har ført til en mands død. Et nyt motiv kommer frem i lyset i sagen imod Hapstall søskendeparret, som er anklaget for mordet på deres forældre. Wes finder en uventet allieret.

Kanal 5

18:25  

America's Funniest Home Videos
Underholdningsshow. Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Pennys lille forretning med at sælge hår-tilbehør fra sin lejlighed tager overhånd, da Sheldon, som er høj på koffein efter lidt for mange kopper kaffe, overtager biksen.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Penny føler sig truet, da en anden sexet kvinde flytter ind i ejendommen. Og hun bliver vred, da hun opdager, at hendes rivalinde udnytter fyrene.

20:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Coulson sværger at gøre alt hvad han kan for at bringe Grant tilbage.

dk4

21:00  

Q møder Peter Aalbæk

22:00  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nordnorge. Program ét ud af tre om havfiskeri i Djupvik

22:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Jagtmagasinet tager pulsen på forvaltningen af de danske agerhøns og får endda nogle helt klare svar, man kan forholde sig til. Tager på harejagt i et hjørne af landet, hvor der stadig er masser af de langørede løbere. Og tager på opdagelse i eventyreren og jægeren Freddy Wulffs, omfattende og eksotiske våbenkammer. Øvrige medvirkende: Kristian Stenkjær -" formand for Herregaardsjægeren Christian Clausen -" Projektleder for agerhønseforvaltningen Bent O. Rasmussen -" biolog hos Danmarks Jægerforbund Thomas Buch Ehlers -" Field and Forest En række nordjyske jægere.

23:00  

I udenrigspolitisk selskab
Med loven om Færøernes Hjemmestyre af 1948 blev Færøerne anerkendt som en selvstyrende del af det danske rige. Hjemmestyreloven omfatter ikke forsvars-, justits- og udenrigspolitik, der hører under Kongeriget Danmark. Men den 29. marts 2005 underskrev Færøerne og Danmark en fælles principerklæring om Færøernes medvirken og inddragelse i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Det var en anerkendelse af særlige færøske udenrigs- og sikkerhedspolitiske behov. Men hvilke udenrigspolitiske interesser har Færøerne egentlig? Hvilke særlige udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold gør sig gældende? Det ser Charlotte Flindt Pedersen nærmere på sammen med Sjurdur Skaale, folketingsmedlem for partiet Javna_arflokkurin - lighedspartiet. Sjurdur Skaale er også medlem af udenrigspolitiske nævn og Nordisk Råd. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

23:30  

Arkæologien rundt
-Arkæologien Rundt- besøger Nationalmuseets bevaringsafdeling. Det er hele Danmarks fælleseje, der er tale om, når bevaringsafdelingen konserverer og beskytter oldtidens genstande. dk4s Frantz Howitz har set konservatorerne over skulderen i denne udgave af -Arkæologien Rundt-. Når man umiddelbart betragter en stor, aflang lerklump gravet op ved Nørre Sandegård på Bornholm, ser man, at leret gemmer på rustent jern og lidt andre metalstumper. Hvad det i virkeligheden er for genstande, der er tale om, er ikke muligt at vurdere for det uøvede øje. Det er her Nationalmuseets ekspertise kommer ind i billedet. Konservatorerne. I denne udgave af -Arkæologien Rundt- har dk4s Frantz Howitz set fire konservatorer over skulderen for at fortælle lige så mange forskellige historier. To af historierne følger op på tidligere udgaver af -Arkæologien Rundt- nemlig fundet af de mange fiskegærder ved Femern Bælt (Rødby Havn) og en bronzeurne, som en detektorarkæolog stødte på ved Sneum Kirke nær S

Kanal 4

21:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith forsøger at komme sig, mens Callie og Maggie foretager en risikabel operation på en blot 15-årig patient.

21:55  

Code Black
Amerikansk dramaserie. Efter 36 hårde arbejdstimer domineret af ekstremt travlhed og 'code black' på skadestuen, kommer lægerne på arbejde med Margaret O'Brien, der har været med i en voldsom bilulykke. Mario og Angus skændes om en unødvendig operation.

22:55  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

23:55  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Merediths job er i fare. Cristina befinder sig I en svær situation, der tvinger hende til at vælge mellem karriere og parforhold. Owen afslører, hvem der bliver den nye chef-kirurg, og Teddy tager et overraskende valg, der har betydning for hendes kærlighedsliv og fremtid.

Kanal 5

21:00  

Man of Steel
Amerikansk actionfilm fra 2013. Da hans hjemplanet Krypton destrueres, bliver den nyfødte Kal-El, søn af Jor-El og Lara, sendt mod Jorden i en rumkapsel. Landmændene Martha og Jonathan Kent finder den unge dreng, døber ham Clark og opdrager ham som ethvert andet barn. Men han er langt fra som alle andre, og snart viser han sine helt særlige superkræfter. Han føler sig fremmedgjort på grund af sine overmenneskelige kræfter og danner et alterego som Jordens beskytter, Superman.

23:55  

Stationen
Dansk reportageserie. Erik og Laura bliver kaldt ud til en boligopgang, hvor en mand er blevet tævet ihjel. Under efterforskningen bliver det tydeligt for Erik og Laura, at der er tale om et miljø, hvor alkohol er en stor del af dagligdagen. På en tankstation tager en kvinde en ansat som gidsel. Thomas og Mads er en del af den politistyrke, der rykker ud og under ledelse af Steen skal forsøge at få gidseltageren til at løslade gidslet. Det viser sig at gidseltageren har en helt særlig dagsorden. En ung kvinde kommer ind på Stationen og anmelder, at hun er blevet voldtaget aftenen forinden. Hun er chokeret, men kan fortælle, at det var to udenlandske mænd og at de kørte i en kassevogn. Med hjælp fra offentligheden kommer Julie og Amir snart på sporet af de mulige gerningsmænd.

dk4

00:15  

Grænsekontrol
I efteråret 2015 kom der mellem 5 og 10.000 asylansøgere til Slesvig-Holsten, men delstaten var også transitsted for mange flygtninge, der primært ville videre til Sverige. Flensborg banegård spillede i denne sammenhæng en meget central rolle, og netop der byder Mette Bock velkommen til programmet, der blandt andet ser nærmere på, hvordan det danske mindretal er og har været aktiv i forbindelse med at hjælpe de mange flygtninge. Men flygtningetemaet sættes også i et historisk perspektiv, for efter 2. Verdenskrig kom ca. en million flygtninge til området. Det fortæller Karl Kring, der selv oplevede situationen den gang, om. Programmet er optaget i slutningen af 2015 og tager derfor ikke højde inden for den seneste udvikling med blandt andet grænsekontrol inden for flygtningetemaet. -Grænsekontrol- produceres i samarbejde med Grænseforeningen.

00:45  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

01:00  

Koncert med André Rieu

03:00  

Naturligvis
I Danmark har hver tredie af os rygsmerter, i Storbritannien lider ca. 5 millioner mennesker af kroniske rygsmerter og i USA koster ryglidelser over 30 milliarder dollars i lægebehandling og tabt arbejdsfortjeneste. Et kæmpe problem. I dette afsnit skal vi se hvordan Lone T. Hansen blev befriet for sine kroniske smerter i ryg og bækken, og møde manden som Lone kan takke, nemlig idrætsfysiolog Jan Lasota. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår indenfor den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en

03:30  

Dans i fokus

04:00  

Er du til bøger?
Poul Reichardt var en af de mest folkekære danske skuespillere, og i år ville han være fyldt 100 år. Ole Knudsen har i den anledning inviteret forfatteren til en ny biografi i studiet sammen med Poul Reichardts datter Caroline Reichardt. Mød dem i denne udgave af -Er du til bøger?-, og hør dem fortælle om bogen -Poul Reichardt -" blot et menneske-, men også om livet med en travl, folkekær far, der tidligt blev alene med børnene, og som også selv blev ramt af alvorlig sygdom. -Poul Reichardt -" blot et menneske- kan købes i dk4 butikken.

04:30  

Bruxelles

04:55  

Hornung Møller

Kanal 4

00:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. George og Zoe skal spille Romeo og Julie. Lemon og Wade bliver begejstrede, da de skal overtage styringen af Rammer Jammer. Men tingene går i stå, da de mister alt deres personale.

01:50  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Eventyrfigurerne begynder at kunne erindre deres tidligere liv, alligevel forbliver de i nutiden. Takket være mr. Gold kommer der magi til Storybrooke. I eventyrverdenen vækker prins Phillip en skønhed ved navn Aurora.

02:50  

House
Amerikansk dramaserie. En kvinde, som for nylig konverterede til jødedommen, bliver syg til sit bryllup. House mener, at hendes hastige religiøse omvendelse måske bunder i en psykisk sygdom. House forsøger at finde ud af så meget som muligt om Wilson og Ambers forhold.

03:40  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Stars Hollow fejrer hvert år sin grundlæggelse, og det romantiske arrangement får amorinerne til at flagre mange steder. Lorelai savner stadig sin ekskæreste Max, og er ikke specielt modtagelig, da hendes forældre arrangerer en middag, hvor en "ledig" søn af en af deres venner deltager. Rory og Dean nærmer sig deres 3 måneders dag, men da Dean overrasker Rory ved at vise hende den bil han er ved at sætte i stand til hende og siger at han elsker hende, får hun kolde fødder.

04:30  

De unge mødre: Taler ud med Kaare Sand
Kanal 4 har fulgt de unge mødre i tykt og tyndt i 16 sæsoner, og i aften runder serien afsnit nummer 400. I den anledning har Kaare Sand inviteret nuværende og tidligere medvirkende i studiet til en snak om, hvordan det egentlig er at vise sit liv frem for hele Danmarks befolkning.

Kanal 5

00:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Spencer bearbejder sit tab mens resten af holdet rejser til San Fransisco for at efterforske en række mord.

01:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet profilerer en forfatter, hvis døtrer forsvinder på præcis samme dato, som hans hustru forsvandt året forinden.

02:55  

We Are Marshall
Amerikansk autentisk drama fra 2006. Byen Huntington er i sorg, efter et flystyrt har udslettet hele fodboldholdet. Mange mennesker er på en eller anden måde berørt af ulykken, og det er med ambivalente følelser, at man modtager nyheden om, at universitetet vil samle et nyt hold. Det er den energiske træner Jack Lengyel, der har påtaget sig opgaven med at træne et nyt hold af uerfarne spillere op, og det skal vise sig at være lidt af en opgave.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053237