dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 28. februar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 28. februar 2016

dk4

05:00  

Eremitageslottet
Kom med dk4 på rundvisning i Eremitageslottets nyrestaurerede gemakker. Tirsdag den 25. juni var en stor dag for Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det var dagen, hvor styrelsen kunne overdrage det nyrestaurerede Eremitageslot i Dyrehaven til Regentparret. Tre år har det taget at få genskabt slottets indre, så det i dag tager sig ud, som dengang hofarkitekt Laurids de Thura opførte og indrettede det lille jagtslot for bygherren Christian d. 6. og hans dronning Sophie Magdalene i 1734-36. Siden opførelsen har Eremitageslottet gennemgået mange forandringer og har været ved at forfalde helt. Imidlertid fik arkitekt Ferdinand Meldahl til opgave at gennemrestaurere slottets ydre og indre i 1880´erne og begyndelsen af 90´erne. Det fik nogle konsekvenser. Udadtil genskabte Ferdinand Meldahl den bastion, der oprindeligt havde omgivet slottet. Den var sløjfet allerede i 1762. -" Meldahl fik dog af økonomiske årsager kun lov til at opføre den vestlige del af bastionen. I dag har Styrelsen

05:30  

Aktuelt Kvarter
Manden midt i dramaet, De Konservatives formand Søren Pape, er gæst i "Aktuelt kvarter". Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

05:50  

Reklameinfo

06:00  

Kniv og gaffel

06:35  

Kultursalon
Ernst Trillingsgaard er manden, der har fået de største stjerner og musicals til Danmark. Først i Holstebrohallen og siden i Aalborg Kongres & Kulturcenter. Han er blevet rollemodel for kulturhuse i hele landet -" og for deres direktører. For han er en alsidig mand. Han insisterer på at præsentere ballet for nordjyderne, men han har også skabt en fiskermuseum på Jegindø. Han er altid mand for en god historie. Og han var den eneste, der kunne få Dirch Passer til at spille revy uden for København. Ernst Trillingsgaard er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

07:05  

Ældreomsorg i øjenhøjde
Thy Kommune er en af de kommuner i Danmark, der i disse måneder og år satser målrettet på ny og alternativ uddannelse af personalet blandt de ældre. Det gælder både den enkelte assistent, gruppelederne og områdelederne. Begrebet livslang læring og udvikling er nærmest blevet et mantra i kommunen, og dk4 og Georg Julin har besøgt kommunens centre, hvor uddannelser i både mindfulness og Marte Meo-metoder er under fuld indkøring, og til stor glæde for både de ansatte og de ældre. I programmet ser vi eksempler på metoderne i brug, interview med medarbejdere og undervisere omkring deres udviklingsforhold, og kommunens embedsmand, der fortæller om visionen for hele den indsats, som er tilrettelagt. At det skaber anderledes hverdag for borger og ansat er der ingen tvivl om, men det ligner succes -" for begge parter.

07:45  

Hornung Møller

07:50  

Reklameinfo

08:00  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Midnatssol, hundeslæder og sæler. Udfordrende pürsch i frost og sne sammen med de grønlandske fangere i begyndelsen af maj.

08:30  

Fiskemagasinet
Havfiskeri i Djupvik er programmet, hvor du lærer mere om helleflyndere og fiskeri efter helleflyndere. Fiskemagasinet med Mads Hussing er i det nordlige Norge, hvor der bliver fisket i fjorden og havet ved Djupvik. Det er helleflynderne, der er programmets primære fisk, men også fiskeriet efter torsk og sej bliver prøvet. Du lærer mere om fiskeriet, fordi du blandt ser hvordan helleflyndere jager og hugger byttet. Der er fantastiske undervandsoptagelser i programmet, og man vil opleve rendyrket fiskeglæde i det smukke Nordnorge. Program ét ud af tre om havfiskeri i Djupvik

Kanal 4

05:45  

Dog With A Blog
Efter at bedstemor har hørt Stan tale, mens hun passer sine børnebørn, begynder hun at frygte for sin forstand. Ungerne må nu beslutte sig for, om de skal dele Stans hemmelighed med deres bedstemor.

06:10  

TV-Shop

07:15  

Kitchen Boss
I dag laver Buddy alle Dannys livretter linguini med rejer og ovnstegte tomater, pizzabrød og bagte pølser med lækre løg.

07:40  

TV-Shop

08:40  

Kitchen Boss
Buddy laver et lækkert kinesisk måltid med salt- og peberrejer, svinedumplings med dip, oksekød med bok choi og stegte ris a la Buddy!

Kanal 5

05:00  

Hverdagens helte
Ambulancebehandleren Jens må denne gang tage sig af en ældre mand, som klager over brystsmerter. Vi er også med Nytårsaften, både når brandfolkene fejrer det nye år, og når paramedicineren Simon kører med på lægeambulancen. En aften fyldt med både fest og farver, men også vold og druk.

05:40  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

06:00  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

06:25  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. 'Union' er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

06:45  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. 'Union' er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

07:10  

Hunde på job
Dokumentarserie. I denne underholdende reportageserie kommer vi helt tæt på en række forskellige hunde der har en ting til fælles. De har alle et job. I Hunde på Job præsenteres en lang række forskellige hunderacer, store som små. Mød bl.a. terapihunden Spiran, hundeprodukttesteren Wittney, og stunthunden Amira. De skal alle yde en ekstra indsats for at skille sig ud, om det så er en filmrolle eller et job på et plejehjem der er på spil.Mød også cirkushunde, politihunde, førerhunde og bombehunde og få et eksklusivt indblik i deres særprægede hverdag.

08:00  

TV-Shop

08:15  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne tager affære overfor en drillepind på hendes kollegium. Bay spekulerer på om hendes straffeattest vil betyde, at hendes kunst ikke kan blive udstillet. Regina falder for en cafe på East Riverside samt cafeens ejer. John overvejer sin fremtid, mens han fejrer en rund fødselsdag.

 
dk4

09:00  

How2scrap

09:30  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

10:00  

Kolonihaveliv

10:30  

På tur til Vestcaribien

11:00  

Reklameinfo

11:10  

Viden om Literacy

11:50  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Indføring i tiden og stedet-.

Kanal 4

09:10  

TV-Shop

10:15  

Prinsessen og frøen
Amerikansk animationsfilm fra 2009. Et moderne twist på en klassisk fortælling med en smuk pige, der hedder Tiana, som spiller hovedrollen, en frøprins, som er desperat for at blive menneske igen og et skæbnesvangert kys, som bringer dem begge på et vanvittigt morsomt eventyr igennem Louisianas mystiske vandløb.

Kanal 5

09:05  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Bay får en uventet visit fra Emmett, netop som hun bliver løsladt fra sin husarrest, og hun ønsker at få det meste ud af deres tid sammen. Daphne er ked af det, da hun får en dårlig karakter ved terminsprøven. John ønsker, at Travis skal aflægge prøve for at blive optaget på college baseballholdet, men Melody er af en anden mening.

09:50  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Emily modtager et uventet tilbud fra en ven, og Spencers familie presser hende til at træffe en svær beslutning.

10:50  

Once Upon a Time: Wicked is coming
I denne helt specielle sæson 3-episode, tager vi blandt andet et tilbagekig på de særlige famlieforhold der udgør 'Once upon a time' og følger vores heltes rejse til Neverland.

11:45  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. For at udforske verden udenfor Hidden Hills, drager Bird-Kersee-familien mod byen for at se en Broadway musical. Larry bliver inspireret til at sætte sin egen musical op.

dk4

12:00  

Reklameinfo

12:10  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

12:35  

I udenrigspolitisk selskab
Siden 2001 har Afghanistan været en fast del af vores mediebillede. Vores soldater er blevet såret og dræbt i Afghanistan, og vi har betalt mere end 13 milliarder kroner i militæromkostninger, men har vi egentlig forstået, hvad det er, vi har foretaget os i Afghanistan, hvilken rolle Danmark har haft? Har vi forstået det land, vi har kæmpet i og med hvilke konsekvenser? Til at besvare disse spørgsmål og til belyse de blinde vinkler i mediedækningen, ikke mindst hvad angår de civile ofres og modstandernes vinkel har Charlotte Flindt Pedersen inviteret filmmager, journalist og forfatter Nagieb Khaja i studiet. Nagieb Khaja er nomineret til Cavlingprisen for sit arbejde med Afghanistan.

13:05  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

13:20  

Reklameinfo

13:30  

Sportsdans
Danmarks største dansekonkurrence, Copenhagen Open, er i år vært for Europamesterskabet i 10 dans. Festlighederne finder sted i Tivoli Hotel og Congress Center hvor 27 par, fra ligeså mange lande, er mødt op for at kæmpe om titlen som Europamestre 2016. Danmark er repræsenteret af det lokale par, Nikolaj Lund og Marta Kocik, hvis klare mål er, at nå i den eftertragtede finale. Sidste år endte de uden for finalen på en 8. plads, men med afbud fra bl.a. de regerende mestre, bliver der på ny åbnet op intens kamp om finalepladserne og dernæst podiepladserne. Hvor langt kan de dobbelte danmarksmestre kæmpe sig op i et stærkt internationalt felt? Se med når dk4 blænder op for endnu en fantastisk danseaften fra EM 10 dans 2016.

13:35  

Reklameinfo

Kanal 4

12:05  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Kimi har samlermani og har ikke haft besøg i tre år. Hvis det ringer på døren, åbner hun ikke. Hun skammer sig over sit hjem, der bugner af affald og ting, hun ikke kan skille sig af med. Hendes søster, Lone, har forsøgt at hjælpe hende med at rydde op, men det har ikke hjulpet, for Kimi bliver ved med at anskaffe sig nye ting. Nu har Lone bedt om professionel hjælp til sin søster. Kig med, når Kimi for første gang i tre år åbner sin dør, og se, om det med hjælp fra psykolog, rengøringsfolk og flyttemænd lykkes for hende at blive fri af sin samlermani og få det hjem, hun drømmer om.

13:05  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie har inviteret en af sine bedste veninder Medina, som gæst til sit madselskab. Sammen skal de lave en tøsemiddag, hvor der er masser af tid til venindesnak om maden. Alt fra, at Medina ikke var så vild med Julie første gang de mødtes, livet på landevejen som musiker, sund livsstil, om at leve på klods og til Medinas livsfarlige allergi. Det er en rigtigt tøsemiddag i godt selskab.

14:05  

Baronessen og mig
Dansk reportageserie. Caroline Fleming skal i aften møde den selvstændige og stor-snakkende Kathrine fra Nørrebro. Kathrine kom i en meget ung alder i et seriøst forhold med en ældre fyr. Det var spændende i starten, men efterfølgende kørte det af sporet, bl.a. fordi hun tog styring i forholdet og endte med at være hans mor fremfor hans kæreste. I mellemtiden har alle veninderne fået børn og Kathrine er nu den eneste single tilbage i vennekredsen. Caroline beslutter derfor at hjælpe Kathrine med at komme tilbage på dating-markedet og finde hendes indre prinsesse frem.

Kanal 5

12:10  

Bingoboxen
I BingoBoxen kan du spille med hjemme fra sofaen, når vi trækker tallene direkte på tv. I Ekstraspillet har vi en seer direkte igennem på telefonen, som kan vinde pengepræmier på over 100.000 kroner. Værter: Anna Holte og Stina Jakobsen.

12:30  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie starter sin egen virksomhed, hvor hun laver punge med Jackies hjælp, og hurtigt står de med ordrer til op over ørerne.

13:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

13:05  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Anna og Elsa opdager hvorfor deres forældre forlod Storybroke.

14:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Clark Gregg genoptager rollen som Agent Phil Coulson fra Marvels spillefilm, når han samler en lille og nøje udvalgt gruppe agenter fra den verdensomspændende organisation S.H.I.E.L.D. Sammen efterforsker de det nye og ukendte rundt omkring på kloden, og beskytter den almindelige fra det ekstraordinære. Coulsons team består af Agent Grant Ward (Brett Dalton), som er trænet i kamp og spionage; Agent Melina May (Ming-Na Wen), pilot og militærkampsekspert; Agent Leo Fitz (Ian De Caestecker), strålende ingeniør; og Agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), en genial bio-kemiker. Med på rejsen er den nyankommne rekrut og hacker, Skye (Chloe Bennet).

14:55  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver må tackle nye trusler, da bomber en efter en går af i Starling City.

dk4

16:00  

Søndags Bingo
En time med 6 spil og musikalske gæster. Ark med 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Møllehave med Stig Dalager
-Jeg sætter så stor pris på dine titler-, siger Johannes Møllehave indledningsvist til gæsten Stig Dalager. -Især titlen på din Kierkegaard-bog -Øjeblikkets evighed- er vellykket-, men også titlen på den bog, der er programmets omdrejningspunkt, synes Møllehave godt om, nemlig -Rejse uden ende-. At Møllehave også kan lide indholdet i romanen om den svenske diplomat Raoul Wallenberg, der fra sin base i Budapest hjalp tusindvis af jøder på flugt fra nazisterne, kommer tydeligt til udtryk i samtalen.

17:30  

Aktuelt Kvarter
Manden midt i dramaet, De Konservatives formand Søren Pape, er gæst i "Aktuelt kvarter". Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

17:50  

Reklameinfo

Kanal 4

15:05  

Silas, Johannes og Louise
Dansk reportageserie. Louises svære valgFamilien har besluttet sig for, at de vil udvide familien med endnu en regnbuebaby, så de har i fællesskab insemineret Louise igen. Beslutningen er dog taget meget spontant, hvilket er typisk for de tre forældre " der er ikke langt fra tanke til handling. Siden de har fået Maggie, har de fundet ud af, hvem der er den biologiske far til deres fælles datter, således at den ikke-biologiske far skal være biologisk far til barn nr. 2. Hvem, der er hvem, er dog stadig en hemmelighed for alle andre end de tre. Sideløbende har drengene investeret i en lejlighed i Tyrkiet, som Silas skal ned og se for første gang " det er nemlig Johannes, der har valgt den på egen hånd. Og det viser sig, at Silas ikke er nær så begejstret for købet som sin mand.Mens drengene er alene afsted i Tyrkiet, sidder en ensom og forvirret Louise tilbage i Danmark. Hun er kommet i tvivl, om det i virkeligheden er hendes ønske at få et barn mere med drengene. Hun er splittet og frus

16:05  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Wil og Grace'.

17:00  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Beverly Hills 90210'.

Kanal 5

15:55  

Elitepædagogen
Amerikansk familiefilm fra 2005. Navy Seal-soldaten Shane Wolfe mener selv, at han er i stand til at trodse enhver udfordring og påtage sige enhver opgave, uanset hvor farlig eller umulig missionen er. Det er dog lige ind til, at han prøver at babysitte! Shane får til opgave at beskytte fem børn af en snigmyrdet forsker, der arbejde på et tophemmeligt regeringsprojekt. Han må til en vis grad udskifte hele arsenalet af våddragter og våben til fordel for bleer og juicebrikker, når han skal jonglere med to vanskelige bolde: En børneflok med krudt i enden og en udspekuleret fjende, der vil børnene til livs. Selvom Shane er professionel elitesoldat, må han snart sande, at han endnu ikke har haft så vanskelig en mission, som at være alenefar til fem.

16:55  

De beskidte helte

17:55  

Janus og Skyggedanmark
Dansk reportageserie. Janus undersøger, hvordan forholdene er under en varetægtsfængsling, og i den forbindelse møder han en far, som kæmper mod et fængselssystem, der efter hans mening er skyld i, at sønnen hængte sig i en fængselscelle under varetægtsfængsling. En forsvarsadvokat har inviteret Janus med ind bag murene, hvor han møder en sigtet, der nu har ventet i snart et år på at få sin sag for retten. Janus taler også med en anonym fængselsbetjent, der fortæller om de benhårde realiteter bag tremmerne, og så han møder han en kvinde, der sad uberettiget varetægtsfængslet i 11 måneder for mordet på sin mand. Se med, når Janus går helt tæt på, stiller de kritiske spørgsmål og undersøger, hvem der er de ansvarlige.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. -_Musikalsk rejse-_ tager til Slovenien, hvor beliggenheden mellem Alperne og havet har skabt et fascinerende landskab. Slovenien tilbyder sine besøgende hemmelighedsfulde drypstenhuler, bjerge, floder, vandfald, søer, mægtige borge, slotte og barokbyer. Med sin maleriske sø, den idylliske ø og en borg, der troner 100 m over vandet på en stejl klippe er Bled et af de mest populære turistcentre i landet. Derefter går turen videre til den imponerende bjergverden i nærheden af Villnöss i Sydtyrol. De musikalske gæster er Die Ladiner, Geraldine Olivie

18:30  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

18:55  

Mettes stemme
Mette bor i Brande, er 43 år og uddannet sygeplejerske. Efter 15 år som psykiatrisk patient, 150 elektrochok og voldsomt meget medicin, kommer hun omsider videre med sit liv. Med diagnosen paranoid skizofreni tilhører Mette en af de tungeste grupper inden for psykiatrien. Filmen følger Mette i 4 år. En varm tankevækkende film om at styre sit eget liv, uanset diagnose, og aldrig tage håbet fra andre.

20:00  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet tager pulsen på forvaltningen af de danske agerhøns og får endda nogle helt klare svar, man kan forholde sig til. Tager på harejagt i et hjørne af landet, hvor der stadig er masser af de langørede løbere. Og tager på opdagelse i eventyreren og jægeren Freddy Wulffs, omfattende og eksotiske våbenkammer. Øvrige medvirkende: Kristian Stenkjær -" formand for Herregaardsjægeren Christian Clausen -" Projektleder for agerhønseforvaltningen Bent O. Rasmussen -" biolog hos Danmarks Jægerforbund Thomas Buch Ehlers -" Field and Forest En række nordjyske jægere.

20:30  

Søstrene Bisp
Per Øhrgaard er professor i tysk. Han har undervist på universitetet og på CBS og desuden formidlet sit fag bredt i offentligheden. Øhrgaard tager del i debatten om uddannelse og dannelse og politik, meget ofte med en lige linje til Goethe og Günter Grass, og i det hele taget forholdet til Tyskland og tysk historie. Men når Per Øhrgaard er gæst i studiet hos Marianne Christiansen i -Søstrene Bisp-, er det imidlertid som formand for Dansk PEN, for samtalens udgangspunkt er ytringsfrihed, og hvorfor det er vigtigt, at mennesker skriver og kan få lov at skrive. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Per Øhrgaard har valgt 2. vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 78, Blomstre som en rosengård. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

Kanal 4

18:00  

Hørt i Hollywood: Guilty pleasure tv-ser
En hyldest til alle de tv-serier vi elsker, men som vi ikke rigtig vil indrømme, at vi har set om og om igen. Nedtællingen inkluderer 'Jagten på drømmekvinden', 'Melrose Place' og 'Gossip Girl'.

19:00  

Hørt i Hollywood: 100 serier du skal se
Det er så godt som umuligt at holde sig opdateret med tidens nyeste tv-serier og de tilbagevendende klassikere. Men denne specielle nedtælling giver dig de mest mindeværdige tv-shows med både prisvindende serier og knap-så-imponerende shows gennem tiden. Det er den ultimative bucketliste over shows, du skal se for at gøre dit tv-liv fuldendt, og med ekspertkommentar fra industriens topjournalister og underholdende indvendinger fra komikere er du garanteret at blive underholdt.

20:00  

10 Years
Amerikansk romantisk komedie fra 2011. En gruppe venner mødes til deres 10-års jubilæumfest og falder hurtigt tilbage i deres gamle roller. Jake er dybt forelsket i sin kæreste derhjemme og har planlagt at fri. Men han får kolde fødder, da han støder ind i sin gymnasie-flamme. Cully har besluttet sig for at undskylde til alle dem, som han mobbede i sin skoletid. Marty og AJ var rivaler i skolen og fortsætter, hvor de slap, med at imponere den smukkeste pige i klassen. Reeves er blevet rockstjerne, men er stadig for genert til at snakke med pigerne.

Kanal 5

18:55  

Stationen
Dansk reportageserie. Erik og Laura bliver kaldt ud til en boligopgang, hvor en mand er blevet tævet ihjel. Under efterforskningen bliver det tydeligt for Erik og Laura, at der er tale om et miljø, hvor alkohol er en stor del af dagligdagen. På en tankstation tager en kvinde en ansat som gidsel. Thomas og Mads er en del af den politistyrke, der rykker ud og under ledelse af Steen skal forsøge at få gidseltageren til at løslade gidslet. Det viser sig at gidseltageren har en helt særlig dagsorden. En ung kvinde kommer ind på Stationen og anmelder, at hun er blevet voldtaget aftenen forinden. Hun er chokeret, men kan fortælle, at det var to udenlandske mænd og at de kørte i en kassevogn. Med hjælp fra offentligheden kommer Julie og Amir snart på sporet af de mulige gerningsmænd.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Peter fra Nordsjællands Politi følger sin politinæse og stopper en bil med fire unge mænd. Det viser sig, at føreren måske er påvirket af narko. Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi står sammen med en kollega ved en midlertidig lysregulering ved et vejarbejde. Mange utålmodige bilister kører over for rødt lys og får derfor en bøde på 2000 kr. og et klip i kortet. Valdo er i et område, som er berygtet for spritbilisme - her stopper han en mand med tomme ølflasker i bunden af bilen.

dk4

21:00  

Koncert med André Rieu
André Rieu live in Vienna er en fantastisk smuk koncert, fra hjertet af Wien. Der er musik fra nogle af de mange velkendte komponister Johann Strauss, Franz Lehár, Emmerich Kálmán, W.A. Mozart, Robert Stolz, der færdedes i byens gader. Det berømte balletkorps fra Wien, og selv wiener-debutanterne, møder op for at skabe den rette stemning i denne kærlighedserklæring. Det hele i en fantastisk kulisse, der gør, at man føler sig hensat til Wien omkring det 19. århundrede. En bjergtagende koncert her på dk4.

23:30  

Jagtmagasinet

Kanal 4

22:10  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Wil og Grace'.

23:05  

Hørt i Hollywood: Tæt på
Nu går vi bag om nogle af historiens største og ikoniske tv-serier. Vi dykker ned i de hit-shows, der har underholdt seerne gennem utallige sæsoner, for at finde ud af, hvordan de startede og hvilke overraskelser og udfordringer de har måttet håndtere for at slå igennem på skærmen. Historierne bag bliver fortalt af folkene bag kameraet og via interview med skuespillerne selv samt eksklusive optagelser fra settet. Denne gang med castet fra 'Beverly Hills 90210'.

Kanal 5

21:00  

The Flash
Amerikansk dramaserie. En mystisk udødelig ved navn 'Vandal Savage' er på jagt efter Kendra, hvorfor Barry og Cisco tager hende med til Star City for Olivers hjælp.

21:55  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Laurel bliver konfronteret med sin værste frygt, da Vertigo forgifter hende med sit narkotiske stof. Oliver må håndtere de forandringer, som har fundet sted på holdet under hans fravær. Chase overrasker Thea, og Roy advarer hende om at holde sig væk fra Malcolm.

22:00  

Tag pengene og løb

22:55  

The Resident
Engelsk-amerikansk drama fra 2011. Den nyligt fraskilte læge Juliet flytter ind i en skøn New Yorker-lejlighed, hvor huslejen er lav og udlejeren charmerende. Men ikke alt er lutter idyl. En række mystiske hændelser får imidlertid Juliet til at installere et overvågningskamera, og til sin rædsel opdager hun, at hun ikke er alene i lejligheden. Langt fra.

23:00  

The Flash

dk4

00:00  

Reklameinfo

00:10  

Sommersang i Mariehaven

01:10  

Reklameinfo

01:20  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

02:30  

Fra dagvogn til rejseselskab

03:20  

Mik Schacks Public Service
Langt ude på Amager -" i Ørestaden, der hvor metroen har endestation og Fælleden begynder, ligger det meget berømte byggeri -Ottetallet-, og lige på den anden side af vejen ligger en af boligselskabet AABs nyeste afdelinger. Ja, der er tale om såkaldt almene boliger til en lejepris på ca. 10.500 kr. om måneden med fri udsigt til Amager Fælled til den ene side og til Københavns tårne til den anden. Her besøger Mik Schack en ung familie med to små børn for at finde ud af, hvad der dog fik dem til at flytte ud til den yderste del af Ørestaden, hvordan det er at bo der og for at lave mad sammen med familien og for at finde ud af, om det passer, at de har andel i en ko, der går og tygger drøv nede på fælleden. Men Mik Schack ridser også historien bag det storslåede projekt Ørestaden op og får det sat ind i den rette politiske sammenhæng, inden den indisk inspirerede lamme-ret indtages sammen med lejlighedens beboere.

03:55  

Læsemagasinet
Den svenske professor Caroline Liberg fra Uppsala Universitet har skrevet flere bøger og artikler om børns skriveudvikling. Læsemagasinet viser her hendes oplæg om børns skriveudvikling, og hvordan man kan støtte og stimulere denne.

04:30  

TimeOut med Ovnformet glas
I TimeOut tager dk4's Katrine Orleman Thrane på jagt efter en fritidsaktivitet, som kan give et frirum i en travl og hektisk hverdag med arbejde, barn og familie. I dette afsnit kaster Katrine sig over ovnformet glas. Ovnformet glas er en koldglasteknik, hvor man kan lave smukke fade, flotte figurer og meget mere af glas. Glasset bearbejdes i kold form og brændes i en glasovn, hvor glasset smelter sammen. I programmet bliver Katrine introduceret til den kreative disciplin af glasmager Rebekka Koefoed, som har sit eget atelier i Aarhus. Rebekka lærer Katrine, hvordan man skærer glasset ud og håndterer det under de forskellige processer, men viser også mange eksempler på alle de ting, man kan lave i glas.

Kanal 4

00:05  

Hørt i Hollywood: Guilty pleasure tv-ser
En hyldest til alle de tv-serier vi elsker, men som vi ikke rigtig vil indrømme, at vi har set om og om igen. Nedtællingen inkluderer 'Jagten på drømmekvinden', 'Melrose Place' og 'Gossip Girl'.

01:05  

Hørt i Hollywood: 100 serier du skal se
Det er så godt som umuligt at holde sig opdateret med tidens nyeste tv-serier og de tilbagevendende klassikere. Men denne specielle nedtælling giver dig de mest mindeværdige tv-shows med både prisvindende serier og knap-så-imponerende shows gennem tiden. Det er den ultimative bucketliste over shows, du skal se for at gøre dit tv-liv fuldendt, og med ekspertkommentar fra industriens topjournalister og underholdende indvendinger fra komikere er du garanteret at blive underholdt.

02:00  

Ekstreme søvngængere
Parasomni er et søvnproblem, der tvinger de påvirkede til abnorm adfærd med ukontrolleret bevægelser. Problemet er dramatisk stigende og Storbritannien har aldrig været mere søvnberøvet end i dag. Søvnproblemerne er måske et symptom på vores overstimulerede 24-7-livsstil, som den britiske Mental Health Foundation beskriver som 'et massivt folkesundhedsproblem'. Problemet har lagt et slør af søvnløshed, og i værste tilfælde insomnia, hen over nationen og har ført til en dramatisk stigning af søvnproblemet parasomni. Denne dokumentar viser lidelsen i aktion med sjove øjeblikke: Fra at SMS'e eller have sex i søvne til søvnforstyrrelser med dødelige konsekvenser. Vi møder 20-årige Stephanie, som ubevidst sætter sit liv i fare fem gange om ugen, og den 23-årige Tom, der to gange er hoppet ud af sit vindue som følge af ekstreme mareridt. Dokumentaren viser derudover en række tilfælde af klassiske søvnforstyrrelser og giver redskaber til at forhold sig til problemet.

03:05  

Missing
Amerikansk-canadisk thrillerserie. Becca er tvunget til at erindre detaljerne ved en traumatisk sag fra fortiden for at bevise sin uskyld. Michael går til yderligheder i forsøget på at beskytte sig selv og Oksana.

03:50  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Amanda er mistænksom over for Luke, og det fører til en overraskende opdagelse om Ripp. Og så må Carlene og de andre "GCB's" stå sammen, da de pludselig er i fare.

04:40  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Da Amanda Vaughns ægteskab ender i en skandale, vender hun modstræbende tilbage til sin barndomsby Highland Park i Texas, hvor kirken og traditionerne er samlingspunktet for indbyggerne. Her har Amanda en berygtet fortid som dominerende High School-dronning og derfor er hendes gamle klassekammerater noget overraskede over at se hende igen. Amanda og hendes to teenagebørn forsøger nu at vænne sig til deres nye liv, men vil byens fromme kvinder gå efter at få hævn over fortidens plageånd eller vil de byde Amanda velkommen tilbage med åbne og imødekommende arme? Good Christian Bitches er en spritny dramaserie fra producerne af Sex and the City.

Kanal 5

00:00  

Arrow

00:55  

Motive
Amerikansk krimiserie. En økonom er blevet kvalt på en parkeringsplads foran sin bil. Sagen har en masse involverede med stærke motiver, men først da skæbnen rækker dem en hjælpende hånd, kommer holdet på sporet af morderen.

01:00  

The Resident

01:50  

Fra Sydhavn til West Coast
Dansk underholdning. Ugen er slut, og Linda og Christina gør ét sidste desperat forsøg på at slå igennem i Hollywood. De vil prøve at sælge en film, som de selv skal skrive og instruere. Men vil investorerne høre på to piger, der ikke ser ud som om, de kommer fra Hollywood? Det er på tide at gå all in. Linda sælger deres flybilletter, så nu har de råd til at få Christinas læber pumpet med silikone og Linda spraytannet latinolækker. Det går dog helt galt, og de ender begge med at ligne freaks. Imens har Monika skaffet pigerne et møde med den lille skuespiller Verne Troyer - bedre kendt som Mini-Me. Og nu må det briste eller bære. Enten sælger pigerne deres fantastiske film-idé, eller også er de nødt til at blaffe hele vejen hjem til Sydhavnen.

02:50  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. Bandekrigen er blusset op igen, og tilfældige ofre rammes af de flyvende projektiler. Et af krigens uskyldige ofre, 30-årige Anders Wehage, blev brutalt skudt ned på Café Våren, hvor tre andre også blev ramt i kugleregnen. Udenfor caféen var en af de øvrige gæster tvunget i jorden, mens de to gerningsmænd iskoldt diskuterede, om han skulle leve eller dø. For første gang fortæller de pårørende om den meningsløse massakre, hvor politiet stadig står uden spor af de skyldige. Vi er igen med døgnet rundt, når betjentene på Lolland forsøger at opretholde lov og orden blandt øens mange kriminelle gengangere. Og så går KRIMI5 tæt på en gruppe af hårdkogte unge piger, som skaber frygt i en bydel i Ålborg. Gruppen truer, forfølger og tæsker andre jævnaldrende piger. KRIMI5's reporter, Tine Røgind, konfronterer en af de hårdeste piger fra gruppen og møder en mor og hendes to døtre, der alle tre er blevet overfaldet af de voldelige piger.

02:55  

Motive

03:35  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Henry bliver presset til at få Gavin fængslet, og Nora holder møde med sin sagsbehandler, men ender med at stjæle hendes solbriller.

04:25  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Ambulancebehandleren Jens må denne gang tage sig af en ældre mand, som klager over brystsmerter. Vi er også med Nytårsaften, både når brandfolkene fejrer det nye år, og når paramedicineren Simon kører med på lægeambulancen. En aften fyldt med både fest og farver, men også vold og druk.

04:50  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I denne dokumentarserie følger vi dagligdagen for ambulance- og brandfolkene fra Falck stationen i Gladsaxe. På tætteste hold følger vi deres arbejde og kammeratskab og er med, når jobbet byder på spændende oplevelser, men også når livets barske realiteter påvirker dem menneskeligt. I det første program følger vi brandfolkene, som bliver kaldt ud til en patruljevogn, der er kørt galt. Vi hører også om nogle af de oplevelser, som for alvor har sat sig følelsesmæssige spor hos ambulancefolkene. Det er for eksempel, når ambulancebehandleren Simon får en højgravid passager, og ambulancebehandleren Brians patient får hjertestop i ambulancen.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209005830