dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 25. februar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 25. februar 2016

dk4

05:00  

Portræt af Lotte Dandanell
Hun har blandt meget andet skabt kostumerne til Olsen Banden og er i dag først og fremmest designer af farverigt tøj og collager. -Jeg har været gift flere gange og har haft mange kærester gennem mit liv, men kun én symaskine-, fortæller kostumedesigneren Lotte Dandanell til Frantz Howitz. Dén symaskine har da også fulgt hende gennem tykt og tyndt bl.a. under produktionen af de mere end 50 film, hun har skabt tøjet til. Mest kendt er tøjet til Olsen Banden, Huset på Christianshavn, Peter von Scholten og Hamsun, som Lotte Dandanell modtog en Robert for. Hendes seneste filmprojekt var -De vilde svaner-, hvor flere af scenografen Dronning Margrethes kostumer ikke var egnede for filmmediet. Her blev det Lottes svære opgave at skabe nye og bedre egnede kostumer. -Hvordan reagerede Majestæten på, at flere af hendes kostumer blev kasseret og erstattet af dine-, vil Frantz gerne vide. -De har mere erfaring end jeg-, var det lakoniske svar til Lotte Dandanell. Lotte Dandanell har sagt s

05:45  

Kierkegaards Kartel med Joakim Garff
Joakim Garff er forsker ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København. Men han er også forfatter til biografien -SAK-, der er et af de værker, der har introduceret Kierkegaard til flest danskere og givet mod på læsning af Kierkegaards egne skrifter. Men hvornår kom Garff selv i gang med Kierkegaard? Hvad læste han først, og hvorfor er Garff den dag i dag så fascineret af Søren Kierkegaard? Det får man blandt andet svar på i dette program, hvor Joakim Garff er gæst hos Pia Søltoft i -Kierkegaards kartel-, der er optaget i Søren Kierkegaard Forskningscenteret foran en kopi af Kierkegaards sekretær. Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det markerer dk4 i samarbejde med Søren Kierkegaard Forskningscenteret med den helt nye programrække -Kierkegaards kartel-. Vært på programmerne er leder af Søren Kierkegaard forskningscentret Pia Søltoft, der i hvert program blandt andet spørger en Kierk

06:15  

Kniv og gaffel
-Kniv og Gaffel- besøger det stemningsfyldte Restaurant Sporvejen, hvor man både finder den klassiske burger og de lidt anderledes versioner som fx Guacamole- eller karryburger. Maden kan nyes ved små borde i bedste sprogvognstil

06:25  

Læsemagasinet

07:00  

Det handler om følelser
Nogle gange sker det, at rejsningen udebliver i de situationer, hvor manden gerne vil udleve sin seksualitet. Hvilke følelser sætter det i gang hos manden, når lyst og fysik ikke stemmer overens? Hvad kan han gøre ved det? Michele Lauritsen ser i denne udgave af -Det handler om følelser- nærmere temaet mænds seksuelle præstationsangst, når hun har besøg af Mogens Jørgensen, der er praktiserende psykoterapeut, leder og stifter af Akademiet for Psykoterapi (www.akademietforpsykoterapi.dk) og Stig Nielsen, der er praktiserende psykoterapeut og klinisk sexolog. Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

07:30  

Naturligvis

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Hobby og fritid
For Per Alleslev i Odense skulle der overtalelse til, før han som 18-årig fik lov af sin mor, til at købe sin første Nimbusmotorcykel. Men da han først havde fået lov, gik der ikke længe før, at han havde fået købt de første syv. Senere blev han også interesseret i alt, hvad der havde med Nimbus at gøre, om det så var brochurer, gamle registreringspapirer eller emaljeskilte. Og da han blev opmærksom på, at Nilfisk-støvsugere blev produceret på samme fabrik som Nimbusmotorcyklerne, blev alt hvad der havde med Nilfisk at gøre også en del af samlingen. Per bruger i dag flere timer om dagen på at finde nye ting til sin samling, som efterhånden er blevet så stor, at den er ved at vokse ud af kælderrummet.

08:35  

Saluté Chateau Sainte Marguerite

08:40  

En dansker i Europa
Medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose - Socialdemokratiet, indstillede Rafel Shamri til Den Europæiske Borgerpris -" og hun vandt. Christel Schaldemose møder Rafel Shamri i Europa-Huset og fortæller om EU"s indsats mod radikalisering af Europas unge. Medvirkende: Rafel Shamri, Christel Schaldemose - Socialdemokratiet. Vært: Ole Stephensen.

Kanal 4

05:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Da Olivia skal beskytte sin nyeste klient, Madam Sharon Marquette, må hun indse, at hun er nødt til at beskytte flere fra Washingtons elite, som alle er på Madam Marquettes liste over klienter. Imens får Quinn problemer med præsidentens tidligere praktikant, Amanda Tanner.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy og hans søster Maddalena laver solide italienske hyggeretter som f.eks. Mozzarella en Carrozza, den perfekte grydesteg og rockende risalamande.

07:45  

TV-Shop

08:45  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Laurie lærer Jules om karma-reglerne, mens Bobby og Travis forsøger at overvinde deres frygt for rutchebaner.

Kanal 5

05:00  

Hverdagens helte
Denne gang får paramedicineren Simon nok at se til, da en forulykket bilist klager over smerter fra skulder, nakke og bryst. Bilens tag må af, og bilisten tages skånsomt ud. For brandfolkene byder dagen på en tung opgave, da en trailer med en fejemaskine er væltet på motorvejen, mens ambulancebehandleren Jens må tage sig af to personer med vejrtrækningsproblemer.

05:30  

Hverdagens helte
Paramedicineren Simon er chauffør og assistent for lægen på lægeambulancen. Denne gang bliver de sendt ud til to trafikuheld, hvor Simon for brug for at tænke krativt. I Gladsaxe starter en skorstensbrand i en villa, så brandfolkene må arbejde hurtigt, så ilden ikke får fat i selve taget, mens ambulancebehandleren Heidi må tage sig af en meget smerteforpint pige med nyresten.

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Et sprunget vandrør bringer Marty og Debbie tættere på mor Joyner og far Kersee, men dette skaber samtidig en anspændt stemning mellem Jackie og hendes forældre. Larry er fast besluttet på at finde et job, og dermed vise, at han kan forsørge sin familie.

06:00  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet skal Annette Heick og Joakim Knop kæmpe om hvilken af deres signaturretter der kan imponere Michelin-kokken Thomas Rode mest. Se om Anettes mormor-udgave af svinemørbrad med persille, kartofler og salat kan slå Joakims hurtige og børnevenlige ret: Laks med hakket spinat fløde og pasta. Se også hvad der sker, når Rode udfordrer de to til hurtigst muligt at prøve at lave tre flotte friske vietnamesiske forårsruller.

06:50  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Aria får kolde fødder da hun skal fortælle Ezra sandheden.

07:40  

TV-Shop

07:55  

Kagekampen
Kagekampens professionelle konditorer får i dag lov til at smage på alverdens seværdigheder " fra Rundetårn til Egyptens pyramider. De fire tilbageværende bagetalenter har som altid kun halvanden time til at imponere med både smag, udseende og kreativitet. Den, der imponerer dommerne mindst, må forlade Kagekampens køkken lige før den afgørende ugefinale i morgen.

08:45  

Kagekampen
Dansk underholdning. Thomas Mygind byder ugens tre tilbageværende bagetalenter indenfor i Kagekampens køkken " for sidste gang for to af dem, mens én bliver ugevinder og får lov at bage videre i den endelige finale. Amatørbagerne skal i dag byde de professionelle dommere på morgenmad - i kageform. Dagens udfordring går ud på at bage en eller flere kager, som indeholder mindst ét morgenmadsprodukt. Men hvordan får man lige en kage til at smage godt med cornflakes, müsli eller bacon?

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

FRI:RUM

09:55  

Mik Schacks Public Service
-Er der en læge til stede? Er der nogen mindrebemidlede-, spørger Mik Schack, mens han cykler rundt i Brumleby i København. Og hvorfor spørger han så om det, når han befinder sig i et af Københavns aller mest attraktive og originale boligområder på Østerbro i hovedstaden? Forklaringen følger, når Mik Schack først møder Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligernes Landsforening -" også kaldet Danmarks Almene Boliger -" og senere sammen med en af Brumlebys beboere, Erik Asmussen, tilbereder såkaldt -svansemad- -" en betegnelse, der vist også kræver en forklaring.

10:40  

Reklameinfo

10:50  

Hvordan

11:00  

Europæiske stemmer

11:30  

Grænsekontrol Selvet i den store histori

11:55  

Reklameinfo

Kanal 4

09:10  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. En mediemogul hyrer Naomi som event-planlægger for hans medieimperium. Annie, Adrianna og Silver planlægger en bytur sammen med Naomi. Dixon begynder at få følelser for Michaela. Liam gør sig til gode venner med Cronos logebrødrene i et forsøg på at rense Navids navn.

11:10  

Gilmore Girls
Lorelai har mødt en attraktiv mand, Peyton Sanders, på en auktion, som var arrangeret af hendes mor, Emily. Deres første stævnemøde er imidlertid en katastrofe, og Lorelai forsøger derfor at aflyse deres næste aftale. Emily og Richard er dog overbevist om, at hun derved ødelægger deres gode omdømme.

Kanal 5

09:35  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. Formanden Thomas Andersen holder spøgelsesaften, for alle medlemmerne i gruppen ghosthunting.dk. Her inviterer han en clairvoyant, som skal prøve at få kontakt til den åndelige verden. Det viser sig at blive en oplevelse, som går helt tæt ind på livet, på flere af medlemmerne. Lederen Kim Søndergaard tager med et splinternyt medlem, samt resten af gruppen, Dansk Parapsykologisk Aspekt, på spøgelsesjagt hos en meget skræmt familie i Næstved.

10:25  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver og hans team har fokus på Deadshot, men kun for at opdage, at Argus har skumle planer.

11:15  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Efterladt med kun Olivia som trofast støtte, går Oliver efter en revisor, der kan berette om Walters færden.

dk4

12:00  

Den runde krop
Kropsholdningen udfordres undervejs i graviditeten, men hvis du justerer den bevidst, hjælper du dine muskler til at arbejde for dig og ikke sløve hen.

12:15  

Out Fit
Kom i form under åben himmel og i pagt med naturen. Denne gang prøver Out Fit kræfter med effektiv familietræning på Østre Anlæg i København. Her dyrkes der fitness med højt til loftet. Efterfølgende går turen til Islands Brygge, hvor den står på benhård seniortræning. Out Fit er en programserie på dk4. Her kan du lade dig inspirere af forskellige udendørs træningstilbud. Her dyrkes motion under åben himmel -" motion, der er balsam for både krop og sjæl.

12:30  

Fit Talk
Henrik Krogh har 24 års professionel erfaring med stress -" noget han over har holdt over 1500 foredrag om. De seneste seks år har han kigget nærmere på de mennesker, der ikke får stress og forsøgt at lure dem kunsten af -" for at kunne hjælpe andre til en bedre forståelse af de mekanismer, der holder stress nede og trivsel oppe. Henrik Krogh bruger begreber som langtidsholdbar langtidsfrisk og trivselsstrategier, og han beretter mere om sin bog " Fra battlemind til safemind"

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Teatermøde med Ole Thestrup
Han har spillet et dumt svin utroligt mange gange. På teatret og på film. Han har også spillet alkoholiker -" og den rolle kender han kun alt for godt. Som type er han helt speciel -" der er kun den samme i kongeriget Danmark, ja, måske i hele verden. En jysk tranlampe med en dialekt og en replikføring, der er umiskendeligt hans helt egen. Ja, gæsten i Teatermøde hos Henrik Lyding er Ole Thestrup, der blandt andet fortæller om vejen fra 7. kartoffelrække til den ene succesfulde rolle efter den anden på de københavnske teaterscener.

13:40  

Costa del golf
Costa del Sol er, med sine mere end 100 golfbaner, et af de mest attraktive feriemål for golfentusiaster, men kampen om gæsterne er hård. En ny ferieform, Long Stay er begyndt at lokke flere og flere gæster til den smukke solkyst. Det er nemlig ikke specielt dyrt, at forlænge sin ferie og nyde op til en måneds ferie i egen lejlighed. I programmet besøger vi et lille udvalg af ferie-resorts, og så tager vi også et smut ud og slår nogle slag på nogle af de mange skønne baner langs kysten.

14:15  

Reklameinfo

14:25  

Aktuelt Kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

14:45  

Møllehave med Preben Wilhjelm
Johannes Møllehave og Preben Wilhjelm har gået på samme skole på Frederiksberg. Men har de andet til fælles, og hvad kan der komme ud af en samtale mellem en af landets mest respekterede tidligere venstrefløjspolitikere og en af landets mest kendte præster, forfattere og foredragsholdere? Det finder vi ud af i dette program, hvori Johannes Møllehave har inviteret Preben Wilhjelm i studiet til en samtale om inspirationskilder, skolegang og meget lidt om politik. Samtalen tager udgangspunkt i Preben Wilhjelms erindringsbog -Man kan sagtens være bagklog-.

Kanal 4

12:05  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Pamela har det vanskeligt med at forholde sig til Chases adfærd. Trevor har det ikke godt med deres husgæster, og én af Denises gamle venner skaber problemer på basen.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Varige ændringer bliver pludselig en realitet, da en sandhed kommer frem i lyset. Samtidig må alle involverede personer beskæftige sig med alle eftervirkningerne.

14:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Imens Christopher prøver at finde Elena, bliver Bobby snydt af kartellet. Ude af stand til at kigge på længere, sætter John Ross sit liv på spil for en redningsaktion. Samtidig prøver Nicolas at bevise sit værd overfor Elena ved at lave en aftale med myndighederne, der sender hans og John Ross' plan på kollisionskurs.

Kanal 5

12:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

12:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

13:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Ryan og Walter efterforsker mordet på en ung studine, men en tornado slår pludselig til, og fjerner alle sporene på gerningsstedet. Tornadoen tager også liget af mordofferet og Ryan bliver alvorligt kvæstet. Mistanken retter sig imidlertid snart mod et hold tornado-jægere.

14:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet indleder jagten på en ny seriemorder, der torturerer og myrder prostituerede, og hvis særlige kendetegn er at han fjerner sine ofres øjne som led i sit sadistiske ritual. En ny dødsfjende udfordrer Horatio.

dk4

15:20  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Torsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Læsetips
Computeren er et vigtigt hjælpemiddel for børn, der har svært ved at læse. Men hvilke programmer findes der, hvad kan de, og hvor finder vi dem? Læse- og teknologikonsulent Stine Fuglsang Engmose tager os med en tur ind i den computerens forunderlige verden.

17:25  

På ski igen, igen, igen
I dette program kommer seerne med til Islands smukke og voldsomme natur. Thomas Uhrskov kommer med gode fif til, hvordan du kan komme til at elske puklerne. Når det kommer til udstyr, er gamle materialer igen kommet i høj kurs, hvilket bringer Thomas Uhrskov på fårejagt - noget, der ikke går helt som planlagt. Til gengæld finder han et off-pist-bjerg helt til sig selv.

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. I Singleliv fortsætter Claus til singlefesten på Pigernes Kro i Hobro, hvor 'pigerne' er noget ældre end Claus. Alligevel ender det med mere end bare svingom til dansebandet. Singlebageren Marc skal i byen med drengevennerne, men har heftig sms-korrespondance med pigen Nanna, han har været på date med. Maija har inviteret sjællænderen Mickey på skøjtedate i Lalandia, mens Linette tager i fitnesscenter for både at træne, se på mænd og snakke med veninden.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. På bare én dag og med 10.000 kr. på lommen, skal Amalie og Michel Castenholt indrette to modige familiers spisestuer. Amalie kommer i seriøse problemer, da hun finder ud af, at det flotte spisebord, hun har købt, ankommer som samlesæt, og at hendes selvdesignede børnebord er alt for stort til rummet. Hvad sker der når Michel finder ud af, at det at vælte en mur, lægge gulvtæppe og male wall art tager tid, måske alt for lang tid?

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe prøver at kontrollere sine følelser for Wade. Lavon og Wade er tvunget til at arbejde sammen til et velgørenhedsarrangement for den lokale kirke. Pludselig mangler der nogle penge, og Wade bliver mistænkt for at have taget dem.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mordene på advokaten Mitchell Hinds og den unge ingeniør Justin van der Heyden viser sig at have forbindelse til hinanden, da begge drab er blevet udført med det samme højst usædvanlige mordvåben. En ukendt velgører, kendt som Skytsenglen, efterlader checks på en million dollars hver til personer, der er pårørende til mordofre.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Politibetjenten Mark Riley er ikke i tjeneste, da han bliver dræbt under et røveri. CSI-holdet må nu benytte deres mest avancerede forhørsteknikker for at knække de mistænkte og få sandheden frem. Sagen er især vanskelig for Lindsay, som var knyttet til offeret.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse

18:30  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget på bukkejagt i Sydafrika, hvor der findes mange forskellige slags bukke. Jagten foregår i henholdsvis Eastern Cape og i Limpopo, hvor Claus Danielsen og Steen Andersen efterstræber en stærk bush-buk, en adræt lille bjergbuk og en abnorm -rødbuk- som hver for sig indrammer en del af det afrikanske bukkeeventyr. Øvrige medvirkende er: Jamie Renton, Professionel jæger Herman Lubbe, Chef-PH, Matswani Safaris Fann van Schalkwyk, Professionel jæger

19:00  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

19:30  

Søstrene Bisp
Per Øhrgaard er professor i tysk. Han har undervist på universitetet og på CBS og desuden formidlet sit fag bredt i offentligheden. Øhrgaard tager del i debatten om uddannelse og dannelse og politik, meget ofte med en lige linje til Goethe og Günter Grass, og i det hele taget forholdet til Tyskland og tysk historie. Men når Per Øhrgaard er gæst i studiet hos Marianne Christiansen i -Søstrene Bisp-, er det imidlertid som formand for Dansk PEN, for samtalens udgangspunkt er ytringsfrihed, og hvorfor det er vigtigt, at mennesker skriver og kan få lov at skrive. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Per Øhrgaard har valgt 2. vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 78, Blomstre som en rosengård. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

20:00  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Callie og Arizonas bryllup står for døren, men tingene går ikke helt som forventet. Alex gør de andre læger misundelige. Meredith og Derek tager en beslutning, der vil ændre deres liv for altid. Dr. Perkins kommer med et forslag til Teddy.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I dag er det den store finaledag, og Amalie og Michel Castenholt er begge opsat på at vinde. De kendte skal forvandle familiernes to børneværelser. De kreative ideer er der masser af, men tiden er knap, så de to teams må give den gas fra start til slut. Michel får et forspring da han vinder Amalies handyman i to timer og tøserne bliver godt pressede når de skal slide og slæbe på egen hånd. Det bliver spændende om det bliver Michel eller Amalie, der går hjem som vindere af Dit Hjem i vores hænder?

20:00  

Jagten på drømmehuset
Engelsk boligmagasin. Vært og byggeekspert Mike Holmes guider en række dedikerede par i deres jagt på drømmehuset. I dette program møder bolig-makeover konkurrence. Hver uge bruger ni par sammen med Mike Holmes tid og kræfter på at renovere en nedslidt og hærget hybel og gøre den til en skøn bolig, der kan rumme en hel familie. Hvis parrene ikke tager deres andel af byggeslæbet, er de i fare for at blive elimineret fra programmet, mens dem der har arbejdet flittigt på projektet, går videre i konkurrencen. Men der er en tvist, for i dette program er alle vindere. I slutningen af hvert program står alle deltagerne over for en kæmpe følelsesmæssig overraskelse: Det par, der er blevet elimineret, får nemlig overrakt nøglerne til deres helt eget hus - det selv samme hus, som de har arbejdet på i den pågældende uge!

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Pennys kritik af Wolowitz' kærlighedsliv sender ham ud i en depression, som medfører at han svigter ved den kamp-robot konkurrence, hvor gutterne ellers har hårdt brug for hans ekspertise.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon forsøger at indynde sig hos Barry Kripke i håbet om, at det kan skaffe ham adgang til et stykke kostbart high tech laboratoriumsudstyr. For at fremme kampagnen forsøger Sheldon at udvikle en matematisk beregningsmodel over, hvordan man skaffer sig venner og indflydelse.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da Sheldon låner penge til Penny, så hun kan betale sin husleje, fører det til, at Leonard kommer ansigt-til-ansigt med hendes muskuløse ekskæreste, Kurt.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Et besøg af Leonards rædsomme mor, ender med at bringe ham og Penny tættere på hinanden. Moderens besøg får dog også Leonard til at kikke dybere i Tequila-flasken.

20:00  

Stalker
Amerikansk thrillerserie. Enheden for Trusselsvurdering gennemsøger en ung skuespillerindes hjem efter at en besat fan har skræmt hende. Beth modtager et ubehageligt personligt brev, og Perry trænger længere ind på livet af hende.

dk4

21:00  

Sportsdans
Danmarks største dansekonkurrence, Copenhagen Open, er i år vært for Europamesterskabet i 10 dans. Festlighederne finder sted i Tivoli Hotel og Congress Center hvor 27 par, fra ligeså mange lande, er mødt op for at kæmpe om titlen som Europamestre 2016. Danmark er repræsenteret af det lokale par, Nikolaj Lund og Marta Kocik, hvis klare mål er, at nå i den eftertragtede finale. Sidste år endte de uden for finalen på en 8. plads, men med afbud fra bl.a. de regerende mestre, bliver der på ny åbnet op intens kamp om finalepladserne og dernæst podiepladserne. Hvor langt kan de dobbelte danmarksmestre kæmpe sig op i et stærkt internationalt felt? Se med når dk4 blænder op for endnu en fantastisk danseaften fra EM 10 dans 2016.

23:15  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Bloodborne The Old Hunters - Lego Marvel's Avengers - Legend of Heroes Trails of Cold Steel - The Mean Greens Plastic Warfare - Assassin's Creed Chronicles India

23:30  

Antik for alle
Flere og flere unge har fået øjnene op for antikviteter. I dette program tager vi en tur til Osted antik og design til en snak med indehaveren Steven Johnson for, at høre hans bud på, hvad fænomenet skyldes og på samme tid få en masse inspiration fra alle de flotte og lækre ting i butikken.

23:45  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

Kanal 4

21:00  

Bortadoption med fortrydelsesret
Amerikansk dokumentarserie. I den såkaldt 'åbne' adoptionsproces i USA har den biologiske mor 30 dage til at ombestemme sig og få barnet tilbage fra de forældre, der har valgt at adoptere barnet. I denne venteperiode kan de forventningsfulde adoptivforældre elangt om længe begynde at nyde deres nye familiemedlem, men samtidig kan de blot håbe på, at den biologiske mor har truffet sit endelige valg. For hvad sker der, når en fremmed kan bestemme en hel families skæbne? Få adoptivforældrene såvel som den biologiske mors historie, når de alle prøver at vænne sig til den nye verden med baby.

21:55  

De unge mødre
Dansk dokumentarserie. Julie har været ked af sin krop, siden hun blev mor til Melia. Derfor tager hun ud på sit livs rejse til Istanbul i Tyrket for at få nye bryster og ny numse. Natascha Linea skal til en afgørende scanning. Hun bor for første gang, siden hun blev mor, alene med sønnen Milan og ægtemanden Mikkel. Det er en følelsesladet dag for Maria, der tager afsked med bofællesskabet. Det er nemlig blevet tid til, at hun skal stå på egne ben. Amanda Sisse har taget hul på et nyt kapitel som mor, for selvom der er halvandet år til, at William skal i skole, er hun allerede nu gået i gang med at forberede ham.

22:55  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

23:55  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Callie og Arizonas bryllup står for døren, men tingene går ikke helt som forventet. Alex gør de andre læger misundelige. Meredith og Derek tager en beslutning, der vil ændre deres liv for altid. Dr. Perkins kommer med et forslag til Teddy.

Kanal 5

21:00  

Get Smart
Amerikansk actionkomedie fra 2008. Get Smart bliver den tophemmelige identitet på agenterne fra det amerikanske spionagentur Control kompromitteret. Chefen har derfor intet andet valg end at forfremme den over-ivrige analytiker Maxwell Smart, der længe har ønsket at blive en rigtig agent. Smart bliver sat sammen med den eneste agent, hvis identitet ikke er blevet røbet, den overskønne, men superfarlige Agent 99. Deres første mission bliver intet mindre end at redde verden fra et ondt forbrydersyndikat.

22:00  

De beskidte helte
Dansk dokumentarserie. Der er gensyn med spuleoperatøren Ib. Han skal spule et rensningsanlæg rent, og støder på lidt af hvert, som folk skyller ud i kloakkerne.

23:20  

Janus og Skyggedanmark
Dansk reportageserie. Janus undersøger, hvordan forholdene er under en varetægtsfængsling, og i den forbindelse møder han en far, som kæmper mod et fængselssystem, der efter hans mening er skyld i, at sønnen hængte sig i en fængselscelle under varetægtsfængsling. En forsvarsadvokat har inviteret Janus med ind bag murene, hvor han møder en sigtet, der nu har ventet i snart et år på at få sin sag for retten. Janus taler også med en anonym fængselsbetjent, der fortæller om de benhårde realiteter bag tremmerne, og så han møder han en kvinde, der sad uberettiget varetægtsfængslet i 11 måneder for mordet på sin mand. Se med, når Janus går helt tæt på, stiller de kritiske spørgsmål og undersøger, hvem der er de ansvarlige.

dk4

00:15  

Det ægte Italien
Kom tæt på det ægte Italien, når den danske kok Claus Pedersen og hans italienske kæreste Claudia Amendola drager af sted på gastronomisk rejse. Pasta, pizza, lækker vin og smukke landskaber -" Italien er et populært rejsemål. Faktisk så populært, at støvlelandet giver Frankrig baghjul ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Rejsebureau Forening. I 1980'erne vandt det italienske køkken indpas med pasta, pizza og en udbredt anvendelse af tomater -" og sidenhen er pesto, bruschetta, lækre oste, skinke og pølser også kommet til. Mange føler sig velbevandret i den italienske madkultur -" men er vi det? Italienerne har selv et slagord som lyder: -La cucina italiana non esiste- eller -- det italienske køkken eksisterer ikke-. Det skal understrege, at Italiens regioner er så forskellige, at man ikke kan tale om et italiensk enhedskøkken. Rent faktisk ligger forskellen på et helt lokalt niveau og selv byerne imellem, mærkes diversiteten i maden. Hver familie har sine egne opskrifter og måder a

01:05  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

01:35  

Grænsekontrol
I efteråret 2015 kom der mellem 5 og 10.000 asylansøgere til Slesvig-Holsten, men delstaten var også transitsted for mange flygtninge, der primært ville videre til Sverige. Flensborg banegård spillede i denne sammenhæng en meget central rolle, og netop der byder Mette Bock velkommen til programmet, der blandt andet ser nærmere på, hvordan det danske mindretal er og har været aktiv i forbindelse med at hjælpe de mange flygtninge. Men flygtningetemaet sættes også i et historisk perspektiv, for efter 2. Verdenskrig kom ca. en million flygtninge til området. Det fortæller Karl Kring, der selv oplevede situationen den gang, om. Programmet er optaget i slutningen af 2015 og tager derfor ikke højde inden for den seneste udvikling med blandt andet grænsekontrol inden for flygtningetemaet. -Grænsekontrol- produceres i samarbejde med Grænseforeningen.

02:05  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Første program handler om IT Factory-sagen, og -Selskabsadvokaten- har besøg af entertaineren Finn Nørbygaard og professor Kim Klarskov Jeppesen, CBS. Finn Nørbygaard, der ejede cirka 17 % af IT Factory, giver i et meget åbenhjertigt interview et hidtil uset indblik i, hvordan han, ved et tilfælde, blev medejer af IT Factory, hans selvrefleksion over hvad han selv kunne have gjort anderledes, den svære tid, der kom, når man er blevet snydt og har tabt noget, alle troede var 437 mio. værd, samt hvad han har lært af sagen. Sammen med professor Kim Klarskov Jeppesen får seerne et unikt indblik i hvad IT Factory egentlig var, hvori svindlen bestod, hvad en leasingkarrusel egentlig er, og hvad -samfundet- har lært af sagen.

02:35  

Møllehave med Stig Dalager
-Jeg sætter så stor pris på dine titler-, siger Johannes Møllehave indledningsvist til gæsten Stig Dalager. -Især titlen på din Kierkegaard-bog -Øjeblikkets evighed- er vellykket-, men også titlen på den bog, der er programmets omdrejningspunkt, synes Møllehave godt om, nemlig -Rejse uden ende-. At Møllehave også kan lide indholdet i romanen om den svenske diplomat Raoul Wallenberg, der fra sin base i Budapest hjalp tusindvis af jøder på flugt fra nazisterne, kommer tydeligt til udtryk i samtalen.

03:05  

Fiskemagasinet
Fiskemagasinet har været i Spanien og fulgt en gruppe britiske medefiskere. De britiske gentlemen er bosat i det sydøstlige Spanien, hvor de slår deres folder i flere af de lokale medeklubber. Her bliver der fisket året rundt, og Fiskemagasinet er med til en af konkurrencerne i klubben Abbey Angling. Mads Hussing taler med flere af lystfiskerne, der fanger flere forskellige slags fisk og en skildpadde. Fiskemagasinet er med fra lodtrækning om pladserne, fiskeriet, indvejning og til resultatet foreligger.

03:30  

Viden om literacy

04:10  

Lyngby Kirke mellem kulturarv og fornyel
Lyngby Kirke mellem kulturarv og fornyelse. Altertavle fra slutningen af 1500-årene er fjernet og erstattet af alterbord og krucifiks skabt af billedhuggeren Christian Lemmerz. Det har skabt debat. dk4 fortæller historien. Hele fem gange forsøgte Helsingør Stift - sammen med menighedsrådet i Lyngby Kirke - at lægge pres på Nationalmuseets Kirkeudvalg, men forgæves. Nationalmuseet har aldrig accepteret, at en altertavle foræret til kirken af Christian d. 4. nu er fjernet for at give plads for et nyt og mere tidssvarende udtryk. Når det alligevel er sket, er det fordi de danske kirker ikke er beskyttet af fredningsbestemmelserne. De er levende huse og ikke museale rum. Derfor skal Nationalmuseet kun tages med på råd, når de gamle kirker skal gennemgå en forandring. Det endelige ansvar ligger hos stiftet -" i dette tilfælde biskop ved Helsingør Stift, Lise Lotte Rebel - og her var svaret -ja-. Den gamle altertavle bærer ellers på historien om, hvordan en lille landsby på vejen fra Køben

04:50  

Lærer for livet
Alle husker en eller flere af deres lærere fra skoletiden -" for noget godt eller for noget dårligt. Alle har en mening om skolen og om lærerne, og læreren har altid været helt central for skolen og for eleverne. Men lærerrollen har i høj grad skiftet karakter gennem skolens historie, og synet på lærerne og skolen lige så. Hvordan ser det imidlertid ud fra lærerens side? Hvordan har lærerne oplevet skolens og lærerjobbets udvikling gennem de seneste 50 år? Hvorfor valgte de at blive lærere? Hvorfor synes nogen stadig, at det er verdens bedste job, mens andre er holdt op? Hvilken udvikling har de oplevet, og hvordan ser det aktuelt ud i skolen? Det ser dk4 nærmere på i serien -Lærer for livet-, der gennem 32 korte interviews med unge lærere, gamle lærere, pensionerede lærere, læreruddannede i andre erhverv, skoleledere og inspektører fra hele landet giver et indblik i livet og arbejdet som lærer. Spørgsmålene stilles af Thorkild Thejsen, der i programserien er gæst hos den enkelte lær

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Callie og Arizonas bryllup står for døren, men tingene går ikke helt som forventet. Alex gør de andre læger misundelige. Meredith og Derek tager en beslutning, der vil ændre deres liv for altid. Dr. Perkins kommer med et forslag til Teddy.

00:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe prøver at kontrollere sine følelser for Wade. Lavon og Wade er tvunget til at arbejde sammen til et velgørenhedsarrangement for den lokale kirke. Pludselig mangler der nogle penge, og Wade bliver mistænkt for at have taget dem.

01:50  

Missing
Amerikansk actionserie. I et sidste desperat forsøg på at redde sin søn må Becca konfrontere sine indre dæmoner. Becca må gribe til tortur for at få Violet til at afsløre, hvor Martin har planer om at gennemføre sin plutonium-handel.

02:50  

House
Amerikansk dramaserie. En 11-årig pige falder ned fra en klatrevæg. Hendes mor holdt i sikkerhedslinen men mistede grebet, da hendes pludselig blev lammet. House diskuterer faldet med sin nye stab. De bliver overraskede, da House foreslår at indføre julepakkespil.

03:40  

Gilmore Girls
Dean kommer på besøg hos Rory for at se en klassisk tv-serie med den perfekte husmor Donna Reed. Rory er imidlertid ikke synderligt begejstret, da hun erfarer, at Dean egentlig gerne så, at alle kvinder blev hjemme og passede hus, mand og børn. Det fører til en ophedet diskussion - men senere påtager Rory sig alligevel husmorrollen. Lorelai og Luke hygger sig med at gøre restauranten i stand, men da hun kommer hjem opdager Lorelai, at Rorys lille kylling er forsvundet og må tilkalde Luke for at få hjælp.

04:30  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Hospitalet lancerer en ny dating-politik for at undgå problemer med forhold mellem de ansatte. Richard forsøger at overbevise Adele om, at han har forandret sig. George hjælper Richard og udspørger alle på hospitalet om deres eventuelle seksuelle kollegiale relationer. Burke har vundet en pris, og det påvirker Cristina.

Kanal 5

00:20  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet rejser sydpå for at profilere en morder, hvis signatur matcher en 30 år gammel sag.

01:10  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En stalker kidnapper Spencers kæreste, og holdet arbejder nu mod uret. Men først, må Spencer fortælle sandheden.

02:15  

Adele and the Secret of the Mummy
Kustoderne på Naturhistorisk Museum i Paris går nærmest i koma, da et 136 millioner år gammelt pterodaktyl-æg udklækkes, og flyveøglen slipper fri. Den gæve journalistkvinde Adèle lader sig dog ikke afficere af den usædvanlige nyhed: Hun er lige vendt hjem fra Egypten med en genopstanden mumie.Instr.: Luc Bessonmedv.: Adele: Louise Bourgoin. Dieuleveult: Mathieu Amalric. Inspecteur Albert Caponi: Gilles Lellouche.

04:15  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Parret Henry og Jane er netop flyttet ind i bygningen The Drake på fashionable Upper East Side, men der går ikke lang tid før end de opdager, at noget er helt galt.

04:45  

Hverdagens helte
Paramedicineren Simon er chauffør og assistent for lægen på lægeambulancen. Denne gang bliver de sendt ud til to trafikuheld, hvor Simon for brug for at tænke krativt.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010158