dkby
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 23. februar 2016

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 23. februar 2016

dk4

05:00  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

05:30  

EU-skeptikerne

06:00  

Mik Schacks Public Service

06:45  

Lærer for livet
Alle husker en eller flere af deres lærere fra skoletiden -" for noget godt eller for noget dårligt. Alle har en mening om skolen og om lærerne, og læreren har altid været helt central for skolen og for eleverne. Men lærerrollen har i høj grad skiftet karakter gennem skolens historie, og synet på lærerne og skolen lige så. Hvordan ser det imidlertid ud fra lærerens side? Hvordan har lærerne oplevet skolens og lærerjobbets udvikling gennem de seneste 50 år? Hvorfor valgte de at blive lærere? Hvorfor synes nogen stadig, at det er verdens bedste job, mens andre er holdt op? Hvilken udvikling har de oplevet, og hvordan ser det aktuelt ud i skolen? Det ser dk4 nærmere på i serien -Lærer for livet-, der gennem 32 korte interviews med unge lærere, gamle lærere, pensionerede lærere, læreruddannede i andre erhverv, skoleledere og inspektører fra hele landet giver et indblik i livet og arbejdet som lærer. Spørgsmålene stilles af Thorkild Thejsen, der i dette program er gæst hos Josua Christens

07:00  

Det handler om følelser
At være ked af det og føle sig trist til mode er en naturlig del af følelsesspektret og dermed også en naturlig del af livet. Men nogle mennesker bliver ved med at være modløse og drænede for energi over længere tid. De kan have fået en depression. Hvorfor får nogle en depression? Hvad kan man gøre ved det? Bliver man nogensinde glad igen? Michele Lauritsen ser nærmere på depression, når hun i dette program har besøg af praktiserende læge Thomas Birk (www.centerlægerne.dk) og af Jesper Steen, der er praktiserende psykoterapeut (www.jespersteen.dk) Læs mere om depression på www.depressionsforeningen.dk Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

07:30  

Naturligvis

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Jagtmagasinet er taget på bukkejagt i Sydafrika, hvor der findes mange forskellige slags bukke. Jagten foregår i henholdsvis Eastern Cape og i Limpopo, hvor Claus Danielsen og Steen Andersen efterstræber en stærk bush-buk, en adræt lille bjergbuk og en abnorm -rødbuk- som hver for sig indrammer en del af det afrikanske bukkeeventyr. Øvrige medvirkende er: Jamie Renton, Professionel jæger Herman Lubbe, Chef-PH, Matswani Safaris Fann van Schalkwyk, Professionel jæger

08:40  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

Kanal 4

05:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Quinn og Fitz befinder sig midt i deres liv værste kriser, og de søger hjælp hos Olivia i denne chokerende sæsonfinale.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy og hans søster Lisa laver mad og mindes deres bedstemødres hjemmelavede pasta, inklusive kartoffel-gnocchi med svampesauce og rigatoni á la vodka.

07:45  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Gulf Haven er transformeret om til en sørøverby i anledning af 'Buccanner Week'.

Kanal 5

05:30  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie er vild i varmen efter at starte på business shoool, og for at hjælpe hende på vej, træder Disck til som mentor.

05:50  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. Michelin-kokken Thomas Rode får i aften besøg af de to radioværter Benedicte Balling og Lille Lars. De kæmper begge om at kunne imponere Rode mest med deres signaturret. Se hvem der får champagne og hvem der får opvasken, når Benedicte laver sin yndlings Jamie Oliver fiske-muslinge-gryderet og Lille Lars laver bøf med rabarber-chutney. Se også om Rode får nok rejer på sin mad, når han tester Benedicte og Lille Lars i hvem der kan pille flest rejer på tid.

06:35  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Pigerne søger retfærdighed for Mona og er fast besluttede på at finde beviser som vil gøre livet surt for Alison.

07:25  

TV-Shop

07:40  

Kagekampen
Dansk underholdning. Thomas Mygind inviterer igen fem fantastiske bagetalenter ind i Kagekampens køkken. Jane, Dan, Eva, Camilla og Joan bruger de bedste bagetricks, de har lært, for at undgå tidsstraffen i morgendagens udfordring. Straffen tilfalder den bager, der " ifølge dommerne Marianne Valentine og Allan Andersen - kreerer den mindst imponerende kage. Dagens kager tager os bl.a. tilbage til de glade 60"ere, computerspil i 80"erne og Beverly Hills i 90"erne. Den bager, hvis kage imponerer mindst, får en tidsstraf i morgendagens udfordring.

08:30  

Kagekampen
Dansk underholdning. Hvordan smager en kage med syrligt sourmix-slik i? Og hvad med en tærte med karamelbolsjer? Det får vi svaret på i ugens anden udfordring i Kagekampen, hvor der skal bages med slik. Thomas Mygind styrer løjerne og de professionelle konditorer, Marianne Valentine og Allan Andersen, smager sig frem til, hvem der får lov til at bage igen i morgen, og hvem der må forlade køkkenet efter dagens bagning.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Teatermøde med Marianne Høgsbro
Hun har spillet Prinsessen i -Der var engang-. Hun er uddannet balletpædagog foruden skuespiller. For nylig fik hun Aalborg Teater til at juble, da hun tumlede rundt som en gevaldig fedttønde i farcen -Den spanske Flue-, og snart skal hun spille gamle Fru Levin i -Indenfor Murene-. Længe var hun mest kendt for sine moderne kvinderoller, men i de senere år har hun udfoldet et gevaldigt komisk talent ved siden af alt det andet. Marianne Høgsbro er gæst hos Henrik Lyding i denne udgave af -Teatermøde-.

09:50  

Golf på Mallorca

10:20  

Erling overdriver aldrig

10:35  

Reklameinfo

10:45  

Øhrgaard med tyskere

11:20  

Grænsekontrol

11:55  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Naomi planlægger at åbne en restaurant sammen med Mark. Dixon booker Michaela til at synge ved åbningen. Annies følelser for Liam dukker igen op til overfladen. Navid opdager Campbells sidespring efter at være gået med til at ledsage Campbells forlovede til et arrangement. Liam forsøger på, uden det store held, at brygge sin egen øl.

11:10  

Gilmore Girls
Da et ansøgningsskema til det fornemme Harvard universitet ankommer, arrangerer Rory og Lorelai en middag med en tidligere Harvard-studerende for at få gode råd. Lane forelsker sig i en dreng, som henvender sig til hende i forbindelse med hendes annonce, hvor hun søger musikere til et rockband.

Kanal 5

09:20  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. Kim Søndergaard tager sammen med sin gruppe, Dansk Parapsykologisk Aspekt, på Nykøbing Sjællands nedlagte psykiatriske hospital. Stedet bærer på mange uhyggelige historier, for her fik patienterne, på grufuld vis, fjernet deres hjerner i forskningens navn. Formand Kim får sig noget af en overraskelse, for de er ikke de første spøgelsesjægere på stedet, og pludselig får gruppen en hel del at leve op til. Formanden Thomas Andersen skal med sin gruppe, ghosthunting.dk, på spøgelsesjagt hos en privat familie i Holstebro. Familien er overbevist om at de er hjemsøgt, og er voldsomt skræmte over en mystisk mandlig skikkelse, som holder dem vågne hver nat.

10:10  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Drevet af ondskab, har en ny morder indtaget byen, med spciale i at vise mordene online.

11:10  

Arrow
Amerikansk dramaserie. En kvinde dør på Olivers klub, men Oliver erfarer at 'The Count' tilsynealdende ikke er ansvarlig for dødsfaldet. Men da 'The Count' flygter, kommer Oliver i tvivl.

dk4

12:00  

Det er dit liv
Du skal kæmpe for at opnå det liv, du ønsker. Du skal sætte dig mål og forfølge dine drømme -" og for at udleve dit fulde potentiale, skal du sikre dig, at du har de rigtige mennesker omkring dig. Med humor, vid og engagement tryllebinder Hardeep Dhanjal unge mennesker og inspirerer dem til at tage ansvar for deres eget liv. Hardeep har selv kæmpet hårdt for at få en uddannelse, og som andengenerationsindvandre oplevede han, allerede meget tidligt i sit liv, meget store udfordringer. Hans livserfaring spænder vidt. Som rapper opnåede Hardeep at toppe hitlisterne i Indien, men han har også mærket musikbranchens skyggesider. Kig med og bliv inspireret, når dk4 sender portræt af inspirationstaler, og ildsjæl, Hardeep Dhanjal.

12:35  

Fit Talk
Hvad er der galt med vores samfund, når hundredetusinder lider af overvægt og andre livsstils-problemer? Hvorfor virker årelange forsøg med diverse kure kun på små 5 % af alle de mennesker der forsøger sig? Er der forskel på mænds og kvinders tilgang til ernæring og sundhed? Marie Steenberger er coach, ernæringsterapeut og forfatter til bøgerne "Slank dig let" og "Spis efter din kvindetype". Vært: Ib Søby

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Stjernetræf
I samme øjeblik som talen falder på Dræsinebanden, ved man hvem Inge-Marie er. Den Ærø-fødte sangerinde dannede, gennem næsten 25 år, par med ægtemanden Andreas P. Nielsen, i det folkelige populære fynske orkester Dræsinebanden, som solgte over 800.000 albums og plader. I juni 2011 døde Andreas, efter kort tids sygdom, kun 57 år gammel. De følgende mange måneder skulle Inge-Marie, ud over at være mor til tre, bearbejde sorgen og langsomt søge tilbage i vise- og folkemusikkens rampelys. Efter en serie optrædener på plejehjem følte hun sig mere og mere klar til at fortsætte karrieren og træde ud af mandens skygge. En barndomsdrøm om at indspille en række Raquel Rastenni hits blev realiseret i vinteren 2014/15 og markerer hermed Inge-Maries endelige comeback. Men det kræver mod og grundig overvejelse, at genindspille ældre landeplager som; Her I Vores Hus, Heksedansen, eller Marina -" hvilket Inge-Marie gjorde under Grand Prix veteranen Søren Bundgaards kyndige vinger, i dennes studie i T

13:40  

Bog og forfatter
Hun var nærmest Dronning af Dansktoppen og en markant Schlager-stjerne i 70 érnes Tyskland. Dorthe Kollo elsker tumult og virak, men søger også ensomheden. I efteråret 2014 udkom hendes bog -_ Jeg er stadig her -_ skrevet sammen med journalisten Rikke Hyldgaard. En ærlig bog om livet på farten, fra barnestjerne til et turneliv i hele verden og med millionsalg af plader i Tyskland. En hjertevarm beretning, men også ærlig omkring omkostningerne i show-bizz, ligesom den barske erkendelse, at hendes nu afdøde mor brugte en stor del af barndoms-indtjeningen, til at åbne egne frisørsaloner. Vært: Ib Søby

14:15  

Reklameinfo

14:20  

Læsemagasinet
Den svenske professor Caroline Liberg fra Uppsala Universitet har skrevet flere bøger og artikler om børns skriveudvikling. Læsemagasinet viser her hendes oplæg om børns skriveudvikling, og hvordan man kan støtte og stimulere denne.

14:55  

TimeOut
Hvad vil det sige at løbe trailløb? Hvordan kommer man ud af en polokajak? Kan alle være med i en crossfit WOD? Og er Kung Fu virkelig som i filmene? Crossfit kom til Danmark i 2008 og stammer oprindeligt fra USA. I dag findes der adskillige træningscentre landet over, som udelukkende tilbyder crossfit træning. I dette program er TimeOut taget på havnen i Aarhus, hvor Aarhus CrossFit har etableret sig. Her skal dk4's Trine Fuglholt Thomsen prøve at deltage i en rigtig crossfit træning WOD eller såkaldt Work out of the day, som blandt andet byder på kettlebells, vægtstænger og -hæng-i-barre-. Først skal der dog indsamles viden og afprøves øvelser med kyndig vejledning fra crossfit instruktør Kathrine Hachenberger Rasmussen.

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Alle er i gang med forberedelserne til at forlade Fort Marshall og komme videre med deres liv. Roxy har det dog svært ved tanken om at skulle flytte. Joan prøver at sikre Fort Marshall mod en orkan. Frank og Denise fejrer Mollys fødselsdag uvidende om, at orkanen kan ændre alles planer.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Josie står overfor en potentiel krise, så Olivias hold forsøger både at få styr på det og Operation Remington.

14:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Ewing Global når offentligheden, og alle forsøger at tage ejerskab. Pamela kæmper med, hvad hun skal gøre, nu da hun ved, at Cliff ikke dræbte J.R. , og Bobby søger hjælp hos sin gamle flamme Tracey McKay for at få kontrollen tilbage over firmaet.

Kanal 5

12:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

13:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio bløder voldsomt fra et skudsår mens Natalia desperat kæmper for at slippe ud af bagagerummet på en bil, som er havnet i vandet. Samtidig forsøger de øvrige medlemmer af CSI-holdet at pågribe den undvegne seriemorder Jack Toller inden han dræber igen.

14:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet efterforsker mordet på en gigolo, som er blevet fundet myrdet i en hotel-hytte dræbt med et udsædvanligt våben

dk4

15:20  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Bloodborne The Old Hunters - Lego Marvel's Avengers - Legend of Heroes Trails of Cold Steel - The Mean Greens Plastic Warfare - Assassin's Creed Chronicles India

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

En diner bliver til

17:25  

På ski igen, igen, igen
Thomas Uhrskov drager nordpå, helt deroppe, hvor temperaturen ikke måles i grader, men i centimeter. Han forfølger et rygte om et russisk skiområde, hvor kun Putin og partitoppen har adgang. Uden visum sniger han sig ind over den russiske grænse, og det ender i en alvorlig diplomatisk krise. Han tager også til den traditionelle dansker-destination Wagrain i Østrig, og kommer med en opfordring, der nok skal få pædagoger og skolelærere op i det røde felt.

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. Singlebageren Marcs angst for heste bliver i den grad udfordret på en date, hvor der både skal strigles og riddes. Den søde singlepige Maija tager sine flytteveninder med ud for at tjekke Vejles fyre ud. Den voksne singlekvinde Linette møder en sød fyr på Damhuskroen i København, mens Cecilie på 21år fra Frederiksberg shopper scoretøj til en bytur.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I fire dage har to familier lagt deres hjem i hænderne på Amalie og Michel Castenholt. I aften gælder det familiens hyggeområde - stuen. De kendte har kun én dag og 10.000 kr. til rådighed, så de skal være kreative. Amalie går all in og vil forvandle stuen med nye farver, men finder hurtigt ud af, at malerarbejde ikke er hendes stærkeste side. Michel vil designe helt nye møbler til familien, men har han været for ambitiøs i forhold til den stramme tidsplan!?

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Wade glæder sig til at skulle deltage i en konkurrence for bands. Zoe forslår, at Wade skal stille op sammen med George, hvilket viser sig at være en dårlig idé. Lemon og Magnolia tilbringer lidt søsterlig hyggetid sammen.

17:55  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Callie og Arizona står over for deres livs omvæltning og det kommer til udtryk i denne special, hvor lægerne på Seattle Grace optræder med sange fra bands som Snow Patrol, The Fray og Brandi Carlile.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Kriminalassistent Lovatos fortid som undercover agent influerer på hendes aktuelle pligter, da CSI-holdet efterforsker en latino gadebande, som Lovato infiltrerede, da hun var undercover. Bandemedlemmet Benny Madera, som Lovato har været forelsket i, er blevet fundet tortureret og myrdet.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Jason Black, medejer af en bar, som er holdt i samme stil som en smugkro fra 1920'erne, er blevet myrdet og 10.000 dollars er blevet røvet. Dr. Hawkes finder blod på mordofferets ur, og en dna-test fører CSI-holdet til en mand ved navn Nathan Brody. Adam, som har et problematiske forhold til sin Alzheimers-ramte far, bruger sin fridag på en uventet måde.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse

18:30  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

19:00  

Læsetips
Hvis teenagere skal læse, så gælder det om at finde tid i deres travle kalendere og godt læsestof. Hør ledende børnebibliotekar Henriette Ritz Kylmann give gode råd om sportsbiografier, forbudte serier og læsning på toilettet.

19:15  

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela
Lige siden den tidlige middelalder har pilgrimmene valfartet ad Pilgrimsvejen gennem det nordlige Spanien for at nå til Sank Jacobs grav i Santiago de Compostela. -" De seneste 25 år er pilgrimsvejen -" Caminoen, som den kaldes -" tiltrukket flere og flere. Mange vandrer eller cykler de knapt 800 km. af religiøse grunde -" andre på grund af udfordringen. Undervejs på vejen åbner Nordspanien sig for den vandrende -" små pittoreske byer -" voluminøse katedraler -" vidunderlig mad og vin -" ubekvemme sovesale -" fredfyldte klosterhaver -" en galicisk gral -" tempelridderborge - årtusindgamle keltiske huse og ikke mindst den storslåede natur. Over to udsendelser kan dk4´s seere -" følge med 65-"Ferie og dk4´s Frantz Howitz gennem den mest interessante del af Caminoen fra el Cids by Burgos gennem provinserne Castilla y Léon og Galicien frem til Sank Jacobs store katedral i pilgrimsbyen Santiago de Compostela. En afvekslende og lærerig rejse gennem et betydningsfuldt kapitel af den europæisk

20:00  

Livsvalg
Er fravalget af børn det sidste tabu i vores familieforståelse? Løber tiden hurtigere end ønsket om at stifte familie? Hvad betyder sund livsstil for fertiliteten? Og hvis barn er man egentlig, når man ikke kender sine biologiske forældre? Anne Absalonsen og hunden Nelson har inviteret spændende gæster i studiet, og denne gang er det forfatter Leonora Christina Skov, jordemoder Nina Stork, datingsitestifter Emmanuel Limal, filosof Julia Venus og bodySDS-terapeut Martin Bonde, der sørger for sunde juices til gæsterne.

20:55  

Aftensmad med jordforbindelse

Kanal 4

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I aften skal Michel Castenholt og Amalie indrette kontorer hos to familier, der har været modige nok til at lægge deres hjem i hænderne på de to kendte. Hvad mon manden i familien siger, når Amalie vælger at skrotte alt maskulint og begynde forfra i sin meget feminine stil? Michel rydder også op og vil indrette et stilrent kontor uden forstyrrende elementer. Nu er spørgsmålet bare, om familierne kan lide deres nye kontorer?

20:00  

De unge mødre
Dansk dokumentarserie. Julie er i Istanbul, hvor hun venter spændt på at få nye bryster og ny numse. Samtidigt blomstrer kærligheden imellem hende og hendes nye kæreste, som støtter hende ... Hun bor for første gang, siden hun blev mor, alene med sønnen Milan og ægtemanden Mikkel. Det er en følelsesladet dag for Maria, der tager afsked med bofællesskabet. Det er nemlig blevet tid til, at hun skal stå på egne ben. Amanda Sisse har taget hul på et nyt kapitel som mor, for selvom der er halvandet år til, at William skal i skole, er hun allerede nu gået i gang med at forberede ham.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Howard Wolowitz møder en pige og bliver dybt forelsket i hende, men pigen er på sin side mere tiltrukket af Leonard. Sheldon forsøger at udvikle en forbedring af sten-papir-saks spillet.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon er ovenud lykkelig, da Leonard endelig synes at have fundet en kæreste, Stephanie, der kan leve op til alle Sheldons høje krav.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard søger råd og vejledning hos Penny, da hans forhold til Stephanie udvikler sig hurtigere end han havde planer om. Sheldon bliver offer for sine tendenser til hypokondri.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon vækker stor irritation hos vennerne med sin besættelse af at følge alle regler indenfor korrekt julegave-ettikette. Leonard er knust, da Penny begynder at gå ud med en af hans kolleger.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Holdet bliver bedt om at efterforske en sag om en mand, der er blevet fundet myrdet i en mørk gyde.

dk4

21:25  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Denne gang får seerne et indblik i Danmarks Fonde og deres betydning for dansk økonomi og beskæftigelsen i Danmark. Selskabsadvokaten har besøg af professor Søren Friis Hansen, CBS og bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Fonden. Lauritzen Fonden ejer bl.a. DFDS og rederiet J. Lauritzen og har en egenkapital på 7,1 mia. kroner. Sammen med professor Søren Friis Hansen får seerne forklaring på, hvad en erhvervsdrivende fond egentlig er samt hvilke fordele, faldgrubber og ulemper der samfundsmæssigt er, ved den helt unikke danske fondsmodel. Bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen forklarer hvordan fondsbestyrelsen træffer beslutning om, hvem der skal have legater, hvor meget de deler ud, om de deler nok ud og hvordan fondsbestyrelsen udøver sin indflydel

22:00  

Søstrene Bisp
Per Øhrgaard er professor i tysk. Han har undervist på universitetet og på CBS og desuden formidlet sit fag bredt i offentligheden. Øhrgaard tager del i debatten om uddannelse og dannelse og politik, meget ofte med en lige linje til Goethe og Günter Grass, og i det hele taget forholdet til Tyskland og tysk historie. Men når Per Øhrgaard er gæst i studiet hos Marianne Christiansen i -Søstrene Bisp-, er det imidlertid som formand for Dansk PEN, for samtalens udgangspunkt er ytringsfrihed, og hvorfor det er vigtigt, at mennesker skriver og kan få lov at skrive. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Per Øhrgaard har valgt 2. vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 78, Blomstre som en rosengård. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

22:30  

Koncert med Mathilde Falch
-Michael Falchs datter- er tydeligvis en etikette, hun gerne vil undgå, når det gælder musikbranchen. Hun har nemlig selv banet vejen for sin karriere og springer på mange måder ikke over, hvor gærdet er lavest. Mathilde Falch har siden sin første single "Måske om 5 år", der udkom i 2008, turneret landet rundt med sine sange og langsomt bygget et publikum op fra bunden. Nu er hun aktuel med pladen -Alle taler-, hvor hun endnu engang leverer iørefaldende rock, lige fra hjertet.

23:35  

Stjernetræf
-Vi kender hende som Ingrid Dahl, drabschefen i Rejseholdet, der var den store succes i 00'erne. Hun har vundet flere priser for sin kunnen på de skrå brædder, men talentet stopper ikke der. Nu er hun sprunget ud som sanger og sangskriver. Hun har omringet sig selv med et hold af dygtige musikere, og sammen leverer de et goovey mix af folk, rock og jazz. Mød multikunstneren Charlotte Fich i Stjernetræf.

Kanal 4

21:00  

Ud af stilheden
Dansk dokumentarserie. Familiefaren Jesper er næsten døv. Han kæmper med at kunne forstå og kommunikere med sin fireårige søn, men også forholdet til kollegaer og kæresten Vivi er påvirket af hans dårlige hørelse. Hvis det lykkedes ham at høre igen, vil hele hans fremtid se anderledes ud. Silje på syv år er født hørehæmmet, og hun bliver hurtigt isoleret, når hun er sammen med sine legekammerater. Derfor drømmer hun og hendes forældre om, at hun kan få et lettere liv efter operationen.

22:00  

Hjælp, jeg er begravet i rod
Dansk reportageserie. Kimi har samlermani og har ikke haft besøg i tre år. Hvis det ringer på døren, åbner hun ikke. Hun skammer sig over sit hjem, der bugner af affald og ting, hun ikke kan skille sig af med. Hendes søster, Lone, har forsøgt at hjælpe hende med at rydde op, men det har ikke hjulpet, for Kimi bliver ved med at anskaffe sig nye ting. Nu har Lone bedt om professionel hjælp til sin søster. Kig med, når Kimi for første gang i tre år åbner sin dør, og se, om det med hjælp fra psykolog, rengøringsfolk og flyttemænd lykkes for hende at blive fri af sin samlermani og få det hjem, hun drømmer om.

23:00  

One Born Every Minute
Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Due Date
Amerikansk komedie fra 2010. Peter Highmans hustru har termin om fem dage, men da den vordende far forsøger at flyve hjem fra et møde i Atlanta, går alt bare galt. Peter får forbyttet sin mappe med en andens ved check-in i lufthavnen, og denne viser sig at indeholde stoffer. Han forklarer fejltagelsen og kommer om bord på flyet, men der kommer han i heftig diskussion med taskens ejermand, Ethan. Peter og Ethan bliver smidt af flyet og får begge tildelt et flyveforbud. Gode råd er dyre - især fordi Peters tegnebog og bagage stadig befinder sig ombord på flyet! De to må nu på en tur som vil ødelægge adskillige biler, venskaber og Peters nerver.

23:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet bliver udfordret, da en hovedmistænkt i en af deres sager pludselig selv bliver myrdet.

23:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Rituelle markeringer på en række mandlelig får holdet op på dupperne. Samtidig er Reid nervøs for et møde.

dk4

00:05  

På tur til: Skotland

00:35  

På tur til: Skotland

01:05  

Arkæologien rundt
-Arkæologien Rundt- besøger Nationalmuseets bevaringsafdeling. Det er hele Danmarks fælleseje, der er tale om, når bevaringsafdelingen konserverer og beskytter oldtidens genstande. dk4s Frantz Howitz har set konservatorerne over skulderen i denne udgave af -Arkæologien Rundt-. Når man umiddelbart betragter en stor, aflang lerklump gravet op ved Nørre Sandegård på Bornholm, ser man, at leret gemmer på rustent jern og lidt andre metalstumper. Hvad det i virkeligheden er for genstande, der er tale om, er ikke muligt at vurdere for det uøvede øje. Det er her Nationalmuseets ekspertise kommer ind i billedet. Konservatorerne. I denne udgave af -Arkæologien Rundt- har dk4s Frantz Howitz set fire konservatorer over skulderen for at fortælle lige så mange forskellige historier. To af historierne følger op på tidligere udgaver af -Arkæologien Rundt- nemlig fundet af de mange fiskegærder ved Femern Bælt (Rødby Havn) og en bronzeurne, som en detektorarkæolog stødte på ved Sneum Kirke nær S

01:50  

Bog og forfatter
Programtitlen er -Bog og forfatter-, men værten Thorkild Thejsen gør straks ved programmets begyndelse opmærksom på, at der her er tale om hele 12 forfattere og to hovedredaktører og ikke kun én bog, men fem bøger og tusindvis af sider. Titlen på gigantværket er Dansk skolehistorie -" hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år-, og den ene af hoveredaktørerne, professor Ning de Coninck-Smith, er gæst i studiet til en samtale, der vil vække minder -" gode som dårlige - og inspirere til overvejelser om dagens skole og undervisningspolitik.

02:20  

Hvordan

02:30  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

03:00  

En verden af bowling

03:30  

Seniormagasinet
Et gammelt begreb er i de senere år dukket op omkring døende i Danmark -" Vågekoner. Men det er ikke kun ældre koner, der er aktive, men så sandelig både mænd og kvinder og i alle aldre og med alle uddannelser, der ønsker at yde et bidrag til den døende person, der ellers ville være alene i overgangen fra liv til død. John Frausing Andersen, 77 år, frisk og rask, er leder af vågekonekorpset i Kalundborg og har over 20 personer til rådighed. En af dem er Helle Stoltenberg Hansen, social- og sundhedsassistent i hverdagen og frivillig medhjælp til patienter i fritiden og med en familie, der bakker hende op. Se med i det bevægende og tankevækkende program. Programmet er produceret i samarbejde med Danske Seniorer.

04:00  

How2Scrap
Det er kæmpestort i udlandet lige nu -" og i Danmark har scrapperne også taget SMASH til sig. How2scrap ser denne gang nærmere på fænomenet SMASH. SMASH kommer af det engelske ord -smide- -" og man kan godt sige, at det er en sjusket måde at scrappe på. Normalt gør man brug af skitser og farvekoordinering, når man scrapper -" men når man laver en SMASH-bog, er det impulsivt og tilfældigt, hvordan resultatet ender ud. Det er intentionen, at man kan have bogen med sig overalt, så man kan smashe undervejs -" og evt. tilføje pynt, når man kommer hjem. Mange bruger deres SMASH-bøger som en slags kreativ dagbog til at dokumentere deres hverdag, mens andre bruger dem til at samle ferieminder, som festplanner -" eller som en opskriftsamling. Mulighederne er mange -" og kun fantasien sætter grænser. dk4's scrapbookingteam Pia og Rikke har fingeren på pulsen, kender til de sidste nye teknikker og giver masser af gode fif undervejs. Der er derfor ny inspiration at hente for garvede scrappere -"

04:30  

Det handler om følelser
Nogle forældre oplever, at det gør ondt at blive mor eller far. Det skyldes, at nogle af disse forældre har fået en efterfødselsreaktion. Hvordan føles det, når dét, der burde gøre en lykkelig, i stedet er fyldt med smerte og sorg? Hvad skal man gøre? Hvad kan man gøre? En mulighed er at kontakte Gaia instituttet, der i mere end 20 års har hjulpet forældre, der har det svært i perioden efter fødslen. Terapeuten Michele Lauritsen tager fat på efterfødselsreaktionerne i denne udgave af -Det handler om følelser-, hvori hendes gæster er Kirsten Lindved, som er psykolog og stifter og leder af Gaia Instituttet og Charlotte Bashary, som har brugt Gaia Instituttet og efterfølgende uddannet sig til psykoterapeut på det samme institut. . At være menneske er fyldt med udfordringer. Livet møder os konstant med noget, vi skal forholde os til og overkomme. Vi bliver født alene, og vi skal dø alene, men ind imellem de to begivenheder behøver ingen af os at være alene. Heldigvis kan vi række ud og t

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Callie og Arizona står over for deres livs omvæltning og det kommer til udtryk i denne special, hvor lægerne på Seattle Grace optræder med sange fra bands som Snow Patrol, The Fray og Brandi Carlile.

01:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Wade glæder sig til at skulle deltage i en konkurrence for bands. Zoe forslår, at Wade skal stille op sammen med George, hvilket viser sig at være en dårlig idé. Lemon og Magnolia tilbringer lidt søsterlig hyggetid sammen.

01:55  

Missing
Amerikansk actionserie. Mens Giancarlo og Becca er i et kapløb mod tiden for at finde Azimoff, så forsøger Violet og Dax omvendt at pågribe Becca. En fjende bliver afsløret.

02:55  

House
Amerikansk dramaserie. En tryllekunstner er tæt på at dø, da han forsøger sig med Houdinis berømte udbrydertrick i et vandkammer. Han påstår, at han besvimede, inden han kom ned i vandet, men House tror, at han ganske enkelt er en svindler.

03:40  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai opfordrer Sookie til at invitere sin grønthandler, Jackson, ud på en date - men Lorelai ender med selv at blive involveret, da mødet mellem Jackson og Sookie kommer til at tage form af en dobbeltdate med Lorelai og Jacksons meget mærkelige fætter, Roon. Det bliver det rene mareridt - og hvad værre er, så er Rory i al hemmelighed også ude på en forfærdelig dobbeltdate. Da det bliver opdaget, falder der brænde ned.

04:30  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith har ikke sovet siden bruddet med Derek, der nu dater Rose. Meredith undgår ikke at notere sig sin ekskærestes aktiviteter, Mark forsøger at overtale Derek til at blive single igen. George og Lexie har fået fat i en problemfyldt lejlighed, og Erica Hahn får en ny ven.

Kanal 5

00:55  

Michael
Amerikansk komedie fra 1996. Hvad stiller man op med en ubarberet engel, der kæderyger og er vild med øl, Beatles og blondiner? Opgaven er ellers klar nok, da redaktør Vartan Malt sender Frank Quinlan og Huey Driscoll til Iowa sammen med den selvbestaltede engle-ekspert Dorothy Winters: "Tjek lige, om det er en rigtig engel, der opererer i Iowa, og hvis det er det, så bring ham med tilbage til Chicago - til den helt store forsidehistorie". Således udstyret med chefens ordre - foruden et helt vognlæs mistro ankommer de tre til fru Pansy Milbanks motel. For der findes jo ingen engle, og hvis der gjorde, var pressen jo nok de sidste, en engel ville tale med. Men sådan går det ikke. Englen Michael vil gerne tale med pressens lettere chokerede udsendinge, og han har ingen indvendinger imod at tage med dem tilbage til Chicago. En rejse, som dog ikke bliver helt uden komplikationer.

03:05  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. KRIMI5 går tæt på kopivarer. De lyssky bagmænd tjener styrtende på at sælge kopivarer i Danmark.Salget af ulovlige kopivarer koster på verdensplan mærkevareproducenterne flere tusinde milliarder kroner årligt. KRIMI5 ser nærmere på problemet, og tager bl.a. til Kroatien for at følge en af de danske tolderes kamp mod kopivarer. Vi går også undercover med mærkevaregiganternes advokater på de danske kræmmermarkeder, og vi er med, når politiet i kassevis beslaglægger de ulovlige varer.Stine Bolther har mødt en tidligere sælger, som fortæller om et liv med masser af kunder " og masser af penge.Endelig går KRIMI5 igen tæt på dørmændene i Danmark. En hollænder får en blodtud i Ålborg, men han ved ikke selv, hvorfor. Et Bandidos medlem og hans venner starter en slåskamp og kaster med flasker, glas og stole. De smides ud men kommer tilbage.

03:55  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. Thomas Andersen har fået arrangeret en skånelsesløs overlevelsestur, som skal ryste hans gruppe, Ghosthunting.dk, bedre sammen. Medlemmerne er dog absolut ikke særlig begejstrede for friluftslivet, og allerede efter få kilometers travetur, er der intriger i den lille gruppe. Hos Dansk Parapsykologisk Aspekt, er spøgelserne helt i fokus. Formanden Kim Søndergaards store drøm er gået i opfyldelse, for gruppen har fået chancen for en spøgelsesjagt på et af Englands mest hjemsøgte steder!

04:45  

Hverdagens helte
Brandfolkene fra Gladsaxe må tage sig af flere påsatte containerbrande, som kan sprede sig til de nærliggende bygninger. Ambulancebehandleren Jens må tage sig af en væltet ældre mand som har ondt i sjælen, og så skal paramedicineren Simon foretage nogle skælsættende valg, da hans patient ser ud til at have en blodprop i hovedet.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1207210827