dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 22. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 22. februar 2016

dk4

05:00  

Bruxelles

05:25  

Rudolph Tegners Museum

05:30  

Bog og forfatter
Spansk fodbold er meget mere end de store -_El Classico- opgør mellem Real Madrid og FC Barcelona. Uanset hvilket niveau, er en fodboldkamp i Spanien ikke bare en kamp mellem to hold. Det er lidenskab, passion og en direkte afspejling af Spaniens dramatiske og blodige historie. Forfatterne Jesper Ralbjerg og Svend Rybner har gennem en lang research bevæget sig helt ind i hjertekammeret af spansk fodbold, og Rybner er gæst i studiet til en farverig samtale om Spaniens historie og fodboldens rolle på den Iberiske halvø. Vært: Ib Søby

06:00  

Mik Schacks Public Service
Langt ude på Amager -" i Ørestaden, der hvor metroen har endestation og Fælleden begynder, ligger det meget berømte byggeri -Ottetallet-, og lige på den anden side af vejen ligger en af boligselskabet AABs nyeste afdelinger. Ja, der er tale om såkaldt almene boliger til en lejepris på ca. 10.500 kr. om måneden med fri udsigt til Amager Fælled til den ene side og til Københavns tårne til den anden. Her besøger Mik Schack en ung familie med to små børn for at finde ud af, hvad der dog fik dem til at flytte ud til den yderste del af Ørestaden, hvordan det er at bo der og for at lave mad sammen med familien og for at finde ud af, om det passer, at de har andel i en ko, der går og tygger drøv nede på fælleden. Men Mik Schack ridser også historien bag det storslåede projekt Ørestaden op og får det sat ind i den rette politiske sammenhæng, inden den indisk inspirerede lamme-ret indtages sammen med lejlighedens beboere.

06:35  

Byernes by
Svendborg er, med sit smukke havnemiljø og sin gamle bykerne med de smalle gader og stræder, kendt for at være noget helt særligt. Men hvad de færreste måske ved, så er Svendborg den første danske by, der blev Cittaslow-certificeret. Det vil sige, at byen sætter fokus på "det gode liv" gennem slow food, bæredygtig udvikling og beskyttelse af naturen. I dette program sætter dk4 fokus på Cittaslow-certificeringens betydning for Svendborg, og hvordan den -" sammen med byens aktive havn -" er med til at gøre Svendborg helt unik.

07:00  

Indre og ydre skønhed
I -Indre og ydre skønhed- skal det denne gang handle om mønsterbrydere. Mette og Kenneth får besøg af henholdsvis Frank Huswald og Cindy Holme, der begge har formået, mod alle odds, at tilkæmpe sig et bedre liv end det de havde tidligere. Cindy er i dag jurastuderende, og Frank er international anerkendt model. Frank har tilbragt flere år af sin barndom på børnehjem, da han som barn bl.a. var udsat for omsorgssvigt. Hør hans gribende historie i dette afsnit.

07:30  

Løb for livet
Når de første, og længe ventede, solstråler begynder at titte frem, får mange lyst til en løbetur i det fri. Men hvordan finder man den rette løbesko? Og hvad går en løbebåndstest egentlig ud på? I -_Løb for livet' guider løbeekspert, Kent Nørmark, dig igennem en løbebåndstest, og han fortæller samtidig om vigtigheden i at finde den løbesko, der passer lige præcis til din fod.

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Skarven
Skarven er en sjov, spændende og meget kontroversiel fugl. Det er en urfugl med dinosaurer gener, som skaber både debat, glæde og vrede. Natursynet, der herskede tilbage i 1800-tallet, og som stadig ses praktiseret af nogle den dag i dag, gik udelukkende på om naturen havde en nytteværdi, og om vi mennesker kunne tjene på den. Kunne vi ikke det, skulle den unyttige besværlige natur fjernes og udryddes - og det blev gjort med fynd og klem på mange arter. Datidens hårdhændende metoder gik kraftigt ud over rovdyr som odder, mår, grævling, fiskehejre og vores rovfugle -" ja selv den lille smukke isfugl blev opfattet som et skadedyr, der skulle bekæmpes. I begyndelsen af 1960'erne var der kun 125 ynglende par skarv tilbage i Danmark, og i hele Europa var der omkring 4000 par tilbage. Samtidig med den hårde jagt på uønskede arter foregik der kraftige forandringer i landskabet. Heder blev opdyrket, åløb udrettet og søer og fjorde udtørret og gjort til landbrugsland. Naturen i Danmark blev hår

08:45  

Seniormagasinet
Ældrepolitik for de svageste - og økonomisk rådgivning Der findes tre definerede grupper af svage ældre: medicinsk, ensomme øg økonomiske. I dette program har Georg Julin formanden for Danske Ældreråd, Bent Aa. Rasmussen og formanden for Danske Seniorer, Jørgen Fischer i studiet for at se på de indsatsområder de mener man skal prioritere for den -ældremilliard- der er bevilget af Folketinget. Herefter er socialrådgiver Preben Dose i studiet for at vejlede de over 500.000 ældre i Danmark der udelukkende har den offentlige folkepension at leve af. Det er gode råd at skrive ned og komme videre med.

Kanal 4

05:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Gideon undersøger Amandas fortid. Få også fortællingen om, hvordan Olivia og Fitz mødtes for første gang og hvordan hver af Olivias medarbejdere blev en del af hendes team

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy laver nogle af sin svoger Mauros livretter, go de udveksler historier fra bageriet og de måltider, de har delt i årenes løb.

07:45  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Jules og Grayson modtager en invitation til et bryllup, men har planer samme dag, samtidig har Tom fabrikeret en model af hele nabolaget med meget livagtige dukker af 'vennernet'.

Kanal 5

05:30  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Jackie forsøger at hjælpe Debbie med at finde investorer til hendes nye taskedesign, men det ender med at blive Larry som får indflydelse på dén mission.

05:50  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. Michelin-kokken Thomas Rode får i aften besøg af tv-vært Mayianne Dinesen og skuespiller Claire Ross-Brown. De kæmper om hvilken af deres signaturretter der kan imponere Rode mest. Claire laver stegte nudler med kylling og Mayianne prøver at imponere med sin yndlings version af spaghetti bolognese. Men Rode får dem hurtigt på glat is, da han ændre i retterne. Se hvem af de to smukke kvinder der vinder og skal drikke champagne med Rode og hvem af dem der taber og får opvasken. Og se også om Rode kan modstå, når de to kvinder skruer charmen på, og beder om hjælp.

06:40  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Løgnerne blive fanget i et forladt hus med en på deres stier, de kæmper for at komme ud. Imens Toby, Spencer, og Kaleb forsøge at finde ud af, hvem dræbte Mona.

07:30  

TV-Shop

07:45  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Er det realistisk at istandsætte et helt hus på kun to uger, når man ingen erfaring har med at renovere? Den vrede tømrer sætter stolen for døren, når han besøger det unge par Sanne og Michael i Kerteminde. Parret er begyndt en total renovering af hele deres drømmehus på en gang, og byggekaoset truer nu med at splitte det unge par.

08:30  

Kagekampen
Dansk underholdning. Thomas Mygind inviterer igen fem fantastiske bagetalenter ind i Kagekampens køkken. Jane, Dan, Eva, Camilla og Joan bruger de bedste bagetricks, de har lært, for at undgå tidsstraffen i morgendagens udfordring. Straffen tilfalder den bager, der " ifølge dommerne Marianne Valentine og Allan Andersen - kreerer den mindst imponerende kage. Dagens kager tager os bl.a. tilbage til de glade 60"ere, computerspil i 80"erne og Beverly Hills i 90"erne. Den bager, hvis kage imponerer mindst, får en tidsstraf i morgendagens udfordring.

 
dk4

09:15  

Hverdagens opfindelser

09:20  

Reklameinfo

09:30  

Jagtmagasinet
Syd for Danmarks grænser vrimler det med vildsvin, og de kan jages hele året. Jagtmagasinet sender fra en forårsjagt der foregår efter mørkets frembrud. Forårsjagt. I det spæde forår er der -" som bekendt -" ingen jagt i Danmark, men det er der lige syd for vores hoveddør. Især hvis man er ude efter vildsvin. Derfor bringer Jagtmagasinet en fyldig beskrivelse af hvordan en typisk forårsjagt foregår, hvilket udstyr der er behov for, og hvordan jagten så gennemføres i praksis. Jagten foregår lige øst for Stettin og er arrangeret af Buhls Jagtrejser.

10:00  

Heltetræning
På Helteskolen udfolder børn og unge sig i fysiske øvelser og lege. Aktiviteterne skal gøre dem livstrygge og danne dem, så de lærer at tro på sig selv. Superhelte som Batman, Spiderman og Superman er i besiddelse af ekstraordinære superkræfter. Helte-aspiranterne på Helteskolen er i besiddelse af noget ganske særligt -" en iboende kraft - en helt eller heltinde. For at aktivere den indre helt bliver børnene trænet gennem fysiske og spirituelle lege, så heltenes særpræg og potentialer kan blomstre og foldes ud. Det er med til at skabe ro og gøre børnene livstrygge, så de kan finde troen på sig selv. Det mener grundlæggeren af Helteskolen, Karim Maktabi Helteskolen er et sted, hvor børn kan få trænet hele kroppen igennem hele følelsesregisteret, så de får den fysiske og mentale oplevelse af at have det godt og få det bedre. Helteskolen er et fritidstilbud for børn og unge - med og uden diagnoser. Her lærer de at blive til helten i deres eget liv.

10:40  

Reklameinfo

10:50  

Dansk-tysk med Matlok
Den tidligere tyske ambassadør i Danmark, Christoph Jessen, blev temmelig berømt i Danmark, da han som diplomat i klare vendinger advarede den daværende borgerlige regering Løkke mod at indføre grænsebomme ved den dansk-tyske grænse. Når Christoph Jessen i dette program kan ses i samtale med dk4s Siegfried Matlok er fokus imidlertid på en anden slags grænse, nemlig den planlagte Femern-tunnel. Mens tilslutningen til tunnelen i Danmark er stor, er stemningen i Tyskland en noget anden. I det tyske parlament er der et stort flertal for projektet, men i især i den lokale befolkning er der heftig modstand. For at indlede en dialog med kritikere og modstandere har den slesvig-holstenske landsregering etableret et dialogforum, der ledes af en såkaldt moderator. Og netop Christoph Jessen er på grund af sine diplomatiske erfaringer fra Danmark udpeget til denne post. Men er det mon en uriaspost, spørger Siegfried Matlok blandt andet Christoph Jessen om? Og hvorfor er der så stor forskel på inds

11:20  

Restauranter i Europa
Mange danskere nyder en smuttur til europæiske storbyer, så hvorfor ikke give dem et lille tip med på vejen. dk4s programserie -Restauranter i Europa- er et skud på stammen af vores populære program -Kniv og Gaffel-, her tager vi bare ud i Europa og besøger restauranter. Denne gang skal det handle om -Sale e Tabacchi- i Berlin, der ligger i området ved Checkpoint Charlie. Tysklands tre vigtigste aviser, mediebranchen, og alverdens gallerier ligger i gåafstand. Det er et sted, hvor berømtheder kommer igen, og der er altid hektisk aktivitet under Berlin Filmfestival. Indehaveren Piero de Vitis fortæller om de italienske rødder, og køkkenchefen Antonio Disanto tager dk4s udsendte med i køkkenet til en tre retters menu. Velbekomme og god rejselyst!

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Liam kæmper med post traumatisk stress inden han skal vidne imod Ashley. Annie er vred på Naomi, fordi hun har opsporet hendes halvbror. Silver optræder arrogant og dominerende overfor sin surrogat mor, Michaela, som har fanget Dixons opmærksom med sin sangstemme.

11:10  

Gilmore Girls
Trods Lorelais protester forsøger Emily at genforene Rorys far, Christopher, med Lorelai og Rory. Det resulterer imidlertid i en voldsom konfrontation mellem far og datter. Samtidig må Lorelai sno sig uden om de romantiske tilnærmelser fra den lokale nørd, Kirk.

Kanal 5

09:20  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. Ghosthunting.dk tager i aften på spøgelsesjagt hos en privat familie i Aalborg. Familien føler sig meget utryg, for de oplever konstant mystiske lyde, ting der rykker sig og ser uhyggelige skikkelser. Gruppen Dansk Parapsykologisk Aspekt tager på spøgelsesjagt hos et ungt par i Næstved, hvor "Chief Investigator" Kim Søndergaard, hurtigt bliver overbevist om at der er mørke kræfter på spil.

10:15  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Olivers liv går stille og rolig til en forandring ... lige indtil The Huntress vender tilbage til byen. Samtidig skaffer Thea et job til Roy Harper og Laurel og Quentin prøver at forholde sig til Dinahs tilbagevenden.

11:10  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Drevet af ondskab, har en ny morder indtaget byen, med spciale i at vise mordene online.

dk4

12:00  

Fjordens forkælelse
Landets største koncentration af Spa-ophold finder man ved Vejle Fjord. Området forener vores smukke danske natur med enestående muligheder for eksklusive velvære- og sundhedsoplevelser. I dette program tager Amanda Mains Bastholm en tur til en af fjordens forkælelser, nemlig Hotel Vejlefjord. Her prøver hun både stedets vandterapi og HotYoga. Hun møder også pensionisten, Helge Lund, der har trådt sine barnesko på Vejlefjord Sanatoriet. Hotellet blev i sin tid etableret som et tuberkulosesanatorium i år 1900, af en af samtidens førende tuberkuloselæger, Christian Schauman. Det var Danmarks første tuberkulosesanatorium, og begivenheden markerede et nyt og betydningsfuldt skridt i kampen mod den frygtede folkesygdom. I 1940'erne var tuberkulose næsten udryddet, og sanatoriet blev langsomt tappet for patienter. Vejlefjord fortsatte dog i sundhedsvæsnets tjeneste, og det har sidenhen fungeret som nervesanatorium, genoptræning af hjerneskadepatienter, samt kursus og konferencecenter. Efter

12:30  

Fit Talk
Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og har siden 1994 arbejdet med at hjælpe mennesker med at gå ned i vægt og op i sundhed. I sin bog fra 2013 "SLANKEKURS" gør han op med alle hidtidige slankekure, og retter fokus på de små skridt og tiltag, hvor det i dagligdagen handler om at tage en kurs frem for kur. Det handler om dine vaner, din personlighed og dine behov - og Brændgaard er en levende og inspirerende fortæller. Vært: Ib Søby

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Eventyrlige Peru

13:55  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Forskellige måder at begå selvmord på-.

14:10  

Reklameinfo

14:20  

Kierkegaards Kartel med Eberhard Harbsme
-Du skal ikke læse Kierkegaard for at forstå Kierkegaard, men for at forstå dig selv-. Sådan lyder en af de markante udtalelser fra Eberhard Harbsmeier, der er gæst i denne udgave af -Kierkegaards kartel-. Harbsmeier er født i Tyskland, har studeret teologi i Göttingen og læst Kierkegaard på dansk, som han i øvrigt taler lige så godt som den mest velformulerede dansker. Men Harbsmeier er også rektor for Teologisk Pædagogisk Center og for Præstehøjskolen i Løgumkloster og gennem årene har han været en inspirerende formidler af Søren Kierkegaards tanker og skrifter i studiekredse, gennem foredrag og egne udgivelser. Se og hør mere om Harbsmeiers tanker om og fascination af Kierkegaard i programmet, der er optaget i biblioteket i Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det markerer dk4 i samarbejde med Søren Kierkegaard Forskningscenteret med den helt nye progr

14:50  

Til bords med søstrene Gercke
Søstrene Gercke er taget til det idylliske og eventyrlige Næsbyholm Slot ved Tystrup-Bavelse søerne. Her står menuen på en lækker muslingeret med dekorativt sort pasta. Og mens Vibeke damper muslingerne, lader Ulrikke sig inspirere til bordpynten - evighedsblomster lavet af muslingeskaller og kaffefiltre i blå/sorte toner. Hvordan det lader sig gøre, kan du se svaret på i denne udgave af Til bords med Søstrene Gercke.

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Tim er forsvundet og Holly rækker ud til Tims deling for hjælp. Denise overrasker Michael. Latasha og Quincy modtager nyt om Quincys militærkarriere. Gloria fortsætter med at være splittet mellem Hector og Patrick. Roland og Joan siger farvel til Fort Marshall.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Mellie søger at styrke sit image i offentligheden med et overbevisende nyhedsinterview. I mellemtiden forsøger Huck at skabe afstand mellem sig selv og Quinn.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Elena konfronterer Ewing-familien i et nervepirrende opgør om hvad J.R. gjorde imod hendes far, og hvordan han lod Cliff tage skylden. Sue Ellen, Pamela og Ann er chokerede over de sandheder Elena lægger på bordet. Samtidig skrider Nicolas' plan om at overtage Ewing Global fremad.

Kanal 5

12:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Noahs biologiske far kommer for retten, anklaget for en række forbrydelser. Da bortadoptionen af Noah bliver viklet ind i retssagen, frygter Benson for Noahs sikkerhed.

13:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Tingene går helt galt, da Horatio og holdet opdager at de er blevet ført bag lyset i en sag om en undsluppen fange.

14:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio bløder voldsomt fra et skudsår mens Natalia desperat kæmper for at slippe ud af bagagerummet på en bil, som er havnet i vandet. Samtidig forsøger de øvrige medlemmer af CSI-holdet at pågribe den undvegne seriemorder Jack Toller inden han dræber igen.

dk4

15:20  

Møllehave med Stig Dalager
-Jeg sætter så stor pris på dine titler-, siger Johannes Møllehave indledningsvist til gæsten Stig Dalager. -Især titlen på din Kierkegaard-bog -Øjeblikkets evighed- er vellykket-, men også titlen på den bog, der er programmets omdrejningspunkt, synes Møllehave godt om, nemlig -Rejse uden ende-. At Møllehave også kan lide indholdet i romanen om den svenske diplomat Raoul Wallenberg, der fra sin base i Budapest hjalp tusindvis af jøder på flugt fra nazisterne, kommer tydeligt til udtryk i samtalen.

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Mandags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

17:25  

På ski igen, igen, igen
På ski igen, igen, igen -" del 1 er et program, der tager seerne med til landet, hvor man brækker tæerne, mens man sover, hvor Dirty Harry bliver genoplivet, hvor der er askebægre på stoleliften. I programmet får seerne lektier for, de udfordres på deres kulturelle viden, og de kommer med op på et urimeligt stejlt bjerg hvor Thomas Uhrskov får et nervøst sammenbrud. Man kan sige meget om programmet, med kedeligt er det ikke.

Kanal 4

15:00  

Singleliv
Dansk reportageserie. Denne gang i Singleliv inviterer vestjyske Claus sin date med til romantisk middag i Roskilde. Singlemanden Jesper fra Ålborg flirter med en dejlig kvinde, der ligesom ham også er vild med karbonader. En voksen singlekvinde gør sig klar med sine friske veninder på en bytur, og en barm bliver befamlet allerede inden afgang. Den 28-årige singlepige Maija fra Vejle skal flytte i egen lejlighed for første gang i sit liv og får hjælp fra sine søde flytteveninder.

16:00  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie har inviteret Christiane Schaumburg-Müller som gæst til sit madselskab. Sammen skal de lave en stop-madspild-middag, hvor de bruger de madrester, som Julie har i køkkenet til at lave en lækker middag. Og Christiane er ikke bange for at slå sig løs under tilberedningen. Mens der bliver hygget om maden falder snakken på Christianes travle hverdag som stilikon og selvstændig, hendes glæde ved bearnaise og pomfritter, pasformen på kjoler, hendes aversion over for fitness-kvinder og at hun ikke selv har trænet i to år.

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. George går i panik, da hans kærestes hund bliver væk, mens han passer den. En ny læge ankommer til BlueBell, og Zoe er fast besluttet på ikke at miste sin position til den nye læge.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet finder en balletdanserinde hængt på Manhattans balletskole. Da Sid finder spor af et eksperimentelt antidepressionsmedikament, leder sporet til psykiateren dr. Carly Emerson. Det viser sig, at hendes patienter bliver systematisk myrdet, og CSI-holdet opdager, at en morderisk psykopat begår drab, som er inspireret af detektiv brætspillet CLUE.

16:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. En elev fra eliteskolen Vernon Academy bliver fundet myrdet i skolebiblioteket. Lindsay vender hjem til Montana for at besøge sin far samt at overvære henrettelsen af sexforbryderen Daniel Katums. Besøget tvinger hende desuden til at forholde sig til nogle problemer fra fortiden.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Politiets afdeling for særlige ofre tager sig bl.a. af overgreb mod børn samt andre sexforbrydelser. I New Yorks politi ledes enheden af den strenge men retfærdige politiinspektør Donald Cragen. Blandt hans folk møder vi den hårdkogte veteran kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson. Hun har sluttet sig til afdelingen for at gøre op med sin egen fortid.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
-_Musikalsk rejse-_ fører os denne gang til nationalparken Bad Kleinkirchheim i Kärnten. Stedet er kendt som ski-område, men også berømt som kurbad og luftkursted. Ifølge sagnet satte de første kurgæster, allerede i det 11. århundrede, pris på Bad Kleinkirchheim som rekreationsområde, og i det 17. århundrede besøgte de første kurgæster stedet. Om sommeren finder man her de bedste betingelser for vandring, Nordic Walking, mountainbiking, ridning, tennis og løb. Men vi skal også til termal-badelandet, Bad Waltersdorf i Steiermark, der er Østrigs yngste kursted og i 2009 blev kåret som Europas bedste thermal-bad. De musikalske gæster er Die Zellberg Buam, Die Feldberger, Liane, Vincent & Fernando og die Paldauer med Geraldine Olivier.

18:30  

Kolonihaveliv

19:00  

Læsetips
Computeren er et vigtigt hjælpemiddel for børn, der har svært ved at læse. Men hvilke programmer findes der, hvad kan de, og hvor finder vi dem? Læse- og teknologikonsulent Stine Fuglsang Engmose tager os med en tur ind i den computerens forunderlige verden.

19:15  

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela

20:00  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

20:30  

På tur til: Vestcaribien
"På Tur Til- tager dig denne gang på krydstogt til Vestcaribien, med det gode skib Celebrity Reflection fra Celebrity Cruices. Rejsen begynder i Miami i Florida, USA og derfra sejler skibet til fire forskellige og meget skønne destinationer som Cozumel i Mexico, der udover gode strande og festligt byliv, byder på indsigt i Mayakulturen, Grand Cayman Island med den særprægede by Hell, eller på dansk Helvede, Jamaica, der byder på rom og rastafari-kultur, og sidst, men ikke mindst, går turen til den privatejede ø CocoCay, som er en del af Bahamas. Fra CocoCay vender tilbage til Miami. Under vejs skal vi også se nærmere på livet ombord på Celebrity Reflection, der danner rammerne om luksuriøs ferie på alle områder. Vi skal også bag kulisserne og høre mere om det omfattende underholdningsprogram og en tur i køkkenet, hvor der laves mad til de ca. 3.000 gæster, der er om bord. I programmet gives der også masser af gode råd til krydstogtsrejser.

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Både Mark og Arizona planlægger et "babyshower" for Callie. Richard forsøger desperat at få Derek og Meredith til at tage Adeles Alzherimersag. Teddy bliver bange, da det viser sig Henry lider af en sygdom.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Michel Castenholt og Amalie. I fire dage har to familier lagt deres hjem i hænderne på Amalie og Michel Castenholt. I aften gælder det familiens hyggeområde - stuen. De kendte har kun én dag og 10.000 kr. til rådighed, så de skal være kreative. Amalie går all in og vil forvandle stuen med nye farver, men finder hurtigt ud af, at malerarbejde ikke er hendes stærkeste side. Michel vil designe helt nye møbler til familien, men har han været for ambitiøs i forhold til den stramme tidsplan!?

20:00  

Djævlens advokater
Amerikansk dramaserie. Kriminalpolitiet kommer frem med chokerende nye anklager imod det velhavende Hapstall søskendepar, som Annalise er forsvarer for. Annalise må gennemgå et vanskeligt krydsforhør under forberedelserne til høringen mod Nate.

Kanal 5

18:00  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

18:30  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Howard Wolowitz møder en pige og bliver dybt forelsket i hende, men pigen er på sin side mere tiltrukket af Leonard. Sheldon forsøger at udvikle en forbedring af sten-papir-saks spillet.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon er ovenud lykkelig, da Leonard endelig synes at have fundet en kæreste, Stephanie, der kan leve op til alle Sheldons høje krav.

20:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. S.H.I.E.L.D. opdager en farlig hemmelighed om ATCU og Wards planer om at angribe S.H.I.E.L.D. ændrer sig.

dk4

21:00  

Saluté Chateau Sainte Marguerite

21:05  

Tæt på Dirk Jan
Den Hollandske musiker Dirk Jan Ranzijn har, gennem en karriere på 30 år og med 25 udgivne albums, indtaget en klar position som Europas førende keyboard-solist. Med 8-900 numre på repertoiret henrykker Dirk Jan publikum og tv-seere med sin musikalske spændevidde, fra pop og rocknumre til store filmklassikere, og i kraft af sit medlevende og positive udtryk, er Dirk Jan Ranzijn en entertainer med sin helt egen stil. dk4s Ib Søby mødte Dirk Jan kort før nytår 2015, i forbindelse med en koncert i København og ud over samtalen byder udsendelsen på musiknumre som Ocarina, Exodus, Another Cha Cha, Hero og Dirk Jans populære fortolkning af Elvis Presley klassikeren, Can´t Help Falling In Love.

22:00  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

22:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Jagtmagasinet er taget på bukkejagt i Sydafrika, hvor der findes mange forskellige slags bukke. Jagten foregår i henholdsvis Eastern Cape og i Limpopo, hvor Claus Danielsen og Steen Andersen efterstræber en stærk bush-buk, en adræt lille bjergbuk og en abnorm -rødbuk- som hver for sig indrammer en del af det afrikanske bukkeeventyr. Øvrige medvirkende er: Jamie Renton, Professionel jæger Herman Lubbe, Chef-PH, Matswani Safaris Fann van Schalkwyk, Professionel jæger

23:00  

Grænsekontrol
I efteråret 2015 kom der mellem 5 og 10.000 asylansøgere til Slesvig-Holsten, men delstaten var også transitsted for mange flygtninge, der primært ville videre til Sverige. Flensborg banegård spillede i denne sammenhæng en meget central rolle, og netop der byder Mette Bock velkommen til programmet, der blandt andet ser nærmere på, hvordan det danske mindretal er og har været aktiv i forbindelse med at hjælpe de mange flygtninge. Men flygtningetemaet sættes også i et historisk perspektiv, for efter 2. Verdenskrig kom ca. en million flygtninge til området. Det fortæller Karl Kring, der selv oplevede situationen den gang, om. Programmet er optaget i slutningen af 2015 og tager derfor ikke højde inden for den seneste udvikling med blandt andet grænsekontrol inden for flygtningetemaet. -Grænsekontrol- produceres i samarbejde med Grænseforeningen.

23:30  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Kanal 4

21:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Meredith bliver brutalt overfaldet af en patient. Penny finder hende helt forslået og nu må lægerne skynde sig for at stabilisere hendes tilstand.

21:55  

Code Black
Amerikansk dramaserie. Efter at Christa redder en kvindes liv på skadestuen, forsøger hun at overtale Neal til at udføre en vanskelig operation, der kan sikre en patients muligheder for at få børn. Mario kommer op at skændes med en patient, efter at han giver en diagnose, der kan ødelægge patientens hockey-karriere

22:50  

One Born Every Minute
Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

23:55  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Både Mark og Arizona planlægger et "babyshower" for Callie. Richard forsøger desperat at få Derek og Meredith til at tage Adeles Alzherimersag. Teddy bliver bange, da det viser sig Henry lider af en sygdom.

Kanal 5

21:00  

Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
Amerikansk actioneventyr fra 2011. Da Østrigs kronprins bliver fundet død, er mesterdetektiven Sherlock Holmes sikker på, at dødsfaldet ikke skyldes selvmord, men at det i stedet hans ærkefjende professor Moriarty, der står bag. Mordet er en del af et stort og ondskabsfuldt komplot, der er lagt af professor Moriarty, og som vil give ham gigantisk rigdom og magt. Sherlock Holmes, hans ven og kollega Watson og spåkonen Sim efterforsker mordet og andre mystiske begivenheder tværs over det europæiske kontinent og ender til sidst i Schweiz' bjerge. Men den snu Moriarty er altid et skridt foran, og hvis han lykkes med sin plan, vil han ændre historiens gang.

23:40  

Stationen
Dansk reportageserie. Et røveri af en juvelerbutik går helt galt, da den ene røver skyder og dræber en ældre mand, som vælter gerningsmændenes motorcykel. Erik og Laura leder efterforskningen og sporene peger hurtigt mod rockermiljøet. Tre teenagedrenge har stjålet en bus og Amir og Julie bliver kaldt ud for at stoppe dem. Drengene har dog ikke tænkt sig frivilligt at tale med politiet og gør alt hvad de kan for at undslippe. Mads og Thomas kommer ud til en forhandler af fælge, der har haft indbrud. Overvågningsbillederne viser tyvene slæbe fælge ud af butikken og derefter løbe hastigt bort fra stedet, da en årvågen person råber dem an. Der er dog ingen spor efter tyvene, men en efterladt varevogn fanger politiets interesse.

dk4

00:00  

Ægte tæppekærlighed
Siden søskendeparret Helle og Martin Munkholm kom til verden, har deres liv været fyldt af ægte persiske tæpper. Sammen driver de forretningen Belle Art Galleri og Belle Carpets & Rugs lidt udenfor Vejle. Forretningen har de overtaget efter deres forældre, Hanne og Henning Munkholm. I starten af 70'erne begyndte Hanne og Henning at importere tæpper direkte fra Iran, og i begyndelsen havde de svært ved at blive accepteret i den iranske tæppebranche. Pengene var små, og de iranske tæppehandlere troede, at de blot var nogle af de mange turister, der jagtede et tæppe til en god pris. Sidenhen har hele familien opnået stor anerkendelse i den iranske tæppebranche i kraft af deres store viden om persiske tæpper og mange rejser til alle egne af landet. I programmet -Ægte tæppekærlighed- giver dk4 dig hele familiens historie, og samtidig inviterer Martin Munkholm med på tæpperejse til Iran. Her besøger han værksteder og arbejdende nomader på sletterne,for at give et indblik i det omfattende a

01:00  

Koncert med André Rieu
André Rieu er ikke bange for de store armbevægelser, og på hans turne til Australien må man sige, at han slog ud med armene. Med i sin bagage havde han den smukkeste kulisse, nemlig Slottet Schönbrunn i næsten fuld størrelse - en uge tog det 240 mand at få rejst kulissen. Derudover er der de mest fantastiske kandelabre, for temaet i denne koncert er en romantisk aften i Wien, med alt hvad der dertil hører af Wiener-debutanter, guldkareter, skøjtebaner og selvfølgelig nogle smukke serenader - og ikke mindst en Wals eller to. Tag med André Rieu til Australien og oplev en prima koncert.

03:15  

Litteraturens åsteder
Ingemanns Sorø er emnet for del 4 af -Litteraturens åsteder- med Anne-Marie Mai Da salmedigteren B. S. Ingemann i 1822 blev ansat som lektor i dansk sprog og litteratur på Sorø Akademi, var den nuværende hovedbygning under opførelse efter den brand, der fire år før havde lagt arkitekt de Thuras gamle bygninger, med bl.a. biblioteket, i ruiner. Som pædagog var Ingemann ikke særligt værdsat af eleverne, men det var i Sorø, han havde sine lykkeligste år. Her skrev han sine første historiske romaner og ikke mindst en række af de salmer, der den dag i dag er en del af den danske sangskat. Professor Anne-Marie Mai tager i -Litteraturens åsteder: Ingemanns Sorø- tråden op efter -Holbergs Sorø- og fortæller den videre historie om Akademiet og de forfattere, der kom her i de smukke omgivelser -midt blandt store Minder fra vor romantiske Tid på Klostergrunden ved den skovkrandste Søe-, som Ingemann skriver. På Ingemanns tid var hele miljøet omkring Sorø Akademi præget af datidens store b

03:45  

Kultursalon
Kirsten Justesen er billedkunstner. Men hendes allervigtigste materiale er hende selv -" hendes egen krop, som hun fotograferer og laver afstøbninger af. Kirsten Justesens kunst har klare budskaber. Ikke mindst om kvindelivet og kvinderespekten -" og kvindestyrken. Mød Kirsten Justesen, hør mere om tankerne bag hendes kunst, og se eksempler på den, når Kirsten Justesen er gæst i denne udgave af "Kultursalon".

04:15  

Læsetips
Vi skriver hele tiden. Derhjemme, i skolen og på vores arbejde. Men måske opdager vi det slet ikke -" vi gør det bare. Hør ph.d. Lene Storgaard Brok fortælle hvor og hvornår vi skriver sammen med vores barn

04:30  

Naturligvis
Denne gang i -Naturligvis-, vil vi se nærmere på zoneterapi. Vi får besøg af Anette Gammelgaard som er underviser og tidligere leder af zoneterapeutskolen i Århus. Hun vil fortælle og vise os hvordan hun hjalp Mette af med sin blærebetændelse, astma, stress og udbrændthed. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår indenfor den behandling af de fleste sygdomme i Danmark, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit arbejde har vist en vej ud af problemet. Og i mange tilfælde fortæller en patient også om behand

Kanal 4

00:50  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. George går i panik, da hans kærestes hund bliver væk, mens han passer den. En ny læge ankommer til BlueBell, og Zoe er fast besluttet på ikke at miste sin position til den nye læge.

01:50  

Missing
Amerikansk-canadisk thrillerserie. Becca er tvunget til at erindre detaljerne ved en traumatisk sag fra fortiden for at bevise sin uskyld. Michael går til yderligheder i forsøget på at beskytte sig selv og Oksana.

02:45  

House
Amerikansk dramaserie. En teenager, hvis ansigt er deformeret, får et hjerteanfald lige inden en plastisk operation. Et filmhold følger House i arbejdet, hvilket gør ham vanvittig, for ingen af kandidaterne kan koncentrere sig foran kameraet.

03:35  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Forholdet mellem Lorelai og Max er problematisk, fordi han er lærer på Chilton, og Lorelai beslutter sig for at stoppe det. Under en forældredag på skolen, giver Max imidlertid Lorelai et kys, i et forsøg på at få hende tilbage - men desværre iagttages de af Rorys klassekammerat, Paris, der straks fortæller alle på Chilton om hændelsen. "Skandalen" bliver det store samtaleemne på skolen, ligesom Paris havde håbet. Hendes egne, rige forældre er nemlig midt i en bitter skilsmisse, som der har været megen opmærksomhed omkring. Da Rory erfarer at Paris har det hårdt pga. forældrenes skilsmisse, tilbyder hun sit venskab.

04:25  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. George får en uventet gæst. Callie må affinde sig med ikke længere at være en O'Malley. Baileys familie er i opløsning, fordi hendes mand ikke længere tror, at hun bryder sig om sin søn og sin ægtemand. Tuck kommer på operationsbordet, og hele hospitalet er bekymret. Derek forsøger at finde ud af betydningen af, at han har kysset Rose. Meredith gør en opdagelse, som ikke fremmer håb og lykke hos hende. Alex behandler en healer.

Kanal 5

00:40  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En skolebus fyldt med børn forsvinder udenfor Washington D.C., og holdet må yde deres absolut ypperste for at finde hoved og hale i sagen.

01:35  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet bliver udfordret, da en hovedmistænkt i en af deres sager pludselig selv bliver myrdet.

02:35  

The Good German
Amerikansk drama fra 2006. Jacob "Jake" Geismar, en amerikansk journalist og krigskorrespondent, vender tilbage til Berlin under Postdam-konferencen, i juli 1945. De storpolitiske forhandlinger står imellem de allierede, efter sejren over tyskerne i Anden Verdens Krig, alt imens forsætter krigen imod Japan, med ufortrødent kraft, i Asien. Da et mystisk lig vasker op i den russiske sektor, er det kun Jake som virker oprigtigt interesseret i at løse mordmysteriet. Opklaringen involverer også hans gamle og hemmelighedsfulde flamme Lena, der forsøger at overleve den hårde efterkrigstid som prostitueret. Jake er nu både privat og som journalist spundet ind i et net af løgne og storpolitik, som han prøver at vikle sig ud af i live.

04:30  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. Formanden Thomas Andersen holder spøgelsesaften, for alle medlemmerne i gruppen ghosthunting.dk. Her inviterer han en clairvoyant, som skal prøve at få kontakt til den åndelige verden. Det viser sig at blive en oplevelse, som går helt tæt ind på livet, på flere af medlemmerne. Lederen Kim Søndergaard tager med et splinternyt medlem, samt resten af gruppen, Dansk Parapsykologisk Aspekt, på spøgelsesjagt hos en meget skræmt familie i Næstved.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204070816