dkby
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 21. februar 2016

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 21. februar 2016

dk4

05:00  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

05:30  

Viden om literacy

05:55  

Reklameinfo

06:00  

Bog og forfatter
I anledning af folkeskolens 200-års-jubilæum i 2014 udgav Danmarks Lærerforening bogen -Lærernes kampe -" kampen for skolen-. Bogens hovedforfatter og tovholder på projektet er tidligere chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. I programmet fortæller Thejsen blandt andet om baggrunden for den berømte "blå betænkning", om enhedsskolens indførelse og om lærernes omdømme og indflydelse gennem tiden. Spørgsmålene stilles af Pernille Aisinger.

06:30  

Frivilligt arbejde i udlandet

07:00  

Portugisiske kulturperler
Tomar er, ligesom mange andre af Portugals kulturmindesmærker, på World Heritage listen over umistelige kulturværdier og det med god grund. Byen med det mægtige Convento de Cristo er selve indbegrebet af Portugals historie om tempelridderne og om tiden, hvor Kristusordenen finansierede de store opdagelsesrejser i 14 - og 1500-årene med netop Tomar som centrum. Det er her, dk4s Frantz Howitz afslutter serien -Portugisiske kulturperler- i denne omgang. Højt hævet over Tomar by ligger tempelridderborgen Convento de Cristo med den 16-kantede kirke -" rotundaen, hvis mure omslutter den indvendige 8 kantede Charola. Det var Portugals første stormester for Tempelridderordenen Gualdim Pais, der grundlagde borgen i 1160. Han havde kæmpet i Det Hellige Land og hjulpet sin nære ven kong Afonso Henriques med at befri Portugal fra muslimerne i årene lige før 1150. Som tak fik han lov til at lade en borg opføre der, hvor floden Nabao krydser pilgrimsvejen, der mod nord går mod Santiago de Composte

07:50  

Reklameinfo

08:00  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Syd for Danmarks grænser vrimler det med vildsvin, og de kan jages hele året. Jagtmagasinet sender fra en forårsjagt der foregår efter mørkets frembrud. Forårsjagt. I det spæde forår er der -" som bekendt -" ingen jagt i Danmark, men det er der lige syd for vores hoveddør. Især hvis man er ude efter vildsvin. Derfor bringer Jagtmagasinet en fyldig beskrivelse af hvordan en typisk forårsjagt foregår, hvilket udstyr der er behov for, og hvordan jagten så gennemføres i praksis. Jagten foregår lige øst for Stettin og er arrangeret af Buhls Jagtrejser.

08:30  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

Kanal 4

05:45  

Dog With A Blog
Avery slår op med sin kæreste, men hendes mor opdager ikke, hvor meget Avery har brug for hende for at komme igennem sin første kærestesorg.

06:10  

TV-Shop

07:10  

Kitchen Boss
Det er Valentinsdag. For at fejre det laver Buddy en speciel romantisk middag til Lisa: kongekrabbe med hvidløgssmør, oksehøjreb og Valentinskager med vanilje.

07:35  

TV-Shop

08:35  

Kitchen Boss
Buddy laver nogle af sine bedste manderetter, som f.eks. buffalo wings med gorgonzoladip, sweet barbecue ribs og en isdessert i mandestørrelse.

Kanal 5

05:30  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

05:55  

Marvel's Avengers Assemble
Verdens mest kendte superhelte 'Iron Man', 'Hulk', 'Captain America', 'Thor', 'Hawkeye' og 'Black Widow' har samlet sig for at kæmpe imod modstandere som ingen af dem ville kunne overvinde alene. De bor og arbejder sammen i hovedkvarteret 'Avengers Tower' hvor de må lære at arbejde sammen, trods deres massive forskelligheder.

06:15  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. "Union" er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

06:40  

Mixology
Amerikansk komedieserie. En bar, en aften, ti singler. "Union" er en highend-bar midt i meat-packing district på Manhattan. Her støder fem singlekvinder og fem singlemænd i løbet af aftenen på hinanden på kryds og tværs - alle med hver sin smertefulde fortid og spirende håb for fremtiden og kærligheden.

07:05  

Hunde på job
I denne underholdende reportageserie kommer vi helt tæt på en række forskellige hunde der har en ting til fælles. De har alle et job. I Hunde på Job præsenteres en lang række forskellige hunderacer, store som små. Mød bl.a. terapihunden Spiran, hundeprodukttesteren Wittney, og stunthunden Amira. De skal alle yde en ekstra indsats for at skille sig ud, om det så er en filmrolle eller et job på et plejehjem der er på spil.Mød også cirkushunde, politihunde, førerhunde og bombehunde og få et eksklusivt indblik i deres særprægede hverdag.

07:55  

TV-Shop

08:10  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Undervisningen på medicinstudiet er en udfordring for Daphne, og hendes tolk Josh gør kun tingene værre endnu. Bay står overfor vanskelighederne ved at opretholde en lang distance affære med Emmett, mens hun forsøger at leve op til kravene i hendes dom. Enzo giver Kathryn den ide, at forvandle hendes bog til en Broadway musical.

 
dk4

09:00  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Bloodborne The Old Hunters - Lego Marvel's Avengers - Legend of Heroes Trails of Cold Steel - The Mean Greens Plastic Warfare - Assassin's Creed Chronicles India

09:30  

På ski igen, igen, igen
Thomas Uhrskov hævder at LSD ikke har noget som helst med programmet at gøre, men syret er det, når han -" i sporet på Davinci Mysteriet og The Matrix -" drager til Schweiz for at få løst et at livets helt store mysterier. Du finder også ud af, hvor du kan blive kørt ned på den mest økologiske måde, og så kommer du med på besøg i et ski-kloster. Men naturligvis er der også masser af skifif og gode råd om teknik, udstyr, og hvordan man bedst kommer i form.

10:05  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

10:35  

Kolonihaveliv

11:05  

Reklameinfo

11:15  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 1 af 2, sætter postdoc Bjarke Oxlund fokus på, hvordan nye teknologier og tiltag ændrer seniortilværelsen til det, der kan udvikle sig til hyper aktiv aldring. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

11:55  

Aktuelt kvarter med Qvortrup
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

Kanal 4

09:05  

TV-Shop

10:05  

Det store slædeløb
Amerikansk komedie fra 2002. Ted Brooks er en succesfuld tandlæge med en kæde af konsultationer i Florida. En dag får han at vide, at han blev bortadopteret som barn og at hans netop afdøde biologiske mor har efterladt ham en arv hjemme i Alaska. Da Ted ankommer, erfarer han, at arven består af ni slædehunde. Da byens førende slædefører, Thunder Jack, forsøger at få fingre i hundene, beslutter Ted sig til at stille op til det forestående hundeslædeløb for at vise, at han er værdig til at modtage sin mors arv.

Kanal 5

09:00  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne tager affære overfor en drillepind på hendes kollegium. Bay spekulerer på om hendes straffeattest vil betyde, at hendes kunst ikke kan blive udstillet. Regina falder for en cafe på East Riverside samt cafeens ejer. John overvejer sin fremtid, mens han fejrer en rund fødselsdag.

09:45  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Mona vender tilbage til Rosewood.

10:35  

Once Upon a Time: Wicked is coming
I denne helt specielle sæson 3-episode, tager vi blandt andet et tilbagekig på de særlige famlieforhold der udgør 'Once upon a time' og følger vores heltes rejse til Neverland.

11:35  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. De to familier, Weaver og Bird-Kersee, tager ud i den store natur for at campere i en weekend. Debbie og Jackie gør alt for at weekenden bliver en succes for den intetanende Marty.

dk4

12:15  

Reklameinfo

12:25  

Dans i fokus

12:50  

Er du til bøger?
Mange kender skuespilleren Pernille Højmark som skuespiller, fx i tv-serier som -Taxa- og -Krøniken-, fra gode roller på teatret eller som farverig sangerinde i partybandet -Sweethearts-. Man kunne forledes til at tro, at hendes liv var en dans på roser, men sådan har det slet ikke formet sig. Det fremgår tydeligt af Pernille Højmarks nyligt udgivne erindringer -Først nu forstår jeg intet-. Erindringerne er bygget op omkring et rejsespor og et familiespor. Hør mere om, hvad disse spor indeholder, når Pernille Højmark er gæst hos Ole Knudsen i -Er du til bøger?-.

13:20  

Reklameinfo

13:30  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

14:00  

EU på virksomhedsbesøg
Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, mødes med Svend Brodersen, ejer af Gram Slot. Jørn er nysgerrig på, hvordan Danmarks største økologiske landbrug drives og trives i EU. Jørn Dohrmann håber, at besøget hos Svend Brodersen, Gram Slot, vil berige begge parter med indsigt i hinandens virke. Medvirkende: Gæst, Jørn Dohrmann , Svend Brodersen

14:30  

Kniv og gaffel

14:50  

Reklameinfo

Kanal 4

12:05  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

13:05  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie har inviteret Christiane Schaumburg-Müller som gæst til sit madselskab. Sammen skal de lave en stop-madspild-middag, hvor de bruger de madrester, som Julie har i køkkenet til at lave en lækker middag. Og Christiane er ikke bange for at slå sig løs under tilberedningen. Mens der bliver hygget om maden falder snakken på Christianes travle hverdag som stilikon og selvstændig, hendes glæde ved bearnaise og pomfritter, pasformen på kjoler, hendes aversion over for fitness-kvinder og at hun ikke selv har trænet i to år.

14:05  

Baronessen og mig
Dansk reportageserie. I aften skal Caroline Fleming besøge karriekvinden Maibrit fra København. Maibrit bor alene med sin søn Aleksander, fordi hun valgte at smide ekskæresten ud på grund af utroskab. Nu fokuserer Maibrit så meget på at være mor og karrierekvinde, at hun fuldstændig har glemt sig selv og sine egne behov. Det vil Baronessen lave om på. Hun tager Maibrit i hånden og insisterer på, at Maibrit igen kan få et liv, hvor der er balance i tingene, og hvor Maibrit også prioriterer sig selv.

Kanal 5

12:10  

Bingoboxen
I BingoBoxen kan du spille med hjemme fra sofaen, når vi trækker tallene direkte på tv. I Ekstraspillet har vi en seer direkte igennem på telefonen, som kan vinde pengepræmier på over 100.000 kroner. Værter: Anna Holte og Stina Jakobsen.

12:20  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Bird-Kersee-familien får Marty til at lære sig, hvordan man kører bil. De kan styre et rumskib, så hvor svært kan det være at køre en bil? Amber beslutter sig for at bruge en kørelærer som underviser i stedet for sin far, men den beslutning kommer hun hurtigt til at fortryde.

12:50  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Clark Gregg genoptager rollen som Agent Phil Coulson fra Marvels spillefilm, når han samler en lille og nøje udvalgt gruppe agenter fra den verdensomspændende organisation S.H.I.E.L.D. Sammen efterforsker de det nye og ukendte rundt omkring på kloden, og beskytter den almindelige fra det ekstraordinære. Coulsons team består af Agent Grant Ward (Brett Dalton), som er trænet i kamp og spionage; Agent Melina May (Ming-Na Wen), pilot og militærkampsekspert; Agent Leo Fitz (Ian De Caestecker), strålende ingeniør; og Agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), en genial bio-kemiker. Med på rejsen er den nyankommne rekrut og hacker, Skye (Chloe Bennet).

13:45  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Efter en kamp mod Cyrus bliver Oliver dødeligt forgiftet. Fast besluttet på at få ham på benene igen, tager Felicity en drastisk og risikabel beslutning.

14:45  

The Last Song
Amerikansk drama fra 2010. Ronnie og Jonahs forældre er skilt, og da de bliver sendt afsted for at bo sammen med deres far i hans lille hus ved stranden sommeren over, er det meget mod 17-årige Ronnies vilje. Hun vil meget hellere blive hos din mor i New York og hun har faktisk ingen planer om at tale med sin far hele sommeren. Men da Ronnie forelsker sig i Will, genfinder hun også langsomt sin kærlighed til musikken - en interesse hun deler med sin far.

dk4

15:00  

Arkæologien rundt
-Arkæologien Rundt- besøger Nationalmuseets bevaringsafdeling. Det er hele Danmarks fælleseje, der er tale om, når bevaringsafdelingen konserverer og beskytter oldtidens genstande. dk4s Frantz Howitz har set konservatorerne over skulderen i denne udgave af -Arkæologien Rundt-. Når man umiddelbart betragter en stor, aflang lerklump gravet op ved Nørre Sandegård på Bornholm, ser man, at leret gemmer på rustent jern og lidt andre metalstumper. Hvad det i virkeligheden er for genstande, der er tale om, er ikke muligt at vurdere for det uøvede øje. Det er her Nationalmuseets ekspertise kommer ind i billedet. Konservatorerne. I denne udgave af -Arkæologien Rundt- har dk4s Frantz Howitz set fire konservatorer over skulderen for at fortælle lige så mange forskellige historier. To af historierne følger op på tidligere udgaver af -Arkæologien Rundt- nemlig fundet af de mange fiskegærder ved Femern Bælt (Rødby Havn) og en bronzeurne, som en detektorarkæolog stødte på ved Sneum Kirke nær S

15:45  

Viden om litteracy live

16:00  

Søndags Bingo
En time med 6 spil og musikalske gæster. Ark med 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

17:30  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Denne gang får seerne et indblik i Danmarks Fonde og deres betydning for dansk økonomi og beskæftigelsen i Danmark. Selskabsadvokaten har besøg af professor Søren Friis Hansen, CBS og bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Fonden. Lauritzen Fonden ejer bl.a. DFDS og rederiet J. Lauritzen og har en egenkapital på 7,1 mia. kroner. Sammen med professor Søren Friis Hansen får seerne forklaring på, hvad en erhvervsdrivende fond egentlig er samt hvilke fordele, faldgrubber og ulemper der samfundsmæssigt er, ved den helt unikke danske fondsmodel. Bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen forklarer hvordan fondsbestyrelsen træffer beslutning om, hvem der skal have legater, hvor meget de deler ud, om de deler nok ud og hvordan fondsbestyrelsen udøver sin indflydel

Kanal 4

15:05  

Silas - Mig, min mand og min kone
Dansk reportageserie. Hvem sover hvor?Louises barsel er slut, og nu er det Silas, der skal være på barsel med deres fælles datter, Maggie. Louise er bekymret for, om Silas kan løfte opgaven, fordi han har været så meget væk med arbejdet det sidste halve år. Oven i det står den allerførste fælles familieferie for døren, og turen går til Spanien. Der går dog ikke længe, før de første udfordringer opstår, og den største af dem alle er: Hvor skal Maggie sove? Lejligheden, de har booket, er nemlig et værelse for småt. Forældrerollerne kommer for alvor på en prøve, når far og far er uenige med mor. Louise mener, at drengene er for strenge, mens drengene synes, Louise er hysterisk og bør slappe af " den store opgave er nu at samle familien, så ferien kan nydes. Og tilbage i Danmark drømmes der store drømme " familien har nemlig et stort fælles ønske om at få et barn mere sammen.

16:05  

Hørt i hollywood: Guilty pleasure film
Du vil måske ikke indrømme det, men du har med garanti nogle film, som du ser igen og igen? Nu giver vi dig de film, der både hittede og floppede, klassikerne og blockbusterne - bunken af all-time guilty pleasure favoritter, der er så skøre, skønne eller har en status af klassiker, at vi ser dem igen og igen, bl.a. 'Glitter', "Fast and the Furious' og 'Grease'.

17:00  

Hørt i Hollywood: De ondeste skurke
Vi tæller ned til de ondeste og slemmeste skurke, filmhistorien har haft med at gøre. Fra Glenn Close i 'Farligt begær' til Anthony Hopkins ikoniske rolle som seriemorder i 'Ondskabens øjne' og Ralph Fiennes i 'Harry Potter'.

Kanal 5

17:00  

De beskidte helte
Dansk dokumentarserie. De Beskidte Helte er tilbage. Endnu engang rykker drengene ud og hjælper danskerne, når store og små ulykker rammer. Sanitøren Allan starter på Slagelse Politistation, hvor han både for lov til at køre og gøre en politibil ren. Senere ender han på oprydningsarbejde efter et rambuk tyveri. Der er også gensyn med skadeservicemanden Mike, der er på arbejde i en børnehave efter en vandskade og vagtlederen Martin, der med kollegaen Marc bliver sendt ud til en dødsbrand, hvor de skal hjælpe Falck med at få den afdøde ud af lejligheden. Hos skadedyrseksperten, John har tusindvis af hvepse invaderet en sofa, som ender med at bliver den største hvepsesag han nogensinde har taget sig af. Og så skal vi møde de musikglade slamsugere Jan og Nicklas, der får deres sag for med en faldstamme der er så stoppet, at det står ned med lortevand fra et kælderloft.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
-_Musikalsk rejse-_ fører os denne gang til nationalparken Bad Kleinkirchheim i Kärnten. Stedet er kendt som ski-område, men også berømt som kurbad og luftkursted. Ifølge sagnet satte de første kurgæster, allerede i det 11. århundrede, pris på Bad Kleinkirchheim som rekreationsområde, og i det 17. århundrede besøgte de første kurgæster stedet. Om sommeren finder man her de bedste betingelser for vandring, Nordic Walking, mountainbiking, ridning, tennis og løb. Men vi skal også til termal-badelandet, Bad Waltersdorf i Steiermark, der er Østrigs yngste kursted og i 2009 blev kåret som Europas bedste thermal-bad. De musikalske gæster er Die Zellberg Buam, Die Feldberger, Liane, Vincent & Fernando og die Paldauer med Geraldine Olivier.

18:30  

Restauranter i Europa
Det er som at træde ind i en helt anden virkelighed. Lige ved siden af det smukke rådhus i Hamburg ligger Cafe de Paris -" en smule uanselig, væk fra gaden - men træder man ind, bliver man overvældet af den stilige art deco, der indkapsler de højloftede rum. Det er dk4s Katharine, der er på besøg, og hun har fået lov at komme med i køkkenet, hvor menuen står på kammuslinger i cider, tatar og en dejlig glutenfri chokoladekage. Vi skal høre om grundlaget for en fransk bistro i det nordlige Tyskland, om visionerne og samarbejdet, når vi viser -Restauranter i Europa: Cafe de Paris, Hamborg-.

19:05  

Stjernetræf
Efter i mange år at have været en del af den populære og succesfulde duo "Brødrene Olsen", står Niels "Noller" Olsen nu på egne ben og er aktuel med sit første soloalbum -Tres-. Albummet har været en mulighed for Noller til at se tilbage på sit liv - de seneste 60 år. Et liv, der har været fyldt med angst og afhængighed, men også et liv, hvor kærligheden til musikken har været altoverskyggende og fyldt med smukke stunder. Mød ham i et ærligt interview, hvor han reflekterer over livet - både på godt og på ondt.

19:30  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

20:00  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget på bukkejagt i Sydafrika, hvor der findes mange forskellige slags bukke. Jagten foregår i henholdsvis Eastern Cape og i Limpopo, hvor Claus Danielsen og Steen Andersen efterstræber en stærk bush-buk, en adræt lille bjergbuk og en abnorm -rødbuk- som hver for sig indrammer en del af det afrikanske bukkeeventyr. Øvrige medvirkende er: Jamie Renton, Professionel jæger Herman Lubbe, Chef-PH, Matswani Safaris Fann van Schalkwyk, Professionel jæger

20:30  

Søstrene Bisp
Per Øhrgaard er professor i tysk. Han har undervist på universitetet og på CBS og desuden formidlet sit fag bredt i offentligheden. Øhrgaard tager del i debatten om uddannelse og dannelse og politik, meget ofte med en lige linje til Goethe og Günter Grass, og i det hele taget forholdet til Tyskland og tysk historie. Men når Per Øhrgaard er gæst i studiet hos Marianne Christiansen i -Søstrene Bisp-, er det imidlertid som formand for Dansk PEN, for samtalens udgangspunkt er ytringsfrihed, og hvorfor det er vigtigt, at mennesker skriver og kan få lov at skrive. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Per Øhrgaard har valgt 2. vers af Grundtvigs salme, salmebogen nr. 78, Blomstre som en rosengård. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

Kanal 4

18:00  

Hørt i Hollywood: De vildeste actionfilm
Her kommer en gennemgang af de mest actionpacked film, der findes. Fra de vildeste stunts i 'Mission Impossible: Ghost Protocol' til flotte kampscener i 'Tiger på spring, drage i skjul' og det eksplosive og effektfyldte sci fi-brag 'Independence Day'.

19:00  

Hørt i Hollywood: Stjerneroller
Nogle gange tager det blot en enkelt film rolle at nå helt til tops. Se eller gense nogle af de ikoniske roller, som gjorde disse skuespillere til Hollywoods største stjerner: Bl.a. Tom Cruise som rebelsk teenager i 'Risky Business', Brad Pitt som lækker tyv i 'Thelma og Louise' og Julia Roberts som prostitueret med et hjerte af guld i 'Pretty Woman'.

20:00  

Pirates of the Caribbean: Den sorte forb
Amerikansk actioneventyr fra 2003. Da den frygtede sørøver Barbossa kidnapper den smukke guvernørdatter Elizabeth, beslutter hendes ven og hemmelige beundrer Will sig for at prøve at redde hende. Men for at starte redningsaktionen tvinges Will til at bede om hjælp fra den ukendte pirat Jack Sparrow, som også har en høne at plukke med Barbossa. Hvad Will ikke ved er, at der hviler en forbandelse over Barbossa og hans sørøvere. En forbandelse, som skal hæves inden den kan besejres...

Kanal 5

18:00  

Janus og Skyggedanmark
Dansk reportageserie. I Jellinge bor en familie, som har fået tvangsfjernet adskillige børn gennem årene. For at finde ud af hvorfor, tager Janus på besøg, og han finder hurtigt ud af, at dialogen med kommunen er gået i helt i hårdknude. Børnene har det svært og forældrene, samt den ældste datter på 17 år, forstår ikke, hvorfor hun er blevet fjernet. Et andet sted i landet bor en lille pige, som på fire år har haft tre forskellige plejefamilier. Hun blev tvangsfjernet, da hun var bare tre mdr. gammel. Er det den bedste løsning for barnet, og hvorfor kan man ikke finde et permanent tilbud til den lille pige? Kommunen skal varetage barnets tarv, men for den lille pige har starten på hendes liv været meget tumult på grund af kommunens beslutninger om, hvor hun skulle bo. Se med, når Janus går helt tæt på, stiller de kritiske spørgsmål og undersøger, hvem der er de ansvarlige.

19:00  

Stationen
Dansk reportageserie. Et røveri af en juvelerbutik går helt galt, da den ene røver skyder og dræber en ældre mand, som vælter gerningsmændenes motorcykel. Erik og Laura leder efterforskningen og sporene peger hurtigt mod rockermiljøet. Tre teenagedrenge har stjålet en bus og Amir og Julie bliver kaldt ud for at stoppe dem. Drengene har dog ikke tænkt sig frivilligt at tale med politiet og gør alt hvad de kan for at undslippe. Mads og Thomas kommer ud til en forhandler af fælge, der har haft indbrud. Overvågningsbillederne viser tyvene slæbe fælge ud af butikken og derefter løbe hastigt bort fra stedet, da en årvågen person råber dem an. Der er dog ingen spor efter tyvene, men en efterladt varevogn fanger politiets interesse.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I Politijagt følger vi færdselspolitiet i deres jagt på hensynsløse bilister på de danske veje. Jørgen fra Nordsjællands Politi er første mand fremme ved en alvorlig ... Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi må køre næsten helt ind i en pub på sin motorcykel før han får stoppet to FCK fans på en Puch Maxi. Føreren har fået for meget at drikke til at måtte køre, men bestiller alligevel en øl i baren, mens han får sin bøde. Vlado stopper en ung pige med alt for høj fart på motorvejen og Peter fra Nordsjællands Politi er i Tisvildeleje til en musikfestival, hvor en københavner bliver meget forarget over at han udskriver parkeringsbøder.

dk4

21:00  

Koncert med André Rieu
Tag med Andre Rieu og hele hans fantastiske orkester med til -Wunderland-, hvor prinser og prinsesser vil leve lykkeligt til deres dages ende. 2 timers show optaget live fra Efteling Forlystelsespark i Holland.

23:05  

Aktuelt Kvarter
Henrik Qvortrup har slået sig ned på Christiansborg, hvor han fremover er vært på dk4s nye programserie -Aktuelt kvarter. - Hver uge tager Qvortrup fat på et aktuelt emne over for en af de toneangivende toppolitikere, der får tid til at tale ud og til at fortælle alle historiens detaljer. Hvis du vil være opdateret på, hvad der rør sig i dansk politik, så har du brug for at se det ugentlige Aktuelt kvarter -" her på dk4.

23:30  

Jagtmagasinet
Bjergjagt Jagtmagasinet følger en gruppe internationale jægere oppe i de spanske bjerge, hvor de er på jagt efter to af de i alt fire forskellige varianter af den legendariske spanske stenbuk. Der er tale om klassisk bjergjagt, hvor første del af det hele er, at få øje på de attråede stenbukke. Når en flok er fundet og jægerne har forvisset sig om, at der er jagtbare individer iblandt, begynder det vanskelige arbejde med at komme op til bukkene og sidst, men ikke mindst, at fremmane en anvendelig skudchance. Det er udfordrende jagt som helt bogstaveligt koster jægerne både blod og sved, og Jagtmagasinet skildrer det hele.

Kanal 4

23:00  

Hørt i Hollywood: De vildeste actionfilm
Her kommer en gennemgang af de mest actionpacked film, der findes. Fra de vildeste stunts i 'Mission Impossible: Ghost Protocol' til flotte kampscener i 'Tiger på spring, drage i skjul' og det eksplosive og effektfyldte sci fi-brag 'Independence Day'.

23:55  

Hørt i Hollywood: Stjerneroller
Nogle gange tager det blot en enkelt film rolle at nå helt til tops. Se eller gense nogle af de ikoniske roller, som gjorde disse skuespillere til Hollywoods største stjerner: Bl.a. Tom Cruise som rebelsk teenager i 'Risky Business', Brad Pitt som lækker tyv i 'Thelma og Louise' og Julia Roberts som prostitueret med et hjerte af guld i 'Pretty Woman'.

Kanal 5

21:00  

5. halvleg
Dansk underholdning. 5. halvleg er tilbage! Carsten Bang sidder for enden af bordet i underholdningsprogrammet, hvor vi hylder Danmarks største sportsstjerner og konkurrerer i alt muligt andet end sport. Jesper Juhl og Jesper Skibby er holdkaptajner for henholdsvis førsteangriberen på fodboldlandsholdet Nicklas Bendtner og Danmarks bedste bokser Patrick Nielsen. De flankeres af tv-værten Signe Lindkvist og komiker Uffe Holm. Denne gang dyster Bendtner og Patrick i, hvem der slår og sparker hårdest. Der kommer benzin i blodet, når alle mand skal ud på gulvet i 5. halvlegs helt eget motocross-løb. Superspurten er tilbage, og denne gang skal Bendtner forbedre sin tid, så han kan få has på Nicki Billes fartrekord. Carsten udfordrer Juhl og Uffe i, hvem der performer bedst til den yndefulde disciplin isdans. I finalen kommer deltagerne på en seriøs stroppetur, når 5. halvlegs egen militærbane med koldt vand, mudder, strøm og en høj væg skal forceres.

22:00  

Tag pengene og løb
Dansk underholdning. SoldaterkammeratenPlanen bliver udført med militaristisk præcision, når soldaten Allan og hans kæreste Tanya Dick denne uge kæmper for at vinde kufferten med 100.000 kroner i Tag pengene og løb. Det hæsblæsende spil styres med sikker hånd af gamemaster Pelle Hvenegaard. Allan og Tanya har kun én time til at gemme kufferten med de 100.000 kroner, før et hold af topprofessionelle efterforskere tilbageholder dem og sætter dem i isolation. Herefter har afhøringsteamet 30 timer til at afsløre, hvor pengene er gemt. Parret skal derfor have fundet det perfekte gemmested og modstå de skrappe forhør, hvis pengene skal blive deres. Allan og Tanya har øvet sig ved at "tørtræne" deres perfekte plan inden start. Tidsplanen går blandt andet på, at de skal holde alle stop på præcis 10 minutter og bruge en masse tid hos Allans familie i håb om at snyde efterforskerne. Men ikke alt går efter planen og spørgsmålet er, om det uforudsete bliver en fordel eller en ulempe for det velfor

23:00  

The Flash
Amerikansk dramaserie. Barry forsøger at redde Caitlyn da Grodd kidnapper hende.

dk4

00:00  

Reklameinfo

00:10  

Sommersang i Mariehaven

01:10  

Reklameinfo

01:20  

Dansk-tysk med Matlok
Danmark har Dronning Margrethe -" og så kommer vel forfatteren og journalisten Lise Nørgaard som en slags national-ikon. Med tv-serien -Matador- har Lise Nørgaard ikke kun skrevet sig ind i danskernes hjerte, men også skrevet et vigtigt kapitel i den nyere Danmarks-historie. I Lise Nørgaards fødeby Roskilde er der rejst et levende mindesmærke i form af en bronze-skulptur for den nu 97-årige Lise Nørgaard, som i sin familie også har helt specielle dansk-tyske rødder. Dette er baggrunden for de berømte advarselsord fra -Matador-, udtalt af Buster Larsen, som under besættelsen til sin foxterrier råber -_Kvik, det er en tysker.-_ Det var åben og skjult modstand mod den tyske besættelsesmagt, men Lise Nørgaard har for længst ændret sit syn på Tyskland, ikke mindst efter genforeningen i 1990. Lise Nørgaard er gæst hos Siegfried Matlok og fortæller blandt andet om hundekunster, om barndommens ferier hos familien i Hamborg, om oplevelsen af Hamborg og Tyskland efter krigen, om den tyske ge

01:50  

Et kongeligt lapidarium
Enestående oplevelse i Christian d. 4.´s Bryghus, hvor publikum nu kan besøge et -Kongernes lapidarium-. dk4 var med under opstillingen. Hvad stiller man op med de gamle, historiske og originale skulpturer, når de er blevet så slidte af vind og vejr, at de skal erstattes af genhugninger? Jo, de bliver opbevaret på et -lapidarium-. For at kunne genhugge de nedtagne skulpturer så præcist som muligt, bliver der taget gipsmodeller, hvor alle detaljer er helt tydelige. Nu kan publikum opleve en enestående samling af originale skulpturer og deres gipskopier i Christian d. 4.'s historiske Bryghus, der aldrig før i dets 400 år gamle historie, har været åbent for offentligheden. Alle udstillede skulpturer stammer fra de kongelige slotte og parker, hvor man i dag kan opleve genhugningerne, men i -Kongernes Lapidarium- er det originalerne, man kan komme helt tæt på. Et godt eksempel er de såkaldte -Bortførelsesgrupper-, som billedhuggeren Johannes Wiedewelt skabte til arkitekten Jardins s

02:30  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

03:00  

Kultursalon
Ernst Trillingsgaard er manden, der har fået de største stjerner og musicals til Danmark. Først i Holstebrohallen og siden i Aalborg Kongres & Kulturcenter. Han er blevet rollemodel for kulturhuse i hele landet -" og for deres direktører. For han er en alsidig mand. Han insisterer på at præsentere ballet for nordjyderne, men han har også skabt en fiskermuseum på Jegindø. Han er altid mand for en god historie. Og han var den eneste, der kunne få Dirch Passer til at spille revy uden for København. Ernst Trillingsgaard er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

03:30  

Den Blå Planet
Tag med på en rundtur på den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium. Her fortæller Daniel Flendt Dreesen om havdyrenes forunderlige verden, og hvorfor det er så specielt at få et "håndtryk" af en blæksprutte.

03:50  

Min søn gøgler. Sørgeligt!
I mange år var Preben Harris med stor succes direktør på Folketeatret. I dette program er han tilbage på teatrets Snoreloft, hvor han med lune og selvironi blandt andet fortæller om tiden som ung grosserersøn i København, som kostskoleelev og skuespiller og teaterleder i Aarhus og om vigtige teatermøder. Det var i 1950'erne, og årene var måske ikke helt så grå, som det ellers hedder sig. Udgangspunkt for Preben Harris' fortælling er erindringsbogen -Min søn gøgler. Sørgeligt!-

Kanal 4

00:55  

Hørt i Hollywood: De ondeste skurke
Vi tæller ned til de ondeste og slemmeste skurke, filmhistorien har haft med at gøre. Fra Glenn Close i 'Farligt begær' til Anthony Hopkins ikoniske rolle som seriemorder i 'Ondskabens øjne' og Ralph Fiennes i 'Harry Potter'.

01:50  

Hørt i hollywood: Guilty pleasure film
Du vil måske ikke indrømme det, men du har med garanti nogle film, som du ser igen og igen? Nu giver vi dig de film, der både hittede og floppede, klassikerne og blockbusterne - bunken af all-time guilty pleasure favoritter, der er så skøre, skønne eller har en status af klassiker, at vi ser dem igen og igen, bl.a. 'Glitter', "Fast and the Furious' og 'Grease'.

02:50  

Missing
Amerikansk actionserie. Becca må for enhver pris undgå, at blive varetægtsfængslet. Hun beslutter desuden at forsøge en farlig, ny taktik i forsøget på at få befriet Michael.

03:35  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Pastor Tudor overrasker menigheden med en meget speciel opgave: De skal have sex hver dag i den næste uge! Burl frier til Gigi, der vender tilbage med et usædvanligt forslag. Cricket og Blake interviewer rugemødre. Amanda, der arbejder på baren Boobylicious, siger ja til et job som Pastor Tudors assistent.

04:25  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Amanda bliver ansvarlig for en kirke-musical, som en ung Heather skrev i sin High School-tid. Sharon taget sig vægttabs-program "Losing with Jesus", der er baseret på bibelen, meget seriøst og beder Gigi om hjælp

Kanal 5

00:00  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Team Arrow overvejer Malcolms tilbud om at hjælpe til med at få ram på Brick. Felicity er imod planen, selv om holdet har brug for hjælp, hvis de skal redde de uskyldige indbyggere i den lovløse bydel. I et tilbageblik ser vi Malcolms rutsjetur fra godhjertet ægtemand og familiefar til koldblodig dræber efter mordet på hans kone.

01:00  

The Boys Are Back
Australsk-engelsk drama fra 2009. En morsom og handlekraftig sportsjournalist finder pludselig sig selv som alenefar i kølvandet på sin kones tragiske død. Joe Warr kaster sig ud i den eneste børneopdragelsesfilosofi, som han mener, kan bringe glæden tilbage i børnenes liv, nemlig den hvor man siger "ja"... til alt! I en husstand uden regler og kvindelig indflydelse bliver livet vildt, spontant og hensynsløst med to børn, der er henholdsvis en nysgerrig seksårig og en rebelsk teenager fra et tidligere ægteskab. De tre generationer i Warr-familien må hver især finde deres egen måde at blive voksne på.

03:10  

Motive
Amerikansk krimiserie. En helse-guru bliver fundet død i sit badekar, tilsyneladende myrdet med en såkaldt stungun. Holdet opdager dog hurtigt, at indtil flere i guruens omgangskreds ønskede ham død.

03:55  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. For Ghosthunting.dk's formand, Thomas Andersen, står den i aften på romantisk weekend i København, med kæresten Karina. Det bliver dog først efter en uhyggelig spøgelsesjagt - for formanden har endelig fået opfyldt sit ønske om at få adgang til Sct. Hans Psykiatriske Hospital. For gruppen Dansk Parapsykologisk Aspekt, skal det imidlertid handle om noget helt andet end spøgelser. Gruppens medie Hannibal Hildorf, har nemlig planlagt teambuilding for hele gruppen, hos en sexolog. Den idé falder dog ikke i helt god jord, hos lederen Kim Søndergaard.

04:45  

Hverdagens helte
25 årige Maria har lige har født på badeværelsesgulvet. Hun får heldigvis hurtig hjælp af ambulancebehandleren Heidi, som må sørge for at navlesnoren bliver klippet over. Vi er også med når brandfolkene fra Gladsaxe må klippe bagsmækken af en bil, for at få føreren ud den vej.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1204060047