dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 17. februar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 17. februar 2016

dk4

05:30  

Kultursalon
Tina Gylling Mortensen er skuespiller. Hun har været den bærende kvindelige kraft i Mammutteatret, hvor hun har spillet de mest brutale roller gennem mere end 30 år. Hun er også den, der har fået latteren til at runge i komedierne på Det Kongelige Teater de seneste sæsoner. Og denne sommer er hun sprunget ud som vanvittig Zirkusprinsesse hos Søren Østergaard i Zirkus Nemo. Denne vilde skuespiller og komiker er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

06:00  

Pionermagasinet
Hans Henrik Knoop er uddannelsesforsker og lektor ved Aarhus Universitet, institut for uddannelse og pædagogik. Han har i en årrække forsket i, hvordan vi lærer bedst og i den forbindelse blandt andet beskæftiget sig med flowteorier og positiv psykologi. I programmet kan man blandt andet høre Hans Henrik Knoops positive vurdering af betydningen af arbejdet med innovation, kreativitet og entreprenørskab på det generelle niveau, men også hans bekymringer om, hvordan det ser ud i praksis i det danske uddannelsessystem. Programmet er produceret med støtte fra Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje.

06:30  

Kniv og gaffel
"Kniv og Gaffel er denne gang på besøg hos Jan Friis-Mikkelsen i Frederiksværk, hvor Restaurant Tinggården er smukt placeret på hovedvejen mellem Frederiksværk og Helsinge. Ordet -hygge- går igen -" både udendørs og indendørs, og med stråtag og lavt til loftet, føler man sig sendt tilbage i tiden. Maden er inspireret af områdets råvarer, hvor skov, hav, sø og jord giver en mangfoldighed, som er til at smage på. Alt i alt er det en jordnær oplevelse - både kulinarisk, hvor maden er lavet fra bunden, med sjæl i alle faserne -" og med hensyn til stemningen, hvor man føler sig hjemme fra første sekund."

06:50  

Reklameinfo

07:00  

Indre og ydre skønhed
I -Indre og ydre skønhed- får Mette og Kenneth besøg af to talentfulde piger, to ungdomstalenter, Therese Taabbel og Margaux Alexandra. De er henholdsvis kitesurfer og professionel model. Kig med, når de to seje piger fortæller om deres passion, og om hvad de hver især må ofre for at kunne udleve deres drøm.

07:30  

Naturligvis
I det 5. program i serien -Naturligvis-, om naturlig sundhed, ser vi nærmere på kinesiologi, en spændende og mangfoldig behandlingsmetode, som på meget kort tid fik afhjulpet en stærk sviende og prikkende smerte hos Anders Holm. Og til at sætte os ind kinesiologiens verden og behandlingsmetoder får vi besøg af Kisser Bjerregaard, kinesiolog med 27 års klinikerfaring og underviser på kinesiologi akademiet. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme i Danmark, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfo

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

08:40  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Bjergjagt Jagtmagasinet følger en gruppe internationale jægere oppe i de spanske bjerge, hvor de er på jagt efter to af de i alt fire forskellige varianter af den legendariske spanske stenbuk. Der er tale om klassisk bjergjagt, hvor første del af det hele er, at få øje på de attråede stenbukke. Når en flok er fundet og jægerne har forvisset sig om, at der er jagtbare individer iblandt, begynder det vanskelige arbejde med at komme op til bukkene og sidst, men ikke mindst, at fremmane en anvendelig skudchance. Det er udfordrende jagt som helt bogstaveligt koster jægerne både blod og sved, og Jagtmagasinet skildrer det hele.

Kanal 4

05:05  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Lotte og Jonas bor med deres to små børn i en sidegade til Istedgade. Pladsen er trang i den lille lejlighed, men alligevel har de i dag valgt at holde børnefødselsdag for 22 børn. Anne og Tine ejer en bydelens nye hippe modebutikker. De har også to små børn sammen, som de tager med på arbejde - også i dag, hvor de skal ud og se på en ny tøjkollektion. Pernille bor i Viktoriagade i den hårde ende af Vesterbro. Hun er netop blevet skilt har svært ved at vende sig til ikke altid at have sine børn hos sig...

05:35  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Da en milliardærsøn bliver anklaget for voldtægt, bliver Olivia og hendes medarbejdere stillet over for en meget svær sag. Imens insisterer Olivia på at tage præsidentens tidligere praktikant, Amanda Tanner som klient, selvom det betyder, at Olivia er tvunget til at se sin fortid med præsidenten

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy og hans hustru Lisa har paraften. Buddy laver kyllingesorrentino med fusilli i et måltid, der kræser for begges smagsløg.

07:45  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie.

Kanal 5

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Larry beslutter sig for at kombinere sine to favorithøjtider: Halloween og Chanukah til en og samme 'Challoweenukkah'. Men da ingen dukker op til festlighederne, beslutter han sig for at dele slik ud på den loakle legeplads.

06:00  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Emily er på jagt for at finde ud af sandheden om Alison, seking usandsynligt hjælp fra Ezra Fitz for oplysninger om Cyrus og Alisons forbindelse. Imens Melissa hemmelige endelig afsløret, Hanna beder om Spencers og Toby hjælp med Caleb og hans alkoholproblem.

06:50  

TV-Shop

07:05  

Kagekampen
Dansk underholdning. Thomas Mygind er vært og holder skarpt øje med tiden, når de 5 bagetalenter i dag skal bage en likørkage. Hvem finder den bedste balance i smag og konsistens? De to dommere skal tage et svært valg og sende enten Janni, Mette, Dorte, Tenna eller Bettina hjem i dag.

07:55  

Kagekampen
Dansk underholdning. I denne uges tredje bageudfordring skal amatørbagerne opfinde en chokoladebar og lave fyldt chokolade. Men har de styr på, hvilken chokolade, de skal vælge, og kan de frem for alt håndtere tempereringen rigtigt? Thomas Mygind er værten, der giver svaret og sender én af deltagerne ud af bageriet.

08:45  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver bliver slemt såret, og mens han kæmper for sit liv, tænker han tilbage til sin tid på øen.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Teatermøde med Niels Ellegaard
Hans fremtoning er lidt hulter til bulter-agtig. Han kommer nærmest småsjoskende med sit pudsige gummifjæs, og han kan se klovneagtigt vemodig ud, indtil smilerynkerne trækker helt ud til et grin, skrev en avis i forbindelse med, at han fyldte 50 år i fjor. Han har lavet masser af revy, spillet absurd teater, er netop blevet færdig med titelrollen i -Den Gerrige- på Århus Teater, som han har været fast tilknyttet i de sidste 16 år. Og så har han for resten været elev i Omegnsbanken i Korsbæk. Niels Ellegaard er gæst hos Henrik Lyding i -Teatermøde-.

09:50  

Byernes by
Svendborg er, med sit smukke havnemiljø og sin gamle bykerne med de smalle gader og stræder, kendt for at være noget helt særligt. Men hvad de færreste måske ved, så er Svendborg den første danske by, der blev Cittaslow-certificeret. Det vil sige, at byen sætter fokus på "det gode liv" gennem slow food, bæredygtig udvikling og beskyttelse af naturen. I dette program sætter dk4 fokus på Cittaslow-certificeringens betydning for Svendborg, og hvordan den -" sammen med byens aktive havn -" er med til at gøre Svendborg helt unik.

10:15  

Reklameinfo

10:25  

Læsemagasinet
Hvilke tegn skal man være opmærksom på, når et barn har læse og skrivevanskeligheder? Hvilke tilbud er der, og hvordan inkluderer man børn med læse- og skrivevanskeligheder i den almindelige undervisning? Det giver en konsulent, en specialunderviser og en lærer deres bud på.

10:50  

Øhrgaard med tyskere

11:25  

Leuchtturm

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:10  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Annie forestiller sig en alternativ udgave af virkeligheden, hvori hun aldrig forlod Kansas. I denne virkelighed er hun forlovet med sin skolekæreste " Dixon er en succesrig hip-hop stjerne; Adrianna er en letlevende skuespillerinde; Naomi arbejder som ejendomsmægler og Teddy er ikke sprunget ud af skabet.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai forbereder sig på sin afsluttende eksamen. I mellemtiden forbereder Rory et surprise party for hende. Ved festen giver Christopher Lorelai en speciel gave, Sooke bager en kage, og selv Richard og Emily kommer. Den eneste, der ikke er tilstede er Rory. Hun har været en tur i New York for at besøge Jess, og på vej tilbage er hun blevet forsinket.

Kanal 5

09:30  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver følgher Felicitys råd og inviterer McKenna på date.

10:20  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Efter at Hannahs kæreste forsvinder fra Chicago, tøver Jack med at sætte sit hold på sagen, hvilket sætter far og datters forhold på en prøve. Samtidig bliver Sam nødt til at finde ud af, hvem der er manden i hendes liv: Jack eller Brian. Også Danny og Elena har en del at tale om inden deres bryllup.

11:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Efter en natlig dykkertur forsvinder en mand, og det er op til holdet at finde ud af, hvad der er sket. Jack opdager, at en lille dreng åbenbart har set, hvad der er sket og bruger ham som vidne. I mellemtiden forbereder Danny og Elena sig på at tage næste skridt i deres forhold.

dk4

12:00  

LOOKS m. Sidsel Marie Bøg
Contouring er et fantastisk redskab til at forme ansigtet, men ikke alle behersker den fine skulpterings-teknik. Det handler om at lægge skyggerne rigtigt i forhold til knoglestrukturen, bruge flere forskellige pensler og så ellers blende, blende, blende. Du får også fif til at lægge highlight de helt rigtige steder, så ansigtet får et let løft.

12:20  

Hamam i Holbæk
Midt i den danske natur ved Holbæk Fjord finder man et meget eksotisk islæt, nemlig tyrkisk bad - Hamam. Stedet er en del af foreningen Sidesporet, der bestyrer en lang række non-profit foreninger såsom Holbæk vandrehjem og Holbæk Søbad. Under et besøg på Hamam oplever man både et tyrkisk bad, der skiller sig ud fra en almindelig massage ved at huden bliver skrubbet godt igennem og renset for døde hudceller, og kan samtidig nyde nogle af de andre faciliteter såsom dampbad, sauna og svalerum, hvor man kan se ud over Holbæk Fjord.

12:30  

Hjemmeyoga

12:55  

Hvordan

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Bog og forfatter
-Denne dag, et liv - En Astrid Lindgren-biografi- er vel nok den bedst anmeldte danske biografiudgivelse i det forgangne år, men den er langtfra den eneste, som forfatteren Jens Andersen har skrevet. Det at skrive biografier, først og fremmest over afdøde personligheder såsom Thit Jensen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kierkegaard, H. C. Andersen og nu Astrid Lindgren, er blevet Jens Andersens skæbne. Udover at skrive udførlige biografier er Jens Andersen ligeledes en eminent foredragsholder, og det kommer dk4s seere til at nyde godt af i -Bog og forfatter-, der denne gang har Frantz Howitz som vært og interviewer. -Når du pludselig begynder at vide mere og mere og kommer dybere og dybere ned i de lag, der er i det menneske, som du så siden skal fortælle historien om, så sker der en art forførelse i processen. Man bliver forført. Man bliver trukket nogle steder hen, hvor man ikke selv er herre over stoffet. Det er ens hovedperson, der trækker i én dybt nede fra graven-,

13:50  

Viden om literacy

14:10  

Reklameinfo

14:20  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med Alpint skiløb, Langrend, Bobslæde og Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken.

14:50  

Den arktiske ring

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Tropperne får ordre om at vende tilbage til Fort Marshall. Maggie redder Caroline ud af en vanskelig situation. Latasha er bekymret for nogle uventede udgifter. Hector får sørgelige nyheder fra hjemmefronten. Gloria leder efter en ny lejlighed.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. En senator, der har taget nogle udfordrende billeder af sig selv, blivr Olivias næste klient. I mellemtiden bliver Mellie viklet ind i en skandale.

14:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Pamela opdager noget, der ryster Southfork Ranch. Det truer Pamela og John Ross' forhold, men også Bobby og Anns. I mellemtiden må Christopher og Heather tage sig af en drastisk handling begået af Bo, og Elena og Nicolas forhold er truet af Drews hjemkomst.

Kanal 5

12:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En undvegen straffefange tager Natalia som gidsel, og afslører en chokerende hemmelighed for hende. Hun kan nu være tvunget til at udnytte mandens hemmelighed, for selv at redde livet.

13:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio må beskytte sin bror, som er flygtet fra fængslet..

14:10  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mac og Jo søger efter en forsvunden 16-årig pige i San Francisco. Deres eneste spor er nogle fotos som blev fundet ved et gerningssted midt på Brooklyn broen. Navnlig Jo tager sagen meget personligt.

dk4

15:00  

Livsværdier

15:30  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" tager vi, her i anden runde, seerne med ind bag dansk erhvervsliv, og advokat Troels Wenzel Østergaard giver, sammen med sine gæster, en unik indsigt i og svar på hemmelighederne bag. Denne gang får seerne et indblik i Danmarks Fonde og deres betydning for dansk økonomi og beskæftigelsen i Danmark. Selskabsadvokaten har besøg af professor Søren Friis Hansen, CBS og bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Fonden. Lauritzen Fonden ejer bl.a. DFDS og rederiet J. Lauritzen og har en egenkapital på 7,1 mia. kroner. Sammen med professor Søren Friis Hansen får seerne forklaring på, hvad en erhvervsdrivende fond egentlig er samt hvilke fordele, faldgrubber og ulemper der samfundsmæssigt er, ved den helt unikke danske fondsmodel. Bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen forklarer hvordan fondsbestyrelsen træffer beslutning om, hvem der skal have legater, hvor meget de deler ud, om de deler nok ud og hvordan fondsbestyrelsen udøver sin indflydel

16:00  

Kolonihaveliv

16:30  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

17:40  

Kniv og gaffel
I Nordjylland tæt ved Vesterhavet i den lille ferieby Blokhus ligger restaurant Futten. Restauranten har til huse i en smuk gammel bindingsværks ejendom med stråtag fra 1761, som i dag er fredet. Indenfor emmer restauranten af masser af gamle historier. Maden indtager man siddende på gamle kirkebænke fra en kirke i Aalborg, mens glassene i baren står i en reol fra et gammelt apotek, og vinduerne man kigger ud af er fra det gamle sygehus i Hjørring. I køkkenet tryller kokken lækre retter frem som smørdampede hvide asparges med hollandaise sauce, en friskfanget rødspætte med persillesovs og så selvfølgelig stedets berømte nougattærte, som kan slå benene væk under de fleste. Og så er der navnet på restauranten, som har sin helt egen historie.

Kanal 4

15:00  

Mig og min mor
Dansk dokumentarserie. Der er ingen tvivl for fem piger - mor er den bedste i verden. Femte sæson af 'Mig og min mor' byder på det unikke, komiske og gribende forhold mellem mor og datter. I denne sæson kan seerne blandt andet opleve et gensyn med Joy og Mia, der skal på mor-datter terapi, Jessica og Jette, der har fået bryllupsfeber, og Simone, der er flyttet hjemmefra, og Bettina. Vi byder også velkommen til et nyt og kendt reality-ansigt i Irina Babenko, hvis mor Mila kæmper for at få hende afsat i et russisk datingshow, samt det nye par: Julie og mor Rihanna.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. Camilla af Rosenborg og Amin Jensen skal indrette pigeværelserne hos to modige familier. Camilla går all-in på at lave et rigtigt prinsesseværelse med Disney tapet og lyserøde møbler, mens Amin kaster sig ud i at lave et sejt musikstudie. Og Amin har ovenikøbet tid til at bage en chokoladekage, som han deler med sine konkurrenter - men det falder ikke i god jord!

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. BlueBells pionerdag nærmer sig, og Zoe og Wade melder sig frivilligt til at hjælpe Lavon. George prøver at rådgive Brick.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Lindsay bliver såret, da en politisk kandidat bliver udsat for et attentatforsøg. CSI-holdet kæmper for at pågribe snigskytten, men i kølvandet på efterforskningen bliver et barn dræbt. Sagen bliver for alvor speget, da mordvåbnet viser sig at tilhøre den mand, som de hidtil har antaget var attentatsmandens mål.

16:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Carisis kommende svoger fremsætter en voldtægtsanklage imod sin kvindelige tilsynsværge. Carisi er nu tvunget til at efterforske om hans søsters forlovede taler sandt, eller om han er begyndt at falde tilbage til sine gamle uvaner.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En fest for teenagere, der udvikler sig til et sex-orgie, resulterer i at billeder fra begivenheden bliver spredt med lynets hast på internettet. Barba fokuserer på at køre sag imod den studerende, som har lagt billederne ud på nettet, men hans bestræbelser bliver kørt ud på et sidespor. En mæslingeepidemi, som udspringer fra den samme notoriske fest, spreder sig gennem byen, og Bensons søn bliver smittet.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse

18:30  

På ski igen, igen, igen
I dette program kommer seerne med til Islands smukke og voldsomme natur. Thomas Uhrskov kommer med gode fif til, hvordan du kan komme til at elske puklerne. Når det kommer til udstyr, er gamle materialer igen kommet i høj kurs, hvilket bringer Thomas Uhrskov på fårejagt - noget, der ikke går helt som planlagt. Til gengæld finder han et off-pist-bjerg helt til sig selv.

19:05  

Schlagerbox Special
En mand og hans guitar, en mand opslugt af ulykkelig kærlighed, en gruppe mænd, der forenet får skumsprøjt frem på nethinden, humor og frække glimt i øjnene. Det er Schlagerbox Special -" Männer, her på dk4.

20:00  

Super Bingo Onsdag
dk4 sender direkte bingo hver onsdag aften kl. 20.00-21.00.

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Thatcher Grey, der er far til Meredith og Lexie, vender tilbage til Seattle Grace hospitalet med mavesmerter, ledsaget af sin nye, unge kæreste Danielle - en pige i tyveårsalderen med påfaldende tatoveringer. Alex skændes med den nye gynækolog, dr. Lucy Fields, om behandlingen af en patient. Mark belønner Jackson for informationer om Lexie.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. To familier har givet deres husnøgler til Camilla af Rosenborg og Amin Jensen. På fire dage skal de dyste mod hinanden om at forvandle familiernes hjem. I dag gælder det kontoret. Hvert hold har kun én dag og 10.000 kr til rådighed, så der skal tænkes kreativt. Camilla kaster sig ud i at skabe en knaldgul systue, mens Amin går efter et funktionelt kontor med en hjemmelavet citatlampe.

20:00  

Baronessen og mig
Dansk reportageserie. I aften skal Caroline Fleming besøge karriekvinden Maibrit fra København. Maibrit bor alene med sin søn Aleksander, fordi hun valgte at smide ekskæresten ud på grund af utroskab. Nu fokuserer Maibrit så meget på at være mor og karrierekvinde, at hun fuldstændig har glemt sig selv og sine egne behov. Det vil Baronessen lave om på. Hun tager Maibrit i hånden og insisterer på, at Maibrit igen kan få et liv, hvor der er balance i tingene, og hvor Maibrit også prioriterer sig selv.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da Penny har slået op med sin kæreste, øjner Leonard muligheden og fremstammer modet til at spørge om hun vil med på date. Begge parter tyr til Sheldon for at få hans gode råd.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Penny betror sig til en noget modstræbende Sheldon, efter at hun har været på en alt andet end vellykket første date med Leonard. Det anbringer Sheldon i det dilemma, at han skal holde på en hemmelighed.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da han ser Penny sammen med en anden fyr, bliver Leonard jaloux og søger tilflugt i armene på Leslie Winkle, til stor ærgrelse for Sheldon.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon indvier Penny i den virtuelle verdens velsignelser, og Penny bliver nærmest afhængig af et online computerspil, der er baseret på historierne om Conan Barbaren. Hun plager nu konstant Sheldon for at få nye tips til spillet.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I Politijagt følger vi færdselspolitiet i deres jagt på hensynsløse bilister på de danske veje. Jørgen fra Nordsjællands Politi er første mand fremme ved en alvorlig soloulykke. Peter følger sin politinæse og kører efter en mand, som kører usikkert " det viser sig, at han er kraftigt spirituspåvirket. Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi er sammen med en gruppe kollegaer på spirituskontrol i et sommerhusområde på en lun sommeraften. En person er så påvirket, at Henrik må tilkalde forstærkning for at få styr på manden.

dk4

21:05  

14 Red Ladies på Riddersalen
-14 Red Ladies på Riddersalen- med Jytte Abildstrøm og Daimi sendes i to dele på dk4. Det blev en aften af de helt særlige, da -14 Red Ladies- trådte op til ære for dk4 på Riddersalen. Jytte Abildstrøm var en forrygende maestra, som sønnen -" Peter Mygind -" nok kunne lære noget af (deltager og finalist i DR´s dirigentkonkurrence -Maestro-). Daimi fortryllede den fulde sal med sin sang, hvor bl.a. -Sweet Georgia Brown- er blevet til -Søde Yrsa Bruun-, og det rødklædte orkester swingede, så det var en fryd. dk4´s Frantz Howitz (i aftenens anledning med højrødt slips) havde den store ære at guide publikum og dk4´s seere igennem programmet og interviewe Jytte Abildstrøm og Daimi om bl.a. historien bag 14 Red Ladies. Baggrunden for dameorkestret kan findes helt tilbage i 1933, hvor det oprindelige -Red Ladies Orkester-, under ledelse af en tidligere danserinde Astrid Nielsen, havde deres første optræden 2. januar i Palace Hotels Marmorhave. Efter en tre måneders sæson forsvandt

22:05  

Bog og forfatter
Skuespilleren Bodil Udsen var en af efterkrigstidens mest markante kvindelige profiler i dansk teater, film og tv. Hun favnede både komikken og de store klassiske værker på trods af, at hun som 19 årig måtte forlade det Kgl. Teaters Elevskole, efter kun et år. Bodil Udsen døde i 2008, men først i efteråret 2015 udkom den første rigtige biografi, der sætter fokus på Udsens sammensatte natur og enorme virke. Forfatter, cand.mag. og journalist Birgitte Ellemann Höegh har skrevet bogen i kraft af en række interview med personer der alle, på hver sin måde, havde en nært forhold til Bodil Udsen. Hermed er bogen ikke kun et portræt af en stor skuespiller, men også et tidsbillede af Danmark fra 1930'erne til 2008. Vært: Ib Søby

22:35  

Motorcykel-liv
I den mørke tid, hvor langt de fleste motorcykler står stille, skal det handle lidt MC-nyheder 2016. Vi skal til motorcykel-branchemøde i Løsning ved Horsens, hvor vi bl.a. skal høre lidt om de forskellige MC-nyheder -" fra bl.a. Harley-Davidson og Triumph. Så skal vi også høre lidt om landets største motorcykelbegivenhed, nemlig Horsens State Prison Motorcycle Festival, og tale med arrangør Frank Panduro, der er inspireret af den Østrigske motorcykelfestival "Faak am see-, som samler op til 125.000 motorcykler på en weekend. HSPMFV finder sted for anden gang i Danmark den 9.-12. juni 2016. Ydermere, så skal "Tante lilla- - en YAMAHA FJ 1200 fra 1993 - serviceres og testes på et såkaldt -_rullefelt-, hvor en af Danmarks bedste motortestere måler, hvor meget effekt der er tilbage i den nu 23 år gamle dame. Samtidig vi skal se, om et service gør en effektmæssig forskel. Til sidst besøger vi Danmarks største motorcykelforhandler; Jensens Motorcykler i Horsens, der bl.a. er berømt for a

23:05  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

23:35  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Avernakø. Her skal han møde René Gerken, der er certificeret fluekasteinstruktør. Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

Kanal 4

21:00  

Silas - Mig, min mand og min kone
Dansk reportageserie. Hvem sover hvor?Louises barsel er slut, og nu er det Silas, der skal være på barsel med deres fælles datter, Maggie. Louise er bekymret for, om Silas kan løfte opgaven, fordi han har været så meget væk med arbejdet det sidste halve år. Oven i det står den allerførste fælles familieferie for døren, og turen går til Spanien. Der går dog ikke længe, før de første udfordringer opstår, og den største af dem alle er: Hvor skal Maggie sove? Lejligheden, de har booket, er nemlig et værelse for småt. Forældrerollerne kommer for alvor på en prøve, når far og far er uenige med mor. Louise mener, at drengene er for strenge, mens drengene synes, Louise er hysterisk og bør slappe af " den store opgave er nu at samle familien, så ferien kan nydes. Og tilbage i Danmark drømmes der store drømme " familien har nemlig et stort fælles ønske om at få et barn mere sammen.

22:00  

Julies madselskaber
Dansk madserie. Julie har inviteret Christiane Schaumburg-Müller som gæst til sit madselskab. Sammen skal de lave en stop-madspild-middag, hvor de bruger de madrester, som Julie har i køkkenet til at lave en lækker middag. Og Christiane er ikke bange for at slå sig løs under tilberedningen. Mens der bliver hygget om maden falder snakken på Christianes travle hverdag som stilikon og selvstændig, hendes glæde ved bearnaise og pomfritter, pasformen på kjoler, hendes aversion over for fitness-kvinder og at hun ikke selv har trænet i to år.

23:00  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Janus og Skyggedanmark
Dansk reportageserie. I Jellinge bor en familie, som har fået tvangsfjernet adskillige børn gennem årene. For at finde ud af hvorfor, tager Janus på besøg, og han finder hurtigt ud af, at dialogen med kommunen er gået i helt i hårdknude. Børnene har det svært og forældrene, samt den ældste datter på 17 år, forstår ikke, hvorfor hun er blevet fjernet. Et andet sted i landet bor en lille pige, som på fire år har haft tre forskellige plejefamilier. Hun blev tvangsfjernet, da hun var bare tre mdr. gammel. Er det den bedste løsning for barnet, og hvorfor kan man ikke finde et permanent tilbud til den lille pige? Kommunen skal varetage barnets tarv, men for den lille pige har starten på hendes liv været meget tumult på grund af kommunens beslutninger om, hvor hun skulle bo. Se med, når Janus går helt tæt på, stiller de kritiske spørgsmål og undersøger, hvem der er de ansvarlige.

22:00  

Stationen
Dansk reportageserie. Et røveri af en juvelerbutik går helt galt, da den ene røver skyder og dræber en ældre mand, som vælter gerningsmændenes motorcykel. Erik og Laura leder efterforskningen og sporene peger hurtigt mod rockermiljøet. Tre teenagedrenge har stjålet en bus og Amir og Julie bliver kaldt ud for at stoppe dem. Drengene har dog ikke tænkt sig frivilligt at tale med politiet og gør alt hvad de kan for at undslippe. Mads og Thomas kommer ud til en forhandler af fælge, der har haft indbrud. Overvågningsbillederne viser tyvene slæbe fælge ud af butikken og derefter løbe hastigt bort fra stedet, da en årvågen person råber dem an. Der er dog ingen spor efter tyvene, men en efterladt varevogn fanger politiets interesse.

23:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Fire mænd bliver meldt savnet i Oregon, og holdet efterforsker deres forsvinden og deres tilhørsforhold. Samtidig bliver JJ sur, fordi Henry nægter at fejre Halloween.

dk4

00:05  

Reklameinfo

00:15  

Det' Kattens liv
Der lever over 500.000 vilde katte i Danmark. Mange af dem under kummerlige forhold. Kattens Værn har i mange år arbejdet på at forbedre livet for disse katte. En af dem, der hjælper er katteinspektør Jan Flesborg, der har arbejdet med at indfange og genudsætte katte i de seneste knap 30 år. Tag med ham på patrulje, hvor han blandt andet skal sætte en fælde op for at hjælpe en syg kat og sætte tre andre katte fri igen efter, at de er blevet kastreret.

00:45  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Bloodborne The Old Hunters - Lego Marvel's Avengers - Legend of Heroes Trails of Cold Steel - The Mean Greens Plastic Warfare - Assassin's Creed Chronicles India

01:15  

The Diner
I dette afsnit skal Nipper og Mos til rejsegilde på The Diner FIFTY NINE i Vejle. Den nye restaurantchef Mia, som skal stå i spidsen for den nye diner, har sin første arbejdsdag og bliver som det første kastet ud i at lave burgere og milkshakes sammen med chefkokken, Jacob. Nipper inviterer, The Diners ledere, med til Strategi- og samarbejdsdag på Hotel Vejlefjord, og her bliver en syltet agurk omdrejningspunktet for en vigtig diskussion. Nipper får travlt, da leverandøren af alle The Diners fødevarer lukker med kort varsel, og han skal finde en ny med lynets hast, og så skal den store inspirations- og indkøbstur til USA planlægges. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to forretningsmænd Lars Been Nipper og Morten Schaumann, som til dagligt kun omtales Nipper og Mos. Sammen har de startet The Diner, som er en amerikansk inspirere

01:50  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

02:20  

Tidens ting

02:30  

Søstrene Bisp
Har Gud humor? -" Tja, i hvert fald var Jesus ret god til at prikke til det selvhøjtidelige og selvovervurderende. - For eksempel når han sagde, at den der selv var uden synd kunne kaste den første sten på en kvinde, der havde været sin mand utro. Gæst i denne udgave af -Søstrene Bisp- er Kristian Bøcker. Han er præst, og han har gjort det med humoren til sit speciale. Kristian Bøcker står bag hjemmesiden og Facebook-siden -Hyrdebrevet søndag morgen-, hvor han skarpt og vittigt spidder alle i folkekirken -" ikke mindst præster og biskopper. Men kan det blive for meget med al den humor? -" og hvor går grænsen for, hvad og hvem man kan gøre grin med? Og hvad med alle dem, der måske ikke altid synes, at der er så meget at le af? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for samtalen, når Kristian Bøcker er gæst i studiet hos Tine Lindhardt.

03:00  

Arkæologien rundt
Offermosens hunde og andre hemmeligheder. -Arkæologien Rundt- besøger offermosen ved Skødstrup nord for Aarhus. I begyndelsen af 1900-tallet fandt man, i Hedelisker Mose ved Skødstrup, et stort våbenoffer fra det 3. århundrede e. Kr. samt skeletterne efter ikke mindre end 16 ofrede hunde. Hedelisker-fundet har en separat afdeling på Moesgård Museums nyopstillede oldtidsudstilling. Hvad man ikke, i begyndelsen af 1900-årene, havde tjek på, var de præcise dateringer for hundeofringerne, der i gamle journaler blev beskrevet som liggende et lag under våbnene, men dog i samme nedgravning. Nu graves der atter i en mose ved Skødstrup i forbindelse med anlæggelsen af en helt ny forstad til Aarhus. Her fandt arkæologerne en del ofringer af ko, får, hestehalse og -" 3 skeletter efter hunde, der racemæssigt set er meget lig hundene fra den nærliggende Hedelisker Mose. Siden begyndelsen af 1900-årene er de arkæologiske metoder blevet bedre. I dag ved man, at der er flere hundrede år mellem våben

03:35  

Naturligvis
Kan du forestille dig at gå rundt med hævede ben og fødder i 50 år? Er lymfesystemet årsagen, kaldes det for lymfeødem og ses bl.a. efter fjernelse af lymfeknuder eller strålebehandling, men kan også opstå på anden vis - og en ting er sikkert - at det er et voldsomt forstyrrende problem. I denne udgave af Naturligvis skal vi se nærmere på hvordan problemet kan løses. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår indenfor den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit arbejde har

04:05  

Pionermagasinet
2007 satte Undervisningsministeriet med -Pionerkampagnen- fokus på arbejdet med innovation, kreativitet og entreprenørskab gennem hele det danske undervisningssystem -" både med faget -Innovation- i handelsgymnasiet, men også med innovation som undervisnings- og planlægningsprincip -" og med en hel række andre initiativer som Pionermagasinet, Pioneruddannelsen og Pionerdagene. Ministeriets projektleder var Charlotte Romlund Hansen, der i programmet fortæller om forløbet og indholdet i den nu afsluttede kampagne, men også om udviklingen efter kampagnens afslutning og om perspektiverne for det innovative og kreative arbejde inden for uddannelsessystemet -" og om kampagnens betydning for hendes egne arbejdsformer. Programserien -Pionermagasinet- samler i fire programmer op på Undervisningsministeriets Pionerkampagne, der blev sat i gang i 2007, og som nu er afsluttet. Hvad gik det ud på? Hvilke erfaringer blev der gjort? Hvordan blev der arbejdet med innovation, kreativitet og entre

04:30  

Forskningsmagasinet
Vi har vænnet os til tanken om, at vores gener bestemmer, hvilke sygdomme vi er eksponeret for. Men i øjeblikket er der mange videnskabelige resultater, der peger på, at bakterierne i vores tarm også har en kolossal indflydelse på vores helbred. Faktisk lader det til, at bakterierne både påvirker vores sundhed og vores personlighed. Tarmbakteriernes betydning for vores sundhed er temaet i denne udgave af -Forskningsmagasinet-, hvor gæsten er professor Oluf Borby Pedersen, der er forskningsleder på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. I anden del af programmet -Spørg videnskaben- lyder spørgsmålet: -Hvor tæt er vi på at kunne kolonisere rummet?- Det svarer Kristian Pedersen, der er direktør for DTU Space på. Programmet produceres i samarbejde med videnskab.dk og med støtte fra Forskningsministeriet.

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Thatcher Grey, der er far til Meredith og Lexie, vender tilbage til Seattle Grace hospitalet med mavesmerter, ledsaget af sin nye, unge kæreste Danielle - en pige i tyveårsalderen med påfaldende tatoveringer. Alex skændes med den nye gynækolog, dr. Lucy Fields, om behandlingen af en patient. Mark belønner Jackson for informationer om Lexie.

01:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. BlueBells pionerdag nærmer sig, og Zoe og Wade melder sig frivilligt til at hjælpe Lavon. George prøver at rådgive Brick.

01:55  

Missing
Amerikansk thrillerserie. Becca bliver genforenet med sin CIA-læremester Martin Newman, og de slutter sig til Dax Miller i forsøget på at finde frem til den lejemorder, som dræbte Beccas ægtemand og kollega Paul. Michael får en streng advarsel om, hvad der vil ske, hvis han skulle forsøge på at flygte.

02:55  

House
Amerikansk dramaserie. En kvinde, som arbejder på i et lighus, kollapser med kramper, da hun tror, hun ser et spøgelse. Kandidaterne sendes til kirkegården for at grave et lig op. I mellemtiden finder House ud af, at Foreman er blevet fyret fra Mercy-sygehuset.

03:45  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Et kraftigt snefald gør, at Rory må overnatte hos sine bedsteforældre i stedet for at tage hjem, da skolen er overstået. Lorelai havde ellers glædet sig til en sneboldkamp med sin datter, men da Max kommer forbi, finder hun en ny legekammerat. De to får en hyggelig aften sammen - men da Lane pludselig dukker op og ser dem sammen, bliver Lorelai igen helt forfjamsket.

04:35  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Der er sket en busulykke, og de kvæstede er blevet bragt til skadestuen. Merediths og Dereks forhold bliver yderligere kompliceret, da han går i byen med en anden læge. Merediths far aflægger hende et besøg på hospitalet.

Kanal 5

00:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En række prostituerede findes henrettet på samme måde som en række dyr i Miami, og holdet indleder nu en kamp mod tiden, for at finde den bestialske gerningsmand.

00:55  

Adele and the Secret of the Mummy
Kustoderne på Naturhistorisk Museum i Paris går nærmest i koma, da et 136 millioner år gammelt pterodaktyl-æg udklækkes, og flyveøglen slipper fri. Den gæve journalistkvinde Adèle lader sig dog ikke afficere af den usædvanlige nyhed: Hun er lige vendt hjem fra Egypten med en genopstanden mumie.Instr.: Luc Bessonmedv.: Adele: Louise Bourgoin. Dieuleveult: Mathieu Amalric. Inspecteur Albert Caponi: Gilles Lellouche.

03:05  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. Thomas Mygind og Stine Bolther går igen tættere på den kriminelle virkelighed med intense reportager og nærgående historier. KRIMI5 tager seerne med dybt ind i den verden, hvor kun politiet og de kriminelle kommer. Med skjult kamera og muldvarpe går KRIMI5 under huden på den kriminelle underverden i Danmark. Vi dykker ned i de kriminelle miljøer og afslører bander og organiseret kriminalitet og tager seerne ud med Danmarks bedste hundeførere og rykker ud med politiets beredskab. I de største danske byer går vi tæt på den umotiverede gadevold og på tæt hold følger vi dørmænd og politi, når de stopper slagsbrødre og voldsmænd på vanvidskurs.

03:55  

Spøgelsesjægerne
Dansk reportageserie. De er vaskeægte spøgelsesjægere, og de bruger al deres fritid og alle deres sparepenge på at jage det overnaturlige. Følg med, når to danske spøgelsesgrupper kridter banen op i kampen om at blive de første, der skaffer beviset på at spøgelser virkelig findes. I aften sørger lederen, Kim Søndergaard, for, at alle hans medlemmer i Dansk Parapsykologisk Aspekt"ser topprofessionelle ud i nye trøjer inden, de skal på spøgelsesjagt på Frederiksberg slot. Og Thomas Andersen, som er leder af ghosthunting.dk, tester nye talenter inden for faget. To unge ansøgere er på optagelsesprøve for at blive spøgelsesjægere.

04:45  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte følger ambulance- og brandfolkene fra Falckstationen i Gladsaxe. Denne gang bliver brandfolkene sendt ud til et voldsomt færdselsuheld, hvor en bil er endt på taget. Senere må de også tage sig af en brændende lastbil, mens ambulancebehandleren Jens får nok at se til, da han må tage sig af en narkoman som har fixet sin egen metadon.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010300