dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 15. februar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 15. februar 2016

dk4

05:00  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

05:30  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 2 af 2, sætter professor Poul Jennum fokus på søvnens betydning for den sunde aldring. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

06:15  

Heltetræning
På Helteskolen udfolder børn og unge sig i fysiske øvelser og lege. Aktiviteterne skal gøre dem livstrygge og danne dem, så de lærer at tro på sig selv. Superhelte som Batman, Spiderman og Superman er i besiddelse af ekstraordinære superkræfter. Helte-aspiranterne på Helteskolen er i besiddelse af noget ganske særligt -" en iboende kraft - en helt eller heltinde. For at aktivere den indre helt bliver børnene trænet gennem fysiske og spirituelle lege, så heltenes særpræg og potentialer kan blomstre og foldes ud. Det er med til at skabe ro og gøre børnene livstrygge, så de kan finde troen på sig selv. Det mener grundlæggeren af Helteskolen, Karim Maktabi Helteskolen er et sted, hvor børn kan få trænet hele kroppen igennem hele følelsesregisteret, så de får den fysiske og mentale oplevelse af at have det godt og få det bedre. Helteskolen er et fritidstilbud for børn og unge - med og uden diagnoser. Her lærer de at blive til helten i deres eget liv.

06:55  

Ruben & Bobby

07:00  

Indre og ydre skønhed

07:30  

Naturligvis
I denne udgave af Naturligvis er vi så heldige, at få besøg af Lone Sørensen, som selv om hun underviser i 26 lande, ikke er så kendt i Danmark. Hun har ud fra besøg hos indianerne i Andesbjergene, og urgamle vietnamesiske og kinesiske behandlingsformer, fundet frem til sin helt egen behandlingsmetode via ansigtet. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme i Danmark, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit arbejde har vist en vej ud af problemet. Og i mange ti

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Skarven
Skarven er en sjov, spændende og meget kontroversiel fugl. Det er en urfugl med dinosaurer gener, som skaber både debat, glæde og vrede. Natursynet, der herskede tilbage i 1800-tallet, og som stadig ses praktiseret af nogle den dag i dag, gik udelukkende på om naturen havde en nytteværdi, og om vi mennesker kunne tjene på den. Kunne vi ikke det, skulle den unyttige besværlige natur fjernes og udryddes - og det blev gjort med fynd og klem på mange arter. Datidens hårdhændende metoder gik kraftigt ud over rovdyr som odder, mår, grævling, fiskehejre og vores rovfugle -" ja selv den lille smukke isfugl blev opfattet som et skadedyr, der skulle bekæmpes. I begyndelsen af 1960'erne var der kun 125 ynglende par skarv tilbage i Danmark, og i hele Europa var der omkring 4000 par tilbage. Samtidig med den hårde jagt på uønskede arter foregik der kraftige forandringer i landskabet. Heder blev opdyrket, åløb udrettet og søer og fjorde udtørret og gjort til landbrugsland. Naturen i Danmark blev hår

08:45  

Pionermagasinet
I 2008 modtog Jesper Storm Nørskov en af Undervisningsministeriets -Pionerpriser- for sit innovative og kreative arbejde som lærer i Fredensborg. Hvorfor modtog han den pris? Hvad betød det for ham, og hvordan har det influeret på hans nuværende arbejde som rektor på Skorpeskolen i Hellebæk? Det fortæller Jesper Storm Nørskov blandt andet om i programmet, hvor der også er lejlighed til møde nogle af skolens elever, der præsenterer projekter og arbejder på skolens minimesse. Skorpeskolen har efter programmets optagelse vundet den landsdækkende konkurrence inden for Design for Change. To af skolens piger i 8. klasse, Astrid og Camilla, skal derfor nu til Indien, hvor de skal præsentere deres projekt for elever fra hele verden, som ligeledes har arbejdet med DFC og -vundet- i deres respektive lande. Tillykke til Skorpeskolen. Programserien -Pionermagasinet- samler i fire programmer op på Undervisningsministeriets Pionerkampagne, der blev sat i gang i 2007, og som nu er afsluttet. Hv

Kanal 4

05:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Alle har hemmeligheder! Heldigvis er Olivia Pope en 'fixer' og den bedste til at lappe skandaler sammen, få hemmeligheder til at forsvinde og ordne de problemer, der er på nippet til at bryde frem i pressens og offentlighedens søgelys. Den unge advokat Quinn Perkins bliver tilbudt et job hos Olivia Pope and Associates. Da en praktikant anklager præsidenten for at have en affære, bliver Olivia sat direkte på sagen, selvom hun ikke længere er præsidentens rådgiver. Olivias hold går straks i gang, men det viser sig, at den nyansatte Quinn kender langt mere til sagen end først antaget.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy laver søndagsbrunch til familien. Når børnene vågner, har han lavet boller og skinke, hashbrowns med æg, en melonsalat og nogle pandekager med sjove ansigter.

07:45  

TV-Shop

08:45  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Jules føler, at hun har misset noget i sin undom, eftersom hun aldrig har stjålet noget. Andy forsøger at hjælpe Travis med at løse nogle private problemer.

Kanal 5

05:00  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte"følger vi ambulance- og brandfolkene fra Falckstationen i Gladsaxe. Denne gang er vi med, når paramedicineren Simon er på arbejde som lægeassistent på lægeambulancen, og når ambulancebehandleren Heidi, må tage sig af en betjent, som har kravlet ind i en brændende lejlighed, for at rede en person. Vi er også med, når brandfolkene fra Gladsaxe, må klippe taget af en forulykket bil.

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Jackie og Debbie er blevet bedste venner og betror sig til hinanden, bortset fra, at Jackie har 'glemt' at nævne sit job på den lokale mexikanske restaurant for Debbie.

06:00  

Rod i køkkenet
Dansk madserie. I aften i Rod i Køkkenet, får Michelin-kokken Thomas Rode besøg af gossip-eksperten Elisa Lykke og modeeksperten Jim Lyngvild. De kæmper om, hvem der kan imponere Rode mest med deres madlavningsevner. Se hvem der vinder og skal drikke champange med Rode og se, hvem der taber og skal tage opvasken. Bliver det Elisa der laver Havtaskekæbe i seranoskinke, med asparges og nye danske kartofler, eller bliver det Jim der for første gang laver laks med bacon og pasta. Og se hvordan det går, når Elisa og Jim skal grovpartere en kylling med MEGET skarpe knive.

06:50  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Spencer konfronterer Caleb om Hanna udstedelser; Arie åbner op til Ella og spørgsmålstegn hendes ægteskab med Zack; Emily og Spencer lukke ind på Noel motiver og et opkald fra detektiv Tanner har Alison forvirret.

07:40  

TV-Shop

07:55  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Kan det virkelig passe, at den bedste måde at spartle en 1. sal færdig er ved at grave en kælder ud i hånden? Det spørger den vrede tømrer kritisk om, når han rykker ind hos Erik og Gitte, der bor i Vanløse sammen med deres fire børn. Parret er gået fuldstændig i stå med et renoveringsprojekt, der skulle samle familien, men nu i stedet betyder, at de lever et liv i hver deres ende af huset.

08:45  

Kagekampen
Dansk underholdning. Hvad vil to professionelle konditorer synes om fem bagetalenters bagværk, når der kun har været halvanden time at bage i? Det vil denne uges talenter Janni, Mette, Dorte, Tenna og Bettina finde ud af, når de har bagt den første udfordring: den kage som passer bedst til deres yndlings højtid eller mærkedag. Thomas Mygind er værten, der holder øje med tiden og afslører, hvem af de fem bagetalenter, der klarer sig dårligst og må trækkes med en tidsstraf.

 
dk4

09:20  

Reklameinfo

09:30  

Jagtmagasinet
Danske jægere på sneppejagt i Sønderjylland. Den ældste af jægerne har fældet over 4.200 af de smukke fugle.

10:00  

Er du til bøger?
Den ene var en excentrisk millionær og rejsekonge. Den anden var en lynende intelligent advokat, politiker og stridsmand. I efteråret 2013 kom der også en film om to af nyere dansk histories mest farverige personligheder, Simon Spies og Mogens Glistrup. Men efteråret bød også på to bøger om de to herrer, der både har begejstret og forarget danskerne. Flemming Chr. Nielsen har skrevet -Glistrup-, der er kommet i en ny og revideret udgave, og Søren Anker Madsen har samlet en række af Simon Spies mest markante citater i bogen -Spies -" i citater og billeder-. Hør to kendere fortælle om Mogens Glistrup og Simon Spies, når de er gæster hos Ole Sønnichsen i -Er du til bøger?-.

10:30  

Reklameinfo

10:40  

Forskningsmagasinet

10:50  

Øhrgaard med tyskere

11:20  

Miniatur Wunderland Hamburg
Det startede med en barndomsdrøm for én, og endte med at blive virkeligheden for tre brødre. Vi skal til Hamborg, til verdens største modeljernbane; Miniatur Wunderland, der er åbent for besøgende. Der er pt. 930 kørende tog, men togene gør det ikke alene, så miniature-land har allerede nu over 215.000 indbygger, 228.000 træer - og ja man kunne remse detaljer i flæng, for det er et rent wunderland og har allerede et besøgstal på over en million om året. Målet er at få lagt 20.000 meter jernbanespor, så der kan køre 1.300 tog, inden 2020. De har indtil videre opbygget 9 verdener, hvoraf man bl.a. kan opleve Danmark og Østrig samt Knuffingen Lufthavn, men strømmen af ideer flyder, og de bygger fortsat. At det er en modeljernbane, der startede det hele, skal man som kvinde, ikke lade sig skræmme af -" der er kælet for de mindste ting og detaljerigdommene er enestående, så der er noget at se for enhver. Få et lille indblik i Minatur Wunderland, et program man skal se, for at forstå den ret

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:10  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Alec tilbyder Max at hjælpe ham med at etablere en ny computervirksomhed. Naomi finder på en plan, som skal få Bryce til at genansætte Max. Annie tilbyder Liam penge i et forsøg på fange afpresseren. Adrianna ser Vanessa i skønhedssalonen, hvilket får Ashley til at drage forhastede konklusioner. Teddy nægter at fraskrive sig sin forældreret, hvilket efterlader Silver fortvivlet.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Luke beder Rory om hjælp, da Jess har problemer i skolen. Første gang de skal læse sammen, overtaler Jess imidlertid Rory til at lade ham køre sin bil. Da han kører galt, brækker Rory sit håndled. Lorelai bliver gal på Luke, fordi han har udsat Rory for fare, og hun foreslår, at han sætter Jess på en bus tilbage til New York.

Kanal 5

09:35  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver jagter en narkohandler der går under navnet "Hertugen" for at stoppe hans salg af det ekstremt farlige stof "Vertigo".

10:20  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Den berygtede Cyrus Vanch planlægger sit store comeback som Starling Citys førende kriminelle.

11:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Holdet leder efter en forsvundet journalist, som er væk, efter en af hendes afslørende artikler er blevet publiceret online.

dk4

12:00  

Intelligent træning v. Lotte Paarup
Har du ondt i nakken eller skuldrene, så skal du følge disse blide og beroligende øvelser, som Lotte Paarup har udviklet. Daglig belastning som stillesiddende arbejde foran computer eller generelt dårlige arbejdsstillinger sætter sig netop der -" i nakken og i skuldrene, men der god aflastning at hente i disse blide øvelser.

12:40  

Hjemmeyoga
Alle kan være med, når yogainstruktør Laura Bach Skou guider dig til, hvordan du kan få glæde af yoga derhjemme. I træets stilling, eller vrikshasana som den også hedder, efterligner du et træs styrke, ynde og standhaftighed, og øvelsen hjælper dig til at blive mere fokuseret og koncentreret. Desuden strækkes ryg, ben og arme godt igennem, samtidig med, at din balanceevne udfordres og forbedres. Yoga er den ældgamle praksis, hvor krop og sind forenes i nuet, og det viser vi dig i en række blide øvelser, der er både enkle og givende. Så enkle, at alle -" uanset forudsætninger -" kan begynde her, og så givende, at også mere erfarne yoga-dyrkere vil finde fornyet glæde ved øvelserne. Du bliver guidet udenom de mest almindelige fejl, så dit -" måske -" første møde med yoga bliver til gavn og glæde. Du træner de store muskelgrupper og strækker hele kroppen godt igennem på en blid og behagelig måde. Og så lærer du at blive opmærksom på dit åndedræt, så bare det at trække vejret giver dig mer

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Viden om literacy

13:45  

Et stykke af James Joyce
I en lille sidegade, i Irlands hovedstad Dublin, ligger en kuriositet. Sweny"s Pharmacy blev foreviget af den verdenskendte irske forfatter James Joyce, da han beskrev stedet i sit mesterværk Ulysses. I bogen besøger en af hovedpersonerne apoteket, og køber en citronsæbe. En sæbe man stadig kan købe i dag. Selve apoteket åbnede i 1853 og har stået næsten urørt hen siden da. Hvilket har skabt en helt særlig tidslomme. Besøger man derfor stedet i dag, kan man få en oplevelse af, hvad det var for et Dublin, James Joyce beskrev, i sine verdenskendte bøger.

14:10  

Reklameinfo

14:20  

Teatermøde med Anders Gjellerup Koch
Han debuterede, da han bare var fire måneder gammel. Som barn af et par skuespillere voksede han op i teatrets skygge. Alligevel kom han ikke bare ind på en teaterskole. Til gengæld gik det stærkt, da han kom ud. Masser af gode roller er det blevet til, tungere og tungere som årene er gået. Han har altid set godt ud, han kan synge og spille såvel komedie som tragedie, klassikere og moderne -" det gør ingen forskel. Karrieren begyndte på Aalborg Teater; så kom han til Det Kgl. Teater, og i de sidste godt ti år har han været på Odense Teater, hvor både han selv og de forestillinger, han har medvirket i, er blevet Reumertnomineret. Ikke underligt, for han er en pokkers god skuespiller. Anders Gjellerup Koch er gæst hos Henrik Lyding i dette -Teatermøde-.

14:50  

Til bords med søstrene Gercke
Denne gang er Søstrene Gercke rykket indenfor i vikingelanghuset på Frederikssund Vikingeboplads. Søster Vibeke vil lave pulled lam, bage fladbrød over åben ild og samle det med en hjemmelavet pesto med et tvist. Søster Ulrikke har fundet inspirationen i det rå miljø og laver agern-lysestager og blomsterkranse.

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Gloria opdager, at Holly har et skjult talent, som kan være med til at skaffe penge til Claudia Joys have. Hector hører om Gloria og Patricks forhold. Michael får uafvidende opmuntret Kats datter, som er kadet på basen, til at springe fra Luftvåbnet til hæren.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Årsagen til at Olivia har et fjernt forhold til sin far dukker pludselig op. I melletiden forsøger Det Hvide Hus og Olivias firma stadig at løse alle de problemer, der har skabt.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. John Ross fortsætter sin plan, selvom det betyder, at han forråder alle dem, der elsker ham. Elena og Nicolas forsøger at komme ind på Pamelas og John Ross' kontor for at lede efter spor. I mellemtiden bliver tingene komplicerede for Christopher og Heather, og Rylands mission med at holde Emma og John Ross fra hinanden tager en uventet drejning.

Kanal 5

12:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En teenager, som sidst er blevet set på en overvågningsvideo med sin formodede bortfører, forsvinder, og holdet sætter alt ind på at finde hende, inden det er for sent.

13:10  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En kvinde undslipper med nød og næppe en morderisk psykopat, og CSI-holdet jager nu seriemorderen, i håbet om at standse ham inden han kræver endnu et offer. Problemet er, at morderen måske er en person fra egne rækker.

14:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Da en eksklusiv jagtklub begynder at gå efter menneskeligt bytte, bliver CSI-holdet tilkaldt for at efterforske sagen.

dk4

15:25  

Erling overdriver aldrig

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Mandags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88

17:00  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i snart 16 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Bloodborne The Old Hunters - Lego Marvel's Avengers - Legend of Heroes Trails of Cold Steel - The Mean Greens Plastic Warfare - Assassin's Creed Chronicles India

17:30  

Reklameinfo

17:40  

Aktuelt kvarter

Kanal 4

15:00  

Mig og min mor
Dansk dokumentarserie. Der er ingen tvivl for fem piger - mor er den bedste i verden. Femte sæson af 'Mig og min mor' byder på det unikke, komiske og gribende forhold mellem mor og datter. I denne sæson kan seerne blandt andet opleve et gensyn med Joy og Mia, der skal på mor-datter terapi, Jessica og Jette, der har fået bryllupsfeber, og Simone, der er flyttet hjemmefra, og Bettina. Vi byder også velkommen til et nyt og kendt reality-ansigt i Irina Babenko, hvis mor Mila kæmper for at få hende afsat i et russisk datingshow, samt det nye par: Julie og mor Rihanna.

16:00  

Julies madselskaber
Julie har inviteret Signe Lindkvist som gæst til sit madselskab. Sammen skal de tilberede en blæremiddag, der ser superlækker ud, men samtidig er enormt nem at lave. Mens de hygger om maden, falder snakken på alt fra rollen som fodboldfrue til det at være cirkusprinsesse. Og der bliver også plads til at tale om glæden ved mad, et anderledes familieliv og kvinders alder. Det hele slutter med et festfyrværkeri af en middag, som de to kendiskvinder nyder sammen, mens snakken fortsætter. Velbekomme.

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe byder på Wade til en velgørenheds-auktion, men hun er ikke den eneste, og Lemon vinder ved en feljtagelse retten til at tage Lavon med på date. George tester Tansy.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet kæmper for at sætter en stopper for serie-pyromanen Leonard Brooks, som udfører brand-attentater mod personer som har spillet en rolle i hans skumle og traumatiske fortid. Seneste offer er kvinden Rita Lowman, hvis forkullede, jordiske rester er blevet fundet i en udbrændt elevator.

16:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En omtåget og forvirret teenagepige, som hævder at være blevet voldtaget i et pizzeria, får udpeget den forkerte gerningsmand, hvilket medfører at offerets far tager loven i egen hånd og dræber en uskyldig mand. Eftersøgningen af den virkelige gerningsmand fører til en chokerende opdagelse.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En kendt, alderdomssvækket forfatter, som Carisi ser meget op til, bliver fanget i en strid mellem sin kone og hans to døtre fra et tidligere ægteskab. Da beviserne mod konen tårner sig op, går Carisi ind i sagen på forfatterens side. Barba står overfor sin egen krise i familien, da han må trodse sin bedstemors ønsker.

17:55  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner.

18:30  

Kolonihaveliv

19:00  

I udenrigspolitisk selskab
Det er meget få, der i dag påstår, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. Det er især udledningen af CO2-equivalente gasarter, der påvirker vores klima i retning af global opvarmning -" og det i sådan en grad, at nogle egne i perioder bliver ramt af varmegrader så høje, at det er menneskeligt umuligt at opholde sig uden for, andre steder rammes af voldsomme oversvømmelser og orkaner. Derfor var det glædeligt, da 195 nationer kunne vedtage en bindende aftale for, hvordan man ville reducere verdens CO2 udledninger på det globale klimamøde COP 21 i Paris og dermed forpligte hinanden på at begrænse den gennemsnitlige globale opvarmning med under 2 pct. frem til 2100. Charlotte Flindt Pedersen ser nærmere på resultaterne af COP21 og på, hvad aftalen vil betyde for verdens klima, når hun har besøg i studiet af professor og forsker i havbiologi Katherine Richardson. Programmet produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

19:30  

Dario Campeotto
Dario Campeotto er rejst til Italien - han skal indspille sange fra den italienske sangskat på italiensk. Det gør han hos sin danske ven Søren Bundgaard, der har etableret sig i Italien med studiet SB i nordlige Toscana. Med sine italienske rødder bliver det et kulturmøde, hvor Italien og Danmark for alvor mødes, og Dario kigger både tilbage og frem via anekdoter og historier om både familie og musik. Dario Campeotto -" Mit skønne italien, på dk4.

20:00  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

20:30  

På tur til: Skotland
I det andet af to programmer i serien På tur til, er vi taget med Riis Rejser på busrejse til landet, der er kendt for sine bjerge, whisky, stoiske folkefærd, sækkepiber og kilt -" nemlig Skotland. I dette andet program fortsætter vi turen på Isle of Skye, hvor vi skal besøge Dunvegan Castle. Herefter går turen nord på, til Loch Ness, med det berømte uhyre Nessie, og videre til højlandets hovedstad, Inverness. Vi skal opleve Speydalens berømte whisky-destillerier, og den gamle kongeby Perth, inden vi slutter turen med et besøg i golfsportens vugge, St. Andrews, samt Skotlands hovedstad Edinburgh. Vi hører også gæsternes mening om rejsen, og hvad det er, de synes, er så fascinerende ved et land som Skotland. Glæd dig til en rejse gennem et naturskønt og historisk spændende land, der byder på alt fra storbyer, åbne vidder, smukke bjerge, gamle middelalderborge og meget meget mere.

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Arizona søger råd og vejledning hos Mark, da hun forsøger at slutte fred med Callie, som imidlertid selv har modtaget store nyheder. Teddy må træffe en afgørende beslutning for Henry under hans operation. Netop samme dag som de unge læger har modtaget et nyt hold af grønne turnuslæger, meddeler Chefkirurgen, at han er på udkik efter en ny første reservelæge.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. To modige familier har lagt deres hjem i hænderne på Camilla af Rosenborg og Amin Jensen i fire dage. Camilla og Amin har hver én dag og 10.000 kr. til at forvandle familiernes bolig rum for rum. Her på førstedagen gælder det familiernes stuer. Camilla kaster sig ud i at lave en asiatisk inspireret stue i farverne rød, gul og grøn. Amin kæmper med en udfordrende tapetvæg og med at rense sin egen brugte sofa, som han har valgt at rykke ind i familiens stue.

20:00  

Djævlens advokater
Amerikansk dramaserie. Wes, Michaela, Laurel og Connor er fortsat rystede over Rebeccas forsvinden. Kun Annalise og Frank ved, at hun er blevet myrdet, og de sværger nu på at finde frem til gerningsmanden.

Kanal 5

18:30  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Nørderne forelsker sig alle i Sheldons tvillingesøster, og Leonards plan om at erobre hendes hjerte går i vasken, da Sheldon proklamerer, at det er ham der bestemmer hvem der får lov at gå på date med hende.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Penny vil holde en surprise fest for Leonard, men da Sheldon bliver lidt for opslugt i en elektronikbutik, bliver hun distraheret.

20:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Mens Fitz hjælper Jemma med at skaffe de informationer fra hendes telefon som kan hjælpe holdet med at åbne portalen, slår Coulson og Rosalind sig sammen for at finde Andrew.

dk4

21:00  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

21:25  

Restauranter i Europa
Det er som at træde ind i en helt anden virkelighed. Lige ved siden af det smukke rådhus i Hamburg ligger Cafe de Paris -" en smule uanselig, væk fra gaden - men træder man ind, bliver man overvældet af den stilige art deco, der indkapsler de højloftede rum. Det er dk4s Katharine, der er på besøg, og hun har fået lov at komme med i køkkenet, hvor menuen står på kammuslinger i cider, tatar og en dejlig glutenfri chokoladekage. Vi skal høre om grundlaget for en fransk bistro i det nordlige Tyskland, om visionerne og samarbejdet, når vi viser -Restauranter i Europa: Cafe de Paris, Hamborg-.

22:00  

Fiskemagasinet
Der er ingen tvivl om, at lystfiskeri er en mandsdomineret sport. Hvorfor er det sådan? Kvinder kan da lide natur lige så meget som mænd. Er fisk så ulækre, så det holder kvinder væk? Mads Hussing skal have en lektion hos René Gerken, der på bedste pædagogiske vis prøver at lære Mads at fiske med flue. Udover fluekastekurset, så bliver der også tid til at fiske lidt ved kysten på den smykke ø i det sydfynske øhav.

22:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen.

23:00  

The Diner
Sidste afsnit af -The Diner -" et nyt led i kæden- starter på Vejle Musikteater, hvor der afholdes audition for at ansætte de nye medarbejdere til The Diner FIFTY NINE. Ansøgerne har hver 5 minutter på scenen til at overbevise det kræsne dommerpanel om, at det netop er dem, som skal servicere de mange kunder i den nye diner, og det forsøges bl.a. med masser af sang, flotte 50'er kjoler og entre på rulleskøjter. Med stor forsinkelse ankommer de amerikanske møbler til Danmark og sammen med de nyansatte medarbejdere går Nipper og Mos i gang med at indrette The Diner FIFTY NINE. Men det bliver et kapløb med tiden for at få alt klar til receptionen og den store åbningsdag, for der bliver ved med at dukke nye udfordringer op lige til det sidste. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to forretningsmænd Lars Been Nipper og Morten Schaum

23:35  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

Kanal 4

21:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Grey Sloan Memorial bliver overfyldt af en gruppe sårede brandmænd. Maggie kæmper for at holde tingene professionelt med Andrew. Jo stiller spørgsmålstegn ved Alex prioriteter.

21:55  

Code Black
Amerikansk dramaserie. Skadestuen på Angels Memorial Hospital i Los Angeles er berømt og berygtet for at være landets absolut mest travle skadestue. Hver dag skubber Residency Director Leanne Rorish sit personale ud i følelsesmæssigt og fagligt krævende beslutninger. Den overfyldte skadestue er nemlig notorisk kendt for at nå det kritiske niveau, hvor der er flere patienter end ressourcer - et såkaldt 'code black'. Fra den allerførste arbejdsdag bliver Christa, Mario, Malaya og Angus, fire helt nye turnuslæger, for alvor sat på prøve, da de skal indgå i gruppen af sygeplejersker og læger, der må tænke hurtigt, beslutsomt og kreativt for at redde liv. Blandt personalet er også Leannes betroede, sygeplejersken Jesse Sallander, den dygtige læge Dr. Neal Hudson, der ikke altid er enig i Leannes til tider ukonventionelle metoder, samt den energiske Dr. Rollie Guthrie, der har været på skadestuen i årevis.

22:55  

One Born Every Minute
Engelsk dokumentarserie. Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

The Hunger Games
Amerikansk actioneventyr fra 2012. Landet Panem er inddelt i 12 distrikter som alle styres af det mægtige Capitol. Hvert år skal hvert distrikt finde to repræsentanter til at deltage i det landsdækkende reality-show, Dødsspillet, en kunstigt skabt arena, hvor 24 deltagere tvinges til at kæmpe mod hinanden, indtil kun én overlevende står tilbage. Da den 16-årige Katniss' lillesøster tilfældigt udvælges som deltager, melder Katniss sig frivilligt og tager hendes plads. Hun indgår nu, sammen med sin partner fra distrikt 12, Peeta, i desperat kamp om liv eller død på landsdækkende tv.

23:55  

Stationen
Dansk reportageserie. En kvinde bliver meldt savnet og der er ingen umiddelbare spor efter kvinden. Hverken søsteren, eksmanden, kollegaen, den tidligere elsker eller den nye kæreste har nogen ide om, hvor hun kan være. En cyklist er blevet påkørt af en bil en tidlig morgen. To vidner har set tre unge mænd komme kørende meget slingrende, ramme cyklisten og derefter stikke af. Julie og Amir optager jagten på flugtbilisten. Thomas og Mads bliver kaldt ud til en kiosk, hvor en røver har taget en ansat som gidsel. Steen bliver tilkaldt som forhandler, og han prøver at overtale gidseltageren til at løslade gidslet.

dk4

00:45  

Kniv og gaffel

01:00  

Koncert med André Rieu

02:35  

Teatermøde

03:00  

Bøgerne i bøgeskoven
Det er en sommerdag. Solsorten synger. Bøgetræernes blade vajer i vestenvinden. En skuespiller går en tur i skoven. Solen er ved at gå ned, fuglesangen holder op, skuespilleren bliver stille. Han får lyst til at sige noget om det, han ser og mærker. Ord trænger sig på. Så er det han ser dem for sig, dem der har været der før og sat ord på livet i landet med bøgeskoven. Dem hvis ord sommetider kan sige os mere end vore egne. En for en træder de frem for ham, digterne, som har sat deres præg på det sprog både skuespilleren og vi andre bruger, når vi oplever verden. Således slår litteraten Thomas Bredsdorff stemningen an for de to programmer, der i hans tilrettelæggelse og skuespilleren Preben Harris' udførelse, vises under titlen -Bøgerne i bøgeskoven-. Ordene har skuespilleren taget med sig tilbage fra skoven. I de to programmer kommer han for at give dem videre. Ord med vidt forskellig stemning: sorg, vrede, melankoli, jublende glæde. Ord af femten danske digtere fra fem århundreder.

04:05  

Familien fra Kapedes
I 1975 mødte Milia Wagners forældres hinanden på Cypern. Han var dansk FN-soldat - hun var cypriotisk sygehjælper. Deres forelskelse bragte dem til Danmark, hvor de har levet sammen lige siden. Milia har altid været fascineret af sin cypriotiske baggrund og det liv, som hendes mors familie har levet i landsbyen, Kapedes. Et liv, hvor familien har været selvforsynende med alt fra hjemmelavede sko til den mad, som blev serveret i huset. Hun gør os klogere den cypriotiske madkultur og fortæller om sin families erindringer fra et simpelt, men hårdtarbejdende, liv fra det borgerkrigsramte Cypern.

04:30  

Naturligvis
I blandt andet USA, England, Australien og New Zealand er osteopater statsautoriserede, men sådan er det ikke i Danmark. Med osteopati betragter man hele kroppen og er opmærksom på, at et symptom et bestemt sted ikke nødvendigvis skyldes et problem i det pågældende område. Til at åbne døren til osteopatiens utrolige verden har vi inviteret osteopat Tommy Hedelund med i studiet. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår indenfor den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har han derfor besøg af en behandler, som gennem sit a

Kanal 4

00:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Arizona søger råd og vejledning hos Mark, da hun forsøger at slutte fred med Callie, som imidlertid selv har modtaget store nyheder. Teddy må træffe en afgørende beslutning for Henry under hans operation. Netop samme dag som de unge læger har modtaget et nyt hold af grønne turnuslæger, meddeler Chefkirurgen, at han er på udkik efter en ny første reservelæge.

00:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe byder på Wade til en velgørenheds-auktion, men hun er ikke den eneste, og Lemon vinder ved en feljtagelse retten til at tage Lavon med på date. George tester Tansy.

01:55  

Missing
Amerikansk thrillerserie. Beccas eftersøgning af sin søn Michael fortsætter, og hun indgår en aftale med lederen af den franske efterretningstjeneste. Man handlen medfører et ikke ubetydeligt moralsk dilemma for Becca, da hun er tvunget til at udlevere belastende bevismateriale, som hun har gemt på en harddisk.

02:50  

House
Amerikansk dramaserie. House har samlet 40 læger, hvoraf tre skal udvælges til hans nye stab. Deres første opgave bliver at undersøge en kvindelig kamppilot, som træner til at blive astronaut hos NASA. Første diagnose er synæstesi - hun opfatter lyd med øjnene og ser med ørerne.

03:40  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Under det årlige kageslag på Chilton løber Lorelai igen ind i Rorys flotte lærer, Max, der inviterer hende til kaffe. Der er klart amoriner i luften, men Lorelai er nervøs for, hvad Rory vil sige til, at hun dater hendes lærer. Da Lorelais naboers kæmpekat dør, bliver hele byen involveret i begravelsen af det legendariske dyr. Stars Hollow-eleven Dean er interesseret i Rory, der dog ikke virker interesseret i ham - men der tager Dean helt fejl.

04:25  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Cristina og Izzie slås om at få de samme operationer, samt at vække opmærksomhed hos den nye hjertelæge. En patient ankommer til skadestuen med en livsdrøm og en lidelse, som måske kan hindre ham i at udleve drømmen. Chefen søger hjælp hos de øvrige mænd på hospitalet, da hans ægteskab er i vanskeligheder. To patienter konkurrerer om at vinde en dyr brudekjole.

Kanal 5

00:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Hotch og hans enhed er fortsat på sporet af den bande seriemordere, som finansierer deres ugerninger med bankrøverier. Holdet får imidlertid snart fornemmelsen af, at de mistænkte har et større mål i sigtekornet. Gidselsituationen betyder imidlertid, at de må arbejde hurtigt, hvis den eksplosive sag skal opklares i tide. Prentiss overvejer sin fremtid, og et medlem af holdet bliver gift.

01:55  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet er i New Mexico for at lede efter en gerningsmænd der har amputeret forskellige kropsdele på tilfældige ofre.

02:50  

Det store slædeløb
Amerikansk komedie fra 2002. Ted Brooks er en succesfuld tandlæge med en kæde af konsultationer i Florida. En dag får han at vide, at han blev bortadopteret som barn og at hans netop afdøde biologiske mor har efterladt ham en arv hjemme i Alaska. Da Ted ankommer, erfarer han, at arven består af ni slædehunde. Da byens førende slædefører, Thunder Jack, forsøger at få fingre i hundene, beslutter Ted sig til at stille op til det forestående hundeslædeløb for at vise, at han er værdig til at modtage sin mors arv.

04:35  

Janni og Karsten - Kærlighed mod alle od
Dansk reality-serie. Karsten er inviteret af sin gode ven Kurt Thorsen, der har udgang fra fængslet, til den årlige åbning af Grøften i Tivoli. Karsten kan ikke dy sig, og opsøger i den gamle forlystelsespark sin tidligere ven Axel Juhl-Jørgensen i et forsøg på at gyde olie på vandene, men dette forløber dog ikke helt som ønsket. Siden Karsten og Janni blev kærester, har der været modstand fra Karstens børn, og de har derfor i en lang periode ikke haft særlig megen kontakt. Karsten tager sine fire børn med på golfbanen, og her får børnene endelig sagt, hvorfor de er bekymrede for deres fars forhold med Janni. Mens Karsten forsøger at spille golf, modtager Janni hjemme på Vedbæklund sin indkaldelse til afsoning af hendes fængselsstraf.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053710