dkby
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 9. februar 2016

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 9. februar 2016

dk4

05:00  

TimeOut
Hvad vil det sige at løbe trailløb? Hvordan kommer man ud af en polokajak? Kan alle være med i en crossfit WOD? Og er Kung Fu virkelig som i filmene? Crossfit kom til Danmark i 2008 og stammer oprindeligt fra USA. I dag findes der adskillige træningscentre landet over, som udelukkende tilbyder crossfit træning. I dette program er TimeOut taget på havnen i Aarhus, hvor Aarhus CrossFit har etableret sig. Her skal dk4's Trine Fuglholt Thomsen prøve at deltage i en rigtig crossfit træning WOD eller såkaldt Work out of the day, som blandt andet byder på kettlebells, vægtstænger og -hæng-i-barre-. Først skal der dog indsamles viden og afprøves øvelser med kyndig vejledning fra crossfit instruktør Kathrine Hachenberger Rasmussen.

05:25  

EU på virksomhedsbesøg
Morten Helveg Petersen, medlem af Europa-Parlamentet for de Radikale, har været på besøg hos Michael K. Rasmussen, der er marketingdirektør i VELUX Gruppen. De drøfter EUs rammebetingelser for EUs klimapolitik og deres indflydelse på VELUX Gruppens eksport af vinduer til Europa. Programmet er optaget på VILLUM Window Collection, der er en slags -vinduets vidunderlige verden- og rummer mere end 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem. Så der blev også tid til en snak om vinduets historie. Medvirkende: Gæst, Morten Helveg Petersen Gæst, Michael K. Rasmussen

05:55  

Lyngby Kirke mellem kulturarv og fornyel
Lyngby Kirke mellem kulturarv og fornyelse. Altertavle fra slutningen af 1500-årene er fjernet og erstattet af alterbord og krucifiks skabt af billedhuggeren Christian Lemmerz. Det har skabt debat. dk4 fortæller historien. Hele fem gange forsøgte Helsingør Stift - sammen med menighedsrådet i Lyngby Kirke - at lægge pres på Nationalmuseets Kirkeudvalg, men forgæves. Nationalmuseet har aldrig accepteret, at en altertavle foræret til kirken af Christian d. 4. nu er fjernet for at give plads for et nyt og mere tidssvarende udtryk. Når det alligevel er sket, er det fordi de danske kirker ikke er beskyttet af fredningsbestemmelserne. De er levende huse og ikke museale rum. Derfor skal Nationalmuseet kun tages med på råd, når de gamle kirker skal gennemgå en forandring. Det endelige ansvar ligger hos stiftet -" i dette tilfælde biskop ved Helsingør Stift, Lise Lotte Rebel - og her var svaret -ja-. Den gamle altertavle bærer ellers på historien om, hvordan en lille landsby på vejen fra Køben

06:30  

Seniormagasinet
Et gammelt begreb er i de senere år dukket op omkring døende i Danmark -" Vågekoner. Men det er ikke kun ældre koner, der er aktive, men så sandelig både mænd og kvinder og i alle aldre og med alle uddannelser, der ønsker at yde et bidrag til den døende person, der ellers ville være alene i overgangen fra liv til død. John Frausing Andersen, 77 år, frisk og rask, er leder af vågekonekorpset i Kalundborg og har over 20 personer til rådighed. En af dem er Helle Stoltenberg Hansen, social- og sundhedsassistent i hverdagen og frivillig medhjælp til patienter i fritiden og med en familie, der bakker hende op. Se med i det bevægende og tankevækkende program. Programmet er produceret i samarbejde med Danske Seniorer.

07:00  

Alfons Schuhbeck

08:00  

Reklameinfo

08:10  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Bjergjagt Jagtmagasinet følger en gruppe internationale jægere oppe i de spanske bjerge, hvor de er på jagt efter to af de i alt fire forskellige varianter af den legendariske spanske stenbuk. Der er tale om klassisk bjergjagt, hvor første del af det hele er, at få øje på de attråede stenbukke. Når en flok er fundet og jægerne har forvisset sig om, at der er jagtbare individer iblandt, begynder det vanskelige arbejde med at komme op til bukkene og sidst, men ikke mindst, at fremmane en anvendelig skudchance. Det er udfordrende jagt som helt bogstaveligt koster jægerne både blod og sved, og Jagtmagasinet skildrer det hele.

08:40  

Fiskemagasinet
I denne udgave af Fiskemagasinet er Mads Hussing taget til Florida med Kipling Travel. Her følger han en gruppe danskere, der er taget til den solrige stat for at fiske på havet. I dette program er holdet taget på havet for at fiske efter Goliath Grouper. Det er voldsomme fisk, som bliver fisket på tungt grej. Der er garanti for action og sveddryppende fights, når Fiskemagasinet tager på fiskeri efter Goliath Grouper i Florida.

Kanal 4

05:00  

Vesterbro

05:35  

Kitchen Boss

05:40  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Laurie bekymrer sig over Travis' reaktion på hendes tanker om at flytte sammen med Wade.

06:05  

TV-Shop

07:05  

Kitchen Boss
Seere fra hele USA har sendt deres opskrifter til Buddy, og han laver de bedste: fyldte chilier, marokkansk kylling, kartoffel- og gulerodskager og Nanas shortbread.

07:30  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Jules far kommer til kræfter hos Jules efter en ride-ylukke, mens Garyson og Bobby lærere Travis at vær en player.

Kanal 5

05:00  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens Helte må brandfolkene denne gang, både tage sig af en bil i brand, og sørge for, at deres elev bliver uddannet på den bedste måde. Et andet sted i området må ambulancebehandleren Jens gøre hvad han kan for at rede en kvæstet betjent ud af en patruljevogn, mens ambulancebehandleren Simon må tage sig en dreng som er besvimet på sin skole.

05:35  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. De to familier, Bird-Kersee og Weaver, tager til Atlantic City for at have det sjovt, og der finder de ud af, at Larry har en evne til at se igennem kort. Jackie mander sig op og indrømmer, at hun ønsker et menneskeligt bryllup. Dick Butkus modtager et opkald fra sin bedstefar, som antyder at deres tid på Jorden muligvis er tæt på en afslutning.

06:00  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Ali forsøger at tage rollen som leder af pigegruppen, men de fire andre piger følger hende ikke umiddelbart som før. Hanna og Spencer synes alle på skolen kigger undersøgende på dem, fordi de er nysgerrige over, hvad der skete med Ali.

06:45  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Alison er tilbage på Rosewood High og hun prøver at være stærk og hjælpe med at løse de problemer, hun skabte for et år siden. Caleb vender tilbage til Rosewood.

07:35  

TV-Shop

07:50  

Kagekampen
Dansk underholdning. De fem bagetalenter Line, Marie, Sandie, Jeanne og Marica får i dag deres første udfordring af vært Thomas Mygind; at bage en kage, der repræsenterer deres yndlingseventyr. Men der er kun halvanden time at bage i. Den der imponerer de to professionelle dommere Marianne Valentine og Allan Andersen mindst med sin kage, får en svær tidsstraf.

08:40  

Kagekampen
Dansk underholdning. En af de fem bagetalenter i Kagekampen har i dag kortere tid at bage i, end de øvrige. Hun skal derfor virkelig gøre sig umage for ikke at være den første, der sendes ud af bageriet i denne uge. Tidsstraffen rammer hårdt, da bagerne i dag skal bage en upside down kage og ydermere servere creme til, når der er gået halvanden time.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Teatermøde med Jan Schou
Det må ikke give folk knuder i hjernen, når han optræder, har han selv sagt. Han er måske Danmarksmester i revy -" laver en 4-5 stykker om året. Han har været kunstnerisk leder af Danmarks ældste revy i snart 15 år, og når han ikke står på en revyscene et eller andet sted i Danmark eller optræder i foreninger, laver han frivilligt humanitært arbejde. Han virker altid livsglad og fuld af energi. Og så har han danset ballet i mange, mange år. Jan Schou er gæst hos Henrik Lyding i dette -Teatermøde-.

09:50  

Mik Schacks Public Service
-Er der en læge til stede? Er der nogen mindrebemidlede-, spørger Mik Schack, mens han cykler rundt i Brumleby i København. Og hvorfor spørger han så om det, når han befinder sig i et af Københavns aller mest attraktive og originale boligområder på Østerbro i hovedstaden? Forklaringen følger, når Mik Schack først møder Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligernes Landsforening -" også kaldet Danmarks Almene Boliger -" og senere sammen med en af Brumlebys beboere, Erik Asmussen, tilbereder såkaldt -svansemad- -" en betegnelse, der vist også kræver en forklaring.

10:35  

Hverdagens opfindelser

10:40  

Reklameinfo

10:50  

Nye Tyske fortællinger
Nye tyske fortællinger med Emma Braslavski Emma Braslavski er essayist, forfatter og kurator. Hun er født i Erfurt, og hendes families historie er på mange måder broget og dramatisk. Hendes forældre og bedsteforældre har oplevet mange af de ting, der er hovedbegivenheder i Tysklands historie i det 20. århundrede. Man kender til at være en del af fordrevne tyske mindretal, man kender til spændinger mellem katolikker og protestanter, og man kender til sammenstød mellem øst og vest. Det er alt sammen noget Emma Braslavsky bruger i sine fortællinger, blandt andet i romanen -Das Blaue vom Himmel über dem Atlantik-. I programmet kan man se Emma Braslavsky i samtale med Hanne Roswall Laursen i Literaturhaus i Berlin. Programmet er det andet i dk4s nye serie -Nye tyske fortællinger- hvori Hanne Roswall Laursen taler med nogle af de unge tyske forfattere, som i de senere år har gjort sig særligt bemærket på bogmarkedet både i Tyskland og i udlandet. Det er nu 20 år siden Berlinmuren faldt,

11:20  

Dansk-tysk med Matlok

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Adrianna betror sig til Annie omkring hendes problemer med Dixon. Riley er mistænksom overfor Colin, som har fundet sammen med Annie. Colin hjælper Naomi med at finde ud af, hvad Alec er ude på. Navid forsøger at imponere Silver med sin succes, men han er bekymret for hendes forhold til Liam. Silver fortsætter sit hemmelige bijob som striptease danserinde.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Rory går i panik, da hun opdager, at hun har mistet det armbånd, som Dean har lavet til hende. Da en mistænksom Lorelai ser Jess på Rorys værelse, beskylder hun ham for at stjæle. Luke er ved at blive vanvittig over mangel på plads i sin lejlighed, nu hvor han bor sammen med Jess, så han køber impulsivt hele bygningen, så han kan bygge ud.

Kanal 5

09:30  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver træner Jagtgudinden, Helena Bertinelli, til at være hans allierede i kampen mod uretten, men Diggle er imod planen, og tror ikke på, at man kan stole på hende. Helenas hævntørst medfører, at hun dræber lederen af de kinesiske triader. Hun anbringer derved både sig selv og Oliver i en faretruende situation.

10:20  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver afholder en rigtig familie-jul i et forsøg på at reetablere en form for normal tilværelse i familien Queens hjem. Tommy beder Laurel om at holde jul sammen med ham, men hun føler, at hun har brug for at være ved sin fars side, fordi juleaften samtidig var hendes afdøde søsters fødselsdag. Oliver er på sporet af en mystisk kopimorder, der går efter navnene på hans liste.

11:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En kvinde og hendes lille barn forsvinder fra det lokale indkøbscenter under en brand-evakuering.

dk4

12:00  

Fjordens forkælelse
Landets største koncentration af Spa-ophold finder man ved Vejle Fjord. Området forener vores smukke danske natur med enestående muligheder for eksklusive velvære- og sundhedsoplevelser. I dette program tager Amanda Mains Bastholm en tur til en af fjordens forkælelser, nemlig Hotel Vejlefjord. Her prøver hun både stedets vandterapi og HotYoga. Hun møder også pensionisten, Helge Lund, der har trådt sine barnesko på Vejlefjord Sanatoriet. Hotellet blev i sin tid etableret som et tuberkulosesanatorium i år 1900, af en af samtidens førende tuberkuloselæger, Christian Schauman. Det var Danmarks første tuberkulosesanatorium, og begivenheden markerede et nyt og betydningsfuldt skridt i kampen mod den frygtede folkesygdom. I 1940'erne var tuberkulose næsten udryddet, og sanatoriet blev langsomt tappet for patienter. Vejlefjord fortsatte dog i sundhedsvæsnets tjeneste, og det har sidenhen fungeret som nervesanatorium, genoptræning af hjerneskadepatienter, samt kursus og konferencecenter. Efter

12:30  

Slip spændingerne med Stanley
Stanley Rosenberg har gennem de seneste 45 år arbejdet som kropsterapeut, blandt andet med kraniosakral-terapi og med rolfing. Han har bla. grundlagt Stanley Rosenberg Instituttet, som gennem årene har uddannet en lang række kraniosakral-terapeuter og han har udviklet en effektive ansigtsløfnings massage, som bruges på en lang række skønhedsklinikker landet over. For nogle år siden afhændede han sit institut og i dag arbejder han selvstændigt med blandt andet kurser og udvikling af selv-behandlingsmetoder. Teorien bag selv-behandlingerne er, at vi alle er vores egne bedste terapeuter, og at vi selv kan gøre nogle ganske enkle ting, der kan forbedre både livskvalitet og udseende. Det er disse selv-behandlinger, Stanley Rosenberg eksklusivt viser i fire nye programmer på dk4, hvor han tager fat på migræne, ansigtsløft, lungefunktionen og dobbelthager. I dette program fortæller Stanley Rosenberg lidt om sin tilgang til behandling og selvbehandling.

12:50  

Kostråd om

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Kniv og gaffel
På det ydre Nørrebro i København ligger restaurant Giraffen. Stedet åbnede i 2013 og har specialiseret sig i at lave totalarrangementer til både private og offentlige begivenheder. Det er især et unikt interiør og en kreativ restauratør, der skaber en helt særlig oplevelse. Se, hvad det er i Restaurant Giraffen.

13:25  

Forskningsmagasinet

13:35  

Gametest
I programmet, der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes, at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Binding of Isaac: Aftertbirth - Yakuza 5 - That Dragon, Cancer - Need for Speed - Darkest Dungeon - Punch Club

14:05  

Reklameinfo

14:15  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Joan forlader kampstyrkerne, og hun ville ønske, at Roland ikke havde påtaget sig jobbet. Denise hjælper Latashas søn gennem en krise. Glorias skilsmisse er tæt på at gå igennem, hvilket betyder, at hun må flytte fra basen. Maggie må håndtere sin sammenbragte familie og livet på basen. Tropperne i Afghanistan bliver forflyttet til en ny og farlig udpost.

13:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Muldvarpens undersøgelse fører til en overraskende konklusion. I mellemtiden tvinger Mellies handlinger Cyrus til at håndtere krisestyringen.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. På trods af Nicolas' ankomst, fortsætter John Ross sine planer. Sue Ellen mistænker John Ross for at være utro. Harris Ryland vender overraskende tilbage og Emma hjælper sin bedstemor. I mellemtiden forsøger Bobby og Ann at komme til bunds i Rylands løsladelse fra fængslet og der venter dem en chokerende afsløring.

Kanal 5

12:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En mand forsvinder, og holdet går aktivt til værks for at få indsnævret listen over mistænkte personer.

13:05  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En millionær bliver dræbt af en alligator i sin swimmingpool, og efterforskningen tyder på at der er tale om et mord, samt at der muligvis er en forbindelse til en populær dating-service, som manden benyttede sig af. Ryan får til opgave at gå undercover, som velhavende forretningsmand, for at afdække forholdene i det tvivlsomme datingbureau.

14:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En mand og en kvinde bliver skudt ned på en villavej, men vand fra en gennemhullet brandhane vasker nu alle spor på gerningsstedet væk. Derfor må holdet sætte deres lid til, at en rekonstruktion af mordet vil kunne erstatte det bevismateriale, som er skyllet væk.

dk4

15:20  

Søstrene Bisp
Har Gud humor? -" Tja, i hvert fald var Jesus ret god til at prikke til det selvhøjtidelige og selvovervurderende. - For eksempel når han sagde, at den der selv var uden synd kunne kaste den første sten på en kvinde, der havde været sin mand utro. Gæst i denne udgave af -Søstrene Bisp- er Kristian Bøcker. Han er præst, og han har gjort det med humoren til sit speciale. Kristian Bøcker står bag hjemmesiden og Facebook-siden -Hyrdebrevet søndag morgen-, hvor han skarpt og vittigt spidder alle i folkekirken -" ikke mindst præster og biskopper. Men kan det blive for meget med al den humor? -" og hvor går grænsen for, hvad og hvem man kan gøre grin med? Og hvad med alle dem, der måske ikke altid synes, at der er så meget at le af? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for samtalen, når Kristian Bøcker er gæst i studiet hos Tine Lindhardt.

15:50  

Reklameinfo

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Aktuelt Kvarter

17:30  

Anne-Vibeke rejser
Den kroatiske halvø Istrien er et yndet rejsemål for danskerne og det forstår man godt. Et upåklageligt klima, skønt badevand, god mad og imponerende attraktioner og historiske seværdigheder. Anne-Vibeke besøger denne gang fire meget forskellige campingpladser på den nordlige side af Istrien. Camping POLARI, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er alle populære valg, når danskerne skal på campingferie. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt. Til de mere aktive er der masser at foretage sig. Anne-Vibeke besøger bl.a. de utrolig smukke byer Rovinj og Porec. I programmet tester Anne-Vibeke også en Honda Civic, Knaus Südwind campingvogn og et Isabella fortelt. Se mere på www.AnneVibekeRejser.dk

Kanal 4

15:00  

Mig og min mor
Dansk dokumentarserie. Bettina er lykkelig for sin nye Puch Maxi, men føler ikke helt, den lever op til sit fulde potentiale. Derfor skal hende og Simone give den en makeover, og Bettina drømmer om, at den kan komme til at ligne en vaskeægte Harley.Julies hund Messi driver Rihanna til vanvid, da den ikke kan finde ud af at være alene hjemme. Så i dag får pigerne besøg af en hundeadfærdspsykolog, der skal hjælpe dem med problemet. Men det viser sig hurtigt, at det ikke er hunden, der er noget galt med?Med beskeden fra clairvoyanten om at begge piger besidder åndelige kræfter, har Jette og Jessica besluttet sig for at lede efter spøgelser på et hjemsøgt slot. Og det kræver en del forberedelser. Jette er blandt andet overbevist om, at de lettere kan skabe kontakt, hvis de er iklædt renæssancekjoler.

16:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. I fire dage har to familier lagt deres hjem i hænderne på Christiane Schaumburg-Müller og Richard Ragnvald. I aften skal Christiane og Richard indrette familiernes samlingspunkt, stuerne. De kendte har kun én dag og 10.000 kr. til rådighed så det gælder om at tænke kreativt. Nu er spørgsmålet bare, om et tapetseret verdenskort, en selvbygget tetris-reol og møbler af rå OSB-plader falder i familiernes og ikke mindst dommerens smag?

17:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Det er Halloween og Zoe finder ud af, at George måske går i søvne. AnnaBeth har en usædvanlig plan, der måske kan hjælp Lavon i borgmestervalget mod Ruby.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Holdet arbejder på sagen om en myrdet dommer og Jo prøver at komme overens med årsagen til at hun forlod FBI.

16:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Benson og Fin arbejder sammen for at redde en kvinde, som bliver mishandlet af sin kæreste, en tidligere sportsstjerne. Et overvågningskamera i en parkeringskælder har indfanget beviser i sagen. Som en sidste udvej søger de hjælp hos viceanklager Barba. Amaro og Rollins bliver undervejs påvirket af sagen.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En serievoldtægtsmand overfalder unge, spinkle kvinder tidligt om morgenen. Rollins finder en forbindelse mellem disse overgreb og så nogle voldtægtssager, som hun arbejdende på i Atlanta. Bevismaterialet fra disse sager er imidlertid aldrig blevet testet. En dommer truer med at tvangsfjerne Noah fra Benson.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. Vores musikalske rejse gennem Alpelandet fører os i dag ind i Brandnertal og til Vorarlberg og så går det videre til Lana, i området ved Merano. Dalen Brandnertal er præget af en blanding af nutidig arkitektur og gammel tradition, og inviterer til en ferie langt, væk fra masseturismen. Om foråret er den langstrakte landsby Lana et enestående skue. Med sin beskyttede beliggenhed på Alpernes sydside, er Lana forkælet med et usædvanligt mildt klima. Hvert 10. europæiske æble stammer fra Sydtyrol og hvert 100. fra Lana. På lang afstand er det prægtige

18:30  

Dit dk4

18:50  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

20:00  

Livsvalg
Den ligger altid lige rundt om hjørnet -" lykken! Men hvad er det egentlig, vi jagter, når vi jagter lykken? Hvordan ser lykken ud i hjernen? Bliver man lykkelig af at være rig eller bare af at få gode oplevelser med familien? Og kan et kosmetisk indgreb gøre en kvinde lykkelig? Anne Absalonsen og hunden Nelson har inviteret spændende gæster ind i sofaen, og det er: Lykkeforsker Chr. Bjørnskov, hjerneforsker Troels W. Kjær, metakognitiv psykolog, Pia Callesen samt Thomas og Anne Birgitte Uhlig, hhv. læge og sygeplejerske med speciale i kosmetiske indgreb. Familien Melgaard, der har taget forældreorlov og er rejst ud i verden med deres to børn, sender er lykkepostkort hjem, hvor de beskriver, hvad lykke er for dem.

20:50  

En diner bliver til

Kanal 4

18:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Skrappe sikkerhedsregler træder i kraft, da et hold læger, anført af Chefkirurgen, forsøger at redde en betydningsfuld politiker fra mellemøsten. Cristina beslutter langt om længe at indrette sit nye hjem og afholde et housewarmingparty. Alex, der har været på en weekendudflugt, kommer for sent til sin første stuegang sammen med hospitalets nye børnelæge dr. Phil Stark.

19:00  

Dit hjem i vores hænder
Dansk livsstilsmagasin. Christiane Schaumburg-Müller og Richard Ragnvald skal i aften indrette det mest intime rum hos to familier, nemlig soveværelset. Christiane vil lave en mørk, stilfuld elskovs hule ud af forældrenes forsømte soveværelse. Men hvordan får hun lige mandens elskede Star Wars plakater inkorporeret i hendes enkle indretning? Imens familien ønsker sig varme og hygge i soveværelset, så går Richard efter sejleren med et hvidt winter wonderland tema!

20:00  

Confessions of a Shopaholic
Amerikansk romantisk komedie fra 2009. Rebecca Bloomwood elsker singlelivet og sin lækre lejlighed i New York. Men mest af alt elsker hun at shoppe. Desværre er Rebecca ikke særlig begejstret for at arbejde, så enten må hun opgive at shoppe, eller også må hun tage arbejde på et kedeligt finanstidsskrift.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard er bange for, at han spilder sin tid med Penny, og glæder sig derfor da han ser ud til at have god kemi med Leslie.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Penny afholder en stor halloween-fest, hvilket sætter Leonard, Sheldon, Wolowitz og Koothrappalis sociale færdigheder på en alvorlig prøve.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da Wolowitz er forsvundet med en af Pennys venner, er det Penny der må træde til på nørdernes hold der spiller computerspillet Halo.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Raj går på en blind date der er arrangeret af hans forældre. Men da han opdager, at han er i stand til at tale med hende, viser hun interesse i Sheldon.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Frustrationerne tårner sig op for holdet, da endnu et lig dukker op, og alt peger på 'Gig Harbour Morderen' som gerningsmand.

dk4

21:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på wraps med minibøffer, når Thomas Hess-Nielsen tryller et velsmagende måltid frem med hjemmelavet fladbrød og en masse grøntsager.

21:30  

Bog og forfatter
Skuespilleren Bodil Udsen var en af efterkrigstidens mest markante kvindelige profiler i dansk teater, film og tv. Hun favnede både komikken og de store klassiske værker på trods af, at hun som 19 årig måtte forlade det Kgl. Teaters Elevskole, efter kun et år. Bodil Udsen døde i 2008, men først i efteråret 2015 udkom den første rigtige biografi, der sætter fokus på Udsens sammensatte natur og enorme virke. Forfatter, cand.mag. og journalist Birgitte Ellemann Höegh har skrevet bogen i kraft af en række interview med personer der alle, på hver sin måde, havde en nært forhold til Bodil Udsen. Hermed er bogen ikke kun et portræt af en stor skuespiller, men også et tidsbillede af Danmark fra 1930'erne til 2008. Vært: Ib Søby

22:00  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

22:30  

Koncert med Von Dü
Det ni mand store band; Von Dü, debuterede på den danske musikscene i 2007. De leverer et live-udtryk, hvor humor, fest og energi hænger sammen med tekster fra hverdagen og hverdagskritik. Med deres originale blanding af reggae, hiphop, pop og rock er de særligt kendt i undergrundsmiljøet. De leverer en sprudlende performance, med en nærmest overvældende publikumsinteraktion.

23:35  

Stjernetræf
-Michael Falchs datter- er tydeligvis en etikette, hun gerne vil undgå, når det gælder musikbranchen. Hun har nemlig selv banet vejen for sin karriere og springer på mange måder ikke over, hvor gærdet er lavest. Mathilde Falch har siden sin første single "Måske om 5 år", der udkom i 2008, turneret landet rundt med sine sange og langsomt bygget et publikum op fra bunden. Nu er hun aktuel med pladen -Alle taler-, hvor hun endnu engang leverer iørefaldende rock, lige fra hjertet. Mød fighteren Mathilde Falch i Stjernetræf.

Kanal 4

22:10  

Djævlens advokater
Amerikansk dramaserie. Flashbacks begynder at afsløre, hvad der egentlig skete den nat Lila blev myrdet.

23:10  

One Born Every Minute
Filmet 24 timer i døgnet går denne prisvindende dokumentarserie tæt på dagligdagen på en fødeafdeling. Tusindvis af babyer bliver født hver dag i Storbritannien, men ingen fødselshistorie er den samme. Som en flue på væggen følger serien personale og vordende forældre fra den indledende modtagelse på hospitalet, til moderens anstrengelser på briksen eller i badekarret og det unikke og emotionelle øjeblik, hvor den nyfødte ser verden for allerførste gang.

Kanal 5

21:00  

Erased
Amerikansk actionfilm fra 2012. En CIA-agent med base i Berlin bliver trukket ind i et gigantisk spind af konspirationsteorier, og er som resultat nødt til at flygte med sin datter, skarpt forfulgt af en gruppe bestialske lejemordere.

23:10  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Enheden genoptager sagen om Morgans forsvundne kusine, efter at hans søster har set en kvinde i Chicago, som ligner deres kusine Cindi. Morgan er tvunget til at indrømme overfor sin familie, at han løj overfor dem, da han fortalte, at man havde fundet Cindis lig i Florida. Eftersøgningen går nu i gang med det formål, at finde hende i live.

dk4

00:05  

Gensyn med Bibliopaten

00:35  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

01:00  

Kunsthotellet i Sitges
Det kunne ligeså godt være et hvilket som helst badehotel. Det ligger ud til stranden, har en super restaurant og swimmingpool, ligger tæt på lufthavnen, et hyggeligt byliv og en smuk havn. Men det er det bare ikke! Hotel Estela i Sitges, 30 kilometer syd for Barcelona, er kendt for sin kunstsamling. Men ikke kun kunstværker, også væggene i mange værelser er dekoreret af forskellig kunstnere. Hotellet har også en "hus-kunstner-, Josep Puigmarti, der med udstillinger over hele verden, og værksted i kælderen på hotellet, i sig selv er blevet en attraktion. Men det var Antoni Xaus der startede det hele. Han låste sig inde på et værelse i 3 dage mens han "malede en protest" mod forholdene for datidens lokale kunstnere. Det blev startskuddet for ejeren af hotellet og en drøm om at lave noget anderledes, det endnu er langt fra slut...

01:25  

Ældreomsorg i øjenhøjde
Thy Kommune er en af de kommuner i Danmark, der i disse måneder og år satser målrettet på ny og alternativ uddannelse af personalet blandt de ældre. Det gælder både den enkelte assistent, gruppelederne og områdelederne. Begrebet livslang læring og udvikling er nærmest blevet et mantra i kommunen, og dk4 og Georg Julin har besøgt kommunens centre, hvor uddannelser i både mindfulness og Marte Meo-metoder er under fuld indkøring, og til stor glæde for både de ansatte og de ældre. I programmet ser vi eksempler på metoderne i brug, interview med medarbejdere og undervisere omkring deres udviklingsforhold, og kommunens embedsmand, der fortæller om visionen for hele den indsats, som er tilrettelagt. At det skaber anderledes hverdag for borger og ansat er der ingen tvivl om, men det ligner succes -" for begge parter.

02:00  

På tur til: Skotland
I det første af to programmer i serien -På tur til-, er vi taget med Riis Rejser på busrejse til landet, der er kendt for sine bjerge, whisky, stoiske folkefærd, sækkepiber og kilt -" nemlig Skotland. I dette første program skal vi op gennem den vestlige del af Skotland, fra Glasgow i syd, forbi den berømte sø Loch Lomond og videre op gennem den smukke Glencoe dal. Herfra går turen videre til den gamle borg Eilean Donan Castle og videre ud på vel nok Skotlands smukkeste ø, Isle of Skye. Vi snakker også med gæsterne, der fortæller, hvorfor de har valgt netop busrejser, og hvad det er, de synes, er så fascinerende ved et land som Skotland. Glæd dig til en rejse gennem et naturskønt og historisk spændende land, der byder på alt fra storbyer, åbne vidder, smukke bjerge, gamle middelalderborge og meget meget mere. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

02:30  

Jettes kælegris
Lægesekretæren Jette Rosenkvist har ligesom mange andre altid været glad for dyr. Men da hun og familien flyttede fra Nordsjælland til Sønderjylland blev det starten på en helt særlig rejse. Hun anskaffede sig nemlig Sisse og Constance som i dag er 5 år. Sisse bliver trænet hver eneste dag, og hun kan de mest finurlige kunster, på langt højere niveau end de fleste hunde.. og nå ja, fik jeg nævnt, at hun er en gris? Jettes mål med at træne Sisse er, at vise hvor uetisk intensiv svineproduktion er for såvel dyr som mennesker. Men hvad er en kælegris? Hvorfor er det uetisk med intensiv svineproduktion? Og hvad skal vi så gøre ved det? Få svar på alt dette og mød den kække gris og hendes ejer i -Jettes kælegris-.

03:00  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 2 af 2, sætter professor Michael Kjær fokus på, hvordan og hvorfor, fysisk aktivitet er sundt, og at det aldrig er for sent at gå i gang. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

03:35  

En dansker i Europa
Medlem af Europa-Parlamentet Ulla Tørnæs - Venstre, drøfter temaet TTIP - den transatlantiske frihandelsaftale - med Jeanette Pålsson, CFO Ilse Jakobsen og Michael Hillmose, international chef, Dansk Mode og Textil. TTIP forhandles netop nu mellem EU og USA og Venstre er stærke tilhængere af en stærk aftale, hvor dansk mode og tekstilvirksomheder får bedre eksportmuligheder til USA. Medvirkende: Ulla Tørnæs - MEP Venstre, Jeanette Pålsson - CFO Ilse Jakobsen, Michael Hillmose - international chef, Dansk Mode og Textil. Vært: Ole Stephensen.

04:00  

Det handler om følelser
I Danmark findes der 75.000 mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse, og oveni det kommer antallet af de typer spiseforstyrrelser, vi endnu ikke har statistik på. Der er således rigtig mange danskere, der har det svært med deres egen krop og vægt og det med at spise. Men hvorfor er det med mad så svært? Så svært, at det i nogle tilfælde udvikler sig til en sygdom? Det ser Michele Lauritsen og hendes gæster nærmere på i denne udgave af -Det handler om følelser-. Læs mere på www.lmsspiseforstyrrelser.dk

04:30  

I brodøsen Bettina Andersens værksted
I brodøsen Bettina Andersens værksted -Hvad er en brodøse?-, vil mange seere sikkert spørge. I dette nye håndarbejdsprogram stiller tilrettelæggeren Frantz Howitz selvfølgelig spørgsmålet til Bettina Andersen, som de fleste nok vil benævne -artquilter-. Brodøsen Bettina Andersen har dog i sit kunstneriske udtryk udvidet begrebet -artquilt- og tilføjer nye og overraskende elementer til de i forvejen kendte quiltemetoder. Resultaterne er ofte forbavsende, både når det gælder de store, stoflige billedtæpper og hendes mange unikatasker, der udstilles både herhjemme og i udlandet. Bettina Andersen har sit lille værksted og workshop på Islands Brygge, hvor hun både sælger billeder, tasker og underviser. Det er her dk4 har besøgt Bettina Andersen, og har fået hende til at fortælle om sine værker og nogle af de inspirationskilder, der er grundlaget for de kunstneriske udtryk. Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever en udstilling af Bettina Andersens værker. Mænd bliver ov

Kanal 4

00:10  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Skrappe sikkerhedsregler træder i kraft, da et hold læger, anført af Chefkirurgen, forsøger at redde en betydningsfuld politiker fra mellemøsten. Cristina beslutter langt om længe at indrette sit nye hjem og afholde et housewarmingparty. Alex, der har været på en weekendudflugt, kommer for sent til sin første stuegang sammen med hospitalets nye børnelæge dr. Phil Stark.

01:10  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Muldvarpens undersøgelse fører til en overraskende konklusion. I mellemtiden tvinger Mellies handlinger Cyrus til at håndtere krisestyringen.

02:05  

Missing
Amerikansk-canadisk thrillerserie. Becca er tvunget til at erindre detaljerne ved en traumatisk sag fra fortiden for at bevise sin uskyld. Michael går til yderligheder i forsøget på at beskytte sig selv og Oksana.

03:05  

Bunheads
Amerikansk dramaserie. Michelles bror, Scotty, kommer på besøg efter endnu et forlist ægteskab. I mellemtiden føler Ginny sig svigtet af Melanie, som har kastet sin interesse på roller derby.

03:55  

Gilmore Girls
Rorys første dag på Chilton-skolen kommer ikke til at gå helt så godt, som man kunne ønske. Lorelai sover over sig, og ender med at ledsage sin datter til skole iført t-shirt, shorts og cowboystøvler. Det medfører mange misbilligende blikke fra de andre mødre - og ikke mindst fra hendes egen datter. Skolen er benhård, og Rory bliver øjeblikkelig fjende med skolens bedste elev, Paris Geller, der føler sin position truet af den intelligente Rory.

04:40  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et hjemme-laboratorium i en beboelsesejendom er sprunget i luften, og ofrene for ulykken strømmer til hospitalet. Alex efterforsker årsagen til ulykken ved at udspørge en ældre beboer fra ejendommen. Lexie forsøger at komme til at tale med Meredith, mens Callie er ved at blive overvældet af sine nye ansvarsområder.

Kanal 5

00:05  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En kopimorder begynder at dræbe kvinder i byen Enid i Oklahoma, der tidligere blev terroriseret af en berygtet seriemorder, efter at denne er blevet henrettet. Enheden må rykke hurtigt ud før morderen slår til igen. Prentiss får nerverne på højkant, da hun overvejer en stor ejendomshandel.

01:05  

Scary Movie 4
Amerikansk komedie fra 2006. Fjerde omgang af den underholdende serie skuffer bestemt ikke. Cindy Campbell er denne gang blevet hyret til at arbejde i et spøgelseshus. Her møder hun et spøgelse, noget der bestemt ikke går stille for sig. Cindy finder også kærligheden i Tom, men da jorden bliver invaderet af rumvæsener, bryder et sandt og skørt helvede løs! Cindy rejser derfor til en lille landsby i håb om at finde løsningen på verdens problemer. Rejsen byder på sindssyge stunts, sjove vittigheder og vanvittig underholdning! Signs, Saw, Million Dollar Baby og Brokeback Mountain er bare nogle af filmene der bliver taget under den komiske lup.

02:45  

Krimi5
Dansk kriminalmagasin. Thomas Mygind og Stine Bolther går igen tættere på den kriminelle virkelighed med intense reportager og nærgående historier. KRIMI5 er med på hundepatrulje. Mistænkelige østeuropæere, farlige sprængstoffer samt ulovlige biler og hensynsløse bilister er hovedingredienserne, når hundepatruljen med Peter og Morten er taget på arbejde med patruljehunden Charly.KRIMI5 går tæt på pirattaxaer. Navnet er dækkende, for der er tale om reelle pirater, når man ser på den stribe af lovovertrædelser der opstår i kølvandet på ulovlig taxakørsel. Udstyret med skjult kamera går KRIMI5 på piratjagt i de store danske byer, hvor pirattaxaerne hærger. Politiet er på mærkerne overfor fænomenet, for man kan ende med at blive både snydt, berøvet og voldtaget. Endelig går KRIMI5 igen tæt på dørmændene i Danmark. Mens alle andre fester på diskotekerne, er det dørmændene der sørger for ro og orden, iført skudsikre veste og med en stærk evne til at stoppe vold. Slåskampe bliver spottet. Bal

03:35  

Janni og Karsten - Kærlighed mod alle od
Dansk reality-serie. Den tidligere oddset-babe, 44-årige Janni Mathorne Christensen, ryddede alle forsider, da hun i 2010 blev anholdt og varetægtsfængslet for at have snydt en ældre alkoholisk rigmand for 1,5 millioner kroner. Nu er hun blevet kæreste med den 25 år ældre respekterede forretningsmand og milliardær Karsten Ree, nok mest kendt som tidligere ejer af Den Blå Avis. Parret får en turbulent start på deres forhold, da Janni idømmes 1 år og 3 måneders fængsel i landsretten. Alligevel vælger parret at flytte sammen i Karstens 70 millioner kroner dyre palæ på Strandvejen. Nye udfordringer kommer dog hurtigt til, for Karstens gamle ven er tilsyneladende ikke glad for at se det umage par sammen og vil gøre alt for at sætte en stopper for deres forhold. Også selvom det kræver, at der tages mere drastiske midler i brug.

04:25  

Party på Ibiza
Dansk reality-serie. Der opstår drama imellem reality-veninderne Irina og Julie, da Julie trodser Irinas ønske og går sin egen vej. Den internationale dj-duo ANEK fester på den lokale radiostation forud for deres store gig på den populære klub Sankeys. Golddiggerne Sascha og Cecilie opsøger andre transseksuelle i Ibizas homo-kvarter, og det får stor betydning, ikke mindst for Sascha. Og så bliver Cecilie og Sascha sat i stævne af fotografen, som har taget modelbilleder af dem. Lea, som er kæreste med destinationschefen Lars, havde glædet sig til ferie på Ibiza, men den gik i vasken, da Lars fik lokket Lea til at hjælpe, hvor han arbejder. Men nu skal Lea forkæles. De to gamle klassekammerater Jean Michel og Peter har været på Ibiza for at besøge deres fælles veninde Sasha. Og nu er det tid til et tårevædet farvel.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1207210819