dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 5. februar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 5. februar 2016

dk4

05:00  

Litteraturens åsteder
Anne-Marie Mai besøger en række af litteraturens åsteder sammen med dk4. Der lægges ud i Ribe. Da professor i litteratur ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai fyldte rundt den 15. december, blev hun især fejret for sine evner som formidler, den akademiske suverænitet og menneskelige varme. Det har hendes mange studerende nydt godt af. Nu er det dk4´s seere, der kan glæde sig til at opleve Anne-Marie Mai fortælle litteraturhistorie på en helt ny måde i programserien -Litteraturens åsteder-. Da Anne-Marie Mais digre trebindsværk -Hvor litteraturen finder sted- udkom, blev det hyldet som en fornyelse af den gængse, akademiske litteraturformidling. Anne-Marie Mai har nemlig besøgt alle de steder i Danmark, der har fostret stor litteratur og har taget udgangspunkt i både dem og den tid, litteraturen er blevet skabt i. Med Anne-Marie Mais værk kan man med andre ord opleve byer som Ribe og Sorø set gennem litteraturhistoriens briller, og på den måde få en ny og anderledes oplevelse af b

05:40  

Kultursalon
Kirsten Justesen er billedkunstner. Men hendes allervigtigste materiale er hende selv -" hendes egen krop, som hun fotograferer og laver afstøbninger af. Kirsten Justesens kunst har klare budskaber. Ikke mindst om kvindelivet og kvinderespekten -" og kvindestyrken. Mød Kirsten Justesen, hør mere om tankerne bag hendes kunst, og se eksempler på den, når Kirsten Justesen er gæst i denne udgave af "Kultursalon".

06:10  

Viden om Literacy

06:50  

Reklameinfo

07:00  

Det handler om følelser
Far og mor, forældrene, er dem, der skal tage sig af os og lære os, hvordan vi skal klare de udfordringer, som venter ude i verden. Hvad nu, hvis forældrene ikke evner det, ikke kan magte det, fordi de er påvirkede af alkohol? Hvilke følelser går man rundt med, når ens mor eller far drikker? Hvilke følelser tager man med sig ind i sit voksne liv, og hvilken betydning har det? Hvordan bliver man voksen, når dem, der skal hjælpe en til at blive det, er fulde? Sådan lyder de centrale spørgsmål i denne udgave af -Det handler om følelser-, hvori Michele Lauritsen har besøg af alkoholkonsulenterne Elisabeth Hartmann og Ann Provis samt af Sandra Dina Danbirk, der er bruger af rådgivningen "De drikker derhjemme". Se mere på www.dedrikkerderhjemme.dk Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

07:30  

Slip spændingerne med Stanley
Hvad er et smukt ansigt? Det fortæller kropsterapeut Stanley Rosenberg om i dette program, hvor hanviser, hvordan man med lette tryk kan stimulerer væv, nerver og muskler i ansigtet. Det er nemlig ofte spændinger og oppustet bindevæv, der får at ansigt til at virke træt, mens et afslappet ansigt virker langt venligere, mere imødekommende, ja, smukkere. Stanley Rosenberg har udviklet denne selvbehandling på baggrund af sin store viden og erfaring som kropsterapeut i mere end 45 år. Stanley Rosenberg har gennem de seneste 45 år arbejdet som kropsterapeut, blandt andet med kraniosakral-terapi og med rolfing. Han har bla. grundlagt Stanley Rosenberg Instituttet, som gennem årene har uddannet en lang række kraniosakral-terapeuter og han har udviklet en effektive ansigtsløfnings massage, som bruges på en lang række skønhedsklinikker landet over. For nogle år siden afhændede han sit institut og i dag arbejder han selvstændigt med blandt andet kurser og udvikling af selv-behandlingsmetoder. Te

07:55  

Hvordan

08:00  

Reklameinfo

08:10  

I udenrigspolitisk selskab
Siden 2001 har Afghanistan været en fast del af vores mediebillede. Vores soldater er blevet såret og dræbt i Afghanistan, og vi har betalt mere end 13 milliarder kroner i militæromkostninger, men har vi egentlig forstået, hvad det er, vi har foretaget os i Afghanistan, hvilken rolle Danmark har haft? Har vi forstået det land, vi har kæmpet i og med hvilke konsekvenser? Til at besvare disse spørgsmål og til belyse de blinde vinkler i mediedækningen, ikke mindst hvad angår de civile ofres og modstandernes vinkel har Charlotte Flindt Pedersen inviteret filmmager, journalist og forfatter Nagieb Khaja i studiet. Nagieb Khaja er nomineret til Cavlingprisen for sit arbejde med Afghanistan.

08:40  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

Kanal 4

05:35  

Kitchen Boss
Buddys svoger Joey og fætter Anthony samles for at lave den perfekte herremenu stegte blæksprutter, Buddys berømte kylling og Joeys nachos.

06:00  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Grayson kommer til skade under en hockey-kamp mens Jules lider af søvnløshed og snart er fuldkommen desperat.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Buddy og Mauro laver et festmåltid til Lisa og Madeline. På menuen er: steak au poivre, frisesalat med pancetta og pocheret æg, en kartoffelgratin og eclairs.

07:50  

TV-Shop

08:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Mens Grayson forsøger at sælge sit hus, ser alle venner tilbage på dengang Jules og Bobby flyttede ind.

Kanal 5

05:35  

Galavant
Amerikansk komedieserie. Mens Galavant, Sid og Isabella nærmer sig Valencia og søger husly i et kloster, planlægger en frustreret Madalena et plot mod sin mand.

06:00  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Alison stoler ikke på sin familie, men er nødt til at slutte fred med dem.

06:45  

Pretty Little Liars
Amerikansk dramaserie. Alison har svært ved at overskue sin mors død, og hendes venner er nødt til at forholde sig til hendes nyeste sladder.

07:35  

TV-Shop

07:50  

Kagekampen
Dansk underholdning. I dag finder finalen sted i bageriet hos Kagekamps-værten, Thomas Mygind. Valget bliver svært for de to professionelle dommere, der skal kåre en vinder af Kagekampen. De resterende tre baget-alenter skal bevise, at de kan tænke som en ægte konditor, når de kastes ud i at bage receptionskagen til åbningen af deres eget fiktive konditori. Dommerne forventer et højt niveau og en kage, der er bagt og pyntet efter alle kunstens regler. Den bager, der klarer udfordringen bedst, vinder Kagekampen.

08:40  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. For lidt over et år siden flyttede Simon og Trine sammen med deres to børn ind huset i Hillerød. De gik straks i gang med at renovere, men er nu gået helt i stå. Der er alt for mange små projekter, der skal ordnes. Trine tror ikke, hun kan finde ud af at renovere, mens Simon har mistet lysten til at få afsluttet alle sine projekter. Og dét får den vrede tømrer op i det røde felt.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo

09:20  

Forskningsmagasinet
Smerte kender alle til. Men smerte opleves meget individuelt. Hos nogen går det hurtigere og mere ondt end hos andre. Men hvordan måler man egentlig smerte? Hvad er smerte? Hvorfor er nogen hypersensitive og andre ikke? Hvordan kan man overhovedet gøre smerter til noget objektivt, som man kan arbejde med videnskabeligt? De spørgsmål og mange andre om smerte svarer gæsteforsker Darshana Durup på, når hun er gæst i studiet hos Niels Ebdrup. I programmets anden del -Spørg videnskaben- handler det om Darwin og evolutionsteorien, for det centrale spørgsmål lyder: -Hvorfor skal vi tro, at Darwin havde ret?- Det spørgsmål svarer teologiprofessor Niels Henrik Gregersen på. Og hvis man undrer sig over, at det ikke er en naturvidenskabsmand, der skal besvare spørgsmålet, så er forklaringen, at der fra nogle religiøse kredse i stigende grad stilles spørgsmålstegn ved evolutionsteorien. Programmet er produceret i samarbejde med videnskab.dk og med støtte fra Videnskabsministeriets Udlodningsmi

09:55  

Skarven
Skarven er en sjov, spændende og meget kontroversiel fugl. Det er en urfugl med dinosaurer gener, som skaber både debat, glæde og vrede. Natursynet, der herskede tilbage i 1800-tallet, og som stadig ses praktiseret af nogle den dag i dag, gik udelukkende på om naturen havde en nytteværdi, og om vi mennesker kunne tjene på den. Kunne vi ikke det, skulle den unyttige besværlige natur fjernes og udryddes - og det blev gjort med fynd og klem på mange arter. Datidens hårdhændende metoder gik kraftigt ud over rovdyr som odder, mår, grævling, fiskehejre og vores rovfugle -" ja selv den lille smukke isfugl blev opfattet som et skadedyr, der skulle bekæmpes. I begyndelsen af 1960'erne var der kun 125 ynglende par skarv tilbage i Danmark, og i hele Europa var der omkring 4000 par tilbage. Samtidig med den hårde jagt på uønskede arter foregik der kraftige forandringer i landskabet. Heder blev opdyrket, åløb udrettet og søer og fjorde udtørret og gjort til landbrugsland. Naturen i Danmark blev hår

10:30  

Reklameinfo

10:40  

En dansker i Europa
En dag kom det danske medlem af Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, på besøg hos den miljøvenlige trykkerivirksomhed KLS Grafisk på Avedøre Holme som inspiration til sit arbejde med bæredygtighed i parlamentet. Men hvordan hænger arbejdet i Europa-Parlamentet sammen med aktiviteterne i en dansk virksomhed? Det er et af flere spørgsmål, der vil blive besvaret i denne udsendelse. Medvirkende: Jeppe Kofod, MEP, Socialdemokraterne, Knud Erik Larsen, Adm. Direktør, KLS Grafisk Hus, Casper Larsen, Økonomidirektør, KLS Grafisk Hus

11:10  

Bog og forfatter
Verdens største cykelløb er en af klodens største årligt tilbagevendende sportsbegivenheder, som henrykker millioner af publikummer, både langs ruterne og bag tv-skærmene. Hvordan startede Tour de France, og hvem var de personer, som via en aviskrig i Paris, fik ideen til at skabe det store løb? Forfatter og cand.mag. Ole Skjoldhøj har skrevet bogen om løbets skabere og de første dramatiske årgange omkring 1. og 2. verdenskrig. Vært: Ib Søby.

11:40  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Tombola-.

11:50  

Reklameinfo

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:15  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Silver prøver at forberede sig på at skulle være mor, men er bekymret for, hvordan hendes liv vil forandre sig. Naomi forsøger at få Alec over på sin side, men det går ikke efter planen. Annie er bekymret for, at Riley er for hård overfor Dixon. Liam forsøger at slippe ud af kløerne på Vanessa.

11:10  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Ved den årlige Stars Hollow skovturs auktion giver romantiske problemer, da Jess overbyder Dean for at vinde en frokost i skoven med Rory. Rory kommer først op at skændes med Dean, men har bagefter et endnu større skænderi med Lorelai, fordi hun ser en del til Jess.

Kanal 5

09:30  

Arrow
Amerikansk dramaserie. En bande bankrøvere, der kalder sig Royal Flush banden, står bag en række vovede kup i byen. John Diggle foreslår nu Oliver, at han holder en pause fra bagmændene på faderens liste, og i stedet begynder at bekæmpe bankrøverne. Tommy beder Thea om råd og vejledning vedrørende dating, mens Moira undrer sig over, at Oliver konstant forsvinder.

10:15  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Oliver møder en beslægtet sjæl i skikkelse af Jagtgudinden, datter af mafiabossen Frank Bertinelli. Hun viser sig imidlertid at være ude på sit eget personlige hævntogt. Tommy får problemer, og søger hjælp hos Laurel.

11:05  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Elena bliver tvunget til at se konsekvenserne af nogle valg hun traf i sin fortid i øjnene.

dk4

12:00  

Intelligent træning v. Lotte Paarup
Lotte Paarup udfordrer kroppen med originale pilates-øvelser, så du kommer både ned at ligge på ryggen, op på alle fire og helt op at sidde. Øvelserne ser lette ud, og alle kan da også være med, men du kan være sikker på, at øvelserne får varmen frem i kroppen. Fysioterapeut Lotte Paarup har en lange række af dvd'er bag sig, der alle kredser om den intelligente krop. Hun har som instruktør være med til at sætte især pilates på træningsplanerne og uddanner i dag også andre instruktører. Med sin baggrund som fysioterapeut er hun en kompetent og inspirerende guide i denne serie af trænings-programmer, hvor hun viser seerne, hvordan enkle øvelser kan styrke kroppens muskler og led og gøre den stærk og smidig. Det er pilates på gulv og med elastik eller foramroller som redskaber.

13:00  

Reklameinfo

13:10  

Kniv og gaffel

13:45  

EU-skeptikerne

14:15  

Mange bække små
-Mange bække små- er en serie om livet i og ved vores ferske vande. Tidligere drev landet af væde. Åløb, sumpe og moser, våde engområder og søer var en væsentlig del af landskabet, men efterhånden som der kom flere mennesker, voksede ønsket om mere landbrugsjord. De naturlige vandløb, der bugtede sig igennem landskabet blev rettet ud til snorlige kanaler, vådområder blev drænet og søer tørlagte. Over 90 % af alle vores vandløb er på den måde påvirket af os mennesker igennem de sidste par hundrede år. De påvirkninger har givet en kraftig forringelse -" både af de biologiske og de fysiske vilkår for smådyr, fisk og planter, der lever i og ved vandet. Både vandløb og søer er - eller har været kraftigt forurenet af spildevand, næringsstoffer, okkerforurening og giftstoffer. I dag har vi omkring 64.000 km. naturlige og menneskeskabte vandløb. Ud over vandløbene har vi mere end 100.000 søer og vandhuller. Vores vandløb og søer er en vigtig del af det danske landskab og har afgørende betydn

14:50  

Reklameinfo

Kanal 4

12:10  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Kvinderne tager afsked med en nærtstående person. Roland får mulighed for at udvide sin forskning. Joan må træffe beslutning om, hvorvidt hun skal forlade hæren. En ny kvinde på basen får hjælp af Roxy og Gloria. Et slagsmål bryder ud på baren.

13:10  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivias hold finder en fejl i en af deres gamle sager - en fejl der kan sætte dem i alvorlig fare. I mellemtiden går Olivia og Jakes forhold i stykker og Fitz og Mellies ægteskab rammer et nyt lavpunkt.

14:05  

Dallas
Amerikansk dramaserie. I denne spændende sæsonafslutning, forenes Ewing familien for at udføre den afdøde J.R.'s store plan. Det sker dog ikke uden store konflikter og intriger, som ville kunne gøre selv en slyngel som J.R. stolt. Da det chokerende svar på spørgsmålet "Hvem dræbte J.R.?" endelig bliver afsløret, er scenen sat for nye kampe og alliancer i Dallas.

Kanal 5

12:05  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Holdet leder efter en person, som har bortført to naboer fra deres hjem.

13:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Holdet må finde frem til, hvorfor nogen vil en fisker til livs, og samtidig diskret beskytte manden mod den ukendte fjende, da han nægter at modtage politibeskyttelse. Efterforskningen afslører, at fiskeren er blevet sagsøgt af en tidligere forretningspartner, samt at han har et ulovligt bierhverv.

14:00  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio jagter overfaldsmanden og forsøger at redde den gravide kvinde, som er blevet brutalt overfaldet i sin bil. Efterforskningen viser, at kvinden ikke var et tilfældigt offer, samt at hun havde et alvorligt skænderi med en ven lige inden overfaldet.

dk4

15:00  

Fiskemagasinet
Mads Hussing er i denne udgave af Fiskemagasinet taget på aborrefiskeri i St. Vejle å, der ligger ved Ishøj. Åen har noget af verdens bedste aborrefiskeri, og der er både mulighed for mange og store aborrer. Med i programmet er Henrik Carl, der er fiskeekspert og ansat ved Zoologisk Museum og Fiskeatlas, der holder øje med samtlige fiskearter i Danmark. Han vil fortælle om det gode fiskeri, om grejet, og der bliver også talt om tyvfiskeri, bestandspleje og skarv. Dette er første udgave af to programmer om aborrefiskeri i St. Vejle å.

15:30  

Jagtmagasinet
I Spanien opgøres de lokale stenbukke i fire geografisk forskellige bestande. Trofæentusiaster efterstræber alle fire varianter. I denne omgang gælder det den legendariske stenbuk fra bjergene omkring Ronda.

16:00  

Fredags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo

17:10  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

17:30  

Anne-Vibeke rejser
Den kroatiske halvø Istrien er et yndet rejsemål for danskerne og det forstår man godt. Et upåklageligt klima, skønt badevand, god mad og imponerende attraktioner og historiske seværdigheder. Anne-Vibeke besøger denne gang fire meget forskellige campingpladser på den nordlige side af Istrien. Camping POLARI, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er alle populære valg, når danskerne skal på campingferie. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt. Til de mere aktive er der masser at foretage sig. Anne-Vibeke besøger bl.a. de utrolig smukke byer Rovinj og Porec. I programmet tester Anne-Vibeke også en Honda Civic, Knaus Südwind campingvogn og et Isabella fortelt. Se mere på www.AnneVibekeRejser.dk

Kanal 4

15:05  

Mig og min mor
Dansk dokumentarserie. I mange år af sit liv har Mia levet på gaden som hjemløs narkoman. En verden som Joy ikke helt kan sætte sig ind i. Derfor har Mia besluttet sig for, at hende og Joy skal være hjemløse for en dag, så Joy kan lære at sætte pris på livet og se den verden hendes mor engang har levet i. Men Joy udviser ikke helt den begejstring for dagen, som Mia havde håbet på - og det skaber konflikter hos mor-datter-parret! I Bogense er der sket store forandringer. Simone er startet i skole og er derfor flyttet helt til Middelfart. I dag har Simone gået i skole i præcis tre måneder, og det er en stor bedrift, mener Bettina! Derfor vil hun gerne forkæle hende med én ting, som hun mangler i hverdagen, nemlig et par briller. Men som sædvanlig går Bettinas plan ikke helt efter bogen. Som reality-stjerne, tilbringer Irina meget af sin tid i det Københavnske natteliv. Og når hun er samlet med reality-vennerne, går det ofte vildt for sig med både shots og dans på bordene. Det er en livss

16:05  

Bypiger søger Bonderøve 2
Dansk datingserie. Se det store finaleprogram, hvor bypigerne har allersidste chance for at score sig en vaskeægte bonderøv. Har Michelle vundet Martins hjerte, eller er Cecilie stadig med i opløbet? Og kan Jane styre sin forelskelse, så hun ikke skræmmer Johannes helt over til Jessie. Og hvad med Jessie - tør hun tage springet og satse på Lolland og kærligheden?

17:05  

Bryllupper for millioner 2
Dansk dokumentarserie. I Bryllupper for millioner har jetsetbryllupsplanlæggeren Frank Damgaard i Monaco udfordringer med dagens forkælede brudepar. Mangemillionæren Michael og hans kommende kone Christina har nøje udvalgt den danske bryllupsplanlægger i Monaco, men parret ændrer konstant i planerne, og det giver Frank problemer. Da gommen skal ankomme med båd til bryllupsceremonien mister Frank forbindelsen til bådens kaptajn, og det rykker tidsplanen så meget, at den verdensberømte sanger David Gray, som parret eksklusivt har betalt dyrt for, ender med at må synge under middagen. I Danmark bliver den førende bryllupsplanlægger Christel Winther akut tilkaldt som assistance til Henrik og Majas bryllup på Skrøbelev gods på Langeland - også selvom hun aldrig har mødt parret før. På Hawaii nyder bryllupsplanlægger Iben Dwight nogle fridage med familien inden næste store bryllup.

Kanal 5

15:00  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet efterforsker om der er en sammenhæng mellem drabene, efter at to kvinder er blevet myrdet og et tredje drabsoffer må opspores.

16:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En legendarisk basketballspiller bliver anklaget for at have voldtaget adskillige kvinder. Spilleren har været under kontakt hos den magtfulde direktør for et firma, der fremstiller sportstøj, men hvilken rolle har forretningsmanden spillet i sagen..? Under efterforskningen må Rollins vende tilbage til sit gamle distrikt i Atlanta, hvilket bringer hende ubehagelige minder.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Tre piger drager ind i Central Park, og to af dem forsvinder sporløst, mens den tredje bliver såret under deres søgen efter det mytologiske væsen Glasgow manden. Da enheden starter deres eftersøgning af en mistænkt i sagen, får Benson hænderne fulde med at adskille fantasi og virkelighed.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. På vores musikalske rejse gennem Alpelandet er vi denne gang på besøg i Kärntner Jauntal, hvor vi lader os forkæle kulinarisk. Kärnten er berømt for sine kulinariske lækkerier. Bryghuset Breznik i Bleiburg har sin rod i steinbier-bryggeri, hvor man kan følge med i produktionen. Ved tilberedningen af Jauntaler -Saure Suppe- (sur-suppe) lader kokkene sig nødigt kigge over skulderen. Derefter går det videre til den skønne Kalterer See i Sydtyrol. Med det yndige, mediterane landskab er Kalterer See den største naturlige badesø i Sydtyrol og også den

18:30  

Stjernetræf
Marie Carmen Koppel har i over 20 år været en stærk soul- og gospelsangerinde. Marie har rødder i den musikalske familie Koppel, der bl.a. tæller broderen, saxofonist Benjamin Koppel og faderen, komponist Anders Koppel. Maries store musikalitet og talent kan dog sagtens stå alene, og hun er nu på vej med et nyt album. Mød hende i Stjernetræf til en snak om glæden ved at dygtiggøre sig -" og hør om hendes vej tilbage til livet og musikken, efter en alvorlig sygdom.

19:00  

Koncert med Von Dü
Det ni mand store band; Von Dü, debuterede på den danske musikscene i 2007. De leverer et live-udtryk, hvor humor, fest og energi hænger sammen med tekster fra hverdagen og hverdagskritik. Med deres originale blanding af reggae, hiphop, pop og rock er de særligt kendt i undergrundsmiljøet. De leverer en sprudlende performance, med en nærmest overvældende publikumsinteraktion.

20:05  

Aktuelt Kvarter

20:25  

Dansk-tysk med Matlok
-Jeg er i dag i Kulturministeriet, hvor jeg glæder mig til at møde en ganske særlig dansk politiker og kulturpersonlighed: nemlig kulturminister Bertel Haarder, som siden systemskiftet i 1901 nu er den længst siddende borgerlige minister som medlem i forskellige regeringer siden 1982.- Sådan indleder Siegfried Matlok denne udgave af -Dansk -" tysk med Matlok-. Når Matlok har valgt Bertel Haarder til en samtale i forbindelse med den tyske genforening for 25 år siden, så skyldes det især, at Haarder er det, man kalder en Sønderjyde med stort S. Haarder er født 1944 på Rønshoved Højskole ved Flensborg fjord, hvor hans far, Hans Haarder, var en kendt forstander. Haarder mødte de dansk-tyske konfrontationer i sin barndom og i sin ungdom, og han har oplevet - og medvirket som politiker - i perioderne fra et mod-hinanden over et-med-hinanden til et dagens for-hinanden i grænselandet med flertallene og mindretallene syd og nord for grÅ"nsen. Da Muren faldt, og Tyskland blev genforenet var

Kanal 4

18:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe prøver at overbevise en journalist om, at hun har en blomstrende praksis. George fortæller Lemon, at han skal på date, og det får Lemon til at føle, at hun også må finde en date.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et dokumentarfilmhold aflægger hospitalet besøg seks måneder efter skudepisoden for at dokumentere, hvorledes lægerne og patienterne er kommet videre med deres liv. Meredith hjælper Cristina med at lægge ansigtet i de rette folder foran kameraet. Mary Portman, tidligere patient og overlevende fra massakren, vender tilbage til hospitalet for at få foretaget den operation, som hun skulle have haft på den skæbnesvangre dag.

20:00  

Flightplan
Amerikansk actionfilm fra 2005. Kyle Pratt er en succesrig flydesigner, der sammen med sin seksårige datter, Julia, har måttet gennemleve sin ægtemands traumatiske dødsfald i Berlin. På vej hjem til New York, i det passagerfly hun selv har medvirket til at bygge, falder Kyle i søvn. Da hun vågner, er flyet stadig i luften, og Julia er sporløst forsvundet. Men hvad værre er, kan ingen af Kyles medpassagerer overhovedet huske at have set pigen. Flyets vagtmand Gene Carson og flykaptajnen Rich insisterer på, at datteren ikke er på passagerlisten. Kyle fortsætter imidlertid jagten på Julia, men er snart tvunget til at bevise, at hun ikke er gal! Men hvis Kyle ikke bare har fantaseret sig til begivenhederne, hvem har så taget Julia og hvorfor..?

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard og Sheldon er et par geniale fysikere. De forstår hvordan universitet hænger sammen samt alskens udregninger, formler og sammenhænge, der ville drive normale mennesker direkte hen på galeanstalten. På trods af al den genialitet er der en ting de begge er meget dårlige til; interaktionen med andre mennesker og herunder mere specifikt kvinder. Alt dette ændrer sig da den frigjorte og smukke Penny flytter ind ved siden af. Sheldon, Leonards sambo, er godt tilfreds med at fortsætte tidsforbruget med nørderi, sci-fi og matematik med deres socialt inkompetente venner, og Caltech fysik kollegaer Wolowitz og Koothrappali. Imidlertid ser Leonard Pennys indflytning i et helt andet lys, et der åbner en verden af muligheder, herunder den store kærlighed. I første afsnit møder vi Leonard og Sheldon, der er to geniale fysikere der bor sammen. Da de møder deres nye nabo Penny, går det langsomt op for dem, at selvom de ved stort set alt om fysikkens verden, ved de stor

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard skriver under for modtagelsen af en pakke, for at vise sin gode side over for Penny. Imidlertid går tingene galt, da han beder Sheldon om at hjælpe ham med at overlevere den.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard tager på date efter at have fundet ud af, at den skønne Penny er begyndt at komme sammen med en fyr.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon bliver fyret. Dette tvinger ham til at udforske verdenen uden for fysik, hvilket gør ham ekstremt deprimeret. Leonard må derfor springe til for at hjælpe sin ven ud af sumpen.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I Politijagt følger vi færdselspolitiet i deres jagt på hensynsløse bilister på de danske veje. Peter fra Nordsjællands Politi følger sin politinæse og stopper en bil med fire unge mænd. Det viser sig at føreren måske er påvirket af narko. Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi står sammen med en kollega ved en midlertidig lysregulering ved et vejarbejde. Mange utålmodige bilister kører over for rødt lys og får derfor en bøde på 2000 kr. og et klip i koret. Valdo er i område, som er berygtet for spritbilisme - her stopper han en mand med tomme ølflasker i bunden af bilen.

dk4

21:00  

Bog og forfatter
Programtitlen er -Bog og forfatter-, men værten Thorkild Thejsen gør straks ved programmets begyndelse opmærksom på, at der her er tale om hele 12 forfattere og to hovedredaktører og ikke kun én bog, men fem bøger og tusindvis af sider. Titlen på gigantværket er Dansk skolehistorie -" hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år-, og den ene af hoveredaktørerne, professor Ning de Coninck-Smith, er gæst i studiet til en samtale, der vil vække minder -" gode som dårlige - og inspirere til overvejelser om dagens skole og undervisningspolitik.

21:30  

Fire muslimske stemmer
Fire muslimske stemmer - en vigtig dokumentarfilm om dagens Danmark. Instruktøren udtaler selv "Med filmen giver jeg ordet til fire unge muslimske kvinder, som på smukkeste vis er integreret i Danmark. Og lader dem fortælle en håbefuld historie om kvinder, der har mål i livet. Og viljen til at nå dem, på deres egen måde. Fire forskellige stemmer, fælles om en mangfoldighed". Det kræver mod at stille sig op mod intolerance og unuancerede synspunkter. Kvinderne i filmen har modet. For filmens fire kvinder handler det om tro. Om at vælge mellem rigtigt og forkert. Om at vælge sin egen vej - og ikke forældrenes. Om at turde forene islam og naturvidenskab. Og om ikke at blive slået i hartkorn med islamiske terrorister. "Jeg ønsker med filmen at være med til at skabe forståelse og tolerance over for muslimske unges liv og skæbne i Danmark. Så vi på et tidspunkt kan række hånden frem og tage imod den fremstrakte hånd - fra begge sider". God fornøjelse her på dk4!

22:00  

Tæt på Dirk Jan
Den Hollandske musiker Dirk Jan Ranzijn har, gennem en karriere på 30 år og med 25 udgivne albums, indtaget en klar position som Europas førende keyboard-solist. Med 8-900 numre på repertoiret henrykker Dirk Jan publikum og tv-seere med sin musikalske spændevidde, fra pop og rocknumre til store filmklassikere, og i kraft af sit medlevende og positive udtryk, er Dirk Jan Ranzijn en entertainer med sin helt egen stil. dk4s Ib Søby mødte Dirk Jan kort før nytår 2015, i forbindelse med en koncert i København og ud over samtalen byder udsendelsen på musiknumre som Ocarina, Exodus, Another Cha Cha, Hero og Dirk Jans populære fortolkning af Elvis Presley klassikeren, Can´t Help Falling In Love.

23:00  

Sportsdans
Årets femte afdeling af Grand Slam turneringen afholdes i Moskva, hvor vi skal møde verdenseliten inden for latindans. Vi er nået til den femte og dermed sidste indledende runde af Grand Slam serien i 2015. Denne gang er det ikke kun vigtige point til verdensranglisten, men også de endelige placeringer til den forestående finale i Shanghai, som parrene skal bekymre sig om. Nogle af de faste kendinge i finalerne har meldt afbud til Moskva, hvilket giver nye par muligheder for at nå finalen og hente vigtige point.

Kanal 4

22:00  

Devious Maids
Amerikansk dramaserie. Zoila opdager en hemmelighed fra Genevieves fortid. Rosie kæmper med at have både Ernesto og Spence i sit liv. Marisol forsøger at modstå Jesses tiltrækningskraft. Carmen bliver ført bag lyset af Adrian. Taylor når sit bristepunkt.

23:00  

Ekstreme søvngængere
Parasomni er et søvnproblem, der tvinger de påvirkede til abnorm adfærd med ukontrolleret bevægelser. Problemet er dramatisk stigende og Storbritannien har aldrig været mere søvnberøvet end i dag. Søvnproblemerne er måske et symptom på vores overstimulerede 24-7-livsstil, som den britiske Mental Health Foundation beskriver som 'et massivt folkesundhedsproblem'. Problemet har lagt et slør af søvnløshed, og i værste tilfælde insomnia, hen over nationen og har ført til en dramatisk stigning af søvnproblemet parasomni. Denne dokumentar viser lidelsen i aktion med sjove øjeblikke: Fra at SMS'e eller have sex i søvne til søvnforstyrrelser med dødelige konsekvenser. Vi møder 20-årige Stephanie, som ubevidst sætter sit liv i fare fem gange om ugen, og den 23-årige Tom, der to gange er hoppet ud af sit vindue som følge af ekstreme mareridt. Dokumentaren viser derudover en række tilfælde af klassiske søvnforstyrrelser og giver redskaber til at forhold sig til problemet.

Kanal 5

21:00  

Blitz
Engelsk krimi fra 2011. En seriemorder, som går under navnet 'The Blitz', 'fornøjer' sig med at myrde politibetjente én efter én, og slipper gang på gang væk fra kriminalassistent Tom Brant, der foretrækker at gøre tingene på sin helt e måde, i tvunget selskab med sin makker, den homoseksuelle Porter Nash.

23:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Hotch og enheden søger efter en kidnapper, da en rædselslagen og udsultet dreng bliver fundet i Arizona ørkenen, samtidig med at en anden dreng forsvinder sporløst. Morgan mindes sin egen fortid, og forsøger at indlede et venskab med den undslupne dreng.

dk4

00:00  

Jagtmagasinet
I denne udsendelse jager Steen Andersen råbukke, og det er ensbetydende med intense situationer, vanskelige skud og nye indsigter, som man nok kan finde anvendelse for i sin egen vildtforvaltning. Det er den tyske prins Franz-Albrecht der beretter om den rette afskydning af råvildt og jagten foregår i Ungarn, hvor råvildtet er forbløffende talrigt.

00:30  

MotorTV 2015
MotorTV tager denne gang seerne med til det nordligste Finland for at teste dæk på en frossen sø og jagte rensdyr. Vi tester også aktuelle nyheder i form af Toyota Aygo med foldetag, Honda Jazz i nye klæder, samt en spændende Subaru, der forsøger at forene en sportsvogn med en praktisk stationcar. Så se med i MotorTV her på dk4.

01:00  

Gametest
I programmet, der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes, at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Binding of Isaac: Aftertbirth - Yakuza 5 - That Dragon, Cancer - Need for Speed - Darkest Dungeon - Punch Club

01:30  

Udvikling på trods
Mange voksne mennesker med autisme bliver passet i eget hjem af op til ti pædagoger. Som noget nyt har man på Fyn lavet et hus, Humlehaven, hvor man har samlet seks voksne med autisme. På trods af at personalet dagligt bliver udsat for overgreb som riv, spyt og bid, så er det et arbejde, der er meget givende for personalet. Filmen giver et sjældent indblik i en lukket verden, der er fremmed for de fleste danskere. Vi ser fem beboere i deres hverdag, hvor man som pædagog helst ikke må tale eller have øjenkontakt med beboerne.

02:00  

Søstrene Bisp
Teatret og gudstjenesten betyder de noget for hinanden, og hvis ja, hvad? Sådan lyder bare et af de centrale spørgsmål, som biskop Marianne Christiansen stiller til gæsten Lasse Bo Handberg i denne udgave af -Søstrene Bisp-. Ud over at være direktør på Mungo Park i Kolding er Handberg også forfatter, instruktør og samfundsdebattør, så centrale temaer i samtalen er også samfundet og teatret, kreativitet, form og ikke mindst teatret og gudstjenesten. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Hvad Lasse Bo Handberg har valgt må man se i programmet. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

02:30  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

03:00  

Læsemagasinet
Selvom læselyst er et ord vi ofte bruger, så ved vi ved ganske lidt om det. Læsemagasinet har inviteret forsker Anna Skyggebjerg og lektor Caroline Sehested i studiet for at høre deres bud på, hvad læselyst er, og hvordan man kan skabe det. Vi tager også en tur ud på Tingbjerg skole, der i 3 år har uddannet fædre til læselystambassadører.

03:30  

Claus Larsen-Jensen
Hvad laver et dansk medlem af Europa-parlamentet når han er i parlamentsbygningen i Bruxelles? Det besvarer denne udsendelse ved at følge socialdemokraten Claus Larsen-Jensen over et par arbejdsdage. Andre socialdemokrater giver også deres besyv med. Medvirkende: Claus Larsen-Jensen, Ole Christensen, Christel Schaldemose, medlemmer af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

04:00  

Kultursalon
Tina Gylling Mortensen er skuespiller. Hun har været den bærende kvindelige kraft i Mammutteatret, hvor hun har spillet de mest brutale roller gennem mere end 30 år. Hun er også den, der har fået latteren til at runge i komedierne på Det Kongelige Teater de seneste sæsoner. Og denne sommer er hun sprunget ud som vanvittig Zirkusprinsesse hos Søren Østergaard i Zirkus Nemo. Denne vilde skuespiller og komiker er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

04:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. I denne udgave af Jagtmagasinet ser vi nærmere på et emne, der i visse kredse er dybt kontroversielt. Vi skal dykke ned i den industri, der frembringer kronhjorte i rekordstørrelse. Det foregår på New Zealand, hvor man de seneste årtier har sat stadig nye verdensrekorder. Her er historien om, hvordan det hele foregår.

Kanal 4

00:05  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et dokumentarfilmhold aflægger hospitalet besøg seks måneder efter skudepisoden for at dokumentere, hvorledes lægerne og patienterne er kommet videre med deres liv. Meredith hjælper Cristina med at lægge ansigtet i de rette folder foran kameraet. Mary Portman, tidligere patient og overlevende fra massakren, vender tilbage til hospitalet for at få foretaget den operation, som hun skulle have haft på den skæbnesvangre dag.

01:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivias hold finder en fejl i en af deres gamle sager - en fejl der kan sætte dem i alvorlig fare. I mellemtiden går Olivia og Jakes forhold i stykker og Fitz og Mellies ægteskab rammer et nyt lavpunkt.

02:00  

Missing
Amerikansk thrillerserie. Becca tager sagen i egen hånd for at finde frem til spor, der kan føre hende til stedet, hvor Michael bliver holdt fanget. Michael begynder at planlægge en flugt fra sine kidnappere.

03:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Hele flokken får besked om, at Fort Marshall skal sammenlægges med en af Luftvåbnets baser. Kevin oplever et gennembrud i sin helbredstilstand. Tropperne skal genudsendes til Afghanistan. Joan træffer en vigtig beslutning omkring sin karriere. Charlie og Nicole beslutter at se på muligheden for at adoptere et barn.

03:45  

Gilmore Girls
Velkommen til den lille by Stars Hollow i Connecticut, som er kendt for sine grønne græsplæner, små huse og spøjse og spændende personligheder, der ville kunne fylde flere bøger. I denne by bor den viljestærke, 32-årige Lorelai Gilmore med sin teenage-datter Rory Gilmore.

04:35  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Stemningen bliver anspændt til et kirkeseminar om parforhold, hvor Amanda er tvunget til at se sin fortid i øjnene. Heather kaster sin kærlighed på den tidligere high school-nørd Andrew. Imens blander Carlene sig i både Sharon og Crickets ægteskab.

Kanal 5

00:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Adfærdsanalytikerne bliver kaldt til et nedlagt sindssygehospital i staten Oregon, hvor en række tilsyneladende rituelle mord finder sted i et gotisk miljø. Holdet mistænker morderen for at være satanist!

01:00  

True Crime
Amerikansk thriller fra 1999. Da den alkoholiserede, og meget kvindeglade journalist, Steve Everett bliver fyret fra sit job på The New York Times, beslutter han sig for at rejse til Vestkysten, hvor hans ven på The Oakland Tribune, chefredaktør Alan Mann, skaffer ham et job på avisen. Men heller ikke her kan Everett holde fingrene for sig selv, og han indleder en affære med sin kollega, Bob Findleys kone. Findley er imidlertid nødt til at give Everett en opgave og sender ham derfor ud for at lave et sidste interview med den dødsdømte Frank Beachum, der snart skal henrettes. Det går straks op for Everett, at der er noget galt med beviserne på røveri og mord mod Beachum, og han sætter sig for at gøre alt for at undgå, at en uskyldig mand bliver henrettet. Everett bliver hurtigt en jaget mand, da Bob Findley samtidig ønsker ham død så hurtigt som muligt. Beachum sidder nu på dødsgangen med kun ét eneste håb om overlevelse - og dødsdommen vil blive udført til midnat. Steve Everett har nu

03:35  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I Hverdagens helte får brandfolkene nok at se til, da de pludselig kommer frem til en person, som har hjertestop. Ambulancebehandleren David bliver sendt ud til en mand, som lider af en livstruende udposning på hovedpulsåren, og Simon må både tage sig af en kvinde, der er blevet kørt ned på sin cykel og en ældre dame med kramper.

04:00  

Party på Ibiza
Dansk reality-serie. Sangerinden Sada Vidoo, der lever som en dukke, har en vigtig koncert foran sig. Men ved ankomsten til Ibiza mistede Sada sin kuffert med hele sin garderobe. Og dukketøj hænger ikke på træerne på partyøen. Stripperen Viktor er også i butikker, når han forsøger at få afsat sit voksenlegetøj. Og så debuterer Viktor med et stripjob på Ibiza, hvor en kvinde bliver anholdt og må tage sin straf. De to golddiggere Sasha og Cecilie får et godt tilbud fra nogle unge italienere. Men aftalen går ikke helt, som pigerne regner med. Og så er gode råd dyre. Destinationschefen Lars har fået sin kæreste Lea på besøg, men hvis Lea tror, hun får lov til at holde ferie, må hun tro om igen.

04:50  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. I hverdagens helte får brandfolkene nok at se til, da de midt om natten kommer ud til en brændende villa. Simon må både tage sig af en afdød og af en mand med en voldsom flænge i hovedet, mens David må til tandlægen, hvor en kvinde har fået et ildebefindende.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053753