dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 29. januar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 29. januar 2016

dk4

05:00  

Pionermagasinet
Hans Henrik Knoop er uddannelsesforsker og lektor ved Aarhus Universitet, institut for uddannelse og pædagogik. Han har i en årrække forsket i, hvordan vi lærer bedst og i den forbindelse blandt andet beskæftiget sig med flowteorier og positiv psykologi. I programmet kan man blandt andet høre Hans Henrik Knoops positive vurdering af betydningen af arbejdet med innovation, kreativitet og entreprenørskab på det generelle niveau, men også hans bekymringer om, hvordan det ser ud i praksis i det danske uddannelsessystem. Programmet er produceret med støtte fra Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje.

05:30  

Læsemagasinet
Den svenske professor Caroline Liberg fra Uppsala Universitet har skrevet flere bøger og artikler om børns skriveudvikling. Læsemagasinet viser her hendes oplæg om børns skriveudvikling, og hvordan man kan støtte og stimulere denne.

06:05  

Arkæologien rundt
"Arkæologien Rundt- med detektorarkæologerne i marken. Der kan gå flere år, inden et fund bliver erklæret Danefæ, og dusøren udløses. -Hvis man gør det her for pengenes skyld, skal man finde en anden hobby-, fortæller detektorarkæolog Brian Lindballe Bechmann til dk4´s Frantz Howitz, der denne gang besøger én af landets største detektorpladser Vester Kærby på Nordøstfyn. Her vælter fundene frem i tusindvis. Mange af de flotte genstande fra Jernalderen og Vikingetiden burde for længst have udløst en Danefægodtgørelse fra Nationalmuseet, men foreløbig har Brian og de øvrige detektorarkæologer måttet vente i to år på at få deres sager behandlet, og der kan nemt gå endnu længere tid. Findere har ventet mere end fire år på en afgørelse, fordi Nationalmuseets årlige bevillinger på Danefæområdet er begrænsede. -Der er eksempler på, at folk er døde, inden dusøren blev udbetalt-, fortæller Brian, der har gjort i hundredvis af gode fund med sin detektor. Da -Arkæologien Rundt- besøgte mar

06:45  

Rundt om Peblinge Søen

06:55  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

07:00  

Den sunde krop
En af landets mest erfarne pilates-instruktører, fysioterapeuten Lotte Paarup viser her, hvordan du strækker dig smidig og til ny energi.

07:10  

Det handler om følelser
Nogle gange sker det, at rejsningen udebliver i de situationer, hvor manden gerne vil udleve sin seksualitet. Hvilke følelser sætter det i gang hos manden, når lyst og fysik ikke stemmer overens? Hvad kan han gøre ved det? Michele Lauritsen ser i denne udgave af -Det handler om følelser- nærmere temaet mænds seksuelle præstationsangst, når hun har besøg af Mogens Jørgensen, der er praktiserende psykoterapeut, leder og stifter af Akademiet for Psykoterapi (www.akademietforpsykoterapi.dk) og Stig Nielsen, der er praktiserende psykoterapeut og klinisk sexolog. Læs mere om programmets vært på www.onelovefactoryhouse.dk.

07:40  

Hjemmeyoga

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Møllehave med Pia Søltoft
Blandt Johannes Møllehaves største inspirationskilder står Grundtvig, H. C. Andersen og Søren Kierkegaard. Fra studietiden har Møllehave beskæftiget sig intenst og vedvarende med de tre -" i bøger, forelæsninger og ikke mindst i et stort antal foredrag. I denne udgave af -Møllehave med venner- møder Johannes Møllehave Kierkegaards-forskeren Pia Søltoft, der især er optaget af kærlighedsaspektet i Kierkegaards skrifter. Omdrejningspunktet for samtalen er Pia Søltofts nyeste udgivelse -Kierkegaard og kærlighedens skikkelser-, og hvis man interesserer sig blot det mindste for Kierkegaard eller ønsker at blive klogere på kærligheden, så er denne samtale et must.

08:40  

Mange bække små
-Mange bække små- er en serie om livet i og ved vores ferske vande. Tidligere drev landet af væde. Åløb, sumpe og moser, våde engområder og søer var en væsentlig del af landskabet, men efterhånden som der kom flere mennesker, voksede ønsket om mere landbrugsjord. De naturlige vandløb, der bugtede sig igennem landskabet blev rettet ud til snorlige kanaler, vådområder blev drænet og søer tørlagte. Over 90 % af alle vores vandløb er på den måde påvirket af os mennesker igennem de sidste par hundrede år. De påvirkninger har givet en kraftig forringelse -" både af de biologiske og de fysiske vilkår for smådyr, fisk og planter, der lever i og ved vandet. Både vandløb og søer er - eller har været kraftigt forurenet af spildevand, næringsstoffer, okkerforurening og giftstoffer. I dag har vi omkring 64.000 km. naturlige og menneskeskabte vandløb. Ud over vandløbene har vi mere end 100.000 søer og vandhuller. Vores vandløb og søer er en vigtig del af det danske landskab og har afgørende betydn

Kanal 4

05:30  

Kitchen Boss
Buddy og hans søster Lisa laver mad og mindes deres bedstemødres hjemmelavede pasta, inklusive kartoffel-gnocchi med svampesauce og rigatoni á la vodka.

05:50  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Grayson og Jules får problemer og Laurie prøver at hjælpe Jules. Bobby beslutter sig for at gøre Travis til en rigtig mand.

06:15  

TV-Shop

07:15  

Kitchen Boss
Buddy savner Rom, så han laver retter inspireret af den evige stad. Hans stracciatellisuppe, pizza bianca og catalanske rejer vil få ethvert hjem til at dufte af Rom.

07:40  

TV-Shop

08:40  

Cougar Town
Amerikansk komedieserie. Jules mister besindelsen, da Travis forsøger at snige sig uden om en 'spilleaften'.

Kanal 5

05:45  

Galavant
Amerikansk komedieserie. Mens Galavant, Sid og Isabella ankommer til Sids hjemby, forsøger Richard at få gang i sine nye projekter.

06:10  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne samler tropperne til de store klassers pjækkedag på Carlton, men hendes rebelske initiativ ender i kaos. Bay fatter interesse for Angelos families medicinske historie. Kathryn inviterer Regina med til en forfatter sammenkomst i New York.

06:55  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Bay kommer i tvivl om, hvorvidt hun egentlig har lyst til at gå med til skoleballet da det viser sig, at der er krav til påklædningen. Kathryn, John og Regina er forbløffede over at høre omfanget af Daphnes dårlige opførsel. Tank hjælper Toby med hans nye blomstrende forretning.

07:45  

TV-Shop

08:00  

Kagekampen
Dansk underholdning. Den onde heks huserer i dag i "Kagekampens" køkken. Hun bliver portrætteret i tre meget forskellige udgaver, når de tre sidste kagekæmpere skal kage-fortolke eventyret om Hans og Grethe. Og der er meget på spil, for i dag gælder det kampen om en plads i Kagekampens endelige finale. Den, der imponerer dommerne Marianne Valentin og Allan Andersen mest, bliver kåret til Ugens bedste bager.

08:50  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Kan det virkelig passe, at det skal tage flere timer at blive enige om farven på væggen i stuen, når hele ens hus kræver en totalrenovering og kun kan holde 14 grader om vinteren? Nej, er det kontante svar fra Jens Andersen, når han i denne uge besøger økologerne Rikke og Klaus i Gørløse. Hos dem ender alle byggeplaner i uendelige overvejelser og diskussioner, så nu har de udsigt til endnu en vinter, hvor vanterne skal frem, selv når de sidder i stuen.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:20  

Er du til bøger?
Hun har delt vandene med sine holdninger og meninger. Hun har kæmpet indædt for sin sag og for sit parti. Nu har hun skrevet sine erindringer -Fordi jeg var nødt til det- fra et langt liv i dansk politik. Pia Kjærsgaard er gæst i -Er du til bøger-, hvori hun blandt andet fortæller, hvorfor erindringerne skulle skrives nu. Hvilke historier man kan læse, og hvorfor hun selv synes, det er en god bog. Bogen kan købes i dk4 butikken.

09:50  

How2Scrap
Seerne har ordet! How2scrap har i to programmer givet ordet til seerne. Det betyder, at der ikke er noget specifikt emne som dagens tema. dk4's scrapbookingteam Pia og Rikke vil i stedet besvare spørgsmål i kategorierne: -¢ Materialer/Værktøj: Stempler og distress -¢ Base: Hvad bruger man sine rester til? -" og hvordan bruger man det gyldne snit, når man scrapper? -¢ Pynt: Blomster og hjemmelavet pynt I inspirationsdelen viser den erfarne scrapper Birthe sit arbejdsværelse frem -" hun har rigtig gode tips til, hvordan man organiserer sig, så det er nemt og bekvemt at scrappe. Der er derfor ny inspiration at hente for garvede scrappere -" og for nytilkomne handler det om at fatte notesblokken og lade sig inspirere til nye, kreative måder at bruge fotos på.

10:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

10:30  

Lærerliv
Alle husker en eller flere af deres lærere fra skoletiden -" for noget godt eller for noget dårligt. Alle har en mening om skolen og om lærerne, og læreren har altid været helt central for skolen og for eleverne. Men lærerrollen har i høj grad skiftet karakter gennem skolens historie, og synet på lærerne og skolen lige så. Hvordan ser det imidlertid ud fra lærerens side? Hvordan har lærerne oplevet skolens og lærerjobbets udvikling gennem de seneste 50 år? Hvorfor valgte de at blive lærere? Hvorfor synes nogen stadig, at det er verdens bedste job, mens andre er holdt op? Hvilken udvikling har de oplevet, og hvordan ser det aktuelt ud i skolen? Det ser dk4 nærmere på i serien -Lærerliv-, der gennem 12 dybdegående interviews med unge lærere, gamle lærere, pensionerede lærere, læreruddannede i andre erhverv, skoleledere og inspektører fra hele landet giver et indblik i livet og arbejdet som lærer. Spørgsmålene stilles af Thorkild Thejsen, der i dette program er gæst hos Erik Schmidt, de

11:45  

Hvordan

11:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

09:05  

TV-Shop

10:05  

90210
Amerikansk ungdomsserie.

11:05  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai og Sookie har deres første skænderi i deres mangeårige venskab. Det sker, da Lorelai har hørt, at Independence Inn muligvis skal sælges. Hun går i panik og beslutter, at deres gamle fælles drøm om at åbne en kro sammen aldrig kan blive til noget.

Kanal 5

09:40  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Under en ferie, forliser det skib Oliver Queen befinder sig på, han overlever som den eneste, og de næste 5 år befinder han sig fanget på en øde ø, helt alene. Dagen kommer hvor han bliver reddet, og vender tilbage til sin familie og kæreste i Starling City, uden at nogen bemærker, at han har ændret sig. Men det har han, og det skal snart vise sig, at de evner han har tillagt sig gennem sin tid på øen, skal blive altafgørende for hans bys overlevelse.

10:35  

Arrow
Amerikansk dramaserie. Den korrupte forretningsmand Martin Somers hyrer den kinesiske lejemorder China White til at dræbe Laurel, som er kommet for tæt på sandheden. Mens han kæmper for at beskytte Laurel, bliver Oliver tilbudt at overtage ledelsen i familiefirmaet.

11:30  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Holdet gør en chokerende opdagelse under efterforskningen af en parapletikers forsvinden.

dk4

12:00  

Fit Talk
Det er ikke første gang, vi taler om at løbe her i Fit Talk, men danskernes yndlingsmotion får hele tiden nye vinkler: I dag handler det om at løbe naturligt. Uden dyre sko eller ekstra udstyr, men bare sætte den ene flade ned foran den anden. Hvorfor? Blandt andet for at undgå løbeskader og holde kroppen på toppen. Mød løbecoach Claus Rasmussen, også kendt som Posemand, i dag i Fit Talk.

12:30  

Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dette program står menuen på fiskefilet med raita, små kartofler, salat med fennikel, rucola og æble, når Pernille Skjødt laver et dejligt familiemåltid med jordforbindelse. Vi skal også en tur i marken med Søren Ejlersen og Livia Urban Swart, der vil fortælle en masse om tilberedning af fennikel -" velbekomme! Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremt

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Gametest
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! I det nyeste program kigger vi på en blandet pose af mere eller mindre herlige spil! - Call of Duty: Black Ops 3 - Mario & Luigi Paper Jam Bros. - Game of Thrones a Telltale game series - Warhammer: End Times - Vermintide - Xenoblade Chronicles X

13:40  

EU på virksomhedsbesøg
Morten Helveg Petersen, medlem af Europa-Parlamentet for de Radikale, har været på besøg hos Michael K. Rasmussen, der er marketingdirektør i VELUX Gruppen. De drøfter EUs rammebetingelser for EUs klimapolitik og deres indflydelse på VELUX Gruppens eksport af vinduer til Europa. Programmet er optaget på VILLUM Window Collection, der er en slags -vinduets vidunderlige verden- og rummer mere end 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem. Så der blev også tid til en snak om vinduets historie. Medvirkende: Gæst, Morten Helveg Petersen Gæst, Michael K. Rasmussen

14:10  

Forskningsmagasinet
I 1960erne begyndte hippierne at tage stoffet LSD for at udvide deres bevidsthed. De fik oplevelser og erfaringer, som de ikke havde haft før. I de seneste år er forskere begyndt at fatte interesse for de oplevelser man får, når man taget psykedeliske stoffer. For de kan potentielt lære os nye ting om vores bevidsthed. Denne udgave af -Forskningsmagasinet- handler om psykedeliske oplevelser. Kan psykedeliske oplevelser gøre os til bedre mennesker? Hvordan er det at tage psykedeliske stoffer? Kan man få psykedeliske oplevelser på anden måde? Hvad er bevidsthed for noget? Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål til forskeren Sebastian Leth-Petersen, når han er gæst i studiet hos Niels Ebdrup. I programmets anden de -Spørg videnskaben- er omdrejningspunktet spørgsmålet: -Hvordan kan man forske i Gud, når han ikke kan måles objektivt?-. Det og mange andre relaterede spørgsmål svarer professor Niels Henrik Gregersen på. Programmet er produceret i samarbejde med videnskab.dk. Progra

14:40  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

12:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Alle på basen må forsøge at håndtere følgerne af de begivenheder, som fandt sted under fejringen af basens 100-års-fødselsdag. Roxy og Trevor får endelig lov til at tage deres anden tvilling, Drew, med hjem.

13:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie.

14:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Freden, der har hersket i Ewing-familien, bliver knust, da en katastrofe rammer og Christophers teknologi får skylden. Bobby har svært ved at holde familien samlet, da Sue Ellen (midt i bill. ) beder en gammel ven om hjælp. Og Emma er fanget i skænderier og finder tryghed hos Drew.

Kanal 5

12:30  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En sag bringer Jack og Sam til Los Angeles for at finde en mand, som er forsvundet under en af sine ansattes begravelse.

13:25  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. En ung pige, der er medarbejder på en eksklusiv natklub, bliver fundet død i en lavvandet pool. Den hovedmistænkte er en stjerne-footballspiller fra et college, som står over for at indlede en professionel karriere. Efterforskningen viser at sportsstjernen tilbragte natten sammen med pigen, og at hun var død inden hun blev smidt i vandet.

14:20  

CSI: Miami
Amerikansk krimiserie. Horatio og hans team jager en galning, der skaber kaos overalt i Miami, men CSI-holdet må samtidig sørge over tabet af en af deres egne. Det sker da en mistænkt angriber laboratoriet med giftgas, hvilket kræver et dødsoffer.

dk4

15:00  

Fiskemagasinet
Mads Hussing og Fiskemagasinet er taget på helleflynderfiskeri i Alaska. Vejret viste sig fra sin mest fornemme side, og udover helleflynder, så blev der fanget flere andre arter - blandt andet et par højst overraskende. En af arterne var halvanden meter lang og bed flere gange i båden, da den blev hevet op.

15:30  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget med en flok slyngler på jagt, hvor det viser sig at være helt i orden at stjæle fra hinanden og hvor tonen er både rå og hjertelig. Det hele foregår i en smuk solbeskinnet atmosfære, hvor den frostklare vind hvisler i bøsseremmen, river i skæget og trækker tårer i øjenkrogen.

16:00  

Fredags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke Rejser -" Vintercamping i Østrig Vintercamping i Østrig er i manges øjne rigtig vintercamping. Kombinationen af sne, bjerge og lave temperaturer er vinter, når det er bedst. Anne-Vibeke besøger denne gang en af Kärntens bedste vintercampingpladser Schluga Camping, der ligger i den hyggelige by, Hermagor. Campingpladsen, der i dag drives af tredje generation er meget velholdt og har netop åbnet et luksus-wellness center. Få kilometer fra campingpladsen ligger Nassfeld, der er et hyggeligt skiområde. Det er Weissensee også, og her kan du stå på skøjter på en helt særlig måde. Vintercamping, skiferie og wellness går utrolig godt i spænd sammen på Camping Schluga. Anne-Vibeke, der denne gang camperer i en Hymer vintercampingvogn, giver også en masse gode tips til både vinterkørsel, opsætning af vinterfortelt og hvordan du får mest ud af dit fortelt.

17:30  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

Kanal 4

15:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Engelsk modeserie. Da Trinny og Susannah møder socialrådgiveren Diana i en tøjbutik i Ålborg, er det tydeligt at Diana ikke har det godt med sit udseende. Men med Susannah's hjælp får hun i løbet af dagen øjnene op for, hvilken fantastisk kvinde, der ligger gemt inde bag den ældgamle cardigan. Bogormen Lærke på 24 lider af en søvnsygdom, der gør, at hun altid er træt. Tøj har været underprioriteret, men nu skal det være slut. Kathrine på bare 19 år lever livet som en fuldblods voksen med kæreste, hus og stor ansvarsfølelse. Hun er bange for at miste sin ungdom, men med Trinny's hjælp, finder hun ud af at få det bedste ud af begge verdener.

16:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie. Se Bypigernes sidste dag i Sønderjylland, hvor Thyge endelig åbner op og sætter alle sejl til at vinde Cecilie og Susans hjerter, mens Martin forgæves forsøger at imponere med en undskyldning - og en sømblok! Får Thyge sin bypige? Og er Michelle blevet så vild med drengerøven Martin, at Sønderjylland får et nyt kærestepar - eller to?

17:00  

Bryllupper for millioner 2
Dansk dokumentarserie. I Monaco er Frank Damgaard virkelig kommet på arbejde, da han har svært ved at overbevise en kommende kræsen kunde om, hvor hun skal giftes. Han finder også tid til at besøge sin gode veninde designeren Isabell Kristensen, der var brudepige til Prins Alberts bryllup sidste år i Monaco. Bryllupsplanlægger Iben Dwight får problemer, da jetsetparret, reality-stjernen Shawna og hendes kæreste Breet fra San Diego skal giftes på Hawaii. Iben er presset med tidsplanen, da Shawna ikke kan blive færdig til tiden og gommen venter nervøst på sin brud. Christel Winther er taget til Mallorca, for at undersøge om hun i fremtiden skal tilbyde øen til sine bryllupskunder. Men der bliver også tid til kærlighed med kæresten Morten.

Kanal 5

15:15  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mac Taylor befinder sig på sin yndlings-morgenrestaurant, da en kvinde, ved navn Rose, pludselig henvender sig til ham og begynder at konversere med ham. Ved et bord ved siden af kommer servitricen til at afsløre en bevæbnet gæst. Pludselig er alt kaos og skud bliver affyret.

16:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. William Lewis frygter fra fængeslet og kidnapper en pige.

17:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Benson bliver efterforsket i forbindelse med Williams Lewis død.

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner. Musikalsk rejse fører os denne gang til Ahrndalen i Sydtyrol -" et fortryllende landskab ved Zillertaler-Alpernes sydskråning, med blide sæterstrækninger, stejle vægge og hemmelighedsfulde bjergsøer. Men vi skal også til det fabelagtige Gardasø i Italien. Musikalsk set bliver vi bl.a. ledsaget af Die Paldauer, Die Geschwister Niederbacher, Die Ladiner, Saso Avsenik & Seine Oberkrainer, Rudy Giovannini samt Reiner Kirsten.

18:30  

Stjernetræf
Det ni mand store band; Von Dü, debuterede på den danske musikscene i 2007. De leverer et live-udtryk, hvor humor, fest og energi hænger sammen med tekster fra hverdagen og hverdagskritik. Med deres originale blanding af reggae, hiphop, pop og rock er de særligt kendt i undergrundsmiljøet. De leverer en sprudlende performance, med en nærmest overvældende publikumsinteraktion. Mød forsanger Morten Nygaard og saxofonist Tobias Steinmann i stjernetræf.

19:00  

Jettes kælegris
Lægesekretæren Jette Rosenkvist har ligesom mange andre altid været glad for dyr. Men da hun og familien flyttede fra Nordsjælland til Sønderjylland blev det starten på en helt særlig rejse. Hun anskaffede sig nemlig Sisse og Constance som i dag er 5 år. Sisse bliver trænet hver eneste dag, og hun kan de mest finurlige kunster, på langt højere niveau end de fleste hunde.. og nå ja, fik jeg nævnt, at hun er en gris? Jettes mål med at træne Sisse er, at vise hvor uetisk intensiv svineproduktion er for såvel dyr som mennesker. Men hvad er en kælegris? Hvorfor er det uetisk med intensiv svineproduktion? Og hvad skal vi så gøre ved det? Få svar på alt dette og mød den kække gris og hendes ejer i -Jettes kælegris-.

19:30  

Danefæ Top 10
I samarbejde med Nationalmuseet er dk4 nu klar med den årlige -Danefæ top 10-. For 6. år i træk har dk4s Frantz Howitz, i nært samarbejde med Nationalmuseet, udarbejdet en top 10-liste over de arkæologisk set mest interessante genstande, der er erklæret Danefæ i det forgangne år. Listen offentliggøres fredag den 22. januar kl. 22.00 og indeholder en rigdom af fund, som ikke er oplevet magen til de 5 foregående år. Det skyldes især detektorarkæologernes utrættelige og ansvarsbevidste arbejde, men også helt almindelige menneskers årvågenhed, når de støder på arkæologiske genstande. Det gælder fx en villaejer ved Taastrup, der fandt et stort stenøksedepot under opførelsen af en trampolin og en gårdejer på Ærø, der skulle anlægge et nyt staldgulv og stødte på noget så usædvanligt som en rigt dekoreret kragsten fra 1100-årene. Formodentlig stammer denne kirkelige sten fra den tidlige Ærøskøbing Kirke, der blev totalt ombygget i 1750´erne. Begge fund er med på årets liste. Reglen for at ko

20:45  

De Dansende Divaer
De Dansende Divaer er motionsdans for kvinder med et BMI over 25. Den professionelle danser, Ronnie Handskemager, har skabt et frirum, hvor overvægtige kvinder har lyst til at danse med ligevægtige. Danseundervisningen foregår uden pres, uden stigmatisering og uden en forventning om, at man skal være god til at danse -" her er danseglæden i fokus. Husk at se med, når -De Dansende Divaer- svinger hofterne, her på dk4.

Kanal 4

18:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Wade kommer til kort og må sluge sin stolthed, da han spørger Zoe, om hun vil være hans makker i et quiz-show. Rose er til gengæld lykkelig, da Frederick Dean langt om længe inviterer hende ud. Andet sted opsøger George og Lemon pastor Mayfair for at spørge ham om deres forhold.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. I efterdønningerne af skyderiet på Seattle Grace hospitalet befinder lægerne sig i det rene kaos. Et par bliver gift, nogen bliver sendt i fængslet og andre igen forsøger at håndtere de mentale og fysiske følger af det blodbad, som de har været vidner til.

20:00  

Hestehviskeren
Amerikansk romantisk drama fra 1998. Den 14-årige Grace og hendes hest bliver ilde tilredt, da de rammes af en lastbil. Graces mor, Annie, kører fra New York til Montana for at få den kendte hestehvisker Tom til at hjælpe hesten - i håb om, at det også vil hjælpe Grace på højkant. På prærien under den åbne himmel finder de alle en indre balance, og Annie og Tom forelsker sig.

Kanal 5

18:05  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard flytter endelig ind hos Penny, mens de andre fyre forsøger at danne et band. Sheldon leder efter en ny roommate.

18:35  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Fyrene beslutter sig for at dyrke fægtning, mens pigerne hjælper Stuart med at gøre flere piger interesseret i tegneseriebutikken. Både Sheldon og Amy tænker på at date nye mennesker.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Mens nogle svenske forskere forsøger at stjæle Leonard og Sheldons teori, forsøger resten af banden at få Amy tilbage på rette spor.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Will Wheaton interviewer Sheldon til en Star Trek dokumentar, men han afslører hans plan om at fri til Amy. Bernadette vil gerne renovere deres hus.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Vlado og Henrik har i dette afsnit fat i de unge mænd. En bilist er tydeligt påvirket af hash. Han nægter at have røget, men Vlado tester ham og ender med at få sandheden. En ung mand på motorcykel kører så hurtigt, at han mister kørekortet til sin helt nye motorcykel. Henrik får fat i en ung mand, som kører alt for stærkt ved et vejarbejde. Politiet har lige forhøjet straffen for fart ved vejarbejde, så manden mister kørekortet.

dk4

21:10  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

21:30  

Gensyn med Modspil
Det er blevet tid til et gensyn med Modspil. Bandet var mest kendt fra de danske live-scener. dk4 mødte dem, og fik en snak om rejsen fra undergrund til cd-udgivelse. Genremæssigt lå Modspil et sted mellem rockende jazz-punk og swingende power-folk. Og sangene spændte fra sørgmodige serenader til berusende ballader. Bandet eksisterer ikke i dag, men man kan opleve deres forsanger Bo Evers stå rundt om på landets scener, hvor han optræder med mange af de samme gode numre. God fornøjelse!

22:15  

Dit dk4

22:35  

Søstrene Bisp
Teatret og gudstjenesten betyder de noget for hinanden, og hvis ja, hvad? Sådan lyder bare et af de centrale spørgsmål, som biskop Marianne Christiansen stiller til gæsten Lasse Bo Handberg i denne udgave af -Søstrene Bisp-. Ud over at være direktør på Mungo Park i Kolding er Handberg også forfatter, instruktør og samfundsdebattør, så centrale temaer i samtalen er også samfundet og teatret, kreativitet, form og ikke mindst teatret og gudstjenesten. Men i programmet er der også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Hvad Lasse Bo Handberg har valgt må man se i programmet. -Søstrene Bisp- produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyns Stift.

23:05  

I udsatte egne Om Carl F. Hill

23:30  

Jagtmagasinet
I denne udgave af Jagtmagasinet ser vi nærmere på et emne, der i visse kredse er dybt kontroversielt. Vi skal dykke ned i den industri, der frembringer kronhjorte i rekordstørrelse. Det foregår på New Zealand, hvor man de seneste årtier har sat stadig nye verdensrekorder. Her er historien om, hvordan det hele foregår.

Kanal 4

23:35  

Devious Maids
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

21:00  

The Accidental Husband
Amerikansk romantisk drama fra 2008. I et radiotalkshow giver radioværten Emma rådgivning til lytterne, der ringer ind. En lytter finder ud af, at hun er blevet gift for 14 år siden, da hun skal giftes med sin nuværende kæreste. En anden lytter fortæller, hvordan hun, uden at vide det, blev gift med sin gymnasieven og nu bliver presset til at indgå en aftale, før han vil gå med til en skilsmisse.

22:50  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Enheden efterforsker en række mord som har forbindelse til spillekasinoerne i Atlantic City. Garcia har haft et skænderi med sin kæreste, hvorefter hun finder Morgan i sin lejlighed ¿ kun iført et badehåndklæde.

23:50  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Hotchs team bliver kaldt til det sydlige Californiens kyst, hvor man langs strandene har fundet tre lig i livreddertårne, som er lukket ned for sæsonen. De tre mandlige ofre er alle blevet dræbt med et enkelt skud i hovedet, og efter at døden er indtruffet er de blevet kastreret.

dk4

00:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

00:10  

Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget med Henrik Carl på suderfiskeri. Det gælder bundfiskeriet efter suderne, og det viser sig uhyre effektivt. Den ene suder efter den anden bliver landet på Henriks kunstige majs. Der er masser af tips til det spændende fiskeri i denne udgave af Fiskemagasinet.

00:40  

LOOKS m. Sidsel Marie Bøg

01:10  

Bog og forfatter
Programtitlen er -Bog og forfatter-, men værten Thorkild Thejsen gør straks ved programmets begyndelse opmærksom på, at der her er tale om hele 12 forfattere og to hovedredaktører og ikke kun én bog, men fem bøger og tusindvis af sider. Titlen på gigantværket er Dansk skolehistorie -" hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år-, og den ene af hoveredaktørerne, professor Ning de Coninck-Smith, er gæst i studiet til en samtale, der vil vække minder -" gode som dårlige - og inspirere til overvejelser om dagens skole og undervisningspolitik.

01:40  

Alfons Schubeck

02:40  

På tur til: Sydøstlige Caribien

03:10  

Costa del golf
Costa del Sol er, med sine mere end 100 golfbaner, et af de mest attraktive feriemål for golfentusiaster, men kampen om gæsterne er hård. En ny ferieform, Long Stay er begyndt at lokke flere og flere gæster til den smukke solkyst. Det er nemlig ikke specielt dyrt, at forlænge sin ferie og nyde op til en måneds ferie i egen lejlighed. I programmet besøger vi et lille udvalg af ferie-resorts, og så tager vi også et smut ud og slår nogle slag på nogle af de mange skønne baner langs kysten.

03:40  

Folkeuniversitetet på dk4
En alderdom uden store sociale og fysiske begrænsninger er ønskværdig for alle. Men hvordan kan vi øge chancerne for en sund og aktiv tilværelse som ældre, med respekt for den enkelte? I forelæsningsrækken -Sund aldring- belyser forskere fra Center for Sund Aldring nogle af de seneste forskningsresultater på området. I denne forelæsning, der er del 1 af 2, sætter lektor Rikke Lund fokus på, om sociale relationer kan medvirke til at skabe en sund alderdom. Programmet vises i samarbejde med Folkeuniversitetet i København og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

04:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. I Spanien opgøres de lokale stenbukke i fire geografisk forskellige bestande. Trofæentusiaster efterstræber alle fire varianter. I denne omgang gælder det den legendariske stenbuk fra bjergene omkring Ronda.

Kanal 4

00:35  

Irresistible
Australsk drama fra 2006. Sophie Hartley er overbevist om, at hun bliver forfulgt af sin mands smukke kollega, Mara. Sophie mistænker Mara for at være ude efter hendes mand, børn og liv, men ingen tror på hende. I takt med sin stærke overbevisning bliver Sophie mere og mere paranoid og får svært ved at skelne mellem virkelighed og fantasi. I sin besættelse bliver hun selv stalker og gør en opdagelse, der er mere skræmmende end hendes værste frygt.

02:50  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Wade kommer til kort og må sluge sin stolthed, da han spørger Zoe, om hun vil være hans makker i et quiz-show. Rose er til gengæld lykkelig, da Frederick Dean langt om længe inviterer hende ud. Andet sted opsøger George og Lemon pastor Mayfair for at spørge ham om deres forhold.

03:40  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Fort Marshall fejrer 100 års jubilæum, men selv om nok så mange celebre militære kendisser dukker op, hviler der en skygge over festlighederne. Samtidig må Hector og Gloria forholde sig til en gravid Penny, og Roxy og Trevor er bekymrede for deres babyers velbefindende.

04:25  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Pastor Tudor overrasker menigheden med en ret speciel opgave: I en uge skal de have sex hver dag! Burl frier til Gigi, der vender tilbage med et usædvanligt forslag.

Kanal 5

00:45  

Lost Boys: The Thirst
Amerikansk gyser fra 2010. Fest hele natten, sov hele dagen og forbliv ung hele livet. Livet som vampyr er en lang fest, med mindre du er offeret eller en vampyr udset af brødrene Alan og Edgar Frog. Brødrene er tilbage for at slukke deres blodtørst, denne gang med hjælp fra masser af designerdrugs.

02:25  

Krimi5
KRIMI5 er en nærgående dokumentarserie på dansk tv med historier om den kriminelle underverden og de groveste forbrydelser i Danmark.Thomas Mygind er programmets garvede studievært, og han danner parløb med Stine Bolther. Hun vil være den udfarende reporter, der følger politiets opklaringsarbejde og går bag facaden i de kriminelle miljøer.

03:15  

Krimi5
KRIMI5 er en nærgående dokumentarserie på dansk tv med historier om den kriminelle underverden og de groveste forbrydelser i Danmark.Thomas Mygind er programmets garvede studievært, og han danner parløb med Stine Bolther. Hun vil være den udfarende reporter, der følger politiets opklaringsarbejde og går bag facaden i de kriminelle miljøer.

04:00  

Kongerne af Marielyst
Dansk underholdning. Fissan overtaler Kongerne til at tage i Bonbonland, hvor Prada starter med at tage sig en reparations-øl. Vodka Anja, der stadig er på krykker, nøjes med at blive malet i hovet, mens Knaldperlen, der er bange for højder, bliver overtalt til en tur i rutsjebanen. Tilbage i sommerhuset bliver Britney mobset over, at huset er møgbeskidt, og at Babe vælger at sove i stedet for at hjælpe med at gøre rent. Babe synes, det er urimeligt, da Britney lige har sagt, at hun bare kunne hjælpe til senere. Om aftenen tager Fissan, Babe og JJ til diskoteket Prinsen i Vordingborg. Her møder pigerne en fyr, der absolut vil vise dem sin tissemand, som ifølge JJ, ikke var ret stor. Fissan ender i frækt selskab med en lokal pige, der dog mest erinteresseret i JJ, og hendes attributter.

04:40  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Ambulancebehandleren Simon må både tage sig af en meget aggressiv ung mand, og en patient som klager over brystsmerter, men i virkeligheden har mere ond i sjælen. Brandholdet må slukke en brand i en håndværkerlastbil, som måske indeholder brandbare væsker. Ambulancebehandleren David bliver kaldt ud til en bevidstløs butikstyv.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010310