dkby
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 25. januar 2016

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 25. januar 2016

dk4

05:00  

Bog og forfatter
I anledning af folkeskolens 200-års-jubilæum i 2014 udgav Danmarks Lærerforening bogen -Lærernes kampe -" kampen for skolen-. Bogens hovedforfatter og tovholder på projektet er tidligere chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. I programmet fortæller Thejsen blandt andet om baggrunden for den berømte "blå betænkning", om enhedsskolens indførelse og om lærernes omdømme og indflydelse gennem tiden. Spørgsmålene stilles af Pernille Aisinger.

05:30  

Julin i Klaipeda, Litauen
Godt 650 km fra København ligger et af de tre baltiske lande, som vi som danskere knapt nok kender -" Litauen. Jeg besluttede mig for at undersøge landet, eller rettere blot en lille del af det. Klaipeda, Litauens største havneby, Palanga, helse- og feriebyen og Coronian Spit -" landtangen ved Østersøen, hvor sanddyner har vandret i århundreder og lagt byer 60 meter under sig, men hvor livet stædigt har overlevet, og nu giver ufattelig smuk natur -" som Unesco har på Verdensnaturarven. Det blev en oplevelsesrejse, hvor koldkrigsmuseum, den gamle bydel i Klaipeda og kunstnernes ubegrænsede fantasier gennem skovens træer og træernes harpiks i form af rav, i dag nærmest er som en tidslomme af oplevelser. Turen fra København med bil eller tog og DFDS-færgen fra Karlshamn om natten til Klaipeda, giver en afslappende feriestemning. Tre eller fire dage giver helt nye oplevelser der er værd at rejse efter. Helsebyen Palanga med en række behandlingsforslag til velvære er turen værd efter de and

06:00  

En dansker i Europa
Medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose - Socialdemokratiet, indstillede Rafel Shamri til Den Europæiske Borgerpris -" og hun vandt. Christel Schaldemose møder Rafel Shamri i Europa-Huset og fortæller om EU"s indsats mod radikalisering af Europas unge. Medvirkende: Rafel Shamri, Christel Schaldemose - Socialdemokratiet. Vært: Ole Stephensen.

06:30  

Det' Kattens liv
Der lever over 500.000 vilde katte i Danmark. Mange af dem under kummerlige forhold. Kattens Værn har i mange år arbejdet på at forbedre livet for disse katte. En af dem, der hjælper er katteinspektør Jan Flesborg, der har arbejdet med at indfange og genudsætte katte i de seneste knap 30 år. Tag med ham på patrulje, hvor han blandt andet skal sætte en fælde op for at hjælpe en syg kat og sætte tre andre katte fri igen efter, at de er blevet kastreret.

07:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dette program står menuen på fiskefilet med raita, små kartofler, salat med fennikel, rucola og æble, når Pernille Skjødt laver et dejligt familiemåltid med jordforbindelse. Vi skal også en tur i marken med Søren Ejlersen og Livia Urban Swart, der vil fortælle en masse om tilberedning af fennikel -" velbekomme! Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremt

07:30  

Naturligvis
Der er et ordsprog, der siger -_ Vær dig selv - de andre er taget-, men det er bestemt ikke altid så lige til. Vi tilegner os ubevidste og bevidste handlingsmønstre, som kan blokere for en sund og positiv tilgang til tingene, men hvad kan vi gøre ved det? Til at indføre os i sindets mangfoldige blindgyder og motorveje har vi inviteret Ole Vadum Dahl i studiet. Ole har mere end 25 års professionel erfaring som coach, psykoterapeut og underviser i personlig udvikling. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

08:40  

How2Scrap
Seerne har ordet! How2scrap har i to programmer givet ordet til seerne. Det betyder, at der ikke er noget specifikt emne som dagens tema. dk4's scrapbookingteam Pia og Rikke vil i stedet besvare spørgsmål i kategorierne: -¢ Materialer/Værktøj : Limtyper og Big Shot-maskine/dies mv. -¢ Base: Inspirationskilder -¢ Pynt: Bogstaver, hjemmelavet pynt og Washi-tape I inspirationsdelen giver den erfarne amatørfotograf Jørgen Bresson fif til, hvordan man tager gode fotos. Der er derfor ny inspiration at hente for garvede scrappere -" og for nytilkomne handler det om at fatte notesblokken og lade sig inspirere til nye, kreative måder at bruge fotos på.

Kanal 4

05:00  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Stine og Morten skal giftes, og dagen inden det store bryllup er der er mange ting, der skal være styr på - ikke mindst fordi vejret ikke ser ud til at blive helt, som de håber... Lotte og Jonas prøver at finde en løsning på deres pladsproblemer og skal ud og se på en lejlighed, som godt nok har mere plads, men som til gengæld ligger i den hårde ende af Vesterbro. Og Pernille er efter en hård skilsmisse nu ved at være klar til at starte på en frisk.

05:30  

Kitchen Boss
Buddy og hans hustru Lisa har paraften. Buddy laver kyllingesorrentino med fusilli i et måltid, der kræser for begges smagsløg.

05:50  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie. Rebas håbløse bror Blake aflægger en uventet visit, og kommer med en bliv-rig-i-en-fart plan, da han vil markedsføre Lillie Maes hjemmelavede Barbeque sauce. June får afsløret på skolen, at Cash stadig er jomfru, så da onkel Blake kommer med lidt lyssky romantisk vejledning er Cash ikke sen til at skrive sig det bag øret.

06:15  

TV-Shop

07:15  

Kitchen Boss
Mozzarella er en basisvare i det italienske køkken, og Buddys svigerfar laver det fra bunden. I dag lærer vi at lave det til nogle af Buddys yndlingsretter.

07:40  

TV-Shop

08:40  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie. Kims ægtemand hilser på Reba med et kys, som lidt for venligt, og hun spekulerer på, om hun skal fortælle Kim noget om det. Lillie Mae finder en nudist strand, men ender i et smertehelvede da hun bliver solskoldet over hele kroppen. Geoffrey anbefaler Reba at være mere personlig og ærlig i sine sange. June træder over stregen, da hun inviterer Sage med ind på sit soveværelse for at drøfte modetøj.

Kanal 5

05:35  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Amber og Reggies skole opfører et skuespil for forældrene. Debbies forsøg for at genskabe et romantisk øjeblik fra hendes forlovelse med Marty giver bagslag, og Jackies fascination for deres forlovelse gør, at hun prøver at ændre i historien om, hvordan hun mødte Larry.

06:00  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Toby vender hjem fra Island med et nyt karrieremål. Bay modtager uventede nyheder om college. Angelo får Daphne til at stresse af ved at fokusere på en bagekonkurrence. Regina står overfor et etisk dilemma angående East Riverside projektet.

06:45  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Angelo kæmper for livet efter et alvorligt biluheld, og familien samles på hospitalet for at støtte ham. Det ender med at sårende beskyldninger flyver gennem luften fordi stemningen er følelsesladet.

07:35  

TV-Shop

07:50  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Kan det virkelig passe, at det skal tage flere timer at blive enige om farven på væggen i stuen, når hele ens hus kræver en totalrenovering og kun kan holde 14 grader om vinteren? Nej, er det kontante svar fra Jens Andersen, når han i denne uge besøger økologerne Rikke og Klaus i Gørløse. Hos dem ender alle byggeplaner i uendelige overvejelser og diskussioner, så nu har de udsigt til endnu en vinter, hvor vanterne skal frem, selv når de sidder i stuen.

08:40  

Kagekampen
Dansk underholdning. Kageugen lægger ud med fem fantastiske bage-talenter: Anja, Mette, Maria, Thomas og Nynne. Vært Thomas Mygind giver dem ugens første udfordring: Bag en kage til mors dag. Og der bliver bagt masser af hjerter og kærlighed ind i kagerne, som bliver bedømt af de professionelle konditorer, Marianne Valentine og Allan Andersen. Den bager, der imponerer dommerne mindst, begynder med en tidsstraf i den næste konkurrence.

 
dk4

09:10  

Tidens ting

09:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:30  

Jagtmagasinet
Schweisshund -" efter skuddet Det tager typisk halvandet år at træne en dygtig hund til at blive schweissprøvet, og prøven stiller store krav til såvel fører som hund. Oplev hvad og hvordan i Jagtmagasinet, og bliv klogere på anskud og skudtegn.

10:00  

Stjernetræf
Efter i mange år at have været en del af den populære og succesfulde duo "Brødrene Olsen", står Niels "Noller" Olsen nu på egne ben og er aktuel med sit første soloalbum -Tres-. Albummet har været en mulighed for Noller til at se tilbage på sit liv - de seneste 60 år. Et liv, der har været fyldt med angst og afhængighed, men også et liv, hvor kærligheden til musikken har været altoverskyggende og fyldt med smukke stunder. Mød ham i et ærligt interview, hvor han reflekterer over livet - både på godt og på ondt.

10:30  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland.

10:40  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

10:50  

Nye tyske fortællinger

11:20  

Dansk-tysk med Matlok
Siegfried Matlok er i denne udgave af -Dansk-tysk med Matlok- på Sønderborg slot for at møde en kvinde, som han betegner som -en gæv alsisk pige-. Det drejer sig om en kvinde, der kommer fra Als, og som har gjort en usædvanligt imponerende erhvervskarriere i Tyskland. I 1989 grundlagde Birgit Madsen firmaet HANSETEAM i Hamborg -" et firma, der i dag har filialer i Flensborg, Stralsund og Frankfurt am Main, og som med sine ca. 800 medarbejdere lige har fejret 25-års jubilæum. Hvordan gik det til, at en ung dansk kvinde efter en kontoruddannelse i Augustenborg kom til Hamborg og fik succes i tysk erhvervsliv? Hvilke dansk-tyske erfaringer har Birgit Madsen gjort sig, og hvilke forskelle ser hun på kulturen i dansk og tysk erhvervsliv? Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, der indgår i Siegfrieds Matloks samtale med Birgit Madsen.

11:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

09:05  

TV-Shop

10:05  

90210
Amerikansk ungdomsserie.

11:05  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Lorelai er desperat efter at komme lidt væk fra Stars Hollow, efter at hun har aflyst brylluppet med Max. Hun kan ikke holde ud at høre på, hvor ondt alle har af hende. Til sidst tager hun Rory med på en længere køretur, der ender på Harvard universitetet. Da de går rundt på Harvard, drømmer Rory om sin fremtid der, mens Lorelai tænker på, hvordan det kunne være gået hende.

Kanal 5

09:30  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk dramaserie. Alice og Cyrus tager på en mission.

10:15  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk dramaserie. The Knave må vælge mellem sine venner og "The Red Queen", da Jafar truer hende på livet.

11:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En forbryder forsvinder på vej til retten, hvor han skal vidne mod en tidligere "kollega".

dk4

12:00  

Fit Talk Special
Engang var kunstige negle lig med dårlig stil og usunde negle, i dag er negledesign og negledekoration i det hele taget, den hurtigst voksende skønhedstrend. Nye teknikker, et utal af farver og ønsket om at udtrykke sin personlighed gennem neglefarve gør neglene til det mest spændende sted at være forfængelig lige nu.

12:40  

Hjemmeyoga

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

13:40  

Viden om literacy

14:15  

Pionermagasinet
2007 satte Undervisningsministeriet med -Pionerkampagnen- fokus på arbejdet med innovation, kreativitet og entreprenørskab gennem hele det danske undervisningssystem -" både med faget -Innovation- i handelsgymnasiet, men også med innovation som undervisnings- og planlægningsprincip -" og med en hel række andre initiativer som Pionermagasinet, Pioneruddannelsen og Pionerdagene. Ministeriets projektleder var Charlotte Romlund Hansen, der i programmet fortæller om forløbet og indholdet i den nu afsluttede kampagne, men også om udviklingen efter kampagnens afslutning og om perspektiverne for det innovative og kreative arbejde inden for uddannelsessystemet -" og om kampagnens betydning for hendes egne arbejdsformer. Programserien -Pionermagasinet- samler i fire programmer op på Undervisningsministeriets Pionerkampagne, der blev sat i gang i 2007, og som nu er afsluttet. Hvad gik det ud på? Hvilke erfaringer blev der gjort? Hvordan blev der arbejdet med innovation, kreativitet og entre

14:40  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

14:50  

Motorcykel-liv
Der er i dag over seks gange så mange motorcyklister, på de danske veje, som der var for bare 25 år siden, og antallet er stigende. Det er ikke længere er særsyn at køre på motorcykel i Danmark. I et land, der bliver stadigt varmere, suser unge, midaldrende og også ældre - både mænd og kvinder - i dag begejstret af sted, imens de oplever både køre- og livsglæden ved det tohjulede univers. "Motorcykel-liv- er en ny, hyggelig og anderledes tv-serie på dk4 -" en serie, som handler om andet og mere end bare hastighed og hestekræfter. Serien kan ses af både den enkelte motorcyklist, og af -_Hr. og Fru Danmark-. Serien bevæger sig lidt omkring - i både det indre og det ydre - for vi får både olie på fingrene og hører lidt om, hvad det betyder for mentalhygiejnen "at køre på motorcykel". Tilrettelægger Mads Black Ifversen - som selv er mangeårig motorcyklist - har længe syntes, at der, i den danske medieflade, manglede et anderledes motorcykelprogram, som afspejler den nye tohjulede virkeli

Kanal 4

12:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Trevor opfordrer Hector til at se en parterapeut og imens bliver Nicole oprevet over at Charlie fortæller hans mor, at de skal forloves, da Nicole og moderen ikke har det bedste forhold. Og Roxy (tv. ) er mere og mere bekymret over Cody's depression, der ikke lader til at være sådan lige til at få bugt med.

13:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie.

13:05  

Army Wives

14:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. John Ross fortsætter med at overtale Sue Ellen til at hjælpe ham med at tage styringen i Ewing Energies. I mellemtiden prøver Christopher og Pamela at få deres skilsmisse på plads. Samtidig opdager Christopher noget overraskende, der kan ændre fremtiden for Ewing Energies.

Kanal 5

12:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Sønnen til en Secret Service-agent forsvinder, og en dyb hemmelighed, der sætter en kædereaktion af begivenheder igang, bliver afsløret.

13:10  

CSI
Amerikansk krimiserie. En mand er fundet myrdet på det lokale kasino, og CSI-holdet må nu spærre hele bygning af i jagten på morderen.

14:05  

CSI
Amerikansk krimiserie. Da det går op for Stokes, at en mand han i sin tid satte bag tremmer får genoptaget sin sag, får holdet travlt med at finde beviser som er stærke nok til at holde manden i fængslet.

dk4

15:20  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

15:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

16:00  

Mandags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88

17:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

17:10  

Spørg om læsning

17:20  

Kniv og gaffel

17:55  

Rudolph Tegners Museum

Kanal 4

15:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte, engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindevis af kvinder verden over. Nu er de tilbage i Danmark, hvor de i løbet af foråret vil lære både mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop, de har! Der er ingen spejle undervejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I domkirken i Roskilde møder Trinny og Susannah ægteparret Kim og Malene, der til eksperternes overraskelse begge går med sandaler året rundt. Kim er jobsøgende, og Trinny hjælper ham med at få lige det ekstra, der skal til for at lande jobbet, mens Susannah hjælper Malene med at få gnisten tilbage i øjnene,- nøjagtig som hendes mand Kim drømmer om. Familiemoren og arbejdshesten Rosie fanger Trinny¿s opmærksomhed med sit umulige røde hår. Rosie bruger til hverdag al sin tid og energi på at få sin familie til at hænge sammen, men Trinny giver hende en pause fyldt med forkælelse og et nyt syn på sig

16:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie.

17:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Mac Taylor og Stella Bonasera finder en død kvinde mellem nogle lagner på en fabrik, der vasker tøj for firmaer. En række ledetråde fører dem på sporet af en diplomat hos De Forenede Nationer, der er indblandet i en ti år gammel mordsag. Andetsteds giver to svenske turister nogle penge til en mand, der optræder på gaden, blot for at opdage, at han er død!

16:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Kriminalassistenterne søger efter en savnet teenagepige, som forsvandt mens hun søgte efter sin biologiske far, en anonym sæddonor. Inden længe bliver en vanvittig mand politiets hovedmistænkte, idet han tidligere har efterstræbt flere unge kvinder. Dr. George Huang hjælper til under eftersøgningen af manden.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Enheden efterforsker en række hadforbrydelser begået mod homoseksuelle mænd, og blandt ofrene er Fins søns nye kæreste. En lærer fra en privatskole bliver derefter mishandlet på lignende vis, men sporene i denne sag peger på, at nogen forsøger at dække over et andet motiv.

17:55  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

dk4

18:00  

Musikalsk rejse
Nu kan du komme med på en fantastisk musikalsk rejse. En rejse, der fører til de steder, hvor Schlager-musikken har rod. Vi skal op i bjergene, ned i dalene, ud til kysterne -" hvor brisen får bølgerne frem, og ind til byernes smalle historiefyldte gader. På rejsen skal vi høre schlager-musik med mange forskellige kunstnere. Nogle har vi hørt om, andre står endnu i bjergenes skygge. Et musikalsk og lærerigt eventyr, hvor solen oftest skinner.

18:30  

Tæt på Dirk Jan
Den Hollandske musiker Dirk Jan Ranzijn har, gennem en karriere på 30 år og med 25 udgivne albums, indtaget en klar position som Europas førende keyboard-solist. Med 8-900 numre på repertoiret henrykker Dirk Jan publikum og tv-seere med sin musikalske spændevidde, fra pop og rocknumre til store filmklassikere, og i kraft af sit medlevende og positive udtryk, er Dirk Jan Ranzijn en entertainer med sin helt egen stil. dk4s Ib Søby mødte Dirk Jan kort før nytår 2015, i forbindelse med en koncert i København og ud over samtalen byder udsendelsen på musiknumre som Ocarina, Exodus, Another Cha Cha, Hero og Dirk Jans populære fortolkning af Elvis Presley klassikeren, Can´t Help Falling In Love.

19:25  

Legenden Titanic
Der var 14 danske passagerer ombord på Titanic. Fælles for dem alle var, at rejsen til Amerika skulle være begyndelsen på et nyt kapitel i deres liv. Med udgangspunkt i tre af de danske skæbner ombord fortæller forfatter til bogen -Danskerne på Titanic", Michael Müller, om danskernes drømme for 100 år siden. Hans fortælling følges op af Titanic-eksperten Hans Skaarup, der også giver sit bud på, hvorfor Titanics forlis er blevet til en legende i dag.

20:00  

På tur til: Sydøstlige Caribien

20:30  

På tur til: Sydøstlige Caribien

Kanal 4

18:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Til Bricks store skuffelse bliver George udnævnt til Årets mand. Det er nu Lavons pligt som borgmester at holde en stor fest for George. Men med Lavons fortid med Lemon er det et problem, så Zoe tilbyder at hjælpe.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Bailey indkalder holdet til obligatorisk følsomheds-træning inden en 350 kg. tung patient, med talrige lidelser, bliver indlagt. Sagen viser sig at være lidt af en udfordring i enhver betydning af ordet. Derek konfronteres med en afdød patients enkemand i et sagsanlæg om lægesjusk. Cristina får rippet op i gamle sår, da hun tilbringer tid sammen med datteren af en hjertepatient.

20:00  

Sweet November
Amerikansk romantisk komedie fra 2001. Smukke og frigjorte Sara tager livet som det kommer og har sit helt eget syn på kærester. Da hun møder den fortravlede Nelson Moss bliver hun draget af ham og giver ham et tilbud, han ikke kan sige nej til. Han skal være hendes kæreste i november og leve sammen med hende i en måned - så vil hun forandre hans liv for altid. Nelson siger "ja tak" og flytter ind hos hende. Langsomt begynder hans prioriteringer at ændre sig, og pludselig er der ting, der betyder noget for ham. Nu opdager han, at han gerne vil beholde Sara i sit liv. Men der er noget, hun ikke har fortalt ham.

Kanal 5

18:30  

America's Funniest Home Videos
Børn, teenagere, bedsteforældre og kæledyr ingen går fri, når America's Funniest Home Videos viser pinlige optagelser sendt ind af amerikanere fra hele USA. Seerne nyder godt af de opmærksomme og hurtige hjemmefotografer, der har indfanget hylende, grinagtige situationer, hvor familiemedlemmer, venner, kæledyr osv. dummer sig i stor stil foran kameraet. Det er dog ikke kun et onde for "offeret at blive udstillet på tv, for det kan faktisk vise sig, at pinlighederne kan gå hen og blive ret så profitable. I hvert show udvælger publikummet i studiet nemlig den sjoveste optagelse, som vinder 10.000 dollars og en plads i sæsonfinalen, hvor det handler om 100.000 dollars!

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Howard sætter spørgsmålstegn ved sine ingeniør-evner, da han og Sheldon ikke kan få en legetøjs-drone i luften.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da Leonard og Sheldons mødre skal møde hinanden for første gang, er der alt andet end magi i luften.

20:00  

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Amerikansk actionserie. Mens Coulson og Rosalind går sammen i deres første forsøg på at finde Lash, samtidig er Melinda bekymret over, om Lance er alt for involveret i sit forsøg på at slå Grant ihjel.

dk4

21:00  

Mik Schacks Public Service
Mik laver tex-mex mad til det texanske bluesrockband Omar and the Howlers på en grill fremstillet af efterladenskaberne fra USAs nedlagte rumprogram.

21:30  

MC TV Special

22:00  

Fiskemagasinet
Mads Hussing og Fiskemagasinet er taget på helleflynderfiskeri i Alaska. Vejret viste sig fra sin mest fornemme side, og udover helleflynder, så blev der fanget flere andre arter - blandt andet et par højst overraskende. En af arterne var halvanden meter lang og bed flere gange i båden, da den blev hevet op.

22:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. I denne udgave af Jagtmagasinet ser vi nærmere på et emne, der i visse kredse er dybt kontroversielt. Vi skal dykke ned i den industri, der frembringer kronhjorte i rekordstørrelse. Det foregår på New Zealand, hvor man de seneste årtier har sat stadig nye verdensrekorder. Her er historien om, hvordan det hele foregår.

23:00  

Fjordens forkælelse
Landets største koncentration af Spa-ophold finder man ved Vejle Fjord. Området forener vores smukke danske natur med enestående muligheder for eksklusive velvære- og sundhedsoplevelser. I dette program tager Amanda Mains Bastholm en tur til en af fjordens forkælelser, nemlig Hotel Vejlefjord. Her prøver hun både stedets vandterapi og HotYoga. Hun møder også pensionisten, Helge Lund, der har trådt sine barnesko på Vejlefjord Sanatoriet. Hotellet blev i sin tid etableret som et tuberkulosesanatorium i år 1900, af en af samtidens førende tuberkuloselæger, Christian Schauman. Det var Danmarks første tuberkulosesanatorium, og begivenheden markerede et nyt og betydningsfuldt skridt i kampen mod den frygtede folkesygdom. I 1940'erne var tuberkulose næsten udryddet, og sanatoriet blev langsomt tappet for patienter. Vejlefjord fortsatte dog i sundhedsvæsnets tjeneste, og det har sidenhen fungeret som nervesanatorium, genoptræning af hjerneskadepatienter, samt kursus og konferencecenter. Efter

23:30  

På ski igen, igen, igen
Hvad har Lill Babs, Hansi Hinterseer, et kobel svenske ulve og Thomas Uhrskov tilfælles? Det kan du få svar på i aften, hvor Thomas Uhrskov tager seerne med til et ukendt svensk familieområde, hvor han lærer forskellem på meter og decimeter. Programmet dykker også ned i midten af en østrigsk gletscher, hvor fotografen gør noget utilgiveligt. Du kommer også med til dansk skilærereksamen, og ser Thomas falde og ødelægge sin skulder.

Kanal 4

22:30  

Djævlens advokater
Amerikansk dramaserie. Annalise påtager sig en vanskelig sag, da hun skal forsvare en mindreårig dreng, som har skudt og dræbt sin far, der var politibetjent. Annalise og Sam skændes fortsat om hans forhold til Lila.

23:30  

Sex on Wheels
Engelsk dokumentar. Et ærligt indblik i fire handicappede personers sexliv og de mennesker der hjælper dem med at have et så almindeligt sexliv som muligt. På en varm, morsom og ekstraordinær facon undersøger denne dokumentar, hvordan handicappede forsøger at få tilfredsstillet menneskets mest basale behov: sex. Vi møder Karl, der for nyligt er blevet lam og nu skal leve med det vilkår ikke at kunne få erektion. Pete som er spastisk lammet og har ambitioner om at blive Storbritanniens første handicappede pornostjerne

Kanal 5

21:00  

I Am Legend
Amerikansk actionfilm fra 2007. Videnskabsmanden Robert Neville er helt alene i storbyen efter at en dødbringende virus har udslettet resten af New Yorks befolkning. Han prøver desperat at komme i kontakt med andre overlevende ved hjælp af sin radio, men der er tilsyneladende ikke andre. I hvert fald ikke om dagen. Men om natten kommer de inficerede mutanter frem.

23:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet sættes på en sag om det der tilsyneladende er et masse selvmord blandt en række unge soldater.

dk4

00:05  

FRIRUM
Keder du dig når du kommer hjem fra arbejde? Føler du dig stresset? Eller er du gået på pension og mangler en fritidsinteresse? - Så kan du overveje at finde dig en spændende hobby. I dette program møder vi Tage og Else Marie Pedersen, der siden 1989 har arbejdet med gamle håndværk på et professionelt plan. Tage elsker at dreje træ og Else Marie har fået en helt særlig kærlighed for at flette kurve. -_Der bor en lille kunstner i os alle. Fantasien og kreativiteten skal blot stimuleres og så kommer skaberglæden og resultaterne af sig selv.- Men hvordan kommer man i gang? Hvad får man ud af det? og er der overhovedet noget for alle? Få svar på alt det og giv dig selv 30 minutters FRI:RUM

00:40  

Dit dk4

01:00  

Koncert med André Rieu

03:00  

Er du til bøger?
Den ene var en excentrisk millionær og rejsekonge. Den anden var en lynende intelligent advokat, politiker og stridsmand. I efteråret 2013 kom der også en film om to af nyere dansk histories mest farverige personligheder, Simon Spies og Mogens Glistrup. Men efteråret bød også på to bøger om de to herrer, der både har begejstret og forarget danskerne. Flemming Chr. Nielsen har skrevet -Glistrup-, der er kommet i en ny og revideret udgave, og Søren Anker Madsen har samlet en række af Simon Spies mest markante citater i bogen -Spies -" i citater og billeder-. Hør to kendere fortælle om Mogens Glistrup og Simon Spies, når de er gæster hos Ole Sønnichsen i -Er du til bøger?-.

03:30  

I vikingernes land
dk4 fortæller historien om Danmarks hidtil eneste skibsgrav. Det var noget af en overraskelse, da der i 1934 blev fundet en skibsbegravelse fra vikingetiden under en overpløjet gravhøj syd for Kerteminde Fjord, og en endnu større overraskelse må det have været, da man opdagede, at den afdøde var fjernet og graven plyndret for alt af værdi. Hvad der er tilbage af graven kan man bese, når man går ind i den høj, der i dag dækker over resterne efter skibet med bl.a. anker, ankerkæde, jernnagler og dyreknogler. Dette er det eneste sted i Danmark, hvor et arkæologisk fund bliver formidlet der, hvor det er gjort. At aflægge Ladbyskibet et besøg er en stor og speciel oplevelse især i dag, efter at udstillingsmontren og lyssætningen er blevet fornyet. Når man har besøgt Ladbyskibet, kan man bese det tilhørende museum, hvor nogle af de originale og mere skrøbelige efterladenskaber fra graven er udstillet. Det gælder bl.a. de jernkrøller, der har været en del af skibets stævn udformet som en drab

04:15  

Kierkegaards Kartel med Peter Thielst
Langt, langt ude er Peter Thielst i familie med Søren Kierkegaards forlovede Regine Olsen. Og de historier, der i familien blev fortalt om den famøse Søren, der så skammeligt svigtede sin forlovede, var ikke smigrende. Alligevel blev den filosofistuderende Peter Thielst yderst interesseret i og optaget af Søren Kierkegaard, først i forbindelse med de eksistentialistiske strømninger under studenteroprøret og en konkret opgave, senere som underviser og forlægger. Peter Thielst-udgivelsen -Livet skal forstås baglæns, men leves forlæns- blev en kæmpe succes, da den udkom i 1994, og den medvirkede til at åbne den nu genopblussede debat om behovet for en modernisering af Kierkegaards sprog. Se og hør mere om Peter Thielsts tanker om og arbejde med formidlingen af Kierkegaard i programmet, der er optaget i biblioteket i Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det mar

04:45  

Viden om Literacy Live

Kanal 4

00:35  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Bailey indkalder holdet til følsomheds-træning inden en 350 kg. tung patient bliver indlagt. Sagen viser sig at være lidt af en udfordring i enhver betydning af ordet. Derek konfronteres med en afdød patients enkemand.

01:35  

House
Amerikansk dramaserie. House og hans hold får en mand ind, som selv kom alvorligt til skade, da han forhindrede en fremmed i at blive kørt ihjel i metroen. Det lader dog til, at hans motiv er mere end blot en god gerning.

02:35  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Til Bricks store skuffelse bliver George udnævnt til Årets mand. Det er nu Lavons pligt som borgmester at holde en stor fest for George. Men med Lavons fortid med Lemon er det et problem, så Zoe tilbyder at hjælpe.

03:30  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivia hjælper vicepræsident Sally Langston. Cyrus opdager hemmeligheden bag James' efterforskning. Medarbejderne hos Olivia og Pope rystes af en chokerende udmelding.

04:15  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

00:00  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. I Philadelphia er en række drabsofre blevet udsat for stump vold, og enheden efterforsker derfor byens bokseverden. Hotch bliver tiltrukket af en attraktiv kvinde, som han træffer, da de begge træner til en triathlon.

01:00  

Hesher
Amerikansk drama fra 2010. Efter at T.J. mistede sin mor i en bilulykke, er såvel han som hans far gået fuldstændig i selvsving af sorg. Den anarkistiske heavymetal-fan Hesher udnytter situationen til at tage bopæl i deres garage uden at spørge om lov. BZ'erens voldsomme temperament og hang til porno og pyromani rusker gevaldigt op i den ulykkelige familie.

03:05  

Krimi5
KRIMI5 er en nærgående dokumentarserie på dansk tv med historier om den kriminelle underverden og de groveste forbrydelser i Danmark.Thomas Mygind er programmets garvede studievært, og han danner parløb med Stine Bolther. Hun vil være den udfarende reporter, der følger politiets opklaringsarbejde og går bag facaden i de kriminelle miljøer.

03:55  

Kongerne af Rømø - Uncut
Dansk reality-serie. Kan du ikke få nok af Kongerne af Rømø, får du her uncut-programmet. Her folder Kongerne sig ud i flere vilde uredigerede scener og nye klip fra dagens Kanal 5-program.

04:20  

Kongerne af Marielyst
Dansk underholdning. Det bliver en følelsesladet dag i Marielyst. X'en har fødselsdag og fejres med fødselsdagssang, og besøg hjemmefra. Det kalder mere end én tåre frem hos det følsomme fødselsdagsbarn. På stranden er stemningen spændt mellem Babe og Fissan. Han nægter at tage imod en undskyldning for Babes vandpjaskeri aftenen før. I stedet nupper han en lur i gummibåden på vandet, og det får konsekvenser. Heldigvis er der en smuk og opmærksom livredder på stranden. Fødselsdagsbyturen starter vildt med en limousinetur og flasker på Dr. Emils, men X'en vil i virkeligheden allerhelst have et fødselsdagsknald af Babe, og derfor tager de tidligt hjem. Senere beslutter Prada sig for at drille en sovende X, hvilket viser sig at være en stor fejl. De to ender i en drabelig slåskamp.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1207143443