dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 14. januar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 14. januar 2016

dk4

05:15  

Til bords med søstrene Gercke
Søstrene Gercke er taget til det idylliske og eventyrlige Næsbyholm Slot ved Tystrup-Bavelse søerne. Her står menuen på en lækker muslingeret med dekorativt sort pasta. Og mens Vibeke damper muslingerne, lader Ulrikke sig inspirere til bordpynten - evighedsblomster lavet af muslingeskaller og kaffefiltre i blå/sorte toner. Hvordan det lader sig gøre, kan du se svaret på i denne udgave af Til bords med Søstrene Gercke.

05:45  

Forskningsmagasinet
Smerte kender alle til. Men smerte opleves meget individuelt. Hos nogen går det hurtigere og mere ondt end hos andre. Men hvordan måler man egentlig smerte? Hvad er smerte? Hvorfor er nogen hypersensitive og andre ikke? Hvordan kan man overhovedet gøre smerter til noget objektivt, som man kan arbejde med videnskabeligt? De spørgsmål og mange andre om smerte svarer gæsteforsker Darshana Durup på, når hun er gæst i studiet hos Niels Ebdrup. I programmets anden del -Spørg videnskaben- handler det om Darwin og evolutionsteorien, for det centrale spørgsmål lyder: -Hvorfor skal vi tro, at Darwin havde ret?- Det spørgsmål svarer teologiprofessor Niels Henrik Gregersen på. Og hvis man undrer sig over, at det ikke er en naturvidenskabsmand, der skal besvare spørgsmålet, så er forklaringen, at der fra nogle religiøse kredse i stigende grad stilles spørgsmålstegn ved evolutionsteorien. Programmet er produceret i samarbejde med videnskab.dk og med støtte fra Videnskabsministeriets Udlodningsmi

06:15  

Jørgen Leth
Det 4. bind i Jørgen Leths erindringsserie om -Det Uperfekte Menneske- handler om 48 navngivne personligheder, som alle har gjort stort indtryk på Leth. Et udvalg af musikere, filmfolk, scenekunstnere, cykelryttere og personlige venner, som gennem deres virke, har haft en indflydelse på Jørgen Leths egen udvikling som digter, filmskaber og cykelkommentator. Samtalen med dk4s Ib Søby byder på en række generelle livsbetragtninger, men rummer også eksempler på Leths fascination af fx filminstruktøren John Cassavetes, komponisterne Krzysztof Komeda og Antonio Carlos Jobim samt hans mangeårige ven og producer Marianne Christensen.

07:00  

Guided by Stine
Programmerne tager deres udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 10 kostråd. Diætist Stine Junge Albrechtsen gennemgår kostrådene og fortæller på en enkel og overskuelig måde, hvordan man får kostrådene ind i sin egen hverdag. Kostrådene gennemgås i køkkenet, hvor der gives eksempler på, hvordan man gør derhjemme for at leve efter de officielle danske kostråd. I alle programmer inviteres gæster, der alle har deres erfaringer med kostrådene, og de fortæller ærligt om, hvor de synes, det er svært. Denne gang er der fokus på frugt og grønt. Stine Junge Albrechtsens bog "10 kostråd 10 familier" kan købes til særpris i dk4 butikken.

07:30  

Fit Talk
Stress er en alvorlig sygdom, der ikke bare skal snakkes eller trænes væk, mener læge Anne-Lene Schwarz fra StressCare Institute. Hun mener derimod, at nøjagtig måling af aktiviteten i det autonome nervesystem, bør danne basis for et individuelt behandlingsprogramprogram. Hør mere om, hvordan man egentlig måler stress og naturligvis, hvad man kan bruge det til.

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Portugisiske kulturperler
Tomar er, ligesom mange andre af Portugals kulturmindesmærker, på World Heritage listen over umistelige kulturværdier og det med god grund. Byen med det mægtige Convento de Cristo er selve indbegrebet af Portugals historie om tempelridderne og om tiden, hvor Kristusordenen finansierede de store opdagelsesrejser i 14 - og 1500-årene med netop Tomar som centrum. Det er her, dk4s Frantz Howitz afslutter serien -Portugisiske kulturperler- i denne omgang. Højt hævet over Tomar by ligger tempelridderborgen Convento de Cristo med den 16-kantede kirke -" rotundaen, hvis mure omslutter den indvendige 8 kantede Charola. Det var Portugals første stormester for Tempelridderordenen Gualdim Pais, der grundlagde borgen i 1160. Han havde kæmpet i Det Hellige Land og hjulpet sin nære ven kong Afonso Henriques med at befri Portugal fra muslimerne i årene lige før 1150. Som tak fik han lov til at lade en borg opføre der, hvor floden Nabao krydser pilgrimsvejen, der mod nord går mod Santiago de Composte

Kanal 4

05:00  

Vesterbro
Dansk reportageserie. Lotte og Jonas bor med deres to små børn i en sidegade til Istedgade. Pladsen er trang i den lille lejlighed, men alligevel har de i dag valgt at holde børnefødselsdag for 22 børn. Anne og Tine ejer en bydelens nye hippe modebutikker. De har også to små børn sammen, som de tager med på arbejde - også i dag, hvor de skal ud og se på en ny tøjkollektion. Pernille bor i Viktoriagade i den hårde ende af Vesterbro. Hun er netop blevet skilt har svært ved at vende sig til ikke altid at have sine børn hos sig...

05:40  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie.

06:05  

TV-Shop

07:05  

Kitchen Boss
Buddy laver en pastasalat med kikærter og oliven, en italiensk pølsegryde med hvidløgsbrød og en chokoladebudding til sin fætter Vinny.

07:35  

TV-Shop

08:35  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie.

Kanal 5

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie vil gerne fejre thanksgiving på en anderledes måde i år. Frem for at være sammen med Martys forældre, vil hun hellere invitere Larry, Jackie, Reggie og Dick. Intet går som planlagt, når aliens og mennesker forbundet familiært og Weaver-familien er samlet under samme tag.

06:05  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne beder om at få mere arbejde ved klinikken, idet hun overvejer at søge ind på medicinstudiet. Bay forsøger at leve op til sin kunstlærers forventninger, mens hun samtidig må tage sig af sin skade. Travis inviterer sin kæreste med til et skolebal.

06:50  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne hjælper Angelo med et velgørenhedsarrangement på klinikken. Bay kan ikke ignorere MaryBeths følelser for Tank. Sharee får lektiehjælp af Toby. John og Katherine beværter Johns gamle baseballkammerat.

07:40  

TV-Shop

07:55  

Kagekampen
Dansk underholdning. Der er nu kun fire passionerede bagetalenter tilbage i kampen. De skal vise de professionelle dommere, at de kan bage macarons og bruge dem som en del af en anden kage. Det er helt op til deltagerne, hvordan deres macarons skal indgå i kagen. Thomas Mygind er vært og fortæller, hvem dommerne sender i ugefinalen, og hvilket bagetalent de sender hjem.

08:45  

Kagekampen
Dansk underholdning. I dag skal der på kun halvanden time bages en imponerende barok-amok kage. Det betyder, at der absolut ikke skal spares på pynten. De tre resterende bagetalenter skal overbevise de to professionelle dommere om, at det er dem, der fortjener en plads i den endelige finale. Men en barokkage skal være overdådig, og dommerne er vant til flotte kager, så opgaven er kæmpestor. Thomas Mygind styrer kampen og fortæller, hvem der er ugens bedste bager.

 
dk4

09:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:10  

Kultursalon
Ernst Trillingsgaard er manden, der har fået de største stjerner og musicals til Danmark. Først i Holstebrohallen og siden i Aalborg Kongres & Kulturcenter. Han er blevet rollemodel for kulturhuse i hele landet -" og for deres direktører. For han er en alsidig mand. Han insisterer på at præsentere ballet for nordjyderne, men han har også skabt en fiskermuseum på Jegindø. Han er altid mand for en god historie. Og han var den eneste, der kunne få Dirch Passer til at spille revy uden for København. Ernst Trillingsgaard er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

09:40  

Mik Schacks Public Service
Langt ude på Amager -" i Ørestaden, der hvor metroen har endestation og Fælleden begynder, ligger det meget berømte byggeri -Ottetallet-, og lige på den anden side af vejen ligger en af boligselskabet AABs nyeste afdelinger. Ja, der er tale om såkaldt almene boliger til en lejepris på ca. 10.500 kr. om måneden med fri udsigt til Amager Fælled til den ene side og til Københavns tårne til den anden. Her besøger Mik Schack en ung familie med to små børn for at finde ud af, hvad der dog fik dem til at flytte ud til den yderste del af Ørestaden, hvordan det er at bo der og for at lave mad sammen med familien og for at finde ud af, om det passer, at de har andel i en ko, der går og tygger drøv nede på fælleden. Men Mik Schack ridser også historien bag det storslåede projekt Ørestaden op og får det sat ind i den rette politiske sammenhæng, inden den indisk inspirerede lamme-ret indtages sammen med lejlighedens beboere.

10:15  

Viden om literacy

10:55  

Hvordan

11:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

11:10  

Europæiske stemmer
Tom Høyem er uddannet cand. phil. Han har været lektor ved universitetet i Stockholm. Udlandskorrespondent for Berlingske Tidende samme sted. Formand for Europahøjskolen på Møn og rektor for kostskolen i Høng. Fra 1973-75 var han formand for partiet Centrum-Demokraterne, og fra 1982 til 87 minister for Grønland -" landets sidste. Herefter forlod Tom Høyem dansk politik -" nærmest fra den ene dag til den anden - for at hellige sig arbejdet som rektor for tre forskellige Europaskoler i Oxford, München og Karlsruhe. I Karlsruhe er Tom Høyem også byrådsmedlem. Valgt for partiet FDP, de frie demokrater. Men hvorfor valgte han karrieren som rektor inden for Europaskolesystemet? Hvad er en Europaskole for en størrelse, og hvilken rolle spiller Europaskolerne i EU-systemet? Hvorfor har Danmark ikke en Europaskole? Tom Høyem er hovedpersonen i denne udgave af -Europæiske stemmer-, hvori han fra sin udkigspost i Karlsruhe i delstaten Baden-Württemberg fortæller om sine iagttagelser af EU-fælle

Kanal 4

09:00  

TV-Shop

10:05  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Alec tilbyder Max at hjælpe ham med at etablere en ny computervirksomhed. Naomi finder på en plan, som skal få Bryce til at genansætte Max. Annie tilbyder Liam penge i et forsøg på fange afpresseren.

11:00  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Richards mor, som Lorelai er opkaldt efter, kommer på besøg fra London, og tilbyder Lorelai at sætte en bunke penge til side til Rorys videre uddannelse. Det gør imidlertid Emily bekymret, fordi hun frygter, at hun vil miste kontakten med Rory igen, hvis hun og Lorelai pludselig bliver helt økonomisk uafhængige. Rory ved ikke helt, hvordan hun skal gebærde sig over for Tristin efter at de kyssede, og de to unges følelser for hinanden skaber snart en del forviklinger.

Kanal 5

09:35  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk eventyrserie. Cyrus narrer Den Røde Dronning og Jafar til at sende Bandersnatch efter Alice.

10:20  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk dramaserie. Alice stilles overfor et svært dilemma; skal hun bruge et af sine tre ønsker - og hvad vil det betyde for hende og Cyrus?

11:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En mand som arbejder på et hospital for krigsveteraner forsvinder, og holdet har kun to spor at gå efter.

dk4

12:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I dette program står dagens måltid på grøntsagsmoussaka, når Aarstidernes vegetariske ekspert, Sanne Holden Venlov, tryller et grønt og velsmagende aftensmåltid med jordforbindelse frem. Vi skal også med Søren Ejlersen i marken, hvor han vil komme med en masse tips til tilberedning af knoldselleri, der selvfølgelig også skal bruges i dagens ret. God appetit!

12:30  

Slip spændingerne med Stanley
Vidste du, at mennesker med dobbelthager faktisk har færre rynker? Alligevel er mange, især kvinder, kede af at have en dobbelthage. I denne udsendelse guider kropsterapeut Stanley Rosenberg sin model Trine til enkle øvelser og lette stræk, der forbedrer fleksibiliteten i kroppen, så dobbelthagen reduceres. Stanley Rosenberg har gennem de seneste 45 år arbejdet som kropsterapeut, blandt andet med kraniosakral-terapi og med rolfing. Han har bla. grundlagt Stanley Rosenberg Instituttet, som gennem årene har uddannet en lang række kraniosakral-terapeuter og han har udviklet en effektive ansigtsløfnings massage, som bruges på en lang række skønhedsklinikker landet over. For nogle år siden afhændede han sit institut og i dag arbejder han selvstændigt med blandt andet kurser og udvikling af selv-behandlingsmetoder. Teorien bag selv-behandlingerne er, at vi alle er vores egne bedste terapeuter, og at vi selv kan gøre nogle ganske enkle ting, der kan forbedre både livskvalitet og udseende. Det

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Villum & Schmidt i Geilo
De to venner Tomas Villum & Jonas Schmidt, er taget til Geilo i Norge for at undersøge om skiferie i virkligheden er noget for Jonas - som er i Norge for første gang i sit liv. Se Villum & Schmidt prøve kræfter med alpint skiløb, langrend, bobslæde, Dr. Holms Hotel og ikke mindst det norske køkken!

13:40  

Grønlands heldige kartofler
"Grønlands heldige kartofler" er en film om den udvikling, der sker i Grønland pga. klimaforandringerne og hvad det betyder for det spirende landbrug. Det er ikke udelukkende klimaforandringerne, der har betydning for landbruget udvikling. De skadedyr man kender fra fx kartoffelavl andre steder i verden, er også i den grønlandske jord, men de er ikke aktive. Noget nede i jorden forhindre skadedyrene i at være aktive og giver de grønlandske landmænd et godt udbytte af meget høj kvalitet. Forskere fra LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet forsøger at finde hemmeligheden på hvad der forhindrer skadedyrene i at være aktive.

14:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

14:20  

Bog og forfatter
I anledning af folkeskolens 200-års-jubilæum i 2014 udgav Danmarks Lærerforening bogen -Lærernes kampe -" kampen for skolen-. Bogens hovedforfatter og tovholder på projektet er tidligere chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. I programmet fortæller Thejsen blandt andet om baggrunden for den berømte "blå betænkning", om enhedsskolens indførelse og om lærernes omdømme og indflydelse gennem tiden. Spørgsmålene stilles af Pernille Aisinger.

14:50  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

Kanal 4

12:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte, engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindevis af kvinder verden over. Nu er de tilbage i Danmark, hvor de vil lære både mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle undervejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! Trinny og Susannah tager til Århus, hvor de møder Sanne. Hendes liv har taget en voldsom drejning, der har fået hende til at gå i et med tapetet, men det vil Trinny og Susannah lave om på! Lonnie er personlig træner men skal lære at klæde sin muskuløse krop i andet end sportstøj, og neon-hippie-punk-rockeren Vivi overlader det til Trinny at give hende et mere modent look.

13:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. Nicole forhandler med militæret i Afrika om en løsning på konflikten, men hun løber ind i problemer, da det skal rejse. Frank, Trevor og Hector evakuerer de sidste amerikanere, men de bliver tvunget til at træffe en vanskelig beslutning om hvem, de skal efterlade.

14:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe tæller ned til thanksgiving, hvor hun skal tilbage til New York. Men hun mangler at opfylde sin patientkvote, og det giver Brick muligheden for at overtage lægepraksissen. Lavon opfordrer Wade til at fortælle Zoe, hvad han føler. Georges far tilbyder ham et advokatjob i Montgomery, men det var ikke i Lemons planer.

14:55  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte, engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindevis af kvinder verden over. Nu er de tilbage i Danmark, hvor de vil lære både mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop, de har! Der er ingen spejle undervejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I Ålborg møder Trinny og Susannah Lotte. Til hverdag går hun i praktisk tøj, men når hun skal i byen, får piben en helt anden lyd. Så kommer den sexede kjole på ¿ lidt for sexet, hvis du spørger Trinny, som forsøger at få Lotte i et mere elegant festlook. Socialrådgiveren Tina har på grund af sin stofskiftesygdom taget 35 kg på, men hun har svært ved klæde sin ¿nye¿ krop. Lene runder snart 50 år, og hun har en garderobe fuld af tøj. Alligevel aner hun ikke, hvad hun skal tage på, men det finder Trinny heldigvis råd for.

Kanal 5

12:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Jack tager sagen i egen hånd, da han alene går ud og følger et spor. Han bliver skudt og efterladt til sin egen skæbne. De andre på hans team bliver urolige og finder hurtigt ud af, at Jacks sag er viklet ind i Vivians sag om handel med kvinder, der bliver brugt til prostitution.

13:10  

CSI
Amerikansk krimiserie. Da liget af en mand bliver fundet i Doc Robbins kones seng, prøver holdet at bibeholde deres professionelle distance og ikke lade sig påvirke af, at det ser ud som om døden er indtruffet under sex.

14:10  

CSI
Amerikansk krimiserie. Cathrines veninde Lauras mand er en succesfuld forretningsmand, som ikke skyr nogen midler for at udrydde de som står i vejen. Og det gælder også Laura og hendes advokat.

dk4

15:15  

Dansk-tysk med Matlok
Siegfried Matlok er i denne udgave af -Dansk-tysk med Matlok- på besøg i den tyske ambassadørs tjenestebolig i Hellerup, hvor ambassadør Claus Robert Krumrei residerer. Ambassadøren er født i Delmenhorst i Niedersachsen i 1955 -" altså netop i det år, da Vesttyskland blev optaget i NATO samtidig med, at Danmark og Tyskland i Bonn underskrev de såkaldte København-Bonn-erklæringerne for de to landes mindretal. Krumrei har studeret jura og historie i München og har efter at have aftjent i sin værnepligt i den tyske marine siden 1985 været ansat i det tyske udenrigsministerium. Ambassadøren har bl.a. arbejdet i magtens centrum, i Bundeskanzleramt, men har også tjent Tyskland som diplomat i Columbia, Hongkong, Moskva, Moldova og Washington, lige som han har været leder af Mellemeuropa-afdelingen i Auswärtiges Amt Berlin - og i årene fra 1993-1995 har han endda været rådgiver for CDU/CSU´s parlamentsgruppe. Fra den 31. juli 2014 har Claus Robert Krumrei været Forbundsrepublikkens ambassadø

15:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

16:00  

Torsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

17:10  

Hvordan

17:15  

Det' kattens liv
Med sit elegante ydre og skønne personlighed er katten en af danskernes foretrukne kæledyr. Faktisk er der over 600.000 tamkatte i Danmark. Men med en kat følger også et stort ansvar. Ofte bliver en kat op til 15 til 20 år, derfor skal man gøre sig mange overvejelser, før man vælger at få en kat. Og tager man beslutningen om at få en kat, skal man dernæst beslutte, om man ønsker en killing, en voksen kat -" en racekat eller en huskat. Katte-adfærdsekspert Michelle Garnier kommer med gode råd til denne vigtige beslutning. Vi besøger også Kattens Værn i Brøndby, der hvert år giver over 500 katte et nyt hjem -" og således har stor erfaring i, hvordan man vælger den helt rigtige kat.

17:50  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

Kanal 4

16:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie. Bypigernes sidste dag på Djursland slutter med den nervepirrende finale, hvor det er pigernes tur til at vælge - bussen eller bonderøven? Bjørn har charmeret sig totalt ind på både Nicole og Rhea, men er det nok til at få en ny kæreste? Og hvad med den uudgrundelige Linda - er Martin præcis den bonderøv hun har ledt efter?

17:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. John Ross lærer den sande værdi af familie, da han må vælge mellem blod eller olie. Sue Ellen og Rebecca bliver begge ofre for mænd, som vil kunne ødelægge deres liv. Familien Ewing må endnu engang stå sammen, da en helbredskrise rammer et familiemedlem.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Tre lig bliver fundet i tre forskellige bydele i New York. Mac og Stella undersøger mordet på en ung mand, der bliver fundet i en tunnel i undergrundsbanen i Brooklyn. Manden er blevet udsat for en stor strømstyrke, men det er ikke undergrundsbanens strømførende skinne, der er årsagen. Danny undersøger mordet på en galleriejer, der har solgt forfalskede billeder. Endelig efterforsker Aiden og Flack et mystisk dødsfald på en byggeplads.

16:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Det er Halloween, men enheden er travlt optaget af eftersøgningen af et forsvundet spædbarn. En ung mor fra Buffalo har fortalt dem, at hendes bil blev stjålet mens barnet stadig befandt sig i den. Den forklaring hænger dog ikke rigtigt sammen, og efterforskningen afslører en overraskende sandhed.

17:00  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En ung, kvindelig musikstuderende bliver udsat for et seksuelt overgreb i sin lejlighed, og en mistænkt bliver hurtigt varetægtsfængslet. Det lykkes imidlertid for mandens dyre forsvarsadvokat at stikke en kæp i hjulet på en ellers tilsyneladende vandtæt sag.

dk4

18:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

18:30  

Jagtmagasinet
Jagtmagasinet er taget med en flok slyngler på jagt, hvor det viser sig at være helt i orden at stjæle fra hinanden og hvor tonen er både rå og hjertelig. Det hele foregår i en smuk solbeskinnet atmosfære, hvor den frostklare vind hvisler i bøsseremmen, river i skæget og trækker tårer i øjenkrogen.

19:00  

Grænsekontrol
Hvad er myter, og hvad er virkelighed i grænselandet? Det undersøger formanden for Grænseforeningen, Mette Bock, i fire programmer. I dette program handler det om sproget. I grænselandet tales der en række forskellige sprog, fx dansk, tysk, sønderjysk og plattysk. Men hvad betyder sproget egentlig for os? Har man kun et hovedsprog, et hjertesprog, eller kan man navigere gennem flere sprog og alligevel vide, hvem man er? Der ser Mette Bock og elever fra Duborg Skolen i Flensborg nærmere på.

19:25  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

19:50  

Livsværdier

20:25  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

Kanal 4

18:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivia må rydde op efter en offentlig person, der har kvajet sig gevaldigt. Imens fortsætter Abby med at lede efter svar. Og i Det hvide hus er House, Cyrus og Fitz tvunget til at håndtere en alvorlig hastesag.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Det er Valentines Dag, og da et tag kollapser på en populær, romantisk restaurant, må alle lægerne løbe ekstra hurtigt for at behandle de tilskadekomne. Derek har problemer, nu hvor han er blevet forfremmet, og også Meredith lider under de nye omstændigheder. Mark og Callie må stå sammen for at overbevise Sloan om at gøre det rigtige for hendes baby.

20:00  

Forvarsel
Amerikansk thriller fra 2007. Alt i Linda og Jim Hansons liv ånder idyl, indtil Linda en morgen får besked om, at Jim er omkommet i en trafikulykke. Det sære er, at da Linda vågner morgenen efter, sidder Jim i køkkenet og spiser morgenmad - ganske uskadt. Det bliver starten på et mareridt, hvor Linda må navigere mellem to virkeligheder. Har hun haft et forvarsel om Jims død - og er det muligt at forhindre ulykken?

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Raj og Emily tager på en dobbelt-date med Wolowitz-parret, og Howard bliver rød i hovedet af skam, da Emily afslører en pinlig hemmelighed om ham. Sheldon står med et par løse ender, da han tror, at han har forspildt sin karriere i forsøget på at bevise streng teorien.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Der opstår problemer mellem Amy, Penny og Bernadette fordi Sheldon forsøger sig med noget nyt og spontant.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Professor Proton aflægger Sheldon et visit, og samtidig kan Leonard ikke styre sig i forhold til at konkurrere med Penny.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. En krævende dag på filmoptagelserne efterlader Penny i tvivl om sine valg i livet, og hun beslutter sig for at agere efter det.

20:00  

Stalker
Amerikansk thrillerserie. Beth, Jack og deres enhed efterforsker en sag, hvor en teenagepige har haft indbrud, begået af den stalker, der forfølger hende. Enheden må dog hurtigt indse, at pigen ikke er den person, som stalkeren går efter.

dk4

21:30  

The Diner
I dette afsnit er Nipper og Mos ankommet til USA og klar til at starte deres roadtrip, hvor de skal indsamle ny inspiration og købe udsmykning til The Diner FIFTY NINE. De starter i New York, hvor de besøger en af de mest populære dinere i byen og får et pust af det pulserende og kontrastfyldte byliv på Manhattan. Herefter går turen videre til Adamstown, som kaldes The Antigues Capital, hvor Nipper og Mos sætter jagten ind for at finde de første genstande, som skal pryde den nye diner, inden kursen sættes mod Washington. I Washington bliver det både til et besøg på Arlington Cemetery og en rundtur til byens mest kendte turistattraktioner, som The Capital, Lincoln Monumentet og Det Hvide Hus, inden Nipper og Mos skal mødes med den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie Fulton. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to fo

22:05  

Ski-rekrutten
Hvert år tager 400-500.000 danskere på skiferie. Nogle er øvede, andre knapt så øvede. Rasmus har aldrig stået på ski før, så han er taget til Passo Tonale i de italienske alper for at tage udfordringen op. Om han bruger mere tid på ryggen end på skiene, kan du se, når Rasmus giver den gas som -Ski-rekrutten-.

22:30  

Anne-Vibeke rejser
Østrig er et yndet feriemål for mange campister og det er ganske forståeligt, for østrigerne har en hel særlig evne til at skabe hygge og gode ferieoplevelser. I dette program besøger Anne-Vibeke skønne Camping Schluga i Hermagor i Kärnten, der er en utrolig velholdt og interessant campingplads med både flotte faciliteter, wellness-center, swimmingpool, badesø, egen restaurant og masser af aktiviteter for både store og små børn. Anne-Vibeke ser også nærmere på området og de mange attraktioner, som dalen byder på -" bl.a. skiområdet Nassfeld, der er et sandt eldorado for naturelskere om sommeren. I programmet camperer Anne-Vibeke i telt og fortæller om et helt nyt lufttelt, der er den nye trend inden for telte. Campingpladsen ligger i øvrigt i det skønneste bjergrige område, så her er du virkelig tæt på naturen og den friske luft. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

23:00  

Alverdens dyreliv
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! Så er vi kommet nogenlunde helskindet ind i 2016, og selvom vi stadig skal have anmeldt diverse spil, er det også blevet tid til at se tilbage på året der er gået: - WWE 2K16 - Chibi-Robo! Zip Lash - Football Manager 2016 - The Room 3 - Og så kigger vi på årets bedste og værste spil, og alt ind imellem! GODT NYTÅR

23:30  

Tyrol
Tyrol er tidligere kendt som -bjerglandet-. Indhyllet af majestætiske Alper, dybgrønne græsgange og spejlblanke søer ligger de små idylliske alpebyer på stribe i den smukke natur. Tyrol er kendt for sin folkekære alpemusik, mænd i lederhosen og koklokker. Men efterhånden er Tyrol også blevet kendt for sine mange luksuriøse spa- og wellness-hoteller. Der er dog mange danskere, der endnu ikke har fået øjnene op for den nye trend, så dk4 er rejst til Tyrol på en lille rundtur. I dette program besøger vi tre femstjernede spa- og wellness-hoteller. De tre hoteller er: Hotel Klosterbraü i Seefeld: http://www.klosterbraeu.com/ Hotel Liebes Rot-Flüh i Haldensee: http://www.rotflueh.com/de Bio Hotel Stanglwirt i Going: http://www.stanglwirt.com/dk/ Vi er med andre ord rejst til Østrig for at finde ud af om Tyrol er hot eller not!

Kanal 4

22:05  

I Am Jazz
Amerikansk dokumentarserie. Jazz vil begynde at date drenge, men udforsker stadig sin egen seksualitet. Hun søger vejledning hos en støttegruppe for andre transkønnede mennesker.

23:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

21:00  

The Twilight Saga: Eclipse
Amerikansk fantasyfilm fra 2010. Bella er tvunget til at vælge mellem vampyren Edward og varulven Jacob. Og uanset hvilken beslutning hun træffer, risikerer hun at intensivere varulvene og vampyrenes had til hinanden. Som om det ikke var rigeligt, så har Bella tilmed en eksamen at tænke på.

23:30  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet tager til Rural, Oklahoma for at opklare mordene på en række teenagepiger, som alle blev iført vintagetøj efter drabene. Og så tager sagen om Prentiss en helt ny drejning.

dk4

00:30  

Stjernetræf
Efter i mange år at have været en del af den populære og succesfulde duo "Brødrene Olsen", står Niels "Noller" Olsen nu på egne ben og er aktuel med sit første soloalbum -Tres-. Albummet har været en mulighed for Noller til at se tilbage på sit liv - de seneste 60 år. Et liv, der har været fyldt med angst og afhængighed, men også et liv, hvor kærligheden til musikken har været altoverskyggende og fyldt med smukke stunder. Mød ham i et ærligt interview, hvor han reflekterer over livet - både på godt og på ondt.

01:00  

Udvikling på trods
Mange voksne mennesker med autisme bliver passet i eget hjem af op til ti pædagoger. Som noget nyt har man på Fyn lavet et hus, Humlehaven, hvor man har samlet seks voksne med autisme. På trods af at personalet dagligt bliver udsat for overgreb som riv, spyt og bid, så er det et arbejde, der er meget givende for personalet. Filmen giver et sjældent indblik i en lukket verden, der er fremmed for de fleste danskere. Vi ser fem beboere i deres hverdag, hvor man som pædagog helst ikke må tale eller have øjenkontakt med beboerne.

01:30  

Aftensmad med jordforbindelse
I -Aftensmad med jordforbindelse-, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på røget makrel med salat, kartofler og grønt, når Sanne Holden Venlov tryller et grønt og velsmagende måltid frem, med bl.a. spiselige cosmea- og løgblomster, velbekomme!

02:00  

På ski igen, igen, igen
Thomas Uhrskov hævder at LSD ikke har noget som helst med programmet at gøre, men syret er det, når han -" i sporet på Davinci Mysteriet og The Matrix -" drager til Schweiz for at få løst et at livets helt store mysterier. Du finder også ud af, hvor du kan blive kørt ned på den mest økologiske måde, og så kommer du med på besøg i et ski-kloster. Men naturligvis er der også masser af skifif og gode råd om teknik, udstyr, og hvordan man bedst kommer i form.

02:35  

I udsatte egne Om Carl F. Hill

03:00  

Naturligvis
I denne udsendelse ser vi nærmere på forskellen mellem biodynamiske, økologiske og konventionelle fødevarer. Ph. D og forsker i fødevarekvalitet, Jens-Otto Andersen, er i studiet for at hjælpe med at klarlægge forskellene på biodynamiske, økologiske og konventionelle fødevarer. Udover påvirkningen på vores jord, hvad betyder indtagelsen af fødevarer, dyrket på forskellige måder, for vores krop? Det bliver vi klogere på i denne udsendelse. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert

03:30  

Fiskemagasinet
Mads Hussing er i denne udgave af Fiskemagasinet taget på aborrefiskeri i St. Vejle å, der ligger ved Ishøj. Åen har noget af verdens bedste aborrefiskeri, og der er både mulighed for mange og store aborrer. Med i programmet er Henrik Carl, der er fiskeekspert og ansat ved Zoologisk Museum og Fiskeatlas, der holder øje med samtlige fiskearter i Danmark. Han vil fortælle om det gode fiskeri, om grejet, og der bliver også talt om tyvfiskeri, bestandspleje og skarv. Dette er det andet program af to om aborrefiskeri i St. Vejle å.

04:00  

Er du til bøger?
Mange kender skuespilleren Pernille Højmark som skuespiller, fx i tv-serier som -Taxa- og -Krøniken-, fra gode roller på teatret eller som farverig sangerinde i partybandet -Sweethearts-. Man kunne forledes til at tro, at hendes liv var en dans på roser, men sådan har det slet ikke formet sig. Det fremgår tydeligt af Pernille Højmarks nyligt udgivne erindringer -Først nu forstår jeg intet-. Erindringerne er bygget op omkring et rejsespor og et familiespor. Hør mere om, hvad disse spor indeholder, når Pernille Højmark er gæst hos Ole Knudsen i -Er du til bøger?-.

04:30  

TimeOut på Mountainbike
I TimeOut tager dk4's Katrine Orleman Thrane på jagt efter en fritidsaktivitet, som kan give et frirum i en travl og hektisk hverdag med arbejde, barn og familie. I dette afsnit prøver Katrine at køre mountainbike. Mountainbike er en af de hurtigst voksende fritidsaktiviteter i Danmark, og det er både mænd og kvinder, der drøner rundt i skovene på de specielle cykler. I programmet bliver Katrine guidet rundt i sportsgrenen af formanden for Århus Mountainbike Klub, Michael Nicolaisen, som både giver et indblik i, hvad motionsformen kræver af udstyr, og hvordan man overhovedet kører på en mountainbike på de plørede skovbunde.

Kanal 4

00:00  

House
Amerikansk dramaserie. En patient bliver indlagt på Princeton Plainsboro med ukontrollerede opkastninger, og House og holdet finder nogle foruroligende oplysninger i hendes journal. Samtidig skaber et besøg af Houses massør splid mellem House og Cuddy.

01:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe tæller ned til thanksgiving, hvor hun skal tilbage til New York. Men hun mangler at opfylde sin patientkvote, og det giver Brick muligheden for at overtage lægepraksissen. Lavon opfordrer Wade til at fortælle Zoe, hvad han føler. Georges far tilbyder ham et advokatjob i Montgomery, men det var ikke i Lemons planer.

02:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivia må rydde op efter en offentlig person, der har kvajet sig gevaldigt. Imens fortsætter Abby med at lede efter svar. Og i Det hvide hus er House, Cyrus og Fitz tvunget til at håndtere en alvorlig hastesag.

02:55  

House
Amerikansk dramaserie. En 10-årig dreng med autisme er pludselig begyndt at skrige højt og hjerteskærende. Lægerne kan ikke finde nogen umiddelbar årsag, og drengen kan ikke forklare, hvad der ... Da drengens tilstand bliver forværre,t står det klart, at House kan forholde sig til drengen, fordi denne deler hans mangel på sociale færdigheder. Den forelskede, 17-årige pige ønsker at blive undersøgt af dr. House.

03:45  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

04:30  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Der er sket en busulykke, og de kvæstede er blevet bragt til skadestuen. Merediths og Dereks forhold bliver yderligere kompliceret, da han går i byen med en anden læge. Merediths far aflægger hende et besøg på hospitalet.

Kanal 5

00:30  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. En massemorder hærger i Virginia, men snart opdager holdet, at denne mand ikke matcher profilen på en typisk massemorder.

01:30  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Jane og Henry forsøger at komme sig over overfaldet på Jane.

02:30  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Henry bliver belønnet for at stoppe skyderiet ugen før, mens Jane stadig er stålsat på at komme væk.

03:15  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Foxy har besluttet sig for at give Bubbly en makeover, så hun bliver en fræk og lækker Mini-Fox. Dolken og Knaldperlen vil gøre alt for at lave Eiffeltårnet eller Regnbue-isen, inden de forlader Svendborg, og de prøver ihærdigt i byen. Den nye Bubbly sprutter af selvtillid, og får rigeligt at drikke på Crazy Daisy - måske lige en tand for meget. Zebra møder Gritt i byen, og de to turtelduer er tydeligt meget glade for at se hinanden. Så meget, at de på Dolkens opfordring, ender i en gyde bag diskoteket.

03:55  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Det synger på sidste vers for Kongerne af Svendborg. Dolken og Knaldperlen er desperate efter at hive regnbue-isen i land, og sætter alle sejle for at det skal lykkes, så de tager igen på ildhus i Odense. Det har tidligere båret frugt. Pigerne bliver hjemme og beslutter sig for at pranke drengene. Kongerne nyder deres sidste dag sammen. Miami om har tabt madkonkurrence må tage imod i straf og klædes ud som kvinde. Kongerne fester sammen for sidste gang på Crazy Daisy, Dolken og Knaldperlen giver eiffeltårnet og regnbue-isen et allersidste skud.

04:35  

Krimi5
KRIMI5 er en nærgående dokumentarserie på dansk tv med historier om den kriminelle underverden og de groveste forbrydelser i Danmark.Thomas Mygind er programmets garvede studievært, og han danner parløb med Stine Bolther. Hun vil være den udfarende reporter, der følger politiets opklaringsarbejde og går bag facaden i de kriminelle miljøer.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053349