dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 12. januar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 12. januar 2016

dk4

05:00  

Læsemagasinet
Den svenske professor Caroline Liberg fra Uppsala Universitet har skrevet flere bøger og artikler om børns skriveudvikling. Læsemagasinet viser her hendes oplæg om børns skriveudvikling, og hvordan man kan støtte og stimulere denne.

05:35  

I vikingernes land
Er det alt sammen opført som pral, fordi Harald Blåtand skulle imponere? -I vikingernes land- besøger denne gang det store, mærkelige kompleks, der i dag betegnes som -Kongernes Jelling-. Det er her, Harald Blåtand lod opstille sin store sten over sin far Gorm -den Harald, der vandt sig al Danmark og Norge og gjorde danerne kristne-, som der står skrevet. Men hvorfor havde han så travlt med at skulle sætte sig dette minde i lige netop Jelling, der i vikingetiden lå på et tilsyneladende ikke centralt område midt i Jylland? I det hele taget er der mange gåder forbundet med Jelling-komplekset, og nogle af dem, forsøger overinspektør Hans Ole Matthiesen fra Nationalmuseet/Kongernes Jelling at komme med nogle teorier om. For at finde forklaringer på Jelling-komplekset har Hans Ole Matthiesen taget dk4s tilrettelægger Frantz Howitz med til Sønder Vissing Kirke, der i vikingetiden lå en dagsrejse fra Jelling. Her er opstillet en runesten, som Mistivojs datter og Harald den Godes hustru

06:25  

Landskabet der prutter
I den dybfrosne jord i arktiske områder er der gennem flere tusind år bundet kolossale mængder kulstof fra døde planterester. De permafrosne områder strækker sig over et areal på ca. 23 mio. kvadratkilometer fordelt i Sibirien, Alaska, Canada samt dele af Grønlands kyst. Pga. klimaforandringerne tør permafrosten og kulstofpuljerne frigives til atmosfæren. Disse enorme kulstofpuljer bliver ved optøning omdannet til Kuldioxid CO2 -" som er en aktiv drivhusgas, eller hvis processen foregår i iltfattige omgivelser til metan CH4 som er en ca. 25 gange mere effektiv drivhusgas. Forskere frygter at den optøende permafrost, kan blive en kilde til accelereret klimaforandringer -" og disse beregninger indgår ikke i FN klimapanels modeller. Vi følger forskere fra Københavns Universitet på felttur til Disko-øen i Vestgrønland og i laboratorierne hjemme på universitetet, hvor de arbejder på at beregne konsekvenserne af den tøende permafrost.

07:00  

Det handler om følelser
40 % af alle indgåede ægteskaber ender med en skilsmisse, og i to ud af tre tilfælde sker skilsmissen på kvindens initiativ. Det betyder, at mange mænd bliver forladt. Hvordan reagerer de? Hvad kan de gøre? Hvor kan de få hjælp til at håndtere den ofte svære situation? Det kan de fx på Mandecentret, der tilbyder gratis rådgivning til mænd i forbindelse med brudte forhold. Terapeuten Michele Lauritsen ser nærmere på skilsmisseproblematikken i denne udgave af -Det handler om følelser-, hvori hendes gæster er Jan Lindell, centerleder i Mandecentret, Mark Daniel Hinchely, centerleder i Mandecentret og Peter Johansen, som er bruger af Mandecentret. At være menneske er fyldt med udfordringer. Livet møder os konstant med noget, vi skal forholde os til og overkomme. Vi bliver født alene, og vi skal dø alene, men ind imellem de to begivenheder behøver ingen af os at være alene. Heldigvis kan vi række ud og tage imod mod hinanden og på den måde være sammen og flere om at klare udfordringerne.

07:30  

Fit Talk Special
Anette og Jens Ole Paulin har skrevet bogen Naturlig Hormonterapi, hvori de samler godt 40 års forskning om naturlige eller bioidentiske hormoner. Det handler ikke kun om overgangsalder, men også om en lang række sygdomme, der måske kan undgås, hvis vi ser mere nuanceret på de ofte udskældte, men for mange livsnødvendige hormoner. Gæster: Forfatter og cand.mag. Annette Paulin og journalist Jens Ole Paulin.

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Jagtmagasinet er taget med en flok slyngler på jagt, hvor det viser sig at være helt i orden at stjæle fra hinanden og hvor tonen er både rå og hjertelig. Det hele foregår i en smuk solbeskinnet atmosfære, hvor den frostklare vind hvisler i bøsseremmen, river i skæget og trækker tårer i øjenkrogen.

08:40  

Fiskemagasinet

Kanal 4

05:40  

Are You There, Chelsea?
Amerikansk komedieserie. Chelsea hjælper Sloane med at arrngere hendes mand hjemkomst fra Afghanistan.

06:05  

TV-Shop

07:05  

Kitchen Boss
Buddy har nogle opskrifter, der er perfekte til fest, som f.eks. Rockefeller-østers, gumbo med skaldyr og pølser og en traditionel "King's Cake" til dessert.

07:35  

TV-Shop

08:35  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie.

Kanal 5

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Debbie farer ustyrligt rundt for at planlægge den perfekte fødselsdag for Abby, mens Jackie gør sit bedste for at hjælpe til. Lenny giver Larry lov til at følge ham en dag på arbejde, og Reggie er på udkig efter den bedste gave til Amber.

06:00  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne planlægger en fødselsdagsfest for Campbell. Kathryn afholder en mordmysterium fest, hvor hun og John afslører overraskelser om hinanden. Bay ønsker at sikre sig en invitation til Tanks studenterforeningsfest med Hawaii tema.

06:50  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne vil hjælpe Sharee med at lede efter hendes mor, men der opstår problemer. Bay og Toby forsøger at få deres forældre til at komme overens med hinanden. Reginas nye projekt fører til uenighed med hendes mor. Travis" handlinger forundrer Melody.

07:35  

TV-Shop

07:50  

Kagekampen
Dansk underholdning. Thomas Mygind styrer konkurrencen, hvor fem passionerede bagetalenter kæmper om de to professionelle konditorers gunst. I dag skal Anya, Rikke, Sarah, Line og Christina bage en kage, der beskriver, hvilken film, der er deres yndlingsfilm. Det er alene op til dommerne at beslutte, hvem der har gjort det bedst og hvem der skal have en tidsstraf.

08:40  

Kagekampen
Dansk underholdning. Fem passionerede bagetalenter skal i dag imponere de professionelle dommere, med at bage den flotteste og mest velsmagende cheesecake med gelé. Thomas Mygind er værten, der holder styr på, om de når det på kun halvanden time. For en af bagerne stopper bagningen i dag - den, der imponerer dommerne mindst sendes nemlig ud af Kagekampen. Bliver det Anya, Rikke, Sarah, Line eller Christina?

 
dk4

09:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:20  

Viden om literacy

10:00  

Heltetræning
På Helteskolen udfolder børn og unge sig i fysiske øvelser og lege. Aktiviteterne skal gøre dem livstrygge og danne dem, så de lærer at tro på sig selv. Superhelte som Batman, Spiderman og Superman er i besiddelse af ekstraordinære superkræfter. Helte-aspiranterne på Helteskolen er i besiddelse af noget ganske særligt -" en iboende kraft - en helt eller heltinde. For at aktivere den indre helt bliver børnene trænet gennem fysiske og spirituelle lege, så heltenes særpræg og potentialer kan blomstre og foldes ud. Det er med til at skabe ro og gøre børnene livstrygge, så de kan finde troen på sig selv. Det mener grundlæggeren af Helteskolen, Karim Maktabi Helteskolen er et sted, hvor børn kan få trænet hele kroppen igennem hele følelsesregisteret, så de får den fysiske og mentale oplevelse af at have det godt og få det bedre. Helteskolen er et fritidstilbud for børn og unge - med og uden diagnoser. Her lærer de at blive til helten i deres eget liv.

10:40  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

10:50  

Øhrgaard med tyskere

11:25  

Europæiske stemmer
Listen over modtagne priser er længere end listen over producerede film. Han har modtaget både -Den gyldne palme- og en -Oscar-. Og den 18. juni modtog den østrigske filminstruktør Michael Haneke endnu en pris, nemlig -Sonningprisen-, der er Danmarks fornemste kulturpris, ved en højtidelig i festsalen på Københavns Universitet. Men hvad er det, der gør, at Michael Haneke, der med sine film altid stiller store krav til sit publikum, som hellere stiller spørgsmål end giver svar, som tematiserer vold uden at vise vold, og som lægger mere vægt på lyden end på billedet, har nået en position som Europas største nulevende instruktør. Hvordan ser Haneke forholdet mellem europæisk kunstfilm og amerikansk mainstream? Hvordan arbejder han, og skal vi se en eller flere danske skuespillere i hans kommende film? dk4 fik som den eneste danske tv-station mulighed for at møde Michael Haneke umiddelbart efter modtagelsen af -Sonningprisen-. Vært er Hanne Roswall Laursen. Programmet er produceret

11:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

09:00  

TV-Shop

10:05  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Adriann overvejer at indrømme, at hun har haft en affære med Taylor, da hun har mistanke om, at Dixon vil fri til hende. Annie konfronterer Riley, efter at han har brændt hende af. Naomi bliver truet af en ledende medarbejder, som Max muligvis vil lade afløse Alec. Liam modtager et trusselsbrev.

11:00  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Forholdet mellem Lorelai og Max er problematisk, fordi han er lærer på Chilton, og Lorelai beslutter sig for at stoppe det. Under en forældredag på skolen, giver Max imidlertid Lorelai et kys, i et forsøg på at få hende tilbage - men desværre iagttages de af Rorys klassekammerat, Paris, der straks fortæller alle på Chilton om hændelsen. »Skandalen« bliver det store samtaleemne på skolen, ligesom Paris havde håbet. Hendes egne, rige forældre er nemlig midt i en bitter skilsmisse, som der har været megen opmærksomhed omkring. Da Rory erfarer at Paris har det hårdt pga. forældrenes skilsmisse, tilbyder hun sit venskab.

Kanal 5

09:30  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk dramaserie. En række psykologer prøver at overbevise pigen Alice om, at hendes "fantasier" om Eventyrlandet er imaginære. Det lykkes næsten, indtil Den Hvide Kanin og Hjerterkonge kommer for at hente hende tilbage til 'Eventyrlandet' og hendes store kærlighed ...

10:20  

Once Upon a Time In Wonderland
Amerikansk eventyrserie. Alice finder ud af, hvad hun virkelig er oppe imod i Eventyrlandet.

11:15  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En mand, der arbejder som julemand i et stormagasion, forsvinder, og holdet undersøger muligheden for, at han i virkeligheden har en dybt kriminel baggrund.

dk4

12:00  

Naturligvis
Læge Søren Flytlie med klinik i Århus vil på en både dramatisk og levende måde indføre os i koblingen mellem tandproblemer og problemer i kroppen. Hver tand har en korrespondance til et specielt område af kroppen, bl.a. kommer vi ind på brystcancer og hjerteproblemer ifm. tænderne. I anden del af udsendelsen vil Søren Flytlie fortælle om, hvordan vores blodtype har indflydelse på, hvad vi må spise, og lidt om personligheden. Tanken med programrækken -Naturligvis- er at vise, hvad der foregår inden for den behandling af de fleste sygdomme, der ligger ved siden af det traditionelle behandlingssystem. Det summer af spændende muligheder, og vel og mærke af muligheder, der er dokumenterede i udlandet eller i Danmark, eller som gennem flere tusinde år har vist deres virkning. I hver udsendelse ser heilpraktiker Peer Heissel nærmere på et udvalgt emne, som plager mange danskere i dagligdagen, og som han sammen med forskellige behandlere vil søge at finde en løsning på. I hvert program har h

12:30  

Slip spændingerne med Stanley
Mere end en halv million mennesker i Danmark lider af migræne i mere eller mindre grad, og er du en af dem, der lider under stærke hovedsmerter, så skal du se med i dette program, hvor kropsterapeut Stanley Rosenberg demonstrerer nogle ganske enkle øvelser, der kan lette spændingerne i de nerver og muskler, der i anspændt tilstand kan give migræne. Også centralnervesystemet spiller en væsentlig rolle i forhold til anspændthed og smerter, og hele kroppen fra kranietop til tåspidser aktiveres for at komme af med migrænen.

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Costa del golf
Costa del Sol er, med sine mere end 100 golfbaner, et af de mest attraktive feriemål for golfentusiaster, men kampen om gæsterne er hård. En ny ferieform, Long Stay er begyndt at lokke flere og flere gæster til den smukke solkyst. Det er nemlig ikke specielt dyrt, at forlænge sin ferie og nyde op til en måneds ferie i egen lejlighed. I programmet besøger vi et lille udvalg af ferie-resorts, og så tager vi også et smut ud og slår nogle slag på nogle af de mange skønne baner langs kysten.

13:40  

Hverdagens opfindelser

13:50  

Alverdens dyreliv
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! Så er vi kommet nogenlunde helskindet ind i 2016, og selvom vi stadig skal have anmeldt diverse spil, er det også blevet tid til at se tilbage på året der er gået: - WWE 2K16 - Chibi-Robo! Zip Lash - Football Manager 2016 - The Room 3 - Og så kigger vi på årets bedste og værste spil, og alt ind imellem! GODT NYTÅR

14:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

14:30  

Litteraturens åsteder - New York

Kanal 4

12:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindvis af kvinder verden over. Og nu er de endelig I Danmark! Her vil de lære danske mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle under vejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! Ægteparret Jens og Diana har været en hård tid igennem med sygdom og arbejdsløshed. Deres datter er flov over deres look og det sætter Trinny og Susannah sig for at lave om på! Den studerende Maja har et tårevædet møde med Trinny, der meget præcist sætter ord på hendes ømme punkter. Alle tre medvirkende har et overraskende møde med deres nye jeg på catwalken! (Episodetitel: Trinny & susannah - i - 16)

13:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

14:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe har hjemve, og Lavon forsøger at hjælpe hende. Zoes veninde Gigi kommer til BlueBell, men der er stor forskel på, hvordan New York og BlueBell holder fest. George og Wade lægger en hævnplan.

14:55  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte, engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindevis af kvinder verden over. Nu er de tilbage i Danmark, hvor de i løbet af foråret vil lære både mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle undervejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I Kolding møder Trinny og Susannah Nigel med sin teenagedatter Stephanie. Nigel er groet fast i sit arbejdstøj, så Trinny må på jagt efter hans forfængelighed, og imens viser Susannah Stephanie vejen til et selvsikkert look. 25-årige Maja har ingen sans for stil, og når hun endelig bevæger sig væk fra computeren, bliver hun forvekslet for at være en mand, men endelig på catwalken ser hun for første gang sit feminine side.

Kanal 5

12:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Privatdetektiven Scott Lucas holder parkeret på en berygtet motorvejsrasteplads, hvor ludere mødes med deres kunder. Scott, der håber på at fange et byrådsmedlem med bukserne nede, forsvinder imidlertid sporløst, og Jack Malone og teamet bliver sat til at undersøge sagen.

13:10  

CSI
Amerikansk krimiserie. Der møder CSI-holdet et makabert syn, da de på et gerningssted finder en hjerne mere, end der er lig til.

14:05  

CSI
Amerikansk krimiserie. Mordet på en pensioneret militærpolitibetjent bringer FBI på sagen til Russells og Cathrines store fortrydelse.

dk4

15:30  

Læsetips Special

15:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

17:10  

Anne-Vibeke rejser
Østrig er et yndet feriemål for mange campister og det er ganske forståeligt, for østrigerne har en hel særlig evne til at skabe hygge og gode ferieoplevelser. I dette program besøger Anne-Vibeke skønne Camping Schluga i Hermagor i Kärnten, der er en utrolig velholdt og interessant campingplads med både flotte faciliteter, wellness-center, swimmingpool, badesø, egen restaurant og masser af aktiviteter for både store og små børn. Anne-Vibeke ser også nærmere på området og de mange attraktioner, som dalen byder på -" bl.a. skiområdet Nassfeld, der er et sandt eldorado for naturelskere om sommeren. I programmet camperer Anne-Vibeke i telt og fortæller om et helt nyt lufttelt, der er den nye trend inden for telte. Campingpladsen ligger i øvrigt i det skønneste bjergrige område, så her er du virkelig tæt på naturen og den friske luft. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

17:40  

Den Blå Planet
Tag med på en rundtur på den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium. Her fortæller Daniel Flendt Dreesen om havdyrenes forunderlige verden, og hvorfor det er så specielt at få et "håndtryk" af en blæksprutte.

Kanal 4

16:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie. Bypiger søger bonderøve er på idylliske Djursland, hvor Jeanette er faldet fuldstændig for bonderøven Martin. Men måske må hun erkende, at konkurrencen om hans gunst er for hård. Imens tager lille Rhea og modellen Nicole al opmærksomhed fra de andre piger på date med skovmanden Bjørn, hvor der leges med - motorsav!

17:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Rebecca afslører en betydningsfuld hemmelighed for Elena. Anns eksmand er fortsat vred over konfrontationen med Bobby og forlanger en undskyldning. John Ross er under pres fra sine allierede, og han mødes med sin kusine Lucy under forsøget på at spille familiemedlemmer ud imod hinanden. En bekendt af Ewing-familien bliver myrdet, og alle spekulerer på, hvem gerningsmanden er.

Kanal 5

15:05  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. En politimand fra det beredne politi bliver myrdet, mens han er i tjeneste, og Mac og Stella sætter alt ind på at finde drabsmanden. Det eneste bevis er den kugle, der har boret sig ind i politimandens hest, og Mac må foretage et svært valg mellem enten at redde hesten eller fremskaffe bevismaterialet. Aiden arbejder på en sag, hvor et barn er blevet fundet død og frygteligt forbrændt i en baggyde.

16:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En 13-årig pige vil ikke afsløre, hvem som har gjort hende gravid, og politiet får derfor mistanke om, at hun er blevet voldtaget. Blandt de mistænkte er sønnen af et kendt politiker ægtepar, så vel som sønnen af deres husholderske.

17:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En familiefar bliver mistænkt for at være serievoldtægtsmanden bag en række overgreb, som spænder over flere delstater. Flere og flere beviser peger på hans skyld, men da efterforskerne undersøger hans fortid begynder de så småt at tro på hans påstand om, at han er uskyldig.

dk4

18:00  

Søstrene Bisp
Den 17. december var tidligere formand for Det Etiske Råd og tidligere amtsborgmester Erling Tiedemann en intens og klog gæst i studiet hos biskop Tine Lindhardt i programrækken -Søstrene Bisp- til en samtale om blandt andet det at tilhøre et religiøst mindretal i Danmark. Kun ni dage senere døde Erling Tiedemann pludseligt i sit hjem midt i arbejdet med endnu et debatindlæg. Til minde om og med respekt for en af landets klogeste, mest visionære og respekterede politikere, formidlere og debattører af etiske, humanistiske og politiske temaer, sender dk4 programmet, der blev Erling Tiedemanns sidste medvirken på tv. Programmet er produceret i samarbejde med Fyns Stift og Sønderjyllands Stift.

18:30  

Dansk-tysk med Matlok
Siegfried Matlok er i denne udgave af -Dansk-tysk med Matlok- på besøg i den tyske ambassadørs tjenestebolig i Hellerup, hvor ambassadør Claus Robert Krumrei residerer. Ambassadøren er født i Delmenhorst i Niedersachsen i 1955 -" altså netop i det år, da Vesttyskland blev optaget i NATO samtidig med, at Danmark og Tyskland i Bonn underskrev de såkaldte København-Bonn-erklæringerne for de to landes mindretal. Krumrei har studeret jura og historie i München og har efter at have aftjent i sin værnepligt i den tyske marine siden 1985 været ansat i det tyske udenrigsministerium. Ambassadøren har bl.a. arbejdet i magtens centrum, i Bundeskanzleramt, men har også tjent Tyskland som diplomat i Columbia, Hongkong, Moskva, Moldova og Washington, lige som han har været leder af Mellemeuropa-afdelingen i Auswärtiges Amt Berlin - og i årene fra 1993-1995 har han endda været rådgiver for CDU/CSU´s parlamentsgruppe. Fra den 31. juli 2014 har Claus Robert Krumrei været Forbundsrepublikkens ambassadø

19:05  

Det ægte Italien

20:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på Salsiccia-pølser med kartoffelmos, når Thomas Hess-Nielsen laver et godt og robust måltid med bl.a. radiser, nye selleri samt spændende krydderurter som rød skovsyre - velbekomme! Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremtidens kokkespirer, da hun arbejdede som faglærer på Kokkeskolen i København. I dag udvikler hun opskrifter til års

20:30  

Mik Schacks Public Service
-Er der en læge til stede? Er der nogen mindrebemidlede-, spørger Mik Schack, mens han cykler rundt i Brumleby i København. Og hvorfor spørger han så om det, når han befinder sig i et af Københavns aller mest attraktive og originale boligområder på Østerbro i hovedstaden? Forklaringen følger, når Mik Schack først møder Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligernes Landsforening -" også kaldet Danmarks Almene Boliger -" og senere sammen med en af Brumlebys beboere, Erik Asmussen, tilbereder såkaldt -svansemad- -" en betegnelse, der vist også kræver en forklaring.

Kanal 4

18:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Quinn og Fitz befinder sig midt i deres liv værste kriser, og de søger hjælp hos Olivia i denne chokerende sæsonfinale.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie.

20:00  

Mens du sov
Amerikansk romantisk komedie fra 1995. Lucy arbejder på en togstation, hvor hun forelsker sig i en pendler, som en dag er ude for et røveri, der ender med, at han bliver slået bevidstløs og er i koma. Lucy er fulgt med til sygehuset, hvor man antager, at hun er mandens kæreste, hvorefter hans familie hilser hende velkommen.

Kanal 5

18:00  

The Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonards indkøb af et spisebord til lejligheden falder ikke i god jord hos Sheldon, faktisk forårsager bordet, at Sheldon må tage sit liv op til overvejelse. Bernadette bliver himmelfalden, da Howard overvejer at tage endnu en tur ud i verdensrummet.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Der opstår uvenskab mellem Sheldon og Wolowitz, efter at de har udsat hinanden for en byge af fornærmelser, og Bernadette forsøger sig som fredsmægler. Penny bliver tilbudt en filmrolle, som imidlertid risikerer at bringe hende i forlegenhed. Raj beder Amy om at spille rollen som en anden Cyrano de Bergerac, da hun på hans vegne skal skrive et kærestebrev til en kvinde.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Howard og Sheldon besøger NASA i Houston, og aflægger derefter en visit hos Sheldons mor, som viser sig at have en overraskelse til ham. Raj overrasker resten af banden ved at arrangere et mord mysterium rollespil, som viser sig at blive dræbende kedsommelig.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Raj kæmper med at date to kvinder på samme tid. Penny bliver tilbudt en rolle i en tarvelig film, mens Sheldon ikke er i stand til at foretage et valg mellem to forskellige spil-systemer.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. En familie, som handler med marihuana til medicinsk brug, bliver taget som gidsler under et grimt røveri. CSI bliver sat på sagen, hvor de forsøger at dykke til bunds i, hvem kidnapperne er. Det er sværere end som så.

dk4

21:15  

Et stykke af James Joyce
I en lille sidegade, i Irlands hovedstad Dublin, ligger en kuriositet. Sweny"s Pharmacy blev foreviget af den verdenskendte irske forfatter James Joyce, da han beskrev stedet i sit mesterværk Ulysses. I bogen besøger en af hovedpersonerne apoteket, og køber en citronsæbe. En sæbe man stadig kan købe i dag. Selve apoteket åbnede i 1853 og har stået næsten urørt hen siden da. Hvilket har skabt en helt særlig tidslomme. Besøger man derfor stedet i dag, kan man få en oplevelse af, hvad det var for et Dublin, James Joyce beskrev, i sine verdenskendte bøger.

21:40  

Fra Kira til Billie
Kira Skov er kendt som frontfigur i rockgruppen Kira And the Kindred Spirits. På bare tæer og i læderbukser gav hun sange som Losing You, Turn me on og Save me - en nerve, som blev kendetegnende for bandet. I 2007 fik hun en Danish Music Award som årets danske sangerinde - og udadtil kørte det på skinner. Indadtil havde metaltrætheden indfundet sig for bandet, der nåede at give mere end 500 koncerter i ind-" og udland. Det var tid til fornyelse - og i slutningen af 2007 gik Kira And the Kindred Spirits derfor i opløsning. Kira fortsatte sin solokarriere og sidste år udkom albummet Memories of days gone by -" et hyldestalbum til den legendariske jazzsangerinde Billie Holiday. Kira Skov -opdagede- Billie Holiday som 13-årig, hvor hun ved et tilfælde faldt over et vinylalbum. Og musikken fængede. Selv om rockmusikken i mange år var i fokus, fulgte Billie Holiday med som en livsledsager. Billie Holidays sange var et spejl af et hårdt liv med narkotika, vold og alkohol - som endte på trag

22:25  

H.C. Andersen og Holsteinborg
Kammerherre grev Ulrich Holstein-Holsteinborg åbner H. C. Andersens to værelser for dk4 og fortæller om den gamle eventyrdigters nære forhold til familien på Holsteinborg, som han ofte besøgte de sidste 18 år af sit liv. Greveparret på Holsteinborg nær Skælskør værner om deres privatliv og er ikke dem, der tillader journalister eller fotografer adgang til det historiske gods. Det er derfor et særsyn, at kammerherre grev Ulrich Holstein-Holsteinborg har tilladt dk4s Frantz Howitz at optage et program om H. C. Andersens mange besøg hos den grevelige familie på Holsteinborg. Det er greven selv, der fortæller om sine tipoldeforældre, der lod indrette to værelser til H. C. Andersen over godsets vognport og med den ene væg stødende op til kirken. Herfra kunne H. C. Andersen følge med i gudstjenesterne, hvis han da ikke selv deltog. De to værelser blev aflåst, efter at H. C. Andersen havde forladt dem for sidste gang året før sin død, og siden har de været henlagt næsten urørte. Når man komme

23:00  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

23:30  

Gensyn med Bibliopaten

Kanal 4

22:10  

I Am Jazz
Amerikansk dokumentarserie. Jazz' bogsignering nærmer sig, og hun kæmper med presset af at være en rollemodel for mange, der fascineres af hendes mod til at stå ved, hvem hun er. Men Jeanette er bekymret for sin datters velbefindende.

23:10  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

21:00  

Twilight: New Moon
Amerikansk fantasyfilm fra 2009. Efter at have overlevet et angreb fra vampyrer ser Bella frem til at skulle fejre sin 18-års fødselsdag med sin kæreste Edward og hans familie. Et lille uheld får imidlertid Edward og hans familie til at flytte fra byen for at beskytte Bella. Bella er ulykkelig, men formår med tiden at få et venskab med barndomsvennen Jacob. Han gemmer imidlertid på en stor hemmelighed, der kan få fatale konsekvenser for Bella.

23:40  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet er ved at optrevle en sag om trafficking, da to lig bliver fundet i bagagerummet på en bil. Hotcher melder ud, at der er ændringer på vej for holdet og JJ vender tilbage til FBI.

dk4

00:00  

Menneskenes land
Rejsen med hundeslæde fortsætter. En af slædehundene er blevet syg og kan ikke længere trække, en anden er på sin sidste rejse. Der er mange myter om de grønlandske hundes brutalitet. Steen Andersen beviser at de er stærkt overdrevne, før de rejsende når frem til Grønlands næststørste by Sisimiut hvor der venter nye interessante overraskelser, blandt andet en kinesisk restaurant der serverer traditionel kinesisk gastronomi baseret på lokale råvarer som moskusokse, rensdyr, narhval og sæl.

00:30  

Golf på Mallorca

01:00  

DanskTOP Talent 2015
Det var selveste dansktoppens grand old man Richard Ragnvald, der opfordrede finalisten Camilla Mortensen til at stille op i Dansktop Talent 2015. Allerede som barn lærte Camilla Richard at kende, da han underholdte på forældrenes kro, og siden har han været en nær ven af familien. Musikken har altid fyldt meget i Camillas liv, siden hun som 9-årig optrådte med -I skovens dybe stille dybe ro- til en skolekoncert. I skolen kom Camilla efterfølgende med i et pigeband, som indspillede et par numre på et kassettebånd. Camillas veninde sendte båndet ind til en radiostation, der var på udkig efter en sangerinde, som samtidig havde muligheden for at vinde en pladekontrakt. Det blev Camilla, der vandt konkurrencen, og 5 års eventyr som popsanger begyndte. I programmet får du hele historien om Camilla, hvis liv ikke kun har budt på eventyr, men også perioder med store og omfattende operationer.

02:00  

Kniv og gaffel
Midt på M. P. Bruunsgade i Aarhus ligger den amerikanske perle The Diner. Den lille kælderrestaurant slog dørene op for sine første kunder i august 2011, og siden har den fået en storebror i bydelen Viby syd for Aarhus. Den tidligere logistikchef Lars Nipper og it-manden Morten Schaumann er makkerparret bag The Diner. Deres idé var egentlig at lave en franchise-kæde, men for at få konceptet omkring The Diner defineret byggede de restauranten i M. P. Bruunsgade op som et showroom. Alt fra gulve til møbler er særligt udvalgt og importeret fra USA, og de mange emaljeskilte og andre genstande til at udsmykke restauranten har de selv fundet på amerikanske loppemarkeder. Ambitionen med The Diner har nemlig været at skabe en tidslomme, hvor musikken, indretningen og maden gerne skulle få kunderne til at vende sig om i håbet om, at Marilyn Monroe eller James Dean er den næste i køen. I køkkenet tryller chefkokken Jacob Harms amerikanske diner-specialiteter frem. Han laver velsmagende burgere,

02:30  

Parfumekunst
Tyskland er måske ikke lige det første land, man tænker på, når det handler om parfume, men en ny og anderledes opfattelse af velduftende vand ser ud til at vokse frem i Tyskland i disse år: Alternative, uafhængige nichedufte, der bryder med vores traditionelle opfattelse af, hvordan en parfume skal dufte, komponeres eller markedsføres. I dette eksklusive interview for dk4 fortæller parfumekurator Thorsten Biehl om sit arbejde med parfume som kunst og med nogle af verdens bedste næser. Vært: Anne Absalonsen

03:00  

Kultursalon
Karen-Lise Mynster har været elsket af danskerne, lige siden hun spillede den ulykkelige bankassistent i Matador. I dag spiller hun kvinder, der stirrer deres eget liv lige i øjnene: Hvad enten det er moderdyret, der dræber alt omkring sig - eller den svigtede kvinde, der tålmodigt venter på elskeren. Eller kvinden, der bliver spist af sin uhelbredelige Alzheimer. Karen-Lise Mynster er gæst hos Anne Middelboe i denne udgave 'Kultursalon'.

03:30  

Anne-Vibeke rejser
Østrig er et yndet feriemål for mange campister og det er ganske forståeligt, for østrigerne har en hel særlig evne til at skabe hygge og gode ferieoplevelser. I dette program besøger Anne-Vibeke skønne Camping Schluga i Hermagor i Kärnten, der er en utrolig velholdt og interessant campingplads med både flotte faciliteter, wellness-center, swimmingpool, badesø, egen restaurant og masser af aktiviteter for både store og små børn. Anne-Vibeke ser også nærmere på området og de mange attraktioner, som dalen byder på -" bl.a. skiområdet Nassfeld, der er et sandt eldorado for naturelskere om sommeren. I programmet camperer Anne-Vibeke i telt og fortæller om et helt nyt lufttelt, der er den nye trend inden for telte. Campingpladsen ligger i øvrigt i det skønneste bjergrige område, så her er du virkelig tæt på naturen og den friske luft. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

04:00  

How2scrap
Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Scharff udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Ud over hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan være, når man

04:30  

En dansker i Europa
Medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen, Dansk Folkeparti besøger Folketinget for at drøfte demokrati og folkestyre i Danmark og Europa med Ole Stephensen. Danmarks placering i Europa? Ude eller inde eller både og? Hvad vil Dansk Folkeparti med Danmark? Se og hør svarene. Medvirkende: Anders Vistisen, Dansk Folkeparti Vært: Ole Stephensen

Kanal 4

00:05  

House
Amerikansk dramaserie. House og Cuddy melder sig begge syge for at finde ud af, hvor meget de føler for hinanden. Det går ud over Houses team på Princeton-Plainsboro hospitalet, som kæmper for en kollega, som pludselig sygner hen. Uden House føler alle sig rådvilde, og ingen aner, hvordan kollegaens sygdom skal tackles.

01:05  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoe har hjemve, og Lavon forsøger at hjælpe hende. Zoes veninde Gigi kommer til BlueBell, men der er stor forskel på, hvordan New York og BlueBell holder fest. George og Wade lægger en hævnplan.

02:05  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Quinn og Fitz befinder sig midt i deres liv værste kriser, og de søger hjælp hos Olivia i denne chokerende sæsonfinale.

03:00  

House
Amerikansk dramaserie. En ung mand hævder, at der er indopereret sporingsudstyr i hans nakke. Han mener, han er offer for rumvæseners eksperimenter. Den slags fantasteri køber House ikke, men en nærmere undersøgelse viser, at der faktisk befinder sig et fremmedlegeme i mandens nakke...

03:50  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

04:35  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. To stridbare forældre bringer deres søn til skadestuen, fordi han har slugt glaskugler. En midaldrende kvinde forlanger en kosmetisk operation af sin hage. En far er bekymret for, hvordan han skal kunne opfostre et barn på egen hånd, da barnets mor bliver indlagt og skal opereres.

Kanal 5

00:35  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet står for at skulle afhøres af en komité, efter deres handlinger i forbindelse med tabet af Prentiss, da hjælpen fra en uventet, men velkendt, side bringer dem endnu tættere sammen.

01:35  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Henry bliver presset til at få Gavin fængslet, og Nora holder møde med sin sagsbehandler, men ender med at stjæle hendes solbriller.

02:40  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Det er Halloween og Olivia mindes samme tid i 1929, da en mand blev myrdet, og hans kone og datter overlevede. Hun undersøger sagen nærmere og opdager, at hun har set den lille pige før.

03:25  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Efter en meget våd nat, er det en fuld Foxy der, sammen med Zebra, skal på arbejde her til morgen. I byen er der nogle piger der har fortalt Zebra, at Gritt er den utro type, hvilket tydeligt går Zebra på. Kongerne beslutter sig for at tage på stranden, hvor Bubbly forsøger at score en lækker og klog fyr. Dolken mener at Bubbly skyder for højt, når hun går efter drenge. Han jagter jo heller ikke 10?ere, når han selv er en 8?er.

04:05  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Kongerne skal holde stor havefest, og har inviteret deres venner hjemmefra. Inden gæsterne ankommer har Dolken en straf han skal have overstået fra en tabt golfturnering. Han skal drikke tequila fra Knaldperlens bagdel. Der hygges, festes og flirtes til havefesten som er en stor succes. Dolken er lysten og vil smøre Blondis veninde Sille ind i kærlighed, men møder modstand fra Sille som spiller hard to get. Dolken kaster i stedet sin kærlighed på vennen Larsen.

04:50  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Programmet er med, når paramedicineren Simon er på arbejde som lægeassistent på lægeambulancen, og når ambulancebehandleren Heidi må tage sig af en betjent, som er kravlet ind i en brændende lejlighed for at redde en person. Vi er også med, når brandfolkene fra Gladsaxe må klippe taget af en forulykket bil.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053645