dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 8. januar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 8. januar 2016

dk4

05:00  

Til bords med søstrene Gercke
Søstrene Gercke er taget til det idylliske og eventyrlige Næsbyholm Slot ved Tystrup-Bavelse søerne. Her står menuen på en lækker muslingeret med dekorativt sort pasta. Og mens Vibeke damper muslingerne, lader Ulrikke sig inspirere til bordpynten - evighedsblomster lavet af muslingeskaller og kaffefiltre i blå/sorte toner. Hvordan det lader sig gøre, kan du se svaret på i denne udgave af Til bords med Søstrene Gercke.

05:30  

Bog og forfatter
Hun var nærmest Dronning af Dansktoppen og en markant Schlager-stjerne i 70 érnes Tyskland. Dorthe Kollo elsker tumult og virak, men søger også ensomheden. I efteråret 2014 udkom hendes bog -_ Jeg er stadig her -_ skrevet sammen med journalisten Rikke Hyldgaard. En ærlig bog om livet på farten, fra barnestjerne til et turneliv i hele verden og med millionsalg af plader i Tyskland. En hjertevarm beretning, men også ærlig omkring omkostningerne i show-bizz, ligesom den barske erkendelse, at hendes nu afdøde mor brugte en stor del af barndoms-indtjeningen, til at åbne egne frisørsaloner. Vært: Ib Søby

06:00  

Frivilligt arbejde i udlandet

06:30  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i programrækken -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland om livet og døden og det, der ligger derimellem. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I dette program skal vi høre skrønerne "Kaninernes parringsliv" og "Min fars ismejeri".

06:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

07:00  

Livsvalg
Er fravalget af børn det sidste tabu i vores familieforståelse? Løber tiden hurtigere end ønsket om at stifte familie? Hvad betyder sund livsstil for fertiliteten? Og hvis barn er man egentlig, når man ikke kender sine biologiske forældre? Anne Absalonsen og hunden Nelson har inviteret spændende gæster i studiet, og denne gang er det forfatter Leonora Christina Skov, jordemoder Nina Stork, datingsitestifter Emmanuel Limal, filosof Julia Venus og bodySDS-terapeut Martin Bonde, der sørger for sunde juices til gæsterne.

07:50  

Kostråd om

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Et stykke af James Joyce
I en lille sidegade, i Irlands hovedstad Dublin, ligger en kuriositet. Sweny"s Pharmacy blev foreviget af den verdenskendte irske forfatter James Joyce, da han beskrev stedet i sit mesterværk Ulysses. I bogen besøger en af hovedpersonerne apoteket, og køber en citronsæbe. En sæbe man stadig kan købe i dag. Selve apoteket åbnede i 1853 og har stået næsten urørt hen siden da. Hvilket har skabt en helt særlig tidslomme. Besøger man derfor stedet i dag, kan man få en oplevelse af, hvad det var for et Dublin, James Joyce beskrev, i sine verdenskendte bøger.

08:40  

Læsemagasinet
Professor Steven Graham fra Arizona State University mener, at skrivning styrker elevernes læring og læsning, men at skrivning -" til trods for det - er meget nedprioriteret i undervisningen. Læsemagasinet viser her Steve Grahams oplæg: The power of writing.

Kanal 4

05:45  

Are You There, Chelsea?
Amerikansk komedieserie. Sloane invirerer Chelsea til middag, som tak for hjælpen med babysitting og tyipsk Chelsea, ender med at skaffe sig en date med kokken på restauranten.

06:10  

TV-Shop

07:10  

Kitchen Boss
Buddys søster kommer forbi for at lave sit farsbrød, mens Buddy tilføjer kartoffelmos og macaroni and cheese. Dagen slutter helt perfekt med æblekage a la mode.

07:35  

TV-Shop

08:40  

Malibu Country
Amerikansk komedieserie.

Kanal 5

05:40  

Mom
Christy kommer i klemme, da stemningen mellem Bonnie og Alvin bliver anspændt. Efter et skænderi med Bonnie får Alvin et mindre hjerteanfald. Den højgravide Violet frygter for at skulle deltage ved det store skolebal.

06:00  

Mom
Christy og Bonnie hjælper Violet gennem fødslen. Christy er overbevist om, at Bonnie fortsat har følelser for Alvin.

06:25  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Daphne leder efter en patient, som hun ved et uheld fik udskrevet. Bay opdager, at Emmett er begyndt at holde stævnemøder igen. Jorge ønsker at Daphne skal ledsage ham til en familiefest. Regina og Angelo diskuterer forretninger.

07:10  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. John finder sammen med Nikkis mor, mens de hjælper Tony med at flytte ind i hans nye lejlighed. Kathryn tager til New York for at fremlægge en ide til en ny bog. Bay har mistanke om, at Tank er blevet forelsket i hende. Daphne er bekymret for Sharees familieliv.

07:55  

TV-Shop

08:10  

Kagekampen
Dansk underholdning. Hvem bager sig til finalen i dag? De to professionelle dommere forventer i dag en indbagt overraskelse, når de skærer i deltagernes kager. Vil det lykkes for dem alle - og vil bagerne ovenikøbet overraske dommerne med smagssammensætningen? Thomas Mygind styrer slagets gang og sørger for, at de tre ugefinalister overholder tiden.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:20  

Golf på Mallorca

09:50  

Kultursalon
Tina Gylling Mortensen er skuespiller. Hun har været den bærende kvindelige kraft i Mammutteatret, hvor hun har spillet de mest brutale roller gennem mere end 30 år. Hun er også den, der har fået latteren til at runge i komedierne på Det Kongelige Teater de seneste sæsoner. Og denne sommer er hun sprunget ud som vanvittig Zirkusprinsesse hos Søren Østergaard i Zirkus Nemo. Denne vilde skuespiller og komiker er gæst hos Anne Middelboe i -Kultursalon-.

10:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

10:30  

Skarven
Skarven er en sjov, spændende og meget kontroversiel fugl. Det er en urfugl med dinosaurer gener, som skaber både debat, glæde og vrede. Natursynet, der herskede tilbage i 1800-tallet, og som stadig ses praktiseret af nogle den dag i dag, gik udelukkende på om naturen havde en nytteværdi, og om vi mennesker kunne tjene på den. Kunne vi ikke det, skulle den unyttige besværlige natur fjernes og udryddes - og det blev gjort med fynd og klem på mange arter. Datidens hårdhændende metoder gik kraftigt ud over rovdyr som odder, mår, grævling, fiskehejre og vores rovfugle -" ja selv den lille smukke isfugl blev opfattet som et skadedyr, der skulle bekæmpes. I begyndelsen af 1960'erne var der kun 125 ynglende par skarv tilbage i Danmark, og i hele Europa var der omkring 4000 par tilbage. Samtidig med den hårde jagt på uønskede arter foregik der kraftige forandringer i landskabet. Heder blev opdyrket, åløb udrettet og søer og fjorde udtørret og gjort til landbrugsland. Naturen i Danmark blev hår

11:05  

How2scrap
how2scrap Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Scharff udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Ud over hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan vær

11:35  

Selskabsadvokaten
I programserien "Selskabsadvokaten" på dk4 sætter vi fokus på advokaters arbejde med en række typiske juridiske problemstillinger i danske virksomheder. Programmerne skærer ind til benet og sætter i et enkelt og forståeligt sprog erhvervsjura på dagsordenen. De juridiske udfordringer i virksomhederne er mange og ofte komplicerede og de har ofte stor betydning for medarbejdere og samarbejdspartnere. En juridisk spidsfindighed på et glanspoleret kontorbord kan derfor godt få store konsekvenser for folkene ude på gulvet i de enkelte virksomheder. dk4 har søndag premiere på en tv-serie der i klare ord og eksempler afdækker nogle af de forhold som knytter sig til de danske virksomheders juridiske genvordigheder og den betydning de har for de ansatte. Det er advokat Troels Wenzel Østergaard fra Selskabsadvokaterne som er vært på serien, der omfatter ni programmer under titlen -Selskabsadvokaten-. Troels Wenzel Østergaard tager os med bag kulissen i dansk erhvervsliv og giver os et unikt in

11:55  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

09:05  

TV-Shop

10:05  

90210
Amerikansk ungdomsserie. Adrianna betror sig til Annie omkring hendes problemer med Dixon. Riley er mistænksom overfor Colin, som har fundet sammen med Annie. Colin hjælper Naomi med at finde ud af, hvad Alec er ude på. Navid forsøger at imponere Silver med sin succes, men han er bekymret for hendes forhold til Liam. Silver fortsætter sit hemmelige bijob som striptease danserinde.

11:00  

Gilmore Girls
Dean kommer på besøg hos Rory for at se en klassisk tv-serie med den perfekte husmor Donna Reed. Rory er imidlertid ikke synderligt begejstret, da hun erfarer, at Dean egentlig gerne så, at alle kvinder blev hjemme og passede hus, mand og børn. Det fører til en ophedet diskussion - men senere påtager Rory sig alligevel husmorrollen. Lorelai og Luke hygger sig med at gøre restauranten i stand, men da hun kommer hjem opdager Lorelai, at Rorys lille kylling er forsvundet og må tilkalde Luke for at få hjælp.

Kanal 5

09:00  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Tømrer rykker Jens Andersen ud for at hjælpe gør det selv-folk, der har rodet sig ud i byggeprojekter, der er løbet fuldstændig fra dem. Hos Paw og Mia i Haarby er det absolut tilfældet. Her må parrets tre børn kravle op og ned af en slidt og livsfarlig hønsestige for at komme ind på deres værelser, fordi Paw og Mia rev husets trappe ned, uden at ane hvordan de skulle få en ny. Og det er kun et af mange gør det selv-projekter i huset, som virkelig får lamperne til at blinke røde hos Jens.

09:50  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie.

10:40  

Once Upon a Time: Journey To Neverland

11:35  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En studerende forsvinder efter at være kommet med en rascistisk bemærkning under en forelæsning.

dk4

12:00  

Fit Talk
Fra tidligere dk4-udsendelser kender vi pilates som en effektiv og blid træningsform, men pilates kan mere end bare holde os i god form: På Det Kgl. Teater bruger både balletdansere og Afghanistan-veteraner pilates som genoptræning. Balletdanser og pilatesinstruktør Jojo Bowman Howard har sammen med en kollega taget initiativ til Danish Wounded Warrios Program, hvor soldaterne får trænet både muskler og psyke via pilates. Mød hende og veteranen Christian Richardson, der mistede begge ben, da han blev ramt af en vejsidebombe under en fodpatrulje i Afghanistan.

12:40  

De Dansende Divaer
De Dansende Divaer er motionsdans for kvinder med et BMI over 25. Den professionelle danser, Ronnie Handskemager, har skabt et frirum, hvor overvægtige kvinder har lyst til at danse med ligevægtige. Danseundervisningen foregår uden pres, uden stigmatisering og uden en forventning om, at man skal være god til at danse -" her er danseglæden i fokus. Husk at se med, når -De Dansende Divaer- svinger hofterne, her på dk4.

13:05  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Mik Schacks Public Service

13:55  

Viden om literacy

14:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

14:30  

Litteraturens åsteder
Anne Krabbes Stenalt som litterært åsted Nærgående riddere, lystne voldtægtsmænd og stærke kvinder, der tager sagen i egen hånd. Det er nogle ingredienserne i de saftige historier, professor Anne-Marie Mai fortæller om i del 2 af -Litteraturens åsteder-. Godset Stenalt på Norddjurs står i dag som en smuk italiensk villa, men sådan så der ikke ud, dengang adelsdamen Anne Krabbe (1552-1618) levede og indsamlede en række saftige historiske viser og ridderviser, som man i dag kan finde i håndskrift på Det Kongelige Bibliotek. 88 viser i alt. Alligevel er egnen omkring Stenalt værd at besøge som litterært åsted. Godsets park, og ikke mindst den nærliggende Ørsted Kirke, emmer nemlig stadig af denne lærde dame, der forstod at sætte sig sine spor. Professor Anne-Marie Mai fortæller om den helt usædvanlige personlighed Anne Krabbe i del 2 af serien -Litteraturens åsteder-, og det er artige ting hun beretter om fra en farverig tid, hvor mænd godt nok var mænd, men hvor kvinderne sandelig og

Kanal 4

12:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindvis af kvinder verden over. Og nu er de endelig I Danmark! Her vil de lære danske mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle under vejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I Roskilde møder Trinny og Susannah mormonen Astrid, hvis tro og særlige underbenklæder sætter Trinny på en hård prøve! Fængselsbetjenten Anita får sig selv at se en kjole får første gang i lang tid og Maria skifter arbejdsuniformen ud med et helt nyt look!

13:05  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

14:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

12:30  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En mand forsvinder, og da holdet undersøger hans baggrund, viser det sig, at han har mange rigtig gode grune til at gå under jorden.

13:25  

CSI
Amerikansk krimiserie. Holdet er på rette tid og sted, da de deltager i en stor åbning af et museum om mafiaen, og den tidligere borgmester bliver forsøgt myrdet til arrangementet.

14:25  

CSI
Amerikansk krimiserie. En mand, som angiveligt er et skudoffer, viser sig at være dobbeltmorder og kaprer den redningshelikopter der flyver ham til hospitalet. Nu opstår et kapløb med tiden, for at redde alle om bord, inden helikopteren løber tør for brændstof.

dk4

15:00  

Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er denne gang taget til Knuthenborg Safaripark for at fiske koikarper. Det er ellers strengt forbudt at fiske i parkens sø, men Fiskemagasinet har fået lov til at fiske en dag efter de flotte fisk, der går i søen. Fiskemagasinets vært Mads Hussing har denne gang Henrik Carl med, som står for at passe søen. Koikarperne er i mange forskellige farver, og der bliver taget flere flotte fisk denne dag.

15:30  

Jagtmagasinet
Så gælder det jagtrejserne. Turene til de udenlandske jagtmarker, hvor drømme skal blive til virkelighed, og hvor forventningerne er skruet helt i top. Read More Derfor tager vi ud til nogle af de udenlandske revirer, og forsøger at trænge til bunds i, hvad det er for nogle økonomiske spilleregler, der gælder i jagtrejsebranchen. Medvirkende: Henning Olsen, Buhls Jagtrejser Tina Jeppesen, Diana Jagtrejser Carsten Ottesen, Matswani Safaris Anders Wanstrup, Korsholm Jagtrejser Thomas Larsen, Field and Forest

16:00  

Fredags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Grønne løsninger
GRØNNE LØSNINGER -¢ Bæredygtigt byggeri og stjernehøje ambisioner -" hænger det sammen? -¢ Kan vugge-til-vugge-principperne hænge sammen med flot design? -¢ Og er der råd til at bygge på den måde? Grønne løsninger er et program om kredsløbstanken i byggeriet. Udsendelsen følger skabelsen af Green Solution House på Bornholm. En gruppe mennesker og virksomheder har sat sig for at skabe et byggeri og en park, der følger tankegangen i vugge-til-vugge-principperne så meget som det er muligt i 2015. Efter fem års tekniske workshops omkring alle sider af byggeriet går håndværkerne i gang. Og ambitionerne er tårnhøje både på miljø og design. Resultatet er et banebrydende byggeri, hvor kredsløbstanken gennemsyrer alt -" lige fra køkkenet over energien til byggematerialerne.

17:30  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

17:40  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

Kanal 4

15:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindvis af kvinder verden over. Og nu er de endelig I Danmark! Her vil de lære danske mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle under vejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I Kolding møder Trinny og Susannah den 19 årige Anja, der er blevet mobbet og helt har overset sin egen skønhed. Den sexologstuderende Stine får et look der matcher hendes kommende hverv og den grå Laila springer ud som farverig femmme fatale!

16:00  

Bryllupper for millioner 2
Dansk dokumentarserie. Bryllupsplanlægger Christel Winther er presset, da over 100 gæster fra hele verden skal til bryllup nord for København, og busserne, der skal fragte gæsterne, ikke dukker op.

17:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Spændingen stiger blandt familiemedlemmerne, da skødet til Southfork endelig bliver fundet frem, situationen bliver ikke bedre af den ulmende konflikt mellem det nygifte par Rebecca og Christopher. Ann udnytter kontakter fra sin fortid til at afspore J.R.s planer, mens Christopher beslutter sig for, at det er tid til at bruge beskidte kneb.

Kanal 5

15:10  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. Et bankrøveri i Chinatown kommer ud af kontrol, og en sikkerhedsvagt bliver slået ihjel, mens to af røverne bliver brændt levende, da vildfarne kugler gennemborer en benzintank. Stella undersøger kuppet og finder ud af, at røveriet var et dække for en kidnapning, og at et barn er savnet. For at gøre ondt værre bliver udvekslingen af løsepenge umuliggjort af en stor antiterrorøvelse, så CSI-holdet må arbejde hårdt på at finde det kidnappede barn.

16:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Da hovedvidnet i en højtprofileret voldtægtssag bliver myrdet under et besøg hos sin datter, bliver Benson og Stabler hentet ind for at efterforske sagen. Det er nemlig en af deres sager, som nu er i fare for at falde til jorden. Efterhånden som de nærmer sig sandheden bliver alle på politistationen bragt i fare.

17:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Holdet bliver kaldt til et hotel, hvor en kvindelig ansat påstår at være blevet antastet af en italiensk diplomat. Cutter og Cabot øjner en mulig skandale, og da kvindens troværdighed pludselig i den offentlige debat bliver betvivlet i, bliver sagen først for alvor kompliceret.

dk4

18:00  

Anne-Vibeke rejser
Østrig er et yndet feriemål for mange campister og det er ganske forståeligt, for østrigerne har en hel særlig evne til at skabe hygge og gode ferieoplevelser. I dette program besøger Anne-Vibeke skønne Camping Schluga i Hermagor i Kärnten, der er en utrolig velholdt og interessant campingplads med både flotte faciliteter, wellness-center, swimmingpool, badesø, egen restaurant og masser af aktiviteter for både store og små børn. Anne-Vibeke ser også nærmere på området og de mange attraktioner, som dalen byder på -" bl.a. skiområdet Nassfeld, der er et sandt eldorado for naturelskere om sommeren. I programmet camperer Anne-Vibeke i telt og fortæller om et helt nyt lufttelt, der er den nye trend inden for telte. Campingpladsen ligger i øvrigt i det skønneste bjergrige område, så her er du virkelig tæt på naturen og den friske luft. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

18:30  

Aftensmad med jordforbindelse
I dette program står dagens måltid på grøntsagsmoussaka, når Aarstidernes vegetariske ekspert, Sanne Holden Venlov, tryller et grønt og velsmagende aftensmåltid med jordforbindelse frem. Vi skal også med Søren Ejlersen i marken, hvor han vil komme med en masse tips til tilberedning af knoldselleri, der selvfølgelig også skal bruges i dagens ret. God appetit!

19:00  

Søstrene Bisp
De kommer hverken i Volvo eller med stav, men inspirationen til programrækkens titel kommer naturligvis fra den legendariske programrække -Brødrene Bisp-. De to værter er heller ikke søstre, men derimod rigtige biskopper. Marianne Christiansen er biskop i Haderslev stift og Tine Lindhardt i Fyns stift, og de to biskopper skiftes til at være vært i dk4s nye programserie om tro, etik, humanisme og alt andet mellem himmel og jord. Men i dette første program er de begge vært og gæst hos hinanden i studiet i Aarhus, og her fortæller de blandt andet, hvordan det er gået til, at Danmark for første gang nogen sinde har fået en tv-programrække, der har to biskopper som værter. Hvorfor tager de som biskopper en sådan opgave på sig? Hvordan har deres personlige vej været til et af de højeste embeder inden for folkekirken? Hvad skal de kommende programmer handle om? Hvem er gæsterne, og hvad kan seerne få ud af at kigge med? -Søstrene Bisp- produceres som et samarbejde mellem dk4, Haderslev st

19:30  

Møde med André Rieu
dk4 har mødt André Rieu! Det er blevet til et program med indblik i den populære musikers liv og karriere. Interviewet foregår i André Rieus smukke hjem - et hjem, han har erhvervet sig, fordi han syntes, det mindede om kaptajn Haddocks slot Møllenborg i Tintin. Dette er rammende for den hjertevarme humor, der kendetegner André Rieu. André Rieu er den glade vært og fortæller åbenhjertigt om sin flotte karriere, men også om de økonomiske problemer, der var efter en ambitiøs turné til Australien, og om de personlige omkostninger, der kan være, når hele verden er din arbejdsplads. Han slår desuden dørene op til øvelokalet, hvor orkestret, hans anden familie, hovedsagligt forbereder de smukke koncerter, der fører dem rundt i verden. Er man glad for André Rieu er dette muligheden for at komme tæt på den talentfulde og forudseende musiker - se med her på dk4.

20:15  

Dansk-tysk med Matlok
Danmark har Dronning Margrethe -" og så kommer vel forfatteren og journalisten Lise Nørgaard som en slags national-ikon. Med tv-serien -Matador- har Lise Nørgaard ikke kun skrevet sig ind i danskernes hjerte, men også skrevet et vigtigt kapitel i den nyere Danmarks-historie. I Lise Nørgaards fødeby Roskilde er der rejst et levende mindesmærke i form af en bronze-skulptur for den nu 97-årige Lise Nørgaard, som i sin familie også har helt specielle dansk-tyske rødder. Dette er baggrunden for de berømte advarselsord fra -Matador-, udtalt af Buster Larsen, som under besættelsen til sin foxterrier råber -_Kvik, det er en tysker.-_ Det var åben og skjult modstand mod den tyske besættelsesmagt, men Lise Nørgaard har for længst ændret sit syn på Tyskland, ikke mindst efter genforeningen i 1990. Lise Nørgaard er gæst hos Siegfried Matlok og fortæller blandt andet om hundekunster, om barndommens ferier hos familien i Hamborg, om oplevelsen af Hamborg og Tyskland efter krigen, om den tyske ge

20:55  

Dario Campeotto
Dario Campeotto er rejst til Italien - han skal indspille sange fra den italienske sangskat på italiensk. Det gør han hos sin danske ven Søren Bundgaard, der har etableret sig i Italien med studiet SB i nordlige Toscana. Med sine italienske rødder bliver det et kulturmøde, hvor Italien og Danmark for alvor mødes, og Dario kigger både tilbage og frem via anekdoter og historier om både familie og musik. Dario Campeotto -" Mit skønne italien, på dk4.

Kanal 4

18:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivia kommer på en hård opgave med at forsvare en pilot, som sammen med mere end 100 passagerer er styrtet i døden. Flyselskabet forsøger at gøre piloten til syndebuk. Samtidig får Huck chokerende nyt om Amanda Tanner, og Fitz beder vicepræsidenten om hjælp.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Thanksgiving, jul og nytår går, og Miranda får besøg af sin far, William, der ikke billiger hendes måde at leve på. Mark og Lexie får et i chok, da en kvinde fra Marks fortid ankommer.

20:00  

Imagine Me and You
Engelsk romantisk komedie fra 2005. Rachel skal endelig giftes med sin barndomskæreste og bedste ven, Heck. På vej op til alteret møder hun en smuk kvindes blik, og hun føler en umiddelbar tiltrækning, som hun ikke har følt før. En tiltrækning, hun ikke kan ignorere, selv om hun lige er blevet gift.

Kanal 5

18:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Den håbefulde skuespillerinde Penny scorer en rolle i tv-serien NCIS, men da tingene ikke går helt efter planen, må Leonard træde til og hjælpe hende. Det får nu Penny til at stille ham et alvorligt spørgsmål omkring deres forhold. Sheldon arbejder ihærdigt på at blive mere humoristisk, og Raj beslutter at stramme op, når det gælder om at tale med kvinder.

18:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Der er store nyheder på karrierefronten, da Penny tager et afgørende skridt i retning af at blive fuldtids skuespillerinde. Sheldon bliver i mellemtiden tvunget til at tage ferie, men han finder afslapning yderst anstrengende.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon, som ikke har haft held til at skaffe sig billet til tegneserie kongressen Comic-Con, beslutter at afholde sin helt private tegneserie kongres. Pigerne forsøger på at opføre sig som voksne mennesker.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Amy er i det amourøse hjørne, da hun overtaler Sheldon til at arrangere en romantisk Valentinsdags udflugt til vindistriktet i Napa Valley. Hjemme må Leonard og Penny bringe Rajs hund til dyrlægen med fuld udrykning.

20:00  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Peter stopper en asylansøger, som går tur på motorvejen. Vlado standser en bilist, som han mistænker for at have relationer til kriminelle miljøer. Jørgen stopper en udenlandsk bil, men han kan ikke kommunikere med den mistænkelige bilist. Henrik anholder for anden gang samme bilist for spirituskørsel. Denne gang har han heller ikke kørekort.

dk4

21:30  

Det ægte Italien

21:55  

Tidens ting

22:25  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

22:50  

Vølvens liv og runernes råd
I anledning af årsskiftet lader vølven fra Ribe Vikingecenter runerne give gode råd om nogle af det kommende års store spørgsmål. -Kulturlivet skal stråle-, -Vi skal være realistiske-, -Man må begynde med sig selv-, -Vi skal passe på med, hvad vi siger. Det talte ord kan ikke tages tilbage igen-, -Det vi sår, det høster vi også-. Dette er nogle af de svar, som runerne giver dk4s seere på spørgsmål om det økonomisk trængte kulturliv, klimadebatten, indvandringen og verdensreligionernes forhold til hinanden. Det er dk4s Frantz Howitz, der har mødt vølven Gudrun Victoria Gotved på hendes plads i Ribe VikingeCenter for at få hende til at give råd om det nye år via de 24 runer, hun benytter sig af i sin rådgivning. Spådomme, i lighed med dem den islandske vølve hvert år kommer med, er derimod ikke noget, den danske vølve går ind i at beskæftige sig med. Gudrun Victoria Gotved er et barnebarn af Helle Gotved, der blev landskendt gennem radioprogrammerne -Ha´ det bedre-, som mange

23:35  

Jagtmagasinet
Når jagten ender i gryden er alt ved at gå op i en højere enhed, og når naturen, vildtet og den jagtlige indsats på denne måde smelter sammen, så giver alting mening. I denne udgave af Jagtmagasinet jager vi kaniner i midten af Danmark. En fornem jagtdisciplin som kun bliver endnu smukkere, når den som her foregår med bue og pil.

Kanal 4

21:55  

Devious Maids
Amerikansk dramaserie. Flere menneskers liv bliver på tragisk vis ændret for altid i kølvandet på den skudepisode, som fandt sted under Rosie og Spences bryllup. Et velkendt par vender tilbage til Beverly Hills sammen med deres nye, mystiske datter.

22:55  

My Big Fat Greek Wedding
Amerikansk-canadisk romantisk komedie fra 2002. I Chicago arbejder 30-årige Toula Portokalos i familiens græske restaurant, men hun har andre planer for sit liv og fremtid. Hun forelsker sig i gymnasielæreren Ian. De vil giftes, men Ian er ikke græker, så der er flere parter, som skal lære at acceptere hinanden.

Kanal 5

21:00  

Dødbringende våben 4
Amerikansk actionfilm fra 1998. De to hårdkogte betjente Martin Riggs og Roger Murtaugh er blevet overflyttet til skrivebordstjeneste - men der går selvfølgelig ikke lang tid, før de bliver kastet hovedkulds ind i en ny sag. De bliver nemlig involveret, da deres unge kollega Lee Butters efterforsker en sag om menneskesmugling og falskmøntneri. Kan et par almindelige politibetjente klare sig mod den kinesiske mafia - ledet af den nådesløse kung fu-ekspert Wah Sing Ku? Selvfølgelig - hvis der er nogen, der kan, er det Riggs og Murtaugh!

23:35  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet rejser til North Carolina for at efterforske sagen om to kvinder, den ene fundet hårdt tilredt og den anden forsvundet. Ved ankomsten, kan holdet dog konstatere, at disse kvinder ikke udelukkende er ofre for en forbrydelse.

dk4

00:05  

Motorcykel-liv
Der er i dag over seks gange så mange motorcyklister, på de danske veje, som der var for bare 25 år siden, og antallet er stigende. Det er ikke længere er særsyn at køre på motorcykel i Danmark. I et land, der bliver stadigt varmere, suser unge, midaldrende og også ældre - både mænd og kvinder - i dag begejstret af sted, imens de oplever både køre- og livsglæden ved det tohjulede univers. "Motorcykel-liv- er en ny, hyggelig og anderledes tv-serie på dk4 -" en serie, som handler om andet og mere end bare hastighed og hestekræfter. Serien kan ses af både den enkelte motorcyklist, og af -_Hr. og Fru Danmark-. Serien bevæger sig lidt omkring - i både det indre og det ydre - for vi får både olie på fingrene og hører lidt om, hvad det betyder for mentalhygiejnen "at køre på motorcykel". Tilrettelægger Mads Black Ifversen - som selv er mangeårig motorcyklist - har længe syntes, at der, i den danske medieflade, manglede et anderledes motorcykelprogram, som afspejler den nye tohjulede virkeli

00:35  

FRIRUM
Keder du dig når du kommer hjem fra arbejde? Føler du dig stresset? Eller er du gået på pension og mangler en fritidsinteresse? - Så kan du overveje at finde dig en spændende hobby. I dette program møder vi Tage og Else Marie Pedersen, der siden 1989 har arbejdet med gamle håndværk på et professionelt plan. Tage elsker at dreje træ og Else Marie har fået en helt særlig kærlighed for at flette kurve. -_Der bor en lille kunstner i os alle. Fantasien og kreativiteten skal blot stimuleres og så kommer skaberglæden og resultaterne af sig selv.- Men hvordan kommer man i gang? Hvad får man ud af det? og er der overhovedet noget for alle? Få svar på alt det og giv dig selv 30 minutters FRI:RUM

01:05  

Alverdens dyreliv
I programmet der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! Så er vi kommet nogenlunde helskindet ind i 2016, og selvom vi stadig skal have anmeldt diverse spil, er det også blevet tid til at se tilbage på året der er gået: - WWE 2K16 - Chibi-Robo! Zip Lash - Football Manager 2016 - The Room 3 - Og så kigger vi på årets bedste og værste spil, og alt ind imellem! GODT NYTÅR

01:35  

Familien fra Kapedes
I 1975 mødte Milia Wagners forældres hinanden på Cypern. Han var dansk FN-soldat - hun var cypriotisk sygehjælper. Deres forelskelse bragte dem til Danmark, hvor de har levet sammen lige siden. Milia har altid været fascineret af sin cypriotiske baggrund og det liv, som hendes mors familie har levet i landsbyen, Kapedes. Et liv, hvor familien har været selvforsynende med alt fra hjemmelavede sko til den mad, som blev serveret i huset. Hun gør os klogere den cypriotiske madkultur og fortæller om sin families erindringer fra et simpelt, men hårdtarbejdende, liv fra det borgerkrigsramte Cypern.

02:00  

Slip spændingerne med Stanley
KOL (kronisk obstruktiv lungelidelse) er desværre en meget hyppig sygdom og ca. 430.000 danskere skønnes at have KOL. Lungernes funktion kan være mere eller mindre nedsat, men uanset hvilket niveau af KOL, man er ramt af, betyder den nedsatte lungefunktion, at også andre organers funktion nedsættes, livskvaliteten forringes og bevægeligheden besværes. For de fleste mennesker med nedsat lungefunktion handler det om at komme af med vejret, og det er netop det, Stanley Rosenberg tager fat i denne udsendelse sammen med Jens, der er diagnosticeret med KOL.

02:30  

Julin i Klaipeda, Litauen
Godt 650 km fra København ligger et af de tre baltiske lande, som vi som danskere knapt nok kender -" Litauen. Jeg besluttede mig for at undersøge landet, eller rettere blot en lille del af det. Klaipeda, Litauens største havneby, Palanga, helse- og feriebyen og Coronian Spit -" landtangen ved Østersøen, hvor sanddyner har vandret i århundreder og lagt byer 60 meter under sig, men hvor livet stædigt har overlevet, og nu giver ufattelig smuk natur -" som Unesco har på Verdensnaturarven. Det blev en oplevelsesrejse, hvor koldkrigsmuseum, den gamle bydel i Klaipeda og kunstnernes ubegrænsede fantasier gennem skovens træer og træernes harpiks i form af rav, i dag nærmest er som en tidslomme af oplevelser. Turen fra København med bil eller tog og DFDS-færgen fra Karlshamn om natten til Klaipeda, giver en afslappende feriestemning. Tre eller fire dage giver helt nye oplevelser der er værd at rejse efter. Helsebyen Palanga med en række behandlingsforslag til velvære er turen værd efter de and

03:00  

Er du til bøger?
Hun har delt vandene med sine holdninger og meninger. Hun har kæmpet indædt for sin sag og for sit parti. Nu har hun skrevet sine erindringer -Fordi jeg var nødt til det- fra et langt liv i dansk politik. Pia Kjærsgaard er gæst i -Er du til bøger-, hvori hun blandt andet fortæller, hvorfor erindringerne skulle skrives nu. Hvilke historier man kan læse, og hvorfor hun selv synes, det er en god bog. Bogen kan købes i dk4 butikken.

03:30  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

04:00  

Pionermagasinet
Hans Henrik Knoop er uddannelsesforsker og lektor ved Aarhus Universitet, institut for uddannelse og pædagogik. Han har i en årrække forsket i, hvordan vi lærer bedst og i den forbindelse blandt andet beskæftiget sig med flowteorier og positiv psykologi. I programmet kan man blandt andet høre Hans Henrik Knoops positive vurdering af betydningen af arbejdet med innovation, kreativitet og entreprenørskab på det generelle niveau, men også hans bekymringer om, hvordan det ser ud i praksis i det danske uddannelsessystem. Programmet er produceret med støtte fra Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje.

04:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Christine Due er 4-dobbelt verdensmester i jagt med stående hunde og fortæller i denne udgave af Jagtmagasinet om konkurrencen, forberedelserne og ikke mindst træningen. Desuden tager vi med på jagt efter agerhøns og fasaner for stående hunde -" ruhårede hønsehunde og gammel dansk hønsehund. Mange regner samspillet mellem jæger og hund for at være noget af det smukkeste og mest dynamiske, der knytter sig til den traditionelle europæiske jagt. Derfor tager vi denne gang på jagt nede ved vandhullet, inde i brakken og ikke mindst ude i de traditionsrige roemarker. Medvirkende: Christine Due, 4xVM i Sankt Hubertus. 4-dobbelt verdensmester Frank Elmer, Arrangør Kjeld Rasmussen, Pens. skovfoged Charlotte Bülow, fuglejæger Palle, Jagtleder

Kanal 4

01:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Thanksgiving, jul og nytår går, og Miranda får besøg af sin far, William, der ikke billiger hendes måde at leve på. Mark og Lexie får et i chok, da en kvinde fra Marks fortid ankommer.

01:55  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie.

02:50  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Olivia kommer på en hård opgave med at forsvare en pilot, som sammen med mere end 100 passagerer er styrtet i døden. Flyselskabet forsøger at gøre piloten til syndebuk. Samtidig får Huck chokerende nyt om Amanda Tanner, og Fitz beder vicepræsidenten om hjælp.

03:40  

Army Wives
Amerikansk dramaserie.

04:25  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Det er Halloween på Seattle Grace hospitalet, og der er skræmmende practical jokes i omløb. Nogle af kvinderne danner en klub baseret på en oplevelse, som de er fælles om. En mand stiller frivilligt op til en operation, som lægerne mener er overflødig. En patient er havnet på hospitalet efter et utraditionelt forsøg på at udskære et græskarhoved. Callie har noget at meddele sine kolleger.

Kanal 5

00:30  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet drager til Florida, hvor der ud for kysten ved Jacksonville dukker indtil flere lig op i havoverfladen. Sagen får samtidig personlig karakter for Morgan, da hans niece, som er bosat i Jacksonville, meldes savnet.

01:30  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En patient på et sindssygehospital hævder, at have været vidne til et seksuelt overgreb. Det formodede offer er imidlertid en medpatient, som har for vane at fremsætte voldtægtsanklager. I denne omgang nægter hun dog at have været udsat for overgreb.

02:25  

666 Park Avenue
Amerikansk thrillerserie. Parret Henry og Jane er netop flyttet ind i bygningen The Drake på fashionable Upper East Side, men der går ikke lang tid, før de opdager, at noget er helt galt.

03:15  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Det har været en begivenhedsrig nat i kongehuset, hvor både Dolken, Knaldperlen og Zebra har fået sex. Om morgenen vil Dolken og Knaldperlen hurtigst muligt have deres scoringer ud af huset, mens Zebra hygger sig med Gritt. Zebra har tydeligvis fået følelser for Gritt, hvilket Knaldperlen og Dolken på ingen måder forstår. De mener ikke, det er 'god kongestil' at Zebra er blevet forelsket - og slet ikke efter, at han kun har kendt Gritt i 2 dage! Bubbly og Posh har en maddyst kørende, og Bubbly lægger hårdt ud med flæskesteg, agurkesalat og brunede kartofler. Aftenens bytur går til Odense, hvilket skal vise sig at blive en aften fyldt med både drama og scoringer.

03:55  

Kongerne af Svendborg
Det er dagen derpå for Kongerne, og stemningen i huset er dårlig efter byturen til Odense. Foxy tager affære for at få renset luften i huset. Det er tid til et familiemøde. Dolken vågner med sin scoring fra Odense, og til hans store fortrydelse opdager han, at sengen under ham er våd. Posh er virkelig presset i madkonkurrencen mod Bubbly og vælger derfor at gå all in, da hun absolut ikke vil tabe. Kongerne vælter endnu en gang Crazy Daisy, og især Miami tager for sig af de våde sager, men må erfare, at det kan være svært at tisse, når man er fuld. Der er stadig amoriner i luften mellem Zebra og hans flirt Gritt, som endnu engang tager med Zebra hjem.

04:35  

Hverdagens helte


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209010039