dkby
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 5. januar 2016

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 5. januar 2016

dk4

05:00  

How2scrap
how2scrap Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Bagger udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser, der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Udover hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan være

05:30  

Sy-værkstedet

06:00  

Det' Kattens liv
Der lever over 500.000 vilde katte i Danmark. Mange af dem under kummerlige forhold. Kattens Værn har i mange år arbejdet på at forbedre livet for disse katte. En af dem, der hjælper er katteinspektør Jan Flesborg, der har arbejdet med at indfange og genudsætte katte i de seneste knap 30 år. Tag med ham på patrulje, hvor han blandt andet skal sætte en fælde op for at hjælpe en syg kat og sætte tre andre katte fri igen efter, at de er blevet kastreret.

06:30  

Bog og forfatter
I anledning af folkeskolens 200-års-jubilæum i 2014 udgav Danmarks Lærerforening bogen -Lærernes kampe -" kampen for skolen-. Bogens hovedforfatter og tovholder på projektet er tidligere chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. I programmet fortæller Thejsen blandt andet om baggrunden for den berømte "blå betænkning", om enhedsskolens indførelse og om lærernes omdømme og indflydelse gennem tiden. Spørgsmålene stilles af Pernille Aisinger.

07:00  

Livsvalg
Er det fysik, er det ønsket om artens overlevelse eller er det noget helt andet, der afgøre, hvem vi føler os tiltrukket af? Og hvordan ser det ud, når tiltrækning omsættes til dans ? Anne Absalonsen og hendes medvært, Nelson, sætter kalejdoskopet for øjet og lader gæsterne folde emnet ud i snak, dans og fysikforsøg. Mød en fysiker, en kryptozoolog, en blind mand og to rumbadansere og bliv klogere på tiltrækningens mange aspekter. I en serie på seks programmer tager Anne Absalonsen livtag med emner inden for sundhed, krop og videnskaben bag, men også med noget af det, der ikke kan måles og vejes, det, vi tit -" i mangel af bedre -" kalder det alternative. Anne Absalonsen og hunden Nelson inviterer i hvert program spændende gæster ind i et følsomt lounge-studie for at tale om, hvordan de har truffet essentielle LIVSVALG eller hvad deres særlige forudsætninger betyder for den måde, de vælger at leve på. Det er ikke kun snak, for der bliver bl.a. også danset, malet, musiceret og kokkerere

07:50  

Hvordan

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Når jagten ender i gryden er alt ved at gå op i en højere enhed, og når naturen, vildtet og den jagtlige indsats på denne måde smelter sammen, så giver alting mening. I denne udgave af Jagtmagasinet jager vi kaniner i midten af Danmark. En fornem jagtdisciplin som kun bliver endnu smukkere, når den som her foregår med bue og pil.

08:40  

Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er denne gang taget til Knuthenborg Safaripark for at fiske koikarper. Det er ellers strengt forbudt at fiske i parkens sø, men Fiskemagasinet har fået lov til at fiske en dag efter de flotte fisk, der går i søen. Fiskemagasinets vært Mads Hussing har denne gang Henrik Carl med, som står for at passe søen. Koikarperne er i mange forskellige farver, og der bliver taget flere flotte fisk denne dag.

Kanal 4

05:40  

Are You There, Chelsea?
Amerikansk komedieserie. Chelsea prøver at finde Mario mens Lopez og Melvin beslutter sig for at give forholdet en sidste chance.

06:05  

TV-Shop

07:05  

Kitchen Boss
Buddy og hans svoger kreerer en dekadent menu med okse- og svamperisotto, grøn salat med æbler og parmesanchips og det jødiske wienerbrød rugelach til dessert.

07:30  

TV-Shop

08:30  

Malibu Country
Da en formiddagsavis bringer en historie om Bobby og hans nye kærlighed ansporer det Reba til at overveje, om det ikke var på tide at finde en ny mand. Reba takker derfor ja til et tilbud om en blind date.

Kanal 5

05:05  

Hverdagens helte
Dansk dokumentarserie. Programmet er med, når paramedicineren Simon er på arbejde som lægeassistent på lægeambulancen, og når ambulancebehandleren Heidi må tage sig af en betjent, som er kravlet ind i en brændende lejlighed for at redde en person. Vi er også med, når brandfolkene fra Gladsaxe må klippe taget af en forulykket bil.

05:40  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Marty og Debbie flytter ind i et nyt nabolag. De får sig noget af en overraskelse, da de finder ud af, at deres naboer er aliens.

06:05  

The Neighbors
Amerikansk komedieserie. Familien Weavers prøver at overbevise deres nye rumvæsen venner, om at lade deres børn starte i en skole uden for byen Hidden Hills. I mellemtiden mistænker Debbie og Jackie hinanden for at være uærlig.

06:25  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Pigerne tager hul på deres sidste år på Carlton, hvor Toby påtager sig jobbet som træner. Kathryn bliver ven med en stepdanser. Daphne begynder at arbejde på prøve ved en gratis klinik, og Bay bliver inspireret af sin nye kunstlærer.

07:10  

Switched at Birth
Amerikansk dramaserie. Bay forsøger at imponere sin kunstlærer, mens hun samtidig kæmper med at opretholde sit engagement i hockeysporten. Campbell hjælper Daphne, da hun begår en fejl på klinikken. Kathryn inviterer Renzo hjem til middag. Emmett efterforsker nogle tilfælde af hærværk.

07:55  

TV-Shop

08:10  

Kagekampen
Dansk underholdning. Fem passionerede bagetalenter kæmper mod hinanden og tiden for at imponere de to professionelle dommere. I dag skal Mette, Nina, Lotte, Laura og June bage en signaturkage " altså den kage, der bedst repræsenterer dem som personer. Thomas Mygind styrer Kagekampen og afslører, hvem af de fem, der imponerer dommerne mindst og får en slem tidsstraf.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:20  

Er du til bøger?
Den ene var en excentrisk millionær og rejsekonge. Den anden var en lynende intelligent advokat, politiker og stridsmand. I efteråret 2013 kom der også en film om to af nyere dansk histories mest farverige personligheder, Simon Spies og Mogens Glistrup. Men efteråret bød også på to bøger om de to herrer, der både har begejstret og forarget danskerne. Flemming Chr. Nielsen har skrevet -Glistrup-, der er kommet i en ny og revideret udgave, og Søren Anker Madsen har samlet en række af Simon Spies mest markante citater i bogen -Spies -" i citater og billeder-. Hør to kendere fortælle om Mogens Glistrup og Simon Spies, når de er gæster hos Ole Sønnichsen i -Er du til bøger?-.

09:50  

Golf på Mallorca

10:15  

Pionermagasinet
I 2008 modtog Jesper Storm Nørskov en af Undervisningsministeriets -Pionerpriser- for sit innovative og kreative arbejde som lærer i Fredensborg. Hvorfor modtog han den pris? Hvad betød det for ham, og hvordan har det influeret på hans nuværende arbejde som rektor på Skorpeskolen i Hellebæk? Det fortæller Jesper Storm Nørskov blandt andet om i programmet, hvor der også er lejlighed til møde nogle af skolens elever, der præsenterer projekter og arbejder på skolens minimesse. Skorpeskolen har efter programmets optagelse vundet den landsdækkende konkurrence inden for Design for Change. To af skolens piger i 8. klasse, Astrid og Camilla, skal derfor nu til Indien, hvor de skal præsentere deres projekt for elever fra hele verden, som ligeledes har arbejdet med DFC og -vundet- i deres respektive lande. Tillykke til Skorpeskolen. Programserien -Pionermagasinet- samler i fire programmer op på Undervisningsministeriets Pionerkampagne, der blev sat i gang i 2007, og som nu er afsluttet. Hv

10:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

11:00  

Dansk-tysk med Matlok
En af Berlins mest berømte cykler er rød. Den tilhører den danske ambassade og benyttes flittigt af en af dansk Udenrigsministeriums tungeste drenge, nemlig ambassadør Per Poulsen-Hansen. Sådan indleder Siegfried Matlok dette program - og tung går naturligvis kun på ambassadøren i udenrigspolitisk henseende, for Per Poulsen-Hansen beklæder i Berlin en af dansk udenrigstjenestes mest betydningsfulde poster som første mand i nabolandet Tyskland. Med Per Poulsen-Hansen, som har været ambassadør i den tyske hovedstad siden 2010, taler Siegfried Matlok om det nuværende forhold mellem Danmark og Tyskland, men også og især om 25-året for Murens fald og de dramatiske begivenheder, som førte til Tysklands genforening og til afslutningen på den europæiske deling. Programmet er optaget i den danske ambassade i Berlin. Programmet er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.

11:30  

En tysk whisky-historie

11:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

Kanal 4

09:00  

TV-Shop

10:00  

90210
Amerikansk ungdomsserie.

11:00  

Gilmore Girls
Amerikansk dramaserie. Forholdet mellem Lorelai og Max er problematisk, fordi han er lærer på Chilton, og Lorelai beslutter sig for at stoppe det. Under en forældredag på skolen, giver Max imidlertid Lorelai et kys, i et forsøg på at få hende tilbage - men desværre iagttages de af Rorys klassekammerat, Paris, der straks fortæller alle på Chilton om hændelsen. »Skandalen« bliver det store samtaleemne på skolen, ligesom Paris havde håbet. Hendes egne, rige forældre er nemlig midt i en bitter skilsmisse, som der har været megen opmærksomhed omkring. Da Rory erfarer at Paris har det hårdt pga. forældrenes skilsmisse, tilbyder hun sit venskab.

Kanal 5

09:00  

Kagekampen
Dansk underholdning. Et af bagetalenterne er presset i dag, for hun har 10 minutter færre at bage i, end de andre. Vil hun på den korte tid kunne bage den black and white-chokoladekage, der imponerer dommerne allermest? Thomas Mygind er vært på programmet, hvor de professionelle dommere i dag skal sende en af bagetalenterne hjem.

09:50  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Beboerne i Storybrooke forsøger at forhindre Zelena i at stjæle Mary Margarets nyfødte barn. Zelena skal bruge barnet i sin ondskabsfulde plan. Et tilbageblik viser Glinda der prøver at overbevise Zelena om, at hun skal undertrykke sine ondskabsfulde tendenser, og i stedet slutte sig til hende og blive Oz¿ beskytter.

10:40  

Once Upon a time
Amerikansk dramaserie. Fejringen af Mary Margaret og Davids barn bliver afbrudt, da Zelenas tidsportal genåbner sig og sender Emma og Klo tilbage til den Fortryllede Skov i fortiden. Her skal deres handlinger vise sig at få alvorlige følger for fremtiden.

11:35  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En kvinde forsvinder, efter at hendes kæreste er blevet slået ihejl af politiet, og holdet mistænker hendes forsvinden til at være banderelateret.

dk4

12:00  

Fit Talk
Hvor opmærksom er du på din forbrænding? Personlig træner og forfatter, Anna Bogdanova, deler sine klienter ind efter forbrændingstype, for det er nøglen til optimal træning og kost. Det behøver faktisk ikke tage mere end 60 minutter om ugen at være i topform, bare du træner efter din type. Vært: Anne Absalonsen

12:30  

LOOKS m. Sidsel Marie Bøg
Contouring er et fantastisk redskab til at forme ansigtet, men ikke alle behersker den fine skulpterings-teknik. Det handler om at lægge skyggerne rigtigt i forhold til knoglestrukturen, bruge flere forskellige pensler og så ellers blende, blende, blende. Du får også fif til at lægge highlight de helt rigtige steder, så ansigtet får et let løft.

12:50  

Hvordan

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Den Blå Planet
Tag med på en rundtur på den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium. Her fortæller Daniel Flendt Dreesen om havdyrenes forunderlige verden, og hvorfor det er så specielt at få et "håndtryk" af en blæksprutte.

13:30  

Folkeuniversitetet på dk4
Personlighedspsykologien er en af psykologiens hoveddiscipliner og danner bl.a. basis for de forskellige psykoterapeutiske retninger, ligesom teorier om personlighed, identitet, subjekt og selv er vigtige inden for næsten alle human- og samfundsvidenskaber.

14:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

14:30  

Litteraturens åsteder
I en ny udgave af -Litteraturens åsteder- fører Anne-Marie Mai dk4s seere til Baggesens Korsør -Baggesen. Hvem er Baggesen-? vil de fleste sikkert spørge. Jens Baggesen blev født i Korsør i 1764 af fattige forældre, og sandt er det, at han i dag ikke er alle bekendt, sådan som fx Adam Oehlenschläger er det. Alligevel er han en banebrydende personlighed i den danske litteraturhistorie og står som en overgangsperson mellem oplysningstiden og romantikken. De mest kendte værker i Jens Baggesens forfatterskab er det lille digt -Da jeg var lille- (1785) og den selvbiografiske -Labyrinten- (1792-93), der nok er en rejseskildring, men først og fremmest en psykologisk rejse i den unge mands labyrintiske sind i mødet med et Europa i opbrud. Rejsen begynder nemlig i revolutionsåret 1789, som Jens Baggesen oplevede på nærmeste hold og beskrev i en digterisk stil, som næsten kan sammenlignes med 1980-ernes vilde poesi. Som de 9 tidligere udgaver af -Litteraturens åsteder- er det professor

Kanal 4

12:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindvis af kvinder verden over. Og nu er de endelig I Danmark! I løbet af foråret vil de lære danske mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle undervejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! I Odense møder Trinny og Susannah ægteparret Eidvør og Paul, der gerne vil genfinde gnisten I deres forhold. Stine har ingen kæreste og tror selv, hun har sin højde imod sig. Susannah ser dog helt anderledes på sagen! (Episodetitel: Trinny & susannah - i - 11)

13:00  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. I kølvandet på orkanen må alle konerne hjælpe Denise, efter det går op for dem, hvor meget orkanen har ødelagt på hospitalet. Pamela må finde et nyt sted at bo, efter orkanen har ødelagt hendes lejlighed. Joan har svært ved at forholde sig til orkanens ødelæggelser og samtidig finde tid til sin familie.

14:00  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoes forsøg på at blive accepteret i lokalsamfundet glipper totalt, da hun formår at ødelægge borgmester Lavon Hayes' flåde til Founder's Day-paraden - til Lemons store fornøjelse. George Tucker forklarer Zoe, at hun er nødt til at opretholde et vist antal klienter i sin praksis.

Kanal 5

12:30  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. Et skyderi på et kontor tvinger en kvinde til at forsvinde, måske fordi hun skjuler på en stor hemmelighed.

13:25  

CSI
Amerikansk krimiserie. Under ledelse af den nye chef D.B. Russell (spillet af Ted Danson) får holdet til opgave at løse en sag om et skyderi fra en sporvogn i Las Vegas og en død vildtjæger.

14:20  

CSI
Amerikansk krimiserie. Opklaringen af et firedobbelt familiedrab vanskeliggøres voldsomt, da hele tre personer tilstår drabene.

dk4

15:15  

The Diner
I dette afsnit skal Nipper og Mos til rejsegilde på The Diner FIFTY NINE i Vejle. Den nye restaurantchef Mia, som skal stå i spidsen for den nye diner, har sin første arbejdsdag og bliver som det første kastet ud i at lave burgere og milkshakes sammen med chefkokken, Jacob. Nipper inviterer, The Diners ledere, med til Strategi- og samarbejdsdag på Hotel Vejlefjord, og her bliver en syltet agurk omdrejningspunktet for en vigtig diskussion. Nipper får travlt, da leverandøren af alle The Diners fødevarer lukker med kort varsel, og han skal finde en ny med lynets hast, og så skal den store inspirations- og indkøbstur til USA planlægges. I serien -The Diner -" et nyt led i kæden- følger dk4 etableringen af The Diners nye restaurant ved motorvejsafkørsel 59 nord for Vejle -" The Diner FIFTY NINE. Makkerparret bag The Diner er de to forretningsmænd Lars Been Nipper og Morten Schaumann, som til dagligt kun omtales Nipper og Mos. Sammen har de startet The Diner, som er en amerikansk inspirere

15:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

16:00  

Tirsdags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

17:10  

Vinker til himlen
2015 var året, hvor den danske komponist Carl Nielsen ville være fyldt 150 år. Hele året blev han, verden over, hyldet med alt, lige fra koncerter med hans folkekære børnesange, til opførelser af hans operaer og store symfonier. I november samme år blev han hyldet ved en helt speciel koncert, hvor filmkomponisten Nicolai Abrahamsen og digteren Thorkil Jacobsen havde skrevet deres egen musik og gav deres helt eget et bud på, hvordan Carl Nielsen kunne lyde i vore dage. Kom med bag om deres smukke koncert, Vinker til Himlen.

17:40  

Udvikling på trods
Mange voksne mennesker med autisme bliver passet i eget hjem af op til ti pædagoger. Som noget nyt har man på Fyn lavet et hus, Humlehaven, hvor man har samlet seks voksne med autisme. På trods af at personalet dagligt bliver udsat for overgreb som riv, spyt og bid, så er det et arbejde, der er meget givende for personalet. Filmen giver et sjældent indblik i en lukket verden, der er fremmed for de fleste danskere. Vi ser fem beboere i deres hverdag, hvor man som pædagog helst ikke må tale eller have øjenkontakt med beboerne.

Kanal 4

15:00  

Trinny & Susannah indtager Danmark
Dansk modeserie. De verdenskendte engelske stylister Trinny og Susannah har i mere end 15 år forvandlet tusindvis af kvinder verden over. Og nu er de endelig i Danmark! I løbet af foråret vil de lære danske mænd og kvinder at fremhæve deres bedste sider og elske den krop de har! Der er ingen spejle under vejs, så deltagerne ser sig selv for første gang på catwalken foran familie og venner! Trinny og Susannah er tilbage i hovedstaden! Louise' sexliv er gået i stå, og det vil de engelske damer gerne hjælpe hende med. Barbara har levet i et lesbisk forhold indtil hendes liv tog en overraskende drejning, og Maja er barn af en mor, der aldrig har lært hende at gå med bh! Der er nok at tage fat på for de bramfrie engelske damer, og det går ikke stille for sig!

16:00  

Bypiger søger Bonderøve
Dansk datingserie. På deres anden dag i Vendsyssel vågner bypigerne i himmelsenge på Vrå Slot. Men den landlige virkelighed melder sig hurtigt, når ungkarlene tager dem med på dates, hvor de skal håndmalke en ko og grave ud til et blomsterbed. Alligevel får Vendelboerne Patrick og Ulrik helt skovlen under pigerne, der hektisk kæmper om opmærksomheden, så de kan komme på flere dates i det nordjyske.

17:00  

Dallas
Amerikansk dramaserie. Komplottet om at overtage kontrollen med Southfork løber ind i komplikationer som følge af forræderi og afpresning, desuden begynder J.R. at stille lidt for mange spørgsmål. Christopher og Elena (bill. ) skjuler deres følelser for hinanden for bedre at kunne være i stand til at arbejde sammen på en handel af stor betydning. Det ser imidlertid ud til, at Christophers nye brud også selv har sine hemmeligheder.

Kanal 5

15:15  

CSI: New York
Amerikansk krimiserie. CSI-holdet undersøger et skelet, der er blevet fundet om bord på en bus på Times Square. Ved første øjekast ligner det en drengestreg, men alvoren bliver tydelig, da dr. Hawkes kan fortælle, at skelettet tilhører en teenager, der døde for 10 år siden efter at være blevet slået i hovedet. Efterforskningen leder holdet til en busstation, hvor en teenager blev meldt savnet for 10 år siden.

16:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. To magtfulde advokater krydser klinger, og Casey Novak vender tilbage til holdet. Joe Dekker tager orlov fra sin tjeneste i Los Angeles, da hans fætter bliver anklaget for voldtægt. Dekkers faste overbevisning om sin fætters uskyld, samt en episode i retssalen får Novak og Stabler til at se på beviserne endnu engang. De kommer nu på sporet af en person, som spiller meget højt spil ansporet af had.

17:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Benson og Stabler finder et spædbarn efterladt på en legeplads, og de afhører nu barnets adoptivmor. Efterforskningen bringer dem på sporet af kvindens kæreste, en mand med en skummel fortid, som desuden har noget kørende med adoptivbarnets barnepige.

dk4

18:10  

Anne-Vibeke rejser
Holland ligger utrolig tæt på Danmark, og på en dag kan man nå frem til et lille land, der på mange måder minder om Danmark og så alligevel slet ikke. På en busrejse som den Anne-Vibeke er taget på, er der sørget for alt, hvilket gør rejsen endnu lettere. I en varm og komfortable bus, sættes kursen mod vindmøller, træsko og ikke mindst tulipaner. Det er nemlig forår og dermed også højsæson for Hollands største ikon. Hundrede tusindvis af turister strømmer til det flade land for at se tulipanerne blomstre. Anne-Vibeke besøger også Amsterdam, Kinderdjirk, Volendam, Het Loo og Giethorn, og så taler hun også med mange af de andre gæster.

18:40  

Opera i din stue
Se med, når private hjem i Berlin åbner dørene for en intim operakoncert, arrangeret af den danske mezzosopran Hetna Regitze Bruun. Der findes allerede tre store operahuse i Berlin alligevel er -Home Opera- blevet en succes blandt berlinerne. dk4 er taget til Berlin og følger tyskernes oplevelse af en professionel operakoncert sat i en uhøjtidelig ramme, hvor tilhørerne kommer tæt på sangerne. Sangene præsenteres af den danske konferencier Jacob Beck, der har et særligt talent for at servere dansk humor for et tysk publikum. Repertoiret byder både på kendte klassikere fra især franske og italienske operaer fx Bellinis -Romeo og Julie- - og fra Mozarts -Don Juan- synges den mest berømte duet af alle: -Forførelsesduetten-. Tyskerne præsenteres også for danske Kai Normann Andersen, når aftenen rundes af med -Den allersidste dans-. I ensemblet medvirker den tyrkiske bariton Bora Balci, der er rejst fra Tyrkiet for at medvirke i -Home Opera-. I programmet vises, hvordan Bora Bal

19:35  

I udsatte egne Om Carl F. Hill

20:00  

Aftensmad med jordforbindelse
I dette program står dagens måltid på grøntsagsmoussaka, når Aarstidernes vegetariske ekspert, Sanne Holden Venlov, tryller et grønt og velsmagende aftensmåltid med jordforbindelse frem. Vi skal også med Søren Ejlersen i marken, hvor han vil komme med en masse tips til tilberedning af knoldselleri, der selvfølgelig også skal bruges i dagens ret. God appetit!

20:30  

Vølvens liv og runernes råd
I anledning af årsskiftet lader vølven fra Ribe Vikingecenter runerne give gode råd om nogle af det kommende års store spørgsmål. -Kulturlivet skal stråle-, -Vi skal være realistiske-, -Man må begynde med sig selv-, -Vi skal passe på med, hvad vi siger. Det talte ord kan ikke tages tilbage igen-, -Det vi sår, det høster vi også-. Dette er nogle af de svar, som runerne giver dk4s seere på spørgsmål om det økonomisk trængte kulturliv, klimadebatten, indvandringen og verdensreligionernes forhold til hinanden. Det er dk4s Frantz Howitz, der har mødt vølven Gudrun Victoria Gotved på hendes plads i Ribe VikingeCenter for at få hende til at give råd om det nye år via de 24 runer, hun benytter sig af i sin rådgivning. Spådomme, i lighed med dem den islandske vølve hvert år kommer med, er derimod ikke noget, den danske vølve går ind i at beskæftige sig med. Gudrun Victoria Gotved er et barnebarn af Helle Gotved, der blev landskendt gennem radioprogrammerne -Ha´ det bedre-, som mange

Kanal 4

18:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Da Olivia skal beskytte sin nyeste klient, Madam Sharon Marquette, må hun indse, at hun er nødt til at beskytte flere fra Washingtons elite, som alle er på Madam Marquettes liste over klienter.

19:00  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie.

20:00  

The Wedding Singer
Amerikansk komedie fra 1998. Robbie har droppet at blive rocksanger og ernærer sig som entertainer og sanger ved andre folks bryllupper. Han skal selv giftes og elsker sin kommende kone, men hun udebliver desværre fra brylluppet. Robbie er sønderknust og har ikke lyst til nogensinde at være med til en bryllupsfest igen! Men den søde Jules får ham alligevel overtalt til at øse af sin ekspertise, da hun skal planlægge sit bryllup med en egoistisk og slibrig fyr. Mon Jules når at opdage, at den charmerende og ærlige Robbie faktisk er hendes drømmefyr, før det er for sent?

Kanal 5

18:05  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Sheldon gør et stort videnskabeligt gennembrud, men han frygter at det vil hjemsøge ham i resten af hans karriere. Howard gør ihærdige, romantiske tilnærmelser til Bernadette, hvilket får Penny til at gøre sig mere umage i sit forhold til Leonard.

18:35  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Da Sheldons barndomshelt, professor Proton, søger hjælp hos Leonard omkring et eksperiment, føler Sheldon sig forbigået. Han beslutter at tage hævn ved at gøre sig til gode venner med en anden videnskabelig tv-personlighed, Bill Nye.

19:00  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Leonard kan ikke forhindre Sheldon i at overreagere, da en uretfærdighed fra fortiden kommer frem i lyset. Som straf må Leonard nu prøve, hvordan det er at være i Sheldons sko. Penny konfronterer Rajs ekskæreste, Lucy.

19:30  

Big Bang Theory
Amerikansk komedieserie. Howards mor har noget at skulle have sagt, da Howard og Bernadette er værter ved thanksgiving-middagen, hvor alle vennerne er inviteret. Penny bliver hjemsøgt af sin fortid.

20:00  

CSI
Amerikansk krimiserie. Finlay opdager en bombe i sin bil, samtidig modtager Russell et opkald fra en, som påstår at være "The Gig Harbour Killer".

dk4

21:20  

Rudolph Tegners Museum

21:25  

Heltetræning
På Helteskolen udfolder børn og unge sig i fysiske øvelser og lege. Aktiviteterne skal gøre dem livstrygge og danne dem, så de lærer at tro på sig selv. Superhelte som Batman, Spiderman og Superman er i besiddelse af ekstraordinære superkræfter. Helte-aspiranterne på Helteskolen er i besiddelse af noget ganske særligt -" en iboende kraft - en helt eller heltinde. For at aktivere den indre helt bliver børnene trænet gennem fysiske og spirituelle lege, så heltenes særpræg og potentialer kan blomstre og foldes ud. Det er med til at skabe ro og gøre børnene livstrygge, så de kan finde troen på sig selv. Det mener grundlæggeren af Helteskolen, Karim Maktabi Helteskolen er et sted, hvor børn kan få trænet hele kroppen igennem hele følelsesregisteret, så de får den fysiske og mentale oplevelse af at have det godt og få det bedre. Helteskolen er et fritidstilbud for børn og unge - med og uden diagnoser. Her lærer de at blive til helten i deres eget liv.

22:05  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

23:05  

Hejremanden
Dette er historien om en særlig mand - 56 årige Erik Andersen fra Frederiksberg. Erik, er af mange bedre kendt som "Hejremanden", fra Frederiksberg Have. Han er uddannet møbelsnedker og arbejder til hverdag som pedelmedhjælper på Bavnehøj Skole i Sydhavnen. Erik er ved at blive ret berømt efter i 12 år at have -_dresseret- vilde Fiskehejrer... Erik har lavet et livsprojekt ud af at være venner med fugle - vilde Fiskehejrer. Han besøger dem hver dag året rundt. Til stor glæde for Frederiksbergborgere og turister. Det, at han er venner med fugle og det, at det er lykkedes ham at skabe det særlige forhold til vilde fugle - er sjældent - og hans glæde ved sit venskab med sine "fuglebørn", er hans daglige velsignelse, i en ellers fortravlet verden. Filminstruktøren Mads Black Ifversen har igennem 12 år - og på alle årstider - løbende fotograferet Erik Andersen i selskab med -_sine børn- og i 2011 lykkedes det at få lavet denne Dokumentarfilm om -Hejremanden-, hvor seerne bla. kan glæde

23:30  

Gensyn med Bibliopaten

Kanal 4

22:00  

I Am Jazz
Amerikansk dokumentarserie.

23:05  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie.

Kanal 5

21:00  

Dødbringende våben 2
Amerikansk actionkomedie fra 1989. Det er masser af action og humor i kølvandet på de to politidetektiver Riggs og Murtaugh. Makkerparret er på sporet af en større narkotikaring, men først og fremmest skal de to beskytte plattenslageren Leo Getz, som efter at have hvidvasket forbryderpenge skal vidne i retten. Det viser sig snart, at de to sager er forbundne, og så ruller eventyret for fulde omdrejninger, med Riggs, Murtaugh og Leo i skudlinien - hele tiden!

23:15  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Holdet bliver kaldt til Oregon for at efterforske en række mord begået af en kriminel bande, som slår til hver eneste aften.

dk4

00:00  

Søstrene Bisp
De kommer hverken i Volvo eller med stav, men inspirationen til programrækkens titel kommer naturligvis fra den legendariske programrække -Brødrene Bisp-. De to værter er heller ikke søstre, men derimod rigtige biskopper. Marianne Christiansen er biskop i Haderslev stift og Tine Lindhardt i Fyns stift, og de to biskopper skiftes til at være vært i dk4s nye programserie om tro, etik, humanisme og alt andet mellem himmel og jord. Men i dette første program er de begge vært og gæst hos hinanden i studiet i Aarhus, og her fortæller de blandt andet, hvordan det er gået til, at Danmark for første gang nogen sinde har fået en tv-programrække, der har to biskopper som værter. Hvorfor tager de som biskopper en sådan opgave på sig? Hvordan har deres personlige vej været til et af de højeste embeder inden for folkekirken. Hvad skal de kommende programmer handle om? Hvem er gæsterne, og hvad kan seerne få ud af at kigge med. -Søstrene Bisp- produceres som et samarbejde mellem dk4, Haderslev st

00:30  

Stjernetræf:Inge-Marie

01:00  

DanskTOP Talent 2015
Dansvingerne består af duoen Tobias Ahnfelt-Rønne og Kristoffer Dam. Deres sang "Fest i gaden" har været et fast indslag til alle festlige lejligheder blandt duoens venner og bekendte siden 2001. Da Tobias´ kone så, at man kunne tilmelde sig til DanskTOP Talent showet, mente hun, at det nu var på tide, at sangen blev kendt i den bredere befolkning. Dette startede en lavine af underholdende oplevelser for Tobias og Kristoffer. I dette program fortæller de om, hvordan det hele begyndte, og hvorfor de fik naboklager fra blandt andet den forhenværende Statsminister Helle Thorning Schmidt, da de skrev og komponerede "Fest i gaden". De sætter også gang i festen på Kristoffers arbejdsplads, Allerød Gymnasium, og spiser en af verdens stærkeste chilier, blot fordi de lovede at gøre det, hvis de gik videre til finalen. Samtidig med dette har de svært ved at forstå, at sangen de skrev for 14 år siden, nu skal spille foran tusindvis af mennesker i Boxen i Herning.

02:00  

Bog og forfatter

02:30  

Et stykke af James Joyce
I en lille sidegade, i Irlands hovedstad Dublin, ligger en kuriositet. Sweny"s Pharmacy blev foreviget af den verdenskendte irske forfatter James Joyce, da han beskrev stedet i sit mesterværk Ulysses. I bogen besøger en af hovedpersonerne apoteket, og køber en citronsæbe. En sæbe man stadig kan købe i dag. Selve apoteket åbnede i 1853 og har stået næsten urørt hen siden da. Hvilket har skabt en helt særlig tidslomme. Besøger man derfor stedet i dag, kan man få en oplevelse af, hvad det var for et Dublin, James Joyce beskrev, i sine verdenskendte bøger.

03:00  

Anne-Vibeke rejser
Østrig er et yndet feriemål for mange campister og det er ganske forståeligt, for østrigerne har en hel særlig evne til at skabe hygge og gode ferieoplevelser. I dette program besøger Anne-Vibeke skønne Camping Schluga i Hermagor i Kärnten, der er en utrolig velholdt og interessant campingplads med både flotte faciliteter, wellness-center, swimmingpool, badesø, egen restaurant og masser af aktiviteter for både store og små børn. Anne-Vibeke ser også nærmere på området og de mange attraktioner, som dalen byder på -" bl.a. skiområdet Nassfeld, der er et sandt eldorado for naturelskere om sommeren. I programmet camperer Anne-Vibeke i telt og fortæller om et helt nyt lufttelt, der er den nye trend inden for telte. Campingpladsen ligger i øvrigt i det skønneste bjergrige område, så her er du virkelig tæt på naturen og den friske luft. Se også www.AnneVibekeRejser.dk

03:30  

Kultursalon
Silas Holst er kendt som hele Danmarks dansedarling. Han har været det iltre element i 'Vild med Dans'. Han skrev sin selvbiografi, inden han fyldte 30 -" og han har sin egen realityserie. Men hvordan er det at være musicalstjerne i Danmark? Og hvor meget minder Silas Holst egentlig om hovedpersonen i musicalen 'Dirty Dancing'? Det fortæller Silas Holst blandt andet om, når han er gæst i 'Kultursalon' hos Anne Middelboe.

04:00  

TimeOut på Mountainbike
I TimeOut tager dk4's Katrine Orleman Thrane på jagt efter en fritidsaktivitet, som kan give et frirum i en travl og hektisk hverdag med arbejde, barn og familie. I dette afsnit prøver Katrine at køre mountainbike. Mountainbike er en af de hurtigst voksende fritidsaktiviteter i Danmark, og det er både mænd og kvinder, der drøner rundt i skovene på de specielle cykler. I programmet bliver Katrine guidet rundt i sportsgrenen af formanden for Århus Mountainbike Klub, Michael Nicolaisen, som både giver et indblik i, hvad motionsformen kræver af udstyr, og hvordan man overhovedet kører på en mountainbike på de plørede skovbunde.

04:30  

Viden om literacy

Kanal 4

00:05  

House
Amerikansk dramaserie. En brudgom bliver bragt til hospitalet for fuld udrykning. House og hans hold opdager, at gommen bærer på en hemmelighed, som handler om et tidligere forhold. Samtidig tvinges House til at bruge mere tid med sine kolleger og må synge karaoke sammen med Foreman og Chase.

01:05  

Hart of Dixie
Amerikansk dramaserie. Zoes forsøg på at blive accepteret i lokalsamfundet glipper totalt, da hun formår at ødelægge borgmester Lavon Hayes' flåde til Founder's Day-paraden - til Lemons store fornøjelse. George Tucker forklarer Zoe, at hun er nødt til at opretholde et vist antal klienter i sin praksis.

02:00  

Scandal
Amerikansk dramaserie. Da Olivia skal beskytte sin nyeste klient, Madam Sharon Marquette, må hun indse, at hun er nødt til at beskytte flere fra Washingtons elite, som alle er på Madam Marquettes liste over klienter.

03:00  

House
Amerikansk dramaserie. En brudgom bliver bragt til hospitalet for fuld udrykning. House og hans hold opdager, at gommen bærer på en hemmelighed, som handler om et tidligere forhold. Samtidig tvinges House til at bruge mere tid med sine kolleger og må synge karaoke sammen med Foreman og Chase.

03:45  

Army Wives
Amerikansk dramaserie. I kølvandet på orkanen må alle konerne hjælpe Denise, efter det går op for dem, hvor meget orkanen har ødelagt på hospitalet. Pamela må finde et nyt sted at bo, efter orkanen har ødelagt hendes lejlighed. Joan har svært ved at forholde sig til orkanens ødelæggelser og samtidig finde tid til sin familie.

04:35  

Greys hvide verden
Amerikansk dramaserie. Et hjemmelaboratorium i en beboelsesejendom er sprunget i luften, og ofrene for ulykken strømmer til hospitalet. Alex (th.) efterforsker årsagen til ulykken ved at udspørge en ældre beboer fra ejendommen. Lexie forsøger at komme til at tale med Meredith.

Kanal 5

00:15  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Mens alle på holdet kæmper med deres følelser efter at have mistet Prentiss, kaldes de til Tampa for at efterforske en ny række mord.

01:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Overfaldet på en ung kvinde afslører spor om hendes skjulte fortid, som kan hjælpe til med at opklare sagen. Benson og Stabler finder frem til en ældre mand, som måske kan hjælpe dem, men i sidste ende afhænger opklaringen af, hvem som ligger inde med beviserne.

02:10  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. En 10-årig pige er blevet udsat for så brutal en voldtægt, at hun end ikke kan huske sit eget navn. Da Fin hjælper til med at få fastslået pigens identitet opdager efterforskerne, at hun ikke er den eneste, der har hukommelsesproblemer. Dr. Huang bliver tilkaldt for at vurdere situationen i pigens hjem, og sagen bliver yderligere kompliceret, da Erik Weber dukker op igen og blander sig i efterforskningen.

03:00  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. Kongerne vågner op til et hus, der bærer præg af en vild nat, og mens festen stadig sidder i kroppen, bliver tre af kongerne sendt på arbejde af chefen. Her bliver der talt mere om fadøl end der bliver knoklet, og chefen må træde i karakter. Den nye konge, Zebra, flirter med to af pigerne i huset - og han giver ikke op så let. Om aftenen lægger Crazy Daisy hus til den vilde fest, hvor der bliver danset i sofaerne og scoret ved baren. Kongerne inviterer gæster med hjem til spafest, men nogen af fyrene har lidt svært ved at "lukke aftalen". Og Foxy er overbevist om, at Zebra er til mænd, så hun inviterer en flot fyr med hjem til ham.

03:40  

Kongerne af Svendborg
Dansk reality-serie. De to nye Konger og Blondie skal på arbejde på Valdemars Slot, hvilket Blondie er meget tilfreds med. Hun har nemlig hørt, at der bor en single baron på slottet. Zebra ser arbejdstjansen som endnu en chance for at lægge billet ind hos pigerne. Bubbly er en følsom pige, der har nemt til tårer, men er det virkelig rigtigt, at hun kan græde over spildt bacon? Om eftermiddagen deler Kongerne sig op. Pigerne tager på café, og drengene tager ud at spille pool. Straffen til taberholdet er en tur i byen iført pigernes trusser! I byen er der knald på Kongerne. Blondie vil gerne score, men desværre viser hendes flirt sig at være en stor skuffelse. Knaldperlen får kamp til stregen, da han møder sit kvindelige modstykke.

04:20  

Krimi5 Tema
Dansk kriminalmagasin. Programmet ser nærmere på, hvor voldeligt og råt det er at komme i Bad Standing. Kenneth vil ud af bandemiljøet, efter han blev dømt for at skyde ved McDonald's. Men det er ikke noget, som sker ustraffet. Når rockere forsøger at komme ud af banderne, foregår det sjældent uden konsekvenser for det tidligere bandemedlem. Krimi5 Tema går tæt på nogle af de skæbner, som har mærket volden på egen krop og som i dag lever i konstant frygt for at miste livet. Kronvidnet MFP fik sine tidligere venner i Hells Angels bag lås og slå, da han samarbejdede med politiet og stak sine egne. Programmet dykker ned i sagen, og Stine Bolther møder bl.a. de rockere, den tidligere AK81'er stak til politiet.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1203053243