dkby
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 1. januar 2016

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 1. januar 2016

dk4

05:05  

Eventyrlige Peru
Kom med til inkaernes gamle hovedstad CUSCO og få én på opleveren I 2. del af dk4´s serie -Eventyrlige Peru -" inkaernes rige- er Frantz Howitz og Tiffany Tours nået op i højderne. Inkaernes gamle hovedstad Cusco ligger nemlig i 3.400 meters højde, så det er ikke kun byens skønhed og mange seværdigheder, der kan få turisterne til at tabe pusten. Da den spanske erobrer Pizarro og hans mænd nåede til Cusco, blev de overvældet af byens skønhed og rigdomme, og selvom spanierne ribbede alt guld og sølv fra bl.a. det store tempel Saqsaywamán og soltemplet Qoricancha, fornemmer man stadig ånden efter inkaerne overalt i byens arkitektur. Selvom spanierne ødelagde, hvad de kunne af den gamle kultur, var de kloge nok til at bygge deres huse i kolonistil, men på grundlag af de gamle mure og fundamenter. Inkaerne var nemlig eminente stenhuggere og fik alle de store sten til at passe sammen som hånd i handske, næsten som Legoklodser. Derudover byggede de deres mure skråt, så alle sten blev rystet

05:50  

Forskningsmagasinet

06:05  

Det' kattens liv
Selvom man ser anderledes ud, så kan man sagtens få et rigtigt godt og faktisk også blive en mediestjerne. Katten Monty lider af en kromosomfejl, der gør, at den ser anderledes ud end andre katte. Den begyndte sit liv på et internat, hvor den blev adopteret af et kærligt par. De begyndte at lægge billeder ud på Facebook af Monty. Og herefter tog Montys popularitet hurtigt fart. I dag har den over 120.000 følgere på Facebook og har været i flere danske og udenlandske medier. Herudover bliver solgt masser af kopper og t-shirts med Monty på, og et computer spil samt børnebøger er også på tegnebrættet. Overskuddet fra alt dette går til at forbedre forholdene for kattene i Danmark. Historien om Monty er historien om, hvordan man kan begyndte livet med at blive kasseret, få en ny chance på et internat og dernæst ende med at hjælpe andre med at få et bedre liv.

06:35  

Erling overdriver aldrig
Det er ikke stand up, og det går ikke hurtigt. Det er nærmest -sønderjysk sitdown-, når forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen i dk4s nye programrække -Erling overdriver -" aldrig- på vanlig underfundig og underspillet vis fortæller skrøner fra Gram og fra Sønderjylland. I 27 korte programmer kan man se og høre Erling Jepsen fortælle om livet og døden og det, der ligger derimellem, i Gram og i Sønderjylland. -Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget-, lyder Jepsens udgangsreplik, når han afslutter skrønerne. I denne skrøne skal vi høre om -Negeren i skorstenen-.

06:50  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

07:00  

Slip spændingerne med Stanley
Hvad er et smukt ansigt? Det fortæller kropsterapeut Stanley Rosenberg om i dette program, hvor hanviser, hvordan man med lette tryk kan stimulerer væv, nerver og muskler i ansigtet. Det er nemlig ofte spændinger og oppustet bindevæv, der får at ansigt til at virke træt, mens et afslappet ansigt virker langt venligere, mere imødekommende, ja, smukkere. Stanley Rosenberg har udviklet denne selvbehandling på baggrund af sin store viden og erfaring som kropsterapeut i mere end 45 år. Stanley Rosenberg har gennem de seneste 45 år arbejdet som kropsterapeut, blandt andet med kraniosakral-terapi og med rolfing. Han har bla. grundlagt Stanley Rosenberg Instituttet, som gennem årene har uddannet en lang række kraniosakral-terapeuter og han har udviklet en effektive ansigtsløfnings massage, som bruges på en lang række skønhedsklinikker landet over. For nogle år siden afhændede han sit institut og i dag arbejder han selvstændigt med blandt andet kurser og udvikling af selv-behandlingsmetoder. Te

07:30  

Indre og ydre skønhed
Hvad kan man, og hvad må man, når man næsten er fyldt 70 år? I dette afsnit af -Indre og ydre skønhed- handler det om alderdom, samt om fordomme omkring alderdom. Mette og Kenneth får besøg af to kloge ældre kvinder. De vil fortælle om, hvordan de nyder deres alderdom, og om hvorfor de bestemt ikke bare vil sætte sig i en stol og blive gamle.

08:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

08:10  

Anne-Vibeke rejser
Vintercamping er suverænt i Danmark, men for dem, der har prøvet det i flere år trækker udlandet ofte. I dette afsnit af Anne-Vibeke Rejser handler det netop om vintercamping, men denne gang i de norske fjelde. Anne-Vibeke har nemlig hægtet en Dethleffs på krogen og kørt til Hallingdal for bl.a. at besøge Norges første femstjernede campingplads Hallingdal Feriepark, der ligger i byen Ål mellem Oslo og Bergen. Anne-Vibeke fortæller om den skønne campingplads, giver gode råd til vintercamping og kørsel på de norske vinterveje og ser på oplevelser i området, der er ideel til alle former for skiløb, men også hundeslædekørsel, hestekanefart, kiteskiing og kulturelle oplevelser i den lille hyggelige by. Læs mere om vintercamping og destinationen Ål i Hallingdal på www.AnneVibekeRejser.dk Følg også Anne-Vibeke på www.facebook.com/AnneVibekeRejser

08:40  

Dus med din pc
Se med, når dk4 og dukaPC hjælper seerne til at springe ind i den digitale tidsalder. NemID, netbank og digital borgerservice. 2014 er året, hvor Danmark forlanger, at borgerne selv er i stand til at udføre en række opgaver fra hjemmets pc. En halv million borgere -" de fleste over 65 år - er fremmedgjorte over for computeren. De er stille og roligt blevet hægtet af og føler sig med rette udenfor. Men i virkeligheden er computeren et utroligt simpelt værktøj, når det første skridt er taget. Ofte har tekniske blokeringer suget al opmærksomhed til sig. Det er nu ikke længere en hindring for at blive computerbruger. Børn og børnebørn har langt mere erfaring end den ældre generation. De er dus med pc'en, længe før de kan regne og skrive. De lever mange timer i en virtuel verden, hvor de svømmer som fisk i vandet, mens fingrene danser henover keyboardet; de kan alle tricksene i søvne. Mange ældre bliver computer-angste og giver op, når de fx hører ordene opkobling, downloade, surfe og keybo

Kanal 4

05:00  

Shop Amok

05:35  

Ingen udsendelse

06:00  

Are You There, Chelsea?
Amerikansk komedieserie. Chelsea er blevet forelsket i sin læge, og tager på fisketur for at imponere ham.

06:20  

TV-Shop

07:20  

Kitchen Boss
Tante Nina kommer forbi for at lave nogle autentiske italienske retter fra havet. Zuppa di baccal, insalata di frutti di mare og sprødstegt smelt er nogle af Buddys favoritter.

07:45  

TV-Shop

08:45  

Are You There, Chelsea?
Amerikansk komedieserie. Chelsea er blevet forelsket i sin læge, og tager på fisketur for at imponere ham.

Kanal 5

05:30  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I nærheden af Kalundborg vækker en bil Henriks mistanke. Det viser sig, at føreren er hjemløs og bor i bilen, selvom han ikke har noget kørekort. Vlado og hans kolleger har opsat en fartkontrol for at nedsætte bilisternes hastighed ved en farlig strækning. Det får store konsekvenser for en ung mand, der har lånt sin fars hurtige Audi. Og så må Henrik tage bødehæftet frem to gange, da en bilist ikke vil acceptere, at han ikke må køre rundt uden kørekort.

06:10  

Mom
Christy og Bonnie hjælper Regina med få styr på nogle løse ender, inden de sætter hende af ved fængslet, hvor hun vil melde sig selv. Alvin tilbringer dagen med at lære sine børnebørn at kende.

06:30  

Mom
Med hjælp fra Christy og Bonnie ser Violet på barnløse par, som er mulige adoptivforældre til barnet. Samtidig må hun konfrontere Luke, som ikke ønsker at bortadoptere deres barn. Christy overvejer at færdiggøre sin skolegang.

06:55  

Den vrede tømrer
Dansk boligmagasin. Ambitionerne var store, da de stolte islændinge Orri og Sandra købte et dødsbo på Amager, der "bare lige" skulle totalrenoveres fra kælder til kvist. Det mente Orri nemlig sagtens, at han kunne klare ene mand. Renoveringen er imidlertid endt i så stort et kaos, at parret og deres to børn ikke engang kan bo i huset længere, og Den vrede tømrer står over for en af sine hidtil største udfordringer.

07:40  

TV-Shop

07:55  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. På en civilpatrulje vækker en grå BMW Henriks mistanke, og da bilen viser sig at være stjålet, må færdselsbetjenten stoppe bilen. Imens må færdselsbetjenten Peter hurtigt overveje, hvor langt han vil gå for at stoppe en knallertfører uden hjelm, der vælger at tage flugten. Og så må Vlado og hans makker træde speederen i bund og køre med fuld udrykning, da de to betjentes kolleger får brug for assistance til at ransage to mistænkelige Mercedes-biler.

08:45  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. I nærheden af Kalundborg vækker en bil Henriks mistanke. Det viser sig, at føreren er hjemløs og bor i bilen, selvom han ikke har noget kørekort. Vlado og hans kolleger har opsat en fartkontrol for at nedsætte bilisternes hastighed ved en farlig strækning. Det får store konsekvenser for en ung mand, der har lånt sin fars hurtige Audi. Og så må Henrik tage bødehæftet frem to gange, da en bilist ikke vil acceptere, at han ikke må køre rundt uden kørekort.

 
dk4

09:10  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

09:20  

Når landet skaber sig
-Når landet skaber sig- er en tv-serie om landskabsdannelser i Danmark. Når man ser ud over de danske landskaber, der bugter sig i bløde bakker, giver det indtryk af et mildt og fredfyldt land. Men vores landskab bærer på en lang og voldsom historie. Fra det ældste grundfjeld på Bornholm, over beviset på Stevns om den dramatiske masseuddøen der skete for 65 mio. år siden, da en asteroide ramte jorden og slog mere end 75 % af alt liv ihjel. I vores landskab, kan vi også se tydelige spor efter de voldsomme vulkanske aktiviteter, der skete i Nordatlanten for 55 mio. år siden, da den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade blev vredet fra hinanden. Igennem historien har der, her hvor vi bor i dag, skiftevis været dybt hav, tørt land, ørken samt indlandsis og klimaet har varieret fra arktisk til tropisk. Langt størstedelen af det land vi ser i dag, er formet af de store gletsjere fra den sidste istid, der skød frem som bulldozere og skubbede jord og sedimenter foran sig og skabte de

09:50  

Er du til bøger?
Poul Reichardt var en af de mest folkekære danske skuespillere, og i år ville han være fyldt 100 år. Ole Knudsen har i den anledning inviteret forfatteren til en ny biografi i studiet sammen med Poul Reichardts datter Caroline Reichardt. Mød dem i denne udgave af -Er du til bøger?-, og hør dem fortælle om bogen -Poul Reichardt -" blot et menneske-, men også om livet med en travl, folkekær far, der tidligt blev alene med børnene, og som også selv blev ramt af alvorlig sygdom. -Poul Reichardt -" blot et menneske- kan købes i dk4 butikken.

10:20  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

10:30  

Costa del golf
Costa del Sol er, med sine mere end 100 golfbaner, et af de mest attraktive feriemål for golfentusiaster, men kampen om gæsterne er hård. En ny ferieform, Long Stay er begyndt at lokke flere og flere gæster til den smukke solkyst. Det er nemlig ikke specielt dyrt, at forlænge sin ferie og nyde op til en måneds ferie i egen lejlighed. I programmet besøger vi et lille udvalg af ferie-resorts, og så tager vi også et smut ud og slår nogle slag på nogle af de mange skønne baner langs kysten.

11:00  

Nytårskoncert
En klassisk koncert med eminente musikere, der spiller os ind i det nye år. Det er tid til at læne sig tilbage og reflektere over de ting, man gerne vil opnår i 2016. God fornøjelse!

Kanal 4

09:15  

TV-Shop

10:00  

TV-Shop

10:15  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Da Amanda Vaughns ægteskab ender i en skandale, vender hun modstræbende tilbage til sin barndomsby Highland Park i Texas, hvor kirken og traditionerne er samlingspunktet for indbyggerne.

11:10  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Carlene er såret efter ydmygelsen i kirken og er på jagt efter hævn. Blake og Cricket er ikke enige om prioriteringerne og Sharon er usikker på Zachs troskab. Amanda bliver bekymret for sin datter, Laura.

Kanal 5

09:30  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Vlado og Henrik har fået et tip fra en borger om en beruset bilist, men da de to betjente vil stoppe manden, reagerer han hverken på horn eller sirener. Imens er færdselsbetjenten Peter på knallertrazzia, og han fatter mistanke til en knallert, der har kurs mod en bodega i byen. Det skal vise sig, at der bliver brug for både alkometer og rullefelt. Og så stopper Vlado og Henrik et ungt par, der kører to på en knallert uden hjelm. De to betjente finder ud af, at det langt fra er det eneste problem med sikkerheden, og parret ender med at få klækkelige bøder.

10:25  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Henrik stopper en kvinde, der kører med stjålne nummerplader. Det viser sig, at hendes mand ikke har fortalt hende hele sandheden om deres nye bil. Ved Skovvejen har Vlado stoppet en bilist, der er så tæt på promillegrænsen, at han må puste tre gange i alkometeret. Og så stopper Henrik en knallertkører, der fortæller, at han har fået fikset sin knallert efter sit sidste møde med politiet. Til gengæld afslører alkometeret, at hans kørsel ikke er helt lovlig alligevel.

11:20  

Politijagt
Dansk dokumentarserie. Henrik spotter en bil på en tankstation, og hans politinæse fortæller ham, at der er noget galt. Det viser sig, at føreren af bilen har stålet bilen fra sin underbo. Vlado er kaldt ud til et industrikvarter for at hjælpe med en sag. En mekaniker er blevet afpresset for penge, og da de kriminelle dukker op, må Vlado tage affære. Peter fra Nordsjællands politi har pågrebet en knallertkører men en alt for høj promille. Føreren bliver anholdt og taget med i patruljebilen. Henrik skriver en bøde til en mand, der har sin bil stående i tomgang uden der er nogen i den. Det må man nemlig ikke ifølge dansk lovgivning.

dk4

12:05  

Dit dk4

12:20  

Intelligent træning v. Lotte Paarup
Nemme øvelser med elastik, der sagtens kan udføres på en kontorstol eller i kantinen. Den brede elastik er nem at have i tasken eller lommen og kan bruges hvor som helst og når som helst. Du træner ryggen og får nogle af de spændte muskler til at give slip på en blid og kontrolleret måde. Fysioterapeut Lotte Paarup har en lange række af dvd'er bag sig, der alle kredser om den intelligente krop. Hun har som instruktør være med til at sætte især pilates på træningsplanerne og uddanner i dag også andre instruktører. Med sin baggrund som fysioterapeut er hun en kompetent og inspirerende guide i denne serie af trænings-programmer, hvor hun viser seerne, hvordan enkle øvelser kan styrke kroppens muskler og led og gøre den stærk og smidig. Det er pilates på gulv og med elastik eller foramroller som redskaber.

13:00  

Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.

13:10  

Koncert med André Rieu
Denne gang er det, det nye land, som får besøg af André Rieu og hans omrejsende orkester. New Yorks smukke Radio City Music Hall, med den fornemme akustik, danner rammen om koncerten -New York Memories-, hvor man også kan høre Harlems berømte Gospelkor. De mange italienere, der kom under indvandringen, og som er en stor del af New Yorks indbyggere, bliver hyldet -" ligeså det berømte bysbarn Frank Sinatra og filmmusikken. Det er en stemningsfyldt koncert med masser af charme og gode numre. Se med på dk4.

Kanal 4

12:05  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Stemningen bliver anspændt til et kirkeseminar om parforhold, hvor Amanda er tvunget til at se sin fortid i øjnene. Heather kaster sin kærlighed på den tidligere high school-nørd Andrew. Imens blander Carlene sig i både Sharon og Crickets ægteskab.

13:00  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Carlenes onkel Burl vender tilbage til Highland Park sammen med sin kone Bitsy, og Gigi planlægger en velkommen hjem-fest, hvor alle skal ankomme som deres favorit-texaner. Blake ansætter Amanda som konsulent til deres denim-tøjlinje. Pastor Tudor rådgiver Sharon og Zack.

14:00  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie.

14:55  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Da Carlene og Ripp skal forny deres ægteskabsløfter, får Amanda tildelt en særlig rolle til festen, der har "Borte med blæsten"-tema. Men det efterlader Sharon uden noget at gøre. Heather håber de andre vil tilgive hende, og Blake overrasker Cricket med et helt særligt ønske.

Kanal 5

12:20  

Once Upon a Time
Amerikansk dramaserie. Zelena truer med at dræbe Henry, hvis ikke Klo kysser Emma og dermed fjerner hendes magi. Et tilbageblik, der foregår i året som borte, viser hvordan Snehvide og Prins Charming leder efter den gode heks Glinda, som vil kunne hjælpe dem med at standse Zelenda.

13:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En teenager forsvinder efter at have sluttet sig til en sekt. Elena og Carlos ender i en dræbende kamp om forældremyndigheden over Sofie.

14:10  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En fireårig adoptivsøn af et kendispar bliver kidnappet og holdet må kigge to veje - mod forældrenes berømthed eller barnet sudanesiske oprindelse.

dk4

15:15  

Arne og Carlos
De norske strikkedesignere Arne & Carlos på dk4. De blev for alvor berømte, da deres strikkede julekugler blev lanceret. Arne og Carlos er dog mere og andet end julekugler. De er begge højt uddannede og de fineste repræsentanter for en moderne fortolkning af norsk kulturarv, og så bor de i en gammel jernbanestation på fjeldet langt fra storbyen. dk4s Frantz Howitz har besøgt parret. Da Arne og Carlos mødte hinanden, var de begge på vej til at tage nogle helt andre valg i deres liv. Carlos havde netop fået tilbudt et stort job i Beijing efter endte studier i statskundskab og kinesisk, og Arne stod for at begynde et job på en kunstskole i Jakarta, efter han havde gennemgået en række uddannelser som bl.a. designer og havearkitekt -" ud over at han også har studeret filosofi. Arne og Carlos kom dog hverken til Beijing eller Jakarta, de havde nemlig sammen købt en faldefærdig, nedlagt jernbanestation på Tonsåsen nær Ednedal små 200 km nord for Oslo. Her valgte de at blive, og det skulle sid

16:00  

Fredags Bingo
En time med 5 spil. Ark m. 6 plader for 24 kr. på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88.

17:00  

Horsens Night
HEDE HITS I HORSENS! Se med når Benjamin Koppel og Nellie Ettison, sammen med en håndfuld af landets dygtigste sangere og musikere, skaber et overflødighedshorn af partymusik, i et brag af et tv-show på Horsens Ny Teater. Taget på det hæderkronede og smukke teater bliver stærkt udfordret, når store hits, som Pharrel Williams -Happy-, og Michael Jacksons -Rock With You-, garneret med danske klassikere som, -Magi i luften- eller -Jeg vil la lyset brænde, brager af sted fra scenen, hvor også et Stevie Wonder- og et Beyoncé- medley, vil gøre det mere end almindelig svært for publikum at sidde stille. Det er tv-stationen dk4, der -" i samarbejde med det århusianske musikbureau, Front Of House -" har skabt denne unikke og enestående musikbegivenhed, der udmønter sig i et fornemt tv-show, som sendes på dk4. Den musikglade tv-station har i dette efterår optaget ni store DanskTOP Talent-shows på Horsens Teater, hvor kapelmester Mark Chemnitz og dk4 All Stars har dannet musikalsk opbaknin

Kanal 4

15:55  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Pastor Tudor overrasker menigheden med en ret speciel opgave: I en uge skal de have sex hver dag! Burl frier til Gigi, der vender tilbage med et usædvanligt forslag.

16:50  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Amanda (bill.) får pludselig særdeles meget om ørene. Hun står nemlig over for at skulle arrangere en kirkemusical, som Heather i sin tid skrev, mens hun gik i High School. Sharon, som inderligt ønsker at tabe sig, tager sit vægttabsprogram, "Losing with Jesus", meget seriøst. Programmet er baseret på Bibelen, og det er lige noget for den stærkt troende Sharon. Imidlertid beder hun Gigi om at hjælpe sig.

17:45  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Amanda vil gerne skille sig ud over for Laura og forsøger derfor at stable en succesfuld grillfest på benene - kun for kvinder. Heather møder en attraktiv mand, som arbejder som slagter. Carlene (bill. ) er frustreret over Ripp, og Sharon forsøger at hjælpe Zach med hans problemer.

Kanal 5

15:05  

Forsvundet sporløst
Amerikansk krimiserie. En mand, som lever af at rydde op på gerningssteder, får kidnappet sin datter, og holdet efterforsker nu muligheden for en sammenhæng mellem hans profession og datterens forsvinden.

16:05  

Special Victims Unit
Amerikansk krimiserie. Kriminalassistenterne Benson og Stabler drabet på en kvinde. Offeret er blevet fundet myrdet i sin lejlighed, der ligger ovenpå et kunstgalleri. Efterforskningen af kunstverdenen afslører nu et betændt arbejdsmiljø fyldt med voksen-mobning.

17:00  

Kung Fu Panda 2
Amerikansk animationsfilm fra 2011. Den småbuttede panda Po lever det fede liv i Fredsdalen, som han og dyrekrigerne De Fantastiske Fem våger over. Men en slem skurk, lord Shen of Gongman City, har tænkt sig at erobre Kina og udradere al kungfu med et hemmeligt våben. For at nedkæmpe denne trussel må Po granske sin fortid for at finde ind til de skjulte kræfter, der kan hamle op med anti-kungfu-våbnet.

dk4

18:50  

Restauranter i Europa
Det hold, der står bag -Restauranter i Europa- har atter været på tur. Denne gang er de taget til -Garage Du Pont, Berlin-, et særligt sted med sin helt egen historie. En gammel arkitekttegnet tankstation fra 1937 er blevet gennemrenoveret med stor respekt for dets oprindelige funktion. Noget af pladsen er inddraget til et lille museum, hvor der står de smukkeste veteranbiler, og ellers er der restaurant og selskabslokaler. Det er det franske køkken, som hersker, men der er også nogle mere cafeagtige retter - det bedste er, at maden bliver lavet med kærlighed fra bunden af. Få historien om det helt særlige sted -" og endnu en god undskyldning for at drage til Berlin.

19:25  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

20:25  

De Sjældneste
dk4 DOKUMENTAR står bag DE SJÆLDNESTE del 1-2, en ny dansk dokumentar, der sætter fokus på nogle af de sjældneste børn. Selv om de er kronisk syge, sidder i kørestol mv. danser de nemlig ballet på Det Kgl. Teater. Som en af dokumentarens hovedpersoner, Laura på 10 år, udtaler til kameraet, er -det kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella-. Bella Speranza er navnet på et nonprofit-projekt, som de professionelle balletdansere Sorella Englund og Charlotte Khader har skabt på frivillig basis. I et forløb på 10 uger inviteres kronisk syge børn ind på Det Kgl. Teater, hvor de hver tirsdag eftermiddag undervises i bevægelse, dans og musik. Forløbet ender med, at børnene laver en lille forestilling for familie og venner. Bella Speranza har kørt siden 2012 og 18 børn har indtil videre været igennem et forløb. Der er tale om kronisk syge børn, så teamet bag har ikke tidligere ønsket presseopmærksomhed på projektet, og det har derfor levet sit hemmelige liv på teatret. N

Kanal 4

18:45  

The Prince and Me
Amerikansk-tjekkisk romantisk komedie fra 2004. Paige er godt i gang med sine studier i Wisconsin, USA, da Danmarks kronprins, Edward, begynder at læse på samme universitet. Han er ikke specielt vild med tanken om at skulle blive konge, og han udgiver sig for at være Eddie, en ganske almindelig fyr. De to forelsker sig imidlertid straks i hinanden.

Kanal 5

18:55  

Vilde Rolf
Amerikansk animationsfilm fra 2012. Rolf er træt af at stå i skyggen af Fix-det Felix, helten i deres spil, der altid redder dagen. Men efter flere årtier, hvor han har spillet skurk, beslutter Rolf at tage sagen i egne store hænder og tager ud på en rejse tværs over arkaden, gennem flere generationer af videospil, for at bevise, at han har hvad der skal til for at være en rigtig helt. På sin færd møder Rolf den hårdføre Sergeant Calhoun fra action-spillet Hero's Duty og den iltre Vanilje von Schlick fra racerspillet Sugar Rush, der måske går hen og bliver hans første rigtige ven. Men alt går skævt, da Rolf ved en fejltagelse kommer til at slippe en dødelig fjende løs, som truer hele arkaden.Vil det lykkes Rolf at realisere sin drøm og redde dagen, før det er for sent?

dk4

21:30  

Nytårskoncert
En klassisk koncert med eminente musikere, der spiller os ind i det nye år. Det er tid til at læne sig tilbage og reflektere over de ting, man gerne vil opnår i 2016. God fornøjelse!

22:35  

Vølvens liv og runernes råd
I anledning af årsskiftet lader vølven fra Ribe Vikingecenter runerne give gode råd om nogle af det kommende års store spørgsmål. -Kulturlivet skal stråle-, -Vi skal være realistiske-, -Man må begynde med sig selv-, -Vi skal passe på med, hvad vi siger. Det talte ord kan ikke tages tilbage igen-, -Det vi sår, det høster vi også-. Dette er nogle af de svar, som runerne giver dk4s seere på spørgsmål om det økonomisk trængte kulturliv, klimadebatten, indvandringen og verdensreligionernes forhold til hinanden. Det er dk4s Frantz Howitz, der har mødt vølven Gudrun Victoria Gotved på hendes plads i Ribe VikingeCenter for at få hende til at give råd om det nye år via de 24 runer, hun benytter sig af i sin rådgivning. Spådomme, i lighed med dem den islandske vølve hvert år kommer med, er derimod ikke noget, den danske vølve går ind i at beskæftige sig med. Gudrun Victoria Gotved er et barnebarn af Helle Gotved, der blev landskendt gennem radioprogrammerne -Ha´ det bedre-, som mange

23:25  

Mik Schacks Public Service
-Er der en læge til stede? Er der nogen mindrebemidlede-, spørger Mik Schack, mens han cykler rundt i Brumleby i København. Og hvorfor spørger han så om det, når han befinder sig i et af Københavns aller mest attraktive og originale boligområder på Østerbro i hovedstaden? Forklaringen følger, når Mik Schack først møder Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligernes Landsforening -" også kaldet Danmarks Almene Boliger -" og senere sammen med en af Brumlebys beboere, Erik Asmussen, tilbereder såkaldt -svansemad- -" en betegnelse, der vist også kræver en forklaring.

Kanal 4

21:00  

Rock Of Ages
Amerikansk musical fra 2012. Stacee Jaxx er metalgud 80'ernes Los Angeles. I The Bourbon Room på Sunset Strip mødes alle byens heavy-fans, inklusiv de håbefulde sangere Drew og Sherrie, der falder for hinanden. Filmen er baseret på en broadwaymusical af samme navn og indeholder musik af Guns N 'Roses, Twisted Sister, Joan Jett og mange andre.

23:40  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Amanda bliver mistænksom over for Luke, hvilket fører til en noget overraskende opdagelse om Ripp, Carlenes ægtemand, som ellers mest går op i sit firma, bueskydning og sin elskede kone. Og så må Carlene og de andre piger i flokken stå sammen, da de pludselig alle sammen er i fare.

Kanal 5

21:00  

Iron Man 3
Amerikansk-kinesisk sci-fi-actionfilm fra 2013. Milliardæren Tony Stark plages af mareridt og søvnløshed og lider af en konstant frygt for sine nærmestes sikkerhed. Det er der god grund til, for i kulissen lurer skurken Mandarin, der tegner til at blive Starks værste modstander til dato. Inden længe angribes Stark på flere fronter, og hans verden bryder sammen. Nu må han - ikke mindst ved hjælp af sin avancerede rustning og alias som Iron Man - kæmpe sig tilbage for at finde de personer, der stod bag angrebet.

23:40  

Inception
Amerikansk-engelsk fantasyfilm fra 2010. Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie. Arthur, Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames og kemikeren Yusuf

dk4

00:10  

Juice it up
"Du er, hvad du spiser" lyder det gamle mundheld. Er det nu også så vigtigt at spise grøntsager? Spørger man juiceekspert Mads Bo så er svaret et rungende JA! I programmet, Juice it up, sætter dk4 og Mads Bo tre helt almindelige danskere på en opgave. Deltagerne skal leve af en kost, som er overvejende plantebaseret -" det vil altså sige ingen brød, ingen sukker, ingen mejeriprodukter (lige med undtagelse af æg) og intet kød. Forløbet strækker sig over 1 måned, og deltagerne får foretaget en række fysiologiske tests af læge Anna Iben Hollensberg, så vi sort på hvidt kan se, hvilken effekt det har på vores krop at omlægge vores kost. Se med og bliv inspireret.

01:05  

Alverdens dyreliv
I programmet, der startede som PlayStation Test Magazine, senere Gametest Magazine og endelig Gametest, har en gruppe tossede frivillige i 15 år delt deres kærlighed til spil og nørderier med resten af Danmark! De har tidligere vist deres til tider smukke ansigter på dk4, og efter en længere pause vender de nu tilbage til en tv-skærm nær dig! Fremover vil de igen dele deres uforbeholdne meninger om diverse spil, ordet TOAST vil meget muligt blive nævnt og det kan heller ikke udelukkes, at der vil indgå mere eller mindre grimme hatte i programmet. Så glæd jer til endnu en omgang GAMETEST lige her på dk4! Nu har vi rigtig pyntet op til Jul, smidt Jule-cd'en i afspilleren (bruger man stadig sådan nogle??) og samlet ind til en masse godter til jer alle!: - Star Wars Battlefront - Rise of the Tomb Raider - Just Cause 3 - Fallout 4 - PLAY-udstilling fra Storm P. Museet GLÆDELIG JUL!

01:35  

Tyrol
Tyrol er tidligere kendt som -bjerglandet-. Indhyllet af majestætiske Alper, dybgrønne græsgange og spejlblanke søer ligger de små idylliske alpebyer på stribe i den smukke natur. Tyrol er kendt for sin folkekære alpemusik, mænd i lederhosen og koklokker. Men efterhånden er Tyrol også blevet kendt for sine mange luksuriøse spa- og wellness-hoteller. Der er dog mange danskere, der endnu ikke har fået øjnene op for den nye trend, så dk4 er rejst til Tyrol på en lille rundtur. I dette program besøger vi tre femstjernede spa- og wellness-hoteller. De tre hoteller er: Hotel Klosterbraü i Seefeld: http://www.klosterbraeu.com/ Hotel Liebes Rot-Flüh i Haldensee: http://www.rotflueh.com/de Bio Hotel Stanglwirt i Going: http://www.stanglwirt.com/dk/ Vi er med andre ord rejst til Østrig for at finde ud af om Tyrol er hot eller not!

02:30  

Kniv og gaffel
Midt på M. P. Bruunsgade i Aarhus ligger den amerikanske perle The Diner. Den lille kælderrestaurant slog dørene op for sine første kunder i august 2011, og siden har den fået en storebror i bydelen Viby syd for Aarhus. Den tidligere logistikchef Lars Nipper og it-manden Morten Schaumann er makkerparret bag The Diner. Deres idé var egentlig at lave en franchise-kæde, men for at få konceptet omkring The Diner defineret byggede de restauranten i M. P. Bruunsgade op som et showroom. Alt fra gulve til møbler er særligt udvalgt og importeret fra USA, og de mange emaljeskilte og andre genstande til at udsmykke restauranten har de selv fundet på amerikanske loppemarkeder. Ambitionen med The Diner har nemlig været at skabe en tidslomme, hvor musikken, indretningen og maden gerne skulle få kunderne til at vende sig om i håbet om, at Marilyn Monroe eller James Dean er den næste i køen. I køkkenet tryller chefkokken Jacob Harms amerikanske diner-specialiteter frem. Han laver velsmagende burgere,

03:00  

Jettes kælegris
Lægesekretæren Jette Rosenkvist har ligesom mange andre altid været glad for dyr. Men da hun og familien flyttede fra Nordsjælland til Sønderjylland blev det starten på en helt særlig rejse. Hun anskaffede sig nemlig Sisse og Constance som i dag er 5 år. Sisse bliver trænet hver eneste dag, og hun kan de mest finurlige kunster, på langt højere niveau end de fleste hunde.. og nå ja, fik jeg nævnt, at hun er en gris? Jettes mål med at træne Sisse er, at vise hvor uetisk intensiv svineproduktion er for såvel dyr som mennesker. Men hvad er en kælegris? Hvorfor er det uetisk med intensiv svineproduktion? Og hvad skal vi så gøre ved det? Få svar på alt dette og mød den kække gris og hendes ejer i -Jettes kælegris-.

03:30  

How2scrap
how2scrap Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Bagger udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn -" og meget, meget mere. Hvad er scrapbooking? Har du skuffen -" eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig. En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - fx fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser, der knytter sig til. I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer. Udover hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan være

03:55  

Arkæologien rundt
Hvad offermosen gemte -Arkæologien Rundt- besøger Svennum i hjertet af Vendsyssel, hvor der har været ofringer af menneske, - og hestekranier. Da en landmand ved Svennum i efteråret 2013 var i gang med at dræne en mose på sin grund, stødte han på noget helt usædvanligt, nemlig to menneskekranier. Som loven foreskriver det, gik han straks via den lokale landbrugskonsulent til Vendsyssel Historiske Museum med oplysningen. Det satte gang i en udgravning af det område af den store mose, hvor fundet var gjort. Yderligere fire menneskekranier dukkede op samt tre hestekranier, knogler efter ko, får og hund, knust luksuskeramik med stempler samt en masse forarbejdet træ. Man kunne se, at ofringerne var foretaget i de nedgravninger, hvorfra man i jernalderen har gravet tørv og ofte i forbindelse med naturligt forekomne trærødder. Det, der påkalder sig størst interesse, er menneskekranierne, hvor kun den øverste del er blevet ofret. Alle kæbepartierne er væk, ligesom der heller ikke er tegn på

04:30  

Jagtmagasinet
Skydeskolen. Så gælder det jagtrejserne. Turene til de udenlandske jagtmarker, hvor drømme skal blive til virkelighed, og hvor forventningerne er skruet helt i top. Read More Derfor tager vi ud til nogle af de udenlandske revirer, og forsøger at trænge til bunds i, hvad det er for nogle økonomiske spilleregler, der gælder i jagtrejsebranchen. Medvirkende: Henning Olsen, Buhls Jagtrejser Tina Jeppesen, Diana Jagtrejser Carsten Ottesen, Matswani Safaris Anders Wanstrup, Korsholm Jagtrejser Thomas Larsen, Field and Forest

Kanal 4

00:35  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Da Amanda Vaughns ægteskab ender i en skandale, vender hun modstræbende tilbage til sin barndomsby Highland Park i Texas, hvor kirken og traditionerne er samlingspunktet for indbyggerne.

01:35  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Carlene er såret efter ydmygelsen i kirken og er på jagt efter hævn. Blake og Cricket er ikke enige om prioriteringerne og Sharon er usikker på Zachs troskab. Amanda bliver bekymret for sin datter, Laura.

02:30  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Stemningen bliver anspændt til et kirkeseminar om parforhold, hvor Amanda er tvunget til at se sin fortid i øjnene. Heather kaster sin kærlighed på den tidligere high school-nørd Andrew. Imens blander Carlene sig i både Sharon og Crickets ægteskab.

03:15  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie. Carlenes onkel Burl vender tilbage til Highland Park sammen med sin kone Bitsy, og Gigi planlægger en velkommen hjem-fest, hvor alle skal ankomme som deres favorit-texaner. Blake ansætter Amanda som konsulent til deres denim-tøjlinje. Pastor Tudor rådgiver Sharon og Zack.

04:00  

Good Christian Bitches
Amerikansk dramaserie.

04:45  

Shop Amok
Dansk underholdning.

Kanal 5

02:45  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Efter en række mistænkelige drab har Prentiss fået mistanke om, at hendes gamle arvefjende fra Interpol kan være involveret. Det får hende nu til at frygte for holdets sikkerhed, efterhånden som hendes fjende nærmer sig.

03:30  

Criminal Minds
Amerikansk krimiserie. Prentiss tager afsted for at konfrontere sin arvefjende, Ian Doyle, men forsvinder. JJ sættes på opgaven og haster for at finde Doyle før det er for sent.

04:15  

CSI
Amerikansk krimiserie. Langston slår Nate Haskell ihjel i selvforsvar, og gerningsstedet afslører en masse detajler om Haskells liv og vej til livet som seriemorder.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2015, DKBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1209005839